7906
-
Yusukee01 #5890 Bocs a spam miatt, most van időm foglalkozni vele. Nézd meg ezt: https://github.com/StellarwhimsRepo/SpaceEngineersCleanerMod
Ez egy fork-ja annak amit te felraktál, nem rég volt frissítve, hátha megy. Sajnos nincs workshopba feltöltve, nem tudom így tudod-e telepíteni
Bár ezzel óvatosan, mert vannak érdekes commitok. -
Yusukee01 #5889 Ha elküldöd a mod logját, vagy ha az nincs a szerverét, akkor esetleg tudok kezdeni vele valamit. -
Yusukee01 #5888 Hát azért ez már nem olyan egyszerű, mint az előző. Amúgy mikor tegnap reggel beléptem, kiírta, hogy vagy 10 gridemet akarja törölni. Este már nem írta őket. Te törölted, vagy mégis megy a mod? Az biztos, hogy a kerekeket lerobbantotta valami a holdjárómról :(
A beépített takarító nem működik amúgy?
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.25. 07:48:47 -
Nem tudom, a korábbi szerveren is fenn volt. Másikat meg nem csináltak, szal...
Ha esetleg tudsz egyet írni, az nagyon jó lenne ;) -
Yusukee01 #5884 Nem ennél a modnál írták, hogy már nem működik? -
A takarító mod valahogy nem akar takarítani.
Éjjel óta fut és elég sok szemét volt így is a játékban. -
Rendesen szívat a játék. Újra kellett indítanom már a gépet, mert leállt a dx11.
A blokk limit korlátozás életbe lépett. A blokk típus limittel nem tudom, hogy mi van, mert arról nincs visszajelzésem.
Ami probléma lesz, hogy a megépített állomások - az összes, amire érkeztetek - az én tulajdonomban van. Így máris van csaknem 14000 lerakott blokkom összesen.
A nagy hajómhoz nem enged további blokkot hozzátenni, mert elérte a max-ot, de nem tűnt el belőle semmi, tekintve, hogy majd 8000 blokk.
Azt el is felejtettem kipróbálni, hogy esetleg leteszek még finomítót. Elvileg 24 a megengedett belőle.
Annyi minden nincs is korlátozva: finomító, kemence, összeszerelő, fúró/hegesztő/flex a hajókon, motorok és piston-ok. Ha jól emlékszem. Ja, meg a fegyverzet, beltéri, torony és löveg.
Új belépő állomást is csináltam, elvileg nem bontható és respawn pont is, de nem próbáltam ki a bontást. Egyszerűbb lett, mint az elődje volt. Viszont további állomásokért itt kell jelentkezni. Reméljük, hogy nem törli a játék vagy a takarító.
Az üzenetküldő is működik, de bejelentkezéskor úgyis látjátok.
És felkerült a takarító mod is. Remélhetőleg nem lesz olyan szemetes a játék.
Amit nem értek, hogy a mod listában nincs benne a Corner LCD és Light, de mégis tartalmazza a játék és működnek is.
Valamikor bekerült volna a játékba és már nem kell a mod?
Most már nincs kedvem elindítani, hogy megnézzem, majd alvás után. -
Van egy kicsit rossz hírem a számodra a játékkal kapcsolatban. Bár lehet, hogy nagyon nem fog érinteni, attól függ, hogy mit csinálsz benne.
Illetve ez mindenkinek rossz hír.
Ebben a fene nagy optimizációban elcseszték a memória használatot.
Egyrészt baromi sokat zabál, másrészt 10 GB körül már reklamál a win (16GB-om van 4GB lapozóval) és rengetegszer kifagy a játék. Szervert karbantartani nehéz és sokszor kell ismét elindítanom a játékot.
Jellemzően akkor jelentkezik a gond, mikor helyek között ugrálok vagy spectator módban mászkálok. De ez már a világ készítésénél is kikészítette.
Keen fórumon jeleztem és mint kiderült, másoknak is vannak ilyen gondjai. -
Gratula!
Minek oda finomhangolás és bios ismeret?
Összetesz, rendszert telepít és baromira örül az új vasnak :D
Ha valami nem smakkol, akkor érdemes ránézni a bios verzióra, hátha egy frissítés megoldja.
Remélem hamar összefutunk a szerveren :D -
Juppi megvan a vas pár finomhangolás bioss ismeret ésatöbbi kéne hogy jó legyen a kicsike
Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING
Intel I5-7400 3GHz 6MB CACHE(Intel HD 630)
8 GB DDR4 2133 LC14 288
Asus B250G Gaming (Strix B250g Gaming)
Samsung R528 Notebook -
Yusukee01 #5869 De sajnos csak akkor, ha nem NCF építette blueprintből. Ha így épült, akkor csak azokat törli ki, amiket te raktál le és kezdtél el építeni, a többi megmarad. -
_susu_ #5868 Nekem tetszik!
