7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hardcore Horde PVE
Bocsi Centurio a késő reagálásért.
Ha pedig rátekintenél weben, hogy ki tartózkodik fent a szerveren, ezt most már megteheted a saját fejlesztésű Liveserver oldalunkon is: Liveserver
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.05.16. 12:25:52
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse
Komolyan mondom ez az egész már a vicc kategóriába sorolható.Térjetek már át a valós játékra!!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Egy szóval nem mondtam, hogy alapból állva kell füvet szedni, és nem is jeleztem, hogy a füvet állva akarom szedni. Mindössze az összefüggés lehetőségére hívtam fel a figyelmet ezzel a mondattal.
Amit én későbbi hszben furcsálltam igazából, az a bunkóval elkövetett ütéstáv a földön fekvő zombi fejére. Az előző füvezős témától elkülönülten próbáltam neked jelezni azt a nézőpontbeli dologot, hogy a föld felé bámulást akár előre hajlásnak is lehetne tekinteni, (amit te eddig nem tettél, ragaszkodsz az általad elképzelt távokhoz), amivel lehet némi előnyt adni a karhosszhoz. De látom, ez nem ment át...<#nemtudom>#nemtudom> Szimulációs célra hivatkozva kicentizted a karokat, lábakat, és közben elfeledkeztél KETTŐ olyan ALAPVETŐ játékmechanikai dologról, ami alapjaiban ássa ezt alá:
1) a játék kockákból épül föl, azon belül nem számol távot, mint tárgyat kockaközéppontra kalkulál
2) a törzs önálló mozgathatósága. Nincs a játékban erre irányítási menüpont és bár animálja, de erősen gyaníthatóan nem számolja a játék. Ha a karakter póznamerev háttal rohangál és csak a fejét forgatja, akkor igazad is lenne a 40 centis bunkóddal, hogy nem érhető el a fekvő zombi boka fölötti arca, mert a bunkó olyankor valóban csak maximum a térd alatti 15-20 centire érne le, tehát pont elmenne földön fekvő zombi arca fölött. (ott van a videón, látszik)
Jössz a kapával "bakker aminek minimum 100-130cm a nyele és még ott is le kell hajolni.", amihez valóban le kell hajolni...de:
1) hol is van a lehajlás a játékban? Szerintem csak guggolás van. Épp ez a probléma!
2) a kapának a végét fogod, mint egy egykezes karónak? Szerintem a kapa egy kétkezes eszköz, amit az egyik kézzel kb. a közepén vagy 2/3-án fognak...de azzal sem kell leguggolni... viszont a közepén, azaz 65 centinél megfogva is elegendő arra, hogy a lábad előtt fél méterre bevágj vele a talajszint alá. A Talajszint alá! Érted már, hogy mit kevertél össze? Arról is elfeledkezel, hogy nem lehet külön megadni, hogy te most a boka fölötti zombiarcot akarod eltalálni a talajszint fölött, vagy a szintén talajszint fölötti füvet...amit a valóságban meg a talaszint alatt, vagy pont talajszintben KELLENE kapálni...de itt csak kockák vannak, a zombi arca ugyan abba a kockába esik, ahová a fű, és a játéknak mind1, hogy a kocka közepére ütsz, vagy a kocka alsó lapjára. A játék kockát vesz figyelembe minden esetben.
De ha már centizünk, miközben elfelejtjük a szimuláció fontos részeit: a másik észrevételem, hogy ilyen esetben ha választanom kellene egy általad emlegetett 30-40 centis bunkó, meg egy asztalláb méretű között (esetleg közérthetőbben egy tűzoltó balta nyele méretű karó/bunkó) között,én bizony inkább az utóbbit, a cirka 70 centis asztalláb/baltanyél méretet választanám. Viszont a 30-40 centi az a szarvaslábszárból készítet csontkés méretének tökéletes lehet.
Összességében a jómagyar akármire hivatkozol, miközben te magad is figyelmen kívül hagysz illetve összekeversz dolokat, kapálásnál hajlásra hivatkozol, miközben nyilván nem lehet hajolni a játékban, és nem veszed figyelembe a játékmotor kockákon alapuló működését.
