7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen,ez így van,nekem az segített amikor levettem a textúraméretet half-size-re máris folyamatos lett a játék.Itt a HD textúrázással is gond van,eszi a videókártyát nagyon.Hatalmas sebességbeli különbség van a half-size,és teljes hd részlet közt

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Olyan sok a virtuális memória? Nálam csak 8 gb van beállítva 16 gb ram mellett.Igazság szerint ekkora memóriánál nem is kéne hogy legyen.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Mielőtt a játékot lehúzod azt is nézd meg milyen talajra építesz! Alpha15-ben már a felszínen van több kavicsos-sóderes terület melynek nem akkora a teherbírása. Így könnyen előfordulhat, hogy alattad egy bánya van nagy mennyiségű kaviccsal és annak kb. nulla a teherbírása. Nem lehet erről szó?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nekem így is szaggat, néha játszhatatlan. Monitorozom a játékot, ilyen memória fogyasztásokat is láttam:
- virtuális 13Gb
- rendszer 9Gb
- video. 5Gb

Eddig nagyjából úgy volt, hogy ha egy szerveren elérte a játékos létszám a 20 at, akkor belassult 0.5 - 1.5 fps re. De tegnap volt olyan, hogy egy másik szerveren "csak" 6 ember volt, szintén játszhatatlan volt. Kísérletezek már mindennel,de valahogy mint ha nem is a gépemen, a beállításokon múlna, hanem valami véletlenszerűségen.....
Ugyanakkor meg látom, hogy mások meg simán játszanak 20 létszám felett is. Ők hogyan csinálják? Ennyivel jobb, erősebb gépük lenne?
Veszem észre, alap dolgokat nem tudunk még mindig megcsinálni, igaz, Funpimps?

Sikerült elkezdeni egy egész jó kis játékot pedig, a társaság se volt rossz, mondom elkezdek építeni. Készültem a 7. napra, mert a hordát még sose volt alkalmam megtapasztalni. Már majdnem kész volt a bázisom, az utolsó két három blokkot kellett már csak a helyére rakni, amikor fogta magát és összeomlott az egész. És még mielőtt az alátámasztással jönne nekem valaki, az elején sem volt több három blokknál a kihagyás, pont emiatt, annyit meg még a szar is kibír. Már nem volt sehol lyuk, tehát erre sem lehet fogni, úgy leomlott, hogy az összes oldalfal, egészen az alapokig, anélkül, hogy megsebzett volna. Mindezt 6. nap este. Hagyjuk már a hülyeséget...
Random_
Ez a random gen elég bugos lesz úgy érzem, de még az is gyanús nekem, hogy teljesítményben is lesznek problémák. Magyarázta Joel, hogy azért szaggat, mert repül és az gyorsabb, mintha sétálna a terepen, de azért ez problémás.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nagy változás nincs<#wilting>

Van most valami állandó szerver, amihez nem kell kinyitnom a pénztárcámat, hogy játszhassak rajta?
Hasonló ilyenről álmodok! De építkezés az lehetne és egy Rust szintű "sziget" limit. Tehát, hogy ne a végtelenségig menjen a map. Tudom, ott a navezgane... de ott túl jó a loot.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Random_
Juhuuu, dobok el mindent és nézem! Köszi! 😄

Mályki86
Alpha 16 videó!
Random_
Én olyan játékot szeretnék egyszer, hogy nomád életmód, vándorolgatva és ahol elér az este ott vackolnék be. Nulla loot respawn és 30 naponta vagy hetente airdrop.

A zombi létszámon nem emelnék, max egy értéket, azt majd kiderülne

jó, de nem kötelező azokat használni. de akkor kezd el úgy ahogy gondolod, ha nem jön be, állíthatsz rajta.😊
Szeretem a kihívást. A jelenlévő cuccokkal meg már így is úgy is oneshot lenne minden. :/

próbáld ki egy már meglévő játékodon, és el tudod dönteni. ebben a játékban az is nagyon jó, hogy ezt meg lehet tenni a beállításoknál. ha azt mondanám, hogy nagyon kemény, attól még nem biztos, hogy neked is az. de ha elkezded, és úgy ítéled meg, hogy nem jó, hangolhatod.😊
Spawn 150%, Loot 25% nagyon nagy kihívás? Esetleg még Nomad-nál egyel nagyobb fokozaton? 😄
Újra kezdve persze. Máshogy csinálnék mindent és szerintem direkt valami városba költöznék és egy házacskát javítanék fel. Nagyon tetszett franky ötlete a videóban. Nem tudom, de elég macerás a matikat gyűjteni és kellett vagy 25 játékbeli nap mire saját bázisomat megcsináltam (a tüskék cápa ketreces)...

