7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gilmoor
Ha olcsó, akkor pláne adhat.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Infrath
én 800x600 -on tolom full screen -ben
akkor a felbontásra gondoltam sorry..

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
olcsón lehet venni kereskedőtől szinte mindig

Gilmoor
Keressetek egy elég nagy területet, parcellázzátok fel és jelöljétek ki,hova kell épüljenek erődök. Azután jöhetnek az építkezési vállalkozók, meg a segédmunkások... 😊 Minden épülettulajdonos kirakhat egy kereskedő automatát a háza elé és a kereskedés is meg lesz oldva. (Random esetleg adhat minden épülettulajdonosnak egy automatát admin adta jogán.. vagymi 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.07.27. 11:59:15

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Windowed fullscreen vagy csak windowed módban sokkal többet eszik mint fullscreen. Több játék kipróbálás tapasztalat után írom!

https://www.twitch.tv/sp1gu

Ideje volt hogy valamit kezdjenek vele mert vicc hogy ennyi ramot megzabál ez a játék, Fallout 4 nem eszi meg így a gépet max graffal. Egyébként elvileg ez csak egy dolog az optimalizációból, remélhetőleg több módon is javítanak a ram kezelésen.

"We've been working on some ram usage optimizations and here is just one of them!"
Infrath
én is! vajon újra full screen be fogom tolni?! ^^

Kíváncsi vagyok, mennyire lesz észrevehető
Jó hir!! Jön a 16.2,és feleannyi RAM-ot fog zabálni Random Gen-en mint az alap alfa 16.Nagyot optimalizáltak rajta!

Itt látható a különbség a táblázatban.

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.26. 20:13:05

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Én meg pont most mentem délután loot körutra minibike-al,keresem a kosarat,mert az nincs nekem még.Aksikból is csak barnákat találtam idáig.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Jól van! Akkor ennyi erővel vegyük ki az összes olyan tárgyat ami lootot ad,mi a fenének oda a játékba?
Kár volt ezt a kereskedést berakni ide,mert nagyon megkönnyíti az egészet,pont ezt akarod te is,meg a többi játékos,aki nem hajlandó gyüjtögetni,csak bizniszelni.Minden szir szart eladtok,lesz egy rakás pénzetek,aztán jobb cuccokat venni,fejleszteni,megint eladni,igy is lehet játszani,de nem lehet általánossá tenni hogy kizárunk a gyüjtögetés lehetőségéből játékosokat.Meg kell találni a középutat.Nagyon király ha minden szemétre,tárgyra ránézek,és mindenhol emptyt fog irni.

Még mindig azt mondom, és az eredeti felvetésem is az volt, hogy ha nincs respawn, az igazából PvP nél tud a legizgalmasabb lenni. Harc a forrásokért, ahogy az szerintem a valóságban is alakulna.

Osztom MekNzi véleményét.

Ja és még egy, csak megkérdeztem, hogy milyen lenne így játszani, a felvetést általánosnak gondoltam, egyáltalán nem értettem úgy, hogy Random szerverén legyen így. Nem az ő szerverén játszom a PvE miatt.
Ha lezárok egy ládát/ajtót és teszek rá jelszót, akkor hiába van a barát listámon az illető, tudnia kell a kódot nem?

Ha ez így van, akkor máris kiküszöbölhető az hogy egymástól lopjunk. Mindenkinek lenne egy saját háza/vára/akármilye, ahova a saját cuccait gyűjti, és lenne a közös, ahova lerakja ami neki nem kell.

Aki nem tud nap mint nap játszani, az eladja a testét rabszolgamunkára és bányászik, a kocka játékosnak, aki megfizeti az árát.
Ha nekem valaki kiásna egy akkora lyukat mint ami Z-nationnak is van, hogy utána én ott magamnak építgethessek, adnék érte bármit, mert én spec utálok bányászni.

Minden megoldható ebben a szar játékban, csak hajlam kell rá és nem vasemberek, akik bár érthető, nem tudnak annyit játszani, de ezt nem is tudják elfogadni.
Nem lehet egy multiplayerben mindenki egyenlő, egyenlő esélyekkel, egyenlő nyereséggel. Akkor mi értelme a multinak, ha csak a saját magad játéka a fontos, és nem használod ki a másik játékos adta lehetőséget?
Ezt mondom már mióta, hogy nagyon sok ember, "oktalanul" játszik multiplayerben, mert ugyan azt csinálja, és ugyan arra vágyik mintha singleplayerezne.

