7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hollo
ezzel a moddal ami fenntvan a szerveren müködik a magyarítás vagy ne is probáljam felrakni?
most reggel nyomtam egy kicsit, nekem is laggolt és engem is kidobott
Az jó,mert pl én a saját blokkjaimat nem tudom mindig kiütni ami védve van,hallom is a hangot közben,illetve mindig csak 1 pontot vesz le,de mikor relogolok,akkor megjavul.Tegnap csak 3-szor csinálta ezt.Szerintem ezek mind programhibák lehetnek.

szerk:van amikor eltünnek a nevek a listában,csak pár név látszik,ez nekem teljesen új volt tegnap.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.28. 10:20:18

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Tegnap fura volt a szerver, mert engem kétszer is kidobott. Meg egyszer elkezdet belagolni nem tudom mitől.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Gyorsan fel is mentem a szerverre megnézni a házamat. 😛 Én eddig csak egy bázist találtam, bár a motorom most áll össze ezután tudok nagyobb távolságokra vándorolni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

DevLupius
De volt, épp ez benne az érdekes mert védve volt minden, de mégsem 😊

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Nem volt lcb je?
DevLupius
Portyáztam kicsit a szerveren, meglátogattam egy közeli bázist.
Nem tudom kié volt, de remélem sikerült rávilágítanom a gyenge pontjára, pár dolgot elvittem szuvenírnek 😊

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Látod ez van,mégis kellett hozzá az offline verzió:

szerk:Lupius most irta hogy elég csak a MODS mappát bemásolni az offline-ból
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.27. 17:22:41

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Random_
Úgy olvastam nem kell helyi szinten felrakni semmit, nekem legalábbis nincs bemásolva a saját mappámba.

Érthetetlen.

Okééés,megoldodott,mégis fel kell rakni offline is,hogy szép szines legyen a kijelző:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szerk:ezen a linken az offline verziót leszedni,és rámásolni a játék steambeli főkönyvtárára (DATA és MODS mappa):

http://bit.ly/2d3qApJ

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.27. 15:40:57

Ja,most olvasom EAC barát,akkor meg rárakom

Ezt mondtam én is,nem szines a HUD,de Random mondja hogy nem kell a kliensre rátölteni,elég ha szerveren fut.De megpróbálom rárakom,hátha.Vagy inkább mégse,hátha az EAC bekavar
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.27. 15:30:25

DevLupius
Másoknál láttam, hogy a bal alsó sarokban a HP/STAM fekete csíkon van színes csík is, pont nem úgy ahogy nálad ás nálam is van 😊
Arra mi a megoldás, le kell tölteni a kliensre is ezt a HUD módot?

Felraktam a legnagyobb felbontásra,és lám csodát,meg se nyikkan az fps ráta:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Én is így gondoktam a havas tájon, hogy majd jól kitrükközöm a kutyákat és felmászok pár blokk magasra rakott frame re. Jó is volt egy 30 másodpercig, amíg egy favágó ki nem ütötte alólam. Kocsira felmászás: - simán leszednek onnan is.
Igen.Az árnyékokra most nincs panaszom,attól nem esik le most az fps,a víz is highen van,bár a reflected shadowsot kikapcsolom,és a reflection quality is middlen van hogy ne tükröződjön már minden tárgy,még a szekrények is tükröződnek,de igy nem.Amúgy elég alacsony felbontáson nyomom,mert valahogy nem akar szélesvászonra kapcsolni magas felbontáson,nemtudom miért.Az meg idegesit hogy a két szélén a képnél fekete csik van.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.27. 13:00:52

Infrath
most vagy megszoktam vagy már nincs bajom
úgy tűnik, olykor akadok mert vki
motorozik vagy screamer -özik
bár horda nap akadok kicsit
amit mááár nem szoktam
(szal kis akadás van nálam, de neme tudom miért)

https://www.twitch.tv/infrath

Na mondjuk ha megfekteti az új kártyádat, akkor ott már komolyabb programozási hiba lesz, úgy értem a játék részéről...szerintem. nem valami jó az optimalizálása 😄

The Matrix has you...

