7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Addig gyakorlok egyet! Ez a repkedés nekem nagyon tetszik<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na ez nem is rossz ötlet!!! Igy lenne értelme a kereskedésnek!! Craftolni csak primitív szerszámokat lehessen,jó cuccok meg a kereskedőnél legyenek.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Az a forgés ház jó szokott lenni, nagy segítség az elején... gondolom lent a bejárati ajtótól jobbra a fal és a tűzhely között áll a forge...
Ha úgyis vissza kell menni a vizes pincéhez, egy vödröt vigyél mindenképpen, és azt is töltsd meg ugyan azzal a lendülettel.

Más: Kraftolásnál az 500-as limit elég gáz. A kraftolás is elviselhető lenne, ha mondjuk gyorsabban fejlődne a skill a gyártással. De akkor mit is várnak pontosan? így is le kell gyártani kitudja hányezer baltát, hogy elérje az ember a maxos szintet... most behozzák, hogy csak 4-esével lehet gyártani... tehát normal player játsszon egy évet, mire 500-as cuccot tud csinálni? Nonszensz. Ilyen esetben szerintem minimum az kelle, hogy 1-2 darabonként szintet lép a skill.

Köszi.

A vödör még nem volt az jó ötlet. Az a gond van nálam 20 üres üveg. De a közelbe nincs víz. Pedig nem a sivatagban vagyunk. Egyszer találtunk egy házat jó messze attól ahol most vagyunk, annak a pincéje vízben állt. Ha más nem vissza rohanok megtöltöm a 20 üveget aztán kitart valameddig. Vagy tovább állunk. A mostani házba meg volt forge. Ezért is maradtunk.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Random_
Legújabb agymenés az lesz, hogy nem lehet craftolni csak 500-as minőségű cuccot. Találni találhatsz jobb minőségűt is, de craftolni csak 500-ig tudsz. Ha szeretnél egy 600-as csákányt, akkor vagy gyártasz 10 500 minőségűt és összekombinálod őket workbenchben vagy lootból esik neked esetleg.
Ezzel párhuzamosan ami minőséggel rendelkező craftolható cucc abból egyszerre csak négyet lehet craftolni. Szóval nincs olyan, hogy elkezdek gyártani 100 baltát. Lehet gyártani, csak egyszerre 4-et enged!

Kicsit kibuktak az ötlet olvasatán a fórumon, nem tudom ezt tényleg bevezetik-e.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
víz szerzés:
loot keresgélés, zombik, wc akár murky water amit kifőzhetsz, remélhetőleg találsz hozzá pot-ot is ami kell hozzá a campfire-ban
havat ásol majd egy hó és egy üres üvegből főzöl tiszta vizet campfire ban, pot szükséges, yucca növény és üres üveg párosítása sivatagban
ha kész a forge, 7 darab forged iron-ból készíthetsz bucket-et (vödröt) amivel ha merítesz elraktározhatsz benne 4 block-nyi vizet
az üres üvegeket felhasználhatod jobb klikkel meríthetsz, így lesz murky water-ed, ki kell főzni
tavat, óceán szerte világon találhatsz random, hogy merre van még víz?:
egyes vityillókban van kád meg a kertben is található medence, meg néha talál az ember esőgyűjtőt is

szinte csak 7 dolgot kell gyűjteni a elején
3 alapnyersanyag fa, kő, fű
fém -leginkább a kis szürke köveket üsd szét abból több kő és fém jön (sztem)
tollak: fészkek a földön vagy leütsz egy kakast
short iron pipe -ez mindenképp kell a forge-hoz csak találni lehet
találni?: találsz wrench-et szétszerelsz vele egy wc-t mondjuk pl., találsz magában, vagy találsz forge-ot
animal hide: kell 20 a forge hoz, vadászat én mindig megpróbálom leölni őket ha látok egyet bár én az elején mindig el dobom a húst utálom ha feleslegesen húzom be őket, inkább mérgezett kenyeren és húson élek addig.
amikor ki loot-olsz egy zombit, utána ilyen hulla maradvány lesz belőle , üsd szét és kapsz csontot, ha ott nem akkor egy állatot ütsz szét stone axe-al..
csontból csinálhatsz kezdetleges kést belezéshez pl.
ha kell agyag (clay) akkor megnyitod a map-et és a barna foltok azok (mindenhol megtalálható szinte a felszínen)
sigh..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.09.07. 12:40:47

https://www.twitch.tv/infrath

Random_
Eltérő a víznyerési lehetőség területenként. Sivatagban pl a yucca-ból tudsz csinálni. 4 Yucca és 1 üres üveg ebből lesz Yucca Juice ami hűt is és oltja a szomjúságot.
Amúgy tényleg a pocsolya, tó vagy zombi, láda stb dobhat vizet, ahogy Ironman is írta. Havat ha találtok, akkor hóból lehet kiolvasztani vizet.

Ha éjszaka jött rátok feral meg rendőr, akkor kihalt területen lehettek. Ott hűtőtáskákban lehet kaja, de érdemes inkább valami zöld vagy füves területre vonulni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Legjobb menekülési pont a tető.Pár wood frame,és feljutsz a tetőre,annak idején az se volt,létrákat kellett gyártani,és nem mindegy hol másztál fel a háztetőre,nagy élmény volt.Ez a wood frame most nagy könnyítés a játékban,mindent el lehet érni vele.

Ohhh... volt az is. Az mondjuk úgy bejött a házba mintha meghívtam volna, szétvert mindent aztán engem is. Persze minden cuccom a házba maradt. Mondtam is a medvének legyél boldog a cuccaimmal és tovább álltam. <#buck>

Akkor örülj hogy nem jött szembe maci.<#idiota>

Lootolni kell mindent,szekrényeket,ládákat,az utakon elszórva hátizsákokat,inkább odúkat keressetek,abban biztos lesz víz.

Beszarok,avval a pár tüskével megvédték a házat

Hát akkor csak úgy nem tudok "csinálni" magamnak vizet. Hanem találnom kell vagy mocskos vizet kifőznöm, amivel nem is lenne gond ha lenne a közelbe víznyerő hely. Ehh.... már a 4. napnál járunk de semmi értelmes helyet nem találtunk. Mondjuk megszívtuk az egyik éjszakát mentünk kerestünk cuccot házat valamit, találkoztunk egy mászkálóval mondom lenyilazzuk, a 10. lövés után gyanús volt nem akart megdögleni. Hát azzal a feral-al vagy mi a neve találkoztunk. Úgyhogy futás lett a vége. <#circling> Aztán persze jött egy rendőr is. Reggelig futottunk. Jó kis játék ez.

Majdnem felugrott a kutya 39.40-nél.38.30.nál meg pörgött egyet a kúszó zombi.DD
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.09.07. 11:17:58

Ezért nem volt akkor tegnap megjelenés,szerintem elviszik a 14.napig.Elég baj már.Ilyet nem kéne csinálni a rajongókkal,vagy kiadják,és teszteljük,vagy ők tesztelik zártan.De így ez eléggé gáz,sőt kicsit spoileres is.

Némelyik épületben van víz üvegben,vagy tiszta vizet találsz,vagy szennyezettet (murky water),én pl wc-kben is találtam szennyezett vizet üvegben,aztán meg kell főzni tűzhelyen,máris tiszta vizet kapsz! Zombik is dobnak vizet néha,faodúkban elég sűrűn előfordul tiszta víz!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.09.07. 11:07:55

Hali!
Na találtunk egy kis házat kő alappal és két magas fallal ami kő. Na most a probléma a víz. Van más egyéb lehetőség víz szerzésre a loot-n és a tóból való töltésen kívül? Mert sajna belátható közelségbe még egy pocsolya sincs. Kraftolt cuccok között nem találtam víz nyerő vagy csináló cuccot.

Hát ezek aztán tudnak játszani mit ne mondjak.Adják ki nekünk majd mi teszteljük a játékot.
Random_

Random_
Na akkor ez változni fog és a workbench jobb arányba gyárt puskaport. Gondolom azért, hogy többen használják és drágább kihúzni a fegyver skillt. Mert eldöntheted, hogy 500 egységből vagy lesz a kezedben craftolva 250 puskapor vagy a workbenchben 500.

