7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ironman: Én sem találtam kisvárost, csak egyedül álló, vagy 2-es házakat. Gondolkodtam is, hogy ez most az új random-map lényege, hogy csak egy nagyváros van, a többi meg terep? DE akkor nem csak nekem furcsa!

Random: A bányát Ákosék fedték le, oda akarnak költözni. Van a közelben egy kőrakásra felépített konténer is, ott az átmaneti tanya. Én meg mellettük egy picike kis tó (mármár pocsolya, vagy kertitó szerűség) partján kezdtem el lefúrni, olyan hangulatosnak gondoltam a terepet. De ha a kisvárosok hiánya maphiba, akkor inkább kezdjünk újat, mert szívem szerint én is inkább egy kisvárosba költöztem volna.

Random_
Ki fedett le egy bányát vas ráccsal és acél ajtóval?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Gilmoor
valaki törölné a szerverről a karakterem? úgy is elveszítettem mindenem és nem akarom folytatni azt a karaktert.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.06.23. 08:32:43

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Mályki86
Akkor, most újra lesz generálva a pálya? 😄
Random_
Ez így érdekes lesz, lehet mégis közelebb kellene költöznöd hozzánk. 😊

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ott a pont.
Valami nagyon nincs rendben a map generálásánál.Hatalmas területet jártam be már,és nincs város sehol se,csak pár épület egymás mellett néhány helyen.Legtöbbjük benzinkút!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

De mi itt többnyire egy szerveren játszunk, ahol bizony minden elveszik halálkor.

Nem vesztem el hátizsákot, csak a derékövet, úgy van beállítva.
Random_
Ahogy Mályki is írta elég fájdalmas a halál, mert újra fel kell tornászni az életerőt amit a főtt és sült ételekkel jól lehet kihúzni. A másik, hogy bukod a hátizsákot amit be kell gyűjteni az eléggé problémás lehet, ha a világ végén vagy egy horda közepén halsz meg.

Na meg azért csak túlélő játék és szebben mutatna, ha sikerülne túlélni. Így minden halál egy kicsi kudarc, legalábbis én így élem meg.

Mályki86
Minden halálnál veszítesz a wellnessedből 10 szintet.Ezzel együtt a stamina, és az életed maximum szintje is csökken 10-el.Ezeket vissza lehet tornázni, csak elég nehéz, és macerás.
Mint laikus kérdezem, van előnyötök belőle hogy nem haltok meg?
Random_
Hát lehet, de nehéz mert meg lehet hallani, de nagyon fülelni kell. Most pld egy rakás égő zombi tetem között nem hallottam a kutyát meg a csoszogást se. Volt olyan estém, hogy a boltba nem tudtam bemenni lootolni mert folyton tette rám a zombikat. Persze nem hisztizek, jó ez így. Élvezem! 😄 Már feladtam, hogy nem halok meg a harmadik napon...

kösz!!<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mályki86
Engem speciel az zavar, ha van hangja a zombiknak.Főleg, ha sokan vannak egy helyen.Túl hangos, és idegesítő.Tudom nem leszek eme kijelentésemmel népszerű, de akkor is így van. 😄 Nem azt mondom, hogy ez így természetes, hogy nem nyöszörögnek, de én jól el vagyok így. (vagyis voltam az előző pályán) Nem tudom ti hogy játszotok, de én mindig meghallom, ha közeledik valami.Hallani a csoszogásukat, ahogy átmennek egy bokron.Az előző mapon az a két halálom is az egyik egy bug miatt volt, a másik, meg hogy rám robbant pár rendőr, és belehaltam ketrecemen belül.
Szóval tessék vigyázni!Lehet ezt kevesebb halállal is játszani. 😄
Nem úgy kell elképzelni, hogy 40 méterenként adja ezt a fehér ásványt. Ha találsz, jó pár db van egy helyen. Aztán megint lehet futkosni a következő bányáig.
Valóban nincs vele gond, mire tudok bármit is szerelni a cukorkásaknán kívül, amihez lőpor kell, addigra mindig akad...
Én boldog lennék, ha a dögök spawnrendszerén és ütéstávján lehetne valahogy javítani.
A menniység szuper, mert van így kihívás, a fogócska is nehezebb velük, mert legalább tényleg sűrűn kell figyelni kell mindenfelé, csakhát nincs értelme mindenfelé figyelni, mert bármikor mögémrakja őket.

