7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Infrath
ezen gondolkoztam én is!
akkor jutott ez eszembe mikor jött az új patch pont úgy mint az mmo-knál
kb. fél-1 év közötti patch-ek új tartalmak és évekig kitart a játék még..
nem lenne rossz, de arra jutottam szerintem nincs erre pénzük..
(lenne külön pve, pvp szeró)
(sztem non kellene a szerver option ba olyan, hogy pve pvp)

https://www.twitch.tv/infrath

Egyébként lehet benne valami hogy MMO lett.A legtöbb MMO játék hivatalos szervereken pörög.Talán ez lehet az oka a nagy csendnek? A legtöbb MMO pályán rengetegen vannak,kiváncsi lennék mekkora szerverpark kellene itt egy 100-as vagy 200-as pályához.

szerk:hivatalos fórumon is ez izgatja most őket,miért lett MMO.Jó buli lenne felmenni egy nagy hivatalos szerverre,bár ott mindig lesz wipe
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.09. 12:38:22

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

2 napja raktak fel új buildet,de nem nagyon akarják kiengedni a nagyközönségnek:

https://steamdb.info/app/251570/history/

szerk:közben pár órája odarakták a Massively Multiplayer megnevezést is a játékhoz,nem tudni vajon miért?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.09. 12:39:11

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Igen ez igaz,tegnapi játékom csak avval ment el hogy kitakaritsam mellőlem az összes oszlopot,mert kirakott a felszinre belépéskor,ráadásul egy hülye helyen,2 oszlop közt.Ez egy ősrégi hiba ami ismét előjött,jó lenne ha javítanák!

Infrath
én ha kilgolok föld alatt folyton kidob a felszínre
pedig egy szép minimum 3x3 teremben logolok ki

volt mikor berkot betonfalba ami mellet volt tüske
és volt mikor berakot frame ek közé -.-
na! onnan jó kimászni vhonnan középen

Ezt is kipróbáltam. Igazad van. Ebből nehezebb lootolni.

Dev. Turretem nem is volt most. A dart trap hangját hallottad. Azt nem is néztem mennyi killt számolt el. Talán arra kapok xpt ha én fejezem be, de ebben sem vagyok biztos.
Amit a kütyük intéznek el, arra nem jár xp, killt sem számolja. Lootot megkapom mindenképpen. Arra meg a skillek hatnak. /minőség/ Hogy mit adhatnak, az meg xml fájl szerint működik.
Mályki86
Valóban nem rossz, de a fogas ketrec még mindig kevesebb anyagba kerül, és sokkal kezelhetőbb.Itt nagyon helyezni kell, hogy hova célozz a közelharci fegyverrel.Az ütéseket sem fogja fel jobban.Még több ütést kaptál be, mint amennyit én szoktam a fogas ketrecben. 😄 Abban azért még óvatosabb az ember, mer sokkal nyíltabb.Itt pedig meg van az illúzió, hogy közelebb mész, mert fedettebbnek tűnik a sűrűbb oszlopoktól.

@DevEagle:Xp nem jár ha nem te ölöd az ellent, a lootot pedig akkor "teszi bele", amikor megnyitod a tetemet, és nem akkor amikor elesik.Tehát loot szempontjából nincs köze ahhoz, hogy hogy halt meg a zombi.
Nem rossz ez a kalicka dizájn. De. Sok zombit a turret öl meg. Kérdem én tudatlanul, unagyolyan loot van belölük mintha te ölted volna meg? Xp természetesen nem jö így, de a loot szerintem kevesebb.

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Jaja, csak a lagok zavaróak voltak számomra is. Nem találtam a jó beállítást hirtelen a felvételhez. (Mostanában feltolt garfikán tolom)
A ketrec szép meg jó, de nem túl élvezetes az egész.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mint amikor L. Hamilton rajt cél győzelmet aratot az elmúlt 3 évben.