Ha lehetséges a saját tulajdon lezárása,elzárása én is támogatnám a közös építkezést.
Infrath
de van értelme
még most is van egy pár város amihez senki nem nyúlt hozzá
úgy mondod mintha mindenki a map szélén élne és lennénk vagy 50 enen.,.

Azért nézd azokat is akik nem tudnak annyit játszani nap mint nap. Ők nagyon nagy hátrányban lennének...

Ha megszünik a loot respawn,nincs értelme utazni,mert ha mások megelőznek,akkor minek is megyek? Bányászni nem kell messzire menni.Sok biome közel van szinte.

Infrath
nekem semmi bajom nem lenne ha nem lenne re-spawn
a kereskedőnél minden megtalálható
kivételt képez néhány recept esetleg
azt meg vagy cserélsz vkivel
vagy elmész egy messzebben fekvő városba loot -olgatni/wrench -ezni
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.26. 16:48:06

franky79
Én se nagyon hiszek a játékosok közötti kereskedelemben. Akinek mindene megvan, hogy tud eladni ritkább dolgokat, annak úgy is megvan mindene. Akinek meg nincs és kellene, az tuti nincs olyan szinten, hogy értékes cserét tudjon felajánlani.. Pl. ha most nekem motor kellene és már nem találnék autót, akkor mennyiért adná el nekem az, akinek van 10+? Neki 5000 pénz nem jelent semmit, mert több tíz esetleg 100 ezre van, nekem meg több min a fél vagyonom.
Loot respownnal megint ez a helyzet. Hiszen a 10+ motoros figurának meglenne mindene, én meg még ennyivel sem rendelkeznék, mint most, hisz mire valahová elérnék, arra már 20 másik 10+ motoros játékos járt arra.
Közös településre viszont szívesen beköltöznék próba képen, bár nem tudom mivel tudnék hozzá járulni a közösséghez. Max az egyik utcában lenne +1 házikó. 😊
Hát nem tudom úgy látni a dolgot, ahogy te. Nekem baromira szükségem lenne egy fúróra, vagy legalább egy fúró pengére. Kérdés mit tudnék neki adni, ami neki nincs meg? Meg akinek kettő van, megkínálna-e? Kincsről beszélünk ugye... Ha elveszít egyet, mert ugye megesik néha, akkor ott tart majd ahol én. És mit ad a havernak jövő héten, ha elkótyavetyéli. Ebben kereskedelemben én nem nagyon hiszek. Ha megszűnik a loot respawn akkor mindenki kicsit jobban ráül a cuccaira. Nem fog élénkülni a kereskedelem. Meg az egész játék nem a bizniszelésről szól. A játék elején, talán az első napokban van jelentősége.
Gilmoor az ötlet jó, nem tudom ti beszéltétek-e a szerveren, de tetszik. Egymáshoz nagyon közel épített bázisok, közös hordázások, ebben látok valamit. Kicsit feltekert horda enemyvel.
Én szeretek csücsülni a kincseimen.<#idiota> Egyébként meg mire oda eljutok hogy legyenek sok cuccaim,már rég mindenki feltápolta magát.Szomszédomban is üvegpalota áll,acél alappal,meg tüskékkel.Amúgy meg senkinek semmi köze hogy mennyi cuccom van,ha 3 ládányi motort összeszedem,akkor is én gyüjtöttem össze,ha valakinek kell mondjuk segitség,akkor persze adok belőle,de nem osztom meg.Mindenki kinlódik,szenved a játékban,had ne élvezzem már amiket nagy nehezen összegyüjtögettem.

Gilmoor
Félreértitek, én nem mondtam, hogy bárkivel is közösködni kellene a ládád tartalmán. Azt mondtam, olyan lenne mint a végvár rendszer. Mindenki felel a saját épületéért, és azért, hogy ott ne jöjjön be semmi.

