7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok Random szerverén játszom Hagan névan , feltölöttem néhány videot a bázisról , egy vándor hordáról . illetve a leesős zombiváróról akció közben
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.youtube.com/watch?v=Y5dQuOpQR_Y&list=PLQgJYRNfYGRue1zCjtFJp-p_DlOIVhzTo&index=2&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=UXAAdHybgPM&list=PLQgJYRNfYGRue1zCjtFJp-p_DlOIVhzTo&index=3&t=6s
https://www.youtube.com/watch?v=d7pSuqWdTzo&list=PLQgJYRNfYGRue1zCjtFJp-p_DlOIVhzTo&index=1&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=Y5dQuOpQR_Y&list=PLQgJYRNfYGRue1zCjtFJp-p_DlOIVhzTo&index=2&t=1s
Utoljára szerkesztette: Belfeggor, 2017.11.22. 16:54:15
etniez
Eddig nekem is két házam volt, de most csak egyet szeretnék.

A veteményes a háztól 20 másodpercre van, nem bántják a zombik. Kicsit túllőttem a célon, 10.000 egység betont kevertem ki, még 500-at sem fogok elhasználni most. Elég a ház alját kiépíteni rendesen, a lakrészem fából és sok üvegből lesz, az komfi nekem.

Sok videóban látok fémből készült rácsot a srácok talpa alatt és azon keresztül lőnek le. Nem találom sehol, találtam valamit ami hasonló és át lehet lőni, de nem tudom úgy forgatni, hogy járni tudjak rajta, csak függőlegesen lehet elhelyezni.
Tudjátok mi annak a sétálható és átlőhető fém rácsnak a neve?
Random_
Nekem külön helyem van horda estére és külön a hétköznapokra. Ha valami vész lenne hordaeste ne a házamat túrják fel.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Hát egy zombiapokalipszis közepette lehet én is föld alá raknám a veteményest. Szüretelni biztonságosabb, talajszintre tuti nem raknám. Akkor inkább ház erkélyére telepítenék növényeket vagy magasház lapostetőre, lakás szobájába. Úgyis sok üres lakás lenne.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

azt szokták mondani, hogy a virtuális valóságba a való életet szokták átvinni az emberek....khm...hogy adod?...

The Matrix has you...

Még mindig adja!

https://www.twitch.tv/sp1gu

Gilmoor
bázisépítéshez ez ugyan egy régi ötlet, de talán még ma is működik...

Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.11.21. 09:55:15

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

lipovics
A vastag karókat érdemes egy gödörbe lerakni? A zombik alá akarják ásni mindig, ezt akarom kiküszöbölni.
lipovics
Én sem szeretnék pvp-t, csak a közös kalandozás, kolónia alapítás érdekel.
Köszi a betonos tippet, pont aziránt akartam érdeklődni, hogyan gazdaságos. Nincs szerencsém a gépesített eszközökkel, eddig egy szögbelövőt tálaltam és azt sem tudom javítani, mindent kézi munkával kell kifejtenem. 80-as szinten vagyok és nem tudok vegyészasztalt, augert, fűrészt csinálni. Hamarosan jön a 42. nap. A házat kitaláltam már, ma a bunkeren gondolkozom. Gondolom előbb érdemes kiásni, majd betonozni, végül betemetni.
Az se baj, ha építesz egy zombikat lekötő kerítést is. Nem kell kell körbe venni vele bázist. Úgy el vannak vele, hogy rád majd egyáltalán nem figyelnek. Nem tudom mennyit változott a zombik értelmi szintje azóta, mikor felvettem ezt.
Infrath
bár nem tudom te hogyan látod a világot (most vagy később), de én határozottan pve -n szeretem az ilyen típusú játékokat
ha pvp zni van kedvem arra van más..

