96
-
#56 "A szabadságnak mindenkor ára van. Néha nagyon súlyos ára. Azért mert egyáltalán nem logikus és esetleg többet veszítesz vele mint nyersz. "
Az MS korábban sem adott túl nagy szabadságot ezen a téren, néhány beállítást leszámítva. A Start menüt sem tudtad kikapcsolni, ha inkább másik menüprogramot szerettél volna használni, ablakkezelőt sem tudtál váltani.
Ugyanígy a Kezdőképernyő és a modern ui sem lesz opcionális, jelenleg ez a legfőbb újítása az MS-nek. Ennek az a célja, hogy egy olyan felület legyen, amit jól lehet kezelni érintőképernyővel IS, mivel egyre több ilyen eszköz van, és egyre többen használják.
Valaki írta, hogy problémát okoz távolról kezelni, én egy Concorde one tab-al és a ZTE Blade telómmal abszolut jól tudom távolról kezelni TeamViewerrel, illetve előbbinél kipróbáltam a beépített távoli kezelést (2X Clientsel), van még mit javítani rajta, de ez már nem csak az egeret+gombokat emulálja, hanem rendesen be lehet jelentkezni, és majdnem olyan, mintha tableten futna a rendszer. Az igaz, hogy a menü előhívására van gomb külön, nem az egérrel kell szenvedni, hogy előjöjjön (de ez van ugyanúgy, ha simán másik gépről irányítja valaki).
Én megértem, hogy valakinek nem tetszik ez az új koncepció, nem szeretné megszokni az új felületet, illeve nem adna ki pénzt külön (Windows 7-ről) a rendszerért.
De az egyszerűen nem igaz, hogy a Kezdőképernyő bármivel is rosszabbul használható lenne a start menühöz képest, és hogy szar lenne a rendszer. -
breckinridge #55 Már bocs, de ez is nettó hülyeség. Az a cég a nyerő, amelyik befolyásolja, alakítja a vásárlók igényeit, nem az, amelyik kiszolgálja. Az MS, az alma és a gugli is így robbantott. Akarta a user pl. a földrajzi helyhez optimalizált keresést? Nem, de örült neki, ha beírta, hogy étterem, akkor az első helyeken a közeliek jöttek be. Az alma saját brandjét a dizájnnal és a saját zárt rendszerével tudta megteremteni. Technikailag középszernél alig jobb, de zárt, sokkal jobban optimalizálható cuccait prémium áron adja el, mert meg tudta teremteni a prémium brandet saját magából. (Hadd ne menjünk el pl a sportszerek világába, vagy éppen a Sony középszerű, de méregdrága időszakáig.) -
breckinridge #54 Mond, te már csak ilyen ócska demagógiákban tudsz gondolkozni?
A cikkhez:
Az MS a Win8-cal, pontosabban az új GUI-val próbált újat húzni. Nem jött be. Nagyon nem. Most kicsit engedtek. Az majd elválik, hogy ez bejön-e. (Szerintem nem fog, PC-re nem kell csempe, illetve lehetne, de az asztalba integrálva, kvázi ikonok helyett.) Ez színtiszta marketingdolog. Azt hitték, hogy most majd ők újítanak egy nagyot, mint annak idején az ablakokkal. Mindenki azt veszi majd. Márpedig a felhasználók irdatlan többségének nem kell. Ha ilyeneket csinál a MS, akkor előbb-utóbb tönkremegy. És akkor mi van? Nem kár érte, egy patkány multival kevesebb. Marad helyette az alma, Gugli és a többi. Majd szépen ők következnek.
Ebből ilyen hagymázas ökörségeket gyártani? Hááááát..... -
sempron07 #53 Igen! A normál RTM verzió, csak még angol. Keress rá, minden nagyobb oldalon és a legnagyobb magyar oldalon is fent van. ;) -
#52 Már fent van neten? O_o -
end3 #51 "Az MS irányítsa az embereket, ahogy tette ezt 40 évig vagy az emberek az MS-t."
