Prison Architect

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem baj az ablak hiánya. Én is azt hittem, hogy az, de miután átalakítottam az egészet, hogy tehessek ablakot, elfelejtettem ténylegesen letenni õket. Aztán mégis ez lett az eddigi legsikeresebb börtönöm, csak a függõségeik miatt rinyáltak páran, semmi más panasz nem volt.

Valamiért nem jött kaja. Néztem a job listet, és állt sorban a "put ingredients in stove", vagy valami hasonló. Nem rabmunka volt, a chef ikonja volt mellette. Elõször arra gondoltam, hogy a rab akar kimenni a börtön elé a deliveryhez, de ezek szerint nem. Viszont a deliverynél sem volt kajásdoboz.

Próbáltátok már áthelyezni a delivery zónát, hogy az hogyan mûködik? Erõsen úgy tûnik nekem, hogy kéne egy delivery-storage-exports raktár. Viszont ha a teherautóról leesõ rabok is a deliverybe érkeznek, akkor az lehet baj...

Master91
hmm én is szeretek ilyen blokkosan építeni, viszont a te cell blokkod jobban tetszik, koppintom is.

enyémbe bevan építve a Common room, de így szélesebb kell hogy legyen, gagyi

viszont így nem tudsz ablakot tenni nekik, az nagy baj?

Az az egy kis konyha három tûzhellyel elég ekkora tömegnek?

Hogyan vagytok meg magánzárka nélkül? Egyikõtöknél sem láttam. Vagy a policy-nél kivettétek a büntetések közül? Nekem egy börtönöm azért ment a levesbe, mert voltak, akik az örökkévalóságig vártak arra, hogy egy órát magánzárkában tölthessenek, közben megõrültek és éhen haltak, mert várakozás közben nincs napirendjük.

Egyébként nem tudtam egy játékot még úgy elkezdeni, hogy néhány napnál tovább elégedett legyek a kialakítással. :P Mondjuk igazán megtanulhatnám már, hogy csak akkor kezdem újra a tökéletesség igényével a játékokat, ha már mindent láttam, kiismertem, és tudom, hogyan kell használni. Mert különben elég nehéz rá tervezni... :)

Caliph
továbbá a rabok a konyhában csak pakolnak meg mosogatnak,fõzéshez kell chef

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Caliph
foglald le a rabokat akkor nem nagyon ásogatnak. regime-ben minden idõpont legyen lefoglalva valamire,és lockdown ne legyen benne mert akkor törik a kis fejüket és ásnak

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Fenrir
Az a vicces amikor kiírja, hogy a következõ transzporttal megjön 8 új rab, erre beállít 13. Rettentõen boldog voltam.

A halál csupán a kezdet...

Alagutat kerestél? Nekem a kis genyók ástak egyet... :) Azóta fémkeresõ van a cellablokk bejáratán és/vagy az ebédlõ kijáratán. Kiskanalakat szigorúan elkobzom. :P

Én meg megláttam a generátoraidat, és kicsit hülyét kaptam. Nem néztem, hogy egy kapacitor egy ezresért ad pont annyi áramot, mint az egész generátor eleve... Hát akkor az nagyon sokat változtat a helyzeten, basszus!

Meg most már tudom, hogy a mosoda is mekkora helyet foglal, meg a workshop, tudok vele tervezni. A bejáratommal sem voltam teljesen elégedett.
Meg valamiért leállt a konyha onnantól, hogy megpróbáltam rabot dolgoztatni benne.
Ja, meg az is aranyos, hogy ugyan leállíthatom, hogy ne jöjjenek folyamatosan a rabok, de attól még gyûlnek. 16 helyem volt, megépült a második 16os blokk, na mondom jöhetnek. Aha, csak nem 28-an...

Asszem kelleni fog egy bazinagy holding cell, amiben ágyak is vannak, hogy a kesst felvehessem a rabok után építkezés nélkül az elején...

oneal1
az csak bünti miatt van most, eddig plusz 5000 em volt naponta.

csak valaki meglógott:D ne mtudom hogyan mert pont fürödtem:D

!Forza Ferrari!

Uh, hogy gazdálkodod ki azt a -2210$-t? Én rettegek tõle, nehogy mínuszban maradjak, mert ha akkor kifutok a lóvéból, akkor gáz van. Persze ki lehet rugdosni embereket, csak az meg olyan kényelmetlen...

Master91
elektromos szék még mindig csak a tutorailba mûködik?

ha mûködik sima singelbe is, akkor kiket lehet oda vinni? gondolom nem random én választom ki, hogy na jó, 10 évet kaptál sikkasztásé, mehetsz a fesz. székbe
oneal1

!Forza Ferrari!

Master91
fasza, 20asom lett :D akkor ezt töröljük

köszi
22 torrenten, passz hogy mennyi hivatalosan.