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
ha nem vagy nagy bányászos típus akkor ajánlom a forge ban készítendő rebar frame-et, mert spórolsz vele betont és időt
(ha ez töltöd meg betonnal az egyből a jobb beton lesz)
az elején nem, de majd ha nagyon belejösz rájösz hogy már uncsi annyit kitermelni mindig mikor nincs elég
elfogy az
bár én nem építek olyat amit lerombolhatnak nagyon..
szinte mindenki körülöttem is arra mennek rá, hogy erősebb fal/több fall, csapdák stb.
de én pl. csak annyit teszek hogy a második szint amin lakom
minimum 3 max 5 kocka szint legyen a föld és a lakószintem között
és a lakószintre egy létra vezet ahol ki van ütve az alsó létra fok
te tudsz azon közlekedni ők nem
esetleg utána még egy ajtó a házba utána
mostmár a hordák is tőled 10 méterrel arrébb spawnolnak
ha jön egy
nem pedig oda ahol állsz
kivéve a kutya, farkas, medve horda.. (vagy nem figyeltem annyira meg, de őket nem butitották le mint a zombikat, ugyanolyan jó a range ük..)
építkezés! ha alkalom attán nem ragaszkodnál a házhoz amiben eddig laktál 😊
ha függőlegesen egymásra teszel fát vagy beton kockát
akkor mellé/oldalára még 6 ot rakhatsz a 7.el már leesik az egész
az upgradelt beton (reinforced ) az 1 el többet bír (bár ha zombik rombolják akkor visszaesik sima betonra!)

Nemtudom,mindenki olyat épít ami neki tetszik,és megfelel,egyedüli kompromisszum hogy stabilan megálljon a 7.napi horda után is.Naná! Elméletileg ezért Tower defense stílusú a játék.Megépitesz valamit,és azt valahogy meg is kell védened egy idő után.Ha sok jó cuccod van,azt érdemes elásni valahova,földalatti bunkerba,amit csak te tudod hogy hol van.Föld feletti tároláshoz már nagyon sok védelem kell,playerek,és zombik ellen is.Alfa17-től már a föld alá is nehézkes lesz épitkezni,ezen fáradoznak hogy megnehezitsék nekünk ezt a dolgot is.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

etniez
Ha úgy alakul, majd én is csatlakoznék hozzátok.
Egy újabb kérdés merült fel bennem.
Ha hosszú távra építek házat, milyet érdemes? Ahogy körbenéztem a youtube-on, mindenki 4 lábon álló magaslest épít, középre - alá pakolva csapdákkal/karókkal, esetleg a föld alá épít hihetetlen méretű csapdarendszert. Nekem is ezt kellene követnem?
Most legyártottam 5000 adag betont, nem akarom elszórni, de szeretném kialakítani a végleges helyem.

A mostani házam kitart még egy ideig, meg sem tudják karcolni a kerítést sem, pedig amögött egy még keményebb anyagból gyártott ház áll, de ugye ebben a játékban jó előre kell tervezni.
FerencHuN
csupán kényelem 😊

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Én mondjuk hülyeségnek tartom a föld alá rakni.Minek is? Nem tapossák el a zombik a veteményest,még az állatok se,akkor lenne értelme bújtatni,de most nulla értelme van.Nekem is a ház mellett a kis termőtalaj,70 fér rá,több nem is kell.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

FerencHuN
Na de iron, megbeszéltük ,hogy senkinek se mondod el az ültetvényem 😄 Ezért nem is kapsz belőle 😄

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

<#nevetes1><#nevetes1>
Kannabiszt termeszt a föld alatt.<#banplz>

Én meg összerakom a függőhidat szépen ahogy kell,odaillesztem a bejárathoz,erre leesik a marhája és megsemmisül!!
Ferenccel jókat túráztunk a múltkor,van is pár képem róla.DD

Nekem amúgy barna 48-as wrenchel is adott lila motort a kocsiból,a wrench minősége csak a romlása,és a szétszerelési időben különbözik meg.

Kerekeket az uton elhagyott gumik szétverésével lehet szerezni.Elég egy kőbalta is hozzá.Üssél széjjel sokat,nekem adott lilát is,meg kéket is,persze egy bizonyos fejlődési szint után csak.Ha a quality joe feljebb van húzva akkor.
Ha aksit,és motort akarsz találni,akkor az ép kocsikat keresd wrenchezni.Mondjuk az is jó,amelyik egy kissé van törve,de karosszéria még rajta van,és fénylik.D

etniez
A kismotorra kereket hogyan lehet szerezni? Egyik videó szerint baltázni kell a gumikat, másik szerint meg wrenchezni kell.
A kérdés áll a motorra beszerzésére is. Milyen állapotú kocsit kell wrenchezni? A teljesen épet vagy a féli épp is elég?
Random_
Házakon belül jobb az éjjellátó, mint a fejlámpa, mert arra nem ébrednek fel a zombik. Én a fejlámpát már tényleg csak bányászatra használom.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.11.19. 10:55:04