nahát annyira azért nem bonyolult, hogy fel kellene túrni a netet.😊
viszont itt most majd jobban kell a skill-ekkel foglalkoznod, mert effektíve minden erre épül (ahogy azt az ács képességnél már észrevehetted). a skill menüben, ha rákattintasz egy skillre, jobb oldalon el tudod olvasni róla az információt.
példa: (nem biztos, hogy pontos mert fejből írom, de a lényeg meglesz)
cél: el szeretnéd érni a betonkocka gyártást (ebben a játékban nem árt kicsit előre tervezni).
feladat: a masonry (kőműves) képességet kell felfejleszteni, hogy felold a "concrete block" receptet. kiindulásként a masonry skill: 0. ha rákattintasz a masonry skillre, jobb oldalt láthatod, hogy a forge elérhető 20-nál, a cement 30-nál a concrete block meg 50-nél. tehát a végcél, hogy ezt a skill-t 50-re tornázzuk fel. viszont első lépésként a 20-at kell elérni, mert a cement a forge-ból jön. és mivel addig nincs is forge-unk (a házakban találhatóval most ne foglalkozzunk), valami más tevékenység kell hozzá. meg kell nézni, hogy más anyagok gyártásával lehet-e a masonry skill-t növelni. mondjuk agyagtéglák gyártásával (az már más kérdés, hogy szükséged van-e rá xD), de végső soron skill pontokkal is lehet. legegyszerűbben 20 skill ponttal (ha van annyid) feloldod a forge-t. beüzemeled, és elkezdesz pl. üveget gyártani vagy vmi olyat ami a masonry-t emeli. ezzel viszont egy gond van. a forgeban/munkapadon készült cuccokra csak akkor kapod meg a skill-t ha meg van nyitva az adott eszköz kezelőfelülete (magyarán ott állhatsz és nézheted, nem tudsz mást csinálni). ezzel párhuzamosan még gyárthatod továbbra is az agyagtéglákat, ezzel is gyorsítva, hogy elérd a masonry 50-es szintet. de csinálhatod úgyis, hogy egyszerűen feltöltöd 50 ponttal a masonryt. ezzel az a baj, hogy azt te is tudod, hogy 50 pontot így már összeszedni már elég nehéz lesz a másik probléma, hogy pontfeltöltéssel nem fejlődsz. és ezzel a rengeteg kínlódással még csak azt érted el, hogy tudjál betonkockát gyártani, tehát még csak most kezdesz majd játszani. és ez mindennel így van. 318 recept van, el lehet vele lenni.😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.26. 15:03:15
Random_
Igen, pont a nyílvessző gyártásnál vettem én is észre, hogy hiába gyártom azzal a weapon smithing skill nem emelkedik, csak a nyílvessző gyártó képességem amivel más fajta nyilakat tudok gyártani.

Nehéz belelátni ebbe a rendszerbe számomra, mert teljesen más és még keveset játszottam meg őszintén nem is szeretek a skillpontokkal sokat bíbelődni. Lehet ezen túl át kell gondolnom mire költök és mennyit. Egyelőre kihúztam a kapott pontokból az ács képességet alap szinten, hogy tudjak építkezni de kellene a kovács képesség is. Lehet keresek valami leírást erről a neten vagy útmutatót.

