7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem én voltam, mire odaértem már ott volt! <#wave>

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Ment a jelszó foximaxi22.

Ez a topikot napok óta buggol már megint...<#csodalk>

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

FerencHuN
Szia szomszéd.nem. Don szerverén a legutóbbi bázisom. Kb 2 hete.
Mikor szomszédok voltunk az azt megelőzö map volt. majd nézd meg mien faja bázisom volt Random_ licensz alapján 😊

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Hollo az gondolom nem az mikor szomszédok voltunk..?
Random_
Rocco szerverén nem tudom ki épített betonkockát a közös házba acél ajtóval, de levertük az ajtót. Nem igazán értem miért kell beleépíteni ilyen helyiségeket egy közös házba. Aki védeni akarja a saját cuccát az simán rakjon le egy zárt ládát.

Amúgy alapvetően minden közös mi legalábbis Ferenccel és Yarral így beszéltük meg az elején, ami saját felszerelés azt egy külön zárt ládába rakjuk. Alapvetően az az elsődleges cél, hogy a közösség számára szedjünk össze minél több nyersanyagot és abból mindenki vehet ki, de illik be is rakni a közösbe abból amit talál.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Na akkor fasza.Ki az aki meg tudja jegyezni mindezt? Igaz párat be lehet irni a mapra,pl a szerszámboltokat.De minden apró kis lootot megjegyezni,azért ahhoz már 200-as iq kéne<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

FerencHuN
na végre. várom már a videót a régi bázisomról 😞 lehet sirni fogok rajta 😞 😄

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Random_
Az nem úgy működik! Miután kilootoltál egy tárolót onnan kezd el számolni 45 napot. Azaz minden tárolónak más a respawn nap. Érdemes megjegyezni melyik boltban melyik nap voltál és onnan kell számolni 45 napot.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Anyagom nem sok van,mert mindet felemésztettem ami volt,de a fákat kivághatod,csak ültesd is el őket újra.Ja gyere a szomszédba közvetlen,sok szikla van körbevéve.A bejárat jelszavát elküldöm steamen,

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na nembaj holnap lehet elkezdem melletted
Akkor az építkezés t
Egyébként bővíteném egy motoros beállóval,mert igy elég gáz hogy kerítésen belül van a garázs.Sajnos letelt a szabim,így most lassabban haladok majd a munkálatokkal.Bányám nagyon jó,már félek lemenni egyedül.<#idiota> Még az hiányzik hogy bespawnoljon oda egy zombi.Egyébként most néztem,45 napra van állítva a loot respawn,így hamarosan jön a következő fázis a 135. nap után
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.20. 15:16:31

Már bánod mi??<#idiota>

Hollo
Ez az a ház amit elkezdtünk első nap? Aztán én azóta be se léptem :-D
7.napi hordánál nagyon észnél kell lenni amúgy.Kézben a javítószerszám,betonmix,acélrudak,közben irtani az ellent,folyamatosan lootolni,javítgatni körbe körbe.Jó trükk az hogy folyamatosan megyek,így nem egy helyen rombolnak.Mi lenne ha még futkároznának is közben? Jó ez a pillar-os megoldás,3 blokknyi területet elérek belülről kifelé.

Lesz ám cefre,ennyi szőlőből.D Krumplim már van elég egy darabig.Főváros felett van amúgy ez a nagy zöld terület,és a tó is
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.20. 12:59:43

Pont mellettem van ilyen tó hatalmas,meg körben lakatlan házak,azt nem néztem van-e benne forge.Amúgy ez most a jelenlegi állapot:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Random_
Nagyon kúl! Én most szeretnék egy tó közepére építeni, de lenne egy horda napi hentelős bázisom amit egy meglévő épület átalakításával képzeltem el.

Ha tudtok olyan helyet ahol van tó és körülötte zöld biom, akkor szóljatok! Meg egy lakatlan ház is érdekelne, forge-os, ha lehed, de nem muszáj mert van saját forge-om. 😄

Mennyi melód volt benne! Ezért is akarjuk hogy tartósan fennmaradjon egy szerver.Egyébként én most a földfelszín felé építkeztem,alul már hatalmas barlangom van,volt hogy egy valós óráig is bányásztam folyamatosan.Tegnap sikerült túlélnem egy 7.napi hordát,egy teljes játékbeli napig tartott utánuk a karbantartás,de nem jutottak be a kerítésen belülre.Volt rengeteg rendőrzombi,feralok,kutyák,sikolyok,spiderek,minden jóság,egyedül a feralok okoztak gondot,de gyengítettem őket ahogy tudtam,a tüskék elintézték azért őket.Acélból lesz lassan az összes elem a kerítésen,nagyon sok scrab-ot felemészt,megint mehetek az újabb 5 ezres adagért a bányába.Pár kép:

Random_
Még mindig az előző szerverről egy videó...

A következő Mályki és Ferenc bázisáról fog szólni, ha minden jól megy még a héten. 😊

Ment a jelszó csontigodnak is.

Random_
Én is rendeztem a részem az év végéig. Tetszik a szerver, mert még élek és túléltem egy kutyatámadást! Talán itt megcsinálhatom a víz alatti bázisom. Találtam sok vízfelületet.

FIGYELEM!!!

Hosszas csevegés után úgy döntöttünk Dragscorp-al,hogy alfa 15-ig marad publikus a szerver,utána azok fognak bekerülni a játékba,akik perkáltak a szerver fennmaradása érdekében.Részleteket már leirta Drag a steam csoportba,akik előre jelzik hogy fizetnének,azok vegyék fel a kapcsolatot itt priviben Dragscorp-al a részletekért,egyértelműen a csoportba is ők kerülnek majd.Így sokáig fenntartható lesz egy stabil szerver,és egy kis közösség is.Ha nagyon sokan fizetnek,akkor lehet bővíteni a slotot,majd kialakul közben a dolog.
DRAGSCORP linkje:

https://sg.hu/felhasznalo/1183032243

Köszönettel!!!!

szerk:tudom hogy kemény,de hogy fennt maradjon egy szerver,és mindig tudjunk játszani ahhoz lépni kellett!! én 1 évre fogom kifizetni a részemet!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.19. 22:29:07

Mindenkinek ment a pü. aki jelszót kért.

Aki bent van a 7Days csoportban steam-en, azoknak van új bejegyzés
Itt aztán van hangulat! :-D
Random_
Elkezdtem pályafutásom Drag szerverén is, csak a változatosság kedvéért. Először szavannára dobott a gép onnan egy nagy tó átúszása után kiégett területre kerültem. Egyiken megszedtem magam kukoricával a másikon tollat lehet gyűjteni. Meg van sok állat különböző vadászatokkal telt az első két napom.

A kiégett részen csináltam egy alaptábort víz mellett így ott tudom hűteni magam. A végén egy kutya majdnem meglepett, framet dobáltam magam alá, de felbugolt, így szaladni kellett. Hátrafelé futva tüskéket dobáltam és abba beleszaladt a kis cuki kutyus. Most egy tucat kiégett házrom között léptem ki azokat kilootolom majd. A forgera való cuccom már megvan csak kellene egy zöld biom. Addig nomád módon nyomulok...

Égő állatok levadászása...

Víz alatti vadászat

Figyelj már küldjek egy pumpát? Szerintem leeresztett a szobád fala és mivel nem védi a kis buksidat semmi puha, beverted a fejedet a kemény falba! (jó sokszor)

Mintha te montad volna nem is olyan régen:
"azért viselkedsz ilyen kihívóan közönséges trógerül, egyrészt mert az vagy, másrészt, mert képtelen vagy normálisan viselkedni és ha a megszokott kocsma stílusodat meghaladó sorokat látsz mindjárt ez az alja viselkedés tör elő arcodból.
Én az ilyeneket az életben egy vagy betört orrú sunyi szarháziaknak ismerem, aki csak a másik háta mögött mer morogni, vagy meghunyászkodó szarháziaknak, akik akárkivel bratyiznak, persze utálják a világot sajátos undorító lényük végett. Internet vitéz.
Szívjál gázt és menj a picsába."
Idézet vége!

Most te mit is csinálsz? (pub style)

Először is szerintem itt senkit nem a seggedből rángattál elő, (ott szerintem max egy kupac labanctallért találnál) hogy ilyen alpári stílusban beszélj!
Másodszor, meg lett mondva, hogy DON nincs itt, ergo nem lehetett vele beszélni, hogy mikor fog lejárni a szerver és be lenne szállva a bérlésbe.
Harmadszor, veled értelmesen beszélni sem lehet, (mondjuk az előbbieket olvasva úgy néz ki, hogy ilyen téren fegyvertelen vagy) mert rögtön felkapod a vizet.

Idejössz, hogy mutogasd azt a hatalmas egódat, és csodálkozol ha nem térdelünk le a nagyságod előtt, mikor mindenkivel lekezelően beszélsz? Szerintem nem őriztünk együtt tábortüzet (mondjuk, arra te lettél volna először rádobva)

Szerintem keresd meg a gyerekkori csontodat és akaszd vissza a nyakadba, legalább a kutyának legyen valami öröme, hogy újra játszhat veled.

Sicc!
Utoljára szerkesztette: Dragscorp, 2016.07.19. 19:08:59
Ez a stílus itt nem megengedett,következőre megy a kitiltás a topikból.Senki se beszélt itt ilyen hangnemben.Légyszives vegyél vissza magadból.Köszi!

Csak fikázni és vinnyogni tudtok !
Tegyétek csak. Nincs is jobb, mint egy kollektív fikázás.
Jó látni, ahogy egy rakás "felnőtt" a fikázásra, hogy beindul de egy szerencsétlen 6000forintos szervert képtelen kifizetni, fentartani, mert annyira ruppótlan és képmutatóan csapatcentrikus barom. Volt egy szerveretek, amit egy DON nevű fickó fenntartott, melyikőtök gondolt arra, hogy megossza a terhet?
Felnőttek mi? Szarháziak.
Ha egy csöpp gerinc vagy kollektív együttérzés lett volna bennetek, és nem ez az alja csöves magatartás, még üzemelne a hőnszerett szervetek.
LOOSEREK! ÉS EZ TÉNY! REMÉLEM FÁJ AZ IGAZSÁG! ÉN élek mint marci hevesen és röhögök rajtatok szerencsétlen LOOSEREK!
Akinek nem inge...

BANN PLS!
Utoljára szerkesztette: Centurio01, 2016.07.19. 18:04:34
OFF:

ez lesz a következő amit beszerzek,muhahaha

CHKN topik

van belőle csúnya verzióm egyelőre,mindjárt meglesem milyen

na nem vagyok meglepve hogy ez is az Unityt használja.
a topikjába irjatok a játékkal kapcsolatban,ez csak ajánló volt!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.19. 15:38:06

Random_
Amúgy van egy beton helyiség az épületben ami nekem eddig nem tűnt fel. Ott mi van?

Haha, ja az lenne, de telón állandóan félrepötyögök, aztán nem győzöm javítani...

Ubity az Unity<#hehe>

Nagyon régi probléma az, nem olyan régen szóvá tették, hogy a v14.6-ban megjelenik a frissítés rá, de nem jött azóta sem. Mondjuk a Rust is ilyen, ott is méterekről sebez a farkas és a medve.

Lehet ez is valami globális hiba a Ubityban? Sajnos még nem olvastam konkrétumot a hiba okáról.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.19. 14:47:51

Random_
Single playerben a zombi ütéssel nincs akkora probléma, de az se tökéletes viszont a szerver lag erre rátesz egy lapáttal.

Random_
Én tegnap voltam lenn és ástam alagutat arra, de nem haladtam végig 300-as szerszámot tudok gyártani. Alagút ásás közben találtam egy érclelőhelyet. Szerintem azt is el lehetne feltárni.

Gilmoor
Random nézted a bányát? Marshall kollegával kicsit megpiszkáltuk, a végén alig találtam ki a bányából. Mocskosul sok nyersanyag van ott. Lassan maximum lesz a bányászat és akkor jó volna egy jó szerszám, amivel 1 ütés/kockával haladhatnék végre 😊 Csinálok egy repülőgéphangárt odalentre, mert zavarnak a kusza járatok. Kifésülöm őket.

sikerült harmadszor is meghalnom, egy zombi medve az alsó emeletről a felette lévő mennyezeten átnyúlva két ütésből megölt.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.07.19. 13:37:47

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Kis módosítás azért van a szerveren,mert alapból kereshetjük a zombikat,és állatokat,ezt elfogadta mindenki,és nagyon bejött,de nagymértékű átalakítást én sem támogatom,állítólag singlében nem ütnek távol a zombik,de majd kipróbálom.A fejlesztők se a multira mennek,a végső tesztelés alatt tolják fel valami testszerverre,nem tudom őnáluk van a szerver,vagy bérlik-e?

Nemrég volt róla szó hogy javítottak a spawnrendszeren,tényleg úgy lenne jó ha egy megpucolt területen pár napig nem jönnének elő a zozók.A lootnak mindegy mert drag szerverén 50 napra van állitva a loot respawn.

Újraindítva. A parancs neve "shutdown".
Ekkor biztonságosan leállitja magát a játékszerver. Menti az időt, pályát és a karaktereket. Ha kilövöd a folyamatot vagy kifagy a szerver, akkor gubanc keletkezhet. Bár az időmentéssel csináltak valamit nemrég a fagyás okozta időeltolódás miatt, mivel az idő sok mindenre kihat.

Hétvégén 3-szor kérdeztem TS-en, hogy nyomjak e resit, de egyszer sem kaptam rá választ. :-)
Ja, szándékos. Szerver indítás óta ilyen. Szerintem viccces, hogy milyen könnyen bontható minden.

Megy a resi.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.19. 10:37:24

Random_
Block durability 150% ez szándékos? Az alapérték 100% szokott lenni.

Egy restartot vagy resetet csinálj, mert nincs hangjuk a zombiknak. Van rá egy parancs amit Ironman nagyon ismer már. Nekem most nem jut eszembe.

Az még csak-csak, bár nyilván nem nyerő...de hogy az ember háta mögé ütéstáv határára, az szeriintem pofátlanság.
Spawnoljanak egységesen 50 méterről messzebbre, onnantól engem spec nem zavar, hogy ki volt-e előtte takarítva, csak legalább legyen lehetőség mérlegelni, hogy harc vagy futás az újjabb zombikkal. De most csak onnan lehet észrevenni, hogy a hátam mögé spawnoltak, hogy meghalok.

A spawn rendszer engem is kiakaszt. Tehetnének be egy alternativ NPC kezelést, a zombik mozognának a pályán össze vissza mint a Walking Deadben. Puskával messziről lehetne látni az adott zóna tiszta e vagy nem.
Személy szerint mindig is utáltam ezt. Pl. kitakarítasz egy környéket és belespawnolnak.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.19. 09:36:07

Azzal csináljatok valamit pls, hogy ne 3 méterre spawnoljon a hátam mögé 2 zombit, mikor harcolok, és előtte néztem körbe, hogy tiszta mögöttem a terep. Jelen pillanatban szemrebbenés nélkül ütném még a mentőben is azt a majmot, aki ezt így programozta le...
Nyilván meghaltam, mert stunból nehéz menekülni, ha egyik irányból jön egy csapat, másik két irányból meg hirtelen ütni kezdenek.
<#wilting>