Random_
Nekem lőporral eddig se volt gondom, nem zavar, ha valamit kutatni kell vagy nehézségek árán lehet beszerezni. Ha mindent tálcán kínálnának az se lenne jó.

Többet ilyet nem csinálok.
Ebben a Valmod Packban végre lesz lőpor alanyag is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nagyon durva a loot. Egészen noob barát.
Igy se javult meg,mindegy maradjon így,nem kell vele foglalkozni

Random_
töröljétek, ha az segít

Figyu, elolvastam random üzenetét. Töröld azt, ha beleegyezik és akkor rendbe jöhetünk talán.
Ezt #10055 válasz privát ma, 14:34 Ekkor romlott el.

Utoljára szerkesztette: Userx2, 2016.06.22. 14:45:00
Akkor marad igy,nem törlök semmit se

Ó én szúrhattam el. Visszatöröltem a hszt, hogy hozzáírja, random meg válaszolt a töröltre. :-(
Mi történt itten?

Az összes korábbi hozzászólás fekete lett
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.22. 14:39:23

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ajánlom ezt a csomagot, ha nem zavarna, hogy még több eszköz pl. lőszer típus van benne. Végre látom, hogy áll a karakterem alapvető szükségletek szempontjából. A testhőmérséklet század pontosságú kijelzése már enyhe túlzás. 😊 Egy sokat csiszolt pack azt írják.
Viszont azt mondjátok meg, mi kell cement gyártáshoz. Úgy rémlik, egész végig nem tudtam gyártani.
Alapszerón alig volt anyag a lőporhoz. Itt bezzeg... :-)
[spoiler][/spoiler]
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2016.06.22. 14:39:08
Ne is mond... elmentem egy droppért még amit az első héten dobott (azért is vagy 3-szor haltam meg), erre rakétavetőnek valami darabja van benne. De a két gagyi pisztolyomban nem tudom kicserélni a csövet meg a markolatot 140+-osra, mert nem tudom szétszedni...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.22. 14:20:21

Az előző bázison a kisvárosban kiálltam a tetőre, körbenéztem, hol spawnolnak a zombik, meg az állatok, és megszórtam azokat a részeket tüskével... utána csak rendszeresen körbe kellett járnom lootolni meg a húst begyűjteni. Néha ilyenkor rámspawnolt minihordát, akik kicsit messzebbről jöttek, de szépen belesétáltak azok is a tüskékbe. Ezt szeretném most is megvalósítani, csak úgy, hogy magát a táborhelyemet közvetlenül kevesebb tüskével kelljen körberakni. A templom az szerintem most egy döbbenet, ahogy körbetüskéztem 4 nap alatt kőbaltás favágással, meg alap szintű tüskekraftolási tempóval.

Az alap játék loot rendszere elég hardcore. Pár valós napot toltam vele a pecsig. Volt vagy 2 láda fegyver alkarészem, mire lett tervem az első fegyverhez. Most tesztelem a Valmod Pack csomagot, abból is az expansion verziót és eddig jók a tapasztalataim. 3. napon az air drop hozzám vágott egy magnumot 34 lőszerrel. Zozók könnyebben halnak. A parázsló zombi itt fut (nektek is?), de 2 ütéstől fekszik.
Random_
Ahol Ferenc meg én is lakom a környéken van erdő és láttam lakatlan forgeos házat is. Az asztalt útról benézve.

Én azért nem szeretek kis településekre költözni, mert ott van kutya. Meg alapból több zombi spawnol, mert az egy nagy POI. Én inkább lakom az erdőben és besétálok a városba vagy a faluba cuccokért, de nagyobb a nyugi.

Most arra gyúrok, hogy legyen pár ezer cementem és elkezdem a bázisom alapjait felhúzni, ugyanazt szeretném amit az előző mappon a felszínt tekintve csak nem egy meglévő épületet átalakítva.

