7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Töltényt majd lehet gyártani a forgeban, de kell hozzá skill. Is-is...vannak olyan skillek, amikhez követelmény egy másik skillben egy bizonyos szint... Ha megnézed a skillfát, vannak olyanok, amik maguktól is fejlődnek. Ezeknek általában a 100 pont a maximuma.
És vannak olyanok, amik csak 1-3-5 pontosak. Érdemes ezekre elnyomni a szintenként szerzett skillpontot, mert ezek nem nyílnak ki maguktól, és nem is fejlődnek használattal, ezekre költeni kell.
Lombik szerintem főleg biodízelhez kellhet, meg amikor olajat akarsz kifőzni az olajpalából....talán.

szerk: én eddig akárhány szerszámboltba tévedtem be, minden üres volt.
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.20. 13:47:27

A szerszámboltokban a földön találhatók (meg az élelmiszerboltokban is)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.20. 13:47:04

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én egyet kaptam annó a motorhoz, azóta sem láttam/találtam ilyet sehol...te honnan szeded őket?

Köszönöm. Nem minden adja magát az elején. Amit írtál hordákról akkor is igaz, amikor nem a saját házamba lakom? Tudok töltényt gyártani, de csak talált töltényhüvelyből? Gyártásához sok tervet kell elolvasni, vagy egyszer valamilyen szinten megadja? Lombik, csak kaja recepteket ad, vagy esetleg lehet tervet másolni is vele?
Random_
Van rendszer! Minden hetedik napon éjszaka jön nagy horda. Ezek egészen a 49. napig erősödnek és azután újraindul a kör és 56. napon ismét egy gyengébb 7. napi horda jön.
Minden 5. napon kutyahorda jön napközben.
Ha elég sok aktivitást fejtesz ki egy területen. (tábortűz, forge és egyebek) akkor megjelenik a sikoly zombi ami ha elsikítja magát, akkor egy mini hordát behív egészen addig amíg meg nem ölöd.
Vannak nappali vándorhordák melyek csak úgy áthaladnak a pusztaságon azok nem tudom mi alapján jelennek meg.

Kb. ennyi

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Ki hogy áll bevásárlókosárral? Nekem van mindenféle színben! 😛 És végre valahára találtam szögbelövőt is! Juhuuu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.06.20. 13:32:13

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Elvileg a kincskeresős küldiknél 2-3 szint mélységben kell lennie a ládának, de nem feltétlenül a közepén annak a területnek, ahol pirosan villog a láda ikonja az iránytűn.

Sziasztok. Ismerkedem a játékkal Dayz és Rust után. Van valami rendszer abban, hogy a zozók milyen időközönként és milyen erővel támadnak? Raphaet kincsét, hogy lehet könnyen megszerezni? Elég nagy területen jelzi. Első alkalommal 20 m-re leástam. :-) Nem mintha fontos lenne, de zavar küldetés felirat és nem lehet törölni.
Pályaszerkesztőre még várni kell sajnos,azt csak a bétában igérik a fejlesztők

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

igen úgy löttem be a sebzéseket, hogy akár 40másodpercre is kilehet ütni a zozókat és ekkor csak elvágódnak, aztán, amikor összeszedték magukat, akkor feltápászkodnak.
Egy pálya szerkesztővel meg csodákat lehetne művelni. Olyan városokat, városrészeket, hegyeket miegymást lehetne alkotni, hogy az ember lélegzete elállna.
Én már írtam a developereknek, hogy akár fizetek is a szerkesztőért, csak küldjenek egyet. XD
Amúgy jó lenne már a pályaszerkesztő,tuti megcsinálják a Dead Island pályáját,és több helyszint is.Kicsit más lesz a játék,és fura,de megnézném.

Amikor a földön fekszenek a zombik,odamész melléjük,és kis idő múlva felébrednek,nemtudod melyik halott,és melyik éli a második életét.D
Egyébként a Dead Island szigete teli van ilyen zombikkal,nekem a frászt hozták rám anno.