Master91
Rég nem játszottam már vele, Alpha 20 a legfrissebb verzió ?
A képek körülbelül azonnal el is avultak, hogy feltöltöttem õket :)

Most minden cellablokknak külön ebédlõje és konyhája van, 16 emberes. Kb akkora egyébként, mint ami a képen van. Sõt, amúgy ezt bõvíthetõre gondoltam, csak arra nem számítottam, hogy minden 16-os blokkhoz ekkora kell, arra nem lett volna hely. Ja, meg két tálaló sem elég, négy kell, meg két-két hûtõ és tûzhely.

Csinálj egy közösségi szobát, meg egy udvart és az idõrendbe állíts be szabadidõt és udvari idõt. Az csökkenti a feszültséget. Az étkezõt én nagyobbra csinálnám mivel több rab esetén már elég szûkös.

Na, talán fog ez menni. Most csináltam egy tizenhatos blokkot, úgy, hogy zuhany, 2x8 cella, közös helyiség, ebédlõ, konyha+õrszoba, folyosó+generátorszoba. 12x65 kocka, kb 80ezerbe kerül. Egészen elégedettek vele.

Kezdenek fogyni a grant-ek, nem tudom, a harmadikat mibõl fogom felhúzni.

Aztán éjjel, mire éppen kész lett (egy nappal a kelleténél hamarabb kértem az új rabokat, kicsit morcik voltak egy nap holding celltõl), felgyújtották az ebédlõt valahogy. Kell némi loadgame majd.

Egész faszán kezelhetõ az õrök mozgása, a deployment eszköz nagyon bejön.

Ami még nem tiszta, hogy a rabok miért nem mennek el a kórházba? Elvileg be vannak engedve, van orvos is, az õrök használják. Mondjuk most kicsit kevesebb verekedésre számítok, egészen jó a közhangulat. És még iskolát meg melóhelyet nem is építettem...

Na, rájöttem, hogy ez nem jó, mert a rabok megrohadnak, ha nem kapnak a cellájukban napfényt. Restart.

Ah, köszi. Közben eljutottam odáig, hogy már sikerül tartani a lépést. Így kb negyedik nekifutásra sikerült összehoznom egy olyan tervet, ami modulárisan bõvíthetõ, és jelenleg úgy gondolom, hogy megfelelõen biztonságos is.

Amire még késõn jöttem rá, hogy azzal kell kezdeni, hogy a wardennek irodát kell brikkenteni, és azonnal elkezdeni a bürokráciánál a fejlesztést. Az elsõ nap végére megcsináltam vagy 6 grant-et, van ötvenezrem építkezni meg fejleszteni. Ebbõl szerintem meglesz minden, meg még egy szárny.

Eh, csinálok képeket is...

oneal1
a prisonersnél kell rányomni hogy close
mind3 rab typus esetében

!Forza Ferrari!

elvileg automatán be van kapcsolva, hogy jöjjenek. amúgy minél több ember van a börtönödben, annál több pénzt kapsz, természetesen attól függõen, hogy Min-Med-Max security-s ratingje van. természetesen a Max. Sec-esek a legveszélyesebbek. Ezt csak így side-notenak leírtam, hátha nem tudtad.

Ja, nem volt Chief-em...

Azt viszont megint nem értem, hogy nem jelöltem be, hogy folyamatosan jöjjenek, mégis minden nap kapok nyolc új fegyencet. Az normális? 24-nél már kezdenek gondok lenni, meg elfogyott a kess...

Uuuuh. Na most belekezdtem egy játékba úgy igazából, hát... jó lesz ez! :D

Az jelenleg a két legnagyobb problémám, hogy egyrészt a tálalópult nem úgy mûködik, ahogy gondoltam, igazából teljesen átjárható, és most az a börtönöm fõ közlekedési iránya.

A másik hasonló, a látogató asztal sem fal, azt is pedig úgy elképzeltem.

Azt meg még nem értem, hogy a bürokráciánál a kutatási idõk azok realtime értendõk? Mert elvileg hat órát ír, játékban közben eltelt fél nap, megnézem, még mindig öt óra valamennyi...

oneal1
nézegettem videókat, mindenhol a rabok sárgában vannak.

van laundry-m melóznak is benne, kiviszik a raboknak a ruhákat a celláikba, de nem húzzák fel.

!Forza Ferrari!

oneal1
jaaah , akkor az oktatás maradt nálam el. köszi

!Forza Ferrari!

Válaszd ki a Deployment azon belül a Job opciót. Ott felhozza hogy hány alkalmazottat tudsz foglalkoztatni. Ahol lehet ott megjelenik a számuk. Egér bal gombjával tudod aktiválni hogy hányan legyenek. Továbbá indíts egy Workshop Safety induktion programot. Ez tanítja meg kezelni a gépeket. A Foremen szükséges hozzá.

oneal1
hmmm köszi pedig 2 alkalommal is van munka egy nap.

de nem megy ott semmi meló

esetleg össze kell illeszteni az elemeket a workshopban vagy mindegy hogy milyen az elrendezés?