Infrath
a workbench jelenleg (14.7) full copy-ja a "tab" -nak (craft menünek)
tehát 2-2 kell itt és ott is..

Infrath
jó lenne ha még hétvége elött kijönne..
most akkor nem csak egy bug volt benne, a kaja kijelzés az nem tarthat 1 hét kijavítani..

Random_
Ez nekem új, hogy a workbench-ben 1:1 arányba gyártódik a puskapor a kézben meg 2:1 arányban. Ez most is így van vagy Alpha15-ben lesz bevezetve? Sose csinálok workbenchet...

vagy ezt már egyszer tisztáztuk? Kicsit deja vu érzésem van.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.09.06. 21:42:32

<#idiota> arra várhatunk!

hehe mivan nemlesz gol vagy mért törölted?😄
A konzol patch 3 az bezzeg kijött!

Együttérzek veled<#idiota>

Infrath
sztem hétfőtől várható max..
és tudjátok miért gondolom így?
mert akkor lesz megint munkám... 😄

nehogy már akkor jöjjön ki mikor semmi dolgom.. 😊
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.09.06. 20:58:53

Alfa13 vezetett az elmúlt egy évben

Igen így van! Ezen az oldalon megnézheted a grafikonokat! Itt látni elsőnek ha feltöltik az újabb releaset steamre:

https://steamdb.info/app/251570/graphs/

Utoljára tegnap frissítették a játékot steamen,persze maguknak.

Ha csak abba belegondolsz, hogy ebből a pár fős társaságból hányan nem játszanak csak azért, mert várják az updatet, akkor hányan lehetnek még akik szintén ez miatt nem játszanak.. 😄
Mint ahogy többen is mondtátok, mindig az új verzió megjelenése után robban be a játék nagyon (én nem tudom, mert kb 2 hónapja vettem meg)
5933-an tolják most a játékot,elég csúfosan lecsúszott.53-ik helyen áll ha a steam-ot nem számolom bele
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.09.06. 20:21:01

Na ez jó! Visszateszik a hawai inges zombit (az a dagi volt),és nála lesz sok pénz,és kaja! Most egy túrista zombi lesz majd! (mennyi ilyen volt a Dead Island-ban!)

Fat Hawaiian shirt z will make it back, basically a tourist zombie. He will have lots of cash and food on him
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.09.06. 20:02:16

Még játszadoznak vele/velünk egy kicsit

nem értem miért nem jelenik meg az experimental a15 akár ma. Videokat nézve alig van bug, ami van az is messze nem olyan szintű mint régen a nagy alfa megjelenésekkor. Emlékszem volt olyan hogy nem tudtad megnyitni az inventoryt, meg volt hogy a zombik nem láttak téged. Na ezek bugok. Ami most van az semmi. Experimentalba simán megjelenhetne...
Infrath
én meg max 2 lövést tartanék normálisnak bármibe shogun-nal...

Azért az avatatlan kezekben is brutális... egy foszladozó húscafatot meg még egy ovodás kezében is úgy kellene vinnie, mint a vajat... (na jó, nyilván egy ovis nem tudja megemelni, de azért egy kifent katana az mégiscsak egy kifent katana, amivel feralt is illene tudni lefejezni kis gyakorlással. És itt ugye túlélő harcosok vannak a játékban, nem ovisok és looserek.
Valahogy úgy tudnám elképzelni, hogy 0 képzettségű szinten felsőtestet-nyakat-fejet ért találattal kutyát és női zombikat 1 találattal, kicsit fejlettebb szinten az alap férfizombikat is, azután dagit-favágót, majd a feralt, végül pedig maxos skillel akár medvét is 2-3-4 vágásból. Legalább is így tartanám logikusnak.

Random_
Azért a katanával csapkodást is ki kell tanulni! 😄
A legjobb vágó eszköz a machete sajnos ritkán dob jót, de ha egyszer találok, akkor nagyon vigyázok rá.

De akkor az a katana legyen már 1 vágás - 1 zombi képességű egy viszonylag alacsony szintű karakter kezében is <#miaz>

Random_
Ja tényleg Alpha15-ben lesz még fejlődik a kertészkedés, tudunk piros virágot termeszteni, sört főzni és lesz lootba energia ital.