Meglehet, hogy a jövőhéten megosztok még egy modot, ami igaz Centurio mod, de még sem az. Ez inkább valami még szörnyűségesebben szörnyűséges mod lesz. Eleve a craft, nyersanyag loot kicsit átgondoltabb lesz.
A fák és bokrok felszecskázása más és más fa minőséget fog dobni. Szóval nem lehet minden bokorból karókat, vagy fatüske tengert varázsolni. A fogpiszkálónyi fából meg leginkább tüzelőt lehet majd farigcsálni.
A tönköket sem lehet eztán már csak úgy összenyálazva fadarabokból össze tapasztani. Nem nem, azokat fajtájának és méretének megfelelően lehet majd kinyerni, majd azokat felhasogatni.
A bányászkodási lootot talán már korábban megosztottam, hogy kis eséllyel bármi eshet, vas, réz, kő, gyökerek(fa) stb.
A tetemeket átírtam, a hullák lootolását követően elég macerás lesz majd eltüntetni a corpusokat.
Az állatoknál a maci meg a szarvas tetemét jó sokáig lehet majd metélni, míg teljesen lebontja az ember. Ezzel arányosan jutsz persze a korrekt az állat méreteihez mért hús mennyiséghez.
Akkor tettem be több fajta lőszergyártási, meg mindenféle már létező tárgyak gyártási lehetőségét.
A fegyverek sebzését ismét átkalibráltam kissé. Az AK-val mostmár elérjük azt a hatást, amit a seregben megtapasztaltam.
1-2 tárral téglafalat és betonfalat lehet bontani.
A vadászputyka is végre elnyerte valós értékét. Olyat odaver, hogy csak na!
A shoti az az meg borzasztó munkát csinál, természetesen a lövések is csonkolnak, a bombák olyat robbannak, hogy a 8méter magas várfalamon áldogálva a fal tövében tolongó zombik közé dobtam a csőbombát és a detonációtól vagy 15m magasba repültek a hullák, és mellettem landoltak a mellvéden. OMG Kezek lábak röpködtek szanaszét és pottynatak vissza a keletkezett kráterbe. Nosza ez jól nézett ki 😊)
A vérzés az addig kínoz, amíg el nem kötöd, de csak lassan vérzel!
A fertőzés esélyét megnöveltem és hatását felgyorsítottam.
Zombiból szinte állandóan ott kóricál egy kettő a környékeden, akadnak persze percek, amikor kuss van, de általában ott nyalogatják az új lenyomatodat a kilincseden.
Mivel a tetemek immár nehezen bontod le, szó szerint hulla helyek keletkeznek. Tegnap speciel az emeletre szorítottak vissza és az alattam lévő szoba fullra megtelt, plafonig az egész, egész egész szoba, ekkor elkezdék a holtesteket szaggatni és azokon kezdek átrágni magukat és kúszva mászva nyomultak fel egészen a lándzsám hegyéig.
Az agyagból tudsz már vizet nyerni, ami a betonozáshoz és a természkő gyártásához kelleni fog nagy mennyiségben.

MÁS!
Ha valakit érdekel TOTALWAR WARHAMMER MOD, AGE OF WONDERS 3 MOD, amolyan Centurios féle, akkor írjon és átküldöm neki, meg xeonauts, wow, vagy ha van az SG-nek ilyen posztja, akár oda is kilehetne tenni.
A steamről leszedtem az AOW3 modot, mert az első 2hétben már 6000ember töltötte le és magát a modban rejlő ötleteket majd felhasználom a saját játékokban, ám egy zártabb közösségnek szívesen felajánlanám.
A totalwar warhammer meg egész egyszerűen állati jó program! Kicsit át plasztikáztam és egész használhatóvá vált.