!Forza Ferrari!

Fenrir
Be kell állítani a napirendbe, hogy mettõl-meddig legyen munka, utána mennek majd.

oneal1
a következõ probléma:D

worshop, megépült betettem a dolgokat amik kellettek.

Viszont senki be nem teszi oda a lábát...:)

ötlet?

!Forza Ferrari!

oneal1
vmi bug volt, kilépés,belépés után jó volt újra:)

!Forza Ferrari!

oneal1
ok köszi, így már frankó!:)

köv szívás. 30 ember van már a börtönömben, viszont a számlálónál azt írja hogy 3025.

eközben 35 cellám van, de ezekbe amiket újonnan építettem nem tudom bevezényelni a rabokat:S

!Forza Ferrari!

Fenrir
Igen. Pl a külön blokkoknak csinálj saját áram és vízellátást kapcsolókkal, hogy teljesen el lehessen szeparálni a többitõl ha gond van.

oneal1
jaaa, hogy a 2 generátor a baj? legyen külön rendszeren?

!Forza Ferrari!

Caliph
ez sztem bug,mert ha két generátort összekötsz akkor levágja a biztosítékot.
szeparáld külön õket úgy hogy ne legyenek sehol összekötve

oneal1
iszonyat módon megakadtam, mindig lecseszi a biztosítékot a rendszer, nincs áram, de a vicc, vagy nemtudom lehet szarul csinálok valamit de nézzétek meg mekkora a terhelés ezzel a pár szobával.

!Forza Ferrari!

Ja, egyébként túlteszem magam rajta, nem ez fog megakasztani. Csak van egy rakás ember, aki azon rinyál, hogy a DF játszhatatlan a szar UI miatt, és hogy ez a Prison Architect mennyivel jobb.

Erre megnézem, és egy körülbelül ugyanolyan szarul felépített rendszert látok mint a DFben, amit semmivel sem könnyebb kezelni annál. Sõt, esetenként még átláthatatlanabb is, mert a DF folyamatosan, minden egyes szituációban és almenüben az orrod alá tolja, hogy melyik gombok mit csinálnak, ez meg nem.

Na mindegy, nem értem az embereket ezek szerint... :P Meg tanulságként levonható, hogy egy összetett stratégiai/menedzsment játéknak bonyolult az UI-ja, és kész.

Igen, így találtam meg a kis pluszt, hogy olyan dolgot hiányolt a szoba, ami el volt épp rejtve.

Caliph
ha jól láttam annyiban azért segit hogy ha épp egy specifikus szobát pl konyhát rendezel be,és ráközelítesz azért az eszközlistában az oda való dolgokat rakja a + jel fölé arról nem is beszélve hogy fehér kerettel jelöli is mi kell oda :)

oneal1
hát akkor tutorial hajrá, anélkül nehéz lesz

Amúgy R a forgatás

!Forza Ferrari!

Eh, basszus, a Dwarf Fortressnél mindenki sír, hogy mennyire borzalmasan szar az UI.

Hát de bakker, ennek is. Hülyét kapok tõle például, hogy más menüben van a fal, mint az ajtó. Vagy hogy amikor kinyitottam az eszközlistát, elkerülte a figyelmem a sarokban a kis + jel, ami TÖKRANDOM elrejtett egy pár eszközt...

Ja, és lehet forgatni a tárgyakat valahogy? Tutorialt nem csináltam...

oneal1

!Forza Ferrari!

oneal1
na így a 6. börtönöm lehet hogy már 1 hétnél tovább is mûködni fog.

köszi a segítségeket!:D

Viszont a rabot nem tudom ráirányítani a takarító szobára

!Forza Ferrari!

oneal1
<#eljen>

!Forza Ferrari!

Titan
Kell csinálni egy takarító szobát és pár rabot odavezényelni, hogy dolgozzanak...majd fel lehet venni erre külön takarító embert...

oneal1
köszi!:)

és ezt a mérhetetlen mocskot ami kialakult, hogy lehet megszüntetni?:D

!Forza Ferrari!

Titan
Azért.mert nincs a közelben õr! Ha majd meg lesz a kamera fejlesztés, akkor már azt is látni fogod, ha beszerelsz kamerát és épp van õr aki figyeli a monitorokat...

oneal1
na végre haladtam valamennyit:) nem egyszerû!

Azt nem értem most, hogy a felsõ celláimba miért nem látok be?
pedig tettem be világítást, de nem látom úgy õket mint a jobb oldali celláknál.

!Forza Ferrari!

oneal1
huh köszönöm a segítségeket!

majd nyomok képet a játékból! holnap lesz kis idõm vele!:)

!Forza Ferrari!