7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Infrath
erre válaszolnék vmivel ami persze nem biztos, de én így tudom/vettem észre torrentes időből...
mikor szervert futtattam a gépen nekem is rosszabb volt mikor többen rá mentek
annyira nem szörnyű! de érezhető olykor-olykor
viszont észrevettem hogy vannak olyan verziók a játékból, hogy
te is joinolni tudj nem pedig host ként vagy bent
ami szerintem meg kerülné ezt a dolgot és te neked sem lenne ezzel problémád/vagy mindenkinek az lenne a szerveren 😄

leginkább akkor szívsz egy kicsit mikor 2-3 futnak más irányba
az meg a legjobb mikor motorral 😄

de láttam van dedicated sever letöltés is ami konkrétan nem tudom mi..
de gondolom megoldható vhogy torrentes verzió nélkül is ez az ügy
de lehet tévedek
de bevallom lehet nagy hülyeség amit írtam mert ehhez nincs közöm, lehet ez egyben kérdés is a részemről 😊
Rocco nak gondolom több tapasztalata van ez ügyeben..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.20. 05:46:06

https://www.twitch.tv/infrath

Én két haverral is játszok, meg egyedül is külön mentésben, és mikor többen játszunk én vagyok a host, nálam határozottan szarabbul fut a játék. Egyedül megvan a stabil 60 fps, de mikor haverékkal vagyok van hogy leesik 30-40 -re
Random_
Ez nem a te gépeden múlik kizárólag, hanem a szervergépen,

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

jó rendben, de akkor a másik 20 hogy tud rajta játszani? Kipróbáltam azt is, hogy a végletekig levettem a grafikát, nem változtat a helyzeten.
8 fő per szerver a hivatalos support.
azt tapasztalom, hogy ha 20 játékos van egy szerveren én már nem tudok játszani, annyira belassul. És azt végképp nem értem, hogy játszok a szerveren, mondjuk 10 en vannak rajta, proci terhelés 85 % ot is eléri, de fut high grafikán 50-70fps sebességgel. Megtelik a szerver játékossal, a proci terhelés lemegy 20-30% ra és a sebesség 2fps. Ennek nem fordítva kéne történnie? És a többi, aki játszik, azok hogyan tudnak?
Infrath
és ha kinyírlak trade elött vagy után? 😄

de betörhetek ellopni is akár..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.19. 19:13:56

Random_
Nem.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

franky79
Infrath, asszem te panaszkodtál, hogy nem tetszik ez a rendszer, hogy Wrench-et találni kell, és asztalt sem tudsz addig csinálni, ahol meg le tudnád gyártani. Én most jártam úgy, hogy a kezdő küldiket csinálva mentem a kereskedőhöz, és mivel volt nálam egy rakétavető, amit eladtam, kapásból tudtam venni egy Workbench-et. Ha jól emlékszem 2000 pénz körül volt, így előbb lett asztalom, mint forge-om 😊
Infrath
de ha ezt csinálod a vas dolgokkal is például akkor eléggé
sok vasat bányászhatsz +ba 😄

Random_
Az mindenképpen jó, hogy nem lehet gyártani 500 fölötti minőséget, de kombinálással kihozható. A szerszámoknál szoktam ezt kihasználni, hogy feléig koptatom és azután egy újjal összekombinálom. A valós képességemet meghaladó szerszámokat tudok így használni és nem kell baltákat gyártanom éjszakákon át.

találtam kb 10-12 pisztolyt WC-ben, hulláknál, +partokat, összeraktam őket és lett egy 570 körüli 9mm-esem 😊
na ezért nem olyan könnyű valamiből annyit találni, hogy feltornázd 600 asra......
Most már biztosan mondhatom hogy ezt a Workbench összekombinálási lehetőséget kivenném a játékból, vagy korlátoznám annyira hogy csak javításra lehessen használni. Elég játékélmény romboló mikor az ember rájön hogy így simán csinálhat magának 600-as cuccokat, és elveszik az öröm ha talál valami jobb minőségű dolgot 😄
Nagyon szép..
Akkor tuti hogy az enyém is oda került.. De az még egy másik világgal/Térképpel ezelőtt volt. 😊

vissza léptem a szerverre, meg is fulladtam ott a kereskedő előtt. Most majd még arra vagyok kíváncsi, hogy megvan e a hátizsákom...
Na csak nem hagyott nyugodni az a havas airdrop, akárhányszor arra jártam megjelent a jel. Mondom kíváncsiságból elkezdek ásni, úgyis kíváncsi voltam mennyire lehet leásni. Erre mit találok? Na mit? 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egyébként nem értem hogy került oda, de gyanítom a táskámnak is ez lett a sorsa tegnap előtt. Meg mindennek ami így hóban vagy egyéb helyen eltűnik.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.12.18. 20:16:38
Az szép,egyszer volt hasonló velem,de én akkor a vizfelszinen úsztam,és akkor meg is fulladtam,pedig nem merültem alá.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

most olyan történt velem, el se fogjátok hinni....állok a kereskedő előtt, nézem a kínálatát, egyszer csak fuldokló hang, nézem oldalt, megjelent az oxigén jelző ikon és folyamatosan adta a víz alatti hangokat 😄DD
az már csak érdekesség, hogy sivatagban vagyok
tegnap írtam, hogy az egyik szerveren nem tudtam felvenni a térdig érő vízben lévő hátizsákom, egyszerűen hiába közelítettem meg, álltam fölé, nem mutatta, hogy nézzek bele. Ott volt, de nem érzékeltem. Nem hagyott nyugodni a dolog, ma visszamentem. Továbbra sem érzékelte a karakter, mérgemben elkezdtem püfölni. Arra gondoltam szétverem a hátizsákom, hátha széthullanak a dolgaim és felvehetem őket. Csináltam egy kőbaltát és nekiláttam. Észrevettem, hogy hiába a zsákot ütöm, a földet gyűjtöm be....
Aztán egyszer csak, mikor már alig volt a föld blokkból hátra valami, megjelent a jól ismert felirat, érzékeltem és feltudtam mindenemet szedni.
Hátha jár még más is így, ezért írtam le.
Dehogy beteges. Én is ugyanúgy szeretek csomó mindent a legelejéről kezdeni! 😊 Végre valaki más is így van ezzel..

https://www.twitch.tv/sp1gu

Gondolom be lehet majd vinni ezáltal saját textúrát is.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Ez az üveg tényleg tök jó! Eddig is használtam üveget, de most már végre lesz valami masszív változata is amit nagyobb felületeken lehet
alkalmazni. Felszín feletti házamat tuti szarrá fogom üvegezni, mert a természetes fényt mindig jobban szerettem mint a fáklyákat.

A random gen is nagyon ígéretes lesz, bár sajnos minden belenyúlás a random genbe eleinte rengeteg bugot eredményez, de miután kijavítják már oké. Biztos itt is sok probléma lesz eleinte a városok generálása körül viszont ezek a városon belüli kerületek nagyon jók! Ez újabb lépés a valósághűbb települések irányába. Ezzel teljesen meg fog szűnni a régi 0,0-ás város ami klasszikus fix pont volt a random genben és koncentrálta a szerver közösségét oda köré.

Az átdolgozott erdős biom is tök jó lett változatosabb és ezzel természetesebb hatást kelt.

A festéssel még mindig nem vagyok megbékélve, remélem ez nem ilyen lesz véglegesen. Azaz nem tudok egy fa falra tégla textúrát felfesteni, mert egyszerűen vicc. Remélem ez csak azért ilyen még, mert nem készítettek el több színezett textúrát, de alapvetően azt tartanám elfogadhatónak, ha színezni lehetne a fa mintát és nem teljesen átváltoztatni acél vagy beton stb... felületre.

Na és jön a sokak által hiányolt molotov koktél is!
Utoljára szerkesztette: Random_, 2016.12.18. 12:54:26

Szép kis üvegfal,3000-es erősségével!

Az új world gen és a molotov miatt mindenképp várós 😊
Mályki86
Alpha 16 videjó!

Akkor megnyugodtam,nem csak nálam van ez a probléma.

Infrath
ennyi erővel a wc is benne lehetne 😄
lenne trágya is ..
úgy is tudunk wc ket craft-olni és minden házban van..

de vicces lenne ha egy random szerveren mindenki direkt szétszedné és nem tudnál napokig 😄
utána meg jönne a kérdés a szabadban miért nem lehet stb. stb.

-ha én is túl sokáig böngészgetek hazavágja a netet egy kis időre..

Ez még jobbik eset,de nálam konkrétan hazavágja az egész netet a szerverkeresője.Nem is nagyon tudok benne böngészni,mert elmegy anet.

Na, erre is mondok valamit. Természetesen tudom, hogy kiírja oldalt. Elméletileg. Elmondom ez nálam hogy néz ki. Rányomok a csatlakozás szerverre és beadja a szervereket. Már itt nem stimmel a történet, van a hivatalos szerverkereső, ott sokkal több szervert mutat,mint a játékban. Tehát megy a játék, benn vagyok a szerverkeresőben, rákattintok az adott szerverre, majd nem ír ki semmit. Kattintgatok ide-oda és néha kiírja néha nem.
Én ezt korábban is irtam,nagyon nehéz eltalálni a balance-ot a zombispawn,és túlélési játék között.Lehetnének szintfüggőek a zombik,mint a Dead Islandben.Mindig a legnagyobb szintet veszi figyelembe,tehát ha 4-en vagytok,akkor a legnagyobb szintű játékoshoz fog igazodni a zombispawn,hiába vagy te alacsony szinten.Kemény lesz úgy neked.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.17. 15:08:16

Ahány szerver,annyiféle beállítás.Azért oldalt meg lehet lesni a beállításokat,ha ki van listázva az adott szerver

Nekem is tünt már el motorom. Tegnap meg az történt, hogy egy rossz létrázás miatt meghaltam a saját aknámban,feléledés után rögtön mentem vissza, kb egy perc lehetett az idő és már nem volt ott a zsák.
Szintén tegnap történt, egy német szerveren játszottam, eddig minden stimmelt, nem találkoztam paraszttal, futott kielégítő sebességgel a játék, pvp volt, tehát volt feszkó, ping is jó volt. Már volt betonom, acélom,volt egy mp5 öm is, szerettem volna lőszert gyártani hozzá. Volt már egy jó bázisom, meg két kevésbé felszerelt. Egy tolómérő kellett volna a hüvely gyártásához. Itt jön a probléma. Nem találtam kereskedőt, az elsőt nem számolva, amit a játék mutatott meg. De nagyon messze volt. Egy egész havas tájat bejártam, plusz még egy kicsit a széleit és nem találtam.
Eddig több, mint 300 órát játszottam, gondolom már csak tudok egy ilyen feladatot abszolválni.....
Rendben, elindultam térkép bejárásra. Kereskedőt nem találtam, viszont megtaláltam azt a nagyobb várost, ahol csak emeletes épületek vannak, meg is örültem neki, a leendő sok loot reményében...
Bevackoltam magam, majd elindultam portyázni. Egyszer csak meghaltam halálos sugárzás miatt. Az egyik épület még okés, az utca másik oldala már a térkép határa halálos sugárzással.....szerintem ez hiba a térképek generálásánál. Szerintem. Nagyon nehezen, több halál árán tudtam csak kihozni a vagyont érő hátizsákom. Kihoztam.
Aztán jöttek a zombik, nappal. Eddig az ilyen városban még sose láttam zozót. Jöttek vegyesen, volt kutya is, méhe ske is. Na mindegy. Jobbak voltak, elkapott egy kutya, beleestem az útmelletti vizesárokba és ott haltam meg. A víz kb fél blokk mély lehetett. Mentem vissza éledés után, ott a hátizsák. Próbálom felvenni, nem reagál semmire, rugdosom, mozog, de semmi. Itt hagytam abba,,az ezen a szerveren lévő játékomat.
Nagyon kiábrándító volt, mint ha minden ellenem fogott volna össze....
Most keresek egy másik szervert....
Találtam is egy frissen indítottat, 4 játék napja ment. Nap végére bevackoltam magam egy házba, elmentem fürdeni, mire vissza értem már 2 csúszómászó,egy lány, egy rögbis, meg két másik zozó volt ott. Még szerencse, hogy 300 óra rutin van. De ezt egy kezdő, aki most ismerkedik a játékkal, az hogy éli túl? Sehogy és nagy eséllyel elmegy a kedve az egésztől. Lehet csak a szerver volt így beállítva. Mondjuk élből 100 volt a stamina pont, nem 70 és már a játék kezdésnél gyorsan tudott futni a karakter. Viszont sok zombi mindenhol. Nekem ez a párosítás nem jön be, így elengedtem ezt a szervert is....
Az eddigi kedvenc festung europe szerver meg nem elérhető már vagy 6 napja....
Én beleraknám az evés ivás mellé amúgy az alvást is mint alapszükségletet (mondjuk hogy ezt szerveren hogy oldják meg, legyen az ő gondjuk 😄). Ha mást nem SP-ben kelljen aludni is. Így lehetne valamilyen szinten pörgetni is az éjjeleket ha valaki nem akar vagy szeret éjjel játszani. A banditák is jöhetnének, hogy kicsit "élőbb" legyen a játék, mert jelenleg a játékosokon és a traderen kívül csak zombikkal lehet találkozni ami kicsit olyan mint a Will Smith féle "I Am Legend" 😄 Random megtámadhatnák a bázist mint a zombik, csak ők lövöldöznének is, ha közben jönnének a zombik akkor őket is elkezdenék lőni, meg lennének random elszórva bandita táborok amiket le lehetne rohamozni, esetleg lehetne random útonállókkal találkozni bármerre a térképen, mint a Fallout 3-ban (ha valaki játszott vele). Meg én speciel csinálnék olyat mint ami a Walking Dead-ben van hogy lennének menetelő agresszív zombi csoportok (nem ilyen gagyi 8-10 fős csoportok) akik a nagyobb utakon vonulnának körbe-körbe véletlenszerű útvonalakat választva (akár 50-100 zombiból álló csoport 😄). Ha megzavarod őket akkor nappal is futva rontanának neked, ezzel elhihetnék a játékossal hogy egyedül esélye se lenne szinte szemtől szemben nekik rontani.