Sziasztok!
Kijött már a várva várt patch? Mi ez a awakening rendszer? Meséljen valaki nékem legyen kedves.
Mai nap eseményei között a kedvencem... harcolok a zombikkal, szépen csalogatom őket az aszfalton, közben persze forgok, hogy nehogy meglepjenek... majd egy ilyen után, mikor is megállapítottam, hogy mögöttem sehol senki, visszafordulok, leadok két lövést a közelgő tömegre, és már fröcscen is a vérem, és megszédültem. Maci a semmiből a hátam mögött... persze innen már nincs hova menni...

A ládába raktam újabb rajzokat, meg fegyvereket, ha valakinek kell, viheti. Lenn az előszobában meg a hűtő tele kajával-piával, ha valaki éhesen téved oda...de asszem kaják is vannak a nyitott ládában is.

Egyébként ferallal is jártam úgy, hogy a halálos lövés után azonnal a rothadó hullára váltott, lehetőségem sem volt lootolni. Meg olyannal is, amikor a rángatózó zombi a halála után totálisan eltűnik az aszfaltos út alatt alatt, mint ha nem is lett volna ott semmi. Szépen elsüllyedt a hullája, mire odaértem.
Érdekes dolgok ezek...

Végre berakták az awakening rendszert amit már az alfa 4 óta igérgetnek

Köszi, megpróbálom. 😊
Mostanában csak sörétessel lövöldözök már, a feraloknak meg külön készítettem 2 stack brenekkét... Nem az az egy-két darab papír fog hiányozni a készleteimből, azt hiszem. Nyilván ami még nem 100-as szintű, azt tanulom, de az a gond, hogy annyi fajta tanulós cucc van, hogy sokszor nem tudom, hogy érdemes-e még elnyomni. Jó lenne, ha kiírná a leírásban, hogy a hozzá tartozó képzettség éppen hanyas szintű. Jó, tudom, ez olyan nooboknak való dolog, csak van, amikor nincs idő nagyon nézegetni, gyorsan kell dönteni, hogy olvasom, vagy elviszem, és valamit eldobok helyette...
A nyitott ládából nyugodtan vihetőek a tervrajzok.

Random_
A híd láttán lehidalok! Ez nagyon pöpec és átgondolt rendszer. A többi dolog is nagyon tetszik!

C:/Felhasználók/...neved.../Appdata/Roaming/7daystodie

Ide menti a karaktert,és állást a játék,még akkor is ha szerverre csatlakozol.A mappa láthatatlan alapból,a mappabeállításoknál engedélyezd a rejtett mappákat,és fájlokat (Nézet menü/beállítások/mappabeállítások és keresési beállitások módosítása,utána megint nézet menü,és ott engedélyezd a rejtett mappák,fájlok,és meghajtókat)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.19. 03:27:45

Baj van. Két hétig nem leszek otthon, de gondoltam, azért ne maradjak játék nélkül, és megpróbáltam elindítani a 7 dayst a laptopomon, ami velem van. Elindul, de van egy olyan érzésem, hogy kellett volna hoznom egy mentést, mert azzal indít, hogy csináljak magamnak egy új karaktert. Valamit nem csinálok jól, vagy tényleg kellett volna mentés? Amúgy Teamviewer-en megoldom a mentés megszerzését, csak azt sem tudom melyik mappában keressem. A segítséget előre is köszi.
Utoljára szerkesztette: pierra, 2016.06.18. 21:57:05
Mályki86
Videjó alpha 15-ről!

És most jöhet a sav ismét... 😄
Random_
Ha megtanultad attól még újra elolvashatod, mert növeli a szintedet, ha már nem növeli a szintedet, akkor scrapeld le és papírt kapsz belőle ami sörtétes lőszerhez kell. Szerintem simán tartsd meg! Amennyiben mégse kell én stipi-stopi a vas páncélhoz kapcsolódó terveket!
Azt a képességem még szeretném növelni...

A fővárosban ez többször is előfordult...de jelenleg az egyik utcára mindenképpen gyanakszom....csak az a szép, hogy a legutolsó alkalommal pont elkezdte rámspawnolni a dögöket...mondjuk most kőkemény 4 fps-el letoltam őket sörétessel.
Apropó, akinek kell valami tervrajz, azokat én már nagyon nem tudom használni, a főváros melletti bázison beraktam a lejárat melletti ládába. Amelyik nyitva van, abba...fegyverek is akadnak benne, akinek kell, viheti.