Van egészséges kölcsönhatás, csak oda kellene figyelni a felhasználókra. Amelyik cég ezt tette, soha nem járt rosszul. A számítástechnika első húsz évében felnőtt egy új generáció, akinek már több van a fejében a témáról és mondhatjuk "szerteágazó" tapasztalatokkal is rendelkezik. Pontosabban tudja, hogy mire van szüksége. Nem lehet annyira "megvezetni", mert van viszonylagos választási lehetősége. És ha hiszed ha nem, hihhetetlen sok dolgot adott a Linux a felhasználóknak,
pl. 1 milliárd "Android" sem lenne nélküle a földön. -
end3 #50 "Hol is van szabadság?" Ilyen egyszerű..., a lekedben! Ha ki merted mondani, ha meg merted tenni, vagy meg merted tagadni.
A szabadságnak mindenkor ára van. Néha nagyon súlyos ára. Azért mert egyáltalán nem logikus és esetleg többet veszítesz vele mint nyersz. (Snowden!) De amíg lesz egyáltalán tükör, addig bátran nézhetsz tükörbe. Ha pedig a megalkuvók útját választod, és úgy gondolod, a "mindennapi arcul köpés" nélkül élsz tovább, - rá se ránts, mert adott esetben, magad helyett..., megteszik ezt veled mások...! - Az emberiség történelme már csak erről szól. -
sempron07 #49 Köszönöm Balumann a segítséget!
Most már a 8.1-et fogom kipróbálni hétvégén, neten pont pár perce már fellelhető, remélem tényleg orvosoltak sokmindent. Más játékoknál nekem se volt baj, csak a Border 2 coop szervere játszhatatlan. DVD-t is 5 éve nem néztem, csak egyszer lett volna rá szükségem, pont akkor égtem be. Megnézem majd ezt a User Account controllt.
Mindenféle engedélyt állítgattam már, registry szinten is, rejtett beállításokban, de még mindig egy picit bonyolultabb vezérlőpult beállításért már rinyált, hogy rendszergizda kell neki... :S -
Xellos999 #48 Nem, csak nem mindenki olyan geci nagy kocka, hogy még az aláírásában is egy op rendszer egyik GUI elemén vergődjön. -
breckinridge #47 Ha majd kicsit idősebb leszel, talán megérted. Nagy füstöt csapó, semmiről sem szóló lózung, minden tekintetben. Tökéletesen alkalmas szellemileg tévútra vinni embereket. Ez ugyanis nem érték, hanem alapvető emberi kötelesség. És ezt ne értékként tüntessük fel, hanem kötelességként. -
#46 A metros alkalmazások kapcsán sajnos nem tudok segíteni, nem használom őket. De most ahogy így mondtad, lehet kipróbálom majd.
A User Account controlt érdemes kikapcsolni (ez Windows 7-nél is), ha tudod mit csinálsz, nekem nem kellett így rendszergazda fiókot csinálnom semmihez.
DVD-re és mindenre JetAudio-t használok + Shark007 kodekeket telepítettem.
Játékokkal kapcsolatban én nem tapasztaltam különbséget a futás terén, tökéletesen fut minden ahogy kell, pedig elég régi konfigom van. (Például Splinter Cell Blacklist minimum gépigényét kb. meg sem közelítem, 1.8Ghz-es core2duo procival, GT240-es videókártyával, mégis teljesen akadás nélkül fut... Battlefield 3 meg ugyanúgy játszhatatlan :D).
Én megjelenése óta használom, 1-2 tényleg idegesítő dolgot leszámítva szerintem semmi gond nincs a rendszerrel. Pedig én tényleg rengeteg mindenre használom a gépet. -
#45 Mihez kell 5x annyit klikkelgetni? Első alkalommal én is keresgéltem pár dolgot, hogy hol van (a leállítás/újraindítás gombot tényleg jól elrejtették, oldalra a beállításokba, ezt nem is igazán értem, de nekem elég, ha megnyomom a számítógép bekapcsológombját. :D ).