Egyébként ti találkoztatok már az eltűnő motor problémájával? Eddig (161 óra alatt és lekopogom) még egyszer sem tűnt el motor, de ahogy láttam a 7 days fórumon külön topicja van és a mai napig benne lévő bug. És az a tapasztalatom a tegnapi hátizsákos meg az airdropos postomat tekintve hogy gyakorlatilag bármit eltüntethet a játék véletlenszerűen. Velem eddig az fordult elő hogy épp raktam össze egy motort, közben haverom belenézett és eltűnt belőle 1-2 alkatrész (elvileg nem vett ki semmit belőle).

Egyébként fegyverarzenál terén is lenne még mit bővíteni, lángszóró pl (bár ha jól láttam alpha 16-ban lesz lángszóró csapda, de én kézi , fegyverként hordható lángszóróra gondoltam főleg ami rohadt nehezen összerakható lenne és pl. tökéletes lenne az említett nagy létszámú hordák kiiktatására). SMG-nek csak szerintem van túlzottan nagy visszarúgása? Eskü nagyobbat üt vissza mint az AK jelenleg, így sorozatlövésre nem is lehet nagyon használni pedig ez lenne a lényege...
AZ az awakening system,amit már az alfa 4-től igértek.

Random_
A sleeper alatt szerintem a sleeper zombikat értik. Azaz azok a zombik melyek most csak díszletek, nem kelnek fel azok fel fognak ébredni, ha bemész egy házba és zajt csapsz.

Random_
Rajtad áll, hogy a könnyebb vagy a rögösebb utat választod a játékban. Ne csodálkozz, ha gyorsan kipörgeted, mikor erre hegyezel ki mindent. Én esetleg narancs szintig pörgetem a szerszámokat. Fegyvert nem is kell, mert magától pörög a nyílvesszők gyártásával.

Ne mindig a játékban keresd a hibát, ha nem tetszik valami. Lehet nem a megfelelő játékkal játszol. Lehet tényleg az ark több kihívást nyújtana neked.

Pl,lehetne olyan benne hogy zombikat magunk mellé "szelidíten".Lehessen zombicsapattal vonulni a pályán a zombik ellen.eh,túl sokat toltam az ARK-ot,de lenne benne valami potenciál.Vagy NPC-k akik a mi oldalunkon harcolnak,mindegyiknek mi adnánk a felszerelést,és a fegyvereket.Egy kis NPC bandával már könyebben vágnák neki a világnak,megnézném hogyan püfölik a kutyákat.D
Egyébként tényleg nagyon sok ötlet lenne,én se értem most miért egy szaros tolóajtóval vannak elfoglalva,meg új blokkokkal.A sleeper rendszert is akkora marhaság ide berakni.Amúgyis lehetett választani hogy kilépéskor ottmaradjon-e a hátizsák tartalma,most meg az egész testünk is ottmarad,ha akarjuk,ha nem,a cuccokkal együtt.Igy kilépés előtt majd kipakolok szépen.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.17. 03:52:20

Lesz új videó a hétvégén,nyugi!

