7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen,előfordulhat sajnos rajtunk kívülálló okok miatt is,ezért irtam.A shutdown parancsot meg tudjuk,de azért kösz a felvilágosítást.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.21. 12:41:05

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

A hivatalos fórumban a chapta résznél mit jelent a "right way up" kérdés?
Ami jobb oldalon van fejjel lefelé?

Gondolkodom rajta, hogy teszek javaslatot egy mobil motoros csapdára, amihez kellene egy motor, kábel, valami fúró alkatrész, meg kovácsoltvas, és katanákat pörgetne körbe propellerként és azonnal lefejezi, ami nyakmagasságban belemegy. Lentről lehetne kapcsolgatni, és benzint enne, meg aksit fogyasztana...

srácok, honnan tudom letölteni az előző patchet? Nem sok időm van, ha tudtok adni egy linket az cool lenne. Ez a mostani patch rommá zúzta a modot. Visszaállítom az előzőt, mert kizárt, hogy annyival többet adjon, érjem, mint amennyit az előző ért a modommal.
Szemezgettem a 14.7 release note-ból, de nem értem teljesen a logikáját, így lenne gyorsan két értelmezési kérdésem:

1) Zombies have a chance of walking on one leg (ez azt jelenti, hogy eddig járhattak egy lábon, de ezután nem, vagy pont az ellentettjét, tehát hogy most már biztosan járhatnak egy lábon is?) <#nemtudom>
2) Destroyed loot containers never dropping their contents when destroyed (ez azt jelenti, hogy eddig nem dobtak, de ezután fognak, vagy azt, hogy most már biztosan nem dobnak?)

Egyébként nálam előfordult többször is, hogy néhány másodpercre elment a kép, és barna hátteret kaptam, mielőtt újra visszajött a kép, és ment tovább a játék. Ez progihiba, vagy a VGA hardver/driver környékén van valami anomália?

Ok, köszi...bár elbizonytalanodtam, mert gyakorlatilag tegnap a harmadik napig jutottam, és mindhárom napom úgy alakult, hogy a pusztában mászkálva néhány lézengő zombi, aztán amint egy észrevett, minden irányból jöttek. De onnan is, ahol korábban semmi nem volt, csak a végtelen aszfalt. Aztán egyszercsak ott masíroznak rajta vagy 20-an, + az út melletti fűből is ömlenek kétszerennyien. A múltkor a medvét is szerintem a karnyújtásnyi távolságtól nem sokkal messzebbre rakhatta a hátam mögé, mert 2 másodperc alatt, amíg elfordultam, egyszerűen nem érhetett oda sehonnan.
Szóval félő, hogy ilyen halálaim lesznek még. Az lenne a korrekt, ha nem így ráspawnolná az emberre, hanem tényleg akkor jöjjenek sokan, de jöjjenek messzebről. Viszont az, hogy a napsugaras, madárcsicsergős, mozdulatlan nyílt terepen a semmiből körbevesznek fél pillanat alatt, az szerintem nem kóser. Jó lenne, ha idővel ezt is lekezelnék. Illene...

Bár ha meg így nézem, akkor igenis jól kezdtem, korábban az első napon már meghaltam 2-3-szor, és az első héten összeszedtem vagy 10 halált... de most rögtön faragtam a karókat, meg gyártottam ezerrel a nyílvesszőket. Bár azt csak a crafting skill miatt, annyira gyenge és lassú, hogy igazából itt az elején használhatatlannak tűnik ekkora tömegek ellen. <#eplus2>
Amin viszon meglepődtem, hogy a fűruhában a fenyőfás biomon fázik...bár a fenyőfák elvileg a hideget kedveleik, lehet a juharfás biomban nem lenne ilyen gondja a karakternek.
Ezen kívül még az a rettenetesen fura, hogy vágok egy kis fát, és ki vagyok dögölve... Látszik, hogy a skillek sokat dobnak.

Random_
A napokat volt hogy azért kellett visszaállítani, mert mi kértük ugyanis a forgeok elbugoltak egy bizonyos nap után.

A gond ott volt, hogy eleinte annyira annyira váratlanul ért, hogy egy időben minden növényem elbugolt. Nem volt alkalmam leszedni vagy kivágni a be nem érett növényt. Azután meg azon a blokkon már nem nő ki semmi.

