44
  • kvp
    A lenyeg az, hogy a viz a tenger fele menjen, ne a szarazfold belseje fele, mert mar kezdi elszennyezni az ontozesre hasznalt talajvizet is. A masik az, hogy az ocean fele terelt vizet egy fix helyen akarjak kiengedni, ahova tesznek szuroket is. Persze nem tudom ez mennyivel jobb megoldas, mint vizallo beton resfallal korbevenni az egeszet es desztillalt vizet keringtetni a folyamatos tengerviz beszivattyuzas helyett. Mondjuk olcsobbnak olcsobb es mar amugy is eleg sok szennyezes ment ki a vizbe, de akkor is csak tovabb rontjak a helyzetet. Az orosz megoldas a korbebetonozassal lehet, hogy nem volt annyira elegans, de sokkal hatasosabb volt es sokkal gyorsabban elkeszult. Tovabba kulonosebb karbantartas nelkul kibirt 20 evet. Ehhez kepest a japanok nem csinalnak szinte semmit, csak varnak valami csodat.
  • Betonfal83
    Ezt találtam gondolóm ehhez hasonló módon csinálják.Szerintem nincs ezzel semmi gond csak márciusig még 84000 tonna szennyeződés jut a tengerbe.
  • Pluskast
    Na most ezt nem értem. Megfagyasztják a szennyezett vizet amit aztán bele engednek a tengerbe?? Ezzel még nagyobb környezeti katasztrófát okoznak!
  • Bren X
    "2015 márciusára készül el" addigra jó sok világító szemű lény lesz a világon... és nem folyt sugárszennyezett víz az óceánba, á dehogy is. Vicces halakat foghatnak már most is a halászok.

Annyira lehetett tudni a katasztrófa után, hogy ez lesz. Mókás volt olvasni a sok hozzászólást, hogy a szovjetek mennyire hülyék voltak. A japánok pedig milyen fejlettek meg bölcsek és minden meg fognak tudni oldani. És nem. Ha valami úgy néz ki mint, amit rendesen megdolgoztak tüzérségi csapásokkal, sok jóra nem lehet számítani. Főleg, ha az a valami egy atomerőmű.