7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1.6 Hardcore Horde verzió itt elérhető.
-fegyverek drop % optimalizálva.
-lábtörés gyógyulási hossza optimalizálva.
-stb,stb...
Köszönet a tesztelőknek a segítséget! És köszönöm az SG.hu oldal üzemeltetőjének a lehetőséget.

Link: http://www69.zippyshare.com/v/NfCubHsv/file.html
Ezen írás sorozatot tekintsétek egyfajta felvezetésnek a 7days to die játék előzményeként.
Ha akarjátok, folytathatom a cikket, majd írjatok. A hibákért bocsi, javítás nélkül osztom meg, s azonnali kreált produktumként látott ezen írás napvilágra.

XIII. Mátra Védelmi Bázis Naplója
(Hang és képfelvételek csatolásával.)

2016. December 16.
Varga Örn.
A kormány immár hivatalosan is elrendelte a szükség állapotot és a tűzparancsot, minden veszély forrást jelentő polgár eliminálása céljából.

AXIII. Mátra Védelmi bázis mai naptól datálva megnyitja a kapuját és az elkövetkezendő három napon belül 11.000 polgárt és 1000 honvédet vesz állományba.

2016.December 19.
A betelepítés nem ment zavartalanul, mivel nagy erőkkel támadtak holtak annak ellenére is, hogy a Heves Megyei 52. és 87. tüzér század folyamatos pergő tűzzel igyekezett vissza verni a környező településekből és városokból kiáramló ellenséges élőholt erőket.
A 113. Gyalogsági Század hősies és önfeláldozó küzdelmének árán sikerült biztosítani a polgári állomány útvonalát két napig.
2016. December 18-án a muníció ellátó egységek megsemmisültek.
A 113. Gyalogsági Század 9 tagját sikerült légi úton kimenekíteni a földi pokolból és a bázisra szállítani. A kilencből ketten még a szállítás közben elhaláloztak, Oláh István és Marosvári Szilárd.
Az elhárítás Centurió fedőnevű tisztje és hat embere a Bázis területére épségben lett beszállítva.
Centurió jelentése a hang felvételek között található, mely megemlíti a polágári lakosság evakuálásának 2016 Dec. 16,17 i vállalkozásukat.

A polgári lakosság tervezett 11.000 lélekfős evakuálása helyett 8271 főt sikerült kimenteni a bázis biztonságos falai közé.

Veszteségek:
A 113. Gyalogsági Század megsemmisült.
Az 52. Tüzérség megsemmisült
Az 87. Tüzérség műszaki felszerelését hátrahagyva visszavonult kisebb állomány vesztéssel az Aggteleki cseppkőbarlangban kialakított harcállásponthoz.

2016.December 24.
Az Miniszter elnök helyettes elrendelte Budapest megsemmisítését egy taktikai atomrakéta bevetéséve. Nem volt publikus, de mindig is tudtuk, hogy rendelkezünk a Börzsönyben a régi rakéta silóknál atomfegyverrel, még a muszkák idejéből származhatott. Ám azt soha nem gondolta senki, hogy ezen atomfegyvert saját fővárosunk ellen fogjuk bevetni.
Totális megsemmisülésre került sor Budapest és annak 20km körzetét alkotó régióban.
A holtak által megszállt centrum, ahol a legtöbben gyűltek össze jó eséllyel megsemmisült.
A Gellérthegy a robbanás következtében bele omlott a Dunába amely ezáltal elterelődött az eredeti medréből. A Petőfi és Lágymányosi Híd az árhullám végett megsemmisült a többi híd épségben maradt.
A hírt nem lehetett titokban tartani, mivel akkora volt a robbanás ereje, hogy megrázta az egész kárpátmedence térségét és a bázisunk is megszenvedte ennek a rengését.
A -3 szint 8 blokkja részlegesen beomlott és 142 polgár vált áldozattá. A holtesteket a szint tnt általi berobbantással betemettük, mivel az elhalálozottak perceken belül feltámadtak.
Nem tehettünk mást a járvány elterjedésének érdekét figyelembe véve.
2016.December 25.
A mélységi felderítő különítmény két tagja tért vissza a bázisra a 8fős speciális szakaszból. Ez a szakasz egy hivatásos Afganisztánban harcedzett speciális magja volt a XIII. Mátra bázison.
Veszteségük nagyon megrázta a frissen sorozott honvédeket.
Jelentésük szerint. Mátraháza még tartja magát egy jelöletlen számozású hadtestnek köszönhetően, melyet Szlovák és magyar menekült katonák alkotnak tisztek nélkül.
Alaposan beásták magukat és a környéken fellelhető nyersanyagaiból véd erődöt építettek, ám élelmük szinte semmi.
A Helikopterrel rádiót és 400fő részére 2heti élelmet irányítottam át.

2016. December 26.
- A Mátra XII. Bázis Azonnali segítséget kért rádión, ezért a Bázis Helikopterén négy szakasznyi honvédet irányítottam át, hogy részt vegyenek a XII. Mátra bázis helyzetének rendezésében.
-Mátraházára vonult Lovrencsis Ignác Műszaki dandárával Gyöngyös városát hátrahagyva 2200 fegyverforgató sebtében felfegyverzett civillel, 400honvéddel és kb. 7000 civillel.
-Szombathely városát az osztrák légi erő segítségével a Magyar parancsnokság kérésére napalmal súlytották, hogy megelőzzék a holtak kiáramlását. A szombathelyi laktanya parancsnoksága és az őrezred kivonult az Írott Kőhöz és ott alakítottak ki harcálláspontokat. Több információm nincs arról a térségről.
- New York, Újdelhi, Moszkva, Párizs területétre számos atomcsapást mértek.
- Peking és egész Kína területéről hatalmas összecsapások hírei terjednek.