De egy utolsó kísérletként teszek egy próbát, ha megérted, jó, ha nem, akkor kérlek ne fárasszuk egymást tovább egymást fölöslegesen.
Szóval ha már a szimulációt erőlteted, akkor a program hajlásból és kocka jellegből adódó hiányosságát korrigálhatod is azzal, hogy:
hogy amikor a karakter lefelé néz, simán lehetne tekinteni úgy, hogy törzsből kicsit megdőlve lentebb hajol, és úgy üti a földön fekvő zombit (aminek az arca meg normál esetbe bőven boka fölött van) vagy akár a kőbaltával is kicsit megdőlve csapkodja a füvet. Így természetes módon lehet nyerni alkattól függően vagy 20-30 centit.
Ekkor pedig guggolás nélkül, totál egyenes lábbal, de HAJOLVA is fejbe tudja verni az előtte fekvő dögöt még az általad méretezett oly pici szerszámmal is. Nekem spec. hajlik annyit is a derekam, hogy ezt puszta ököllel is meg tudnám tenni anélkül, ahogy a térdemet kellene hozzá hajlítanom.
Zúzófegyver 60-70 centi. tűzoltóbalta nyele 75-80 centi, kőbalta nyele 50-55 centi, csákány nyele 90 centi, lapát és ásó nyele 130 centi, csontkés 30 centi, boxeres tőr és vadásztőr 35 centi.
Ütéstáv előre pusztakézzel ÉS lépés nélkül 1 méter. Ez megüthető bármilyen küzdősportban a láb mozdítása nélkül, egyszerű csípőmozgással és súlypontáthelyezéssel. Ütéstáv a föld felé puszta kézzel szintén lehet nyugodtan 1 méter és ezzel máris nagyjából átlagolva van a játékmechanika törzsmozgási és kockaszámításból adódó hiányossága.
Én ezzel végleg lezárom a témát, inkább játszok. Elhiheted, totál 8 számomra, hogy honnan szeded a füvet...<#wave>#wave>
üdv: Gábor
Aztán veszek egy mega brutál über gépet XD
Tegnap Onopapa meg jó magam elkezdünk játszani.
1,5km távra osztott be minket startnál a sors.
Nagy hevesen el is kezdtem rögtönzött védelmi bázist kiépíteni úgy, hogy a hátam mögött, meg az egész dombtetőn ott sertepertélt vagy 80zozó.
Onopapa elég vitézül viselkedhetett út közben, még egy pisztolyt is talált valahol.
Mire Ő megérkezett 19.00 körülre járt már.
A zombik száma lassan megfeleződött, vagy tán csak a harmada maradt a nappali zombi műszak melósaiból.
Erre én nem karóba húztam magamat egy rohadék elől kitérve? Hát, de!
Zsupsz 1,3 km távra el hajított, mert persze az építkezés, futkározás, csapdázás elvonta a figyelmemet a hálózsákról..
Mindegy, visszaérek, Onopapa egész tekintélyesre felhúzta az erődöt, de olyan intenzív zombi gyűrű vette körül az erődöt, hogy épp hogy csak fel tudtam slisszolni én is az erőd fokára. Hamarosan egy, kettő, majd egyre többen másztak fel a 6méteres falak tetejére. Ono osztotta a célzott lövéseket, út közben a sors elém vetett 400 db 9mm lőszert, amit Ono hasznosított is, mert mire megvirradt elfogytak a rohadékok, én azonban a számos közelharc és gyatra felszereltség végett totál lesérültem, de a tetőt bevédtük! Miénk ez a dombhát és miénk ez a vár! (egyenlőre XD)
Mázlinkra egy aprócska tavacska is elhelyezkedik a vártól vagy 100méterrel lejjebb így egy időre biztosított a víz ellátás, és a karók frankón dolgoznak és a nyulak, tyúkokat elejtette, egyenlőre van úgy háromszáz harapásnyi kaja. (csökkentettem a kaják értékén, itt egy adag kb egy pofányi rágással felel meg, csak a sonka tojás és a nagyobb konzervek számítanak komolyabb adagnak.)