Infrath
volt párszor alkalmam nekem is másokkal játszani
és vágyom is erre
de azt hiszem én még nem találtam meg a megfelelő partnert ez ügyben

a legtöbb embernek akit eddig ismertem kimerül annyiban a játék, hogy a felmalmozott anyagokat elhasználja
mindig!
soha nem volt olyan hogy léci csinálj nekem egy csákányt mert te jobbat tudsz, egy vadászkést
vagy javítsd meg ezt, mert neked ki van maxolva ez meg ez
mindig toll és gunpowder kell!
én is szeretek lootolgatni
de vhogy akárkivel voltam eddig együtt mindig olyan volt mintha csak bányász npc lennék akinek kiadták a munkát..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.26. 15:28:00

Random_
Nekem például már olyan is fáj mint mikor begyűjtök 150-200 tollat és próbálok spórolni, hogy nem használok nyilat csak mikor szükséges más meg úgy lövöldözik mintha ingyen lenne és kérdezi hol van még több nyílvessző.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
az az igazság hogy egymás közti tradelést folyton csak azok találják ki általában akik már maxosok
és kell nekik vmi új cél
(ebben a játék stílusban általában mindenki eladni akar "-.-segíteni" venni általában nem)
de ha meglesz ez a tradelés, hogy jön egy 20 as szintű aki 500 goldért megkap egy bike recit
neki már nem lesz akkora élvezet a fejlődés
gyorsan kijátssza és előbb utóbb már ő sem jár majd fel a szerverre

sajnos nem sokat játszanak a játékkal egyesek, mert nincs idejük rá
de kell a játékba sztem akkor is vmi full wipe rendszer időközönként
egyszerűen nincs tele a játék annyira tartalommal
és ha még egymásra is támaszkodunk akkor semmi nem lesz ami motiváljon a játékban

ez legalábbis az én szemszögem..

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.26. 15:07:26

Random_
Én szeretném ha lenne egy olyan elfogadható szerveres élet ahol nincs loot respawn mert az kamu. Airdrop van meg egymással kereskedés, de amíg a társaság ilyen színes ezt nehéz összehozni és persze mindenki csücsül a saját kincsein. Valaki fog egy wrenchet és szétszed egy kistelepülésnyi autót és aztán csücsül a fenekén a dolgaival. A másik meg belép és pislog mint hal a szatyorban, hogy minden ki van fosztva.

Ha sűrű a loot nem becsüli meg senki azt amije van én szívesen indítanék egy olyan szervert, hogy nincs loot respawn és akkor nézzük mire lehet menni. De elvárnám a belépőktől, hogy úgy nyúljanak az erőforrásokhoz, hogy felfogják amit ott beolvasztanak vagy lebontanak az nem fog újratermelődni. És ne dobálják ki a lootot csak mert tele a zsák vagy daráljanak le akksit vagy motort mert van jobb. Mert lehet az a szar aksi másnak egy mixerbe pont megfelel. Ehhez persze az kell, hogy mindenki kibújjon a csigaházból és mielőtt elmegy keresni motort rákérdezzen van-e valakinek fölösleges és mit vár cserébe érte.

Persze itt jön az is, hogy mindenki kicsit versenyezni is szeret a másikkal és szeretné bizonyítani, hogy saját lábán is boldogul nem kell neki más segítsége.

A közös élés egy nagy helyen nekem ott bukott be hogy mindig úgy érzem van aki csak használja a begyűjtött javakat, de nem járul hozzá a megszerzésükhöz. Egyébként bármikor bevállalnék egy közös cooperatív játékot ha biztosított lenne az, hogy mindenki arányosan kiveszi a részét a melóból.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Gilmoor
Lehet olyat kellene csinálni, mint egykor rocco szerverén. Nagy területen egy várost építeni 5-6 játékossal 😊
Végvár rendszer, mindenki felelne egy épületért (torony, erőd akármi) és az épületeket fal kötné össze. A közrezárt terület lenne a gazdálkodásra szánt körzet.
Ott be lehetne állítani kereskedő automatákat is egymás számára.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.07.26. 14:47:18

Így sem nagyon kereskedik senki, meg úgy sem tenné. Én máshogy képzelem el ezt a játékot, vagyis hogy mit lehetne kihozni belőle, ha egy közösség közösen játszik, de amit Random is írt, változatos a játékos felhozatal és ezt most sikerült felfognom, előbb utóbb megint ráfogok unni a játékra, aztán várom, hogy produkáljanak valami értelmeset az új alfában.
Szerintem már van aki bejárta az egész pályát

Annak idején 35 perc naphosszal játszottunk,és sietni kellett nappal hogy fedezéket találjunk,eléggé izgalmas volt,igaz az éjjel is gyorsan elment.D

Drag szerverén is 50 napos loot respawn volt beállítva,de lehet akár 70 is,csak ne szüntessük meg! Minél több napra van kitolva,annál izgalmasabb lesz.