2016. December 30.
-Úgy ezer főre tehető annak az élőholt hordának a mennyisége, amely felfedezte a bázisunk külső álcázott őrségét.
Heves lövöldözéssel, de visszavertük a támadásukat. Bázisunk diadalmasan megvédte magát.
-Gyöngyösről, Miskolcról áradnak a holtak. Mind két nagyváros egyértelműen elesett a környező falvak, ahol még védekezésre képes élő közösségek maradtak, mezőgazdasági és egyéb erőgépeket vetettek be a holtak seregeinek felszámolására.
-A balkán félszigeten egy egészen elképesztő dolog történt.
Hatalmas kb. 3km átmérős területen beomlott a föld köralakban, a gödör mélyéből holtak másznak elő millió és millió számra. A pokol kapuja megnyílott. Érettségi tanulmányaimban emlékszem egy részletre a Sumér Gilgames eposzból, ez az írás a jegyzett történelem leg ősibbnek számító feljegyzése. Valahogy így szólt.
Egy isten üzen talán Isthar a föld felszínén és az egekben lakozó isnteneknek, hogy engeszteljék ki haragját, vagy bizony kitárja a holtak kapuját, s a mélységekben sínylődő kárhozott holtakat szélnek ereszti a világ felszínére, ahol halál és rémületet fognak kelteni az élők sorai között. Karmaikkal és agyaraikkal marcangolják majdan szét az élőket. Vagy azonnal engeszteljék meg sérelmeit…
Valahogy így hangzottak azon sorok.

2017. Január 3.
-60cm hó hullott, ami láthatóan kihat és lassítja a holtakat. Mozgásuk akadozottabbá vált és a hóval is nehezen birkóznak meg.
-Az utolsó bejegyzés óta jelentős mennyiségű ellenséges erőt likvidáltunk ez eddig ember veszteség nélkül. Lőszerünk még bőséggel akad.
-3polgár elhalálozott. 1 infarktusban, 1 akit megharpott, 1 pedig szülés közben, a megszületett csecsemő egészséges és reményként hordozták körbe a bázis területén, hatalmas taps és ováció kíséretében.
Mátyás névre keresztelték.
- Mátraházán és a környék számos harcálláspontjáról folyamatos összecsapásokról kaptunk tudósítást.
-Washington fertőzés mentes területnek van nyilvánítva és dolgoznak valami ellenszeren is.
Izraelt atomcsapás érte és megsemmisült. Valószínűleg Iránból érkeztek a rakéták….
- Norvégia egy része a föld alá süllyedt, amikor az Orosz tengerészet egy kísérleti fegyvert vetett be, hogy beomlassza a Norvég területen megnyílt pokol kapukat.
A fölrész alámerülése olyan árhullámot keltett, amely több méter magas cunamit eredményezett. Hollandia, Fehéroroszország, Lengyelország, Nagybritánia, Grönland, Belgium és még számos ország több vidéke is cunami súlytotta területté lett nyílvánítva.

2016. Jan. 5.
A Szlovák kormány elesett a felvidék ismételten a magyar honvédelmi parancsnokság ellenőrzése alá került és hírek szerint Győr irányából 5000 honvédet irányítottak át a felvidékre, hogy ott a hegyek között állásokat biztosítsanak.

Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.05.13. 09:40:34
Ha érdekel valakit egy 26éves koromban, azaz 15 évvel ezelőtt írt rövid könyvem, melyet dark fantasynak jelölnék meg, az letöltheti a lent található címről.

Amit tudni kell, szándékosan a belső kóddal ellátott verziót osztom meg, mely ügyvéd által levédett, 4 példányban elhelyezett eredeti egyik verziója. Kereskedelembe hozatala büntető jogi eljárást von maga után.
E könyv eredetije nem került kiadásra egyenlőre. "A könyv egy olyan a szövegben elrejtett, belefont kóddal van ellátva, mely sor és mondat logikája egy nevet és címet rejt, mely a védettség kötését is igazolja jogi illetve tulajdon vita esetében."
Ezt közölnöm kellet, hogy mindenki tisztában legyen a dolgok rendjével.

Ime itt egy link a könyvről.
http://www77.zippyshare.com/v/DMHucMyI/file.html
Címe: Talpasok
Kelt: 2001
Írta: Bertalan Zoltán
Ironman, egy zombi apokalipszis szimulálása inkább a cél. Egy ilyen szitu megköveteli a többszintű védelmi rendszert, tele jól védhető földalatti alagút rendszerrel,raktárakkal stb. Én a szimulációra törekszem, aminek része a tower defence stlyle és au outdoor túlélés, szervezett összetartó csapatmunka is.
Ez az életben sem lenne másként, s a zseniális játék adta felületben láttam meg ennek a szimulációnak a a kivitelezési lehetőségét.
A reális körülmények megteremtése tehát a cél, a fejlesztők adta lehetőségek kiaknázása által. Ma szétnézek a neten a modok terén, hogy akad e olyan, aminek hasznát vehetnénk, hogy még teljesebb legyen a játék.

Random kolléga is hamar megtapasztalhatta, hogy nosza bunkóval nem lehet szét csapni még a sátrat sem, hisz életben sem lehetn, max a sátor rudat. És azt gondolom, hogy ez esetben Random ráérzett a realitás megközelítő ízre és ízlik is neki.
Legyen az a mozgás vagy a támadó távolságok újraszületett kivitelezése.
Az ami új, vagy újra dolgozott és eltér a régi bevált ám nem reális játék ismeretektől, s ezeket a lehetőségekhez mérten reálissá változtatja nem nevezném rossznak, hanem életszerűnek és egy elképzelt hasonlatos szitu stratégiai felkészítésére alkalmas felületnek nevezném.

Na neki állok a játék háttér törénetének a kidolgozására, amit majd a modhoz is becsatolok. Hamarosan megosztom!
Random_
Azért nem olyan egyszerű szerintem a kép, mint ahogy Don megfogalmazza. Érdemes tényleg átgondolni, itt nem csak a zombispawn és a sebzés van feltolva.

Például a karakter haladása módosítva lett talajtípustól függően. Legjobban az aszfaltozott úton lehet haladni, kifejezetten zavaró a nehezebb talajon járni. Ez először bosszantó, mintha folyton tetemeken mennél, de ha belegondolsz a kihalt terület tele van roncsokkal stb... Az úton járásra késztetnek a beállítások ami kicsit reális is. Az alapjáték nem tesz különbséget talajtípusok között ami szerintem szintén nem jó.

Bővebb értékelést nem egy nap során lehet készíteni. Jelenleg Don szerverén x nap és horda után nem értem el még az ezret. Itt meg még horda se volt és már 200-nál tartok. Kicsit rettegek mi lesz hetedik napon. Kell igenis védelmet építeni, mert ha itt 1000-1500 zombi jön, akkor nehezen lehet komoly bázis nélkül túlélni. Főleg, ha a túlélés alatt azt értjük, hogy nem halsz meg egyszer se. Mert számomra akkor kicsit meghal az adott játék, ha kipurcantam már egyszer. Én azt kudarcnak élem meg és aztán már csak a társaság miatt játszom tovább. Unnám magam, ha első halálig játszanék csak. 😊

Próbálok még pár felvételt csinálni, ha a hangprobléma is megoldódna. Pillanatnyilag nem tudom miért nincs hangjuk a zombiknak. A némaságuk sokat levon a játék élvezeti értékéből.

A közelharc nekem még nagyon szokatlan. Imádom a közelharcot, de most újra kell kalibrálnom magam, mert eddig az alap távolság volt a csuklómban és az most már nem működik. Zavaróan közelről tudok csak ütést bevinni, viszont cserébe a zombi se csap le lehetetlen távolságból ami nekem örök problémám volt a játékban.

Centurio:
Légyszi írd le, hogy a szervert milyen paraméterekkel indítottad. Ha szeretnék single player játékot indítani, akkor azonos beállításokkal tudjam elkezdeni. Érdekel, hogy kibírnám-e 15 napig. 😊

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Eredetileg Tower defense a játék stílusa,az első hét napban gyüjtögetsz,megpróbálsz vizet,kaját szerezni,felépíteni valami masszív bunkert,vagy rejtekhelyet,telirakni ötletes csapdákkal,és várni a vérholdat.Akkor megtudod milyen védelmet alkottál.A készítők is ezt szajkózzák kezdetek óta.Igaz el lehet tolni a játékot moddolással más stílus felé,van aki az őrült zombihentelést szereti,de ez nem erről szól!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Úgy vélem elhamarkodottan és kissé kiélezetten ítéled meg a dolgokat.
Nem sok köze van az állításodnak a játék adta kihívásról.
Próbálj úgy építkezni, hogy "állandóan" vadásznak rád, kis túlzással. Szóval fel kell ismerni a helyzet adta lehetőséget és abból túlélni. A fegyókat lecsökkentettem, hisz hogy derültek volna fényre a dolgok, ha nem tudjuk multival tesztelni azaz játékosokkal. Nos a fegyver bőségzavar már a múlté.
Próbáld ki magad, de ne pulyka ként, hanem élvezettel és a kihívást nézd, ne azt, hogy mennyivel és miben tér el a megszokott monoton szutyoktól.
A Modban a kiszámíthatatlannal állsz majd szemben, pont ahogy egy valós szituban lennél.
Itt minden nap meghalhatsz, lehetne ez is a címe..
Szóval fikázás helyett tedd próbára képességed a fenti nézetek alapján 7days.
Ha épp aktív vagyok, akkor simán rálépsz és jó napot kívánok zombi apokalipszis!
rossz neked .), a harc kurta jó!
Puszta kézzel 1m
Bunkóval 1,3 m a tám táv.
Már nem esik annyi fegyó.
hát én nekem ebből annyi jött le, hogy zombispawn feltolva 200ra (és legyengítve az ütésük láttam sokat túléltél) és a bunkónak a sebzése 500ra kb 😄

gyakorlatilag zombihentelésből megvan a kajád meg a golyó minden, felesleges a házépítés/túlélést játszani. aki ilyet akar játszani ajánlom figyelmébe a sok zombi ölős jobb graffal rendelkező játékokat amiben lehet fegyvert csinálni ugyanugy meg minden, csak nem kockával építkezel.

Steam id: a_don ; név: ? DON ? Asus Rampage V Extreme ; Intel Core i7 5930K; ASUS GeForce GTX 980 Ti Poseidon ASUS monitor gamer egér és billenty?zet.

Steamen bejelöltelek barátnak (bár ott nem találtam Centurio01-et , csak Centurio001-et), de olyan kérdésem van, hogy alapból tudok játszani az általad indított szerveren, vagy nekem is machinálni kell valami fájlokat, hogy kompatibilis legyen? Nekem most az van fent, amivel DON szerevrén lehet játszani! Nem tudom, hogy itt most párhuzamosítnai kell-e valami fájlokat, és cserélgetni attól függően, melyik szerverre szeretnék bejutni, vagy jó az, ami most fent van, a többit meg a szerver tartalmazza?
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.12. 21:18:28

Sziasztok
Centurio én nem találtam a szervert, milyen néven fut?
Nézem a videót, de a 7 perc környékén a közelharc nekem fura...alapból zúzófegyverrel illene messzebbról tudni ütni a zombikat, mint ahonnan ők elérnek. Valahogy diszkomfort érzésem van a látványtól... <#confused>

Random_
Én a negyedik nap hajnalán csatlakoztam. Hát én is egy kiégett részen bandukoltam sokat és a hőség elviselhetetlen volt. Végül találtam egy bandanát, de sokat nem segített. A katonai bázisra beérve már csak vánszorogtam körülöttem robbantak az aknák és egyre több égett zombi közeledett. Találtam egy baseball sapkát ami már segített a hőgutámon, így újra tudtam mozogni. Ezután elkezdtem leszedni a zombikat, de egy idő után inkább továbbálltam, mert nagyon sokan jöttek. Haladtam tovább és kaptam egy fertőzést plusz pár kutya is meglepett. A vizem is vészesen fogyott, ekkor elértem egy csomóponthoz, ahol volt egy élelmiszer üzlet, de nem tudtam betörni mert nem volt megfelelő baltám. A baltához ugyanis szövet kell. A katonai bázison nem tudtam fa bunkóval sátrat bontani, ekkor jutott eszembe, hogy szétszedek talál ruhát és akkor lett kőbaltám. A balta azonban keservesen kicsit sebzett az ajtón, így nem tudtam bejutni. Volt itt egy víztorony ott megmerítettem az üres üvegeket. Ekkor egy nagy társaság vett körbe olyan 40-50 zombi. Elkezdtem a sörétessel.aprítani őket. Tovább haladtam és lassan esteledett, nem féltem az estétől, mert nem futnak a zombik. Gyújtottam tábortüzet és kifőztem a vizet. Eközben azonban megzavartak és kb. fél éjszaka zombikat öltem a tábortűz körül. Első nap mérlege 200 fölötti megölt zombi. Hajnalban indultam volna tovább.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Felvettem egy rövidebb szakasz, többet akartam meg esetleg kicsit összevágni stb... de most erre futotta. Nem túl érdekes, csak lelövök pár zombit éjszaka.

A loot amit egy nap alatt szereztem látható a ládában kb. és arányában az is mennyi fegyvert és lőszert találtam.

Megjegyzés.
Öcsém, nekem még a barlangomban a tábortűz felett is egy 120cm Led Tv figyel! XD
Jacuzzi meg a barlang tetőn figyel és abban ázva lövöldözöm távcsövessel a nyomorék zombikat. XD
Az állatokat jó eséllyel meg lehet oldani, a növények bugjára nincs megoldás. Én nem tudok.
Na lépek fel, aki akar jöjjön segíteni tesztelni, hibát, erőt és gyengeséget kitapogatni. Köszönöm a helpet!
Lábtörés javítva, bár egy RPG Zombi játék elképzelése miatt szántam, természetesen optimalizáltam és csökkentettem, mert megértettem az érveidet.
A fegyverekkel és minden egyébbel kapcsolatban végre van MULTIPLAYER tapasztalt tesztelő gárda. VÉÉGRE
Csak így lehet optimalizálni, köszönöm is a segítséget urak!
A fegyver dropok javítva 0.001 % ra csökkentettem, remélem így már a kész fegyók ritkábbak lesznek.
Várom a további véleményeket, ötleteket írott formában! Ne a TS en mert úgy is elfeledem.
Lőszer Stack átírva,
Lőszer és fegyó alapanyagok mennyisége növelve.

A fegyverek erejét illetően kedves Jani, életben is egyenértékűek, a szintek itt a Durabilitynél lesznek érzékelhetőek, ill a sima sebzéseknél. Kell az hidd el. A zombik hp-t és mozgását fogom növelni kb 20% és 30 % ban.
A maci és a rendőr, hunter meg a félnótás kövér zombi így is elég életerős. Jó pár száz hp-val.
A közelharc pedig egy igazi élménnyé válik lassan, a fegyverek tesztelése miatt. Alakul ez!
A Zero Loot respawn akkor jobb, ha a térkép is X-x nagyobb.Márpedig 3-5x nagyobb a mostani térkép. Megnöveltem az épületek számát ezért ez is megvan oldva. A zombik is dobnak szép számmal holmikat.
Random nálam van hang, ha nincs az a tré netem közvetítése miatt nem lehet, legalább is gondolom...
Nem hogy nincs, hanem örületbe kergető pokoli lármát árasztanak, főleg ha vagy 200an támadnak.
1. napom, menekülés és gyüjtögetés kevés harc.
2. Brutális harc megmásztam egy romépületet de annyian támadtak, hogy felmásztak a falakon és egymás hátán és dögén tapostak és feljutottak....
Nincs más választás, futás.RUUUN!
Világgá menekülésem további zombi hordás figyelmét fordította magára.
Már már tragédiába torkollott, amikor 2 zombi medve,meg kutyák, meg pók, meg tudja a pokol még mi minden körülvett, amikor elővettem a csőbombát.
BÁÁMM, aztán adtam nekik az MP5 el és iszkiri.
A hegytetőn, ahol később egy sziklának vetettem a hátam, több tucat Combival küzdöttem meg. Nap vérégre 250 zombit mészároltam le kereken!
És elkészült a botcsinálta szánalmas, szűkös erődítmény alapja.
Most már nem vagyok egyedül.
Akadt egy társam Kipurcantix. Amikor meghallottam a segély jeleket a rádión keresztül nem hittem a fülemnek.
Képzeljétek el. Épp vérző sebeimet mostam ki gabona szesszel, amikor megreccsent a cb rádióm, amit épp az aksin töltöttem.
Segélyhívó hang volt tele lemondással, mint aki már a végét járja.
-Utolsó bejelentkezés. Mondta a rekedtes elkínzott hang.
- Nem bírom tovább, megfetőztek, élelme és vizem elfogyott és vérzek is. Istenem ez már a vég. Fájdalmasan felnevet, miközben a rádió háttérzajként Zombik tomboló hörgése kíséri pokoli kórusként.
A nevetés lassan zokogássá torzul,
- A pokolba is, hall egyáltalán engem valaki? Ekkor egy Colt 45. ös kakasának felhúzó hangja hallatszott, s ekkor tértem magamhoz.
Hetek, hónapok teltek el, mióta emberi hangot hallottam, végre először.
Hamar rávetettem magam a rádióra.
-Igen ! Hallak! Itt vagyok! I Centurió beszél!
Néma csend, ugye nem, nem tette meg, imádkoztam.
Hosszas csend után...
- Óh van isten, nem vagyok egyedül!
Hol, merre, hogyan? Csak képzelődöm? Beszélj, beszélj még Centurió.
Ezt követően megbeszéltük az irányt és mind ketten útnak eredtünk, halált megvető bátorsággal éjszaka a több ezer zombival körülvéve.
Hegyről le és hegyre fel, egyik rom falvacskát hagytam el a másik után. Két katonai járőr zombitól zsákmányoltam Mp5öket, ezt is isteni jelnek, egyfajta támogatásnak véltem. vagy 10tár löszerrel.
Bátrabban törtem előre. Zombik tucatjait lőttem cafatokra, akiket nem lehetett lerázni vagy feltartóztatni.
Egyszer csak egy napalmal súlytott területen egy donbháton átkelve hajnal 3órakkor, megpillantottam az első embert a nagy bombázás napjától számított 92. napon.
Az első ember.
Ott azon a dombtetőn reccsent meg a rádió másodszorra, Egy másik férfi hang szólt bele, aki aggódva figyelmeztetett, hogy egy hatalmas zombi horda közeledik az irányunkba. A lövésekkel elcsaltuk őket, s most végre át jutott a rádió állomáshoz. Ő Random.
Random a rádió beszélgetések alapján egy Katonai komplexumban húzta meg magát. Lőszere és fegyvere akadt, de élelme és vize már alig.
Tudjátok ti is, mit ér a lőszer, ha csak két kéz és egy fej tud harcba állni a minden irányból támadó horda ellen. A leg okosabb, s aminek az életét is köszönheti, hogy meghúzva magát várt, várt és várt. Átgondolta eddigi életét, mely már oly távolinak tűnt, mint ha nem is ebben az életében létezett volna.
Sem tv, sem hamburger, sem feleség sem gyerekek.

Folyt köv.

Készítek a modomhoz egy háttér novellát az emészthetőség végett.
Ha egy erőteljes passzív védelemmel is lehet életben maradni (nyilván, ha lesz ideje az embernek felépíteni), akkor lehet én is belevágnék egy ilyenbe publikon.

Gyakorlatilag azt tapasztalom, hogy ha kellően sok üres üveget össze tud szedni az ember, meg van víz/állat a közelben, akkor utána azért lehetséges a bázist építgetni. Lehet nem lesz motorbiciklije meg fúrógépe rövid időn belül, de a többit azért össze lehet szedegetni, ha a mechanikai védelem tényleg teszi a dolgát, és sok zombit meg tud akasztani és ki tud nyírni...

Random_
Én még a lőszer stack emelését kértem 250-ről, mert sok lőszert dob a játék és nagy luxus eldobálni csak, de elvinni se tudod mindig.

A víz stack 50-re emelése miért szükséges? Nem sok az egy kicsit? Persze majd kiderül, de egyszer szomjaztam el aztán két üveg víz szinte újratöltött. Szerintem a víz jobban hidratál, mint alapból, ezért nem is kell folyton inni...

Saját multi szervere van ami csak akkor megy ha otthon van és csak akkor látod ha fel vetted barátnak.. DE úgy néz ki lehetséges lesz egy szerver belőle.
Változások eddigi amit vele beszéltem és megcsinálta csak nincs felrakva:
SMG csökkentve alig lehet találni elvileg( még nem tesztelt )
üres üveg,vizes üveg, szennyezet üveg víz(vagy mi a neve) stack : 50 re lesz emelve.
a lábtörés 3 hétről csökkentve elvileg 1 óra lesz ha bekötöd 20p lesz.
egyenlőre azt hiszem ennyi változás lesz de még jönni fognak 😄

Kipurcantix

Random_
Egy problémám volt a játékban, hogy nincs a zombiknak hangjuk Centurio nálatok volt hang?

Csak azért érdeklődtem hogy ki tudjam tenni ide a linket,de akkor ezek szerint privát,most amúgyis meló van nálam,nincs rá időm.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Jelöld be steamen ismerősnek és én csatlakoztam a játékához. Most nem fog futni a szerver 17:15-ig sajna csak fél órát voltam benn és azt is éjszaka, így folyamatosan öltem szinte.

A 120 perces egy nap, ezért hosszú egy éjszaka is, de cserébe nappal is azért jó sokat lehet tevékenykedni.

Hardcore Horde név alatt futtatom a játékot.

Ez most konkrétan mit jelent? Te nevezted el a saját mapodat,és singlében nyomod,vagy lehet is társulni a játékodhoz,mert ilyen nevü szervert nem listáz a játék.Akkor is kilistázza,ha valaki otthon saját mp-t indít.

Engem még az gondolkodtatott el, hogy ebben a beállításban a passzív védelem hogyan működik? Valaki tudna róla infót adni?
Első gondolatomra a normál játékhoz képest sokkal jobban kellene tudni hagyatkozni a tüskékre, ami azzal is kellene járjon, hogy ne kelljen már minden egyes zombi után javítani egy spikeot, csak mert az rálépett...illetve ha beleakad, akkor azért akadjon bele rendesen és dögöljön meg rajta...Az más kérdés, hogy ha egy ott vergődik rajta, akkor azon természetesen átmászhatnak a többiek (de ilyenkor extra sebzéstz kellen kapnia, és méggyorsabban kipurcannia, mert a többiek ugye totálisan belenyomták a tüskékbe, ami logikailag + sebzés) . De amibe beleakadt, az bizony nyírja ki könyörtelenül.
Alapjátékban szerintem ezt is kicsit elszabták, hogy egy csomó tüskén oda vissza mászkáltatom az egyszerűbb zombikat, mire nagynehezen megdöglenek, ráadásul sacc/kb 5 zombi simán le tud tiportni 10 sticket. De azt sem értem normal játékban, hogy egy feral hogyan tudja szétverni hasonkúszva az agyonvasazott, maxközeli szintre húzott logokat, meg úgy általában miért tudják a zombik olyan gyorsan letiporni azokat is. Mégiscsak egy rothadó hús/csonthalmazról beszélünk vas/acél cuccok ellenében. Ja és lehetne vasból készült spike is, ugyan az a minden irányba álló, és zombit gyorsan megakasztó konstrukció, mint a sima stick. Csak ez mondjuk nem 6 zombit tudna kinyírni, mielőtt tönkremegy, hanem 30-at.

