7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

https://www.youtube.com/results?q=wow-dog+wow&sp=SCjqAwA%253D
https://www.youtube.com/watch?v=e7X1n4o28xM
https://www.youtube.com/watch?v=LZnSF1dv_74
https://www.youtube.com/watch?v=Bqt7YsOEi9w
stb
Még valami a fajok genetikai, súly, méret és fizikai megvalósítás abban az időben abszolút egyedül álló volt.
Ezt a filmet követve megnézheted, mit tud a magyar tökegyedül. Néhány film fent van. Még terrórium foglalást is készítettem, belső vallást, leidézhető félisteni rendszer. Idő fogalmát, összehangolva a családnemzés mely dinasztiát képezhetsz általa, és a 800 saját tollból készül küldetést. asztrál sík, pokol, börtön, kórház. Több egyéb játékot is meg modoltam, amely teljesen új színt és minőséget hozott az adott programnak, mind azt ajándékba. Több ezer ember örömére.
Az elkészülő játékom, 99%os verzióban van immár kész.
LOGOS néven fog a piacra kerülni, steamre is szeretném beszavaztatni. Mobil és minden egyéb szarságon elérhető lesz. Ára 5euro.
A játék határozottan tudatépítő kártyás stratégia játék lesz.
Számos játék modolását végeztem már el. Szép estét.
Mondtam én, hogy nem csinálok?
Másrészt nem a játékot magát, csak a szorgalmukat kritizáltam. Remek ám de elhanyagolt programnak tekintem ezt a játékot. A kettő között hatalmas különbség van.
A wow-t pl 3000 óra alatt átírtam olyanná, ahol saját kereskedelmi rendszert tettem, saját gladiátor, saját városépítés, és saját hadsereg, saját dungeon építési lehetőséget, tök egyedül. Köcce a kérdőre vonást-. Mind ezt munka melett karitatívan a derék magyar játékosok számára...

Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.18. 21:33:50
igen, szerintem azt sem árt átírni, mert nem tünnek el a tetemek egy elvétett lövéstől stb, reálisabb
A Deadbodyhitpoints amikor nyúzzuk az állatot,és számolja vissza az ütést?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Azért azok a "nyomi" fejlesztők összeraktak egy játékot, ha még nem is tökéletes.
Vannak ingyenes játék motorok pl. unreal 4, te miért nem csinálsz egy játékot? Lássuk te mennyire lennél profi!
Ebben a filmben statisztáltam 1 hónapig, erre az egész végét újraforgatták! Grrrrr Pedig jó kis hentelős lett volna a vége!
Remélem a 2. részhez azért felhasználnak valamit belőle.
Sajna az ilyenre nem igen van lehetőség, bár számolgattam és már teszteltem is és sikereket is elértem, mégpedig: A kutyák akár a zozók erős sérülésnél aktíválják a gyárilag adott panic escape funkciót, csak az alap hp-n kell sajnos kb 500% ot feltolni. Ekkor szinte elnyűhetetlenné válnak sajna, amit úgy kompenzáltam, majd a következőt át is mentettek az alap low -hp-s alap megoldásba, hogy átírtam a critikus seb és a lábra ható sebzés érték %ot, mely által sokkot kap és elvágódik+ elveszítit a sérült végtagot vagy ízületet. lesznek totál magatehetetlen csonkolt zozók is. Szerintem MEGA COOOL.
Majd a betáplált másodperccel később feltápászkodik, meglepetésként a már halottnak vélt zozoó. Én ezt 12-és 56másodperce állítottam be. Minél több ideig fetreng annál coolabb a rémület, amikor az előtted álló, azaz fekvő zombiból 6-10 feláll egyszer csak és jönnek tovább.
Na szóval a menekülés is működik nagyon is, csak a fegyverek sebzőértékét is át kell akkor írni. Az a helyzet, hogy mind ez nálam működik már, nem beszélve a remek hangulatot keltő csonkoló találatokról.