Na nálam ez nem működött, meghaltam az út mentén kutyáktól rendszeresen, mikor leálltam a logokat rakni a közeledő hordának. Minden(!!!) alkalommal a hátam mögül rontottak rám, ahol korábban semmi nem volt. Mondjuk annyi, hogy találtam két házat, amiket esetleg tudnék használni átmenetileg, amíg közelebb költözök a térkép közepéhez, de sajnos égett területen kell átmennem, amit a leginkább utálok az összes terep közül. Pláne, amikor égő rönkbe sikerül lépni. Ja, találtam egy katonai bázist is, persze beleléptem egy fűcsomó mögé rejtett aknába is ahogy kell. Az éjszakát a parancsnoki sátor tetején töltöttem, szerencsére csak egy zombi akart megenni.
Mind1, már van egy kohóm, majd meglátom. talán rászánom magam, és elindulok. Mindenképpen keresni akarok egy pofás kisvárost, aminek a közepébe beköltözhetek, és kipróbálhatom a fedett logos trükköt. Ha egyáltalán működik ebben a patchben.

Én szívesen kipróbálnék egy hordát a templom jelen állapotával, ha szétszedik, az motivál, hogy húzzak onnan tovább...de szerintem túlélhetném, asszem. Sok logot raktam le, ha kutyákat megúszom, akkor tudok velük fogócskázni a tüsketengerben... bár egy pisztoly (de leginkább lőszer) jó lenne a kutyák ellen legalább.
Hazamegyek melóból, és nekiállok. Tegnap pont horda előtt kellett lelépnem edzésre, pedig örültem volna, ha hozzám jönnek.
Fentre a linkekhez nem lehetne kirakni kis infót, hogy ahordák hogyan erősödnek? valahol volt, de nem találom.
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.06.22. 13:55:27

Random_
Ha esetleg valakinek lenne kedve a következő hordákat akár egymást támogatva is lenyomhatnánk, hiszen én is tudom, hogy a házam még nem bír ki nagy hordákat és kell a segítség. Ha véletlen egyeztetni tudunk én szívesen adok helyet a házamban hordák leküzdésére, mert annak sincs értelme, hogy belép az ember jön a horda és négy napig javítja utána a házát.

Random_
Beléptem 20. napon és hát nem volt sok időm megerősíteni a bázist, elrohantam a sivatagba homokért ami egy éjszakát vett igénybe. 21. nap reggelén értem vissza közbe a forge gyártott cementet, crafotltam a concrete mixet. Sőt hazafelé menet már vágtam pár fát és log spikeot gyártottam. Sajnos vasam nem sok van, így nem is pakoltam le a log spikeot, mert nem tudtam felfejleszteni úgyse. A sima spike volt három sorban. A betonnal elkezdtem felerősíteni a falakat, de csak 90%-ban sikerült. Pár vasrácsot gyártottam az erkélyhez, hogy tudjam körbe csalogatni a ház körül majd a hordát.

Jöttek is szépen és hát a sima spike fogyott rendesen feralból volt vagy 4-6 db és hasonló mennyiségben rendőr. A dolgot ott csesztem el, hogy reggel felé lementem mert már nem volt tüske és gondoltam a halott feralokat kilootolom valamint pakolok új spikeot és elintézem a maradékot. Sajnos a hang el volt már bugolva, így a nyakamba ugrott egy kutya, pedig azt reméltem már nem jön. Ezután még gyors két halál kutya által mert a táskám nagyon kellett! A ház falát ahol nem volt beton kikezdték és már a földszintre betörtek. Gyors 2 halál még, de lassan sikerült a kutyát megölnöm. Körbe szaladgáltam a ház körül és hátrafelé nyilaztam miközben belesétáltam a saját tüskémbe, de legalább a kutya is meghalt. 😄

Ezután a ház rendbehozatala volt terítéken, elmentem autókat szétszedni, mert kellett a mixerhez kábel, motor és rugó. Sikerült mindet megszerezni és gyártottam a homokot meg aztán a mixet. A 24. napon léptem ki körbe lett egy sor log spike-om és sima spike. Ez arra elég, hogy talán következő belépéskor nagyon nem leszek védtelen, ha ismét hordát megelőző napon jutnék be.

Most sürgősen könyveket kellene találnom és fegyveralkatrészeket. Mert már csak ez hiányzik a boldogságomhoz. Kell a minibike recept és egy pisztoly meg a forgeba cuccok.