A tegnapi horda során buktam több, mint 80 log-spikeot a max-1 szintűekből (minimum ennyit kraftoltam utána, és még így is csak a belső 3 sávot tudtam kiegészíteni!!!), meg egy csomó sticket, az erősen megrongálódottakról meg most nem is beszélek!

Azt gondolnám, hogy a sima spikenak kellene a legkönnyebben feltartóztatni őket, de azt illene úgy tenni, hogy azért az alap zombikból vagy 6 darabot egy stick bírjon már kinyírni anélkül, hogy végleg eltűnne. A Lognál meg lehetne az, hogy esetleg egyet átugrik, de a következőnél már akadjon meg. És azt gondolnám a minimumnak, hogy 60-70 zombit ki kellene tudnia nyírni, mire tönkremegy.
Ismétlem, alapból rothadó húscafatokról beszélünk keményfa és vas/acélcuccok ellen!
Szerintem!
ui: a jelen szerveren a halálaim 95 százalékában tüskéktől haltam meg agyonsebződés vagy elvérzés következtében, miközben javítani próbáltam őket. Volt, hogy egy fakereten állva fölöttük is meghaltam, mert valamelyik sebzett. Volt, hogy mértani pontossággal bemenve a két sor között már nem tudtam kihátrálni élve 3 kocka távolságról 110-es élettel, meg félig acélpáncélban. Szeretném látni, hogy a zombikat is ilyen hatékonyan nyírják, és kevesebb karbantartást igényelnek.
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.12. 15:24:00

Nekem az is meglepetés volt az alapjátékban, hogy mennyi különálló fegyveralkatrészt dobál... Namost ha valaki feltör egy házban egy fegyverszekrényt, valahogy nem tudom elképzelni, hogy működőképes fegyverek helyett találna benne egy magnum hüvelykivető csillagot, egy AK markolatot meg egy vadászpuska zárszerkezetet egy smg cső társaságában. Ilyeneket max fegyverboltban volna szabad találni, de ott meg dögivel a komplett fegyverek mellett.
Mindenhol máshol szerintem komplett fegyvereket illene találni: wc-ben, éjjeliszekrényben, komódban, konyhaszekrényben, autóban, erdeit táborban lévő hátizsákban és hulláknál, és nagy ritkán a kettétört fa odvában.
És ezeket a meghibásodás után szét lehetne szedni darabokra, és a hibás egységét javítani, utána újra összerakni. Aztán ha az ember talál egy másik ugyanolyat, akkor a kettőből csinálhatna egy jobbat, meg egy rosszabbat. Viszont egy fegyvernek azért illik 100 lövésnél többet bírnia, mielőtt elakad valami miatt... Illetve ha elakadás előtt kerül javításra, akkor az állagának nem volna szabad látványosan romlania, mert az inkább karbantartásnak minősül...
A lőszer mondjuk szintén olyan, hogy egy páncélban nem 3 darab szokott lenni, ha már van benne. De ahol fegyver van, és nem hullánál van (akinek éppen kifogyott, ezért megették a zombik) ott lőszernek is kellene lenni mellette közepes vagy nagy mennyiségben.

Érdekes lehetne azzal eljátszani, ha minden egyes loot-típusra be lehetne állítani külön-külön a játékban megjelenő maximális mennyiségét, ÉS az egyes lootolási helyeken történő megtalálhatóságának a valószínűségét...
Meg azt is, hogy ha elsőre nem veszi ki valaki a zombiból 1 percen belül, akkor még ne vesszen már el...

Random_
Figyelj azért ez a loot dolgot át kell gondolni alapjaiban. Például nem érdemes betérni szerszámboltba amíg nincs hármas szintű quality joe-mert csak szemetet találnál ládanyitáskor és azok a ládák nem termelődnek újra. Szóval ésszel kell játszani annak is aki sokat játszik. Továbbá a pálya mérete megnőtt, így több a város és a bolt is. Nem feltétlen életképtelen multiban, csak egy olyan társaság kell, aki ezeket átlátja és nem esik neki minden ládának első naposan, hanem felfejleszti magát.

Lehet működőképes a dolog és első körben míg béna vagy a zombi lootra kell koncentrálni, de az mehet is, hiszen tudod őket ölni könnyedén.

Továbbá aki felhalmoz dolgokat az előnnyel indul, de kinyitja a lehetőségét az üzletelésnek, ha már le van rabolva a pálya és előtérbe helyezi a PvP fontosságát, mert úgy szerezhetsz jobb dolgot, ha leölsz egy régebbi játékost. Szóval én látok benne sok lehetőséget.

Legjobb lenne ha nem 14 napra tennénk a loot respawnt,hanem mondjuk 50 vagy 100 napra,igy mindenki várná azt a napot mint a messiást.DD

Egyébként tényleg reális lenne ha nincs loot respawn,csak ez nem müködik multiplayer alatt,mármint a séma,de ezt már kitárgyaltuk.Van aki játszik 18 órát egy nap alatt,végigjárja a környező városokat,begyüjt magának vagy kétezer cuccot,többieknek meg esélyük sincs lootolni utána.Mindenhol üres tárgyak foigadják (jó azért annyira nem,de a legjobb helyeken biztos!)

Random_
Én is mondtam Centurionak, hogy túl sok a fegyver. Egy nap alatt összeszedtem 3-4 smg-t egy rövidcsövű shotit és egy pisztolyt. Szerintem fegyverből még dobhatna kicsit kevesebbet, illetve inkább pisztolyt dobjon. Abból a valóságban is annyi van, mint a szemét. Ennek ellenére nekem inkább smg-t adott. A lőszer mennyiségét is soknak találtam, lassan a fél hátizsákom már lőszert tartalmazott. Aztán elkezdtem használni a fegyvereket. Alapjátékban nem meri az ember pazarolni a lőszert, de itt jobban lehet. A lőszerek eloszlásában a legtöbbet a 762-est adta, de fegyverem nem volt ami használná. Azután sörétes lőszert majd 10mm-est és 9mm-est.

