A Marsról érkeztek az élet előfutárai?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom mint jelent, mert bolygóknak és a kis égitesteknek pályáik vannak, és nem sorban vannak. "
<#wilting>#wilting>
"AMIKOR" sorban vannak, az azt jelenti, hogy többnyire nincsenek sorban.
De látom, ennek értelmezése számodra leküzdhetetlen akadályt jelentett. <#hehe>#hehe>
Abban viszont egyetértünk, hogy ebbõl:
'"Az RNS túl nagy, túl bonyolult" - mondta Benner. "Ha vízben próbáljuk összeállítani, akkor széthullik"'
még egyáltalán nem következik, hogy az egyetlen lehetõség a Mars.
AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR
Gravitáció
Van itt még egy kissé buta, de annál jobb személtetõ ábra, arról, hogy mennyire nem lehet akármilyen pályára állni a Naprendszerben! Eddig egyetértünk?
Ha egyetértünk akkor az már fél siker, és folytatjuk.
Nem tudom mint jelent, mert bolygóknak és a kis égitesteknek pályáik vannak, és nem sorban vannak. 😞 Igen buta elképzelésed van a naprendszerrõl, és a gravitációt mint erõt egyáltalán nem érted. Még mindig nem eltalálja hanem vonzza (érted, gravitáció?), és igen van amikor a Mars és Föld a Nap ellentétes oldalán helyezkedik el (de nem is a Marsot kell vonzania (ugye?), hanem különbözõ sebbõségû, és más-más pályájú törmeléket), de törmelék tisztelt tudós barátom nem egyenes irányba halad ameddig csak bír hanem Nap-körüli pályára áll (kivéve, persze ha második kozmikus sebességre gyorsul), innentõl kezdve viszont érvényes az amit az elõbb leírtam vagyis az égi-mechanikai törvények érvényesek rá... 😉 De ha gondolod részletezem neked. Kérdés: szeretnéd megérteni, mert abban az esetben segíthetek... ok?
Miért, szerinted mit jelent az, hogy "amikor sorban vannak"? <#nevetes1>#nevetes1>
Egyértelmû, hogy nem kell eltalálnia, de a Napot ugyanúgy nem kell eltalálnia. Ráadásul van amikor a Föld a Nap másik oldalán tanyázik.<#wink>#wink>
Bocs, elszámoltam. Csak 1400-szoros a látszólagos terület.
Aztán itt kering még a Hold is, ami tovább rontja a marsi eredetû kõzetek földet érését.
Még mindig véded az 5%-os adatodat? <#ravasz1>#ravasz1>
Egyrészt az 5% nem mond semmit az eredeti mennyiségrõl, másrészt a Mars kisebb és számítások szerint már egy vulkánkitörés is képes anyagot juttatni a világûrbe (úgyhogy ezt buktad), harmadrészt meteorbecsapódás energiája még a Földrõl is ki tud szakítani kisebb darabokat, amik végleg elhagyják a Földet. És elég megnézni a Marsot, hogy hány becsapódási kráter van...
"És szerinted minden Marsról meteort megtalálunk ami az évmilliárdok alatt ideérkezett? "
Tökmindegy, hogy mennyi marsi meteoritot találtunk meg. A több milló ismert meteoritból van egy-kettõ, amit marsi eredetõnek mondanak. Ez azért nem egészesn 5%, pedig te annyit mondtál. Tõled eggyi tellik, bombasztikus kijelentés, amit semmi sem támaszt alá.
És mitõl szakad ki a Marsból az a rengeteg meteorit? Bár csak a földi gravitáció 0,376-öde van a felszínen, de valami piszok nagy robbanás kell hogy ezt legyõzze. Ehhez a kõzetnek el kell érni legalább az 5,1 km/s sebességet, azt meg még a sokkal aktívabb földi vulkánok se nagyon tudják.
Pláne, hogy a Marson már rég nincs ilyesmi.
Rohatd nagyot akartál mondani, de sehogy sem jön össze.
Persze, ha nem tudod, akkor megértem, hogy nem akarsz róla beszélni.<#ravasz1>#ravasz1>
Ezt kötve hiszem...
Sõt, biztos, hogy hülyeség.<#wink>#wink>
Egyébként nem egy aszteroida, hanem rengeteg csapódott be az évmilliárdok alatt, és a kikerülõ kõzetanyag 5% éri el a Földet...
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Kb kalapács kontra szögbelövõ. Kellene lennie lényegesen egyszerûbb megoldásoknak is.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Vannak érdekes elképzelések arzén vagy szilícium alapra helyezik az életet... fene tudja.
Vagy azt is tervezte valaki?
Vagy mindig is volt? És az mit jelent? 😊
Mindenre lehet többféle magyarázatot gyártani, de általában a legegyszerûbbet érdemes ezek közül választani.
Hogy felvetõdhessen a tervezettség lehetõsége, ahhoz elõször be kellene bizonyítani, hogy nem jöhet létre magától a földi élet. Más szálon nem lehet tudományos kutatást folytatni, mert a tudomány csak létezõ dolgokkal foglalkozik. A földi élet pedig létezik. És az is létezik, amibõl van. És az is létezik, ahol van. 😄
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Ráadásul gyakorlatilag nem sokat tudunk az élet elõtti Föld viszonyairól.
Persze lehet a "földi típusú" életnek az eredetét boncolgatni...
De aki ezt a témát kutatja az számításba veszi egy esetleges más alapokon nyugvó életforma szándékos tervezésének lehetõségét is? Túl összetettnek (ráadásul a benne kódolt infó kis részét használja fel) tartom ahhoz, hogy az élet kialakulásának ez lenne a leggyakoribb formája az univerzumban...
Ha az élet nem is a Földön alakult ki, de minden eddig ismert földi élõlény ugyanonnan származik.
Arra viszont szerintem elég nagy az esély, hogy még itt a Földön sem egyszer jött létre az élet (akár egymással párhuzamosan is...), csak ez maradt fenn.
De én el tudom képzelni, hogy az elmúlt évszázmilliók alatt nem egyszer jött élet-csíra. Például a kék vérû (vas helyett réz van a vérükben) puhatestûek jöhettek mondjuk a Europáról, vagy az Enceladusról. De számtalan más is lehet ilyen, pl. a tõrfarkú "rák" is. Na, meg egy halom baci, vírus.
Brrrr, lehet, hogy a föld tele van "idegenekkel"?
http://www.tradeximp.com/
De az ufókákokat ki teremtette?
Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz