7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Infrath
nekem mindig 2 gomba néhány föld ből lett 2 spóra..
te mit craft-olsz?

https://www.twitch.tv/infrath

FerencHuN
Részlet kérdés 😊 csak tipp volt nem vagyok Random_ 7 days lexikon 😊 sajnos 😄

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

franky79
Köszi a válaszokat! Én mindig föld alatt próbálkoztam, korábban A15-ben pepita mintában, mert a felnövő gomba kiirtotta a kicsit maga mellől. Most eddig nem volt ilyen, növögettek azért. Az új helyen szintén a föld alatt sötétben viszont semmi. Kicsit várok még vele, aztán kiirtom az egészet és a leendő garázs tetejére teszek akkor, ha napra is szoktátok ültetni, akkor talán ott jó helye lesz.
FerencHuN, amúgy 2 gomba 1 föld és 2 spórát ad.
a kérdésed jogos, nyugi nem benned van a hiba.😊
az történt, hogy valamelyik patch-el elrontották a gombát. csak akkor növekszik ha ott vagy a közelében.😊 ha távol vagy egyáltalán nem nő. az összes többi növény rendben van, csak a gomba van eltolva. amúgy valóban kicsit hosszabb a termési ciklusa, és szabályozva van, hogy egy perc alatt egy ültetvényen csak max. 3 válik éretté. egy ültetvénynek az számít ahol a következő növény között van legalább 1 blokk üres hely (átlagosan is). az a16-ban az ültetvények betakarítása is elcsesződött, a nagy mezőt szinte lehetetlen betakarítani úgy lefagy a program, érdemes több kisebb területre bontani. egy ültetvényen csak akkor vess, ha az előzőt már teljesen learattad.
ilyen egyszerű.xD
a gombát régebben próbáltam föld alatt termelni, nekem nem sikerült, nem nőttek meg.
FerencHuN
Igénytelen , bárhol megnő és tovább tart legalább2x de lehet 3x annyi idő mire szedhető mint a többi . Ja és gomba spórát kell ültetni .Föld és 4 gomba 1 spóra
Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.08.03. 13:54:49

Gilmoor
Szerintem semmi értelme egyelőre. Vagy a ruhának nincs értelme, vagy a radioaktív térképhatárnak.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

engem is érdekel
Random_
Seednek beírhatsz számot vagy szöveget tök mind1, nézegetőbe megnézheted milyen csak a legnagyobb méreten generáld le, hogy a teljes terület látszódjon. Ha készítesz róla képernyőmentést akkor meg is oszthatod másokkal és nem kell másnak is legenerálnia.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Pont akartam is kérdezni, hogy a sugárzás elleni öltözetnek van már értelme?!

https://www.twitch.tv/sp1gu

Kösz Ferinek is,és Vándornak is!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Lehet szöveget is irni seed-nek,én már próbáltam azt is

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Gilmoor
szóval akár meg is szavazható egy-egy "seed".. itt a feladat hölgyek - urak 😊 "seed" verseny.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Valóban a seed bárkinek legenerálható és körülnézhet hol van város vagy sík terület. Én is egy síkabb részen lakom, mert felcseszett a sok domb. Plusz kerestem olyan várost ami nincs agyon lootolva. Igaz így a pálya szélére kerültem, de nekem megér ennyit vándoroltam nem keveset meg hidat is építettem helyenként.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

franky79
Tudom, hogy égő ennyi játszott óra után ilyet kérdezni, de annyira tele a t*köm a gombatermesztéssel, hogy inkább megkérdem.
Hogy a rákba kell gombát termeszteni???
Ha jó tudom, akkor csak annyi a különbség a sima növényekhez képest, hogy nem kell neki fény. Ehhez képest teljesen random szoktak megnőni és most hogy átköltöztünk épp sehogy. Kaja miatt meg most fontosabb lenne, mint korábbi verziókban.
FerencHuN
Igen Red bátyó részletesen megmutat mindent 😊

Gilmoor
Ha jól tudom, a generált térképnek van egy néhány számjegyből álló kódja. Ezt a kódot beírva, ugyan olyan pálya generálható. Ha nem tévedek, akkor a wipe-ot követő időszakra már egy ellenőrzött "seed"-et lehetne beállítani térképként. Sőt, akár szavazhatnánk is seedekre. Ha valaki otthon próbálkozik single player módban adott számsor alapján generált térképekkel, akkor akár meg is oszthatja a számsort és mindenki ránézhet kreatív módban, mennyire tetszik neki a térkép. Persze csak, ha igaz, hogy ugyan azon számsor alatt ugyan azt a térképet generálja le. Mielőtt bárki aggályoskodna, hogy spoilerezés, ha valaki ismeri a mapot mielőtt akár egy lépést is tenne, ezt a seed újragenerálást most is mindenki kipróbálhatja single playerben Random szerverén működő térképkóddal. Jelenleg nincs alkalmam az elméletem leellenőrizni, csak egy ötlet volt.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.08.03. 08:06:35

Legjobb, ha ezt a videót megnézed.
FerencHuN
Szia eddig csak elektromos keritést csináltam de kb józan paraszti ésszel :generátor-kapcsoló-fogyasztó.Ezek közé lehet rakni relayket amivel meghosszabbithatod a kábelt ,mert a kábel sajnos véges.Pirosra vált akkor már nem köthető be. viszont falakon blokkokon keresztül tudod húzni.Persze a kapcsoló is kihagyhatod akkor a generátornál kapcsolod ki-be. jobb klikk felveszed a kábelt másik jobb klikk bekötöd.
Ha a kezedben van a fogó látod az áram áramlását.kb ennyi . Aki akarja még kiegészitheti vagy kijavithatja.

Hatalmas a térkép,9500-ig is kimegy minden irányba,és találtam már pár motort,és aksit is,szóval nem kell félni hogy nem lesz.Vannak még érintetlen városok is.Legjobb az a város aminek az egyik fele belelóg a sugárzó zónába.

Ezt az elektromosságot elkezdem hamarosan,még nem értem mi hogy van,egy rövid oktatást ha valaki leirja,akkor megköszönöm.Gondolom a generátor az első itt is amit le kell rakni

Én is most olyan helyen motorozok ahol vannak autók,de a tájat utólag rajzolja ki,rohadt idegesitő tud lenni,mikor láthatatlan objektumban elakadok,mert még nem rajzolta ki.Gyorsabb a bike,mint a grafika.DD

Ez azért így nem igaz, tegnap találtam egy teljesen szűz várost, ill a lerombolt terület is tele van kocsikkal. Persze délen a kutya se lakik 😄
Ez jó!! Simán ki lehet őket kerülni.DDDDD

Vándor fogócskázik. 😊 Két körös. 2.-ban jönnek a zsaruk.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.08.02. 22:25:57
Igazából kocsikat (épeket amikből ki is tudsz nyerni motort, akksit) szinte lehetetlen már most találni.
Nekem is csak azért van mocim mert egy jólelkű játékos kisegitett egy motorral.

De a "fejemre" spawnolo zombik még mindig iszonyatosan idegesítőek
+1.
Nyár is van, kevesebbet vagyunk, mint pl télen. Két hónapnál hamarabb nem lenne jó a wipe. Tehát augusztusban még nem lenne. Pár bugot elnézünk, sok olyan van, hogy kilépünk, meg vissza és megjavul, jellemzően a motorral kapcsolatos.
Ma motoroztam sokat, hát nem mondom, hogy siratnám ezt mapot, ha új seedel indulnánk. Ez a sok hegyes hegy. Eddig 2 jobb zöld területről tudok, egyik a rádióaktív zónánál. Romboltam be a városba 30 % hp-val, egyszer csak kint voltam a mapból. Nem értem vissza...

