7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jön a 15.2 frissítés hamarosan!

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?52805-Developer-Diary-Alpha-16!!!&p=572481&viewfull=1#post572481

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Fél brigád megbetegedett,így még videót sem adtak ki a hétvégén.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Tervrajzos építkezést lehet kitolják az alfa17-re

Bekerült felülre az új szerver!

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.23. 03:37:04

Mályki86
Ha jól tudom...
Zcoin=coin-okat kapsz a zombi ölésért
Shop=itt tudod elkölteni a coin-okat
Bounty=vérdíjat tűznek ki egy banditára, és neked le kell vadásznod, és kapsz érte coin-t, vagy token-t
Home=ezt nem tudom pontosan, de Rust-ból kiindulva haza teleportálhatsz
Ha nem jól tudom, akkor bocs... 😄
Nem vágom ezeket a pluginokat, mik ezek?
Holnap ránézek a szerverre, köszönöm
oreal
Ujabb magyar PVP / PVE szerver - IP: 89.163.148.176:26900
A szerveren ZCoin / Shop / Bounty / Home pluginok futnak. ( valamint 2 AntiCheat )
Aki kedvet erez csatlakozni az mar johet is,egyenlore jelszo nincs.

Kicsit jobban megnéztem a skill rendszerét, látom ott minibike is. 😊 Kis tudtam fejleszteni.
Tesztelem a Valmod Expansion verzióját, abban sikerült azt is megoldani, hogy ne merj kimenni éjszaka "zombik sose futnak" beállítással sem. 3. éjszaka megyek ki kőért rohamléptekben közelít egy maszkos csávó, bárdot tartva maga előtt. Egy ütés halál. Viszont ő nem hal meg egy fejlövéstől a mesterlövész puskámból. Úgy a negyedik fejlövés után. Csak úgy tudtam leölni, hogy mire betörte az ajtót fel woodframe-eztem magam.
Amúgy ezt a verziót érdemes kipróbálni, itt lehet rendesen fejlődni.
mondjatok egy jó pvp szervert
Random_
szerintem ezt linkeltem be lentebb 😄

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Van egy új kérdés-válasz videó amúgy!

https://www.youtube.com/watch?v=8MfgDaZaRFg&feature=youtu.be

Infrath
ezért mondtam hogy sokat nem játszanak vele vagy nem tudom..
ilyen dolgok nekem is eszembe jutnak hogy pl. milyen jó lenne ha nem csak az útakat tölteni be messziről
de az én szemszögemből mindig úgy dolgoznak mintha
az első dolog ami eszükbe jut legyen csináljuk meg örüljenek neki, és ezek közül mindig csak azt ami könnyebb végrehajtani
vagy új!! hogy lehessen mondani haladunk..
de bármi jut eszükbe nem gondolják végig teljesen vagy ha mégis akkor úgy döntenek "eljátsszuk , ah én erre nem is gondoltam" dolgot
pl. az épületek ügye amik kirajzolodnak könnyű megcsinálni
pár alacsony texture szar még csak nem is ott vannak azok a texturák ahol az eredeti épületek sztem
ezért nem tudják ezt átültetni játékosok által generált építményekre
(szóval kaptunk egy vázat amit messziről látsz, de nem az van ott)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.20. 17:46:03

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
ez érthető!
csak az a gond hogy Ő bármit is akar nem érheti el, ha nem a közönség felé hajlik
mindenkinek bejön a minecraft csak a grafikára volt mindig panasz
bárki bárhol mindenki
most meg sztem nem csak én de sztem sokan nem akarják elfogadni a tényt hogy ez nem minecraft
hanem egy sokkal elmaradottabb 3d világ ami fejlesztés alatt áll
és sajna nem a bányászat craft építés az első ,,
ezek szerint..

Random_
Ok, ne legyen, de ez a textúra csere mekkora baromság, hogy fa blokkot betonra vagy téglára festek? Mi értelme? Amint sérül azonnal elveszti a festését és újra lehet pingálni. PvP-en azt mondják ez jó trükk lehet átverni a másikat. Hát aki raidelni megy az úgyis úgy megy nem hiszem, hogy ez alapján mérlegel.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Ja és most újdonságként megkérdezték, hogy oké az, hogy távolról látszódni fognak ezentúl a gyári POI-k. Azaz nem csak a városi úthálózat, hanem az épületek is látszódnak mikor messziről közelítesz egy város felé. De mi van a játékosok által épített létesítményekkel, azok nem lesznek látható messziről. És hát erre csak hebegett, valamit... igazából kitaláltak és legyártottak messzi alacsony felbontású texturákat az általuk elhelyezett épületekre, de ez csak egy tüneti kezelés. Ha felhúzok egy felhőkarcolót a városba az nem fog messziről látszódni.

Meg sokan kritizálják ezt az alien génnel mutálódott behemot zombit. Mert minek kell az alien vonalat belehozni a játékba. És azzal magyarázták, hogy hát így sokkal többfajta zombit tudnak kitalálni, mert a lehetőségek száma határtalan az alien génnel amire bármit rá lehet húzni. Aztán megkérdezték, hogy mi lenne, ha csinálnának egy zombit ami nagyot ugrik és pl átugrana falakat. Na erre azt mondja jó ötlet és nem is gondoltak rá. Hát pedig szerintem sokkal nagyobb poén lenne, mint egy Alien-Zombi-Mutáns szörny.

Na meg például a víz szerzés is olyan dolog amit simán megoldhatnának, ha már aggregátor van és elektromos hálózat. Összefűznénk 50 csövet és lehetne létesíteni egy fúrt kutat aminek a felső végére egy mosdó lenne kötve. Aztán lehetne vételezni talajvizet...

De arra se tudott meggyőző választ adni, hogy most az elektromos hálózat behozatalával a kapcsolható szobalámpákat is erre kell kötni majd? Mondta, hogy lehet arra valami elemet kitalálnak és elemes megoldással működnek amit tölteni kell. Meg arra, hogy van-e limit mennyi fogyasztót lehet rákötni egy aggregátorra vagy ez határtalan? És mondta, hogy 100W valami ilyesmi, de én azt éreztem a válaszából, hogy annyira ezen nem gondolkoztak el.

Szerintem abszolút igaza van. Szerintem.
Random_
Én még emlékszem bő fél éve a kérdés válasz videókban ezeket elutasította, mert nem illik a poszt apokaliptikus világképbe és ez nem egy lakberendező játék. Szó szerint ezeket az érveket hozta fel ellene.

Infrath
kraftolni, bányászni, építeni szeret az ember, nem?!
mi az hogy a bányászást folyton csak nehezítik???
kap*** be!
nem tudom ti hogy vtok vele skacok, de sokkal több értelme lenne, ha
lehetne előállítani olajat
és nem romlana olyan állati gyorsan a furó! a csákányommal többet ütök ki mint ezzel..
hiába javítom meg a furó fejet maxra, ha a benne lévő motor meg más alkatrészek folyton romlanak
az a gond hogy hiába szerzek furót
mikor használom egyáltalán nem érzem azt hogy
ahh .. most átrendezem az egész föld alatti részt!!! muahahaha...
khmm stb. 😊
nekem a benzinnel nincs gondom hiszem elmész bányászni egyszer sivatagba és lesz elég..

én tökre örültem neki anno hogy lehet egy alkatrészt újra kraftolni és akkor nem lesz gond vele
hát egy frászt
ott a motor, ott az olaj amivel javítani kell folyton, vmi 4-5 öt elvisz egy jaítás, ha nem többet
ha bányászol egy nagyot, már 200 as lesz minimum, annyiszor kell megjavítani..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.01.20. 16:15:53

Pedig már elég régen szó volt az egyedi textúrázás ötletéről,az nem újdonság,csak most vezetik be.

