Elkészült a Windows 8.1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A User Account controlt érdemes kikapcsolni (ez Windows 7-nél is), ha tudod mit csinálsz, nekem nem kellett így rendszergazda fiókot csinálnom semmihez.
DVD-re és mindenre JetAudio-t használok + Shark007 kodekeket telepítettem.
Játékokkal kapcsolatban én nem tapasztaltam különbséget a futás terén, tökéletesen fut minden ahogy kell, pedig elég régi konfigom van. (Például Splinter Cell Blacklist minimum gépigényét kb. meg sem közelítem, 1.8Ghz-es core2duo procival, GT240-es videókártyával, mégis teljesen akadás nélkül fut... Battlefield 3 meg ugyanúgy játszhatatlan 😄).
Én megjelenése óta használom, 1-2 tényleg idegesítõ dolgot leszámítva szerintem semmi gond nincs a rendszerrel. Pedig én tényleg rengeteg mindenre használom a gépet.
A jobboldali oldalsáv tényleg kicsit indokolatlan, de legalább akaratlanul is elõjön sokszor, azokat tehették volna nyugodtan a kezdõképernyõre alulra vagy felülre. Nyilván úgy tervezték, hogy bármekkora felbontáson és méreten (még 7 colos kijelzõkön is) könnyen rájuk lehessen bökni.
Maradjunk közel a témához. Linux. Igen, 2000-ben azt mondták, hogy majd legyõzi a Windowst. Még a mai napigi s csak 1% alatt van a részesedése. Az emberek inkább másodk oprendszerként használják. Viszont biztonságosabb, mint a nagyok.
Android. Ez a legveszélyesebb oprendszer. A fene nagy szabadságot a kártevõ-programozók is kihasználják.
El lehet dönteni hogy mi legyen. Az MS irányítsa az embereket, ahogy tette ezt 40 évig vagy az emberek az MS-t. Utóbbi esetben hiteltelenné válik a cég.
Lásd Apple-t. Eddig õk diktálták az ütemet, most mintha kerülnének a ritmusba idegen hangok is.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry Wall
Én a második nekifutásra elfogadom az új Wint, Egy régi, D jelû intel kétmagosra tettem. Látszik, dolgoztak vele. Gyors és elég jól és szépen testre szabható. (Végre nem kell foglalkoznom a "METRO"-val sem, érkezés "trójai hack" nélkül beállíthatóan az "ASZTAL"-ra. Két billentyû kombináció azért kell a felhõtlen használathoz, (alt+F4, és a win+R)) Minden jelentõsebb ingyenes "kedvenc", - és persze nem ingyenesek is - stabilan mûködnek rajta. Mi kell több még egy oprendszertõl?
Szóval részemrõl bármikor váltanék. Akár 7-rõl 8-ra is. De ez az "only-online" felfogás, ("majd mi megoldjuk neked") azaz, ami "hatályon kívül" helyezi az akaratomat a rendszerbõl, egyszerûen emészthetetlen számomra. (Védeni "önmagamtól"(?) majd, ha én kérem. - E tárgykörben még a kérdésfeltevések is zavaróak és feleslegesek. Erre a megoldásra van már más kiváló oprendszer, akinek ez bejön, válaszhatja az OS-X-et. - - Tudom, választanák is sokan, ha a komplett rendszer ára "csöppet" jobb lenne. :-) )
Mondjuk én abszolút start menü függõ vagyok, faxán be van az nekem rendezve, úgy, ahogy én akarom, DE... egyáltalán nem ez a W8-al a legnagyobb baj. Sõt... hogy õszinte legyek ez a legkisebb. Az egész OS úgy hulladék ahogy van.
Mert sz@r. Én informatikus vagyok és amikor elõször kellet használnom mert telepítenem kellet egyet a cégnek fél óra után a gutaütés kerülgetett.
A windowsok k.rva nagy elõnye az volt az elmúlt 15 évben hogy gyakorlatilag pont ugyanúgy müködtek. Ehhez képest ez nem csak hogy teljesen máshogy néz ki, de még koncepcionálisan rossz is (ti: tapicskolós környezethez kifejlesztett GUI egér/billentyüzet kombinációhoz...)
A start menü hiánya pedig mindennek a megkoronázása volt, a gép leállítása 5 percbe telt mire megtaláltam a kikapcsoló gombot... Mert azt mondja a nagykönyv hogy húzzuk az egeret a jobb alsó sarokba és akkor majd feljön egy menü blabla, ami jól hangzik, kivéve hogy például rdesktopon keresztül nem müködik... Pontosabban igy 10-bõl egyszer jött fel a menü a többi alkalommal nem érzékeli a rendszer... és ez csak egy f@ssága a rendszernek sorolhatnám napestig. És minden tiszteletem a rendszergazdák elõtt akik majd ezeket a gépeket akarják távmenedzselni...
