7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DevLupius
Az Alpha 15-től van ez a telepítő, ez kimaradt a leírásból.
(a 14.7 még zip tömörítős)
Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2016.09.22. 22:36:34

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

DevLupius
Magyarítás
Elég sok visszajelzést kaptam, többek között, hogy mit hova kell másolni stb. ez mind ott volt az olvassel.txt ben, de ezen most lépjünk túl 😊
Írtam egy telepítő programot, ami leegyszerűsíti a verziókövetéses frissítést, saját rev számokat használók, így adott verzión belül akár több frissítést is kiadhatok.
A program működése:
- letöltöd a telepítőt fájlt (1 db exe) kirakod az asztalra vagy ahova akarod, majd elindítod.
- ha nem az alapértelmezett helyre van telepítve a játék, akkor kiválasztod a telepítési mappát.
- rányomsz a frissítés keresése gombra, ekkor lecsekkolja s szerveren a fájlokat és ha raktam fel frissebbet, akkor letölti és telepíti.
- telepítés előtt menti az eredeti állományokat, ezt később vissza lehet állítani.
- minden link és infó a programban.

Elkészültem 3500 sorral és kész vagyok a napló fordításával is, ott fény derül a tárgyak használatára.
Mint mindig, most jelzem, hogy az elírás és helyesírási hibák jogát fenntartom, erről várom a visszajelzéseket.
7DTD magyarítás frissítő program letöltése

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

A hálózsák ellenére is? Elvileg annak adnia kellene némi védelmi távot, ha jól rémlik <#whatever>
Mondjuk nekem egy hét alatt nem rakott semmit abba a házba, amibe leraktam a hálózsákot. Mindig messziről jöttek a dögök.
Meg azt vettem észre, ha haladok egy területen, és nagyon figyelek, akkor lehet látni, ahogy a távolban felkelnek a fűből a zombik és elkezdenek bóklászni.
Gondolom a progi érzékeli, hogy közeledik a karakter, és így "üzemeli" (spawnolja) be őket. Tök érdekes volt ez egy erdei tábornál: megnéztem messziről, mondom tök jó nincs mozgás, elindultam felé, erre vagy 8 zombi kezdett el feltápászkodni a sátrak körül.

Akkor még fellendül majd a (IGEN MEGINT) PVP. 😄

https://www.twitch.tv/sp1gu

Még nem marad bennt a test,de tervezik berakni ide is a sleeper modot.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Mondjuk a bázisomra, vagy azt nem nézi a program? Mert RUST-ban ugye offline is megölhetnek és ki is pakolhatnak. Bár itt nem tudom a "testem" bent marad e a játékban.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Amúgy észrevettem ha átalakitott házra épitkezek,és otthon vagyok,akkor nem spawnolnak be zombik,de mihelyst elhagyom a területet,és visszamegyek,akkor már ott vannak a vendégek.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Csak akkor megy az idő ha más is van a szerveren,miközben te kilépsz.Szerintem ha nem vagy bennt akkor nem támad 7.napi horda.Mire is támadjon akkor?

Úgy egyébként ez most hogy is van?
Ha fellépek egy szerverre és játszok vagyok stb.... , és eljő a 7. nap, nem vagyok online akkor is kapok hordát? Mert az tiszta ha SP-ben játszom és kilépek nem megy a szerver. De mikor online nyomom akkor telik múlik az idő, még ha nem is vagyok fent.

14-ben pont az ellenkezője volt ennek.

Forgén is állandóan babrálnak,most megint megy tovább ha nincs senki a szerveren,fák,és növények viszont megállnak a fejlődésben.Ilyen volt már régen is.