A pisztolyból egy fejes megöli az alap zombikat ami tetszik a sörétes leszedi a fejüket sőt ha van mellette másik is akkor azt is megöli. Többször öltem egy sörétes lövéssel két zombit. Mindezt nulla fegyver képességgel és barna fegyverekkel. Én ott látom a problémát, hogy mi lesz lila fegyvereknél és magasabb fegyver képességeknél? Szétrobbantja a zombit??? Kicsit nekem túl erős. A barna fegyverek gyorsabban elromolhatnának szerintem, néhány tár után mehetne tönkre. Mert most egy nappal és éjszaka során leöltem 200-nál több zombit és egyik fegyverem se romlott el.

A világot teljesen máshogy kell elképzelni úgy, hogy nincs loot respawn. Így mikor valami nem kellett, akkor azt nem szedtem ki. Amikor éjszaka rámtört egy nagyobb csapat, akkor ládát dobtam le és oda dobáltam a lootot. Ami nem kellett, de lebontható volt azt bontottam szét, hogy később használhassam. Nem akartam semmit se elveszíteni, hiszen nincs loot respawn. Éjszaka nem futnak a zombik, ugyanolyan sebességgel közelednek, mint nappal, viszont sokkal több van. Megálltam főzni vizet és azt vettem észre, hogy minden irányból jönnek és csak lövöm őket. Azután majdnem reggelig lootoltam ki a hullákat majd bontottam le őket a csontért és gyártottam a csontkést.

A rendőrzombit is egy lövéssel leszedtem ami nagyon meglepett. Jött zombimedve meg is csapott és azt is leszedtem könnyen. Én azért azt reméltem volna, hogy egy zombimedvébe egy tár a sörétesből azért bele kellene, hogy menjen...

Tetszik a mod nagyon, de tesztelni kell és finomítani. Akinek lenne kedve az tegye fel és próbálgassa. Véleményt pár játéknap távlatából érdemes alkotni, mert én is szerintem csak a felszínt kapargatom még. Nagyon más fejjel kell hozzáállni, mint az alapjátékhoz, de bele lehet szeretni.

Ami fura volt, hogy közelebbről kell ütni a zombikat, mint az alapjátékban, viszont nem csapnak ők se le két méterről. Háromszor megharapott kutya, de túléltem és sikerült leszednem, mivel volt fegyverem.

Nekem csak 2 dolog nem tetszik:
1. az hogy 3 hét mire a lábtörés elmúlik és nem játékbeli hét..(de ez javítva lesz elvileg)
2. nem sokat játszottam de az első szemetesben volt smg vagy mi is a neve 😄 rögtön utána pisztoly.. Remélem nem az lesz hogy megyek lootolni és inventorynyi fegyverem lesz.

más bajom nincs a moddal és jó hogy a kutya nem 20km -ről üt meg... végre..

Kipurcantix

Random_
Elég durva ez a mod, nagyon tetszik! Végre a fegyvereknek van sebzésük és egy sörétessel akár több zombit is meg lehet fektetni. Meg a közelharc is működőképes alternatíva.

Nagyon más szemlélettel kell játszani, mivel van sok loot, de nem töltődik újra, így tényleg át kell gondolni mit viszel magaddal és mit dobálsz el.

Micsoda szöveg<#idiota>

Hapi el lesz ragadtatva,mert ő szereti az ilyen kihivásokat

Ja, vadászni is akartam, de konkrétan egy darab csirkével találkoztam, pedig elég nagy területet bebarangoltam az egyik nap tollgyűjtögetés és légitámogatás begyűjtése miatt.

Random_
Steamen felvettelek majd igazold vissza. Az IRL kaja és pia ötlete tetszik, de sajnos még 3 hétig ágyhoz vagyok kötve. Egyébként azt se tudom helyileg ki merre lakik. Lehet teljesen szétszórt a társaság a világban és nehezen hozható össze. Nem mindenki budapesti... 😄

A modot megpróbálom leszedni és kipróbálni a napokban. Szeretem a kihívásokat és talán pont ez a mod lesz amit megkedvelek. A szerveres multiban most úgyis felcseszett, hogy pár dolgot nem találok és kicsit kevesebb időt áldozok rá.

Steam Accom továbbra is Centurio001 név alatt elérhető.
Ironman kolléga, legyél kedves frissíteni a mod letölthetőségét.
Köszönettel: Centurio

Ui: Urak, nincs kedvetek egyszer összeröffenni egy kirándulásra, egy kajára, vagy akármire az életben is?
1.5 verzió
http://www77.zippyshare.com/v/N9JUQ3Uu/file.html

Nem bánod meg, ha letöltöd, csak azt, hogy még élsz és megszülettél! Te meddig bírnád halál nélkül? Aki 15napnál tovább bírja, az küldjön egy képet róla, hogy elhiggyem és aztán meghívom egy krigli sörre bár hol az ország területén.

Szevasztok zombi vadászok!
Na végre, ma reggel volt némi időm korrigálni a korábban elgondolt és tapasztalt modomon.
Csökkentettem a pálya méretén így nem kell 5órát sétálni és 45öt úszni, hogy partot vagy várost találj.
Simán csak 3x méretű a pálya, végül is az sem kicsi.
Na már most. Rohadtul átdolgoztam az egészet és az eddigi tesztelésem során beszarás brutális, szörnyűségesen maradandó élményt fog biztosítani a legvéresebb játékra vágyók számára ez a mod.
Minden fegyver előnyét és hátrányát átfaragtam. A csontkés az a végszükséglet, de nagyon jó, ha ott lapul pár csontocska a motyóban...
A zombik blockra mért sebzéseit növeltem leheletnyit, ahogy a játékosra mért csapáserejét is 1ről 3r-4,6,10,re. Attól függően, hogy ugye egy csoffadt nőstény zombi vagy egy dagadék rendőr, egy kigyúrt favágó avagy egy 600kilóra rothadt zombi medve kíván széttépni.
A fertőzés, csonttörés, vérzés hatásokat is ez alapján vettem figyelembe.
A lőszerek gyakoribbak lettek, a fegyverek jelentősen lecsökkentek a korábbihoz képest.
Le kellett tesztelni nincs mese, hogy x zombiból, egyéb szemétből, stb milyen arányban eshet ilyen fegyó.
Amit tudnod kell. Pisztolyt a budiban továbbra is nagy eséllyel találni fogsz, de kell is, mert kurva sok a zombi.
A nyilvesszők alapverzióját lebutítottam egy szimpla vessző minőségére, melynek sebzése és crit esélye is elég hitvány, de legalább egy vagonnal tudsz előállítani, ismétlem tengernyi a zombi! Kell az anyag én nem is nagyon lenne ideje az embernek ott farigcsálni, meg tollakkal bíbelődni, 5-10 méterre meg felesleges is, íjjal, várvédelemnél, úgy is egy fedezzék mögül pár méterre lő az ember. Vadászni meg iylesmire ott vannak a pro nyílvesszők.