És elnézést kérek Ironmanus, nem erőszakoskodni kívánok, vagy tukmálni csak jelezni, hogy bokcsa fiúk, de amiről álmodoztok, az már rég elkészült egy magyar krapek tollából. Amit leginkább csak én élvezhetek idehaza, én viszont helyettetek is! XD
Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.18. 19:11:08
Ha szeretnétek, sört, machetét, vagy akármilyen fegyver alaktrészt készíteni, szóljatok. Ha van időm, azaz kb 15 percem, akkor összedobom nektek azt. És nem kell hónapokat várni, csak hát néma gyereknek....

Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.18. 18:56:42
Szia Ironmanus!
Válaszolok a kérdésedre.
<property name="DeadBodyHitPoints" value="650" /> ezek a sorok, minden zombinál és állatnál szükséges átírni, minimum 650re, bár a macinál és szarvasnál szerimem, a maciknál 20.000 a szarvasnál 3500

Ám a konkrétan a hullák elpárolgásért ez a sor a felelős.
<property name="TimeStayAfterDeath" value="6000" />

ezt az xml filet küldtem el, szerintem tedd be azt, bár ha a fent láthatóak végig átírogatod, NEKED KB 8perc, a hivatalos fejlesztőknek ugyanez KB 1,5 HÓNAP, szóval akkor nem kell azt az xml filet bemásolnod.

Drága arany testvérek, bátran merjetek változtatni legalább az ordas butaságokon, amelyek a játék élmény megváltoztassák.
És igen tessenek elfogadni a jó szót és tanácsot még egy MAGYAR embertől is. Ha Larson, vagy Dieter tökömlököm, vagy Chales nevű f..kalap adná a tanácsokat, hamarabb elfogadnátok. Miből gondoljátok hogy a nyomi hivatalos fejlesztők okosabbak?
És ez nem a szerénytelenség reflektorba helyezését kívánja szerény személyemre irányítani, csak akad némi sütnivalóm és rálátásom a dolgokra.
A magyar pedig igen is remek elméjű kreatív értelemmel bíró nép. Merjétek jobbá tenni legalább a szabadidőtök kedvenc foglalatosságának tárgyát.

Mélységes tisztelettel: Centupapa
Szeveasztok! Túl egy forró és fárasztó napon...
Olvasom a beszámolót, amit megosztottál pl a bányász zombi "legendás változtatásáról, miszerint erősebben fogja kotorni a földet és a sziklákat. Hát igen, ez tényleg impossible mission, amihez egy egész jól fizetett fejlesztő gárda kell.
Vagy még sem?
Te jó ég, ennek a módosítása 1,5 perc. Grafikai kivitelezése animázió beállítással kb 5-7munka nap egyetlen rutinos grafikusnak.
Nem szeretnék a zsebükbe nyúlkálni, de kétlem, hogy a bevételek tengeréből 1 - 2 grafikusra futja meg 1-2 programozóra..
Kedves játékos honfitársam és világ játékosai!
Bátran állíthatom, hogy megy a hatalmas beleszarok, nemtörődöm, program fejlesztés és parasztvakítás. Azok az érvek, amiket most itt olvastam, az nevetséges. Aki egy kicsit is ért ehhez a témához, az látja és tudja, hogy egy linkelés csak, habiszti kamu a vakok laikusok számára.
A zsé megvan nekik a többi nem nem számít. Esélyesnek látom, hogy a meglévő patch fejlesztések, már csak egy a meglévő ügyfélkör, és program "nívójának" köztudatban tartását szolgálja, arra az időre, mikor újabb fejlesztésüket esetleg második rész hírét szélnek eresztenék.
Szóval azért nem haladnak, mert vagy mást fejlesztenek, vagy szarnak az egészre.
Sry ez a nagy helyzet. Az npc mesterséges intelligenciája sem egy omg ereszd el a hajamat kihívás.
Na mindegy.
Na erre kiváncsi vagyok hogy fogják megnehezíteni a föld alá rejtőzést.Amúgy a régi alfában már ástak le a zombik elég szépen,akkor még kockák voltak a blokkok helyén.Hallottuk is mikor már a fejünk felett voltak.De mindenre van megoldás,bármit találnak ki.El se érik majd a földalatti bejáratot.Nekem most a föld felett van a bázis.(már épül a kerítés is,az nincs rajta a képen)

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.18. 12:40:19

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Szivesen. A gyari prefab csomag kinalata harmat gyenge, ezzel szinte valodi egyedi vilagot lehet kapni a jatekban.