Random_
Van egy pont a pályán, ahol egy motor bebugolt a talajba és ott mindig mindenkinek leesik az fps,
Csak a restart segít.

Azt kellene kipróbálnod, hogy neked is mindig egy helyen esik-e le az FPS, ha igen, akkor ott is hasonló baj lehet és el kell kerülnöd azt a környéket.

Az újrakezdés szerintem is kell majd, mert tegnap este is valamiért eljutottam a 7 fps állapotba...és nálam nem múlt el azzal, hogy elmentem onnan messzire...

igen

ha centurio hozzáigazitja az experimental 14.7-hez,akkor újra rá lehet tenni a modot,egyébként meg nem veszik el semmi,mert vissza lehet állni 14.6-ra a szerveren,és a játékosoknál is.Csak nem érdemes folytatni már egy eleve bejárt,bugos pályán.Ezért javasoltam az újrakezdést
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.18. 11:27:51

Ha letöltöm, akkor ez teljesen felülírja a centurio-modot a single-playerben?

Meg amúgyse a végleges,lesznek még javítások folyamatosan,azért van tesztfázisban,szerintem 1-2 hét,és megjelenik.Majd akkor kezdhetünk újat!

Mályki86
Én is maradnék még.Nem igazán bízom az ilyen kísérleti cuccokban.Meg amúgy is (csak ismételni tudom magam) van még mit csinálgatni a bázisomon.
Random_
Szerintem ne váltsunk, mert ez még nem a végleges, csomó bug lehet benne. Pár hét és kijöhet a rendes 14.7 szerintem csak akkor térjünk át és legyen wipe.

Hali mindenkinek!! kb 3 napja van 14.7 experimental,megtapasztalhatjuk milyen már megjelenés előtt.Mivel lehet frissiteni a szerverre,van külön experimental ág a szerveren,ezért kérdezlek benneteket hogy akarjátok-e hogy még ma este updateljünk?? Azt megkérdezem azért hogy a mentés megmaradjon-e,vagy friss pályát kezdjünk,de ajánlatos újat kezdeni,szóval rajtatok áll a dolog.

Persze mindenkinek váltani kell majd az alfa 14.7 experimental változatra,ezt a játék adatlapján (jobb klikk a játék nevén a könyvtárban) a béták menünél elérhetitek.Itt az experimental changelogja:

Alpha 14.7 B6 Experimental Release Notes

Fixed:
Crunched texture setting causes some terrain to render wrong colors to map
Connected support beam blocks are z-fighting
LOD changes colours on car windows and rims
Brass Faucets have different colors in preview and when placed
Forge particle effect causes performance drop
Player death animation not showing on drop all/delete all on death
Grown maple trees have their full hit points and resources
Shadows are showing up as 3D objects
Counter and Counter Around Sink are different textures
EAC update (fixes code certificate signature checks on older system)
Mismatched specular cutout atlas
Fire particles for the forge are pink (missing texture)
Servers don't save time on crash/improper shutdown
Treasure quest loot can fall through terrain
InvalidCastException when another player has arrows in toolbelt and scrolls through them
Player is able to upgrade blocks without required resources
Supply crate may land out of the user's reach
Zombies have a chance of walking on one leg
Fixed collision to glass pane prefab
Colored items are missing their color overlay in crafting menus
Reentering session with active crafting causes crafted item SFX to be audible outside of crafting menu
Buffwindow disappears when clicking on buff after inspecting item
Mining Helmet flashlight's bulb is not bright when flashlight is on and player sits on the Minibike
When the Minibike has blocks above it it flies up when player is coming back to its chunk
Destroyed loot containers never dropping their contents when destroyed
Minibike's name does not update
Pressure Plate resource exploit
Water cook times are inconsistent
Player may have endless coal supplied by destroying and rebuilding burned blocks
Cobblestone ramps may change rotation when upgraded to concrete
Minibike IndexOutOfRangeException: Array index is out of range
During gameplay loot/item pickup becomes difficult up close
Multiplayer kills show as "player died"
Medicine skill effects dont show on items or buffs
Minibike jumps on the water surface or shakes in the waterfall
Minibike causing insane damage to players

