7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most nem akarok veled vitatkozni,de mikor hirtelen melléd rak 4 zombit a semmiből,szerinted az normális dolog? Egyáltalán nem a playerrel van gond,hanem a programozással.Amíg nincs semmim se,addig ne menjek be épületekbe,hanem csak kolbászoljak,és gyüjtögessek? Tegnap volt olyan is pl.hogy a favágó háta mögé mentem teljesen,és észre se vett,még csak guggolnom se kellett.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Köszi a válaszokat srácok.

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Nem adom fel,csak idegesít hogy körémspawnolnak egy idő után.Akkor erre fel leszek készülve.Bemegyek,gyorsan kilootolok,és rohanok ki a házból.DD

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Bőrön kívül ad még valami "jót" a farkas?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Igen,osztom véleményeidet.

Ja és a legjobb meglövöm a slepert nyíllal, nem hal meg mondom mi a szar? Felkel és hát amerikai focijátékos volt aki azonnal rám rohant, szép kergetőzés lett belőle, de a lényeg hogy kiszámíthatatlanabb lett a game és ez jó!
Az új spawn rendszer kb. 3-4-szer úgy megijesztett hogy majd beszartam.
1. Futok a ködös havas dimbes dombos tájon és egyszer csak az egyik bokornál felém mar egy farkas
2. százszor átnézett POIba hátulról rám köszön egy Z, mert közben egy egész horda bejött az ajtón...
3. Bankból ki agróztam a sleepereket és mikor az ajtóban próbálnak kijönni ott csapkodom őket, hát persze hogy a tetőről a nyakmba esik egy Z
Elég kalandos tud lenni egy városban eltöltött nap és nagy szó lehet, hogy túléltem; ahhoz képest, hogy milyen kis csilicsálé dolgok miatt halálozok el sokszor.
Szerszámboltban vagyok 3 randa medve és kutya kívánja kioltani az életemet. Könyvesboltban egyik szobájában feralra nyitottam. Úgy meghökkentem, hogy csak néztem másodpercekig, miközben fel is ébredt.
Alap csomag egy ilyen túrára 500 db acél nyílhegy 15 db kence, meg antibiotikum se árt ha ott éjszakázik az ember.
Elég sok mindent beraktak a játékba azért, hogy ne unja meg az ember. És még sok mindent szerintem nem is láttam. Ezekről majd némelyek azt mondják rossz a spawn rendszer; de nem az rossz, hanem a player, aki nem tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.. Reméljük a fejlesztők tudnak szelektálni a visszajelzések között.
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.06.16. 11:32:15
A trader, ha eladok neki cuccot, és meg is veszi, miért nem adja oda a pénzt? Eladtam neki pár cuccot, de az invertory-ban a pénz ikon mellett továbbra is 0 volt. A sárga pénzérmékkel meg a papírpénzel is tudok vásárolni, meg azzal is amit oda ír az ikon mellé? Vagy valamit nagyon félre értek?

Petterson: Értem, sok a komment amiket írok, és sokaknak nem tetszik. Rendben megyek játszani és nem kérdezgetlek titeket. Mondhatnátok megsértődtem, de nem. Csak akkor legyen úgy. Kb. 1-2 naponta kommentelgettek a fórumra mintha ki halt volna, gondoltam kicsit felrázom a dolgot. Bocs érte.
Userx2: Nem nyilvánítottam nehéznek (ÉN!!) hanem az észrevételeket írtam le. De értem a kommented.

Szerszámíjjal (zöld) a keselyű 1 lövés. Neked és Ironmannak is azt javaslom ne 1-2 nap alatt nyilvánítsátok nehéznek a játékot. Az elején minden nehéz. Az ilyen megnyilvánulások miatt volt olyan unalmasan könnyű a PVE.

Iron: az alfa 16 tele volt buggal mikor kijött. Nagy hibákat orvosolták. Amik meg megmaradtak, lehet már jövő héten javításra kerülnek; látva milyen gyorsan reagálnak a fejlesztők. Hamar feladod...