Random_
Nem értelek, felkapsz 30-40 spikeot és elindulsz az utak mentén, előbb utóbb egy településhez érsz vagy kis kunyhóhoz a kavicsos utakat követbe. Ha sok zombi kísér megállsz és lepakolod a spikeot és leölöd őket. Én tegnap akartam települést keresni és nem jutottam messzire, mert egy ilyen 20-30 fős hordából majdnem telepakoltam magam. Mentem is haza lerámolni.

Éjszaka meg ások a házam alatt, keresem az érceket, meg persze jön a vas és a kő. A követ nyomom cementbe a vasból meg gyártok rácsot stb... ami kell. A bányászattal is fejlődsz a lootolással is fejlődsz én azt fejlesztem ki legelőször. Mostanra már megvan a quality joe fullosan és csupa jó minőségű cuccot találok. Ma pl egy kék pisztolyt találtam ez zombiban.

A sok loot sajnos nem elég. Nekem hiába van forgéból kovácsolt vasam, nyílpuskát nem tudok gyártani...ülhetek én a templomban egész nap imádkozva, miközben a kb. 3000 spike megfogja kint a dögöket, de azért sem xp-t nem kapok, sem olyan loothoz nem fogok hozzájutni, amire a továbbfejlődésemhez szükség lenne. (könyvek, rajzok, szögbelövő, stb.) De a legnagyobb bánatom, hogy a spike-os killért nem ad xp-t.
Talán ha megpróbálok alagutat fúrni a gagyi szerszámokkal, akkor alapanyagom lesz betonbázishoz, és a föld alatt talán oda is érek gond nélkül, de akkorra meg a térkép úgyis le lesz rabolva, és az üres szerszámosládákat hiába túrom mondjuk szögbelövőért...
Szóval szerintem itt a szerencsefaktor is keményen nyom a latba, hogy honnan indul a karakter, és milyen biztonságos pontot sikerül találnia az első 1-2 napban.

Lehet kicsit szélsőséges, de ha valaki rendszeresen tolja, akkor ebben össze tud jönni 45-50 játékbeli óra. Ekkorra pedig már nem sok kihívás marad, ha ezt túléli... utána már lightos az egész, hiszen van egy kemény bázis, ami ellenáll mindennek minimális karbantartással, módosítgatással. Magamból kiindulva, az előző mapon csináltunk egy durva közös bázist, amit a végén már üveggel is designoltunk, mert csak... és innen én még építettem két másikat, ami bármilyen hordának ellenáll. Szerintem ennek sincs sok értelme. Igazából már csak a teljes térkép felfedezése maradt hátra, (de engem az meg annyira nem vonz), illetve a skillek maximalizálása (bár 100+ szinten nem sok elmaradásom volt, ami meg igen, az nem is nagyon számít)
Én továbbra is tartom, hogy az első napok a legizgalmasabbak.<#awink>

Ironman: Szerintem jó játékbeli elem a zombikutya meg a medve is, csak túlságosan táposak, és a legalapvetőbb hibának azt tartom, hogy konkrétan a semmiből az ember nyakára pakolja őket. Ráadásul sajnos nem csak a kutyákat, hanem sokszor a sétáló zombikat is. Harcolok úgy, hogy pár pillanattal korábban semmi nem volt a hátam mögött, és egy favágó elkezd lapogatni stunnal meg lábtöréssel? Gyakorltailag eléggé instakill dolog, mert a stun miatt ha beéri az embert 1-2 másik zombi, akkor reszeltek. Mondom ezt én, aki eddig egyszer haltam meg attól, hogy sérülten tüskéket raktam magam alá (fura, hogy engedte a játék, mert bezzeg létrát, meg fakeretet nem enged lerakni, ha túl közel vagyok hozzá), meg egyszer rosszul kanyarodtam, és korábban benyelt pofonok miatti alacsony életerővel elvéreztem a tüske miatt. (a múltkori térkép előnye, hogy ott kitanultam a tüske dörgést, hiszen ott meg a tüskék miatt döglöttem...de rájöttem, hogy nem kell javítani...ha tud szaladgálni köztük az ember, akkor max pótolni kell onnan, ahonnan teljesen elkopott 😊 )
Az összes többi halálom kutya volt. A kutya alapból jó, mert ad némi zabszem effektet, hiszen nappal is gyors. Én pl. nem tudom elhagyni a templomot, mert bármikor messzebbre próbálok menni, a kutyák a semmi közepén is megtalálnak. És minimum 3 jön, hangtalanul. Na ezt a 130-as nyilammal esélytelen. Ilyenkor általában 2-szer minimum meghalok, mert menkülök vissza, de eldobja a csomagot...aztán visszamegyek érte, felkapom, és loholok haza, de a kutyák még ekkor is bemérnek, és rámjönnek. Viszont ilyenkor már annyival messzebbre dobja a csomagot, hogy harmadjára van esélyem nyugodtan összeszedni. Azt vettem észre, hogy általában ahol spawnolja őket, kb. azon a részen tülekednek még jó sokáig akkor is, ha az ember otthagyja őket. Úgyhogy vizem is csak droppokból van eddig, mert nem találtam vízforrást. Kíváncsi vagyok meddig fog kitartani. <#whatever>