Lehet amúgy van olyan ital amit fogyasztva nem tudnak stunolni. Mintha ezt is említették volna.

Infrath
sőt van egy jobb ötletem
lennének még olyan skill-ek is mint pl
stun ellenállás stb.

és a ruhák pár ponttal növelnék, 1-5 pontokkal a skill skálát míg hordod..
stamina regen-t stb.
és az lején lenne haszna míg semmire se teszel skill pontot..
mondjuk lehet nem 1-5 pont kellene, de na vhogy így..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.09.06. 11:59:13

Infrath
na igen az télleg nem lenne rossz
jó lenne ilyen képességekből álló cuccok, de cserébe hihetetlenül gyengék lennének
a játék elején ilyenek jól jönnének..

Random_
Na igen ez a stun dolog tényleg idegesítő. Én annak örülnék, ha a ruházatoknak lenne több extra funkciója. Jelenleg, ha találok egy bányászsisakot, akkor addig le nem veszem míg le nem ütik rólam. De mondjuk, ha azt mondanák, hogy kevlár sisak vagy focista sisak esetén nem stunolnak a zombik. Hááát lehet olykor felvenném, pl hordák idején...

Infrath
én erősnek találom az alap beáállításokat, de igazat megvalva kéne még egy kis balance
csak mert mikor meg volt full set em lila
meg kiáltam had üssön a zombi tehát ment föl a védelem
utáma már ha 3 kutya támadott meg is max a hp felét vesztettem..
az meg már túl jóó

Random_
Olvastam olyan ötletet is, hogy ha megöl egy játékost egy zombi, akkor az a friss hústól átalakulna Feral zombivá. Ez is elég mókás dolog lenne! 😄

Ja és ami új lesz még Alpha15-ben az a halálhoz köthető büntetés. Eddig csak wellnesst vesztett a játékos és sokan úgy szabadultak meg a fertőzéstől vagy éhezéstől, hogy megölték magukat. Most már halál után nem teljesen fullos kaja és folyadék szinttel születsz újra. Az egyik videóban is látható volt, hogy Pocketninja halál után 53%-on volt kajával és vízzel.

Korábbi mocap felvétel.

Infrath
tényleg jók lennének ilyen fejlesztések, de én akkor tartom ezt felhőtlenül szórakoztatónak
ha nem ölnének meg könnyen.

nem azért de 2 zombi simán kinyír ha bekapsz egy stun-t stb.
tudom vannak ruhák, de akkor is észvesztően kell fordulni és jól célozni, de olyan rossz hogy az elején
ha nem ülök le kicsit fejleszteni a ruhát meg fejlesztem a védelmet szerzek recepteket nem lehet jól élvezni

srácok nem tudom ti hogy vagytok vele de nem akarok egyfajtában hátra nézni olyan rossz izgulni bemenjek a házba e vagy sem.. lol

bár ez mind nem zavarna ha lenne heal
az a gond hogyha meg elkezdem használgatni az aspirint akkor meg a szomjúságba halok bele...

Áááá köszi. Csak azért kérdeztem mert találtam egyet és nem akartak össze esni a csapások alatt. Át olvasom a Wiki-t. <#awink>

Bezzeg konzolra ma jön patch 3.Most irták ki.

Random_
Bizony! Amúgy van sok olyan animáció amit nem használtak fel, mert programozásban nem állnak ott. De kell még plusz felvétel, van listájuk ezekről az animációkról amit fel kell venniük. Nagyon alaposan és többször átnézik a listát, mert ha elvonulnak egy ilyen studióba egyszer lesz lehetőségük rögzíteni ezeket. Gondolom drága dolog ilyeneket rögzíteni és nem szeretnének többször visszamenni egy-egy kimaradt mozdulatért. Azt nem tudni mikor lesz felvétel, majd mikor már az Alpha15 kikerül gondolom.

Az a videó gondolom megvan nektek melyiken az eddigi animációkat vették fel. Youtubeon fenn van.

Én átraktam I betűre,a TAB-al nálam a játékosok listája ugrik elő,mint régen.