Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mint pl. 150+ óra. Már 600 óra fölött járok.
Ahogy nézem, 63 égitest van a játékban vagy inkább bug, mert az elérendő cél, hogy látogasd meg az összes bolygót és holdat túlélő módban. Megvan 2, de eddig a Földön kívül más bolygón/holdon nem jártam, szóval mindenképp érdekes.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Amit én használok, arra már egy ideje kiírja, hogy nem jön frissítés (ha jól értettem), de működik. Most, hogy jöttek az új blokkok, a kapu és a tárcsázók is lila színben pompáznak, de még így is működik a féregjárat, bár a tócsa sem éppen tócsa már.
Csináltam egy printet a hajóról bedobtam egy új világba és tiszta lett.
Azt hittem hogy a shild mod szórakozik vagy az ftl mod de egyik se nyert sajna😞
most az lesz hogy mivel megváltoztak a blokok és kedvenc módjaink szarrá vágódtak jön az újratervezése a járgánynak
Fresspapíros okj-s rendszergizda 4 es átlaggal ami jelenleg nálam még 3 as😊
Nagyon állat lett!
Jól néz ki a cucc. Bár ahogy néztem, kicsivel talán több ramot is zabál, de lényegtelen, mert nagyon jól néz ki.
Építés terén még nem tudom mi a helyzet, mert a kis reaktor nagy blokkban csak egy kocka volt, míg le nem raktam.
De jó, hogy már nem az 'R' váltja a kis és nagy blokk közötti méretet, hanem a gyorsgomb másodszori megnyomása. És a toolbar mellett mutatja a blokk méretét, nem pedig felül.
Az meg nagyon állat, hogy a kézi flex korongon a SE logó és feliratok díszelegnek 😄
Az új futómű meg tényleg, hát na... Csak épp nem behúzható, de már jól néz ki.
Kíváncsi leszek, mit találnak ki majd az egyéb paraméterekhez, mert nagyos sok blokkba írható ilyensmi.
Hát van mit megszokni 😄 A blokkok teljesen újak.. 😄
Megnéztem hogy lehet-e már végre levitálni. Hát nem... Még mindig nem lehet távolról összekapcsolni blokkokat, viszont a már összekapcsoltakat kezeli a játék, lehet másolni-beilleszteni.
Ez persze azt jelenti hogy survivalban esélytelen csinálni, plusz kreatívban is csak korábbi verzióban.
Steam: Gfegyver
Ezen a héten meg az lett a STABLE 😊 sok-sok hibajavítással, ahogy vártam is 😊
Most frissít a játék és 2,5 GB-ot húz le.
Hirtelen mobilall készítettem a videjót így jobban élethűbb😊
Érdekes módon ha kivágom beillesztem akkor mindíg kissebb lesz az effekt.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.14. 22:42:40
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az a baj, hogy a srácok nem írtják, hanem tenyésztik a bogarakat. Úgy tudtam, hogy megoldották a blokk lerakási pozíció problémát, de sajnos minden esetben látom, hogy a blokk az előzőleg lerakott pozícióból visszafordul alap állapotra. És természetesen azt sem jegyzi meg, hogy csoporton belül épp hol állt, mindig az elsőre ugrik.
Bár én mostanában csak a szerveren játszom, lehet, hogy ez multiplayerben még nincs orvosolva.
Sajnos a dev verzió mivel elég sok újdonságot tett be, szerintem sokaknak el sem indul 😄 A rovarirtásban nincsenek toppon a srácok 😄
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.12.13. 16:09:44
Amúgy Elite-ezni szoktam, most nagyon előjött megint nálam.
A LOL meg hát lol... Én is próbáltam, nem rossz, de annyira nem érdekelt. Overwatch-ra hívtak, de az időbeosztás miatt nem lenne normális csapat. Random-okkal meg kb esélytelen egy összeszokott csapat ellen. De az időm nagy részét a sorozatok viszik el.
Nem régiben csináltam egy ilyen pendriveot. Easy2Boot nevü cuccal, az képes ilyenekre 😊
E2B
Kicsit szenvedtem vele, de összejött egy win7, win10, ubuntu telepitő. Elvileg egyszerű, be kell dobálni a telepitő .iso-kat a megfelelő mappákba, oszt kész 😊. De van 1-2 amihez kell kicsit varázsolni hogy működjön 😊
Esetleg nézz körül a vaterán és a jófogáson.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.11. 19:56:31
Én még nem találkoztam olyan Win-nel, ami ne fért volna fel a 4 GB-ra.
Linuxon előfordul a nagy, akár több DVD-s (Suse, ha jól emlékszem), de az már nagyon extrás. A legtöbb belefér 1, max 2 GB-ba. És még mindig lehet bővíteni netről, install után.
Az 5 öt vetted 6000 ért az jó ár még talán olcsóbb akkor is ha nagykerárat nézem.
Kísérletezgetek vele majd<#worship>#worship>
Én a múltkor vettem 5 darab 4 GB-os gyors olvasásra képes pendrive-ot 23 euróért (6600 Ft) az ebay-ről. A változatos rendszer telepítés ezzel megoldva.