Ui: elvégre te vagy vasember. 😊
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.06.16. 10:27:58
hali,

Szerintem játssz a játékkal, mert úgy tanulsz a legtöbbet. Mondjuk az is jó ötlet, hogy ha felmész Random szerójára és a Discord-on keresztül kérdezgetel Tőlük, mert nekem is volt olyan dolog amit hónapokkal később tudtam meg 😊
Ettől függetlenül a világ egyéni és önálló felfedezése ígér sok tartalmat és élményt.

The Matrix has you...

havenday: Nem semmi. Azért ezeket remélem javítják mert nagyon szürreális. (nem mintha a zombi nem lenne az XD).

Nekem is az tűnik fel, hogy nagyon kevés a loot a zombikban. A házba spawnolós cucc nem lenne rossz ötlet, tetszik is, csak hát a respawn pont melléd nagyon béna. Remélem megtudják oldani. Ha jól értettem a changelog-ot akkor a mostani javítással több zombi van már kint a szabadban. Tapasztalat?
Keselyűk. Nem értem miért támad meg. A valóságban is ilyenek? Nem hinném 😄 Am. tényleg nagyon erősek lettek, ezen lehetne buff-olni mert szerintem vicces hogy egy madár hamarabb megöl mint egy zombi...
Vannak több méretű farkasok? találkoztam már velük, de normál méretűek voltak. Amik nagyobbak nem azok a werewolf-ok (vérfarkas?)

Egy másik észrevétel. Nagyon nehéz lenne a készítőknek megoldani azt, hogy ha már ott van a rohadék szemetes kupac a földön, akkor legyen is benne valami? Sokszor találkozok vele, term. single mapon. Szerintem ez is egy nagy bug.

Nehéz azt is normálisan balanszolni (modderek megoldották rég) hogy nővérkénél legfőképp csak elsősegély cuccok legyenek. Meg ilyen érdekességek. Szerintem sokkal logikusabb lenne ez is.

Valóban kevesebb a loot, de nem csak a zombikban. A keselyűk rém idegesítőek, hogy kettő csapásból kinyírnak, amúgy nagyon jók!!!!
Farkas továbbra is para, főleg a ló nagyságú, számoltam 8 at lőttem bele íjjal. Ha nincs beragadva a farkas, én meg magasban, akkor hogy tudtam volna megőlni? Sehogy.
Kutya is kettőt mar, reagálni se lehet rá....
Tegnap mit láttam....
Rohan egy kis csapat szembe velem, de párhuzamosan, nem pont nekem. Négy medve, meg vagy 5-6 farkas libasorban....
Annyira szürreális vokt a látvány, hogy belefeledkeztem. Erre a sorból kifordul egy kutya és támad. Miért csak egy észlelt? És a többi miért nem követte?
Random_
Azért kicsit nehéz ezt megtartani, hogy mi offtopic és mi nem. Elég gyorsan elbillen a beszélgetés és kicsit nehéz követni mit hová lehet írni. Remélem lenyugodnak a kedélyek és rendesen lehet majd mindenről beszélgetni újra.

A zombispawn tényleg elég zavaró, hogy benyom köréd párat a semmiből és ütnek is. A vándorhordák viszont annyira tetszenek, házhoz jön a loot már az a kevés ami van bennük. Sokszor alig találok valamit zombikban, nektek ez nem tűnt fel?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Mkenzi: Ha magadra veszed a véleményem amiben direkt nincsenek NEVEK, akkor belül tudod hogy rólad van szó... Aki nem fázik. Magyarázhatod az igazadat ajogy akarod, de ez ami ebben a game-ban van az sehogyse fér el a pvp alatt. rossz balansz, tele buggal, nagyon sebezhető város, stb... Ezt a játékot ha alapból úgy akarták volna eladni hogy pvp, kb fél év után el ia tünt volna. Mert annyira kevés még 3 év után is a sok bug és balanszolás hiány miatt, hogy az eszméletlen. Téma off, de ha akarsz pörögni rajta arra ott az off topic.

Egy kicsit hagyom most,amíg ki nem jön a végleges alfa 16.Ez a POI-hoz társult új spawnrendszer eléggé gáz lett.Lehet másnak bejött,nekem nem.

