Meglepõ élettartam növekedés a holokauszt túlélõinél
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kb Trianoning vezethetõ vissza a dolog. És most nem akarok nagymagyarkodni, mert nem a nagymagyarországról beszélek, mert ugye a párizsi békének az is eredménye volt, amit meg a nagymagyarok el szoktak felejteni, hogy néhányszáz éve akkor kaptunk mi is végre önálló, nagyhatalmak által is elismert államot újra!
Azonban Trianonnak volt egy olyan aspektusa, hogy ugye vagy másfél milkó magyar került a határon kívülre ráadásul egy tömbben. Franciák direkt xartak rá, angolszászok már akkor sajnálkoztak, de xartak rá, a németek meg tettek valamit az ügy érdekében, majd az angolszászok meg a franciák arra is xartak.
A németek azonban az oroszok megtámadását kérték cserébe. Kockáztattunk, igen, de miért és mikor és milyen erkölcsi alapon? Végül is mondhatta volna Horthy hogy xarik a határon túlra szakadt magyarokra, de nem mondta.
Te xarsz rájuk?
A vesztes félnek is van igazsága, a Wilson-i elvek kb. errõl szólnának.
(Ja és mikor indultak a deportálások Magyarországról? A német megszállás után! A Kállay kormány viszonylag hatékonyan cselezte ki a náci követeléseket, a zsidók viszonylag biztonságban voltak, aztán '44 március végétõl viszont jött a nyilas rémuralom.).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mao ce Tung több mint 50 millió kínai haláláért volt felelõs, még sem hallani kárpótlásokra, sírásról
Sztálin több mint 25 millió civilt daráltatott be, legdúrvább a holodomor (csak ez kb 8 millió civil, nagy része gyerek), sosem hallottam, hogy bárki kárpotólta volna õket
II Lipót Belga király 8-10 millió embert dolgoztatott halálra
Hitler 6-8 millió politikai foglyott ölettet meg, ennek jelentõs része zsidó, a pénzszerzést, alapítványok lopását (saját népüktõl), csak mi szenvedtünk -mantrákat mindenki ismeri.
Ez csak szerintem egyoldalú/képmutattó?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Annyi biztos, hogy volt zsidóüldözés, sokan meghaltak, az is, hogy nácik célkitûzése volt az általuk uralt területek "zsidómentessé" tétele.
Hogy valójában mennyien pusztultak el gázkamrákban, az már hitkérdésnek tûnik, szerintem a témával foglalkozó kutatók is tisztában vannak ezzel, csak tudják, hogy biztos "kiátkozást" és zaklatást, és esetleg börtönt is kockáztatnának, ha túl messze mennének a kételyeikkel.
Annyi biztos, hogy milliók megöléséhez nem kellenek "ipari módszerek", nem kell száz km-eket vonatoztatni az áldozatokat, Ruandában sem kellett, Kambodzsában sem, a Szovjetunióban részben táborokba zárták az áldozatokat és halálra dolgoztatták õket, aki szerencsés és erõs volt, túlélte. Viszont nem sok túlélõ élt 100 évet, Szibéria után.
Az is tény, hogy Dachauról, Mauthausenrõl, Buchenwaldról sokáig azt állították, hogy ott is milliókat gázosítottak el, ma már nem... Auschwitzot nevezik már csak megsemmisítõ tábornak, illetve idõnként néhány más, lengyelországi tábort (Treblinka), németországit pl. már soha...
De mindegy, akkor lesz csak változás, ha maguk a zsidók is képesek lesznek elfogadni, hogy itt esetleg történtek túlzások a hivatalos sztori összeállításakor, addig nem. Addig elég lesz annyit mondani minden "revizionista" állításra, hogy "megsértetted az érzéseimet, a túlélõk emlékét, rohadék náci vagy", érvekre nincs is szükség. Ahogy egy vallás hívével sem lehet és érdemes vitatkozni a vallása tételeirõl, legalábbis kétségbe vonni azokat nem.
Képzeld el mit érez át egy hívõ mormon, ha egyszer csak megvilágosodik elõtte, hogy a vallását alapító Joseph Smith egy közönséges csaló volt, a "Mormon könyve" koholmány, stb. és erre tette fel az életét. Szándékosan nem más vallással példálózok de el lehet képzelni...
