7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én is várom a "stabilt", az experimentált nem tudom életre kelteni sehogy se
Várjál,mindjárt felhívom Dallast,megkérdezem tőlük.<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kb. mikorra várható a 17.1? Nem olvastam el az exp. részt és azonnal töröltem a világot. 😞

https://www.twitch.tv/sp1gu

Oh. Hogy már megoldották a modlauchert. Köszi a tippet.

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Én a modlaunchert szoktam használni,az nagyon jó kis program,egy-két kattintás,és már telepiti is a kiválasztott modot

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ja videóm alatt ott vannak milyen modokat használok. Ezek mind megtalálhatóak a fórumon. Kb 2 verzió óta használom, tesztelt működő modok mind.

Első alpha óta használom a modokat, csak akkor kell az eac kikapcs ha olyan modot használsz ami nem a mod mappába kerül. Ezeket hívjuk MODLET-nek. Ezeket a játék gyökérkönyvtárába kell rakni egy Mod mappába. Ha nem menne valami csak ki kell onnan törölni. Ha valakinek szép az alap textúra, lesse meg a HD-HQ modot... Na az valami. Alap ahhoz képest semmi.

Eltávolítható a near dead trauma! Modtopikban leirtam hogy kell! Rengeteg mod jött ki az alfa17-hez,ilyen kevés idő alatt! Van amelyik visszahozza a wood logokat is,van amelyik a zombi loot droppot! Nekem személy szerint hiányoznak azok a szép nagy hegyes csúcsok.D

Módok listája!

csak óvatosan a telepitgetéseel,és az EAC-ot vegyétek ki a játékból ha modot használtok! Launcherben ki lehet kapcsolni azt hogy ne induljon a játékkal együtt!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.01.11. 16:59:44

Random_
Hajnalba jött ki az experimental és fél napra rá tudtam frissíteni G-portalon. Kellett nekik pár óra, nem tudom experimentalnál mi a szitu én újrahúztam a játékot a szerveren. (reinstall)

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Szerintem várjál türelemmel,steamról nagyon lassan jön le minden.Én nem frissítettem,megvárom a stabilat.

Ez a jelenség akkor jön elő amikor a Grapich quality quarteren bebuggolódik. Nálam egy játék újraindítás orvosolta a problémát. Szerintem nagyon szépek az új textúrák és végre stabil 60+ FPS... (bárhol)

https://www.twitch.tv/sp1gu

gportálosokhoz lenne kérdésem, hogy tudom a 17.1 re frissíteni a szervert? A beállításoknál kiválasztom, hogy " sevendaysexperimental " rányomok a save re, kiírja a szerver név mellett pirossal, hogy " pre-install " és nem történik semmi....
Random_
Én azért nem nevezném ocsmánynak a textúrákat, Alpha16-ban akkor milyen volt? Ocsmánynál van jelző még lejjebb?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nincs benne terelés,semmi amúgy egy egyszerű torony aminek a tetejéről irtottuk őket,alul meg fémtüskék voltak,aztán kész.

Na ezt hogy. Egyszer csak magától visszaállt fullra. Na hog ez mi volt... Remélem valaki tudja közületek miért lehetett. Buff nem volt rajtam. Csak azok amiket kaja és pia fogyasztás miatt kapsz.

Srácok, nektek nem bugol 17.1ben a kaja vagy pia? 92%on van, stamina 91/130 akármit eszek nem megy 100ra vissza. Így a stamina se megy 92 fölé. Lehet bugol a karakterem? Újat nem kezdek ha egy mód van rá...

Iron, amit Norbi is reklamált a videómban. Sima fa rács a blokkra és nem támadják, ha van jobb útvonal. Te nem olyan hordavárót használsz amivel tereles őket? Mert ha igen akkor mindegy amit írtam, mivel ha alattad van a legközelebbi akkor ütik a rácsot is.

Majd jön még két új emberke,azokat nem ismerem (privátba kértek jelszavat),ne lepődjetek meg,de ha valami furát vesztek észre,akkor jelentsétek nyugodtan nekem,akár steamen,akár sg-n!
Ha kijön a stabil 17.1,akkor wipe lesz!