igen, nagy vonalalakban érted. a vanillában a fejlődés a tevékenységedhez igazított. tehát találsz könyveket, abból megkapod a recepteket/feloldásokat a különféle eszközökhöz. ergo ha a játék elején találsz egy pisztoly receptet, akkor már attól a ponttól működik pl. a repair funkció. és senkit sem érdekel, hogy most éppen egy level 3-as játékosról van szó. de ha nem találsz, akkor még 200-as szinten sem tudod szerelgetni. ezenkívül pl. csak bányászattal el lehet érni akár a 200-as szintet is. mert minden egyes csákányütéssel fejlődsz. ugyanez vonatkozik minden egyes zombi leütésére is, effektíve mindenre. függetlenül attól, hogy pl. a bányászatban már megszerezted az összes skill-t.
így kimondhatjuk, hogy a játékos szintje (level) független a skill pontoktól.

a valmod-ban nem ez van. ott a könyvek nem közvetlen feloldásokat tartalmaznak, hanem csak skill pontokat. a bányászattal csak addig a szintig tudsz fejlődni amíg kimaxolod a bányászatot. és a játékos szintje nem a tevékenységektől növekszik, hanem a skill pontok megszerzésétől. tehát amikor leütsz egy zombit, nem növekszik a level, de növekszik a fegyveredhez tartozó skill. és amikor az szintet lép, akkor növekszik a játékos szintjének követője. egy ilyen növekmény kb. 10% lehet, ahogy megfigyeltem. tehát ahhoz, hogy a játékos a következő szintre lépjen, kb. 10-szer kell skill szintet ugranod. és egy ilyen szintlépésért kapsz 5 skill pontot, amit ugye bármelyik skill növelésére felhasználhatsz. amikor ezekkel a pontokkal növeled a különböző skill szinteket, azok már nem számítanak bele a játékos szintlépésébe, tehát így nem lehet szintet lépni. és itt körbe is értünk, elég könnyen kikövetkeztethető, hogy így nem lehet jól fejlődni (itt vágod magad alatt a fát). ezért kell az a kiskapu, hogy lehet találni skill pontokat (notes), és azokkal is lehet a skill pontokat növelni. de ha ezekből sokat használsz fel, akkor előfordulhat, hogy a játékos szintjét nem tudod felvinni 200-ra. ráadásul a valmod-ban a tevékenységek is szét vannak bontogatva, tehát külön vannak a fával kapcsolatos dolgok, és külön a kő-cement dolgok. a fegyvereknél ugyanez van. pl. hiába csinálsz rengeteg nyílvesszőt, az nem a weapon skill-t fogja növelni, hanem egy másikat (most nem ugrik be), tehát a nyílnak-nyílpuskának a minőségét nem tudod ily módon javítani. összességében sokkal jobban szét van tagolva a skill rendszer, és csak addig tudsz fejlődni míg az adott skill-t ki nem maxolod. így aztán olyan morbid dolgok fordulhatnak elő, hogy már van egy 600-as macsétéd és a sarló is már 500 felett, de még mindig csak 25-ös fabunkót tudsz gyártani. a vasborítás és a többi meg még eleve le van tiltva.
ezzel most nem azt szeretném mondani, hogy ez így használhatatlan, sőt számomra nagyon szimpatikus ez a mod. de a fejlődés nem lineáris, sikerült visszacsatolni, és ezért a játékosnak nagyon oda kell figyelnie, hogy hogy kezeli a skill rendszert. és ha elrontod, akkor nincs lehetőség javításra, ebben a játékban így jártál. szóval szimpatikus, de ezt még rengeteget kell finomítgatnia a moddernek.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.26. 13:30:09
hollo
ezt a magad alatt vágod a fát nem igazán értem.én is kezdtem valmodot bár nemhiszem h megtartom mert eléggé beszaggat töle a game
na szoval ezt arra érted hogy ha a notest használod akkor attol nemlép a szinted gondolom
Elvileg ennek nincs hátránya ha jol gondolom a lényeg a skillek maxoljanak legfeljebb kissebb lv karakterrel már tudsz mindent maxon vagy nemjol gondolom ?ugynéztem nincs semmi sem szinthez kötve a játékban
Rendezve lesznek a lakóövezetek,és a kereskedelmi övezetek,meg az ipari épületek is egy csoportba.Gondolom akkor lesz külvárosi negyed,és belváros is.