Szerverrol:
Ha a zombik mennyisege es erossege sok/nehez szoljatok, mivel szerver inditasakor feljebb allitottam a gyari ertekeknel.

Mas. Iden tavasszal AI frissites kerult a Unitybe. Szivesen latnam azt, hogy az allatok vagy a zombik legalabb tipustol fuggoen egy kicsit gondolkodnanak. Pl: fozombi ami nem csak megy elore mint a tank hanem kiter az utes elol, vagy konnyebb tamadasi iranyt keres vagy a kutya amit ha megsebzel hatral es korbe fut, majd ujra tamad esetleg elmenekul ha tul kicsi az elete...

A DX12 frissites a Unity 5.4-es verziojaba fog kerulni iden juliusban. Remleljuk a legjobbakat es abbol mindenki csak nyerni fog...
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.18. 12:29:53

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Akkor a kereskedő NPC-k sem lesznek gondolom még (sétálgató,és helyben árus)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.18. 12:23:02

OFF
Ez World War Z is jó zozós film Brad Pittel. Ebben meg rohannak, mint állat. Centurio mod. 😊
Prefab csomag jót tett a várossal. Kösz a tippet Rocco. Közben találtunk 200 % skilles módot. Még azt lehet kipróbálom.
Random_
Újdonság számomra a videóból, hogy a Banditákat kivették az Alpha15-ből, cserébe viszont azt ígéri Madmole, hogy sokkal hamarabb fog megjelenni az Alpha15. Az indoklás szerint a Banditákon nagyon sok meló van még és szeretnék, ha tökéletes lenne mikor bekerül a játékba. Sok meló van még az animáción és az AI-n.

Másik érdekesség, hogy tervezik kicsit nehezíteni a játékot azok számára akik a föld alatt szeretnek elrejtőzni. A videóban bemutatott bányász zombi pl. gyorsabban tudja kiütni a talajt és a sziklát. De úgy általában tervezik megnehezíteni a föld alá rejtőzködők életét. 😄

Lángszóró és molotov koktélt egyelőre nem terveznek. Kapacitásaik másra mennek el és a lángszóró és molotov koktélhoz az objektumok éghetőségét kellene leprogramozniuk.

Az airdrop-os gépet se lehet lelőni és nem is terveznek ilyesmit.

Kaja megromolhatóságát se tervezik a játékba. A farmolást fogják kicsit bonyolítani a trágyázás lehetőségével és végre lehet sört készíteni aminek lesz külön mellékhatása. Elvük az, hogy a játékban a fő irányvonal a zombik megölése és a hordák túlélése. A farmolás inkább egy mellékszál amivel lehet szórakozni, de nem akarják a kaját se túlbonyolítani, hogy megromolhat stb...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

De nekem össze-vissza vannak a programjaim több vinyón, incs olyanom, hogy egyértlműen ez a steam játékok mappája...

Random_
Ma felpörgettük a dolgokat Rocco szeróján és egész szépen alakulnak a dolgok. Yarr befoglalt egy ideális épületet amit kezdünk rendesen belakni! A közös munka olajozottan megy, sikerült a 21. napra kiépíteni egy jó bázist, de ehhez mindenkinek megvolt a maga feladata.

A bázis 4 biom határán van. Hárman kezdtük Ferenccel és Yarral ezután Rocco is beesett és Marshal is feltűnt egy pillanatra. Holnap tudok újra belépni szerintem, korábban már nem fog menni.

