Jégfal véd majd a fukusimai szivárgás ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt én leginkább vezérléstechnikai rémálomnak mondanám....
Bár mindegyik hithû zöld, azért néha megértik a normális észérveket. Másrészt jó sok olyan hozzászólás akad a posztokon, amik egész új szempontból közelítik meg a dolgokat. Akad komolyabb tudású hozzászóló is.
Wow, errõl, hol lehet bõvebben olvasni?
Ez persze azzal is jár, hogy nem tudnak majd az olcsó francia atomenergiához fordulni, ha a megújulók éppen cserbenhagyják õket. Építhetnek további kiegyenlítõ-erõmûveket, szénre vagy szénhidrogénre.
Nem. Amit lehet újrafeldolgoznak, a hasznosítható anyagot kinyerik a hulladékból, a többit "temetik el". Persze csak addig, amíg a maradékból egy újabb technológia által hasznosítható anyagot ki nem tudnak választani. Akkor tényleg elõveszik a cuccot és újra felgolgozzák.
A kismértékben sugárzó anyagokat, amikben szekunder sugárzás van fõleg, addig tárolják, pl. itt Magyarországban, amíg a természetes felezõdés miatt a sugárzásuk az engedélyezett szint alá csökken, majd egy veszélyes-hulladéktárolóban végleg elhelyezik.
figyu nem a lerakástól félnek, az csak egy plusz, ez Csernobil óta tart, két féle bajor van, az egyik tanult, intelligens, a másik a debil (kb 90-96%), és nincs átmenet, ez mind ráér szavazni. Ezt én is tapasztalom és a többi német is vélhetõleg nagyon megvezethetõ.
Ezért épitettek egy hálózatrengetõ szélparkot északra, olyat, hogyha elkezd fújni, felizzanak a vezetékek, a nyáron rekordokat döntögetõ naperõrõl nem is beszélve, energetikailag 0 emberek kezébe adták a döntést, a hálózatuk éppenhogy elégséges ehhez a hülyeséghez, de ha igy folytatják rövidesen óriási áramszünetek lesznek, én kváncsian várom, hogy fogják a problémákat orvosolni, mert lesznek az biztos
A németek valóban nem hülyék, õk szerintem inkább a nukleáris hulladék végett aggódnak -jogosan- és nem az erõmûveik eldurranásától. A mai napig nincs végleges megoldás a hulladékok kezelésére, minden elhasznált nukleáris üzemanyagot "ideiglenesen" raknak le a föld alá.
@os
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
lehet, h rákban fogunk meghalni, de nem fogok ujjakkal szájamba remegõ fogakkal CNN-t nézni, ahol hónapokon keresztül füstölgõ reaktort, meg füstölgõ, majd leomló tornyokat mutatnak, hogy fossak a (hasamra ütök) 10000 ember halálhírétõl.
7 000 000 000-an vagyunk, naponta 240 000-en halunk, én inkább az élettel foglalkozok, és Fukusima után erõmûveket bezáratni értelmetlen dolog, amit értelmetlen, befosott emberek csinálnak.
Gondolom Paksot is bezáratnád, elég jelentõsen megugrana a villanyár, ki fizetné ki ezt nálunk?
Nekünk nincs pénzünk rá, h hülyék legyünk! Ha neked mégis van, akkor fogj egy transzparenst, írd rá a megfelelõ szöveget, találsz simán még okos embereket, akik veled tartanak, és menj el ugrálni az erõmûhöz!
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
közel sem. te vagy ahülye, és hozzád hasonlók. sajnos... ez Mo. jelenleg. látszik is...
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
ez pont ilyen.
úgy csinálunk, mintha nem történt volna semmi, van homok, dugjuk bele...
naja... kit érdekelnek 1000 tonna radioaktív vizek a tengerben.... majd az élõvilág csinál vele valamit...
aha. beépíti.... aztán??? sebaj, soha nem tudod meg, mitõl leszel rákos gyökér...