Random_
Én azért fizettem, hogy a 7 Days to Die játékkal játsszak és eszem ágában nincs modolni, meg sorokat átírni. Lehet nehéz kinézni belőlünk, de mi is tudunk xml sorokat átírni, attól még nem leszek programozó. Próbáld meg elfogadni, hogy van aki az eredeti játékkal szeret játszani, bármennyire is nehezedre esik ez. Én maximálisan tisztelem amit a testvérpár létrehozott és mindig izgatottan várom az új verziót. A bizalmam feléjük maximális, mert ellentétben veled ők már kicsit mélyebben ismerik a játékot és van egy célkitűzésük mely felé haladnak.

Te csak annyit csinálsz, hogy amit ők kifejlesztenek abban átírod a paramétereket. Mintha egy építész által megtervezett házat felújítanál. Szép és jó amit csinálsz, de az építész nélkül nem lenne mihez hozzányúlnod. A minimum az, hogy tiszteled más ember munkáját főleg, ha te azt dolgozod át.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.07.19. 08:03:04

de durva! egyébként irják hogy majd erre is sort kerítenek később ha már meglesznek az npc-k,és az elektromosság:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?41237-Developer-Diary-Alpha-15!!!&p=462202&viewfull=1#post462202

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.19. 03:42:40

A pénzügyi dolgokat a steamdb tökéletesen megmutathatja. Szerintem nem dőzsölnek benne. Régóta figyelem ott az általam is játszott játékokat. Egy egyszerű példa (emlékezetből írom, ha tévedek javítsatok ki):
A 7DtD-ból az elmúlt 1 év alatt kb. 1,1-1,2 millióról 1,4 millióra növekedett meg a játékot birtoklók száma. Ez durván 200 000 - 300 000 db. 1 év alatt, de ha nem csal az emlékezetem nagyon sokáig egy helyben toporogtak, mostanában nőtt meg a játékeladások száma (talán a konzol miatt). Ezekből is sokat valószínűleg akciózva adták el...A konzolos jogokból nyerészkedhettek. Ha mindent jól csinálnának, akkor lehet rohannának megvenni mint pl. a Rustot. Ott 1 év alatt 2,8 millióról 4,1 millióra nőtt a tulajdonosok száma (az aktív játékosok száma meg jelenleg 3x, ellenben a 7DtD-al ahol durván visszaesik, ahogy telik az idő a főverzió kiadása után, úgy laposodik el).

Szokásos teória, az alapötlet jó, de sok sebből vérzik. Sajnos.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.07.18. 23:44:53

Te programoztad a WOW-ot, Blizzard-nál dolgozol? <#wow1> Azt a mindenit, meghajolok szellemi nagyságod előtt!!!!! (ja nem, azt is csak módosítottad)
Tervezz és írj egy FPS játékot a nulláról, esetleg programozz le egy AI-t aminek a színvonala nem egy zacskó szárított molylepke értelmi szintjén van, (értem ez alatt, hogy nem script, hanem az adott szituációnak megfelelően cselekszik) majd akkor én magam fogok faragni neked egy piedesztált.
Én is mókoltam már a 7DtD beállításain és nem érzem magam tőle egy John Carmack-nak.
Ez a játék még erősen alpha verzió, majd akkor lehet csapkodni igazán a nyálunkat ha végleges lesz, amúgy meg igen, csinálnak egy másik játékot is a fejlesztők miközben ezt reszelgetik. Jelentkezz hozzájuk és segíts nekik: http://thefunpimps.com/jobs/ <#help>
Nem mondom, hogy rossz amit csinálsz és nincs benne munkád, csak úgy isteníted magad, mintha te szoptad volna hegyesre a piramisokat.
Peace
Utoljára szerkesztette: Dragscorp, 2016.07.18. 23:32:02
Random_
Ezt inkább nem kommentálom, mert sértődés lenne belőle.