A jobboldali oldalsáv tényleg kicsit indokolatlan, de legalább akaratlanul is előjön sokszor, azokat tehették volna nyugodtan a kezdőképernyőre alulra vagy felülre. Nyilván úgy tervezték, hogy bármekkora felbontáson és méreten (még 7 colos kijelzőkön is) könnyen rájuk lehessen bökni. -
tomcsa4 #44 Tényleg szar duma ez a Larry Wall-féle monológ. Mert hol is van szabadság?
Maradjunk közel a témához. Linux. Igen, 2000-ben azt mondták, hogy majd legyőzi a Windowst. Még a mai napigi s csak 1% alatt van a részesedése. Az emberek inkább másodk oprendszerként használják. Viszont biztonságosabb, mint a nagyok.
Android. Ez a legveszélyesebb oprendszer. A fene nagy szabadságot a kártevő-programozók is kihasználják.
El lehet dönteni hogy mi legyen. Az MS irányítsa az embereket, ahogy tette ezt 40 évig vagy az emberek az MS-t. Utóbbi esetben hiteltelenné válik a cég.
Lásd Apple-t. Eddig ők diktálták az ütemet, most mintha kerülnének a ritmusba idegen hangok is. -
end3 #43 Nem ócska, arra utal, - ha nem értenéd, - hogy attól, hogy hatalmadban áll valamit megtenni, akár mások kárára, lehetsz olyan nagylelkű, hogy még sem teszed meg. Mert, mondjuk neked is jelent valamit az, hogy életed hátralévő részében nem kell szembe köpnöd naponta magad. (lsd. pl. Edward Snowden ügy) -
cateran #42 Jaja...te okos vagy, mert tetszik, akinek meg nem az hulye..Hat ezzel a "logikaval" nem lehet vitatkozni :D Ugye no vagy? -
breckinridge #41 Júúúj, de rettentő ócska ez a Larry Wall-duma. -
end3 #40 Ja igen "dyra" és ez az idézet egy nagy, nagy +1
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry Wall -
end3 #39 Én épp az előbb akadtam ki a W8.1 Skype installjánál. Emberek, ez a "gépi inteligencia", a letöltés és install előtt bekérte a "local" felhasználó jelszavát!!!! - Valami olyan dumával, "Hogy erre azért van szükségük, hogy jobban megismerjenek!" Na ezzel el is felejtettem az új Skype-ot egy életre. - (Nem, nem lett telepítés, - tudom, bármikor meg lehet nekik, ha akarják, de ez elvi kérdes. Csak akaratomon kívül szerezhetik meg!)
Én a második nekifutásra elfogadom az új Wint, Egy régi, D jelű intel kétmagosra tettem. Látszik, dolgoztak vele. Gyors és elég jól és szépen testre szabható. (Végre nem kell foglalkoznom a "METRO"-val sem, érkezés "trójai hack" nélkül beállíthatóan az "ASZTAL"-ra. Két billentyű kombináció azért kell a felhőtlen használathoz, (alt+F4, és a win+R)) Minden jelentősebb ingyenes "kedvenc", - és persze nem ingyenesek is - stabilan működnek rajta. Mi kell több még egy oprendszertől?
Szóval részemről bármikor váltanék. Akár 7-ről 8-ra is. De ez az "only-online" felfogás, ("majd mi megoldjuk neked") azaz, ami "hatályon kívül" helyezi az akaratomat a rendszerből, egyszerűen emészthetetlen számomra. (Védeni "önmagamtól"(?) majd, ha én kérem. - E tárgykörben még a kérdésfeltevések is zavaróak és feleslegesek. Erre a megoldásra van már más kiváló oprendszer, akinek ez bejön, válaszhatja az OS-X-et. - - Tudom, választanák is sokan, ha a komplett rendszer ára "csöppet" jobb lenne. :-) ) -
CairoJack #38 Egyébként én nem értem, hogy az MS hogy csinálja a felméréseit. Elvileg azért mellőzte a start menüt, mert hogy "Azt más senki nem használja". Erre pont a start menü hiánya miatt szapulták széjjel a céget.