Added:
Game Launcher (currently only used when manually run from 7dLauncher.exe with SHIFT pressed or when selecting „Show game launcher“ from Steam start options)
32 and 64 bit builds for Windows in the same download, switching done through the game launcher
Added size check for specular textures on atlas creation

Known issues:
Chang's head is too dark on linux
No longer used cobblestoneramp rotations may result in a faulty mesh

Known OS / crash issues:
OSX: Default build crashes, use the latest_experimental_u52 (stable_u52 when non-experimental released) build from Steam.
OSX with Intel GPU and most likely some Linux systems with Intel GPU: black terrain
OSX: Might be seeing some kind of "checkerboard" graphics. Try latest_experimental_u52 (stable_u52 when non-experimental released) build from Steam.
Linux with AMD GPU and proprietary driver: Might still crash on launch. If so for some people running the game with “-force-gfx-direct” fixes this (add the parameter to the launch options in Steam). Alternatively if performance is good enough the open source driver should fix this too.
Linux: Crashes due to not being able to use PulseAudio. Might be fixed with this build.
Windows with NVIDIA GPU: driver versions 34x.xx are causing crashes when entering games. If there are no newer drivers for your card try using latest_experimental_u52 (stable_u52 when non-experimental released) build from Steam.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.17. 20:14:50
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.17. 20:15:22

Mályki86
LINK

Humble Bundle-on most féláron kapható a 7 Days.Ha esetleg valaki még nem szerezte volna be.Vagy annyira szereti, hogy még egy példányt szeretne belőle. 😄

Ha jól emlékszem valaki korábban kérdezte, hogy mikor kezdődik a Steam Summer Sale, és még nem lett megválaszolva.Junius 23-tól indul.
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2016.06.17. 16:50:45
Random_
Amortizálódik a tüske, de kevésbé és nem szorulnak a lerombolt tüskék közé a zombik. Nem ugrálnak rajtuk fel és alá.
Szóval úgy kell ezt használni, hogy alulról vagy oldalról hozzá tudj férni. A videó leírásában belinkeltem a srác videóját ahonnan lestem az ötletet. Érdemes megnézni ott teszteli egy korábbi videóban különböző módon.

Ez egy nagyszerű ötlet 😊
Kérdés, hogy ilyenkor abszolút nem amortizálódnak a tüskék? Tehát mondjuk ha sima tüskét rak az ember a lapok alá, akkor az sem fog tönkremenni? Vagy a sebzéssel együtt azért lassan így is amortizálódik, és a lapok csak a mellúszók ellen védik?

Random_
Raktam fel újabb videót 20 perces és a kétharmada bontás, utólag megvághattam volna, de már mind1. Loptam egy remek ötletet fórumról amivel a tüskéket védeni lehet a zombik csapásai ellen. Először a meglévő tüskéket fedtem le, de rájöttem, hogy sokkal jobb lenne, ha egy blokkal lesüllyeszteném az egész log spike sort. Szóval ki kellett bontanom körbe, annyi szerencsém volt a betonlemez fedéssel, hogy bontás közben jött egy kutyahorda és lefedésnek hála nem potyogtak be a bázisomra.

A lefedés azért is jó, mert te se tudod horda közben szétlőni a saját tüskéidet és ha esetleg szétmennének miközben a zombik mászkálnak rajtuk akkor is pótolni tudod, mert nem esnek a spike helyére zombi tetemek.