Sokkal izgalmasabb kimenni közéjük. Kevesebb is loot vesztés. Most is szétcsapta a zsaru a maradványokat olykor.
Tervezek majd egy nappali hordás videót is a jövő héten, ha másért nem, a saját hibáim feltárása miatt. De ha jó lesz, felrakom megosztóra. Annyi xart felnyomnak, egyel több vagy kevesebb.. :-D

Inf. - jó az a zöld shoti lőszer, hidd el. A pirosból, minimum 3x, de inkább 4 x annyit lősz el. És közben megy az idő. Magnumot meg nem raktam össze, így cirka 400. napnál. uff.
Infrath
én már csak csinálok/veszek sört stb.
és kint rohangászok velük a betonon
ha jön vmi keményebb akkor össze bódítom a csürhét aztán pár robbanó töltet
akármi megteszi pipe bomb, robbanó nyíl, fegyverek stb.
bár azt néztem, hogy a 7 es, magnum és rakéta éri meg, ha túl sok papírod van akkor shoutgun
7 es lőszer csak akkor ha néha lősz vele egyet a távolba stb.
némelyik lőszer 3x annyi réz-t kér

és azt néztem hogy a karok lábak elvesztése most könnyebb
a horda napon amin bent voltam nálam
kéz láb nélküli zombik voltak a végén lol
csak úgy feküdtek ott
mondjuk ne kérdezzétek hogy robbanó nyílra miért estek le a végtagjaik..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.08. 10:08:25

Ez nagyon jó lett!!!<#eljen>

Új kalicka, ami egyszerű, letisztult; de mégis megengedi a bambáskodást. <#nyes>
Infrath
jah és szintén minimum 4. block magasságban tegyetek vmit a ház köré a falon
Wood frame, iron bar stb.
hogy ne tudjanak felmászni
és te tudj a ház szélén mászkálni öldökölni stb.

és igaz csak ketten vok, de ismerkedjetek azért az lcb block al is majd
ha szerveren is szeretnétek majd, érdemes
(land claim block)

hmm sok sok minden van még, de a többi majd tapasztalat
és a többiek is biztos adnak még néhány tippet

Infrath
menedék:
minimum 4. block magasságában legyen egy szint amin vagytok
dobozok forge ok stb.
zombik többsége max 3 block
ház fala mellet érdemes akár csak fa
spike okat rakni /azt amelyiket upgrad -elni lehet
ha jön egy síkoltó meghal benne
(de ha nem akarod hogy házhoz jöjjön azt vettem észre ha leraksz vhol a ház közelében messzebb kb 20 fáklyát akkor oda megy)
a zombikat vonzza a tüskék csapdák ajtók
ha a létra alsó foka nincs meg te rátudsz ugrani
de a zombi nem tud felmenni
ha raksz haye bale -t (szalmabálát) a létra aljára hogy az esés miatt 0 legyen a sebzés akkor a szalmabála fölötti létrát üsd ki
fölötte kell egy block szabadon különben belehalsz a zuhanásba

harc:
oda vissza lehet futkosni a zombikon
ha nincsenek sokan akkor akár sétálhatsz is
miközben átfutsz rajtuk próbáld őket fejre mért csapással súlytani

az íj többet sebez ha guggolva vagy (bár nekem úgy tünt hogy most az összes fegyver az a16 ban, én nem emlékszem hogy így volt..)

így elsőre ennyi
és sztem elsőre a sexual, tool, weapon, bad mechanic skill -ekre érdemes rakni sztem
persze ott a scavenging is...
és érmese építkezéskor minden 7. block -ot alátámasztani / x00000x /
és van gravitáció ovatosan ássatok a ház alatt
nehogy döljön az egész
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.07. 17:58:20

zorrobomber
Addigra azon is túl voltam már. Mindegy, most fut 😊

Gondolom itt többeknek már nem az első éjszaka a kihívás, nekünk egyelőre igen 😊 (ketten játszunk ugye, kvázi coopban) Első nap esélytelennek tűnik a találkozó is ráadásul, szóval most megpróbálunk a kezdő ház felső szintjébe bevackolni. Van valami kezdő tipp mivel érdemes elbarikádozni magunkat?

Infrath
van mikor steam miatt történnek nekem érdekes dolgok (mikor vmi frissítés jön rá..)
játékban vagy játékon kívül
lehet csak a steam -et kellet volna újraindítanod,.

zorrobomber
Gép újraindítás úgy látszik most segített.

zorrobomber
Arra van valami gyógymód, hogy elindul steam, elindítom a játékot, kérdi hogy kell -e launcher, utána pedig semmi nem történik, egy idő után eltűnik a steam sor mellől hogy running és kész. Próbáltam 32 bit-et is, és visszaállítottam ablakos módra, sikertelenül. Első alkalommal, tegnap futott, de azóta semmi.