Én jelenleg ott tartok, hogy visszarepültünk az idõben 20 évet és mindent billentyüzet kombinációkkal használok a csoda GUI-n, mert ugy legalább müködik...
Egyszerûen nem tetszik. Ezzel szerintem sokan vannak így, és nem azért mert hülyék lennének hozzá, ezt az MS is kezdi belátni...
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry Wall
Nem fog ez mennni MS. Ne õk akarják megmondani, hogyan használod a PC-t. Opcionális is lehetne az új felületük. Csak pontosan tudják, hogy akkor senki nem használná. Így izomkodnak mert megtehetik hála a monopol helyzetüknek. De egyszer annak is vége szakad és majd kutathatják mit csesztek el.
Nagyon nyitottan álltam hozzá, amint megjelent, rögtön ki is próbáltam. A driverekkel szinte semmi problémám nem volt, pedig akkor még semmit nem is írtak át rá. Nagyon futurisztikusnak éreztem a kezelõfelületet, eleinte furcsa volt, de 2 nap után megszoktam, végülis olyan, úgy kell gondolni rá, mintha megváltoztatták volna a Start menü kinézetét. Hasznos volt még a natív lemezképfájl támogatás is. Win 7-ben szerettem, hogy szinte semmihez se kell drivert feltelepítenem, egyedül a speciális 7.1 és a videókártya beállítások (új helyesírási szabály szerint: videókártyabeállítások xD ) miatt kellett drivert tennem. Ezek is gond nélkül települtek. - Azóta mondjuk már van külön win8 support is - Nagyon tetszett még a gyári metrós videó és zenelejátszó felülete is, modernnek, innovatívnak tartottam. Tetszett, hogy ki tudom húzni a képernyõ jobb oldalára, eddig a Winampot úgy használtam, hogy a képernyõ legtetejére dokkoltam egy vékony csíkban, és ablakváltás nélkül rögtön tudtam mindent kezelni. Így most arra se volt külön szükségem. Szeretem, ha minél kevesebb dolgot kell telepítenem a gépre.
Na de akkor jöjjenek a hátulütõi:
- Ha a metró felületbõl be akarok zárni egy ablakot, akkor egy komoly kézmozdulat kell hozzá, mire "lerántom"
- Valahogy nagyon kevés app van, ebben segítségeteket is szeretném kérni, kb. 50 apphoz férek csak hozzá a store-ban, hol keressem vagy hogyan frissítsem? Úgy hallom, hogy már több tíz (vagy már százezer) is van, de nem találom õket.
- A gyári metro zenelejátszóban nem lehet beletekerni a számokba (de tetszett annyira, hogy még így is használtam) 😊
- A metro felületen tényleg csak korlátozott mennyiségû beállítás volt, bár ez megújul a 8.1-ben
- Ha valami komolyabb beállítást szerettem volna módosítani a gépen, hiába voltam rendszergazda felhasználó - külön rendszergazda fiókot kellett hozzá létrehoznom. A rendszergazda fiókból meg nem mûködik a metro felület. Ezért ki-be kellett jelentkeznem :S
- A beállításokat és még nagyon sok funkciót csak külön tweakelve lehet elõhívni
- Hiányzik a natív DVD támogatás, jön a család, beharangozom, hogy "na milyen király a win8" - erre hoznak egy esküvõi DVD-t, hogy akkor játsszuk le... mondtam, egy pillanat és megoldom. Nem az N verziót használtam, de olyan körülményesen tudtam rátenni egy támogatott programot, ami lejátssza a DVD-t végre, hogy kb. 1 órába tellett. Mit ne mondjak a "user" család egybõl megutálta. 😄
- Borderlands 2 kegyetlenül lagolt rajta, amíg Win7 alatt tökéletesen jól ment.
Azóta már más gépem van, MSI alaplap alapból Win8 kompatibilis, amiatt elõnyös lesz (gyorsboot, + egyéb) valamint azért jó dolog, ha ott van az a Start "gomb", mert fura csak úgy a semmibe kattintani. Valamint a natív ujjlenyomatolvasó támogatást is várom, mert kis noname olvasómhoz régóta nem találok normális programot.