Mindenkinek: nem is tudtam, hogy egy listában megnézheted a grid-jeidet, hogy mekkorák, és innen tudod törölni is őket (aki esetleg nem ismerné: ha a mérnök nincs semmilyen terminálban, ülésben, akkor az Info tab alatt). Így pl. ha valamid felrobban, lemerül, stb., akkor te is tudod törölni kézzel. -
Persze, nem azonnali lesz a dolog. A játék úgysem törli magától az 5000 fölötti részt.
És még nekem is kell idő, míg átállítom a dolgokat. És természetesen hagyok időt mindenkinek, hogy át tudja építeni a saját dolgait is, azt meg már lehet a limittel együtt is.
Csak azért írtam már most, hogy mindenki nyugodtan tudja megcsinálni és ne lóhalálában, illetve ne hagyja ott nyugodtan a nagy építményét, gondolván arra, hogy az úgy jó.
Jelenleg nekem is van egy 8000 blokkos építményem. Azt nekem is bontanom kell.
Szóval a lényeg: a limit, ha minden igaz, akkor éjjel meglesz, de ez a jelenlegi építményekből nem fog elvenni, a törlés meg majd csak később lesz.
Még egy dolog: A különböző építményeknél írja, hogy a tulaja hány napja járt utoljára a szerveren. Szerintem inaktív tagokra és építményeikre nincs szükségünk, így arra gondoltam, hogy a 15 napnál régebben belépettek dolgai is törlésre kerülnének. Persze meg lenne az esély arra, hogy valaki más ráakad, de ezekkel a méretekkel nem hiszem.
Erről várom más véleményét is! -
Yusukee01 #5866 Az 5000 fölötti grid törléssel lehet haladékot kérni? 2 hajóm van most, mind nagyobb. Elkezdtem már bontani, de valami kicsit építenem kell, hogy legyen hol éledni / tárolni a sok cuccot. -
Találtam mod-ot a rendszer üzenetekre és kívülről is tudok üzenni. Használata nagyon egyszerű.
Sajnos a blokk rombolás csak bizonyos grid-re még nem jött össze, pedig elvileg működnie kellene. Minden grid-nél van rá egy kapcsoló, illetve BP-ben is próbálkoztam átállítani, de nem működött. Majd még próbálkozom.
A blokk limiteket egyszerű lesz beállítani, viszont nem találtam módot, hogy külön állomás, nagy és kis grid-re lehessen korlátozni. A legtöbben inkább ki akarták kapcsolni.
A piros hajó 3600 blokk körül van, a kék 2000 körül, a zöld állomás nincs 7000.
Ezek alapján a grid blokk limit 5000 lesz. A max limitet meg 20000-re állítom egyenlőre. Ha bírja a játék, akkor lehet növelni lassan.
A típus korlátra még kitalálok valami értelmeset, mert a gyári sosem tetszett.
Ha nem játszik senki a szerón (éjjel a legesélyesebb), akkor egy részét aktiválom a dolgoknak.
@Yusukee: minden olyan blokkra, amibe komputer kell. Fúró, összeszerelő, finomító, hegesztő, tornyok, stb.
Ez azt jelenti, ha valamiből elérted a max-ot vagy meghaladtad, akkor többet nem tehetsz már le belőle. Ha a pluszt lebontod vagy megsemmisül, akkor nem lehet visszaépíteni.
Mivel nem tudom, hogy az NCF hogy fog a blokk korlátokhoz viszonyulni, így elöljáróban csak annyit, hogy időnként átnézem a listát és az 5000 blokk fölötti objektumokat törölni fogom. Jobb ötletem egyenlőre nincs a szabályozásra, ha az NCF figyelmen kívül hagyná.
Ha minden éles, akkor szólok és szerveren is tudatva lesz.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.23. 12:36:41 -
Yusukee01 #5864 Lerakható blokk típus korlát melyik blokk típusra lesz? -
kipeti #5863 benne vagyok -
A netemtől eltekintve a szerver most elég jól fut.
Viszont megint volt egy csomó szemét a játékban... Fel fogom tenni a takarító mod-ot.
Elöljáróban még annyit, hogy, ha megtalálom a módját, akkor komoly blokk korlátozások lesznek a játékélmény megőrzése érdekében.