Visszamegyek a házhoz délelött,felveszem a csomagomat,kijön a házból egy zombicsaj,a kék trikós,fejbelövöm bow-al,kifekszik,megint fejbelövöm,meghal,kilootolom,erre hirtelen 4 zombi terem mellettem,és agyoncsapnak.Erre most mit lehet mondani? A régi spawnrendszer azért jobb volt hogy mire odaértél a házhoz,láttad honnan jönnek a spawnolt zombik.
Újra visszamegyek fel a tetőre,erre jön egy keselyű,rámcsap,a 70-es életemet leszivja hirtelen 6-ra,mikor leérek,akkor meg értelmetlenül meghalok,fogalmam sincs miért.Kicsit fura lett a játék,nem?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.16. 01:05:58

Ez jó volt! Belépek,minden vörös már este 18-kor,(idáig csak 22 előtt jelezte hogy 7.nap van,mostmár nappal is jelzi).Találtam egy házat,felmentem a tetejére,létrát levertem,ágyat megcsináltam,le akarom rakni,megfordulok,erre ott egy dagadt zombi alszik.Mondom ezt szétverem,mert tuti hogy felkel ha 22 óra lesz.Szerintem kár volt hozzányúlnom,közben 22 lett,és simán agyonütött.DD Előbb is észrevehettem volna.Jók ezek az alvó zombik,valami színfoltot visznek a játékba.Igaz már az alfa 4 óta igérték hogy berakják.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.16. 00:45:09

Itt sokkal sebezhetőbb a bázis, főleg ha magas. Ha visszaolvastál, láttad írtam erről. Sokkal könnyebben rombolnék neked földig bármit, amit építesz, mint a Rustban.
Azért van szigorúan korlátozva a PVP a legtöbb szerveren. Aki no life hardcore pvpre vágyik, arra ott a másik játék. Nincs értelme összehasonlítani, de még a játékos közönséget méregetni sem. Család és munka mellett sokaknak ez az ideális game, meg legfőképpen azoknak, akik nem akarnak görcsölni, csak szórakozni. A pvp itt nevéből adóóan személy személy harcról szólhat, nem a barbár rombolásról. Ezeket kell megértened. Benéztem a World Of Anarchy szerverre. Az PVP orientált beállításokkal, de szigorú szabályokkal is merőben különbözik a Rusttól. Gondolom megnézted te is...
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.06.15. 21:38:59
Alfa 14 óta követem az itteni szerverek életét egy idő után mindegyik szerver kihalt lett hébe-hóba játszogatott rajta valaki, de többségben nem volt túl telt a szerver. Az új alfa után mindig, de idővel ráunt mindenki, és jöttek a "singleben játszom xy moddal, tök jó".
Persze eddig nem volt modos szerver, szóval most itt valószínűleg az megdobja majd az egészet, sőt, ez jó ötlet is. Egyáltalán nem garancia, hogy a pvp tovább vinné a játékot, ezért is mondom, hogy majd lesz, ami lesz alapon történnek majd a dolgok.
Engem csak az "zavar", hogy képes mindenki x idő után úgy ráunni a játékra, hogy még a fórum is kihal tőle, holott szerintem több van ebben a játékban, mint amennyit kihozunk belőle.
Annyira nem lesz unalmas szerintem,mert pár hónap után igérte Random hogy valamelyik moddal fogjuk újra kezdeni (tuti hogy a Spider lesz),még az is beleölhet jópár hónapot.Amúgy meg közben jönnek majd a foltok,de ezekben már tartalom is lesz amiket lehagytak,nemcsak javítások.Szóval egy időre le fog minket kötni az alfa16.