Nekem sikerült a quality joe-t kimaxolni így már lehet lootolni bátran és jönnek is a jó cuccok. Fegyó receptekből még nem vagyunk erősek, de megyünk és lootolunk. Én a szerszám készítés és a páncél képességemre álltam rá és én gyártom a társaságnak ezeket.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

nagyon egyszerű az egész steam mappát át rakod az új helyre és a steam indítót át írod annak a helyére ahol az új lesz és mindent oda fog tölteni.

Kipurcantix

Steamben át lehet írni valahol, hogy hová másoltam át a játék könyvtárat, hogy ne kelljen újratelepíteni? Az SSD-t másra kellett felhasználnom, és ezért átnyomtam róla a játékot a HDD-re, így a régi parancsikonnal el tudom indítani a steamet, a játékot meg az új helyén a saját könyvtárából tudom elindítani. Ha steam nem indul előtte, akkor a játék nem indul. Meg gondolom így a steam sem méri, hogy mennyit tolom a játékot, mert alapból azt mondja rá, hogy installáljam. De megvan, csak egy másik meghajtón...
Utoljára szerkesztette: vaakuum, 2016.07.17. 15:21:27

Nem rohangásznak,még éjjel sem.Zombieland nagyon jó film,ajánlom mindenkinek,hamarosan jön a folytatása!

szerk:augusztusban kezdik a forgatást,talán jövőre ősszel megjelenik
Egyébként ez a film áll legközelebb talán a játékhoz,meg a Walking Dead,bár azt a sorozatot nem néztem,csak részleteket láttam belőle
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.17. 15:16:47

TimeStayAfterDeath -re tippelnék.
Engem is ez érdekel. Az, hogy nappal is rohangálnak nem túl életszerű. Ugye a valóságban sem rohannak. :-)
Melyik az a sor amin változtattál?

Köszi, mindenképpen berakom. Bosszantóan gyorsan tünnek el.
Jó kis sztori<#worship>

Ment privát üzenet.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.17. 13:14:08

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

NPC-kről,banditákról még mindig nincs egy szó se,remélem nem dobták az egészet?

Érdekes, vaakuum #10703 posztjáig még jó volt ma az oldal stílusa, azóta nem megy. <#confused>

Új videó az alfa 15-ből:

Rocco, adsz egy linket arról a csomagról? Kipróbálnám.
Örülök hogy szétcseszitek a topikot!<#banplz>

Ez a hullás dolog elég jó ötletnek tűnik, ha nem is 25 nap, de jó pár napra be lehetne állítani.
Remek leírás igazán élveztem az élménybeszámolódat!
Miért nem írjátok át a holtestek rothadási beállítását hosszabbra, csak szívatjátok magatokat gyerekek. Meg "hangulatosabb" is az, ha reálisan mindenfelé hullahegyek hevernek én ezért 25 napra állítottam be a tetemek bomlását, hogy cool legyen meg lehessen lootolni is kényelmesen. Vaakuum nagyon ügyi voltál GJ!
Ha valaki akarja a változást pl zárt multiban vagy singlében, annak itt egy link, cserélje az alábbi linken elérhető file-t, de előbb csináljon biztonsági mentést magának.
http://www33.zippyshare.com/v/QfN6uKlz/file.html
[/spoiler]

