7906
-
Yusukee01 #6090 Kipróbáltam még egyszer egy eldobható hajóval. 3.000.000 km-t ugrott 1 ugrással :) Ekkora távnál már ls a mértékegység (ez a táv 10.5 ls volt).
Más: Válaszolt egy user a holdba ugrásos bug reportomra. Elvileg valamit változtattak mostanában a bolygókkal és a koordinátáikkal van valami. Szóval bármely bolygóba bele lehet ugrani. Szóval csak óvatosan. -
Érdekes. Távolságnak 54000 km-t ír, de amit meg fog ugrani az csak 819 km. Ezt is lehetne reportolni a fórumukban.
Hacsak nem térhajlításról van szó és akkor nem bug
-
Yusukee01 #6088 Elvégeztem egy kísérletet, amiből kiderült, hogy ha GPS koordinátát használunk célnak Jump Driveval, akkor nem számít a távolság. A legnagyobb hajómmal ugrottam, 4 meghajtója van és megugrott 50.000 KM-t. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bár itt már elég furán viselkedett a játék. Véletlenszerűen el kezdtem fuldokolni, pedig volt oxigén. -
Csináltam nekik külön kontit, tag-gel és eltűnt a sok hibajelzés.
De az Ore/Scrap ott maradt. Azt mire érti vajon?
Ok, beküldtem a vas finomítójába, így ez a sor is eltűnt. \o/
Köszi a hasznos infót!
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.09. 02:03:25 -
Először nem értettem a dolgot. De most már vágom.
A gond csak az, hogy ez kiírás a script első lefutása óta kb így van. És az elején még semminek nem volt tag-ja.
Ezen kívül jobb alul látszik kicsit, hogy a lőszerből mégiscsak megcsinálta a 10k-t, mert az sem annyi volt, de a rakétákból már nem hajlandó. Pedig van hely a konténerekben.
De akkor majd csinálok újakat direkt mindnek külön-külön. Amúgy is tervben volt. -
Yusukee01 #6085 Ezek a cuccok nem tartoznak semmilyen kategóriába, bele kell írni az összeset a TIM tag-ba. -
Ez vajon mitől van? Hely van a konténerekben.
-
És a TIM nem kezeli a naquadah feldolgozót. -
Eddig ilyen nem volt, de most nem volt hajlandó tenni semmit a tatyómba. Illetve ott volt köbméterben, de mivel nem jelent meg, ezért letenni sem engedett blokkot.
A kedves takarító meg frankón elpucolta amit eddig odatettem.
Na ez így már tényleg nagyon zavaró.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.08. 12:50:31 -
Jah, ne is mond, tegnap már nekem is nagyon zavaró volt, bár általában nem az.
Kellett volna trinium, de az ércet nem rakta sehova, a finomított meg nem látszott. -
laci4321 #6080 Még így is hogy izgatjuk magunkat miatta, még így is megspórolunk rengeteg időt.
Az inventory bug miatt meg a TIM nélkül nagy bajban lennénk, 2-4 átrakott cikk után befagy az egész kép. -
kipeti #6079 Az NCF legyártja a dolgokat, én mindíg össze húzom az anyagokat így látom miből mennyi van a fölösleges dolgokat pedig mindig vissza bontom.Lehet így kicsit tovább tart amíg elkészül valami, de egy kb 1400 blokkos állomást 3 óra alatt felépítettem a terv a fejemben volt lehet nem olyan szép mintha tervező pályán nyugiban megcsináltam volna és projektorral kivetítettem volna.
Amíg nem 100%-osan nem működik valami, addig nem használom. Feleslegesen nem izgatom magam. -
Aha, értem, akkor a játékban van a hiba...
Ez nem csilivili.
Sokkal egyszerűbb leellenőrizni egy dokkolt hajó rakterét a scripttel, mint végignézni az egész listát állomásostul. Persze, ha minden jól át van nevezve vagy ledokkolva is egyszerű, de, ha már itt a lehetőség, akkor a legegyszerűbb egy LCD panelen nézni.
A TIM nagyon jó a gyártás, finomítás és raktározás tekintetében. Persze e nélkül is ellennék, a szortírozók így is ott vannak, de pl. a gyártással már probléma lenne.
Persze, ha a játékban egyszerűen megoldanák, hogy jobb klikk az elemen és megadom neki a legyártandó darabszámot, akkor mindjárt meg lenne oldva a TIM nélküli élet is, csak kicsit jobban oda kellene figyelni. És a TIM amúgy sem látja az NCF tartalmát, de az LCD script igen.