Nem megyek bele komolyabb játékba,csak mászkálok,meg nézegetek,meg gyüjtögetek.Ja meg olvasom a fórumot,megint előjöttek a random gen anomáliák,már több képet is belinkeltek hozzá.Hirtelen szakadékok,magasban megálló utak,stb
Ez a szerveren készült,elég jól néz ki messziről a város:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elég komoly kijelentéseket teszel, amiket úgy gondolom elhamarkodottan tettél.
Évek óta játszom PvP játékokkal, többek közt a Rusthoz is volt szerencsém. Megnyugtatlak nem itt akarom kiélni magam, kiélem magamat máshol. Itt a plusz izgalom miatt lenne értelme a PVPnek, mert a sorozatos horda napok után, számomra ellaposodik a játék. Itt inkább az ellenzi a pvp-t aki pont hogy tart attól, hogy elveszik a cuccát, megölik stb. pl akinek már a vaddisznókkal is baja van, hogy jajaj támad a disznó, ami gyorsabb mint egy zombi.. mert ugye éjszaka mikor futnak még véletlenül sem megyünk ki hát meghalunk jaj milesz, jaj hát nem azért van a hordázós betonkockám építve, hogy én kimenjek este.
Sértőnek vettem a kijelentéseidet, és úgy gondolom nincs igazad, nem annyira lehetetlen a pvp mint te leírtad, nyilván hibátlannak sem mondható, de ezt úgy gondolom mindig is kihangsúlyoztam.
De teljesen mindegy én elengedtem ezt a témát, vagy lesz vagy nem, meg van más szerver is. Én csak attól tartok, hogy mint eddig is, egy idő után mindenki ráun a játékra, mindenkinek megvan mindene (cserélgetni,tradelni senki sem fog ezek után sem) és kihal az egész, a következő alfáig, amikor megint nagy szervezések indulnak a szerver irányába, ami megint tart pár hónapig.
Na ezt jól megírtam<#idiota>

Nálam viszont a textúrák rondák lettek,és elmosottak ha közelebb nézem őket.Valamit nagyon elcsesztek,ja és Random,gáz van,mert hiába jelzi a táskámat,és az airdropot a mapon,semmi sincs ott mikor odamegyek.Szerintem kellett volna egy wipe szerintem.

Köszi, h gondoltál rám! 😊
Am. hadd kérdezzem meg, hogy a 16-os óta nem lehet felszedni a worbench-et meg forge-ot? Mert széttörik és nem kapom meg. Ezt kivették a jatékból?

Mályki86
Gyere át IDE, mert le leszel teremtve, ha nem a topik témájával kapcsolatban írsz... 😄

Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2017.06.15. 18:01:17
Random-nak a csatornáját nem találom. Csak külföldit talál ez a retek jútyúk...

Don't feed the troll!

Töröltem,majd be lesznek rakva a videósok linkjei a bannerba.

FerencHuN
Melyik hozzászolásom nem a játékkal kapcsolatos? a "Köszi" iron töröld légyszi.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

A 7Days közvetítése Random szerveréről majd lesz Norbertbull csatornáján ha kijön az alfa16,láthatjátok élőben hogyan játszunk Norbi szemszögéből.Egyébként tervezem hogy berakom ezeknek a videósoknak a linkjeit egy lenyíló menübe,ha ti is beleegyeztek.

Vices amikor maga a házigazda nem tartja be a szabályokat amiket ő hozott... FerencHuN-nak nem szoltál az off-ért,de hogy te is bedobsz egy videót aminek semmi köze a játékhoz... Innen is látszik hogy az egész hiszti csak azért ment hogy megszűnjön Anger.Már mindent szabad mindenkinek.Hát sajnálom cimbora továbbra is itt vagyok és figyelek.
FerencHuN
Köszi

Basszus gyerekek! Norbertbullt kihagytuk a felsorolásból,ő nagy 7Dayses,és mindennap nyomja élő adásait a youtubon.Igaz mostanában nem a 7Dayst közvetíti,hanem a Rust-ot,meg egyebeket,de az imént beszéltem vele,és ahogy kijön a végleges alfa16,akkor nyomja mindennap élőben majd! Kösz Norbi!

Nekem nem jelent meg az első belépéskor,de már most van megint célkereszt.A hitbox a találati területet jelenti amugy.Pl a zombi feje egy külön hitbox,meg a keze,és lába is

Random, te véletlen nem Minefanatic-os Random lennél? 😛

De nem is változott semmi. Ugyanúgy átlősz a fején mint eddig? Vagy arra gondoltál hogy kivették a célkeresztet?

Bemegyek egy kicsit jááátszani!! Jön valaki?