Kicsit leeresztek a rendszergazdai szóbelim előtt az írásbeli gyakorlat csütörtökön megvolt Esztergomba.
Köszi holnap rálesek
Nem tudtam pontosan milyen kifejezések alatt találom meg ezt a telepítési módszert.
Multiboot USB eszköz készítése
Innen jött az ötlet a "multiboot USB" kifejezésre való rákeresésre, érdekes youtube videókat dobott ki:
How to Create a MultiBoot USB Flash Drive
Innen aztán a bal oldali videóoszlopot nézve számtalan verzióban megtalálhatod hogy hogyan is kell ezt csinálni. Nyelvismeret nem kell hozzá, csak nézd a videót és látod mit csinál.
A google tényleg a barátod <#awink>#awink><#awink>#awink>
Láttátok az eheti DEV update videót? Ha nem, gyorsan pótoljátok! 😄 Megjött a 2016-os évi nagy update, 1-2 hét és STABLE is lesz belőle <#taps>#taps>
hátha van köztetek okossabb mint én😊
Nem a játékhoz tartozik.
Szenvedek Usb-s telepítő cd installálással.
Taliztam ezt a rufusz cussost minden okés vele, de nekem olyan megoldás kéne amivel egy usbre több telepítőt fel tudnék rakni
pl win 7;win8;win2008;win2012.
És a lényege az lenne hogy amikor bebutoltatom az usb-t kérdezzen rá mit szeretnék feltelepíteni.
univerz telepítő usb kéne hogyan oldható meg?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.09. 16:18:09
Modválogató: nem lehet az ablakot elhagyni, különben tényleg eltűnnek a betett modok. Mert csak akkor mentődik el a lista, amikor visszalépsz a világ beállításaihoz. De az hogy mindig ki kell lépegetni és egyesével berakosgatni az túlzás. Egyébként még egy olyan bugja is van neki, hogy csak akkor működik a keresés a bal oldali ablakban, ha legfelülre tekersz benne. Máskülönben a keresés nem ad ki találatot 😄
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.12.05. 18:49:35
pl totál elfelejti a beálított modokat mutatni ha leteszem ablakba egyszerüen üres lesz mind a két oldal ki kell lépnem és akkor visszaáll
Egyszerüen csak akkor érek el rajta valamit ha egyenként dobálom be a kiválasztott modokat és minen alkalommal mentem s kilépek majd betöltöm az egészett.
Bár ez még nem magyarázza, hogy az állomásom miért szállt el.
Képzeljétek rájöttem miért dobált kifelé a játék 15 percenként... Felnéztem a keen fórumra, mert ott írogatják szépen össze a bugokat. És az egyik bug leírása az volt, hogy a STABLE verziót nem lehet multiplayerre használni, mert ha a Welder blokkot (akár kis hajón, akár nagy hajón) akarsz használni (ami a nagyobb volumenű építkezéshez azért már elég alap dolog...) akkor kilép a játék.
Na megnéztem a világom beállításait, és átállítottam "Privát" játékmódról "Offline" játékmódra. És jéé, megoldotta a problémát, most már így "abszolút singleplayer"-ben nem dobálgat kifelé... 😄 Egek.. 😄
Még bele lehet tenni a Spock, gyík lehetőséget is <#nevetes1>#nevetes1>
egyik sem: stabil verzió, ami 1-2 havonta van frissítve (bár csak a nevében stabil... ugyan úgy bugos, csak azokat így 1-2 havonta javítják ki)
develop: heti frissítések, ugyan úgy mint régen, hetente bejövő új funkciókkal és bugokkal, majd a következő héten javítások, új dolgok, új bugok 😄
dx9 32 bit: egyértelmű, egy régi verzió ami még támogatta
paper (papír), rock (kő), scissors (olló): a három kísérleti multiplayer prototípus; a legjobb, legstabilabb, leggyorsabb fogja nyerni az 1 millió cseh koronát, és aztán az lesz az egyetlen megmaradó multiplayer. Jelenleg mindháromnak a párhuzamos fejlesztése és persze bogárírtása zajlik.

Camera Panning - rotate camera vie
Ha képet akarsz rátenni, az elforgathatod egy képkezelő programmal és jó lesz. A kiírásokkal viszont szerintem sem fogsz tudni mit csinálni.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=691072059
És ezeket pakoltam fel a irányító központba fejjel lefele.
De nincs lehetőség rá hogy a játékon belüli LCD-k képét fejjel lefelé forgasd, csak úgy tényleg ha magát az LCD-t rakod fejjel lefelé. Mivel ilyen probléma nincs az alap, játékbeli LCD-kijelzőkkel (hogy forgatni kéne a képet rajtuk) ezért ez szerintem nem is igen lesz megoldott a későbbiekben sem.
Az LCD kijelzőknek amúgy van is egy olyan negatív tulajdonsága a játékban, hogy ha közel jársz ahhoz a szinthez ami már megterhelő a gépednek, akkor folyton csak annyit látsz rajtuk, hogy "Offline"... el kell nézni valamerre, aztán visszanézni, és egyszer csak visszajönnek a rajta levő dolgok.