Ahogy lentebb olvastam, elvileg grid-ekre is lehet korlátozni. Így elsősorban ez lesz lekorlátozva, valamint a lerakható blokk típus korlát is be lesz kapcsolva.
Azt még nem tudom, mikor, de számítsatok rá. A grid korlátozás, ha lehet külön hajóra és állomásra, akkor max hajóméret 3500 blokk körül, mint a piros hajó (ennek azért még utánanézek), állomás méret ennek a duplája. -
Yusukee01 #5861 El kezdtem én is használni. Zseniális ötlet :) Lecsökken az LCD-k száma, így gyorsabban is frissül, kevesebb helyet is foglalnak. Meg próbálom belerakni, hogy menjen TIM-el is, bár az kicsit macerásabb lesz. Valamint észrevettem, hogy új LCD építésekor újra kell buildelni a scriptet, ezt is kiszedem. Szólj, ha érdekel az újabb változat majd. -
Nem tudhattad, mi sem tudtuk, semmi gond. -
Yusukee01 #5859 Bocsánat mindenkitől, nem gondoltam, hogy az egész szervert így le fogja lassítani. Most már ezt is tudom. -
Nem csoda, hogy akadt a szerver. Üres világban, single módban még így is akad nálam.
És csak az állomás van bent.
Mikor bekapcsoltam a 10 NCF-et, hogy szétbontsa, az én procim ugrott 100%-ra és jópár másodpercig nem mozdult a játék. -
Nohát, akkor ennyit a nagy hajókról, állomásokról.
Yusukee állomását eltávolítva azonnal helyrejött a játék. Lehet normálisan mozogni benne.
Viszont bontásig gondok lesznek.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.22. 11:11:11 -
@Yusukee: Azt megpróbálhatom, hogy lementem BP-be az állomásod, majd kitörlöm, de azért neked is legyen róla egy BP-d.
@kipeti: Nekem a hajóm még csak készül, még állomás formájában van csak. Blokkra kezdi elérni azt a 9500-at, bár ebben benne van a fúró hajóm is, ami kb. 600 blokk körül lehet talán.
@_susu_: A hajód majd törlöm, még nem jutottam el odáig. A 10k blokk lehet, hogy egy kicsit kevés, de, ha így lesz játszható a játék, akkor meg lehet próbálni. Végülis az is kihívás, ha nem építhetünk hatalmas nagy bázisokat, meg bázishajókat. Viszont a projectorral és NCF-fel épített dolgok nem számolódnak a limitbe és páran nem is a szerveren építenek, hanem egy kreatív világban.
Mondjuk meghatározhatnám a különböző fajta blokkok számát is, talán ez is segítene a játékon. -
_susu_ #5855 Én is beléptem az előbb, hát lehetetlen játszani. A simspeed annyira ugrál, hogy folyton desync-el, és máshova kerül a mérnök, mint ahol kéne lennie.
Az a 30k blokk biztos, hogy nem segít a teljesítményen. Nekem van egy UB nevű hajóm, ami sajnos lemerült, úgyhogy azt törölhetitek. Amúgy sem szerettem, lassú és nehéz volt mint a dög :D
Másik: nem akarunk blokk limiteket állítani a szerverre? Ha jól tudom egy nagy grid jobban terheli a szervert mint több kisebb, talán állíthatnák be "per grid" limitet is. Vannak szerverek, ahol például egy játékosnak csak 10ezer blokkja lehet max.
A másik ami teljesítmény gyilkos tud lenni, az a Projektor. Érdemes kikapcsolva tartani, ha éppen nem építed.
Utoljára szerkesztette: _susu_, 2017.07.22. 10:02:02 -
kipeti #5854 30ezer blokk méretű az már biztos szerepet játszik én egy 9500 kocka méretű hajóval zuhantam le a bolygóra mert annyira laggolt hogy nem töltötte be rendesen a hajót és átestem rajta valószínűleg a gépem teljesítménye is szerepet játszik benne, amióta 1-2 ezer kockás hajókkal szórakozok nincs bajom a mozgásom néha laggol de nem vészes -
Yusukee01 #5853 Hát nem tudom mennyire jó az admin mód, de ha szeretnéd azt ki lehet próbálni, hogy kitörlöd a nagy bázisom, hogy javul e a sim speed, aztán visszarakod. Már közelít a 30k-hoz a mérete. Mert ha tényleg a sok blokk rontja a speedet, akkor elbontom, azon nem múlik, csak feleslegesen nem akarom. -
Ami azt illeti, tényleg nagyon tréül megy.