Mondjuk én abszolút start menü függő vagyok, faxán be van az nekem rendezve, úgy, ahogy én akarom, DE... egyáltalán nem ez a W8-al a legnagyobb baj. Sőt... hogy őszinte legyek ez a legkisebb. Az egész OS úgy hulladék ahogy van. -
torreadorz #37 "Ennyi sírást még nem láttam,mint amit a windows 8 miatt sokan levágnak"
Mert sz@r. Én informatikus vagyok és amikor először kellet használnom mert telepítenem kellet egyet a cégnek fél óra után a gutaütés kerülgetett.
A windowsok k.rva nagy előnye az volt az elmúlt 15 évben hogy gyakorlatilag pont ugyanúgy müködtek. Ehhez képest ez nem csak hogy teljesen máshogy néz ki, de még koncepcionálisan rossz is (ti: tapicskolós környezethez kifejlesztett GUI egér/billentyüzet kombinációhoz...)
A start menü hiánya pedig mindennek a megkoronázása volt, a gép leállítása 5 percbe telt mire megtaláltam a kikapcsoló gombot... Mert azt mondja a nagykönyv hogy húzzuk az egeret a jobb alsó sarokba és akkor majd feljön egy menü blabla, ami jól hangzik, kivéve hogy például rdesktopon keresztül nem müködik... Pontosabban igy 10-ből egyszer jött fel a menü a többi alkalommal nem érzékeli a rendszer... és ez csak egy f@ssága a rendszernek sorolhatnám napestig. És minden tiszteletem a rendszergazdák előtt akik majd ezeket a gépeket akarják távmenedzselni...
Én jelenleg ott tartok, hogy visszarepültünk az időben 20 évet és mindent billentyüzet kombinációkkal használok a csoda GUI-n, mert ugy legalább müködik... -
CairoJack #36 Elkészült a Windows 8.1 - Kenjék a hajukra! (Szívjon vele, akinek 2 anyja van). -
mortep #35 "Aki használja és érti, az megszereti." Ezt honnan vetted? Tagja vagyok egy rendszergazda levelezőlistának, beszéltünk a win8-ról és egyikünknek sem jött be a metro ui asztali pc-n, pedig nem okoz nehézséget a használata.
Egyszerűen nem tetszik. Ezzel szerintem sokan vannak így, és nem azért mert hülyék lennének hozzá, ezt az MS is kezdi belátni... -
dyra #34 fenéket.
"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz."
Larry Wall
Nem fog ez mennni MS. Ne ők akarják megmondani, hogyan használod a PC-t. Opcionális is lehetne az új felületük. Csak pontosan tudják, hogy akkor senki nem használná. Így izomkodnak mert megtehetik hála a monopol helyzetüknek. De egyszer annak is vége szakad és majd kutathatják mit csesztek el. -
sempron07 #33 Sajnos én is rengeteg negatívumot tudok felsorolni.
Nagyon nyitottan álltam hozzá, amint megjelent, rögtön ki is próbáltam. A driverekkel szinte semmi problémám nem volt, pedig akkor még semmit nem is írtak át rá. Nagyon futurisztikusnak éreztem a kezelőfelületet, eleinte furcsa volt, de 2 nap után megszoktam, végülis olyan, úgy kell gondolni rá, mintha megváltoztatták volna a Start menü kinézetét. Hasznos volt még a natív lemezképfájl támogatás is. Win 7-ben szerettem, hogy szinte semmihez se kell drivert feltelepítenem, egyedül a speciális 7.1 és a videókártya beállítások (új helyesírási szabály szerint: videókártyabeállítások xD ) miatt kellett drivert tennem. Ezek is gond nélkül települtek. - Azóta mondjuk már van külön win8 support is - Nagyon tetszett még a gyári metrós videó és zenelejátszó felülete is, modernnek, innovatívnak tartottam. Tetszett, hogy ki tudom húzni a képernyő jobb oldalára, eddig a Winampot úgy használtam, hogy a képernyő legtetejére dokkoltam egy vékony csíkban, és ablakváltás nélkül rögtön tudtam mindent kezelni. Így most arra se volt külön szükségem. Szeretem, ha minél kevesebb dolgot kell telepítenem a gépre.