Nem vagyok szerelmes egyik szerverbe sem,csak utálom előlről kezdeni minden héten ugyanazt

Random_
A hordában alap zombik voltak kövér, nővér, kúszó, magas kopasz és pár új UMA zombi, hátizsákos meg csajszi. A számuk volt nagyobb, mint 7. napon. Ha jól emlékszem olyan 30-32 szint körül lehetek a 14. nap. Harmadik napon léptem be a szerverre. Az első hordában jött egy tömeg és azokat a tornác sarkán állva lőttem ők meg alattam pörögtek. A végére egy zombi maradt és ha azt megöltem mindig jött egy újabb,

Most 14. napon ugyanez volt. a tüskéket gyorsan felemésztették az elsők. Ezért a tornác szélén mászkáltam. A házba gyorsan betörtek volna, ha bevonulok a falak közé. Az állandó létszám olyan 5-6 zombi volt akik alattam mozogtak és ha egyet megöltem jött egy másik a társasághoz. Szerintem addig így fogok védekezni azaz állványon ácsorogva míg nem tudok betont építeni. A cobblestone is jó, de félek nem tudnám javítani olyan mértékben ahogy kellene. Még átgondolom a következő hordáig.

Nagyon a pálya szélén vagyok, ezért költözni szeretnék a központ felé, szóval nem tudom a következő hordát milyen körülmények között tudom fogadni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Gondolom ezzel a dinamikus hordás témával akkor borult a korábbi recept, miszerint kiszámítható volt, hogy melyik hétvégén mekkora hordát kap a szerencsétlen player...
A 14-ik napi hordát hanyas szintű karival csináltad?
Nekem a saját single navezgane ismereteim fényében ijesztő ez a védelem, gyakorlatilag egy 15 fős társaság szét tudja szedni nullára még akkor is, ha minden tüskén végigmennek, és nem egy ponton akarnak betörni...
Este a gyerek,mielőtt elhúzott aludni, kérdezte, mi lesz a hordával? Megígértem neki, hogy megvárom vele, hogy megnézhesse, így ki is léptem szépen 22.00-kor a hetedik napon. De a cobble ketrecben woodlogokkal körbevéve is tartok tőle, hogy zombimartalék leszek az első heti hordától.

Random_
Megvolt a 14. napi horda is Rocconál négyen voltunk fenn én próbáltam jobban felkészülni, de nehéz megbecsülni még milyen méretű lesz egy-egy horda. Nekem nem tűnt vészesnek a második hordám se ellőttem rájuk 200 nyílvesszőt, de nehéz ölni őket, ha forognak alattad. Mindenesetre a horda éjszaka alatt is kaptam csomó XP-t. A házat körbetüskéztem 4-5 sorban és váram mi lesz. Persze törtek a tüskék, mint a ropi, de ezt már meg lehet szokni. Arra jó, hogy lelassítja őket és jobban tudsz célozni. A tornácon fel-alá járkálva vezettem őket és kihúztuk reggelig azután lementem és a maradékot megöltem. A pusztításról elfelejtettem képet készíteni, csak az előkészületről van.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ironman olvastad ezt? #11825
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.22. 08:12:26

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Chemistry Station arra jó, hogy olcsóbban vagy olyan cuccokat tudsz gyártani amit eddig tábortűzben. Hasonló, mint a workbench, csak más dolgok gyártására alkalmas.

Ahogy infrath leírta a wrench az egyik legfontosabb elem lett a játékban. Érdemes minden dolgon kipróbálni, amit nem szétver azt szétszereli alkotó elemekre. Pl. a bevásárlókocsikból 1-3 db. között kapsz mechanical partsot, felszedheted vele a forge-ot, tábortüzet, workbenchet és chemistry stationt.

A Chemistry Stationt pl. megtalálod gyógyszertárban, kórházban vagy sztriptíz bárban.

Random_
Azért, mert egy bug volt a túlmelegedés amit az utolsó b83 verzió javított. Most már nem melegedsz túl. Erről írtam tegnap.

Random_
Én tesztelni akarom mindig az aktuális verziót. Nincs érzelmi kötődésem egyik szerverhez se. Ahol a legaktuálisabb oda megyek... ez az időszak nekem erről szól.

A másik prózaibb ok, hogy sajnos a pálya amit generál az a szerver még a korábbi Build alapján történik. Fele annyi szenet és nitrátot kapsz, ha bányászol és nehezen felfedezhető és ritka a vas. Rocco szerverén már a b83 szerinti új ércmennyiségek generálódnak, kicsit jobban lehet boldogulni.

