7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

etniez
Köszi, megnézem holnap. Ma nagy a boldogság, találtam egy augert 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ezek a kavics foltok. Amik fehérebbek ott még trágya is van csak a felszínen. /csak a kiégett biomban/ Azzal jobb terméshozamod lesz, ha belekapálod a veteményesedbe.
etniez
Tudna valaki dobni egy képmentést, mert nem vágom, hogy hol kéne ásnom.
Mióta Random_ elmondta, hogy kell keresni, azóta úgy csinálom.
Helyenként kis kavics folt csoportok vannak a talajon. Belelapátolva egyet meglátod mi van lent. A homok és kő mellett lesz 1 egység abból a fémből, ami lent előfordul jó eséllyel.
Ólom leggyakoribb a 2 fajta zöld biomban, de van a szavannában is. Szinte mindenhol előfordul, olyan mint a vas. Térképet megnézve, pici pötty foltokat látsz. Azt is használhatod kiinduló alapnak. De nem megbízható ez a módszer, már leszoktam róla. (sivatagban mondjuk jó, mert ott nem látsz a felszínen csak homokot)
Kb ott.Nekem a bedrocknál is volt rengeteg lead a másik pályán.Ezrével szedtem ki.Itt meg semmit se találok legalul,meg felette sem.Pwdig mindkét helyen tisztás van

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

battery bank receptet szinte nem találni, de azt a kereskedőnél lehet megvenni. csakúgy mint a sör, a herbária recepteket. a láncfűrész és fúró alkatrészeket is jobb a kereskedőtől megvenni, legalább el tudod költeni azt a rengeteg zsetont amit fel lehet halmozni. amúgy jó ez ahogy van, még így is rengeteg a loot, én mindig maxon tartom az eszközeimet.
Beton+acél+polír de ez sem áttörhetetlen
Van olyan anyag amit nem tudnak áttörni a zombik, vagy csak nagyon sokára ?
Utoljára szerkesztette: Magyarbetyar, 2017.11.29. 20:05:24
Ezek azért ritka cuccok.....
etniez
A másik dolog amit nem értek, hogy 140-es szinten még miért nem találtam a battery bank receptjét meg.. Még egy augert sem tudtam összerakni, nem találtam, csak két alkatrészem van hozzá összesen.
Erre figyelhetnének, hogy ne kelljen már kézzel bányásznom, amikor annyi üzemanyagom van, hogy a Shell is megirigyelné 😊
etniez
Nekem megvolt a 70. nap, még mindig a régi bázison fogadom őket, nincs készen az új. Még mindig nyilazom őket, csak a rendőröket lövöm halomra. Sajnos így is néha felrobbannak, de nem törnek át. 😊
etniez
Hogyan lehet nagy mennyiségben lead-et szerezni? Vannak a felszíni "kitörések", azokat már nagyrészt kibányásztam.
Valahol azt írják, hogy ott kell ásni sokáig, ahonnan a clay is származik, csak lejjebb kell ásni.
semmit sem változott a zombik viselkedése. régen ezt ugyanúgy csinálták. neked kell odafigyelni, hogy ne tudjanak oldalról beásni, ami mostanában a terepgenerálásnak köszönhetően kicsit rázósabb lett. bunkert lehetőleg sík terepre kell ásni, hogy ne tudják oldalba kapni. csak ennyi. ha nem esnek bele egy lyukba, akkor hozzá sem nyúlnak a talajhoz. a rendőr amikor elokádja magát az kikaphatja a talajt, azokat békeidőben mindig vissza kell javítani.
Kicsit változott a zombik viselkedése ez ügyben. Régen nem ástak lefelé. Most bárhol vagyok, ők felettem ütik a földet. Ha nem a csapóajtó alatt vagy, nem fogják bántani. Ha ásol a bázisodtól kifelé, fent ők ugyanúgy haladnak majd veled. Itt jön képbe az auto turret. Így már van értelme.

Ezt hordanapkor ásták engem követve. Azért nem a felszínen, mert az előző mély gödrüket nem tüntettem el, így eleve 4-5 mélyen voltak. Nálam - 10 m a felszín úgy nézd.
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.11.28. 23:42:15
Sziasztok !

Elkezdtem egy föld alatti bázist síkba van ügye a teteje a földdel csapóajtóval szerelve... oda le tud jönni a horda?
Szóval földön lévő blokkot is bontanak?
remélem értitek a kérdést😊
Utoljára szerkesztette: Magyarbetyar, 2017.11.28. 23:02:40
63. nap 12 óra közeledik a horda . a lábam törve , de kifogok tartani D a régi horda várom tetején 3 turret várja a "kedves " látogatókat , a mélyben pedig 3 pengés csapda + én a frissen vásárolt AK- val és 1000 löszerrel , remélem zsiros lootokat hoznak
Már ha nyilik az ajtaja..D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

....és tényleg lehet majd rejtőzködni iskolabuszban.Itt a hivatalos modell az iskolabuszról:

ok😊 megyek megnézem ,hogy áll-e még a bázisom 😊
FerencHuN
Szia üdv. Nézelödj ha kérdésed van nyugodtan tedd fel, öreg motorosok vannak itt de nekem is fel teheted ha tudok válaszolok 😊
Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.11.26. 16:17:39