Az amúgy szintfüggő a zöld zombi.Most jól cserben is hagyott valaki a 35.napon.Belépek,és 22.04 perc,szép vörös minden,ráadásul jó messze a bázisomtól.Ahogy belépek,már hallom is a kiáltásokat,meg a közeledő hangot,elkezdek futni mint az őrült,még jó hogy a staminám magasabb szinten van.Sikerült leráznom őket.Elő a bicaj,de már hallom a következő sikításokat,gyorsan felpattanok,elindulok a piros jelző felé a radaron,az ugye a bázisom.Sikerült hazatekernem,egyből mentem a hordaváró felé,egy darabig nem jött semmi se,aztán 1 óra felé megint elkezdett jönni jópár zombi,és érdekes,mindig ugyanaz a blokk lett a célpontjuk nekik.Akiket tudtam felülről likvidáltam,közben majdnem kiütötték a betonfalat alattam.Gyorsan le az alagútba a házamba,volt nálam 19 vödör beton,visszarohantam,majd kipótoltam a veszteséget a szétütött falon,és nyilaztam tovább a megjelenő zombikat.
Nálam még zöld zombik nem jöttek idáig.Asszem a 25.szinten vagyok,de nem biztos

Ilyen zöld zombik mellett annyira nem érzem szükségét a magasabb spawn-nak... A szervereden is a legutóbbi horda napon a zombik fele már zöld volt, meg már a sikoltó is szereti őket spawnolgatni, plusz random is lehet már velük találkozni bizonyos helyeken, elég problémásak mert pl. SMG-ből 3 tárnyi is kevés beléjük ha nem fejre lősz. Azért fasza hogy a steel gyártást belockolták 70-es szint mögé, így jóformán normálisan védekezni se lehet ellenük, a betont szétverik elég hamar és nyelik a lőszert is. Kicsit sztem gyengíthetnék őket mert jelenleg szenvedés velük a horda nap.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2019.01.11. 01:46:26
Én evvel a módszerrel feltoltam a zombilétszám szorzót egy adott területre annak idején,(maxcount),és sokkal élvezetesebb volt a játék,mikor hármasával,meg négyesével jöttek velem szemben az utakon,és az erdőben.de lehet kipróbálom singlében milyen élmény megint felpumpálni a létszámot.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.01.10. 23:06:19

Ez csak egy tipp volt,hátha valaki alkalmazza,nem sok köze volt az irományodhoz.

Instant gaming 6,48 euro a játék.

Ja nekem van olyan modlet ami az erdőkben utakon feltolja a zombi számot, így nem kell bizt. mentés se. Csak törlöm a modot ha nem lenne jó.

Iron, olyan setting nincs ahol 6osra lehet állítani? Szerintem havenday is díjazná. Söt. A köpködö kesejűt is vissza kéne rakni világítós feral kesejűként, zöld színben mint a nagy malacok voltak. Ha jól sejtem nem értetted az iróniát amit toltunk...

Amúgy az ellenséges állatok szorzója eléggé minimumon van még mindig,a zombik,és barátságos állatok szorzója magasabb minden bioméban,külön Navezgane-ban,és Random Gen-ben.Ha több keselyűt akartok,meg kutyákat,akkor a spawninig.xml fájlba bele kell nyúlkálni (DATA/CONFIG mappa),az elején a sorokba,a maxcount melletti értékeket kell felvinni 1-ről 5-re (vagy bármire),azoknál a soroknál,ahol az enemyanimals végződésű sorok találhatóak! A respawndelay melletti értékek maradjanak! Csak a maxcountot változtassátok meg! Zombikat is fel lehet igy tornászni,látványos játék lesz belőle,lépte-nyomon zombik jönnek majd,már egyszer toltuk így,de csak saját felelősségre állitsátok az értékeket! Előtte nem árt biztonsági másolatot készíteni a fájlról! Az elején Navezgane területei vannak felsorolva,és utána a <!-- Random gen city not used anymore--> nevű sorral kezdődik a random gen területeinek beállításai.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.01.10. 20:40:22

Ja,már nálam is megoldódott,úgylátszik ez most valami újabb feature hogy kisfelbontásúvá válnak néha a textúrák,de restart megoldja.

Valaki felvetette azt is hogy elkéne tüntetni a zöld fényeket a sugárzó zombik körül,mert az is hoz némi fps dropot,és csak a szemük világítana,de így meg nehéz lenne megkülönböztetni a többi sleeper zombiktól a házakban!

Ja nem abban a modban van. De van. De belerakhatnák amúgy a 2k textúrákat is, semmi fps esés nincs a 4kval se, de ne legyen 4k elég a 2k is a mostani ocsmány helyett.

Fogadjunk az lesz a neve: praire.
HD-HQ modban benne van és nagyon szép lett illetve szeretik.

Egyébként most sűrűbben fognak jönni a verziószámok,nem kell végre hónapokat várnunk.A 17.2-ben,nekiesnek a random gennek újra,és tökéletessé akarják tenni végre.Van egy új biome is,amit be fognak tenni a 17.2-be!