Persze hogy fejlesztik,most éppen az alfa17 jön nemsokára.Amúgy ezt a játékot nem lehet összehasonlítani egyetlen zombiölős játékkal sem,hiába akarják sokan,teljesen más stílusa van neki.Az elején még Minecraft klón volt,nagyon élvezetesen,én szerettem a kockás tájat,jó volt benne épitkezni,a zombik is romboltak rendesen,még lefele is.Aztán jött a tájsimítás,meg a random gen tájak,meg a fejlődési,lopakodási rendszer,meg beleraktak,és kivettek pár dolgot,sokmindenen átment az egész,kezdve a zombi-miniradaron,és az egy kockán átbújáson át,amik már nincsenek benne.Sok ezer apró változtatáson keresztül ment a játék,nekem minden alfa egy különleges élmény volt,főleg mikor még nem létezett a 7.napi horda,vagy akkor mikor soha nem jött zombi a bázisom felé,hiába vártam,vagy mikor lebuggoltak mellettem pár méterre,meg se mozdultak.Most is sok hiba van még benne hiszen még mindig alfa verzióban van,sőt marad jövőre is,mert már megemlítették az alfa18-at is.Én kb 2019-re tippelem a teljes változat megjelenését PC-re.

etniez
Én csak most kezdtem el, akciós volt Steamen és bezsákoltam.
Borzasztó ronda, ezért egy ideg nem kezdtem el, de most beszívott 😊
(már nem igazán érdekel a grafika, általában a Dead by Daylight-al játszom, az sem egy matyóhimzés, de közel 800 órám már benne van).
Fejlesztik még ezt a játékot egyébként?
Én nightvisiont nem is szoktam használni a játékban,éjjel inkább rejtőzködök,mint mozgok

Vannak fontosabb skillek is mint a treasure hunt,ezért arra nem nagyon szoktam már rakni.Anélkül is meg lehet találni a kincset,csak kitartás kell hozzá. (meg nagy mázli)

Én imádom amúgy a kincskereséseket,volt hogy másfél játékbeli napig ástam.DDDD

Jó hogy ilyen lelkes játékosok vannak még 😊

1.fúrófej (auger) mindenre jó,de előbb a többi alkatrészeit meg kell találnod,és össze kell raknod.nagyon sok benzint zabál,és gyorsan romlik is,ha nem megfelelő minőségü,kell hozzá sok benzineskanna,ja és nagyon zajos is

2.Igen oda kell menni,és körbeásni azt a területet ahol mindig villog felül a piros láda,ha nem villog,akkor ott ne áss,és általában csak 2 blokkot kell leásni.Növeld a treasure hunter skillt,mert az beszükiti a találati kört.szar ügy ha pont egy tó közepén van a kincs,ki kell számolni a süllyedés,levegővétel idejét,nekem sikerülni szokott a merülés,nagyon ki van számolva néha,nem szabad megvárni mig odaérsz a ládához,már pár blokk távolságról is ki lehet nyitni

3.az nincs.D

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.11.18. 20:56:11

etniez
Utolsó két kérdés mára:
1.Találtam egy fúrófejét, azzal csak bányászni/követ fejteni lehet vagy esetleg favágásra is alkalmas?
Láttam egy láncfűrészt egy youtube-os videóban, nekem nem dobja 😞

2. Kaptam láda kereső küldetéseket, oda kell mennem a megjelölt helyre és körbeásni mindent, amíg meg nem találom?

Nem állok rosszul szerintem, most jön a day 28 és van egy 9X9-es, két szintes full beton bunkerem, négy sor védővel + egy kerítésem. Ez elvileg már kitart egy ideig, Day 29-túl lootrun lesz napokig.
Nincs elem a játékban. Javíthatod majd. Talán azt is repait kittel.
etniez
Köszi srácok!
Találtam egy nightvision sapkát, működik 😄 A leírás szerint nem is kéne működnie (probably broken). Egy idő után lefog merülni az elem benne?
Rusttal ellentétben itt csak íjat és szerszámíjat tudsz craftolni, meg mindenféle ütő és szúró közelharci fegyvereket. A lőfegyvereket azokból az alkatrészekből tudod összerakni, amiket megtalálsz. Ezért nem találod őket a craft listában. Használatuk során elhasználódnak, tudod őket javítani, amennyiben egyszer kitanultad.
Amit Iron mond, hogy a munkapadban tudsz kettőből egy jobbat készíteni, nem szoktam használni. Inkább eladom a kereskedőnek ami nem kell és veszek lőszert helyette. A játék elején nagyon jól jöhet, ha bajba kerülsz.
A szögbelövő kettős funkcióval bír. Egyrészt a kalapácsnál gyorsabban tudsz vele javítani, ami hordanapkor előny, másrészt fegyverként is használhatod, miután készítettél szögeket. Van is olyan küldetés skill pontért, hogy tegyél láb alól egy nyulat, szögbelövő segítségével. Vagy csirkét már nem tudom, de mindegy is.
ja,meg az asztalban össze tudod őket kombinálni,ha 2 különböző szinü alkatrész van,akkor abból csinál egyet,meg az azonos szinüeknél is
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.11.18. 16:00:58