Random_
Nekem csak az nem tetszik, hogy miként változik Madmole véleménye olyan témában, mint pl az elemek átfestése és színezése. Korábban teljesen elzárkózott ettől és azzal indokolta, hogy ez nem egy lakberendező játék és nem kívánják a hangsúlyt az építés felé eltolni. Ezzel szemben texturákat lehet felfesteni nemsokára és új blokkok is jönnek. Nem értem mi okozta ezt a pálfordulást, anno sokan kérték ezt és sorra leszólták az ilyen ötleteket.

Az a meglátásom, hogy sajnos Madmole keveset játszik közösségben és úgy általában a játékkal. Ha többet játszana rájönne, hogy milyen dolgok szükségesek és melyek tök fölöslegesek. Mint pl az a tákolt puska amit soha senki nem rak össze ő mégis próbálja lenyomni a torkunkon.

Aztán ott az Auger amit szintén senki se használ vagy a Láncfűrész. Ezért nerfelték az acél csákányt, hogy ne legyen hatékonyabb az Augernél. Acél csákánnyal, ha kinyomsz mindent maxra akkor se tudsz egy ütésből követ bontani. Ezzel próbálják eladni az Augert, mert az tud. Persze még mindig ott a gond, hogy benzin kell hozzá és nagyon hangos. Most utolsó videóban azt mondta arra gondoltak, hogy az Auger több ércet adna ha azzal bontasz. Arra hivatkozva, hogy fejlettebb eszköz ami gazdaságosabban nyeri ki az anyagot. Ha augerrel fogsz bontani több vasat, nitrátot, szenet stb... kapsz.

Ami még kicsit zavar, hogy a baltával nem lehet olyan hatékonyan zombit ölni. Holott azért valóságban elég jól lehetne szerintem fejeket széthasítani vele. Nem mondom, hogy legyen olyan hatásos, mint egy szöges bunkó, de azért közelítse meg esetleg érje el azt a sebzést csak mondjuk ne stunnoljon.

Lehetne még 5-6 év is az alfából,addig fenntmarad az érdeklődésem a játék iránt.

Ezt nem fogják otthagyni,csak kevesen dolgoznak rajta.De azért annak örülök hogy a pc-s változatot nem adják el az ördögnek.Inkább csinálják ő maguk,jó ez igy,én ráérek.DD

7Days-nél az a helyzet hogy több ráncfelvarráson esett át,avval ment el 2-3 év kb hogy átalakítják az egészet,nem úgy néz ki mint amikor elindult,és még most is fejlesztik,szóval még sokáig lesz alfa,mikor már a 17-is belebegtették.Majd abban jönnek az új jármüvek,nemrég nyilatkozta Madmole,szóval ebben az évben is minimum 2 alfa megjelenés lesz,idén se fejeződik be.

Új videó jött a Conan Exiles-hez!! Döbbenet milyen játék lesz!!

https://sg.hu/forum/tema/1454272969
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.01.20. 15:18:44

Sajnos az a baj az Early Acces játékokkal hogy hiába ömlenek az ötletek a fejlesztőkhöz, egyszerűen vagy tesznek rá magasról vagy megpróbálják kikerülni a dolgokat különféle kifogásokkal, sokszor azt az érzést adva hogy megpróbálnak a lehető legkevesebb befektetett munkával pénzt keresni és így várják hogy fogyjon a játék. Ez a játék is mennyi ideje van kint Early Accesben? Vagy 3 éve? Ahhoz képest elég lassan haladnak a projekttel. És ugye nem egy EA játék volt ami sose került ki a fázisból és egyszerűen otthagyták a fejlesztők. Következő frissítésben is érdemleges javulás alig lesz, a város generálást meg az újratextúrázott zombikat leszámítva amik inkább kozmetikai dolgok lesznek alapból, ilyen blokk átfestő ecset (kicsit alibi featurenek tűnik és képes volt belőle madmole majdnem egy teljes videón át ömlengeni róla) feltétlen kell most a játékba mikor lennének sokkal fontosabb dolgok amiket berakhatnának vagy épp javíthatnának
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.01.20. 13:38:01
Random_
Végighallgattam az utolsó Q&A videót amit nemrég töltött fel Madmole és olykor már Alpha18-at emleget benne. Egyrészt örülök, mert minden Alphával bővül a játék, de másik oldalon elszomorít, hogy a bugfixálás és optimalizálás még nem lesz fő sodorban egy ideig.