Na de akkor jöjjenek a hátulütői:
- Ha a metró felületből be akarok zárni egy ablakot, akkor egy komoly kézmozdulat kell hozzá, mire "lerántom"
- Valahogy nagyon kevés app van, ebben segítségeteket is szeretném kérni, kb. 50 apphoz férek csak hozzá a store-ban, hol keressem vagy hogyan frissítsem? Úgy hallom, hogy már több tíz (vagy már százezer) is van, de nem találom őket.
- A gyári metro zenelejátszóban nem lehet beletekerni a számokba (de tetszett annyira, hogy még így is használtam) :)
- A metro felületen tényleg csak korlátozott mennyiségű beállítás volt, bár ez megújul a 8.1-ben
- Ha valami komolyabb beállítást szerettem volna módosítani a gépen, hiába voltam rendszergazda felhasználó - külön rendszergazda fiókot kellett hozzá létrehoznom. A rendszergazda fiókból meg nem működik a metro felület. Ezért ki-be kellett jelentkeznem :S
- A beállításokat és még nagyon sok funkciót csak külön tweakelve lehet előhívni
- Hiányzik a natív DVD támogatás, jön a család, beharangozom, hogy "na milyen király a win8" - erre hoznak egy esküvői DVD-t, hogy akkor játsszuk le... mondtam, egy pillanat és megoldom. Nem az N verziót használtam, de olyan körülményesen tudtam rátenni egy támogatott programot, ami lejátssza a DVD-t végre, hogy kb. 1 órába tellett. Mit ne mondjak a "user" család egyből megutálta. :D
- Borderlands 2 kegyetlenül lagolt rajta, amíg Win7 alatt tökéletesen jól ment.
Azóta már más gépem van, MSI alaplap alapból Win8 kompatibilis, amiatt előnyös lesz (gyorsboot, + egyéb) valamint azért jó dolog, ha ott van az a Start "gomb", mert fura csak úgy a semmibe kattintani. Valamint a natív ujjlenyomatolvasó támogatást is várom, mert kis noname olvasómhoz régóta nem találok normális programot.
Egyszer kipróbáltam, amikor megjelent, akkor 5 napig bírtam, meg kellett válnom tőle, pár hónap múlva adtam neki egy újabb esélyt, hátha jó lesz, de akkor is 5 napig bírtam csak. Viszont amint megjelenik a 8.1, rögtön fel fogom tenni, adok neki egy esélyt, hátha tényleg orvosolva lesz pár számomra nem apró probléma.
-
caius marius #32 Az átlag túl hülye? Gondolom te meg túl okos vagy... Nemtom honnan veszitek, hogy mindenki minden új kiadásnál újra szeretne mindent tanulni. Ki a fasznak van ehhez kedve? -
tomcsa4 #31 Hagyjuk már. Kinek z alnickje vagy? A felhasználók semmit nem használnak. Csak fikáznak. A win 8-at jó ha 5%-uk használta érdemben, a többi hallomás miatt fikázta, meg látta videón hogy szar és kész.
Aki használja és érti, az megszereti. Aki túl hülye hozzá, az meg sír. Ennyi.
Linux? Éppen a Linuxosok sírnak, hogy a legújabb Ubuntu milyen bonyolult lett. Szóval ezt is hagyhatjuk.