Kicsit sikerült is összetörnöm a fúróm és csak épp kiálltam a garázsból, meg vissza.
Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez a játék hibája vagy valami más. És persze megint nem csináltam BP-t.
Lehet, hogy ennyi blokkot már nem bír el a játék multiplayer-ben?
Azért elég sok script is fut, rengeteg kijelzővel. -
laci4321 #5851 Nektek egyébként hajlandó futni normálisan a szeró?
Komolyan mondom én belépek és 2 perc alatt sarkon is fordulok, lépek is kifelé... Egyszerűen nem lehet mozogni, szaggatva repülök, a karakterem rángatózik össze-vissza. Hihetetlen. -
laci4321 #5850 Nem volt bent senki a szerveren, úgyhogy vártam 5 percet és újraindítottam :)
Most már be tudtok lépni. -
Yusukee01 #5849 Azt láttam, de az előző verziót nem lehet ott kiválasztani -
_susu_ #5848 Igen, be lehet, Space Engineers jobbklikk > Properties > Betas tab, és ott lehet választani verziót. -
Yusukee01 #5847 Azt be lehet állítani steamen, hogy frissítés nélkül el tudjam indítani a játékot? Lefrissített és ilyenkor nem lehet játszani :( -
_susu_ #5846 Bocs, téves riasztás volt :)
Én is szoktam blokkra letenni, amikor nincs hely futóműre, csak érdemes Blast Door blokkot használni, mert az jobban bírja. Ha jól láttam az első hajónál is ez volt a helyzet és konkrétan belesüllyedt a bolygóba. (Ha jól értem a redditen, akkor ez már egy régi bug, csak ritkán jön elő.) -
Yusukee01 #5845 Bekeményített a szerver. Építgetek békésen. Jön egy mining hauler. Mondom ok, ez nem szokott gondot okozni. Odajön 1.5 km távolságra és nyomja a request backupot, jön 2 másik drón. Lenyomtam őket. Visszaérek javítani, erre megjelenik még 1 mining hauler. Jön, jön jár 4 km-nél, erre megjelenik még 1! wtf. Na itt ledobott a szerver, nem is látom a listába :) Remélem lesz még bázisom.
Érdekes, mert sosem jöttek még ilyen közel. -
Megnéztem a videót és nem igazán értem, mi a gond.
Egyik hajón sincs futómű, blokkra akarja letenni az illető a hajót.
Az első hajónál van valami, de, ha nem volt az egész a talajon, akkor ott volt egy kis esés, amitől az bekövetkezhet, ami be is következett.
A második hajó meg eleve kész röhej volt. Hajtóműre letenni?! Eleve van a hajtóműnek sebzése és ilyen távon fel is robbannak. Ahogy látszott is, hátulról jöttek a robbanások, mert azok a hajtóművek érték el először a talajt és úgy haladt előrefelé a megsemmisülés. A többit meg már adta a fizika.
Legalábbis nekem ez jött le a videóból. -
De nem teszi, mert 4+4 és 4,2-n szalad a turbóval. És így is csak 40% volt az össz terhelés. Amúgy egyenletesen terheli mind a 8 szálat. -
Nem mondanám. Nálam szépen tud 1-esen futni, de csak sp-ben. Viszont a továbbító rendszerek és minden raktározással és feldolgozással kapcsolatos rendszerek rendesen meg tudják nyomorítani a sebességet. Nálam alapból 1-el fut, de, ha megnyitok bármilyen konténert, bárhol (függetlenül attól, hogy összeköttetésben van e a nagy rendszerrel vagy nincs), mindjárt leesik 0.4-0.5-re. -
Yusukee01 #5841 Hány magos a procid HT-vel együtt? Én arra tudok gondolni, hogy a játék mondjuk 4 magot tud használni és ha kihasználja a 4-et akkor már 100%-ot ír cpu loadra, hiába van a gépben 8 logikai mag (ami csak 50% terhelés) -
Ránéztem én is.
A világomban sajnos lerobbant a szétszerelőm teteje, megint jól megcsináltak valamit.
Ott igencsak sok blokk van, CPU és GPU is 99%-on pörgött, de a fizikai proci 40%-on ment és ebbe minden program benne van.
Egy másik világban, ahol kevés építményem van, ott 50% körül volt a játékban az érték.
A felirat szerint CPU Load és GPU Load van írva. A Load töltést jelent az angol tudásom alapján. Lehet, hogy a játék bír akkor ennyit? Ezzel a textúrázás betöltését mérnék talán?
Nem tudom, nem értek hozzá. Ami azt illeti annyira nem is érdekel. Csak fusson rendesen a játék. De...