Random_
Ja lehet másoknak nem újdonság, de alapvetően két fájlt találtam a szerveren mely a karakterhez tartozik és a steamID alapján van elnevezve. Egyik a felfedezett térképet tartalmazza ez a fájl folyamatosan nő és kb. a mérete alapján látható ki mekkora területet fedezett fel a szerveren. A másik a karakter jellemzőit, képességek és cuccok amit visel stb... Próbáltam ebben kutakodni, hogy akár a bespawnoláskori pozíciót át lehetne írni. Így akár ezzel is megoldhatnám a gondomat, de nem találtam meg egyértelműen a koordinátákat melyek ezt jelölik.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Tegnap egy kisvárosnál belefutottam egy glich-be. Valakik építkeztek egyébként ott körbe tüskék voltak és vasbeton falaknak előkészületek. Egyszer csak az út alá estem be és gyorsan kiléptem a játékból majd vissza. Hátha feldob a felszínre. A visszalépés nem ment mert csak töltött és töltött a játék, de nem lépett be. hallottam a környezeti hangokat, de semmi. Ekkor kitaláltam, hogy törlöm a karakterem és úgy lépek vissza. Sajnos ilyenkor nulláról kell indulnom a képességeket tekintve. Azért lementettem a szerverről a régi karakterem és csináltam egy saját játékot ugyanazzal a seed-el. A karakterem fájljait belemásoltam és ott a motoron kívül minden cuccommal berakott a pályára. Ekkor kicsit visszamentem a pálya azon részére ami még nem hibás és ott kiléptem. Ezt a karaktert visszamásoltam a szerveres játékba és megjavult! Azonnal betöltötte a pályát és minden helyre állt.

Szóval akinek volt hasonló gondja (nekem hárman is írtak: rokko7, Dattu és dzsopipi) szóljon és tudok segíteni. Itt jegyzem meg, hogy az ő karakterükről is csináltam biztonsági mentést mielőtt töröltem. Így visszahozható talán egy helyes állapot. Átküldöm nekik a karaktereikhez tartozó fájlokat. Ők készítenek egy saját játékot ugyanazzal a seed-el és ott ha be tudnak lépni visszamennek olyan területére a pályának ami megfelelő és kilépnek. Visszaküldik nekem ezeket a fájlokat és én bemásolom a szerverre.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

DevLupius
Tudja valaki, hogy tutajt mikor fognak belerakni a játékba?

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Vannak még érdekes dolgok mindig... Szerintem mikor megszületett a Highway to hell című nagyszerű AC/DC szám, nem pont így gondolták

Utoljára szerkesztette: MekNzi, 2017.07.07. 01:17:08
Infrath
kíváncsi vok melyik alpha -ban lesz összeszerelhető bányászsisak amihez kell majd aksi is
ami romlik is..

ezek szerint a katonai bázis rendszeres fosztogatása még mindig aktív
de jó..
gondolom van pénz bőven.

Szerintem ezek a radioaktiv zombik futkározzanak a radioaktiv területen belül,majd ha lesz az alfa17-ben.

Igen,itt mindkét városnál van katonai bázis ahol letelepedtem,onnan vannak.

Nekem 2 sniper is van,egy barna,meg egy kék

Elmész egy távoli városba, ahol van rendes katona bázis. (Nem sátras) Ott katona zombi kis ellenkezés után rendelezésedre bocsát egy kék snipert.
Infrath
én úgy vok vele hogy inkább akkor elfutok és úgy is eltűnik
nincs kedvem 3 ellen kiállni, ha úgysem éri meg

(ha nem tűnt volna fel vkinek, ha megölöd azt/azokat a sikolyokat kik behívták a zombikat
és utána messzire elmész (nálam kb látótáv, bár előttem is tűnt már el 1)
akkor eltűnnek a be-spawnolt zombik

szal ha nincs loot csak fun ból ölök meg párat néha esetleg xp vagy unalom

és ez így nem jó sztem
mint mondtam sniper-t magnumot rakéta lövőt nem láttam sehol
simán lehetne ezek közül a feralokban meg a zsaruban

sőt sokat nem loot-olgattam az igazat megvalva és csak pisztolyt találtam inkább meg recepteket zombiktól
de mivel sűrűn mek trader hez meg kincses térkép is mindig van meg supply boksz

így az életemből igazán csak sniper és magnum hiányzik

meg friendly fire off plsss xD

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.06. 18:20:34

Random_
szerintem nem hiba a kevés loot 😊 jobb lesz hozzászokni bár így nem sok értelme marad zombikat ölni sajnos 😞

Nekem ha még alszik a rendőr, akkor guggolva egy fejlövés sniperrel. Mióta erre rájöttem már nem vagyok olyan fostos és lazábban lootolok.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.07.06. 16:10:56