Az utolsó napvisszaállást elfogadom, hogy nem tervezett volt.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

DevLupius
Az én szerveremet frissítésnél mindig konzolból a Shut Down gombbal állítom le, még soha nem álltak vissza a napok így.
Viszont ezekben az esetekben visszaáll:
- Task Manager processz bezárás
- Lefagyott a gép
- Rendszer frissítés utáni újraindítás konzol leállítás nélkül
- Áramszünet
Mondjuk nekem Windows szerver van, a Linuxot nem ismerem, lehet, hogy teljesen másképp működik.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

savelocal mappából töröld a playert a random gen/sanctuary random gen 14.7,aztán majd meglátod
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.21. 00:07:27

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

második nap a fűből rámrontott egy kutya... azzal nem tudtam mitkezdeni...hogyan tudok új karaktert indítani? megpróbálok 0 halállal játszani.

Ez mind jó is lenne ha nem automatán állnak vissza a napok,mint ahogy az utóbbi esetekben is volt.Én hagyom igy az alfa15-ig,semmi se lesz rajta állítva

Random_
A jövőre nézve még azt kérnémbaz adminoktól, hogy akár napok visszaállítása esetén is. Adjunk időt a játékosoknak, hogy a növényeket és fákat le tudják aratni. Nekem a vetés elbugolása okozott fejfájást...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Vakuum hogy ijen ne forduljon elő kapcsold ki az automatikus frissitést stembe ;-)
Remélem tényleg javult a minibike

Az xml fájlokhoz nem nyúlkált az update,ugyhogy semmit se kellett ujraállítanom,csak az új játékot! Megy a szerver,beállítások maradtak!

Mályki86
Amikor elkezdtem 1 órával a szavazás kezdete után már 20-an szavaztak.Szerinted reális a szám?
Amúgy is 19:1 volt az állás, szóval...
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2016.06.20. 21:27:30
Akkor megcsinálom most,pár percet várni kell,majd irom mikor megy

Random_
Én csak reggel tudok játszani, most foci van. Ennyi előnyt kaptok! :-D

Akkor itt van Random,mehet a reset?

<#idiota>
Rossz társaság vagyunk

Random_
Legközelebb kiiktatom ennek a lehetőségét akkor

Random_
Beállíthattam volna, hogy google accounthoz kötött legyen, akkor nem lehet duplázni. Feltételezem a társaságról, hogy nem trollkodja el a szavazást

Mályki86
Én most trollkodok vele. 😄

Szerintem is totálisan figyelmenkívül hagyható. 😊
Én csak egyet, de csodálkoztam is, hogy ennyien játszunk a szerveren? <#idiota>

No ez a szavazás meg egy nagy humbug,mert annyit nyom rá az ember amennyit éppen nem szégyell,igy már most érvénytelen az egész.

szerk:én kapásból kettőt raktam az igenre 😊
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.20. 21:11:49

DON felhatalmazásával,mivel most beszéltem vele 😊

szerk:Randomot megvárjuk vele,mert ő is elég aktiv játékos itten
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.20. 21:09:03

Nem rossz,de kéne valami színes háttér hozzá,nem ez a ronda fehér,mert elég ocsmányul fog kinézni

Vége a trónok harcának, részemről jöhet 😊
Akkor nem próbálom visszamókolni a 14.6-ot.
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.20. 21:07:21

Na akkor szerintem most döntsétek el,legyen.e uj map,mert meg tudom csinálni,per pillanat ráérek.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.20. 21:04:59

Frissítés jött ki!

Link: Alpha 14.7 stable is out!

@Ironman: találtam egy új stílusú 7DtD logót, ami passzolna a fejléchez, ha neked is tetszik nézd meg passzol e és rakd be.

Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.06.20. 20:29:40

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Lehet korábbi verziót futtatni.
https://steamcommunity.com/app/251570/discussions/0/38596747743847618/

és mindenki csak egyszer szavazzon <#idiota>
Random_
Feltétlen valami előre kitűzött időpontban legyen reset és ne csak ad-hoch hasraütés szerűen egyszer. Legyen mód rákészülni, többségnek.

Amúgy is ismét 250 nap felé járunk mikor múltkor elbugoltak a forge-ok és van pár olyan rész a pályán ami nagyon leviszi az FPS-t. Szóval én is wipe párti vagyok. Már rutinosabbak is leszünk és biztos sokkal tudatosabban tudunk szép épületeket felhúzni.

Amit kérni szeretnék a korábbi tapasztalatokból, hogy a központi városba senki se telepedjen le. Ez okozott már nem egyszer nagy FPS zuhanásokat, ha oda spawnolt a hordát. Közelébe oké a költözés, de ne úgy, hogy rálátunk az épületekre.