Random_
Én single playerben úgy játszom hogy 120 perc egy nap és fényévekkel többet lehet haladni, mint az alap 50 perces beállítással. Persze a hordaéjszaka is hosszabb ilyenkor.

A szerveren azért is állítottam át az alap 50 percről 60 percre hogy kicsit többet tudjunk tevékenykedni és még ne problémázzon senki hogy túl hosszú egy nap.

Nem működtettem még szervert és nincs tapasztalatom nagyobb társasággal kapcsolatban milyen szerveren játszani. Ráadásul nagyon eltérő játékosok futnak össze. Nézem hogy van aki már rég 150-es szint felett van én meg még 50 alatt vagyok pedig szerver indulás óta játszom csak kevesebb időm van. Azután van olyan játékos akinek 200-300 órás tapasztalata van és van aki 1000-1500 fölötti órát vitt már bele a játékba.

További szempont, hogy van aki addig játszik amíg ki nem pörgeti magát fullos szintre. Van aki meg végtelen sok ideig el tud pöntyögni a játékban. Ezeket az embereket nehéz összehozni egy szerverre úgy, hogy mindenkinek egyformán élvezetes legyen.

Egyetértek.
50 nap a loot respawn elfogadható lenne a többség számára. 90 percre emelve a nap hosszát további 50 % szigorítást jelentene. Úgy 75 nap lenne átszámolva a mostanihoz képest. Picit gyors is az egész. Gondolni kell a 7végi játékosokra is. Van egy olyan opció is, hogy hordanapkor hány zombi legyen játékosonként. Alapból 8-ra van állítva. Azt lehetne emelni, hogy legyen egy kis kihívás a hordázásban. így több loot is esne, de nehezebb lenne megszerezni. Van még egy loot abundance opció további szigorítást lehetővé téve. Az mehetne 50 %-ra.
Annak már csak azért sincs értelme, mivel egyre távolabbi területekre kell menni, ami csak terhelni fogja a szervert. Inkább legyen ritkább mint, hogy ne legyen loot. Simán eltudnék képzelni egy Rust féle megoldást, hogy (csak egy példa) egy 10 km-es átmérőjű területet lehetne használni.
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2017.07.26. 12:58:15

A lootolás megszüntetése elveszi a játék lényegét.Ha ez bevezetésre kerül,én távozok a szerverről,és maradok singlében.Kb akkor marad 2-3 ember a szerveren,annak meg sok értelme lesz.Kereskedni igy is lehet egymással.Üljetek és játszatok!

Igen. Bedrockig leásni teljesen egy jó nagy területet és nincs az az istenember aki ott átjön a bázison.

Nem.

Szerintetek játokos ellen levédhető a bázis 100% osan?
Nem, először neked kezdtem el írni, aztán átmentem általánosításba, szóval nem kifejezetten neked szól.
Na jól van! Már nem lehet bemenni minibike-al 2 oszlop között? Se függőlegesen,se vizszintesen.Én meg megint úgy alakítottam ki a garázsom bejáratát.Most lecserélem az oszlopokat ajtóra. (jail door megteszi)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.07.26. 02:58:48

Igy is,úgy is lehet játszani.Nagyon sokan épitkeznek,szomszédomban is vannak már komolyabb bázisok,nekem is egy kisebb,már elérkeztem a beton,és acélgyártáshoz,erősebb falakat tudok csinálni hála istennek,elektromosságot is kitanultam közben,kezd tényleg könyebb lenni a játék,zöld cuccokat gyártok már.Yuccákat hoztam a sivatagból,azt termesztek kajának,meg van némi sült húsom,vizzel nincs probléma,szerencsém van,a szomszédtól kaptam egy minibike könyvet,nagyon szépen köszönöm,hamarosan legyártom az első minibike-ot,és akkor megyek messzebbre is lootolni.

Gilmoor
értem... de ezt miért pont nekem válaszolod?

