7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazából tök felesleges akkora bejárható területet lehetővé tenni egy játékban. Még a 7 Days mostani standard random gen mapjai is hatalmasak, minmum hetekre lekötné az embert mire mindent felfedezne és bejárna egy ilyen random generált mapon. Habár a Minecraft-ban ugye nincsenek ilyen POI-k meg felfedezendő dolgok, csak táj. Abszolút nincs gond ezzel 7 Days-ben sem, azzal inkább hogy jelenleg még elég kevés a prefab, minden város szinte ugyanolyan, még mindig kevés az épülettípus és egy idő után emiatt unalmas lesz a felfedezés is. Ezen valamelyest javítani fog végre az új város generálás ami jönni fog az A16-al (ezért is várom annyira részben) mert megszűnnek végre a kocka vagy téglalap alakú sablon városok és talán változatosabbnak fogja az ember érezni.

Habár a GTA V-ben ugye közel nincs akkora map mint ezekben a játékokban de nem is annyira kicsi, mégsem találsz benne szinte két egyforma épületet, minden egyes utca és ház egyedi. Nyilván ezt ekkora mapon megoldani lehetetlen lenne, de azért még jó pár prefabot lehetne készíteni, szerintem nem tartana nekik sokból főleg hogy blokkokból építik fel az épületeket is, még így is gyakorlatilag határtalan lenne a lehetőségek száma.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.03. 14:50:48
Random_
Nekem számít a grafika és anno láttam a Minecraftot, majdnem bele is vágtam, de más játék lekötött.
Van ahol poén a pixel grafika, de alapvetően ha tudok választani, akkor inkább a valósághűbb megjelenést szeretem. Van még szebb túlélős játék, de abban nincs ekkora szabadság az építésben. Továbbá tetszik az, hogy van ellenség a zombik képében akik folyamatosan nyomás alatt tartanak.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
én is így vok vhogy bár ugyan még nincs jobb gépem, de egyenlőre most engem is lekötnek solo game-k meg a paladins és várom az a16 ot

(sztem a minecraft -ra nem azt a szót kéne használni hogy ronda hanem más, 8 bites cucc az alapja, ami nem is gond mivel emiatt sokat nem zabál a gépből egy halom csúcs dolog megengedett benne, mint pl. hogy a föld:minecraft World arány az 1:1500 osa)
(igen tudom hogy mindig ezt a példát hozom fel, de egyszerűen engem ez még mindig extázisban tart 😄)

(és akkor ez még csak füves föld normal világ/dimenzió 😄)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.03. 14:31:06

https://www.twitch.tv/infrath

Én is sokat Minecraftoztam a 7Days előtt de nem tudom hozzá hasonlítani. Mindkettő játék élvezetes, a 7Days-hez még kéne tartalom ugyan hogy még hosszabb ideig lekösse az embert, de így is beletekertem 250 órát mire csökkenni kezdett az élvezetessége számomra. Majd a Valmod packet akarom megnézni de most elkezdtem GTA V-özni ami egyelőre totál beszippantott, mert eddig nem volt hozzá elég jó gépem és nem akartam a leg alacsonyabb graffal végigjátszani. Ha a GTA-t kivégzem szerintem jön a Fallout 4 is, aztán meglátjuk. Addigra talán kijön az A16 a 7 Days-hez is.
Random_
Azért mert szebb, fényévekkel! 😊

Mellesleg a zombik ölését is élvezem... meg a lootolást.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
fura ez az én szemszögemből..
mert a minecraft világa sokkal nagyobb
több alkotó elem, mechanika struktúrák, tartalom van benne
gondolom azért vagy ennyire jól el vele mert az első craft építős game-ed?.

Random_
Én azért játszok ahogy időm engedni a zombikkal, de most vettem pár új játékot is a leárazásokban. Nem tudok viszont elszakadni a 7DtD-tól mert mindig kitalálok valami építeni való dolgot és ezekkel elszórakozom.

<#idiota>

Zombik lettünk.Amúgy mindenki most mást tol.Infrathnak hiába mondtam vegye meg az ARK-ot,legjobbakról marad le.Már vége a steam sale-nak.Egyébként itt nincs olyan hogy fegyver,és páncél manuális szintezése.Értelmet nyer a pvp az ARK-ban,mert az airdropok adják a szines cuccokat,máshonnan nem lehet szerezni,csak raideléssel.Elég komoly cuccok vannak ottan.Még megy a téli event,és szereztem piros elektromos sokkolót,meg piros,és sárga kardot,meg kék riflet,jópár szines tervrajz is van.Jó lenne ha ide is bevezetnék hogy ne lehessen szintet lépni a tárgyaknak,páncéloknak.Hanem csak úgy találjon az ember,nehezebb helyeken.(ott se minden airdropban van szines,csak a lilában,és pirosban,de azokat veszélyes helyekre rakja néha)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.02. 22:02:51

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Hihetetlen mennyire kihalt a közösség...
Random_
Igen ott, egyelőre nem égető a hiánya, mert most kitaláltam, hogy házat építek, de lehet megkereslek. Szoktál fenn játszani? Nem nagyon látlak ott.

franky79
CSP szerverén kellene Random? Receptem nincs, de csinálni tudok. Ha kell egyeztessünk és legyártom a hiányzó részeket. Ha jól tudom összerakni meg nem kell recept.
Random_
BUÉK mindenkinek!