Nagy dologról nem volt szó. Sok olyan ötletet vetnek fel a játékosok ami adná magát, hogy elérhető legyen, de a fejlesztőknek nem jut eszébe és nem is igazán tudnak rá értelmes választ adni, hogy miért nem foglalkoznak vele.

Random_
igen

Ez az oszlop ami kell ehhez a cápás cucchoz, az a Concrete pillar 50?
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2017.01.20. 02:37:44

https://www.twitch.tv/sp1gu

még egy érdekesség jutott az eszembe, a hűtőben találtam egy 16-os minőségű kőbaltát. Szinte kizártnak tartom, hogy egy olyan játékos törjön be, aki csak 16-os kőbaltát tud csinálni és kibontsa az lcb blokk mellől a munkapadot.Ez is gyanús.
na erre célozgattam.
Ha az admin visszaél jogával,és kiraideli akkor tökmindegy van-e lc block,megb@szhatja az illető.D

lcb blokk volt kettő is. A munkapadot közvetlenül az egyik mellől szedték ki. A két lcb egymástól 4 blokk távolságra volt.
Persze, hogy erről szól a PVP, nincs is ezzel baj, csak a véletlenekben nem hiszek. Nekem gyanús.
Random_
A PvP erről szól, hogy feltörnek és kirabolnak, örülj hogy nem öltek meg. Igazából biztos a véletlenen múlt, hogy korán észrevettek máshol meg nagyobb szerveren nem. Lehet azért válogatott a rabló, mert nem volt elég tárhelye és azt vitt amiből a legnagyobb mennyiséget tudja. A kő jó betonhoz és sok időt megspórol, hogy nem kell bányászni.

Land claimet nem használsz? Minden szerveren az alap dolog.

Játssz SP-ben móddal! 😊 Nekem a sok multis dolgok után hihetetlenül feldobja a játékélményt a Valmod nevezetű mód. De még van a Starvation is...

tegnap történt....találtam egy magyar PVP szervert, elkezdtem rajta játszani, vagy három napot voltam ott, 40 órát biztos beletettem. Az elején befoglaltam egy házikót, ahol volt már kohó. Az ajtóm folyamatosan nyitva volt. Már szépen fejlődtem, volt egy egész ládám teli fegyverekkel, kb 24 ezer zseton, stb. Ja és egy motor is volt már. A szerveren max 4-5 embert láttam egy időben, a szerver adminja és az ő barátja voltak a leggyakrabban fenn. A bázisom körül mászkáltam csak, max 1 napi távolságokra. Ezalatt soha senkivel nem találkoztam, nyomát is csak elvétve láttam másnak. Tegnap fenn voltam, de dolgom lett és vagy másfél órát kiléptem a játékból. Beléptem, megyek vissza a bázisra, az ajtóm hiányzik (ekkor már zártam) a ládáim feltörve. Ami nagyon érdekes, hogy válogatott az illető, pl volt zseton, az ugye egy helyet foglalva ládában vagy zsákban max 20.000 lehet. Nekem volt 20.000 meg vagy háromezer-pár száz. Csak a húszas tűnt el, nyersanyagok is csak részben, ahogy a fegyverek és alkatrészek is. Tehát, mint ha az illető nem akart volna engem lenullázni csak egy pár dolgot vitt el.
Csak összehasonlítás végett.
Előtte egy német szerveren játszottam, szintén PVP. Több férőhelyes, mint a magyar, jellemzően 10-15 en szoktak egy időben rajta lenni Ott több száz órát, tehát vagy tízszer annyit töltöttem el. Bebarangoltam a térkép jó részét, összesen 2 bázist láttam másét, de játékossal soha se találkoztam. Két földalatti és 3 föld feletti bázisom van. Soha egyiket se molesztálták...
Ami még furcsa volt nekem. Vagy 6 ezer kövem is eltűnt a nyersanyagos ládámból. Kinek kell értéktelen kő?
Beírtam csetbe, hogy kiraboltak, az admin azonnal odajött, megnézte a helyet és adott több ezer követ és fát......mondván, hogy most jött a bányából. Véletlen? Én nem hiszek benne...a világegyetemben minden ok-okozati összefüggésben működik, van amiket értünk van amiket nem.
Szóval egy kicsi töprengés után leraktam minden cuccom, megosztottam a bázisom helyét mindenkivel, majd beírtam csetbe, hogy a cuccaim leraktam, vigye aki akarja és kiléptem. Azóta se voltam azon a szerveren, nem is tervezem.
Az admin sráctól utána a steam en kaptam egy barátfelkérést, dobtam ezt a lehetőséget, valahogy gyanús nekem ez a sztori.....
Úgy elment a kedvem a játéktól, győzködöm magam, hogy játszak, de nincs kedvem....
Random_
Én kora este szoktam felmenni 5-7 -ig. De tudok később is felmenni, egyeztessünk!