És ugye a hitsounds-ot!!<#eljen>

Pont most vezették be az új hitbox-ot az alfa16-ra

Playereknek és zombiknak is teljesen más a hitbox/j/a. Teszteld le

Random_
Hát külföldi videósból nekem két kedvencem van a Games4Kicks és Z-Nation. Elég eltérő stílust képviselnek Games4Kicks azért kicsit szórakoztat is, de szerintem ennyi kell. Jól játszik szerintem és kreatív is, olykor hibázik akkor kijavítja amit épített és reagál a commentekre, megfontolja a tanácsokat. Z-nation olyan szellemi magasságokban űzi a 7 DtD-t hogy az már hihetetlen. Ő egy művész viszont mindent alárendel az építésnek és a minél látványosabb és monumentálisabb dolgok létrehozásának. Sose felejtem el azt az évadot mikor egy komplett szigetet legyalult később meg alagutat ásott a fővárosig. Neki a fejében ott van minden precízen megtervezve és olykor a célok érdekében modolni is szokta a játékot.

Én talán Alpha16 véglegestől fogok videózni, de nem vagyok rendszeres videós. Ha van valami jó ötletem akkor felveszem, de elég esetleges és most csak ismerkedem a játék újdonságaival. Csatronapatkány még vizsgaidőszakozik, de azután visszatér szerintem. A szerveren már megfordult a hét elején Redalinnal együtt. Tök megörültem nekik! 😄

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

FerencHuN
Szia pár magyar videós : Csatornapatkány,Ronin,Redalin,Random,Mályki 😄
Külföldit akit ajánlok Z-nations.

Csatornapatkány-nak,és Random-nak is vannak videói,és volt mikor CSP live-ozott is

Ajaj. Valamit rosszul írtam. Ez a játék sajnos mivel a hitbox BOTRÁNY szinte lehetetlen PVP-zni. Sokszor az az érzésem játék közben Zombi öléskor, hogy átlövöm a zombi fejét. Látszik hogy elkéne találni, de mégsem. Na ez az ami miatt tilossá tenném a PVP-t. A fele lutri... A Rust-ban pl. vagy ellövöd, vagy nem. Pont.
Szóval? Senki nem tud magyar videósokat? Nem kell népszerű legyen, csak nézhető, és rendszeresen tegyen videókat.

1000+ órányi Rust után és 500+ 7D2D után még mindig azt mondom, hogy ugyanúgy lehet itt is PVPzni. Csak meg kell tanulni minden játéknak a mechanikáját, ennyire egyszerű.

Sziasztok!
4 hónapnyi fórumposzt elolvasva. Eszméletlen sokat tanultam belőle a játékról és még sok másról is.
Pár kérdésem lenne:
- Tudtok nekem ajánlani (akár privátban is) olyan MAGYAR videóst, aki rendszeresen csinál videókat ebből a gyöngyszemből? Gameplay érdekelne leginkább. (Redalin, Dragscorp, Ronin NEM ÉR!! Őket követem már régebben)
- Esetleg olyan tényleg minőségi gameplay-t csináló ANGOL videóst, akitől tanulni is lehet, és nem csak ökörködik, meg visítozik jobbra balra?

Vélemények pár dologra itt a fórumon:
Annak a srácnak üzenem, aki PVP-nek nézi ezt a játékot, meg raid-el mindent, oktalanul is hogy. Gyere egyszer Rust-ozni barátom, na AZ A PVP! Ez a játék a HITBOX nemlétezése miatt nem allkalmas a PVP-zésre. Az irányítás is szerintem nem erre van kitalálva hiába mondja a készítő brigád... A RUST-ban ott lehet ilyeneket csinálni, hogy porig rombolsz valakit, csak ott ugye sokan meg is bosszulják. Ezért próbálkozik itt az ilyen ember, mert ott ahol tényleg TUDNI is kell, meg elviselni hogy ha megbosszulják a gerinctelenséget, és bármikor be-raid-elhetnek, na OTT NEM ÉRNEK ŐK semmit. Egy alapjában inkább PVE mint PVP orientált játékban ezt csinálni, főleg ilyen gerinctelen módon, az GYEREKES és gyáva dolog. Ha RUST-ban találkoznánk a nokedlivel aki itt játsza az eszét, sok esélye van, hogy 1 nap után RAGEQUIT lenne a vége. Főleg mikor iBubu-ékkal elkezdünk komolyabban Rust-ozni.

Köszi hogy elolvastátok, és remélem még sok hasznos infót és beszélgetést olvashatok a fórumon tőletek!!!!