etniez
Vannak pisztolyaim és két szögbelövőm. Van hozzá egy csomó alkatrészem is. Azok mire valók? Csak javítgatni?
Ezeket majd találni fogod a pályán szétszórva lootokban.Ngyobb esély ha széfeket törsz fel.Pisztoly is,és a szögbelövő is több alkatrészből áll,minden részt meg kell hozzá találni.Craftolni nem lehet

etniez
Köszi a sok segítséget, mostanáig elboldogultam.
Még beüzemeltem a kohót is egyedül, stb.

Most ott vagyok elakadva, hogy találtam pisztoly kézikönyvet. Megtanultam készíteni, de sehol nem találom. Ugyanez a helyzet a szögbelövővel is.
Hiába nézem az egyiket a weapon-nál, másikat a tools-nál, még a workbench-ben is körbenéztem. Semmi.
Miért nem találom sehol? Szeretnék craftolni egyet :I
Gilmoor
Nibron neharagudj, de kérlek olvasd el újra amit leírtam.

...szándékosan adod az értelmetlent, vagy tényleg ennyire rossz a szövegértésed? Azon töprengek, hogy most csak trollkodsz vagy tényleg ennyire nem látod az összefüggéseket?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.11.16. 16:26:01

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

szóval tömören: azt mondod, hogy a fegyver sebzése ne a durabilitytől függjön. majd kifejted, hogy miért kell a durability.😄

a fegyvereknek most is van pontossága, ami ugye a minőségétől függ mint ahogy a max. durability is. az aktuális durability pedig az ebből számolt elhasználódás. az, hogy a karakter skillje beleszámítson a pontosságba az jó lenne. lehet, hogy benne is van. viszont ami nagyon rossz, az a ballisztika, az konkrétan nincs. viszont a csipánál fel lehet fogni, hogy automata zeroing van a fegyveren.😊

a találati pontosságról: ha egy fegyver lőtávja 50 méter, és ötven méternél 0%-al számolsz, akkor az a lőtáv eleve nem lehet 50 méter. ha min. 10% a pontossági arány akkor az már nagyon rossz
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.16. 15:37:27
Mondjuk ott van ám a sniper,csak éppen töltényem nincs hozzá.Amihez meg van töltény,ahhoz meg fegyver nincs.DD

Ezekkel én most mit tudok kezdeni igy hirtelen rámjöttek.DDD

21.napi horda közeleg , nem jön senki ?
Gilmoor
A távolságból eredő találtai esélymodosítás logikája nem túl bonyolult. Vegyük alapul újra a pisztolyt. Lőtávolság 50 méter. 1 méterre lévő célpont +50% találtai esély, 50 méterre lévő +0%. 100 méterre lévő célpont -50%.. Billy a Kölyök 100 méterről kiszedne az ablakból, mert az ő skillje mondjuk 100%. Lehet 50 méterről lelőné a sisakod mellé ragasztott cigaretta csikket 😊