Képeket is elfogadok! 😊

franky79
ok, rád írok majd ma vagy holnap este, amikor játszok
bár esténként nem nagyon látlak, meddig szoktál fent lenni?
Random_
Majd egyeztessünk és átmegyek a kamerával. Felveszem én a bázisod amúgy is tetszik már láttam kívülről mikor motoroztam a környéken.

franky79
csak mod-dal, alapból nem, de azt nem tudom neked megmondani, mi a mod neve, ami ezt tudja
franky79
még soha sem csináltam videót, nem vonz a youtuberség 😉
pár képet viszont csinálok róla esetleg, meg CSP szerverén meg lehet nézni élőben akár belülről is, ha egyeztetünk időpontot
Átszínezni ruhát nem lehet?

Nem tudnál egy videót csinálni róla? Így körbe vezetve az egészet, érdekelne! 😄

franky79
Úgy értem a kezdetlegest, hogy nekem is az első ilyen volt, végig oszlopokkal, de azok között nem lehet kiütni, mert folyton az oszlopokat találod el, ezért most a 3 magas oszlopokból a középsőt kicseréltem tálcára. Most lazán lehet zúzni a fejüket ütővel. A másik meg hogy középen nincs hely, simán beütnek a zombik, mivel nem tudsz elhátrálni az oszlopoktól.
Itt egy kép a régi bázisról:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Épp ekkor alakítottam át tálcásra, így a célkereszt alatti részen már az van, másik részeken meg még a telibe oszlopos.
Eh,ide is be kéne vezetni amit most láttam a Reign of kings szervereknél,nappal pve,este pvp

Azért én is már túl vagyok jó pár szár órán (nem mintha büszke lennék rá) és sok fajta ötletet kipróbáltam egyedül és haverokkal. De eddig a legbejövősebb, az a bedrockig való leásás és onnan egy jó nagy torony felhúzása. PVP-ben szinte beraidelhetetlen volt.
Egyébként mi a kezdetleges benne? Mit kéne fejleszteni?
Random_, köszi a választ!

Random_
Vasbeton 1/4-es blokk de jó erre a célra a vasbeton pole is csak ha kiütik a tüskét leesik a zombi a pince részbe.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.01.18. 15:01:05

franky79
Hát ez azért elég kezdetleges még. Ütik a zombik őt, el sem fér rendesen, mert szűk a hely, és ütő fegyvereket nem tud használni.
Ráadásul nincs épp toppon amúgy sem a srác. 😊 Én nem tennék fel videót úgy, hogy épp hőgutát kapok és éhen halok. 😊