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Másrészt azon áldozatok népeinek nem lett azóta nagy hangja a világban:)
Aki a kontrollcsoportban eléldegélt 50 éves koráig békében, az a koncentrációs táborban valószínûbb hogy elvitte valami betegség vagy szimplán az éhezés.
Akik hasonlót követtek el mint egykor a nácik, azok odaát tevékenykedtek az óceán másik oldalán, több száz évvel a nácik elött:
indián népírtás
vajon õk is kapnak több millió dollárt évente? Pontosabban az õseiknek a sokadig leszármazottai? Tõlük nem csak a családtagjaikat vették el anno, hanem a tlejes földjüket is! Azért a zsidók mégis csak kaptak egy országot...
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Ez butaság.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Bár angol katona másfélszer annyi halt meg, mint magyar, õk azonban az egész világot, Burmától a Bemudákig végig harcolták.
Franciaország dettó, ott súlyosabb az arány 1,35%, de a gyarmati harcok katonai áldozatai + civilek (567 ezer) még mindíg a magyar áldozatok mögött vannak (580 ezer)!
Ha aztán a deomográfiai adatokat nézzük, akkor ugye iszonyat xar helyen vagyunk. Szal a kedves statisztikások elmennek ám a jó dúrva édesanyukájukba.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A gazdag zsidók még gazdagabbak akarnak lenni, az áldozatok pedig forognak a sírjukban.
Az egész zsidóságnak kussban kene gyászolnia, nem pedig vagyont harácsolni még ebbõl is!
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Tehát te is túlélõ vagy, ahogy mindenki más is.
Dõlhet a zsé. :)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Az is felháborító volt, hogy egy maroknyi zsidó az egész zsidóság nevében perli be a mávot amerikából, hogy pénzhez jusson, de ebbõl más nem látott volna pénzt.
De ekkor beugrott, hogy vissza lehetne õket perelni, mivel nem volt jegyük.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ugyanakkor ahogy írták is alattam, tényleg közrejátszhatott, hogy a túlélõk valószínûleg megpróbáltak az események után a lehetõ legnyugodtabb életet megteremteni maguknak, talán ez is közrejátszik a dologban.
Szomszéd bácsi amúgy 93 évesen halt meg, õ szovjet hadifogolytáborban raboskodott a háború után. Még 90 évesen is járdát csinált, pakolta a díszköveket. Szívós, erõs ember volt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A második dolog, ami gyakorlatilag az egész izraeli-holland kérdésre tök szimpla választ ad: a holokauszt túlélõk az egyetlenek a világon, akik az õket ért borzalmas események után olyan luxus szintû kárpótlást kaptak, amellyel nem csoda ha extra hosszú kort éltek meg (magas szintû orvosi ellátás, egészséges táplálkozás, zéró stressz, stb.). Megint ugorjunk vissza a Szibériába elhurcolt magyarokra: õk amikor valamilyen betegséggel hazajöttek (mármint a 700 ezerbõl csupán minden második), mi fogadta itthon õket? Osztályidegenek lettek, családjuk ki lett telepítve, földjeik, ingóságaik elvéve. Totális egzisztenciális és lelki ellehetetlenülés.
Ha igaz lenne a cikkben lévõ felvetés, akkor nekik még tovább kellene élniük, ám valamiért szerencsétlenek nem élték meg többnyire a rendszerváltást sem.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Mivel ezzel szemben a poszttraumás stressz egy súlyosan roncsoló betegség, nem hittem volna, hogy ilyen poszttraumás növekedés egyáltalán létezik, de ezek szerint mégiscsak egy már régóta kutatott terület.
Kérdés persze, hogy igazam van-e.
Vagy tényleg nem mentek keresztül rajta azokon a "borzalmakon".
A #3-as hozzászólóhoz hasonlóan és is ismerek ilyen történetet a közeli családi körbõl. A traumák ugyan így visszaköszöntek és nem a hosszú élet volt a köszönet ezekért.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
---------------------------- :-/
Ugyanis akik túléltek, utána a legtöbbjük letelepedett és nyugodt, békés életre vágyott, még családcentrikusabb lett, mely ugye jó esetben az egészséges psziché megõrzésének egyik alapja.
Ráadásul olyan kártérítéseket kaptak az elmúlt évtizedek során, hogy abból az életszínvonalukat relatív jó szinten tudták tartani (több pénz magasabb szintû orvosi ellátás, minõségibb ételek, életkörülmények, etc.).