Ezt a kaja és stamina dolgot nem is értem, hiába fordítottad le Random. Lehet hogy jó lesz, lehet hogy nem. Meglátjuk. A pozitívumokról 1, azért nem beszélek, mert HISZEM HA LÁTOM, 2, A negatív változások sajnos mindig működnek is sajnos rendesen. Ez is érdekes dolog...
Ja és csatlakozom Havenday-hez, én is szeretném hogy a keselyűk még többen legyenek mint eddig, sőt, én még vissza kérném az azonnali vérzés és azonnali fertőzés buffot is. De lehetne olyan is hogy gyógyíthatatlan betegséget okozzon? Az szerintem sokkal reálisabb, és valósághűbb lenne. (Hogy rohadna meg aki kitalálta...)

Ja és hál' istennek hogy experimentál, nem kötelezően ápdéjtel, és nem rontja el a mapomat végre. Nincs baj az újra kezdéssel, csak már lassan elegem van, hogy munka mellett csak ezzel játszva 20-30 nap után megint újat kellett kezdeni...
Utoljára szerkesztette: DevEagle, 2019.01.10. 11:35:44

DevLupius
Ez most csak expenerimentál.
Arról van valami infó, hogy mikor tervezik élesíteni majd az 17.1-et?

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Jah, hogy ez még experimental. Akkor nem is érdekel a téma
Azt hozzá kell tenni hogy experimental alfa17.1,tehát nem végleges.Nálam nem lesz felrakva a szerverre, amíg ki nem jön a stabil változat belőle.
Az experimental ágon lehet letölteni amúgy ahogy szoktuk.F.A.Q-ban le van írva!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.01.10. 11:18:51

Random_
Lesz wipe, mert a kajaszintek módosítása miatt előfordulhat, hogy régi mentések hibát okozhatnak.
A szerveren csináltam backupot, de még nincs élesítve az új. Este lesz új indítás új jelszót is kell igényelni a megszokott módon!

Wipe? Hallani sem akarok róla, végre a sok szenvedés után élvezzük a játékot. Csak 63 kellett hozzá 😄
Az oldalon nem találtam erre konkrét infót, de gondolom egy wipe az illik azért....
Random_
Örülök, hogy ennyire optimistán kiválogattátok a hátrányos változásokat. Most akkor beszéljünk az előnyökről is. 😊

Legyetek pozitívak szerintem ha a leírtak igazak mindenképpen jobb lesz ez az Alpha17.1 az elődjénél.

Szerintem a keselyűk életét és agresszivitását is növeljék meg! A párban támadóakét meg különösképpen. És amikor keselyű támadás miatti halál után magamhoz térek, egy szál gatyában, vissza vett képességekkel, akkor mindenképp jöjjenek!
Ha jól értem javítva a hotbar beragadás. Kíváncsi vagyok. Toolbelt being stuck after use. Kutyák farkasok élete megemelve. Szuper. Nem elég hogy hallani se hallod őket sokszor, mostmár nem 4 lövés lesz ijjal. Szupeeer... Ez tényleg a legfontosabb volt.

Random_
Kijött az Alpha17.1

150-es étel és folyadék szintről indul a játékos és ezt kezdi el fogyasztani. Ezt a játék menüje vissza is jelzi rendesen. (eddig is túl tudtad enni magad, de nem jelezte a rendszer) Amíg túltelített vagy és abból fogyasztasz nincs káros következmény. Azaz ha csökken a folyadékszinted 75%-ig 150%-ról. nincs káros mellékhatás. Szerintem ez így reális, nagyon hülyeség volt az hogy amint kicsit fogyott a folyadékszinted vagy az étel már párosodott egy negatív hatással. Nem volt életszerű.

Sexy t-rex képességbe is belenyúltak és a staminát is kevésbé veszi igénybe a közelharci fegyverhasználat és és a bányászat. A kő szerszámok is kevésbé veszik igénybe az állóképességet.

Added
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Entityclasses AIPathCostScale (min/max) and set a variety of values for different AI entities
Sleeper 20% bonus to AIPathCostScale
Vehicle manager saves when vehicles are added or removed
Added Cigars to trader wares
Added old cash to laundry and nightstands
AI will do destroy area 60% on a fall after unreachable side path
Traders now sell glue