Más:
Akinek még nincs elrakva pár autómotor és aksi most nézzen szét, mert lakatos bandák portyáznak és sterilizálnak minden várost ebben a tekintetben.
Tegnap szembesültem ezzel, mikor a rádióaktív zónában kimúltam és a hálózsákom egy ilyen steril városban volt 10 km-re a mocimtól.
Random_
Akkor, ha a fejlesztők ezt javasolják azt is odaírtam!

Nekem csak az utakkal van bajom hogy hirtelen véget érnek,egy biome közepén,vagy megszakad,és hatalmas szakadék az úton,vagy belemegy a vízbe pl.Bár a földutak is belementek a vízbe idáig is,de az nem volt annyira zavaró tényező.Ha benézünk a víz alá,látjuk hogyan folytatódik az út.Városoknál is lehet olyan hogy nem lépcsőszerűen emelkedjenek az utak,hanem egy folytonos emelkedő,vagy lejtő lenne ideális.

franky79
Én nem látok pályagenerálásra vonatkozó javítást. Épületekkel kapcsolatban igen, de az meg nem olyan égető probléma, ami wipe-ot igényelne. Ha átsiklottam valami felett javítsatok ki, de hacsak nem fokozottan ajánlják a készítők a wipe-ot, akkor szerintem felesleges. Pláne ha azt visszük, hogy ezek szerint komolyan dolgoznak rajta, így a 16.3-ban megint biztos faragnak rajta. Patch-enként meg azért mégse wipe-oljunk!
Mályki86
Igen, és utána #16230-ban írta, hogy nem egyik napról a másikra lesz a wipe, HA lesz.Nem kell beszarni.Illetve szavazás is lesz ezzel kapcsolatban.Mondjuk amiket képeken láttam nem nyűgözött le az új generálás.Egyébként sem értem mi bajotok a jelenlegivel.Nekem kifejezetten tetszik.Sokkal több jót látok benne, mint rosszat.
Még te hoztad fel a #16226-ban hogy "lehet a végleges után lesz wipe",akkor ne csodálkozz hogy mindenki arról beszél,most meg rémhírként kezeled a dolgot? Szerinted?

szerk:véleményem szerint szükséges lesz a wipe-re,a hülye pályagenerálás miatt,de ez csak az én véleményem
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.02. 12:16:52

Random_
Megkérhetném, hogy ne terjesszen senki olyan rémhíreket, hogy a szerveren Wipe lesz!

Köszönöm!

Persze inkább a másik topikba ha lehet,az offba,mert ez megint nem ide való téma lesz

Ird már le a configodat teljes részletességgel,hátha tudunk segíteni.Legjobb ha leszeded valahonnan az AIDÁT,az kiir mindent a gépedről.(AIDA64 Extreme).

én a 4-est használom, és azzal minden benne van, és nem is tart sokáig. de generálás után ki kell lépni a programból, mert meghülyül.
Ha valaki lemaradt volna a kalandokról !

Holnap ismét Random szerverén leszünk!
Infrath
és még vmi
én kezdetben úgy vettem észre azért van vissza spawnoló zombi mert
a szinted nagyságával egyre többet kell beraknia, de az is szabályozva van hogy a házban egyszerre mennyi jelenthet meg

de én exp ben most low szinted kb. 3x mentem végig rajtuk
sigh
úgy látszik dolgoznak rajta, de még nem az igazi

és ha vki a hivatalos fórmon jár írja már be pls hogy gore block duplikálás nagyon gáz azzal is kezdjenek vmit pls

Infrath
empty can és 24 oil shale kell az oil hoz (ami 200 benzinnek felel meg) (megjegyzem értem én, hogy kontrolálni akarják vmiért?! az oil-t de az hogy empty can-t nem tudsz kraftolni az gáz)
papír meg -> koszos víz fa és ragasztó
mind a kettő természetesen a chemistry station ben történik

ugyanúgy szaggatok sp ben..
de végre elég kényelmes ez a kevesebb fába kerül az upgrade meg a craft a fa cucoknál
így kényelmes
az elején olyan szenvedés volt mindig
mostmár normálisan át tudom rendezni a befoglalni kívánt házat, fa kivágása nélkül..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.01. 18:02:14

Buzi sugárzó rendőrök.Rohadt szívósak.