Na szóval, napi 30-40 adagot kell felkajálni, hogy ne korogjon a poci. A vízből is többet kell szlopálni.
És most, új nap virrad, vajon mit tartogat a túlélők számára?
(jönnek)
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
1.7
http://www102.zippyshare.com/v/fkn7aT4j/file.html
.
Amúgy a mód nagyon jó nekem a nehezebb craft kifejezetten tetszik na de azért ezt is serveres téma kéne h legyen egyedül nem túl egészséges :-D
Folyamatosan alakítgatom, tesztelem, miként lehetne még jobbá tenni. Urak, a növények szedegetését megkönnyítettem úgy, hogy a favágás közben a lombozatot is hasznosítani lehessen, ez is simán logikus.
Illetve könnyebben elérhetőbbé teszem a kapa legyártását. Sima ócskavasból olyan kapát csinálnék, hogy a világ csodájára járna. Szóval itt is így lesz a mai naptól, s azzal aztán lehet kapirgálni. Hamarosan jön a 1.7 verzió
Szerintem próbáljátok ki srácok, ez egy igaz apokalipszis játék és nagyon, de nagyon közel áll a valósághoz ami várna ránk egy ilyen világban!
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ráadásul a játék grafikáján egyértelműen látszik a kötés szóval... haladjatok már tovább vazze.
Na szóval az eredeti proffeszionális konzum idiótáknak készült full életképtelen réteg számára 4méter táv volt meghatározva a kőbaltával, pont úgy ahogy az összes többi szarnak.
A kutya is 4méterre harapott, szóval még oda sem kellett sompolyognia, hogy a seggébe haraphasson a derék túlélőknek. Elég volt, ha rá gondolt, ahogy a zombik, vagy a roppant képességű klaviatúra vitézek is.
Ez a mod ilyen, valós mértékekre épít. Ha növelném a távokat ismét egy levegőben kalimpáló, később nyafogó játkékos tábor alakulna ki, hogy NA NEHOGY MÁÁÁÁ, a kövelemben sem volt, hogy a Faxomba haltam meg, na most meg eltőrt a lábam.
Öreg és fáradt vagyok mán ehhez, hogy alkudozzak. Ha valóban értelmes és lényeges a döntés, változtatok, de ebben sajna nem engedek.
S ha ez végett nem választod a modot, akkor c'est la vie! (Magyarosan Szeláví!)
A bunkó kb 30-40 cm rel toldja meg az ember átlagosan 70-80cm kar távolságát. Ha a kettőt összeadjuk, derék és szorgos barátom, akkor az eredmény 120cm max távolság. Ami már valami, ha a magas szárú növények csépeléséhez ám metszéséhez, betakarításához még mindig elégtelen. S nem csak a hossza hanem maga az eszköz penge, fog nélküli kialakítása is alkalmatlan kedves számítógép harcos a gazolásra.
Kérlek menj ki a szabadba és fogj egy bunkót, lehajlás nélkül kérlek gazolj ki nekem egy 40cmx40cm területet. Szólj ha végeztél és oszd meg a rögzített videó felvételt.
Tudjátok magyar testvéreim, hogy világszerte az a hír járja, hogy a magyarok mennyire intelligensek, nos próbáljunk meg méltóak lenni és kellő logikával igyekezzünk gyakorlatias gondolkodás MODOT képviselni, s akkor elkerülhetjük az ilyen életképtelen kritikákat és kérdéseket.
Szerezz egy kapát, bakker aminek minimum 100-130cm a nyele és még ott is le kell hajolni.
Mindegy a gyenge termés végett, átírtam ezt azt és immár a kukorica amúgy remekül fonható rostjait és a fák, egyéb növények(nem mind) rostjait is felhasználhatják a későbbiekben. Remélem megoldottam ezzel ezt a páratlan problémát, hogy le kell hajolni a földig gazolásnál...