Szóval a kutya jó ... lenne, ha rendesen megcsinálnák, és nem lenne golyó vagy nyílvesszőálló, illetve semmilyen dögöt nem spawnolna a semmiből 60-70 méternél közelebb. Meg ha lenne hangjuk...

Bezzeg a kutyáknak van hangja,és teljesen váratlanul jelent meg,azt se tudom honnan jött.Én ki is venném őket a játékból ha lehet

Amúgy már alapból nincs hangjuk a zombiknak,nemtudom mi van,de ez hatalmas hiba,lehet ma vagy holnap jön hotfix szerintem

Random_
Emlékszem mikor elkezdték elhúzni a játék elejét a skil rendszerrel elkezdték a fejlesztőket csesztetni, pedig tényleg jó döntés volt.

A sok zombi a szerveren sok lootot ad és szinte az is elég, ha pár tucat spikeal kimész az udvarra és felizgatsz pár zombit, azonnal jön még negyven és megvan a napi betevő. Most van a fejemben pár terv a bázisomat illetően amit kezdetektől szeretnék megcsinálni. Az előző időszakban sokat alakítottam át már kicsit unalomból is és tesztelésként. Mostanra van egy kialakult tervem és ezt szeretném kezdetektől alakítani. A karakterem fejlesztését is kicsit jobban átgondoltan vinném most.

Mályki86
250 naponta wipe?!Perszeeee... 😄
Legyünk őszinték, az eleje a legizgalmasabb, amikor még szinte semmink sincs, és a szemétből kell várat építeni. <#boxer><#boxer>
Én talán még azt sem bánnám, ha minden ingame 250 nap után reset lenne...

Gilmoor
nehezen indul be 😊 nagyon sok a zombi és még nincs fegyverem:p

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Én is most nagyon élvezem már gyűjtögetek égetem a betont és nézegetem hová húzhatnám fel a bázisom. Tök jó, hogy még könnyen lehet szintet lépni és minden kis kacatnak örülök amit találok. 😄

Gilmoor
Ma este én is elkezdem újra. Már rég vártam, hogy legyen valami változás, kíváncsi vagyok mit javítottak. Az egy dolog amit leírtak 😊 majd kiderül. Még gondolkodom rajta, hogy egyedül álljak neki vagy betársuljak valahová. Ebben a játékban számomra ez az érdekes, hogy akárhány újrakezdés is volt, mindenki milyen lelkesen állt neki újra meg újra.

ty
Mályki86
A főváros mindig a 0-0-ás koordinátákra generálódik.
Random_
Ha jól néztem, akkor igen, de nem mertem még nagyon megközelíteni.

Itt is középen van a főváros?

Random_
Na két halállal kezdtem, mert betaláltam a fővárosba és a kutyák nem szerettek. 😞

Szomorú vagyok, de lelkes azért, már van egy házam és túléltem a 7. napi hordát. Megtaláltam a fővárost és szerintem már tudom hol telepedek le, szép zöld biomon.

Steam könyvtárban játék nevén jobb klikk,majd tulajdonságok,és ott a bétáknál van az alfa14.6 stabil
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.06.21. 12:44:30