Mályki86
Terep rendezés level 9000 😄
Rábeszéltem a szomszéd srácokat, hogy költözzenek be a velem szemben fekvő szigetre.Nos, mivel nem tetszett nekik a terepviszonyok, "kicsit" meg terra formáltuk a helyet. 😊
Ja és az első halálomat is sikerült ez idő alatt elszenvednem.A mocsok még rá is fókuszált. 😄
Evvel a seed-el eljátszogattam már én is,nemtudom hogyan számolja ki,de érdekes,és még neveket is ad a városoknak a térkép az elölnézőben.Egyelőre nagyon lassú a map generálása,5-ös méretben már meg se vártam,1-es méretben meg túl kicsinek tünik a map.

Random_
Köszi! Kipróbálom

Csinálj másolatot a teljes 7 Days mappáról csinálsz belőle ikont az exe fájlról, az lesz az A16.1 majd az eredetit upgradeld fel experimentalra. Ha kell a szerveres változat elindítod a másolatot és kész.
Random_
Nem raktam fel a szerverre semmi extra dolgot, egyébként én játszom single player módban ugyanazon a seeden ami a szerveren is megy és nem tapasztaltam semmi rendelleneset. Időnként leesik az FPS, de szerintem akkor, ha tölt be pályát.

Kérdés:
lehet olyat csinálni, hogy single playerben experimentalra váltok és a szerveren attól még tudom futtatni a játékot rendes alphában? Kipróbálnám az experimentalt, de csak lokálban.

Infrath
ezek a képek a best -ek 😄 főleg ha megnézitek a völgy határ vonalát
aki szenfülesebb rájöhet, hogy a trader -hez tartottam, de a látottak alapján kétlem hogy az lesz a vip tradem 😄

de azért van egy halom érdekesség is itt még 😄 (egy régebbi kép) (nem túl régi)

és az egész map nálam elég érdekes, de mint írtam annyira azért én sem unatkozom 😉
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.01. 05:53:05

Infrath
már az elején láttam hogy elég fura a map, de fel is értem a dombra (már ha lehet annak nevezni..)

és még sok sok érdekes dologgal találkoztam
kb. olyan volt mintha megkaptam volna az összes gebaszt 1 km belülre
érdekes volt

csak lusta vok annyi képet feltölteni ^^

a képek ugyanabból a néző szögből készültek egy ház tetején
az első kép bal a másik jobb ra nézve..

kezdtem egy survival mp -t hátha mondom nem lesz lagos
egyenlőre még pass
bár sztem egyenlőre olyan mint sp
majd megnézem az expet..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.01. 05:42:53

Amúgy meg van valami benne,mert az Alloc modot már régóta használják ezek a szerverek,alapból ajánlott volt minden 7Dayst futtató szerveren,egy kicsit tuningol,meg több utasítás is van benne:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?12837-Improvements-for-the-dedicated-server/page135

A szerver fájlok is külön vannak a steamen a kellékeknél lehet letölteni.Teljesen máshogyan vezérel dedicated játékban mint singlében.Lehet elbasztak valamit rendesen.Én nem próbáltam singlében most.

Sp-ben nekem is szaggat. Nem értem miért.
Infrath
engem télleg érdekelne srácok, hogy tudtok e vmit ez ügyben

eddig is észrevettem csak nem érdekelt mert random szerón nyomtam, de akarok egy kicsit solozni is most

de rendesen 5 fps em lesz mikor elindulok a városba meg ilyenek
nagyon durva
bele se merek gondolni mi lesz horda nap
(sztem játszathatatlan)
nem értem miért van különbség a kettő között vagy mi

esetleg random tettél fel vmi javító mod -ot a szeróra?
(mert kétlem..)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.31. 19:04:48