A kőbaltához egyébként nem is feltétlen kell fű vagy szövet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Önvédelemre meg nem 20 centis fadarabot használ az ember, amikor távol akarja tartani az ellent.
Fűnél pedig amikor a föld felé néz, az az én olvasatomban akár a guggolás nélküli előre hajolást is tartalmazhatja. De nyilván a te szervered, úgy állítod, ahogy jól esik, csak korábban meg véleményeket kértél. Ez az én véleményem volt.
Próbálkozz az eredmény lehangoló lesz.
Ahogy az életben, úgy sajna a játékban is kötél vagy ruha csík vagy egyéb fix kötöző anyag szükséges, vagy bőr csík. Anno nyilván bőrcsík volt a nyerő meg inszallagok. Itt megelégedtem a kor lehetősége nyújtotta anyaggal a szövettel.
A gazszedésre meg van egy ötletem, ha már lusták vagyunk gugolgatni, vagy guggolva gazolni, na a fák is fognak ejteni gazt, elvégre van rajta levél, inda, miegymás.

A kúszó zombi se látszik ki belőle, engem is kicsit idegesít, hogy a fű felszedése körülményesebb.
Nos?
Eredmény? Kb az övedig ért el a kezed ha nem tévedek.
Azt javaslom, hogy az emberi fajt megteremtőknél tégy panaszt!! Feltétlenül, mivel félmunkát végeztek, hogy nem éred el a földet álló helyzetből.
Haladj tovább szerintem.
Ha csatlakozni akarsz az éppen aktív szerveremhet, azaz ha épp játszom, akkor azt az nélkül is megteheted, hogy letöltenéd a confg rart.
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Nem vagyok programozó de nem lehet lesni kicsit másik játékból hogyan csinálják? 😄
Tök jó lenne olyan grafika lenne itt is mint ARK-ba 😊 Meg pár olyan cucc jól jönne lift nagy kerités , kapu stb.
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.13. 13:35:55
Most olvasom én is,csak nem megillettte őket az ARK:Survival Evolved??
https://7daystodie.com/forums/showthread.php?41237-Developer-Diary-Alpha-15!!!&p=436467&viewfull=1#post436467
ha sikerül a farkas,akkor a medvén is végre akarják hajtani a szelidithetőséget (sőt még lovakat is említ utoljára) Nagyon előre álmodik Madmole,kár hogy sokminden nem fog belőle megvalósulni,de legyen úgy ahogy elképzelte!!
na meg a felvonóhidak,és liftek (ARK-ban van!) szerintem még pár évig fejleszteni fogják a pc-s változatot
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.05.13. 13:00:39
szerk: hapi: én csirkét szeretnék tenyészteni ólban, hogy legyen sok hús, meg toll a nyílvesszőkhöz. Kellene egy jó tojáskeltető <#circling>#circling>
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.05.13. 12:12:37
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jó lenne egy szerver a történetnek, mert a lag kicsit problémát okoz, remélem lesz megoldás rá. Ma délelőtt is játszottam egy órát, új mapot indítottunk Nevezganen.
Csiszolódik a mod rendesen. A fegyverekből már nincs annyi, mint a szemét, első nap találtam egy pisztolyt és egy smg-t. A zombik erősebbek és gyorsabbak kicsit, így már nem lehet bealudni kényelmesen, mozogni kell. Sokat nem tudtam bejárni, mert elég nagy társaság jött és ellenállhatatlan vágyat éreztem a megölésükre. Bosszantó, hogy nem tudok füvet szedni, valamiért nagyon közel kell a fűhöz lennem, nekem ez nagyon idegesítő. Az is zavaró, hogy a kőbaltának cloth fragment kell, mert kicsit megakaszt az elején. Zombik dobnak inkább ruhát amit lebonthatok,
Ha szeretném kipróbálni ezt a hardcore horda dolgot, nekem is telepítenem kell valamit?
Vagy ezt a linket csak azért raktad ki, hogy ha más is akar ilyen SZERVERT indítani?