Igen,ebben igazad van,a fákkal lesz még mindig probléma.Felraktam teljes részletességre a fákat,és elkezdett 5-6 mp-enként laggolni menet közben.Egy pillanatra mindig leesett az fps,és ezt csinálta folyamatosan,aztán visszaraktam mediumra a fák részletességét,és folyamatos lett újra a játék.

Okés,értettem.Egyébként nem nehéz az állatokon feljebb rakni a spawning xml-ben az elején minden biome-nél abban a sorban kell állítani a maxcount értéket 1-ről felfelé,ahol szerepel az Animallsall a végén.Mondjuk 5-ös érték volt DON szerverén,de az durva.2-3 az már jobb.Területenkénti szorzót jelent hogy egyszerre mennyi állat spawnoljon egy területre.A Zombiesall sorokban meg egyértelmüen a zombik számát lehet szorozni,de az jól van most hála istennek van belőlük bőven.
Az elején wasteland spawn értékeit is meg lehet adni,éjjel,és nappal is.
Amúgy az admin felületen még mindig nincs megadva nálam semmi engedély,majd nézz utána ennek is.Én most szabin vagyok,azért érek rá játszani,különben melózom rendesen én is.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.27. 11:35:40

Igen, tényleg egyszerűbb a játék már nagyobb szinteken, de a legeslegelején is el lehet lenni egy sima 1-es szintű fabunkóval... Szerintem élvezetes. DE azért, ha valakinek van AK-hoz részei, MEGVESZEM! 😄

https://www.twitch.tv/sp1gu

Random_
Erről van szó, de én olykor viszek magammal pár wood framet és magam alá pakolom vagy egy sziklatömbre felmegyek. Nekem mindig ott van az övemen 5-6 wood frame, ha kell azokkal bárhová eljutok.

Én is napi 1-1,5 órákra lépek be learatni meg vetni. A környékemet lootolom, mert kb. eltelik az a 7 nap ami alatt újratermelődnek a cuccok. Kereskedőhöz benézek egy köpésre lakom tőle. Hétköznap többre sajnos nem mindig fussa.

A kutyákat, meg bármelyik zombit úgy a legegyszerűbb kinyírni - legalábbis az elején - hogy felmászunk egy kocsira, nem? ha meg nincs a közelben akkor futás és keresni egyet. Nekem legalábbis ez jött be régebben.

Picit óvoda hangulat van mostanában a fórumon, de kövezzetek meg ha nincs igazam. Ez egy túlélős játék! Éljétek túl! Nem ment? rossz a taktika...hiba felvésve, jöhet a következő nap..ennyi...

The Matrix has you...

DevLupius
Naponta fellépek egy órára én is tesztelgetni.
Ha hat embernél többen vannak a szerveren, akkor alig látok zombit, állatokat elvétve, akadást nem tapasztaltam még horda nap sem.
Van egy kiskertem amiben annyi kaját termelek ami bőven sok, így állatokat nem is vadászok már.
Medvével még nem találkoztam, pedig motorral bejártam már egy nagyobb részt.
Kutyák voltak, vannak és lesznek is... erre épít a játék.
Eddig csak akkor szaggatott a játék amikor körbeültettem fákkal házamat, de amint kivágtam őket ismét jó volt, itt úgy látom, hogy a programnak több erőforrás kell egy ültetett fa megjelenítéséhez mint egy "gyárinak".
Az eső az utóbbi napokban nem esett mikor bent voltam, egyszer szemerkélt, de szivárványt nem láttam 😊

Random_
Ja és mindenkit támogatok, hogy lépjen be a szerverre, hagy kapja a stressz tesztet! Ha érzékelitek, hogy lassulás van, akkor szóljatok. Eddig infrath írt akadásokat, nem tudom ezekkel mit lehet kezdeni és mennyire jellemzőek.

Nézegetek ilyen szerver admin eszközöket majd valamit berakok a játék alá, meg tanulmányoztam már az xml-eket is.

Ha az állatok hiánya probléma és éhen akartok halni és ezt többen megerősítitek, akkor rakok feljebb az állatokon. De ne felejtsétek el, hogy nem csak a szarvas és a disznó lesz több, hanem a medve is. Nem szeretném aztán azt hallani, hogy sok a medve és már azok miatt is meg lehet halni.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.04.27. 05:57:00

Random_
Hallod Ironman azért az itt írogatók bármelyike visszaigazolhatja, hogy játszom a szerveren. 😊 Infrathal és Smoryval pl chatelönk is discordon. Volt amikor horda éjszaka kedélyesen elbeszélgetünk miközben mindkettőnk alól bontották az építményeinket. 😄 Aztán reggel lementünk a maradék nyilakkal leszedni azt a néhány túlélőt.

Random_
Figyi aki havas biomra megy az vállalja a következményeit. Kövér loot, de azért ott nem kisiskolás lány zombik mászkálnak, hanem tagbaszakadt favágók. Joel elmondta, hogy a havas biom és a wasteland nehezebb ez ilyen. Van sivatag is a pályán, én az ilyen dolgokat, hogy sok a kutya kicsit hisztinek tartom. Azért ez egy túlélő horror játék. Tényleg próbáljak meg mindenki kedvére tenni. Egyszer a Nevezgane uncsi meg kijátszott és legyen Random gen aztán meg nehéz mert sok a kutya. Azért sokat fejlődött a játék és már szerveren se lehetetlen megölni a kutyákat, mert nincs olyan szerver lag, mint Alpha 15 előtt volt... itt azért írtak rá pár példát. Nem kell AK egy kutya leöléséhez.

A folyamatos esőt én nem érzékelem olyan folyamatosnak, sajnálom.

Utoljára tegnap reggel játszottam felszedtem egy airdropot is sajnos sok a munkám és túlórázom este, ha hazaérek fél kilenckor már nem megyek fel a szerverre. De hétvégén fenn voltam raktam is ide ki screenshotot, hogy mennyien voltunk. Veled is találkoztam, beköszöntél, de két perc múlva leléptél. Még írtam is neked, hogy nem esik az eső amit vissza is igazoltál, mert válaszoltál rá. Szóval enyhe tévedésnek tartom részedről, hogy nem találkoztunk még a szerveren.

Infrath
fene tudja ki hol van, a screamer ek sétafikálnak erre arra xD

de no para 😄
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.04.27. 03:47:10

Infrath
akkor marad az a válaszom mint mindig, amit random nak is mondtam
kinem sza**a le mi alapján dolgoznak
csinálják meg úgy, hogy megálja a helyét, mint jó játék..

LOL

akkor nyugodtan kidobhatod, azt az időjárás jelentőt, vagy rosszul értelmezed.😊)
egész nevadában mondhatjuk, hogy borult időjárás van, de az ilyenkor normális, viszont az átlagos légnyomás 29.79 körül, a páratartalom 40% körüli és 27C körüli hőmérséklet. magyarán port köpnek éppen az ott élők. egyetlen kisvárosból jelentettek némi esőt, elko-ból. és egész nap kb. ez volt. repüléshez használt időjárásjelentést használok, tehát elég megbízható. azonkívül évente átlag 2 hónapot töltök lv környékén, elég jól ismerem ott a viszonyokat. nem igazán emlékszem, hogy valaha is láttam volna ott esőt. az északi államokban sincs sok, de ott kva hideg van és fúj a szél, ezért ha esik valami az duplán számít. az usa-nak azon részén most kezdik felismerni, hogy meg lehet inni a tisztított vizet ha nem szeretnének szomjan dögleni. hát igen a globális felmelegedés, és a szent andrás hegylánc ami "lerántja" a csapadékot a nyugati oldalon. ami olyan kevés, hogy california is szomjazik rendesen.
Smory veled van? Azt nem is tudtam.Nagyon rendes,és közvetlen a tag,nem messze van tőlem a bázisa,ahhoz képest amit alkot,már profinak néz ki.D

Infrath
pedig rosszabb a gépem (úgyhogy nem mondanám hogy laggolsz..)
én ha futok nem érnek utol..
smory nak kb eddig talán 100 órája van benne most ismerkedik a játékkal
most már neki sincs túl nagy baja velük..
és nem mondanám hogy azért mert velem játszik..
ő elég sokszor egyedül járkálgat mindenfelé
eddig max 1x voltam ott ha kutyák jöttek rá
pedig volt már vagy 10 alkalom kb.