A lövedékek sebző erejét és fejre mért krit hatását is asszem korrekté változtattam. Brutálisat oda basz! De a zombik csak jönnek, jönnek és jönnek. Volt, hogy 4napig csak jöttek és ki sem tudtam mozdulni, szinte mindent felhasználtam és már a sziklába kellett vissza bányásznom magam és barrikádokat kellett emelnem a kivájt folyosón és lépésről lépésre küzdeni, hát itt ilyen k.szott nagy harcok vannak és tombolsz bakker a monitor előtt a diadal érzéstől!!!

Még egy tapasztalat.
Aranyszabály, a valódi zombi apokalipszisre vonatkozóan, "modomra"
Nem tudsz elég magas tornyot építeni, amit a zombik, melyet körül zárnak, fel ne tornásznák magukat egymás hegyén hátán.
Roppant fontos a rengeteg élelem és ital, és egyéb nyersanyagok, mivel nem tudhatod, mikor sikerül elhagynod a menedékedet.

Gyerekek nagyon kéne már egy társ XD!
Hardcore Horde név alatt futtatom a játékot.
Amit még elfelejtettem, hogy raktam be egy rakétavetőt is, jött a légifuvarral.
Egyébként mostantól rendszeresen ennyi vagy több feral lesz minden egyes hordában? Tegnap vagy 50-en jöttek éjszaka, és még másnap délben is harcoltam az utolsó 8 darabbal.
Persze elnyomtam a 3 screamert legyilkolós küldit is, de konkrétan egyetlen eggyel sem találkoztam...vagy a tüskén haltak meg anélkül, hogy észrevettem volna őket <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.12. 08:08:37

Nem volt valami nagy pörgés ma este a szerveren...majdnem végig egyedül voltam...
A horda megtépte a bázist, de az alsó sort utólag sikerült végig feltolni iron-wallra, és igyekeztem újrarakni a kerítésnél 3 sor tüskét is, és elkezdtem fel is húzni őket maxra. MEg gyártottam betonmixeket, de ehhez a mennyiséghez brutálisan kellett bányászni a követ. A tárna egyre nagyobb <#pias>
Ja, és raktam be iron lábvédszár és combvédőket, akinek kell, vigye!

Na talán most...

Jelentem nem én voltam...én a gyógyszertárban is otthagytam a cuccok több, mint felét az utánam jövőknek.

ÖÖÖÖ akkor az új szerver ip címet kell használni? a régi nem enged be..

szerk: az új sem 😞
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.11. 16:37:52

Én akárhány városba mentem szerszámboltba,mindegyik üres volt,valaki nagyon aktiv.DD

Na ez jó! Katonai bázisnál aknára mentem motorral,én meghaltam,de a táska,motor egyben maradt,és mindenem megvolt mire visszaértem

Random_
Felkutattam ma 3 szerszámboltot és két erőművet és nem találtam auger partsot! Annyira csalódott vagyok, nem tudom mi dobja még vagy hol kereshetném.

Tele vagyok viszont caliperrel meg tools die settel és minden szerszámom lila.

Tegnap asszem találtam auger rajzot, csak nem vagyok a bázisunk közelében. Lehet ott akadna hozzá alkatrész, és össze lehetne dobni egyet. Úgy tűnt ismét 0-ról indult az időzítés, és én voltam az első player az első nap 7.00-ás kezdéssel...gondoltam a nálam lévő jó minőségű nyílpuskával bátran nekivágok a térképnek, hiszen eddig csak a bázis közelében mászkáltam, és nem lenne baj, ha találnék néhány páncél tervrajzot, hogy tudjak olyat is craftolni.
valami gyógyszertárban köszöntött rám az első !!! éjszaka a szerveren, de nem igazán tudtam sokáig maradni, pedig akartam ruhakraftolást fejleszteni. Azt nem néztem, mennyi idő egy nap...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.11. 10:24:30

Random_
Nekem meg támadt egy ötletem a bázist illetően és most megpróbálom kivitelezni. Az a baj, hogy szét kell vernem hozzá 44 vasbeton blokkot és 88 vas rácsot 😄

Ja és eszelős sok kőre van szükségem, szóval, ha valaki meg tud dobni egy augerrel, akár kölcsönbe is az nagyon jól esne...

A loot érdekes volt kb 10 perec után volt 2 pisztoly meg vmi shoti és 2 sniperem lol
Hollo
Kipróbáltam a mod 1.4 et és vmit nagyon nem értek. Egy random gen t kezdtem de nemtaláltam 1óra menetelés után sem egy várost sem egy házat de még egy utat sem hogy vmerre elinduljak :-D
A szöges cucc az tetszik végre használni is lehet sőt kell meg pár craft még az elején azok sem rosszak az állat mennyiség engem igazán nem nagyon érdekel legfeljebb könnyebb benzinhez jutni így h sok van amúgy a kertből is meglehet élni ;-) viszont a zombik mennyiség nagyon zura az kibaszott jó