Random_
A mostani random gen úthálózata nagyon tetszik és egyre jobb lesz remélem. Bizonyos helyeken olyan szép szerpentineket rajzol. Már tényleg csak viaduktok és alagutak kellenének, nagyot dobnának a látványon. A települések, hogy nem egy sík felületre kerülnek óriási dolog és nagyon várom.

a procedurális generálás napjainkban még egy olyan technológia ami elég sokat fog fejlődni az elkövetkező években. úgyhogy jó eséllyel ezt is fogják még egy darabig csiszolgatni.😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 16:01:32
Mostmár jó lenne ha a végleges random gen kerülne ki,már mióta húzódik a fejlesztése,amióta kijött,azóta csiszolgatják,meg újratervezik.Már van unity 5.5 is,ha arra átállnak,akkor az megint sok időt fog felemészteni,ne feledjük unity 4-en indult a fejlesztés!

<#buck>

A skill rendszerről azért nem irtam,mert nem tudtam értelmezni az írást,kiváncsi leszek az új skillrendszerre,vagy maradt a régi,és módositottak rajta?

Random_
Na pont egyszerre olvassuk a fórumot? Én is most fedeztem fel a bejegyzését!

Random_
Madmole nemrég commentelt a fórumon és hétvégén lehet kapunk új videót.

Azt mondja a random gen elég faszán néz ki és lesz a hétvégi vidiben kígyókról és medvékről is infó. Továbbá a skill fejlődési rendszert is átdolgozták. Új állatok jönnek be és új animációk a festéshez és elektromos hálózat kialakításához. Továbbá 1 méternél nagyobb építőelemek is bekerülnek a játékba így 3 méteres íveket is lehet építeni, kastély tornyokat és ezek festetők is lesznek.

No azért így egyszerűbb lesz épitkezni,hogy nem kell kockákat pakolgatni egymásra,remélem többfajta méret is lesz.Már kezdek én is izgulni az új random gen miatt.

Jó hirek! Készen van az új Random Gen,és zseniálisan működik,mindenkit ledöbbentett,hétvégén mutatják be videón ha minden jól megy,készen van az új medve a játékban,és a kígyó is,ezt is fogjuk látni,meg valami 3 méteres blokkokat emlegetett Madmole,könyebb lesz kastélyokat,és várakat csinálni a hatalmas blokokkal,és mindegyik textúrázható,és szinezhető lesz!!!

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?52805-Developer-Diary-Alpha-16!!!&p=573878&viewfull=1#post573878
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.25. 15:19:46

mondjuk az ilyen típusú elemeknél, azt igazán megtehették volna, hogy nem adnak neki tartóerőt. ellenállása lenne, de tartása semmi. így most tulajdonképpen bugos.
hát akkor még nem játszottál eleget.xD
mostanában a valmod-al játszom. ebben a mod-ban a fejlődés elég központi szerepet kapott. na most egy csomó dolgot csak a munkapadokon vagy a forge-ben lehet kraftolni. és ha ott kraftolsz, akkor az csak akkor számít bele a fejlődésedbe, ha meg van nyitva az adott munkapad/forge user interface-e. ami elég bosszantó, mert ha nem így teszel az életben nem lesz betonod, steel-ed meg tulajdonképpen semmid. ahhoz, hogy fejlődj, ott kell kuksolni a kályha/munkapad előtt, hogy megkaphasd a kraftolásért járó fejlődési pontokat. ez a rész mondjuk a vanillában is így van, de ott a fejlődésed nagyban függ a talált könyvektől, itt pedig az nem igazán számít, mert minden fejlesztés a pontokra van hangolva. és itt még a szintlépés is lassabb, ami nem rossz (nem optimális ha 2-3 napi játékkal el lehet érni a 200-as szintet), de alapvetően szükséged lenne a pontokra. és itt van még egy kis csavar, mégpedig az, hogy valmod-ban a szintlépés nem tevékenységedtől függ közvetlenül, hanem a pontozásban szintlépésenként lépsz előre kb 10%-ot, és ha így eléred a 100%-ot akkor lépsz a következő szintre és kapod az 5 pontot. még szerencse, hogy van erre egy kiskapu: a zombiknál található extra pontokkal, lehet tornázni a fejlődési szinteket, de azok meg nem számítanak bele a játékos szintjébe. ez egy kicsit olyan mintha magam alatt fűrészelném a fát.
Infrath
nekem ilyen még egyszer sem tűnt fel, hogy eltűnt volna bármilyen veteményem o.o
van ilyen?