Infrath
bizony ezek bitang erősek
amint block -hoz érnek elolvadnak 😊
de vicces mert nagyon egyszerű már este is kint rohangásznak
nem tudom, hogy ez bug -e
de vicces hogy a karakterünk középpontját szinte meg sem találják a zombik max ha megálok
egyhelyben körözve sem tudnak kezdeni velem semmit..
csak a zsaru köpés a sz*r.
én hordanapon általában egy pack kávéval oda vissza rohangászok 😄
machete -vel (elég király 😄 )

a sok zsaru közül amit sikerült kinyírni mielőtt robban
egy zöld shoutgun alkatrész volt
de a lényeg a SOK rendőr zombi
remélem kijavítják ezt a loot dolgot

én még nem is láttam magnum -ot meg sniper-t
rakéta lövő is csak azárt van, mert a kincses ládában volt

bár recepteket könnyű találni
alap zombik
trader
tök jó
már mindent adtak az alap zombik
nailgun receptet is meg minden
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.06. 15:33:14

Infrath
ezt a másik 50+ craft/mine játéknak mond..
akkor adja legalább vissza amit kiástam.. (12 darab)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.06. 15:26:10

Szomszéd házban folyamatosan teremnek az alvó zombik,de csak ha a bejárathoz érek,kivülről meg nem látni őket.Viszont mindegyik futkározik nappal is.Még jó hogy közelben épül a bázisom.Kifogtam egy kegyetlen zöld feral zombit,csak úgy sugárzott az örömtől,és egycsapásra szétverte az oszlopaimat.

Köszi!
Random_
A felszínen van szürkés kavicsos talaj ott a mélyben bánya van. Ha a felszínen lapátolsz fel olyan kavicsot, akkor követ és homokot ad plusz egy kicsi mennyiséget abból ami a talajban lenn nagy mennyiségben van. (vas, ólom stb...)

Random_
Jaja ez nem korrekt így, hogy földet teremtesz a semmiből. 😄 Nem is értem mondjuk milyen módja lehet a hasznosításának hacsak nem a kitermelt agyag feltöltése talajjal.

Fémet (vas,ólom is) szinte bárhol. Nézd a térképedet, ahol sok pötty van azon a részen lefúrsz a barna folton. (agyag)
Nitrát szénnel régebben a szenes biomban volt sok. Első fúrásra nem találtam. Nagyobb mennyiségű szenet találtam, a fenyő erdős területen. De valamennyi nitrát is jött hozzá. A valóságban sok ásvány a hegyekben van. Ez részeben igaz lehet itt is.
franky79
Hogy lenne már korrekt? Nem tudom ástál e már földet, de ez nem úgy működik, hogy ha felásod a kertet és ügyes vagy jó szerszámmal, akkor 30 cm-el magasabban lesz a talajszinted, mint korábban, mert megduplázódik a mennyisége. 😉
Utoljára szerkesztette: franky79, 2017.07.06. 11:24:18
Infrath
föld block -hoz 12 föld kell
mikor kiütöd kapsz 30 at a föld ből
sztem ez korrekt nincs vele bajom
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.06. 10:47:38

Infrath
clay agyag - barna foltok
kis sok szürke pont a földön érc ellőhelyek általában vas
zöld biome - lead, ólom
éget terület(fekete) - szén, coal
havas zóna - nitrát
waste land - passz, csak jobb lott talán aknák
nem tudom ott mi van
sivatag - oil shale /olaj

és a bedrock hoz közel van az az adott biom-hoz tartozó adott nyersanyag nagy mennyiségben
a bedrock -57 -es szinten van

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.06. 10:46:06

Infrath
alakítottak a játék meneten
bizonyos eszközzel bizonyos nyersanyagot
egy bizonyos skill növeléssel
többet kapsz az adott nyersanyagból

csak az a gond hogy az összes variációt nem csekkolták le..
lásd
kapa fű
balta gore block
balta cloth block
én mondjuk örülök annak hogy most már több földet kapsz egy föld block ból
mint ami egy darab kraftjához kell szal nem tekintem ezt bug nak..
biztos lehet még pár..