Tegnapi élménybeszámoló...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nu, tegnap elkezdtem én is a játékot, éA Dragscorp szerveren, ahová még éppen felfértem.
Égett biomban indultam, az 55-ik nap délelőttjén. Kis matek: holnap este hordanap, SZUPER!
Elindultam a térkép közepe felé, hátha akad valami kisebb település arrafelé. Közben igyekeztem haladni az alapküldetésekkel. Mire elkezdett sötétedni, belefutottam egy bekerített temetőbe, természtesen a zombik azonnal megjelentek kívül is meg belül is. Eleinte az utcán kacsázva, később egy darabig az egyik magasabb keritésoszlop tetejéről lőtem őket, de hát a minimál nyilvesszőőmennyiség, (ami tollat utközben találtam az nem volt túl acélos), az fogyott erősen, lévén, hogy kezdőként még fejlövésből is kell vagy 5 egy zombinak. A favágóknak, dagiknak meg mégtöbb néha (vagy a hitbox nem tökéletes <#szomoru1>). Aztán mikor már annyian voltak az oszlop tövében, hogy félő volt elérnek egymás nyakából, inkább leugrottam tüskézni.
Mire befejeztem, éppen 22-t ütött az óra, gyorsan bevertem a kis kápolna bedeszkázott bejáratát, és framekkel eltorlaszoltam, meg azokat upgradeltem. Így a frames küldi is elkészült. Ledobtam az ágyat meg egy tábortüzet, és kész volt az alap küldetéscsomag...
Persze az egyetlen fáklyám nem világította be az éjféli sötétben a belső teret, de sötétben is lehet padokat bontani, ígyhát munkár a fel, szerszám kopjon, faanyag gyűljön, képesség fejlődjön, minden ülőkét szétszedtem. Közben kutyák észrevettek , és elkezdét ütni a falat vagy kerítést, ezt nem tudom, ezért a szószékre felugrottam, azt körbeszórtam tüskékkel, majd a falra rakott frameken még magasabbra mentem, ha esetleg a kutyák betörnének. Egy darabig még őrjöngtek, én huntedként kuporogtam a sötétben a plafon magasságában, majd reggelre minden elcsendesdett. Kimerészkedtem, sehol semmi nem mozdult. A térkép szerint egy település sarkát találtam meg, hát óvatoskodjak akkor bentebb.
A kerítésen beugrásra otthagytam néhány logot, ha kutyák elől kellene nagyon rohanni, de utána belevágtam az ismeretlenbe. Újabb temető, de ásás nélkül semmi lootolható nem volt, így haladam tovább, míg egy elektromos erőműbe botlottam...ott az udvar zombimentesítése után a villanyoszlopokon készítettem magamnak egy magaslati bázist, és nagy bátran kitakarítottam a portán lévő épületeket. Az udvaron találtam némi szaladgáló ennivalót is, csaképpen az égett biomban bőrt nemigazán adnak ezek a jószágok. Viszont lett tollam dögivel. A közelben egy Shamway food sziluettje is feltűnt, azt is megnéztem. Mivel erősen közeledett az 56-ik nap éjjele, ami meg ugye horda, és a játékostársak is kezdtek eltűnni a szerverről (legalább is a korábbi rengetegből asszem csak ha 4-en maradtunk) szörnyű gyanú ébredt benne: egyre nagyobb a valószínűsége, hogy engem találnak meg a rosszarcúak a vörös hold fényénél. <#wilting> Az erőműhöz már nem mertem elindulni, de a shamway tetőlétráját kezelésbe vettem: az alsó két fokot leütöttem, hogy csak a mellette levő kukáskonténerről lehessen rá felugrani, a nagy nehezen kreált 10 woodlogomat a létra köré szórtam, és felfeljlesztettem erősebb fára őket, minden mást meg elkezdtem sima logokkal szórni az épület azon oldalán. Igyekezetem nem volt hiábavaló, bár próbáltam csendben, tábortűz és egyéb tevékenységek nélkül kihúzni, a vörös hold fényénél hunted lettem... Kiálltam a létra tetejéhez, hogy lehetőleg arra az oldalra jöjjenek a zombik, és csendben azon reménykedtem, hogy kicsi horda lesz ferál és rendőr nélkül....
Az érkezők megtalálták a nekik szánt területet, azért fogytak is szépen a tüskéken. Hajnal kettőkor akkora csend lett a környéken, hogy lemerészkedtem lootolni, mert a 4 órát már nemigen bírták volna ki a hullák. Sajnos így is elég sok cucc lehetett az enyészeté... Aztán a délelőtt során megnéztem a szomszéd házikót, aminek a picéje totál víz alatt van, de ekkor kutyát és ferált kaptam, úgyhogy visszakotortam a Shamway tetejére... ahová a feral valahogy feljött, pedig közben a konténert már a horda szétverte. Feralt végül is tüskével kellett kinyírnom a tetőn, és itt volt vége a tegnapi kalandjaimnak. Tehát ha most belépek, a következő projektem, hogy megtöltsem az üres üvegeimet vízzel, illetve tovább merészkedjek az épületek között.