Infrath
és dolgoznak rajta ezt tudom, de sajna nem keményen
tudom hogy nekik sem tetszik az egyhelyben kraftolgatos tömeg gyártás
pve felé nyúlnak inkább
stb. stb. stb.

de én nem hittem volna hogy az alpha rész abból áll, hogy csak betömik az éhes szájakat vmi kis maggal

olyannak érzem az egészet mint egy család 😄 (most ez jutott eszembe, tessék nem roszra gondolni -.-)
tudjuk mi a probléma de senki nem áll föl megcsinálni.. (főleg az nem aki azt mondta, hogy ez gond)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.17. 02:50:15

Infrath
egy nyílt szerveren jó formán, minden szét van szedve és ki loot-olva
engem igenis zavar hogy függ az egyiktől a másik és fordítva(ha már a tolómérővel megbékéltem..)
a workbench az egy alap dolog már a játékban (lásd minecraft 😄 , sorry -.-)

az xp meg most jó, persze!
én azért mondtam hogy kell több itt és itt mert változtattam a mondani valómmal egy két dolgon, amivel nem állna meg a helyén a mostani állapot
(felhoztam egy példát az xp skill fákról hogy nekem mi tetszene amihez más stílus is tartozik)

én egyébként még most is hajlandó vok forge elött üldögélni
de sok gameplay-t láttam sokan csinálják a mai napig, hogy ezerrel craft-olgatnak mindig párat inventoryba stone axe ot meg bunkos botot aztán láda szét ütése
hiába mondod hogy te nem teszed (mintha próbálnád elfelejteni a játék egy rossz részét ezáltal nem megy el a kedved tőle)
a mechanika sajna létezik és ez így nem jó
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.17. 02:40:30

Ha újra generáltad akkor nem lesz gond emiatt. A mentés nevéhez kötődik a térkép seed-je, én szoptam be ugyanezt.
Nem baj, hogy ugyan olyan a térkép.
De ugye nem olyan, mintha nem is csináltam volna újra a játékot? Mármint hibák nem lehetnek, nem úgy érzékeli mintha 15.0 lenne. (Érthető mire célzok?. :S )

Már irták hogy ne ugyanazt a nevet add neki,úgylátszik procedural módszert vezették be ide is.

Mennyi az esélye, hogy tök ugyan azt a térképet generálja a játék?
15.0-nál csináltam egy világot. Mikor 15.1 kijött, töröltem a világot és újat generáltam. Végre elértem a térkép közepét, és most vettem észre hogy tök ugyan az, mint amit töröltem..

Mályki86
Áhh...hidd el, majd elmúlik. 😄 Mármint, hogy tartotok a futó zombiktól.Amint szereztek elég rutint a játékban, és komolyabb fegyver arzenállal el lesztek látva, röhögve fogtok kint sétálgatni akár horda éjjelén is. 😊
Hát éjszaka kimenni nem túl jó dolog amúgy ha be van állítva hogy fussanak a zombik éjszaka. Én az SP-ben ki is kapcsoltam a zombi futást, mert épp elég a rákos kutyákkal megszenvedni mikor 5-6 jön rám egyszerre, nem kell hogy a zombik is ellepjenek random éjszaka. Van hogy 10-12 fős csoportokkal találkozok, ezek ha futnának simán el tudnának kapni. Épp ezért kapcsoltam ki amúgy én is mert éjszaka nem igen van mit csinálni így, nem mindig van mit craftolni. Így meg kint tudok maradni éjszaka is legalább, nem kell attól tartanom hogy mikor fut nekem 5-6 zombi egyszerre hogy kinyírjanak
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.12.16. 20:52:37
Random_
Figyi én csp szerverén két-három napot játszottam, és három wrenchet találtam szóval annyira nekem nem hiány ez a wrenches probléma amit mindig felvetsz.

De rengeteg XP-t kapsz gyilkolásért, én nem ücsörgök egy dobozban craftolgatva, Egy horda után mindig van 30-40 pontom. Szerintem pont most érték el a Alpha15-ben, hogy ne keljen ücsörögni craftolni. Mert eddig nem kaptunk xp-t a gyilkolásért.

Tudtommal nem lehet állítani a táska despawn-ját... vagy igen?