https://www.twitch.tv/infrath

franky79
Igen, megtartja, ahogy Random írta a belső körben tart végig, mert ott azért van, hogy betörnek kiütve 1-1 oszlopot, ha nem figyelek, a külső körben viszont simán tartják csak az oszlopok is. Középen meg a semmi! 😊 De nem dől össze, szal működik.
Random_
Ez volt az egyetlen olyan problémám amire nem találtam megoldást. Én mindig föld alatt vetek és azt gondoltam túl szűkös a terem ahová vetek. Vagy a szerver bugolja el valahogy.

😄
én először arra gyanakodtam, hogy túl hamar vetettem újra (pihentetni kell a földet ahogy a valóságban is), de aztán megfigyeléses alapon az időjárás lett a hunyó.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.01.25. 10:10:24
Random_
Basszus én azt gondoltam ez bug 😄

hát ha esőben vetsz, akkor kis idő múlva eltűnik a veteményes jelentős része, vagy akár az egész is. gondolom a fejlesztők azt szerették volna eljátszani, hogy kifagy a veteményes, mert a vanillában ha esik, akkor általában hideg is van. a valmod-ban akkor is megdöglik a vetemény, ha +35c van és esik. ha jó időben vetsz, de közvetlenül utána rossz idő lesz, akkor is lemehet a veteményes nagyja. a játék elején, amikor még nincs sok magod figyelni kell, hogy mindegyikből legalább egy maradjon tarcsiban, ne vesd el az összeset.
Random_
Neee! Mi ez az esőben vetés probléma?

Megoldódott! Igen így volt ahogy leírtad. 😄

ha az a kérdésed, hogy a valmod-ban csak trágyázott területen teremnek a növények, akkor a válasz: nem. nekem ugyanúgy működik mint a vanillában. trágyával dupla, anélkül szimpla. lehet, hogy esőben vetettél? de az az eredetiben is gond.
Random_
A trükk az, hogy a fekvő vasbeton lemez is egy teljes blokknak minősül, szóval elvileg teljesen stabil a szerkezet. Szóval blokk szinten teljesen zárt körbe az egész ketrec csak a blokkok amiből építettük nem teljesen töltik ki az egész blokkot.

Nagyon király megoldások vannak! Sok ötletet adnak! 😄
Olyan kevés oszlop megtartja azt a nagy épületet? Én bolond, meg 1 kockányi kihagyásokkal tettem oszlopokat a bázisomra.
Itt az ideje az átalakításnak.

Random_
A csatornám bővült videóval, nézzétek és lájkoljátok dőljön hozzám a pénz! 😊 A legfrissebb videóban bemutatom Franky bázisát többek között.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

*Valmod-ban

Csak trágyával lehet termeszteni?

Megcsináltam a kertes házunkat a játékban..1hétig tartott megcsinálni. (nem játékbeli1hét)
Erre egy kisebb csapat zombi jön és a félházat lerombolták
1-2zombi úgy jutott be a kertbe, hogy nem volt nyoma. Nem szedtek szét semmit.
Még nem láttam fényes nappal olyan "alien" zombit. (nem tudom a nevét) Se rendőr zombit (városon kívül)

Nagyon kellene már az a zombi riasztó... 😊

Random_
Szerintem mindenki nyugodtan dolgozzon tovább, jön amikor jön! Majd ha megkapjuk az Alpha15.2-t kiderül igényel-e wipe-ot. Ha nem akkor csak update és megy tovább a játék.

Azután Madmole elkezdi a videókat gyártani youtube-ra és ha úgy érzik eléggé bugmentes kinyomják az Alpha16 experimentalt. Amit vagy felrak az ember vagy nem. Az experimental időszak is eltart pár hétig mire kijön egy rendes Alpha16.

Nem emlékszem pontosan hallottam-e Madmole utolsó videójából, de mintha február végét emlegette volna Alpha16-ra. Ez még elég távoli és csúszhat is ahogy őket ismerjük.

Szerintem ne,bár nem tudni mit tartogat az új patch,lehet csak kisebb hibajavítások lesznek.

ez mit jelent, nagy építkezésbe már ne kezdjünk?