A hibás pályagenerálást CsP szerverén már a negyedik napon felfedeztem, nem sokat veszítettem.

A problémáról szóltam Istvánnak (Steffl) nem tudom olvasta-e az üzenetem.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.09.22. 07:47:23

Infrath
leather bol lehet ponchot és forge ot csinálni én ennek szintén non örülök
eszembe jutott ez már de tökre elfedtem
Ez remélem így is marad

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
akkor indíts egy single-t csalást bekapcsolva

egyébként azt a mostani patchel javították és igen fázol mert semmilyen ruhán nincs + és - effect
kivéve: lootolható ruhák (szinte mind hűt -10 et kb kivéve leather kabát +30 meg a cloth os nagy kabát +40
a készíthető ruhák közül meg poncho(-20) és leather set(1-2+ ok csak)

ezekről van fogalma mert ezeket láttam és használom
persze vannak még de ki fogja őket felsorolni...?. sigh

Hasznos lehet az, mert a múltkor panaszkodtam hogy hőgutám van, jelenleg meg folyton fázom <#awink> Ki érti ezt <#conf>
Infrath
és a chemistry station szerintem három dologra jó!
sör sör sör!

jó most komolyan két dologra jó az egyik a sőr 😊 amásik pedig hogy minden amit campfire ben tudnál craftolni az itt sokkla olcsobb (kevesebb nyersanyag)
meg berakták a bioufuelt ami sztem jó pofa ha már van ilyen kémiás labor, inkább oda illik
na meg ez a snowberry juzika ami felmelegít ami nem hiszem hogy hasznos o.o
egyébként is ha sokat használod a végén beledöglesz..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.09.22. 04:44:09

Infrath
srácok nem értelek titeket
miért nem kezdtek egy creative modot és nézitek át az itemeket???
omg

mostmár minden egy wrench-el kezdődik nem egy short iron pipe vel
short iron pipe elég sok helyen van még akár a klotyót szétverheted lesz.
toll is nagyobb rate van a fészekben és könnyebb is észrevenni
wrench el gyűjtesz mechanical parts ot a workbenchre
vagy ha szerencsésebb vagy akkor wrenchel felszeded vhol
mert most már szinte mindent felvenni vagy szétszerelni lehet vele
amint megvan a workbench ott lehet craftolni chemistry station, cement mixert, wrenchet, dupla ajtót, hídat, flashlightot, mining helmet et
steel szerszámokat

és megjyegyzem ha a kert is érdekel akkor keresétek meg a korábbi megjegyzésem a fórumon
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.09.22. 04:39:03

hollo
hm kicsit keresgéltem
https://www.youtube.com/watch?v=WrcE57IoaLs
Mi van,most ilyen vándormadarak lettetek? Patkány szerveréről is elhúzott mindenki.Én maradok amíg ki nem jön a rendes build,aztán végre beköltözhetek Drag bácsi szerójára,Harmadikra már nem megyek.

<#idiota>
énsetudommiezachemistrystation

Note: Some recipes can only be crafted at the new Chemistry Station or improved Workbench and some are only unlocked by purchasing a related perk.

Hollo

Mi ez a chemistry stadion?
Ijet találni lehet vhol vagy ez olyan mint a munkapad hogy le lehet gyártani?
Leforditaná vki ezt a mondatot nem igazán értem :-D
Ha megvan ez a cucc akkor megnyilik vmi skill perk vagy vmi cuccok amiket alapból nemlehet craftolni? Hűha hehe
Random_
jó ötlet! szavaztam is rá!

Kösz! Az a potassium nitrát a fehér por.

Lehet szavazni megint, jelenleg a bányászat a téma: https://7daystodie.com/forums/showthread.php?51808-Alpha-15-Mining-Poll-2
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.22. 00:25:00

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Oké, ment PÜ.

Random_
Rendben, majd az új TS jelszót légyszi küldd át nekem.

Csak kiírom ide is, a régi TS3 és 7DtD szerókat holnap lelövöm!
Az új szerverek már készen. A TS3 jelszava megváltozott, a 7DtD-é nem.