Izgalmas dolog a szerveren, hogy minimál játékkal is lehet hordát "nyerni". Ad a feelingnek, hogy nem egy hét készüléssel, hanem csak 2 ingame nap után már dőlnek a dögök, és 3 fáklya fényénél lehet reménykedni a túlélésben <#wilting> Mondjuk beismerem, mákom volt, hogy kis hordát kaptam, a combosabbak biztosan szétszedtek volna.

FerencHuN
lehet kicsit kések.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

FerencHuN
9 kor nekem is jó . remélem 😊 És azt is hogy lesz még időnk 14. napi horda elött felkészülni. rengeteg a munka horda után a házunk védelmét kell megcsinálni. az már meg is van hogy miként 😊

Random_
Hogy sikerült meghalni? Én most nagyon jól fejlődök, nyugisabbak a nappalok, de persze éjszaka futnak a zozók.

Sajnos nem jönnek az emberek, pedig buli lenne építeni egy közös falut, ezért is írtam ki ide a koordinátánk, hogy a projektet felpörgessük. Egyelőre Ferenccel és Roccoval találkoztam. Egyeztetünk ki mikor ér rá és próbálunk akkor belépni.

Holnap kilenctől aki ráér jöjjön és csatlakozzon a kolóniához. Építsünk egy várost közös védelemmel!

Hinnye, azt hiszem megtaláltam a walking dead prisont! Remek ez a csomag, szögesdrótos hasziendák, egykor élt házörzö kutyák végik a kecót. Stb, remek épületek.
Gilmoor
tök mind1 mikor megyek fel rocco szerverére, mindig egyedül vagyok. Még megdögleni is sikerült, nem elég hogy unalmas még a maradék kedvem is elmegy. Rocco, kérlek töröld a karakterinformációimat a szerverről. Nem akarom azt a seggfejkaraktert folytatni. Köszi előre is.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Mályki86
<#eljen>
ja, de én felnyomtam 100%ra a gyújtás képességet, ill a fáklyakészítés is több úton lehetséges immár.

Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.16. 19:35:36
Mályki86
A fáklya alapból is felgyújtja a zombikat.A playerekben nem vagyok biztos.
Én a fáklyát csináltam meg olyanra, hogy lángra lobbantsa az ellenfeleket.
Rocco köszi ezt a prefab cuccot, elképesztően gazdagítja a pályát, ez a kiegészítő kincset ér! Micsoda épület kavalkád, +1 x ty!!!!!!!
Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.16. 17:04:34
FerencHuN
Nagyon helyes végre 😊)

Ment privát üzenet.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.16. 15:00:37

Mályki86
Szeretnék kérni én is egy jelszót Rocco szerveréhez.Köszi előre is. 😊
Mályki86
Régi szép idők!Én is nagyon bántam mikor át álltak a jelenlegi (Rust majmolásos) rendszere.Sokkal élethűbb volt a korábbi farmolási módszer, illetve a craft rács is hiányzott sokáig.Mostanra (kényszerből is, de) már megszoktam.Azért néha még eszembe jut, mikor órákig töröm a követ a bányában, és azt kell néznem hosszú-hosszú ideig, ahogy horpad a szikla. 😄
A rustot nem ismerem, ahogy a korábbi verziót sem. Szerintem ez a korrekteb kivitelezési forma. Kár volt leváltani azt a verziót ezek szerint.