Infrath
igazság szerint mielőtt beírtam volna a hozzászólást megnéztem az időjárás jelentést ott..

Most meg azt is irhatnám hogy eltüntek az állatok,de nem írom,mert már a végén hülyének néznek,viszont akik benntvannak a játékban azok is megerősítették ezt.De ugye csak azt tudja aki játszik vele.

inkább colorado akart az lenni. esetleg montana. nevada-ban már inkább szárazság van.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.26. 23:52:46
lehetsz akár robin hood is, ha mire újratölt és felhúzod szétszednek.<#mf1> addigra már a harmadikat csapom.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.26. 23:47:32
hátrafelé,és nyilazás,de úgy is megmarnak
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.04.26. 23:27:08

Infrath
igen navezgane en sok helyen van kutya ez nem egy mod vagy nehézség állítás..
én sem értem hogy haltok meg kutyáktól?
hátra fele futva nyilazás
lassító tüske gyorsgombon bele fut és easy win! (ha nincs elég fa, pár vas reszelék és egy kis fa és készítheted a másik félét is(jobban megéri))
rosszabb esetben fejbe Baffolom és vége
gondolom sokan észre vették, hogy régen mikor megsebezted őket nem álltak meg mindig gondolkodni
ez is új és így elég könnyű

és télleg sokat esik, havazik stb.
bár erre megint lehet mondani amit random szokott
ez nevada ban játszódik
ott ez van

bár ez csak nevada felére igaz másik fele hegy és fák
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.04.26. 23:24:55

Havas biomén folyamatosan spawnoltak nálam kutyák,és jöttek a zöld területen is velem szemben,igaz vannak fix helyek,én ezeket már régóta tudom,hiszen régen csak ezen a mapon lehetett játszani,főleg a sivatagnál már eleve felszerelkezve mentünk a roncstelephez a kutyák miatt,de itt most más a helyzet,tényleg előbukkannak véletlenszerüen bárhol.Az eső meg kisebb megszakításokkal,de mindig esik.Én pl már állítottam volna rajta,mert sok embert idegesít,de hát te döntöd el,te vagy a főnök.Egyébként napok óta egyre többet vagyok bennt,és még egyszer se találkoztam veled,pedig hajnalig nyomtam.

Mályki86
Vagy csak meg kéne tanulni a nyíllal bánni?! <#crazya>
Random_
Nem tudom ti merre jártok a szerveren, hogy mindig esik az eső meg kutyákkal találkoztok. A Nevezgeane más mint a random gen van pár fix hely ahová mindig spawnol kutyát. Egyik pl a havas biomnál a benzinkút és katonai bázis környéke. Másik a sivatagban a roncstelep. Hamradik a kisváros zöld területen. Ezek fix három kutya aki ismeri Nevezgane-t az tudja. Amúgy a pálya kiismerhető, mint az ember tenyere.

Alpha 16 experimentalig ez marad, akkor áttérünk Experimentalra, ha az első pár nap tapasztalata az, hogy játszható a játék.

nemtom. ha kifogod, hogy 2*4-en jönnek, szerintem átgondolnád. sűrűbben lehet csapkodni, mint nyíllal lövöldözni.😊
Mályki86
Kinek mi jön be.Én például jobb szeretem nyíllal leteríteni a kutyákat.Pláne egy delay-es szerveren, ahol távolabbról beléd tud harapni, mint egyébként. 😊
felesleges lőni a kutyákat. ütéssel, vágással sokkal könnyebb.
Megéri, szerintem a játék legjobb fegyvere. Remélem fegyver kiegészítőket hamarosan belepakolnak a játékba (holo, red-dot, stb)..

338 órám van a játékban, sosem raktam még össze AK-t benne.. 😞
Hálaégnek utálom a csipát! 😄 CsakazAK.

én íjjal nem tudom megölni őket.