Igen dyra, igazad van. Kicsit benézte az MS, hogy majd a felhasználók időt szánnak rá. Sajnos túl magasra tette a mércét, az átlagember ehhez túl hülye. Majd egy másik társadalomban talán... -
Jááánoskkaaa #30 És nem azért mondja az ügyfél mert hallotta, hanem mert HASZNÁLTA, naponta 5 ügyfél visszajön, hogy mennyire logikátlan szar használhatatlan a rendszer és vásárolna tőlünk 33 ezerért egy win 7-et, és jön a hoppá, hogy basznak wn 7 drivereket már írni, mert már csak win 8-as driverek vannak a laptopokhoz és a pécés hardverek tömkelegéhez is, és akkor jön az ügyfél rosszul létje meg pénz vissza követelés stb. ne menjünk bele oké?!?!?!?! -
Jááánoskkaaa #29 +nem értetetek semmit!! Logikátlanságok garmadát csinálja használat közben, ha filmet akarsz nézni ha telepítesz valamit stb. rengeteg logikátlan hülyeség van benne, az ember agyára megy, néha még escape bill.el se lehet semmiből kilépni, egy nagy szar borzalom az egész, ráadásul rengeteg program nem megy rajta, inkább ne menjünk bele!!!! -
Jááánoskkaaa #28 Csak tudnám mi a szarnak erőltetik ezt a katasztrófa win 8-at?!?!?!?! Akárhány ügyfél vásárol tőlünk laptopot vagy pécét, menekül a win 8 elől, és mindenki win 7-et akar a gépére, és ha megvásárolt win 8 van a laptopján, azonnal törli!!! Egy szer borzalom csődtömeg a win 8, kenje a rohadt microsoft a hajára, és azt is, hogy erőlteti!!! -
dyra #27 Az os jó lenne a hagyományos felhasználói felülettel. A metroval viszont egy nehézkesen használható ganaj. Kicsit benézte az MS, hogy az emberek majd időd szánnak arra, hogy az amúgy rakás logikátlanságból álló degenerált kinai bazáros felületet megtanulják. Sokan előbb váltanának Linuxra mint Win8-ra.
-
tomcsa4 #26 Csak a hülyének kell ötször annyit klikkelgetni. Tehát a userek nagy részének. -
sanyicks #25 meg annyi különbséggel hogy mindenhez 5x annyit kell klikkelgetni... -
#24 Egyébként én is megerősítem amit item mond. Több ismerősöm is elcsodálkozott azon, hogy ilyen jól használható a windows 8, ahogy látta nálam, nem értették miért szidják ennyire. Ahogy én sem. De a felhasználók egy része még azt sem tudja, hogy van benne rendesen asztal is, mint Windows 7-ben... :D -
#23 Nincs semmi gond vele, ugyan úgy tudod használni, mint a Windows 7-et. Annyi különbséggel, hogy az alkalmazásokat nem start menüből indítod el, hanem a Kezdőképernyőről, ugyan olyan jól használható az is egérrel+billentyűzettel.
Én Windows 7 alatt külön programot használtam arra, hogy kategóriákba tudjam rendezni a programokat (ObjectDock-al), Windows 8 alatt viszont ökéletesen megfelel a Kezdőképernyőn csoportokba rendezés (lehet cimkéket adni nekik felül). Gyorsan el lehet rendezni, hamar meg lehet találni mindent. A kereső is ugyan úgy működik, csak el kell kezdeni begépelni és már lehet is indítani.
A metro alkalmazásokat meg 2-3 kattintással ki lehet törölni (pl. Chrome-nál mondjuk ki kell törölni és hozzáadni a rendes parancsikonját, ami nem a metróst indítja el).