... értelmezzem úgy, hogy te vagy a "többi" játékos én meg az "erőltető"?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.07.25. 18:48:57

Itt a 200. nap után, én már konkrétan a kimaxolt résznél járok, és már nem én vagyok a legnagyobb szintű. Tradernél minden megvehető, de régebbi playerektől is. Legalább beindulna a kereskedelem az újabbaknál. Ők viszonylag hátrányból indulnának, de nem behozhatatlan hátrányból.
Egyszerűen néhányan annyira nem akarják nehezíteni ezt a játékot, hogy nevettséges.. Emlékszem régen még azért ment a sírás, hogy a zombik ne fussanak már este, mert az úristen milyen para. Most meg, nem hogy este, de van hogy még napközben is rohanó zombi horda támad rád, mégsem sápítozik senki a játék "nehézsége"miatt.
Még mindig amellett vagyok, hogy aki az építkezés miatt játszik ezzel a játékkal, az menjen singleplayerezni, modolja magának a szerverét ahogy akarja, de ne akarjon már ráerőltetni a többi játékosra egy olyan játékstílust, ami előbb vagy utóbb ahhoz vezet, hogy megunja az illető a játékot.
Akinek nem inge ne vegye, de konkrétan ezen a fórumon semmi más nem megy csak a sírás, meg hogy nehéz a játék, dehogy nehéz, csak nem 0/24 ben építkezni kéne, és akkor simán rálehet találni arra a ritmusra, hogy hogyan kell leütni egy zombik, hogy ne is üssön meg, ez igaz a kutyáknál is, nyilván egyes szinten még nehéz, de aki úgy játszotta a minecraftot is, hogy kiszedte belőle a creepereket az nem tudom miért játszik egy túlélő játékot simsként.
Infrath
mint az előző hozzászólásomban is írtam nagyon sok város van még érintetlenül
én támogatom az ötletet
de ha másik fél van előnyben sem fog annyira zavarni
legalább kicsit többet vándorolnátok ti is messzebb és messzebb nem pedig csak föld alatt kuksolni
megjegyzem a föld alatt való kuksolás
azt eredményezi a16 ban mostmár hogy ügye kimaradsz az összes vándor hordából
állatok -> hús
zombik -> loot
ezt azért emelném ki mert
azt vettem észre a random zombi hordák amiket kapunk, azokban a zombikban nagy esély van jó loot okra
ez alatt inkább a recepteket értem
nagyon sok zombit daráltam már be
városban , csak az utakon, 7 napon, de azt vettem észre hogy abban a random zombi hordákban ami nagyrészt nappal vannak rád küldve
azokban mindig találok egy receptet
és nem olyan recepteket hogy
bőr ruha pisztoly meg ilyenek
hanem ritkábbak
persze nem annyira ritkák mint a benzin vagy sledge hammer receptek
de pl vannak bennük mondjuk robbantó nyíl ,vadász kés
a katonai zombikban meg folyton csak mindenféle fegyver recepteket találtam
az amit én eddig kihagytam az az elektromosság (nem igazán izgat 😊 )
meg a speciális épületek loot-olgatása
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.25. 17:47:21

Gilmoor
Jelenleg a toll respawn jó. Miért akartok hozzányúlni?
...
Jah értem.. "nincs loot respawn". Azért ez sokat elvesz a szórakozásból, én nem támogatom ezt az ötletet. Viszont mostanában alig van időm játszani, így az én véleményem nem fajsúlyos.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.07.25. 17:36:37

Random_
Ezt így nem tudom be lehet-e állítani

de a toll az a valóságban is újratermelődik, az maradhatna
Random_
Igen lehet egy következő szint a nulla loot respawn az teljesen más hozzáállást követel. Bár most is volt aki a 30 napot ritkának vélte, pedig azért ha a társaság pörgeti a napokat két naptári naponta lehet lootolni újra.

Valószínű az elfogyó toll lenne az első amit mindenki megérezne aki nem közelharcos alkat. 😊

Szerintem előbb utóbb itt is be lehetne vezetni Random szerverén PVE mellett. Legalább menne az egymással való bizniszelés. Én már így is készülök erre, van vagy 10 motorom 200-550 ig bezárólag, akksim is van egy pár elrakva. Értékesebb, ritkább receptekből is van pár darab elrakva. Főleg, ha esetleg 1-2 haverom csatlakozik hozzám, ne kelljen ezekért lootolni járni. Mostanába már csak fix helyeim vannak ahova benézek, ahol tudom, hogy jó loot várható
ezekről jut eszembe, egyszer kipróbálnám úgy ezt a játékot, hogy nincs loot respawn.....mint az életben. Persze csak is PVP mellett lenne értelme.
franky79
Köszi, de mivel úgy érzem, hogy ezt elsősorban csak én használnám és nem a közösség életét könnyítené meg, ezért összeszedem az anyagot rá.
A videó viszont jó, mert elég magasra kell építeni, így minél kevesebb lábbal akarom kivitelezni majd.