De amíg 120k acéllemezhez min. 120-at kell klikkelni, addig inkább TIM, még így is. -
laci4321 #6077 Ez nem csak a játék teljesítőképességének határa miatt van, a szkriptek gyakran behalnak, ez is most egy bugja a játéknak.
A tervező világomban is egy-egy hajó építésekor is halnak meg folyamatosan a szkriptek, holott csak az a hajó létezik a világban, meg pár aszteroida.
Majd csak javítva lesz...
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.08.07. 23:04:26 -
kipeti #6076 egyszerű a megoldás ne használd ezeket a csilivili dolgokat :) én teljesen meg vagyok nélküle -
Asszem elérte a játék a teljesítő képessége határát.
Rakosgatom le a konténereket, mert bővítenem kellett, egyszer csak azt veszem észre, hogy kigyulladt az egyik hidrogén tartályom. NCF gyorsan javította is. Aztán megint kigyulladt. Mondom, mi a fene, kimegyek a bázisról, látom, hogy az egyik ágyú lövi. Na gyorsan le is kapcsoltam. Utána nézem a bázist, valami talán nem az enyém lenne? De minden az enyém. Pont ugyan ez volt a fúró hajómmal is korábban.
Minden belépésnél újra kell indítanom a scriptjeimet. Ez eddig normál volt, még együtt tudtam volna vele élni. De az imént a frissen indított LCD script megint megállt úgy 10 perc üzem után. És azt írta a blokk, hogy túl komplex. Holott csak az adott hajó tartalmát kellett neki kiírnia. Abból is csak azt, ami van rajta.
De ilyen még sosem volt, hogy a játékom alatt álljon meg az LCD script.
A HUDLCD sem igazán tökéletes. A fúró hajómnál erőteljesen vibrál (eltűnik/megjelenik), ami zavaró, de epilepsziám nincs szerencsére.
A flexelő hajómnál viszont nem csak eltűnik, hanem alig képes megjeleníteni. Néha csak majdnem egy sort sikerül, van amikor annyit sem, egyszer csak bedobja az egészet, aztán megint elmegy.
A TIM még futogat, bár az sem tökéletes. Szortírozásban még szerencsére jó, gyártásban már kérdéses. De ezt is minden belépésnél indítanom kell.
És az időzítőt nem is akarja használni. Elvileg 5s-re van állítva, úgy kellene frissítenie magát, de kb. másodpercenként kétszer fut le. Ezt sem értem. Mondjuk lehet, hogy újra be kéne töltenem a programozható blokkba, mert valami elmehetett rajta vagy az egyik update tett be neki és ugye ennek nincs automatikus frissítése, de a készítő attól még frissíthette. -
laci4321 #6074 A kicsi fúrófejeknek amúgy nem kell közvetlen egymás mellett lenniük, ha 3 kis blokknyi hely van az 1-1 fúrófejek között, akkor is tökéletesen tudsz velük haladni a sziklában. És azok a 3 kis blokknyi helyek elegek arra, hogy hajtóművek kukucskáljanak ki ott, így a hátramenethez, vagy épp a lebegéshez már meg is vannak a hajtóművek. -
Igen, elsőre szerintem is nagyon jót építettél. -
Közben megnéztem és a luxus fúróm 1175 nagy blokk, a kis légköris fúróm nincs 300, mondjuk nincs is így bepáncélozva, mint a tied. -
15x15 az alja, azon van a 25 db (5x5) fúró. Ha csak az alaplapot számolom 15x15 és 3 sor vastag már az 675 blokk úgy hogy benne van már a csőrendszer :) + a falak, hajtóművek, továbbító rendszer, borítás stb. nem is sok az az 1100. Egy nagy része üreges.