jó elképzelés
Gilmoor
Én annak örülnék, ha ezt a fegyver rendszert átalakítanák. Az én verziómban a fegyver sebzése nem a durability-től függne, hanem constans sebzése lenne. Az egyszerűség kedvéért mondjuk egy pisztolynak "50".
A skilledtől függne, hogy mennyi az esélye, hogy eltalálod.
1-es skill = 50% találtai esély
70-es skill = 100% találtai esély
100-as skill = 100% találtai esély + 50% critical (dupla sebzés).
A fegyvernek lehetne max durabilityje, ami fegyveralkatrészből (spare parts) lehetne visszaállítani fixer tulajdonság függvényében.
A fegyver alkatrészeket rozsdás, elhasznált fegyverekből lehetne kinyerni a bad mechanic skill és a szétbontott fegyver állapota függvényében.
Megtartanám a fegyver olajat, amivel tisztogatni lehetne a fegyvert. A fegyver tisztítás szükségessége a fegyver játékban eltöltött, illetve használatban eltöltött idő függvénye lenne. Amennyiben a fegyver ott állna a ládádban 2 hétig, lehet 2 hét után nem tudnád használni tisztítás nélkül. Noha a durabilityje nem változna jelentősen, de mindenképp csökkenne egy kicsit mire megtisztítod.
Képzeld el úgy, hogy 3 színes csíkja van a fegyvernek.
Zöld, az alap szín, aktuális állapot,
Piros az elhasznált durability,
Kék pedig a piszkossága.
Ez a 3 színes csík függőlegesen egymáson lenne, fentről lefelé növekedne a piros csík, alulról felfele a kék, miközben a zöld csík lenne a az alapszín. Ebből amennyit kitakar a piros felülről, az a fegyver éppen aktuális elhasználtsága, a zöld a max dura, A zöldből amennyit kitakar az (alulról felfelé növekvő) kék csík, az volna a fegyver koszossága.
Ezzel a változással úgy érezném, hogy tényleg volna értelme a lőfegyvernek alacsony szinten is. Lehet van 20 lőszered, de az a 20 lőszer képes megmenteni az életed, mert fejbelövöd a farkast legalább 2x és nem fogsz belehalni a vele való talákozásba. Lehet, hogy 10x mellélősz, de lehet, hogy nem. Nyilván nehezebb leprogramozni a találtai esélyt, ha belekalkulálod a távolságot is (így volna tisztességes), de egy próbát megérne.
Szerver 5-ös nehézségi szint, farkas 30+ pisztolylőszer belepumpálása után megölt, a fegyverropogásra (vagy akármire) jött egy horda zombi, a fél hordát széttépte (a maradék odébbállt, nem támadtak a farkasra.. ez az akció csak a farkast bosszantotta) ,majd rejtőzködésből, fejbe két puskalövéssel sikerült leszednem a farkast. A játék nehezítésének az egyik legostobább megoldását valósították meg.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.11.16. 12:47:28

Trófeákért remélem jó árat adnak majd.D

Most nézem az xp jelző lehetett volna szebb is,ennél egyszerübben meg se tudták volna oldani.D
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.11.16. 12:16:49

Ma bemutatják az új őzet,szarvast,és még pár apróságot! Szarvasról van is már kép:

Infrath
pain killer is gyógyít bár szomjas leszel tőle
örök vizet tudsz szerezni ha merítesz egy vödörrel vhonnan
gazdag házak medencéi kádai a városokban, ha nem találnál tavat folyót stb.
a vödröt forged iron bol készíted el azt pedig a forge ban (ha short pipe-t sehogyan sem találsz verj szét pár wc-t)
a forge ban készíthetsz főző edényt is ami kell a víz forralásához a campfire -ba, ha azt sem találnál
hogy tiszta vized legyen

a vödrös vizet öntsd ki egy normális 2x2 es vízszintes terepen és kapsz belőle 2 block vizet
az egyiket viszameríted
a másikat pedig a kezedben lévő üveget merítheted meg.

ehetsz rotting flesh és romlott szendvicset ha minden kötél szakad..
csak stamina csökkenést kapsz egy kis időre (meg a wellnes bánja)
úgyhogy biztonságos helyen fogyaszd ezeket

és ha már sivatagba mész vigyél poncho t és kalapot, de vihetsz üres üveget is
mert az aloe mellet a másik növényből készíthetsz szomj oltó és hűsítő italt is
(vagy esetleg az erdőben szedhető piros növényből is, ha esetleg túlságosan is felkészült akarsz lenni)

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.11.15. 21:56:07

Igen, de csak forralás után, amihez fazék is kell. Legegyszerűbb úgy tudod oltani a szomjadat, ha a konzerves dobozban havat olvasztasz tábortűznél. havat mindenképpen szedjél, ha ott jársz. Sivatagban a kaktuszok szétverésével nyert termésből tudsz hűsítő ital nyerni. 4 db kell hozzá. Oda azért kell rövidnadrág és póló szalmakalap, különben megfősz. Vagy bőrből poncho.