Egyszer kipróbáltam, amikor megjelent, akkor 5 napig bírtam, meg kellett válnom tõle, pár hónap múlva adtam neki egy újabb esélyt, hátha jó lesz, de akkor is 5 napig bírtam csak. Viszont amint megjelenik a 8.1, rögtön fel fogom tenni, adok neki egy esélyt, hátha tényleg orvosolva lesz pár számomra nem apró probléma.
往前看同志
Aki használja és érti, az megszereti. Aki túl hülye hozzá, az meg sír. Ennyi.
Linux? Éppen a Linuxosok sírnak, hogy a legújabb Ubuntu milyen bonyolult lett. Szóval ezt is hagyhatjuk.
Igen dyra, igazad van. Kicsit benézte az MS, hogy majd a felhasználók idõt szánnak rá. Sajnos túl magasra tette a mércét, az átlagember ehhez túl hülye. Majd egy másik társadalomban talán...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én Windows 7 alatt külön programot használtam arra, hogy kategóriákba tudjam rendezni a programokat (ObjectDock-al), Windows 8 alatt viszont ökéletesen megfelel a Kezdõképernyõn csoportokba rendezés (lehet cimkéket adni nekik felül). Gyorsan el lehet rendezni, hamar meg lehet találni mindent. A keresõ is ugyan úgy mûködik, csak el kell kezdeni begépelni és már lehet is indítani.
A metro alkalmazásokat meg 2-3 kattintással ki lehet törölni (pl. Chrome-nál mondjuk ki kell törölni és hozzáadni a rendes parancsikonját, ami nem a metróst indítja el).
Nekem 2 problémám van a rendszerrel. Az egyik, hogy nagyon nõ a helyigénye, telepítéskor sokkal kevesebbet foglalt a W7-nél, mostmeg már 44 gigát foglal indokolatlanul (mindent másik partícióra telepítek szinte, virtuális memória is másik partíciókon, és futtatok mindenféle tisztítót is, és így is). A másik, hogy van 1-2 alkalmazás, ami szeret nem válaszolni, és feladatkezelõben (ami szintén néha indokolatlanul lassan jön elõ) nem engedi leállítani, "nincs jogosultságom hozzá".
Ha választani kell a Windows 7 és 8 között, akkor egyértelmûen a 8 a jobb sok szempontból. Egy dologban viszont igazat adok, hogy a 7-esrõl váltani (úgy, hogy fizetni is kelljen valamennyit) nem igazán éri meg, akkora elõnye nincsen.
Egy érintõképernyõkre kihegyezett-de asztali rendszernek hazudott valamivel tényleg semmi gond nem lehet...
Nem akarok trollkodni veled, de ezek szerint te biztosan nem munkára használod a gépeden levõ rendszert-ha igen akkor nem értem mért írsz ilyen faszságot...
Azt meg végképp nem értem hogy win 7 ultimate-rõl mi okból váltottál...
Még valami: A vásárló/megrendelõ az egy olyan "állatfaj" akit köteles vagy kiszolgálni-munkádból adódóan-ez közel se azt jelenti hogy számukra körülményesen használható szart sózol a kezükbe(vagyis átbaszod õket)....
Nem kell hogy válaszolj, 99% hogy nem fogok visszaírni-semmi kedvem ahhoz hogy a már-elõttem-százezerszer leírt/kitárgyalt dolgokat újból megosszam veled is.
LZ forever
Mehet a levesbe. Maradok az XP-nel, jo az meg.
Elõtte Gyári Win 7 Ultimate-m volt és arról frissítettem Windows 8 Pro-ra. Nem bántam meg,teljesen jó a rendszer és a startmenü sem hiányzik. Párhuzamosan tudok dolgozni az asztalon és a metro felületen is.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Az MS nek odaig jutott el a dolog, hogy az emberek hiányolták a Start gombot, nosza tegyünk oda egyet. 😊
És mit fog csinálni a Start gomb?
Valamiért nagyon nem akarják a sokak számára kedvelt funkciót visszatenni.Ez is bukás lesz úgy érzem, és mint a Titanic.....
"A Lenovo ezért külön Start menüs programot (Pokki) integrál a számítógépeire és a laptopjaira feltelepített operációs rendszerekbe."
Egy cég aki tisztában van, a sokak által kritizált a gonddal...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
www.icewebhu
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Kérdezem.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Számomra ez az érdekes
...
A különbözõ ajánlatok várhatóan a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek majd meg."
Akkor, ha jól értem a Smart Search egy Okos Reklámkeresõ. 😄
#netp.: Én is. (Új gépre már elõreláthatólag Win 7-et fogok tenni. A fosos csempés 8-ra nincs szükségem.)
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)