(és én mondjuk nagyon reménykedek benne hogy azért egy pve szerón a "friendly fire" aktív lesz
mert így hogy aktívan csinálok dolgokat 1-2 emberrel hihetetlenül rossz hogy nincs
sikerült összeszednem két őlést elég nevetségesen
és azóta már nem is igazán őlünk együtt, vagy csak rettegünk a másik közelében folyton, ---/mikor öljük meg egymást../)

Sziasztok! Hol érdemes fémet, nitrátot vagy szenet keresni? Jelöli valami szín vagy föld rész ahol érdemes bányát csinálni?
franky79
Annyira nem hihetetlen, ha belegondolsz. Valószínűnek tartom, hogy kitermelt nyersanyag után kapja az ember az XP-t. Ha kiütsz 1 füvet, akkor mondjuk kapsz 1 XP-t. Viszont ha kiütsz egy zsáknyi füvet, akkor egy zsáknyi XP-t kapsz, és ezt elfelejtették a készítők módosítani.
Mondjuk én gyanítom, hogy tudtak róla, csak gondolták majd javítják a kövi frissítéssel, úgy is exp., mert biztos letesztelték, működik e és ha már párat csaptak azzal a kapával, akkor látniuk kellett, hogy hat ez az XP-re.
Utoljára szerkesztette: franky79, 2017.07.06. 09:15:39
Mályki86
Nincs már méh a játékban.
Srácok, ez a méhecske benne van még a játékban? Hol lehet vele találkozni? Csak a lerombolt városban?

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Nem én voltam.D
Egyébként én is a becsületes játék híve vagyok,de most nekem is becsúszott ez a fű bug párszor,most hogy termesztettem a burgonyát.Léptem is pár szintet,sorry.De legalább most már nem kell kajáért kajtatnom annyit.

Random_
Hát bugok kihasználásáért PvP szerveren rúgtak már ki pár fórumlátót is. Gondolom emlékszünk rá...

PvE-ben ez annyira nem érdekes mert max magát csapja be, de nem tud a másik ellenében előnyt szerezni. Szerintem ezért is marad a szerver inkább PvE. Nagyon örülnék egyébként, ha a szervert experimental után látogatók nem használnának ki esetleg bennmaradó bugokat. Elég nehéz úgy versenyre kelni, mással akár zombi ölésben, hogy valaki kihúzza magát fű kapálással más meg becsületesen játszik és lootol meg hordázik.

Amíg experimental,és alfa állapotban van a játék,addig senkinek a fejére nem róható az ha kihasználja a bugokat.Természetesen ha jelentve van,és tudnak róla a fejlesztők,akkor oké.

Azért nagyon nem kellett idáig sem trükközni,pl a gore block-os duplikálás,a forge duplikálás,régen az olajoshordó lerakása,és felvétele egy nem sík talajra (egyből meg is kettőzte ha gyorsan felvetted).Ugyanez volt anno az iron ore-nál,akkor még block volt az is! Ezek mind a normál játék részei voltak,mi is kihasználtuk anno a lehetőségeket,mégse kaptunk a fejünkre.

látom nem nagyon érted mi a különbség a bug kihasználás és a normál játékmenet között.😄
a tábortűz és az eddigi bugok kihasználásához mindegyikéhez kellett valami "speciális tevékenység". a fű, fa, vas és a többihez ami most van nem kell semmi. azt kell csinálni ami elő van írva, egy mozdulatot sem kell külön tenni. és ez óriási különbség. az pedig, hogy ezt is elbták eleve adott volt. amikor olvastam, hogy megcsinálják, hogy az eszközök, szintek és skillek szerint változik a nyersanyag kitermelés akkor azért már ez előre borítékolható volt. az már más kérdés, hogy mi a jó francnak csinálnak ilyet, teljesen jó volt az eddigi rendszer. egy kődarabból nem lehet több vasat kitermelni, mint ami benne van, max. az lehet, hogy sokkal több ideig tart a kitermelés. valahogy úgy ahogy eddig is volt. ez most így rohadt szar, mert miután felfejlődtem és maxon vannak az eszközeim is, elég párat ütnöm, hogy ne bírja a forge a nyersanyagot feldolgozni. és azért lássuk be ezzel a játékmenetnek is alaposan betettek. magyarán még unalmasabb lett. sajnos mostanában a fejlesztők baromira nem azzal foglalkoznak ami problémás ebben a játékban, hanem ilyen bullshit dolgokkal. ott vannak a felhőkarcolók esete is. mennyi időt kellett beleölni mire megcsinálták, és egy nagy rakás szar, mert alapvetően döglik bele a gép ha használni is szeretnéd. azért lennének fontosabb dolgok is. de úgy látszik ezekhez volt kedvük.
Ahh a legeslegjobb alfa 11 vagy 12-es végtelenítő bármilyen cuccból. Nagyon adta! 😄

https://www.twitch.tv/sp1gu