Random_
Csináltam egy szavazást, az aktív tagok szavazzanak!

Don szerver reset szavazás

CSak döntsetek hamar, mert engem az előbb ledobott a szerver, és automatán frissített a játék, azután meg már nem enged vissza aszerver, merthogy az még 14.6. Ráadásul nem találom, hol lehet downgradelni ezt a szutykot...meg sem kérdezte, hogy akarok-e frissíteni.
Mondjuk ma 3-szor léptem ki és be újra, mert fps droppokat kaptam.
De amíg döntötök, nézek gameofthrones-t 😊
Felőlem kezdhetünk újat is, csak akkor valami egyeztetett időpontban, mert szeretnék zero időben kezdeni<#idiota>

szóval konkrétan én is total ujrakezdésre szavazok...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.20. 20:05:06

wipe-ra szavazok 😄 én is tudnék még mit csinálni a jelenlegibe, de inkább a legújabb verzióval játszanék 😄
Random_
Azt jó, ha tudjátok, hogy az Alpha14.7-re áttéréshez kell reset. Ha folytatjuk a jelenlegi mapot, akkor nem léphetünk át Alpha 14.7-re, hanem maradunk Alpha 14.6-on.

Van ugyanis olyan elem ami az új verzióban elbugol.

Egy reset esetén a mappba bugolt dolgokat is ki tudjuk iktatni... csinálok egy szavazást és döntsön a nép.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.06.20. 20:00:08

Mályki86
Tudom arról volt szó, hogy amint kijön 14.7 wipe lesz, de én még folytatnám a jelenlegit.Szavazás lesz, vagy már eldöntetett, hogy mi lesz?
Van értelme még folytatni, vagy elölről fogjuk kezdeni? 😊
Mályki86
Alpha 14.7

Megérkezett alpha 14.7!
Random_
Előbb a 14.7 jön pár hét. A 15 szerintem valamikor ősszel jön.

Mikorra várható az újabb verzió? 15asszem
Vki tud vmit?
Random_
Ja én is úgy láttam youtube-on. Sok hasznot nem lehet vele hajtani, de érdekesség.

Mondjuk Jah asszem hutőtáskát is így szereztem végülis nem lenne ez csalás szétszeded osszerakod de ha kettőt dob akkor bug Jah
Nocsak mik nem vannak!

Na de tesókám, ez egy pitiáner csalás! Ezzel csak elbakkerolod a játék hangulatát.. Hol marad a kihívás, a kutatás élménye, veszélye, kockázata?Van egy sereg ilyen bug, de még leírni sem méltatom ezeket.
Ennyiből lett meg. Bányászat ugrott is 12 szintet. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nebasszd :-D?? Ez tök jó, mindig tanulok vmi újjat ;-)
Tolómérőm nincs még a kohóban. Ez (is) lehet a bibi. Szét kell nézni a városban. Köszi.
Random_
Van egy trükk amivel akármennyit tudsz szerezni. A boltokban van olyan bevásárlókosár ami nem felszedhető. Ezeket franciakulccsal tudod lebontani és ad egy bevásárló kosarat és egy lerakható kosarat. A lerakható kosarat újra lerakod és újra fel tudod venni franciakulccsal. Ezt végtelenszer ismételheted és felszedéskor véletlenszerű minőségben ad kosarat. Én csomó ideig raktam le és szedtem fel, hogy legyen jó minőségű lila kosaram. A motor sebességét minden összetevő befolyásolja.

Random_
A forgeban tudsz gyártani lőszert. A forgeban akkor tudsz mindent gyártani, ha teszel bele üllőt, tolómérőt és kulcskészletet. Az utolsó kettőt szerszámos boltokban lehet találni.
A lőszereket, cementet például fel kell oldani a képességek között. A többi eszközt és fegyvert könyvek elolvasásával lehet megtanulni. Ha egy könyvet egyszer már elolvastad érdemes újra elolvasni, ha találsz mert növeli a képességedet annak ellenére, hogy a receptet már megtanultad.

A tábortűzbe étel készítéséhez főzőedény és grillrács kell amit a forgeban tudsz legyártani az üllővel együtt. A kémcső az antibiotikum és üzemanyag gyártásához kell.

A forge működéséhez még kell agyag amit a felszínről tudsz ásni foltokban található. Vas, ólom és réz valamint üveg/homok. Nem mind kell minden elem gyártásához. A forge-ban láthatod melyikhez milyen összetevő kell, ezeket be kell olvasztani először.