Hollo
Betonkeverőt hogy lehet beszerezni?
Skillek között nemlatom, craft ba sem találom, arra tudok gondolni hogy a munkapaddba lehet készíteni esetleg..?
Most működik jól, sztem eddig volt bugos 😊
Random_
Hallod túléltem azután, pedig wastelandról kellett futni. Három kutya kíséretében. Azután első éjszaka a framekből épített kuckót támadta 4-5 zombi. A nyílvessző elfogyott és csak imádkoztam reggelig, hogy ne szakadjon össze.

A pozitívum, hogy 7. napi hordát egyedül a szerveren, de kivédekeztem. Találtam nyílpuska, vadászkés, pisztoly, rövidshoti és minibike receptet. Sőt páncélszekrényből komplett shotit. Meg kiástam egy kincsesládát melyben volt 12 ezüst darab és pár ezer token meg papírpénz és majdnem 200 pisztolylőszer. Sivatagban vagyok körbe wasteland, de szereztem termőföldet és kertem van mindenféle növénnyel.

Megtaláltam a pálya északi végét is egy magas fal. Most célom, hogy a közepe felé költözzek, de a wasteland eléggé körbevesz még ki kell találnom merre jutok ki. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.09.21. 21:42:14

Most ez bugos, hogyha nem vagy éhes, akkor lassan regenerálódik a hp-d? Azonnal eltűnik az az effekt, ahogy beadná...

https://www.twitch.tv/sp1gu

Szomorúan látom, hogy a tüskék kímélése céljából a tüskékre rakott falap megoldás már nem működik.
Holnap érkeik a horda, nagyon kíváncsi leszek, hogy tudok-e védekezni ellenük?<#whatever>
Jelenleg csak woodlogokat tudtam rakni a kalicka köré, amit egy szinttel tudtam felfejleszteni. Valahogy mintha sokkal kevesebb lenne a vas, mint régebben. Nem számoltam, csak megérzés, de annak elég erős.

Még a második wipe előtt én kipróbáltam részben. De nem vagyok nagy szaki. Szóval a Campfire-ben is lehet csinálni, ami kell hozzá: kaki, föld és az a fehér por (nem tudom a nevét). Jah és legyen lombik mert annélkül nem megy. A többi készítést még nem tudtam tesztelni. Kirakod a földre és ültetsz bele.
Valaki leirhatná részletesen hogyan van ez az új trágyázás,lehet már volt róla szó,bocs ha nem figyeltem.

Oké, ment PÜ.

Random már átesett az első karakter törlésén. <#taps>
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.21. 14:51:04

OKé, értem. <#fejvakaras> De mivel eddig nem játszottunk rajta így azt se tudom. <#buck>

esetleg kaphatnánk jelszót? Az asszonnyal múlatnánk az időt ott. Ha lehet.... <#awink>
Utoljára szerkesztette: Dagohun74, 2016.09.21. 14:26:51

franky79
A kőbalta az építő skillt növeli, a kőásó viszont már a bányászathoz tesz hozzá.
Gilmoor
Igen Rocco, sejtettem, hogy nem csak mi játszunk rajta. Azért köszönöm, hogy újfent emlékeztettél rá.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Megyek simán! Melót befejezem és nyomulok!

Igen, mint az előző. A jelszó ugyanaz.

Yarr: nem csak ti játszottatok a szerón, más is van csak kevesebb időt töltenek el 7DtD-ban. Több törzsjátékost is értesítettem az A15-ről, de többségük vagy solozik inkább vagy más játékot tol jelenleg. A játékosok száma idővel biztos gyarapodni fog, ahogy egyre többen kapnak kedvet, szabadidőt, értesítést, stb.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.09.21. 13:04:39

Ez jelszavas szerver?

Gilmoor
Köszönöm Rocco! Este kipróbálom, remélem lesz másnak is kedve és nem egyedül fogok tévelyegni 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Igen,ahogy elkezdtem ölni őket,már jöttek is a pontok sorban