Nekem 2 problémám van a rendszerrel. Az egyik, hogy nagyon nő a helyigénye, telepítéskor sokkal kevesebbet foglalt a W7-nél, mostmeg már 44 gigát foglal indokolatlanul (mindent másik partícióra telepítek szinte, virtuális memória is másik partíciókon, és futtatok mindenféle tisztítót is, és így is). A másik, hogy van 1-2 alkalmazás, ami szeret nem válaszolni, és feladatkezelőben (ami szintén néha indokolatlanul lassan jön elő) nem engedi leállítani, "nincs jogosultságom hozzá".
Ha választani kell a Windows 7 és 8 között, akkor egyértelműen a 8 a jobb sok szempontból. Egy dologban viszont igazat adok, hogy a 7-esről váltani (úgy, hogy fizetni is kelljen valamennyit) nem igazán éri meg, akkora előnye nincsen. -
fecg21 #22 "Párhuzamosan tudok dolgozni az asztalon és a metro felületen is."
Egy érintőképernyőkre kihegyezett-de asztali rendszernek hazudott valamivel tényleg semmi gond nem lehet...
Nem akarok trollkodni veled, de ezek szerint te biztosan nem munkára használod a gépeden levő rendszert-ha igen akkor nem értem mért írsz ilyen faszságot...
Azt meg végképp nem értem hogy win 7 ultimate-ről mi okból váltottál...
Még valami: A vásárló/megrendelő az egy olyan "állatfaj" akit köteles vagy kiszolgálni-munkádból adódóan-ez közel se azt jelenti hogy számukra körülményesen használható szart sózol a kezükbe(vagyis átbaszod őket)....
Nem kell hogy válaszolj, 99% hogy nem fogok visszaírni-semmi kedvem ahhoz hogy a már-előttem-százezerszer leírt/kitárgyalt dolgokat újból megosszam veled is. -
Ferrer #21 Köszönjük a M$ PR-szakembereinek a hozzászólást! -
duke #20 "Elkészült a Windows 8.1"
Mehet a levesbe. Maradok az XP-nel, jo az meg. -
#19 Semmi gond a metro felülettel. elég hasznos az,de nem kötelező használni. Ennyi sírást még nem láttam,mint amit a windows 8 miatt sokan levágnak. Az a gyakorlat,hogy bejönnek hozzám a boltba és érdeklődnek egy új noti után. Megbeszélünk mindent és a végén a rendszerre terelődik a téma. Az első szó amit kiejtenek a szájukon,hogy "Ezen windows 8 van ?" Mondom igen,mivel minden új gép már ezzel kerül forgalomba. Erre Ők " Hát az nem jó,nincs esetleg windows 7-es változattal ? " Mondom nincs,de miért nem jó a windows 8 ? Mi a gond vele?? És ekkor jön az a bizonyos kínos 10 másodperces hallgatás és egyszer csak kiböki,hogy mert azt mondták hogy nem jó. Mondom neki,hogy ki mondta ezt ? Erre Ő "Hát mindenki" Kérdem én,de még is mi a gond vele? A válasz az,hogy "nem fut rajta semmi" Mondom mi az hogy nem fut rajta semmi,ugyan olyan rendszer mint az elődje,csak kicsit modernizáltak rajta. Megmutatom neki a rendszert működés közben,síri csendben nézik végig és a végén megszólal,hogy hát ez nem is olyan amire számított abból amiket hallott róla. Na mondom ez az,erről beszéltem. Olyanok az emberek mint a birkák,ugyan azt hajtogatják,amit valahol hallottak,de ki nem próbálná a világ minden pénzéért sem,hogy saját maga megtapasztalja,hogy milyen.
Előtte Gyári Win 7 Ultimate-m volt és arról frissítettem Windows 8 Pro-ra. Nem bántam meg,teljesen jó a rendszer és a startmenü sem hiányzik. Párhuzamosan tudok dolgozni az asztalon és a metro felületen is. -
Major #18 Itt egyesek hány nicknevet használnak 20? -
Szefmester #17 Átvált a Metró jellegű start képernyőre... Ugye milyen hasznos?