"A gond az atommal az, hogy ha nem eleg biztonsagos technologiat hasznalunk" az melyik?
"akkor amennyiben a vilag energiaigenyet 100%-ban atombol fedeznenk, akkor gyakorlatilag evente lenne 1-2 hasonlo sulyossagu baleset" nem sok egy kicsit?
Nem kell egyébként 100%ban fedezni, szerintem elég ha pont annyit használunk, amennyit tudunk! Éljen Paks! Nyissák csak a blokkokat!
"Igy nagyon gyorsan lakhatatlanna valna a bolygo jelentos resze" na neee, és jelenleg mekkora része lakhatatlan a bolygónknak atombaleset végett %ban?
"mivel mashogy nem leszunk kepesek a legkor stailizalasahoz elegendo energiat osszeszedni." Ezt nem értem.
"meghozza tobb engergia mint amennyi a teljes Foldfelszint eri a Napbol, tehat az osszes megujulonal tobb" ja ez most a nagyon távoli jövõ, vagy mi?
Csernobilban tudtommal emberi mulasztás történt, Fukusimában pedig 9es földrengés cunamival, ami közös a két balesetben, hogy jól mutat a híradóban.
Lehet aggódni: radioaktiv víz ömlik a tengerbe, jajj mi lesz? (semmi)
van 1 atomerõmû a 200 km-eres közelembe, jajj mi lesz? (mi lenne)
Éljen, bezárják az erõmûveket! (Az jó, vettél gyertyát?)
Nem teljesen igaz. Csak nagy holeadasi kapacitas kell. Ezt lehet biztositani zartciklusos leghutessel is, csak az joval daragabb mint a parologtato hutes, mivel kisebb a hatasfogka.
"Nos, mekkora is valójában a 450 tonna víz szennyezettsége?"
Az ismert adatok alapjan 50 centi tavolsagban allva kb. 20 perc alatt szedi ossze egy ember a sugarbetegseghez szukseges dozist. Ebbol valamennyire ki lehet szamitani, hogy mekkora az ativitasa. Kerdes, hogy ennek mekkora resze a nagy aktivitasu gyorsan lebomlo es mekkora a kis aktivutasu, de nagy energiaju es lassan lebomlo anyag. Tovabb az, hogy az oceanba keverve a kovetkezo kb. 40 ev soran mekkora szennyezest okoz, tehat mennyivel emeli a tengeri elolenyek sugarterheleset.
A gond az atommal az, hogy ha nem eleg biztonsagos technologiat hasznalunk, akkor amennyiben a vilag energiaigenyet 100%-ban atombol fedeznenk, akkor gyakorlatilag evente lenne 1-2 hasonlo sulyossagu baleset. Igy nagyon gyorsan lakhatatlanna valna a bolygo jelentos resze. Tehat olyan technologia kell, amivel a mostani reaktorok kapacitasanak kb. 20x-osara novelesevel sem fordul elo hasonlo katasztrofa 100-200 evnel gyakrabban.
ps: Ha a mostani klima problemakat kezelni akarjuk, akkor nagyon gyorsan tobb mint a jelenlegi 100x-osara kellene novelni szendioxidkibocsatas mentes energiatermelo technologiak kapacitasat, mivel mashogy nem leszunk kepesek a legkor stailizalasahoz elegendo energiat osszeszedni. Ertelemszeruen erre a celra nem hasznalo olyan technologia ami tovabb noveli a problemat, tehat mindenkeppen co2 semleges megoldasok kellenek, meghozza tobb engergia mint amennyi a teljes Foldfelszint eri a Napbol, tehat az osszes megujulonal tobb. Erre csak fisszios es/vagy fuzios rendszerekkel van eselyunk.
Pl. a németek rettegnek az atomtól, mert rettenetesen hülyék, folytassam...?
Ha 1 milligramm szennyezõanyag kerül 450 tonna vízbe azt is szennyezettnek minõsítik, és azt is ha egy pohár vízbe kerül ugyanannyi. Nem a tonna a lényeg, hanem szennyezettség mértéke... ez régi sötétzöld/média trükk. Nos, mekkora is valójában a 450 tonna víz szennyezettsége?