Changed
Optimized catwalk rail metal corner, catwalk rail single, catwalk wedge rail, chair, coffee table
Separated pathing distance cost from break/jump cost and added per path scaling to allow path variations
Increased trader rewards
AI JumpMaxDistance to a random range, set zombie ranges and made heavier zombies jump shorter
Updated several buff descriptions and journal entries to reflect changes
Added a beaker to medical quest loot
Return of the ghosted block preview from A16
Added acid to lab equipment loot
Water and food to show the value of current water and food plus the consumed water and food amounts to be applied
Adjusted max water amounts in progression to reflect the food amounts
Updated chrysanthemum seed icon.
Show the water/food as actual value instead of percent.
Increased dog and wolf health
Death penalty cannot stack on repeated deaths
Increased block upgrade speed of nail gun and claw hammer
A wood pole can be crafted without the table saw
Updated vehicleWheels icon.
Increased amount of old cash found in containers and zombie loot.
ModMeleeStructuralBrace can be installed on bows and has fewer stacking issues
Increased size of snake colliders
Increased harvesting / upgrade XP
Increased AI range to attempt a gap jump
General Strength Perks have their own category.
Perks concerning harvesting, looting or carrying things require lower attribute scores to unlock
Increased the amount of food you can overeat to 50.
Increased stack count of buff magazines
Increased stack number of cash
Allowed 45° rotations on wood/iron bars
Added support for lumberjacks. Wood now sells for a reasonable amount at traders
Player sellback rate improved so selling items to traders is more profitable
Increased drop % of armor mods in loot
Vehicles can be assembled from parts without a perk
Glue requires only 1 bone now instead of 2.
Reduced price of glue it was more expensive than duct tape
Terrain in prefabs is now integrated into the height map and saved into a temporary file dtm_processed.raw on server side
Optimized the way imposter prefab are calculated (less network traffic)

Fixed
Stat Current life does not reset upon death.
Craft timers not being loaded from saved data correctly
AI climb flag not set when temp move
LCB icon is still shown when LCB has been destroyed by another player.
Bedroll compass/map icon was still showing when destroyed by another player when out of chunk.
Crafting timer doesn’t advance properly when the chunk is unloaded
Fuel burn timer showing huge negative value in MP
Silencer does not actually silence all weapons
Tuned water message closer to actual in game effect
Increased quality of items for quest rewards
Vehicle out of world check using different positions for chunk and terrain tests, so vehicles could get killed and removed Kill
Zombies prefer to not path glass blocks
Player backpack can be pushed under the world
Dupe anything in a container.
If a server is restarted shortly after placing a vehicle, the vehicle will disappear
Fixed mismatched reinforced padding icon.
Any block that can be picked up, can be picked up in a lcb protected area.
Relogging on activate marker.
Quests sometimes require moving to corner/center of POI to show Rally Marker.
Wellness achievement updated to use fortitude
Relogging on fresh quest will break trigger area.
Tier5 does not give you a complete quest after requirements are met.
When blocks are placed where sleepers would spawn, they can turn yellow
Replaced cntmrandomloothelper in house_old_mansard with random store crate
Allow harvested decor plants to be scrapped
Weapon bags do not fall when POI’s fall
Clothing change can cause major lag spike/fps drop
Updated mining journal entry
Tree duping issue when hit by vehicles in LCB
Holding F is not mentioned on relevant item descriptions
Open\Close toggle issues with some hatches.
Strong zombies dropped less cash than weak zombies
Item is lost if left on the mouse when closing a container.
Toolbelt items being stuck after use.
Bleeding buff carries over to respawn
Sidewalk terrain will not allow placing blocks on it
Self medicated perk magazine is still in game
Command smoothworldall only working for 4k maps
Corrected more burn times
XBOX controller has not designated button/switch for making air vehicle point down (added controller action 2 to hop)
Fixed distant water not being flat as a client
Wrong stats displayed on some armor mods
Grandpa’s Awesome Sauce is too awesome
Water is not wet enough. Swimming / rain will now cool you down.
GunToolNailgun can use trigger group mods
ModArmorWaterPurifier collides with modArmorHelmetLight

Random_
Én spec örülök, hogy mindig egy kicsit új játékot kapunk, így kitart az emberek lelkesedése.

A halál közeli "élmény" szerintem baromi hasznos! Annak ellenére mondom, hogy öt halált benyeltem ami nekem már extra sok!. Igenis legyen büntetve valahogy az ha meghalsz és gondolj bele! Régen mi volt? Buktál kitartást és életerőt halálkor amit vissza kellett dolgoznod kajálással. Most meg csak fél órára bukod a képességeid, de idő elteltével visszanyerd nem kell extra melót beleölnöd. Halál után semmit se buksz véglegesen csak egy időre zárolja a rendszer.

😊 😄 Köszi, most egy jót nevettem 😄
Video a csatornámon, ha valakit érdekel. Köszi Norbi a kommentet, egyet értünk. Ja és utállaaaak

Majd meglesem később.Kösz!

A gépen vagy a szerveren? Lehet kell nálam egy újratelepítés megint.A szerveren meg napi kettő restart van automatikusan!

Küldetésrendszer nagyon jó,csak lehetne változatosabb is,már kettőt megcsináltam! Ja és lehet a jutalmak értékét,és választhatóságát is növelni perkekkel.

Nekem ez restart után megoldódott
Ez a borzalmas növényültetés megint mi? Szétbarmolták rendesen ami idáig bejött,sőt még amikor vízfüggő is volt az egész ültetési szisztéma,az is milyen jó ötlet volt.
Kérdem én,mi ez a borzalmas alacsonysfelbontású földtextúra?

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.01.09. 12:35:17