Azóta volt egy horda amit Ferenccel nyomtunk le és a rendszer tök jól vizsgázott.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.06.17. 02:27:41

Mályki86
Te kis sub vadász! 😄

Igen, amúgy már én is javasolni akartam, hogy mindenki akit érdekel iratkozzon fel Randomra.Egész jó videókat csinál. (minek az embernek ellenség...) 😄 Főleg akkor voltak quality contentek a csatornáján, mikor még én is szerepeltem a videókban. 😄
Random_
Akkor íme a legújabb videóm! Tegnapi horda és a likvidálása...
(ha zavar a linkelgetés ide, akkor iratkozzatok fel a csatornámra és értesültök új vedeóról ide meg nem postolom)

Én mindent megnézek, ami ide belinkelésre kerül...azoon kívül meg amit a yt felajánl...

Mályki86
Random koma is így oldatta meg a garázs lejáróját.<#crazya>
Te nem nézed Randomot?Szégyelld magad! <#nevetes1>
Most láttam egy videót, amiben meglepő módon az 50-es hengeroszlopok kközött motorral át lehet menni. Ez nekem azért fura, mert úgy tudom, simán gyalog meg nem átjárható.
Újabb dolog, amit majd célszerű lesz kipróbálni.

Random_
Na ma lenyomtam végre egy nagy hordát tisztességesen egész jó zsákmányokat szerezve. Felvettem majd feltöltöm youtube-ra.
Körbe a betonpilléreimet felfejlesztettem acélra és hagytam hogy üssék én meg komótosan gyilkoltam a zombikat. Sikerült pár rendőrt is leszedni, szóval igazán büszke vagyok magamra. 😊

Random_
Nekem is leesik az fps mostanság, eddig ez nem történt meg. Nem tudom mi lehet az ok, de figyelni kell mikor történik és kitalálni mi okozhatja.

Hát ez pech, hiszen pont a főváros mellett lakok.. a tegnapi horda a város felől, konkrétan a városi házak közül jött...

Random_
Wipe előtt volt olyan, hogy ha városba spawnolt hordát a gép, akkor leesett az fps. Ekkor az volt az eljárás, hogy megkértük a társaságot ne költözzön senki a fővárosba. Don vagy Ironman írt erről anno talán...

Az elbugolt veteményessel kapcsolatban azok a blokkok melyek elbugoltak szerintem már soha nem lesznek termékenyek. Én úgy vágtam át a gordiuszi csomót, hogy az elbugolt blokkra rápakoltam egy adag földet. ott már szépen nő a vetemény.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Én ott tartok, hogy könnyen beesik az fps 3-5 közé. Hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy beléptem a főváros területére, vagy nincs, arra nem tudok válaszolni...de tény, hogy nem tudok játszani rendesen. Az első eset után kiléptem, full game-restart, és utána visszaléptem.
Azután jött a medve. Miután meghaltam, ismét 60 fps-em volt, de ez nem vigasztalt.

Ha új mapot akartok kezdeni,akkor szóljatok,szerintem egy idő után már meghülyül a random gen is.A szerverről nem tudok nyilatkozni,régebben is ezen voltunk sokáig (https://lowlatencyservers.com/members/cart.php),és semmi gond nem volt.

felülbírálom....: egy bugmentes, és 2.3 fps-re nem droppoló játékkal is beérném... mert bár érdekes dolog 2 és 3 fps közötti értékkel medve elől menekülni, de csöppet sem szórakoztató.
Valami qrvanagy gáz van a szerverrel szerintem.

Random_
Én valami homokfutóval vagy terepjáróval beérném amibe sok cuccot bele lehet halmozni lootoláskor. A repülés egy zombiapokalipszisben nekem kicsit földtől elrugaszkodottnak történik.

Kell nekem egy apache, vagy egy MI-24 HIND levegő-föld rakétakonténerekkel, gatlinggal... lootolni nem tudom, hogyan fogok, de ratatatatataaaaa <#violent><#gun><#gun>

Aztán lehet csak a farcry 4 csettegője lesz belőle, de az is több, mint a semmi...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.13. 10:17:56