Remélem jól teltek az ünnepek! Én szert tettem egy Steam Link-re így már nagy TV képernyőn tudom a zombikat lootolni. 😄 Szóval nincs okom panaszra, már csak egy Minibike recept kellene... 😊

Drag szerverén szokott valaki játszani? Belevágtam ott egy játékba, de nem vittem sokáig, lehet majd olykor be nézegetnék.

Gilmoor
BUÉK!

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

franky79
BÚÉK mindenkinek!
FerencHuN
Köszi neked is Boldog Új Évet és minden Zombi kedvelő gamernek 😊

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Zombikkal teli Boldog Újévet Kívánok minden kedves játékosnak!!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ezt már nagyon régóta mondjuk,én is javasoltam a textúra méret csökkentését half-size-re,mert akkor nem zabálja a memóriát,sokszor leirtam ezt már,de mondjuk az alfa15 óta ez már javult kissé.

Èrdekessèg mèg a memòria kihasználással kapcsolatban hogy indulásnál kb 5GB ramot zabál a játèk, max textùra rèszletessèggel. Ha visszaveszem a texture size-ot halfra mèg tùlzottan nem romlik a minősèg de visszaesik a ram használat kb 3,5 GB-ra, ellenben ha leveszem a legkissebbre ami elvileg az eredeti textùramèret nyolcadára veszi le a textùrákat ès kegyetlenül elmosòdott paca lesz kb minden, akkor is csak 3GB környèkère esik vissza a ram használat. A problèma akkor kezdődik mikor szèp lassan felzabálja a játèk az összes rendelkezèsre állò memòriát (7 days fòrumon olvastam hogy volt akinek 1-2 òra játèk alatt megette a 16 gigát) mert nem ürìti ki a felesleges dolgokat ès ezèrt van az hogy egy idő után elkezd szaggatni a játèk, illetve swapel a HDD-ről bármekkora gèpben lèvő memòria mennyisèggel. A grafika lejjebb vètelèvel ki lehet tolni ezt az időt mire megtelik a RAM, de előbb utòbb meg fog ès akkor kezdődik a szaggatás meg a 2-3 percig is elnyùlò kilèpès a játèkbòl, mire visszatesz asztalra...
Egyébként csak érdekelne hogy más is tapasztalt ilyen akadásokat meg képmegállásokat ezzel a moddal?
Próbálta valaki ezt a Valmod Packet? Felraktam ma a Horde Edition verzióját, egyből feldobtam maxra a spawn-t kiváncsiságból, lett is tonnányi zombi mindenfelé de időnként olyan lagok vannak hogy beszarás. Random 2-3-4 másodpercekre megállt a kép, előtte és utána meg semmi akadás, pedig nincs szar gépem 😄 Meg valamelyik zombi olyan volt mintha láthatatlan lenne, hol feltűnik hol eltűnik, de végig hallom hogy jön utánam. Erről a 7days fórumán azt olvastam hogy valszeg a RAM kevés, mert az UMA textúrák magasra állítása (ami elvileg az öltözékek részletességét szabályozza) nagyon megnöveli a memória igényt. Kár hogy ilyen rosszul van még optimalizálva a játék, pedig kipróbálnék egy amolyan walking dead féle horda írtást 😄
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.12.31. 02:31:06
PvP nem igazán érdekel ebben a játékban, főleg azokkal a bugokkal amiket itt is emlegetett 1-2 ember. PvE-ben is lenne még tonnányi lehetőség és potenciál, remélhetőleg jönnek majd jó kis updatek
Gondolom nem PVP szerveren játszol, ott azért tud feszkós lenni a játék, főleg ha már van mit elveszítsél.....úgy, mint az életben
nekem 468 óra! játék után volt, hogy találtam. Ezt persze nem egy szerveren, nem egy játékban töltöttem el. Ezalatt két alkalommal tudtam kereskedőnél venni, egy alkalommal el is rabolták, a mostani talált darabbal együtt 3 alkalom, hogy találkoztam vele. Pedig nagyon kéne a lőszer gyártás végett.
Nekem zombiból is esett már, asszem az utility worker-esből horda napon. Egyébként így 200 óra után kicsit kezd nálam unalomba fulladni a játék, nem igazán van már mit csinálni. Néha egy két kóbor zombi a bázisom felé téved, egyébként csak a harácsolás maradt. Tényleg kellenének azok a banditák a játékba, akik random időközönként felbukkannának és megpróbálnának betörni, és lennének jó kis lövöldözések. Esetleg lehetne találni eldugott banditatáborokat vagy kolóniákat és rajtuk lehetne ütni akár.

Már szemezgetek a Valmod packal de ahogy láttam az is csak kb annyiban teszi jobbá a dolgokat hogy nehezebb lesz elérni a jobb cuccokat.
találtam tolómérőt!!!! El se hiszem.....egy szerszámboltban volt, egy ládában. Minőségem maxon volt, persze<#awink>
azt hittem, ezt csak venni lehet (nagyon-nagyon ritkán)
Köszi.

franky79
Kellemes karácsonyt mindenkinek!
Infrath
van esély hogy találj, de kicsi
inkább autókkal próbálkozz!
a wrench szintje nem számít
(minden egyes dolog egy adott hp nál kapod meg, tehát nem számít hogy lassabban vagy gyorsabban szeded szét)
és a scavenging szinted is csak azért számít hogy az adott dolog amit találsz benne jobb minőségű legyen
(a skill fa sehol nem informál téged arról, hogy nagyobb eséllyel találnál dolgokat vagy sem)

Infrath
Kellemes karácsonyt és sok türelmet kívánok! 😊

Random_
Csatlakozom! Kellemes karácsonyi ünnepeket!

Random_
az az autó dob inkább amelyik ép állapotban van

Igen
Nincs olyan autó
Egy jó minőségü wrenchel,nagyobb esélyed van kiszedni az autókból.

Akkumulátort csak a kocsikból tudok szerezni?
Van konkrét autó amiben tuti van?

Mályki86
Úgyám!Boldog kareszt' minden fórumozónak. 😊
FerencHuN
Sziasztok. Tudom még van 1 nap de Szeretnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket kivánni. Sok jó játékot és sok minden mást a fa alá 😊.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Köszi, terjesztettem a köreimben. Örültek neki.

<#eljen>

Mályki86
Ingyenes a GRID Humble Bundle-on.Vegyétek-vigyétek.

Itten ni'
Akit érdekel,az ARK:Survival Evolved,mostt 11.19 euro lett!!:

http://store.steampowered.com/app/346110/

Elkezdődött a téli vásár,9.19 euro kapásból a 7Days to die steamen!!

Valmod Pack

Ezeket találtam hirtelen, amúgy 7 days fórumán nézz körül a modding topikban
Vágom úgy a dolgokat. Csak, hogy mennyire javították azóta, meg volt egy re-work is ugye. Valahogy elvitte a kedvemet a multi a sok szerver bug és egyég dolog miatt. SP-ben legalább szép látvány mellett élvezhető is. Esetleg módot tudnátok ajánlani? Múltkor itt olvastam egyet. Elég sok új cucc, fegyver, kaja és sorolhatnám még mi van benne..

https://www.twitch.tv/sp1gu

Random_
Van egy új túlélős építős játék a Osiris: New Dawn. Én most vettem meg, mert akciós és szerintem ki tud zökkenteni a 7DtD-ból. Multi is van benne, szeptemberben jött ki még korai hozzáférésű.

Ha filmhez kellene hasonlítani, akkor a Matt Damon féle Mentőakció juthat eszébe róla az embernek. (vörös bolygó, túlélés, épületek stílusa)
Ha játékhoz, akkor azt nyújtja amit a No Man's Land ígért, de nem teljesítette. Szóval az abból kiábrándulóknak nyújthat vigaszt. Én csak pár gameplay videót néztem és abból ez jött át, de nemsoká kipróbálom.

Random_
A nevezgane olyan kirakat pálya, mindent megtalálsz benne, lehet demozni vele a játékot. A mérete elég korlátozott, de van olyan épület vagy hely ami csak ott lelhető fel. Szépnek szép, de egy idő után szűkös. Nekem a Random gen határtalansága vagyis szinte határtalansága jobban tetszett. Nevezgane szebben kidolgozott, hiszen ott szorgos kezek dolgoztak minden négyzetméterén, nem generátor dobta össze.

SP-ben Navezgane vagy Random gent ajánljátok?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Nálam játékosként felmegy a rendszermemória használat 10gb a videómemória pedig 5gb ra. Ez normális?
Azóta felismertem hogy hostként a 8GB memória lesz kevés a játéknak, eszméletlenül felzabálja a ramot. Fél óráig tart neki kilépni, egyedüli játéknál semmi gond nincs.
Infrath
mint mondtam régebben mikor még nem eredetiben volt meg a játék
akkor találgattam ilyeneket,
és gondoltam ez a dedicated cucc az amire gondolok csak nem próbáltam ki és nem akartam hülyeséget írni
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2016.12.20. 19:04:10

Random_
Ja ok, szóval nem dedikált, így már értem a problémát, akkor az van amit Infrath leírt.

dedikált szerver abban az esetben lenne jó ha külön gépen futna a szerver. Am igen, úgy vettem észre akkor van a legnagyobb fps lagom ha mindhárman más helyen vagyunk és abba az irányba fordulok amerre a többiek vannak. Gondolom azért van az fps lag mert azokat a területeket ugyanúgy betöltve tartja a játék minden élőlénnyel stb. mintha én lennék ott.