A hajtóművek külsejét már nem tudom megerősíteni, mert úgy terveztem, hogy a felépítmény a hajtóművek szélével egy kocka sorral beljebb legyen mint a fúrók széle. Nem akarom hogy elakadjon a gödör falában. Így, hogy van egy sor üres hely nem ütköznek neki a fúrt üreg szélének. "Bőven" van hely forgatni, manőverezni, dönteni ha kell. A következőt már másképp építem majd, de elsőre megteszi, jól működik, szépen termel. Bőven többet mint amire egyenlőre szükségem lesz valaha is :). Persze amíg össze nem töröm, de megvan BP-ben már szerencsére :)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.08.06. 16:44:25 -
Yusukee01 #6070 Ha szétszedtem a kapukat kipróbálom, mennyire messze tud elugrani valami random koordinátával. Most már kíváncsi vagyok. -
Akkor rendesen meglökhetted. -
Mondjuk akármekkorát is ugorjak, a JD-k mindig töltve vannak, szóval elég bugos most a JD ezekszerint. -
kipeti #6067 volt rajta csak mint kiderült nem volt elég -
Ok. Érdemes a következőre hajtóműveket is szerelni, hogy megálljon, ha meglököd. -
kipeti #6065 hagyd nem kell van még egyre nyersanyagom csak a bele áldozott időt sajnálom
Utoljára szerkesztette: kipeti, 2017.08.06. 16:17:08 -
Yusukee01 #6064 Azt tudom, mikor el kezdtem ugrani, kiírta, hogy 16%-át tudja az utnak teljesíteni 5 JD-vel. De elugrott 4000km-re
Ja közbe amúgy sikerült nekimennem egy láthatatlan aszteroidának is.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.08.06. 16:17:23 -
Részvétem.
Ha ez most volt, akkor lehet backup-olni a szervert.
Írj rám steam-en.
Ha nem az elmúlt 25 percben volt, akkor késő.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.08.06. 16:16:28 -
kipeti #6062 meglöktem véletlen -
Több JD-vel lehet, hogy tud nagyot is ugrani, egy JD-vel max 2000-et, ha a tömeg engedi.
Ha lekapcsolod a konnektort és szétválik a két hajó, akkor azonnal megállnak. Általában úgy, ahogy voltak, de van amikor nem. És ez a bug előfordulhat futóműnél is, bár érdekes, hogy nálam nem jelentkezett eddig még. -
Yusukee01 #6060 Gravitációba építetted? -
kipeti #6059 De jó amíg dicsekedtem az űrbázisommal szétkenődött a bolygó felszinén :( -
Yusukee01 #6058 Na jó, pár nap pihentetés következik.
Superkapu használatát nem javaslom. Előfordul, hogy rossz oldalra rak ki a másik oldalon és újra átmész rajta. Eredmény: fekete képernyő, crash és egy teljesen eltűnt hajó. (akkor is, ha jó oldalról mész bele a kiinduló pontnál.)
Jump Drive használatát nem javaslom, ha bármi is kapcsolódik connectorral hozzá: Eredmény: ugrás után megbolondul a hajó, fekete képernyő. Öngyilkosság után visszamentem, a hajót nem találom sehol. Kideült, hogy láthatatlan lett. Teljes játék restart megoldotta, de pörgött össze-vissza, mint az őrült és meg is rongálódott.
A superkapukat pedig szétszedem, mert így elég veszélyes használni.
Ja a másik: Ha gps koordinátára ugrotok jump drive-al, akkor nem számít a távolság, mindenképp megugorja a távot. 600km-t tud ugrani most a hajóm, de megugrott 4000km-t koordinátára 1 ugrásból
El mehetnék valami hivatalos tesztelőnek, mindig megtalálnak a bugok.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.08.06. 16:05:24 -
Szép és kék :) -
Szépen néz ki.
De ebben mi 1100 blokk?
Olyan kicsinek tűnik. -
kipeti #6055 Normen nem tudom mekkora a hajód raktere, de a képekből én azt javasolnám jobban erősítsd meg az előre hátra jobb bal irányba néző hajtóműveket egy mikro lagg és ha túl van terhelve nem tudod egyenesbe hozni -
kipeti #6054 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
végre sok bug ellenére kész lett az űrállomásom -
Azért feldobom a hajó képeit :)
-
áá izé :) 1100 blokk az igaz :) De kis blokk. Kis hajó, nem nagy. Szal lófütty a ti hajóitokhoz képest :) Viszont szuperul működik. Picit módosítottam rajta, a konnektor köré tettem kis kidobókat, nagyon kicsi az űrtartalmuk, de azonnal szórják kifelé a követ. Teszt fúrás jól sikerült. Előszőr fúrok egy üreget az ércig, ill. egy pár méterrel mélyebbre. Aztán közvetlen mellette kezdek el fúrni, kinyitom a kidobókat és a kő belehullik mélyebb üregbe, így nem szedi fel a fúró újra. -
Yusukee01 #6051 Julian megcsináltam a bug reportot, de moderátornak jóvá kell hagynia előbb. Ha minden igaz itt lesz majd https://forums.keenswh.com/threads/1-182-204-dedicated-server-jump-drive-teleport-inside-of-a-moon.7396501/