"lehet röhögni, de Csernobil után (ami ahogy kinéz kisebb volt mint ez az anomália) rengeteg gyermek született 6 ujjal és farkastorokkal stb..... csak a média (akkor még ne volt) nem adta...."
Azt, hogy rengeteg ilyen gyerek született arra alapozod, hogy láttál egy vitrinben ... 2-3? Komolyan kérdezem, honnan vannak az adatok, csak mert nekem amolyan közszájon forgó városi legendának tûnik. A fellehetõ hiteles adatok mást mondanak, szóval te mire alapozod? Komolyan érdekelne.
"a sugárzás akkor jó sugárzás, ha 0, egész 0...."
Ez két dolog miatt is sem állja meg a helyét. Nincs olyan hogy nulla sugárzás. Konkrétan sugárözönben élük, a kövek, a víz, a levegõ, a Nap, és maga a világegyetem (és még az élõlények is) iszonyat mennyiségû sugárzást bocsát ki. Az élet ilyen feltételek mellet alakult ki, és egy bizonyos mértékig azonban a szervezet elviseli, kijavítja ezeket a hatásokat. Sõt, sugárzás nélkül nincs röntgen, CT, sugárkezelés, és még kismillió dolog, ami életet menthet. (Tudtad, hogy a legtöbb sugárzó anyagot az egészségügy használja fel?)
aztán utána komcsizzál... remélem te eszel elõször halfilét, ahol.....
btw a 6 ujj elõfordult csernobil elõtt is sokszor, Ady Endre is 6 ujjal született például...
szerintem egy jó darabig el kellene felejteni a halkaját, kivéve ha nem itthoni...
lehet röhögni, de Csernobil után (ami ahogy kinéz kisebb volt mint ez az anomália) rengeteg gyermek született 6 ujjal és farkastorokkal stb..... csak a média (akkor még ne volt) nem adta....
a sugárzás akkor jó sugárzás, ha 0, egész 0....
ez is el van bagatellizálva, mint minden ilyen....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
csak én érzem azt, hogy a kurvára civilizált huszonegyedik századi ember már logikailag is ellent mond önmagának?
nem vagyok meglepõdve, de a japánoktól azért többet várnék... (honnan is jön a japán GDP alapja? biztos belõlük... hihetõ. billeg a mérleg elég keményen)
milyen környezeti katasztrófa által? 😮
latex, vagy poliuretán kiszáradás?
/*
addigra jó sok világító szemû lény lesz a világon...
Vicces halakat foghatnak már most is a halászok...
*/
Ekkora problémánál ez nem tétel.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Egyébként a megoldás rendkívül egyzserû! Dörflinger Dodi elmesélése alapján: Volt egy hatalmas ruszki "Szaratov" márkájú hûtõjük, amit egy éjjféli nassolás után elfelejtett becsukni, és reggelre úgy nézett ki a konyhájuk mint a jetiverem, jégcsapok lógtak a csillárról is!
A japcsiknak csak ki kell menniük az ecserire, minden kiszuperált hûtõt megvenni, és éjjel elfelejteni becsukni! A globális felmelegedés is meg lenne oldva egyúttal.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ezt találtam gondolóm ehhez hasonló módon csinálják.Szerintem nincs ezzel semmi gond csak márciusig még 84000 tonna szennyezõdés jut a tengerbe.“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Annyira lehetett tudni a katasztrófa után, hogy ez lesz. Mókás volt olvasni a sok hozzászólást, hogy a szovjetek mennyire hülyék voltak. A japánok pedig milyen fejlettek meg bölcsek és minden meg fognak tudni oldani. És nem. Ha valami úgy néz ki mint, amit rendesen megdolgoztak tüzérségi csapásokkal, sok jóra nem lehet számítani. Fõleg, ha az a valami egy atomerõmû.