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Szevasztok pár napja vettem meg a játékot és tapasztalatokat szerzek még 😊
BALA szerveren szöktam csörgetni mert ott azért vannak és playerek és nem félek a sötétben 😊 Remélem találkozok majd több játékossal.
Ferenccel már felvettem a kapcsolatot aki nagyon segítőkész volt és mondta az okosságokat 😊

Steamne megtaláltok :golaczdavid néven 😊
Utoljára szerkesztette: Magyarbetyar, 2017.11.26. 16:08:32
Előbb optimalizálhatnák a játékot. SP-ben szürke toronyházban 15 FPS -el, nem vágyok nagy új dolgokra. 4790k / R9 390-el ez kicsit gáz. Ja és a minap kaptam egy faxa wintizes frissítést. Már kint se tudja a konfigom stabilan a 60 FPS-t. Nem azért avul el a gépem, mert a legújabb játékokat keresem...
stabil lessz 8 helyen támaszkodik az első zombi várora , lövegtorony nem nagyon lessz mivel 1 sörétesem van jelenleg csak és a várható réz hiány miatt a sörétes skilljeit maxolom , de világitás lessz bőven
Váóó,egy ilyen jó lenne fedezéknek,most találtam a hivatalos fórumon:

Egyébként majdnem 50-es szinten vagyok,és zöldek nincsenek a kisebb épületekben,meg feral zombik se.Ezek szerint azokat kivehették onnan.Voltunk iskolában is,ott se voltak ilyenek,csak sima zombik,ez külön öröm,de lekopogom.

<#idiota>

Csak álljon stabil lábakon.D

sok lövegtornyos.....
Épitek tornyot a bázishoz szerintetek milyen legyen ? 😞Ajtók helyett ezuttal ablakok lesznek benne , elöreláthatólag sok , nagyon sok )
-Pokoli
-Ferde
-Kettő
-Iszonyatosan magas ( terasszal , kiülös kávézóval a tetején )
Van olyan skill is, hogy gyorsíthatod vele a gyártást. Quick crafting és ot van még 2 másik is pl a Misc crafting. Előttem Iron írta, hogy van pisztoly néha a fiókokban is. WC-ben is találsz néha.
Találtam egy olyan seedet, ami nagyon játékos barát. Fundamentum, ez a neve. 3 város van nagyon kicsi területen, ebből 2 nagy. Nagy részük zöld (mindkét fajta) és sík. Szavanna van még, ami induláskor nagyon jó.
Ha már sok anyagod összegyűlik,akkor érdemes több bázist épiteni a pálya távoli részein.Eléggé zavaros még ez a random gen,főleg hogy seed alapján számítja ki a felépitését.Én úgy tudnám elképzelni a random gent,mint Navezgane-t kb,tehát nagyobb területeken legyen egy adott biome,ne méterenként változzon mint most.Nem győzök felöltözni,meg levetközni.Még jó hogy sivatagban,és a leégett erdős részen használ a poncho.Ha egymás után követik a tájak,akkor nem kell levetni.

Na örülök hogy vannak új lelkesedések,ez az csak így tovább! Képeket,videókat nyomjatok,mert nagyon sokan kiváncsiak ám rá!
Én lőfegyvert akkor kezdtem el használni,amikor először találok a játékban.D Airdrop tényleg könnyű,mert ott általában van egy teljes AK,vagy Sniper.Fiókokat meg szekrényeket ki kell nyitni,mert ott pisztoly,és rengeteg lőszer összegyüjthető.

etniez
Egyszercsak 😊

Én bedobtam egy painkillert és túléltem. Szerintem 5-10 perc a hatóidő.

Megalapoztam a végleges bázist, egészen szépen haladok, majd a végén dobok egy képet. Az alja fejlesztett beton hagyományos vastag tüskékkel, a lábai szintén beton, küzdőtér beton és vas, eggyel feljebb a lakrész és műhely, üvegtetővel, nagy ablakokkal.
Nem is gondoltam volna, hogy a legmacerásabb dolog a golyóálló üvegtábla elkészítése lesz, kell vagy 150 darab, órákig gyártja majd...
Kell még lentre lámpa és szögesdrót, talán day 63 vagy 70-re leszek készen szerintem.

A forge-t felszámoltam, egy óráig költözködtem. Most jön a day 56, egyelőre még íjjászkodom. Ti mikor kezdtetek el lőfegyvert használni?
hóbogyo mérgezés mitől mulik el ? próbáltam már szinte mindent ( antibiutikum , teák , fájdalomcsillapito stb ) és nem irja meddig tart a hatás D
Random_
Fel, de ami benne van azt ki kell olvasztani. Land claim blokk körzetén belül fel tudod szedni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

lipovics
Fel lehet kapni a forget és áthelyezni valahova? Tele van töltve, nem veszíteném el.
😊
Megint Vándor lettél? D

etniez
Igen, azaz, köszi!
Én is ezt a módot használom, de nem tökéletes. Az inventorym egy virtuális óriástáska, mert tele tudom rakni és ha hazaértem ki tudok belőle pakolni temérdek motyót, de ha kilépek és vissza lecsapja a többlet tartalmat. (kilépés előtt, mindig ki kell pakolnom) Néztem hogy kellet rendesen csinálni valami dll szerkesztővel, de nekem túl bonyolult. De még így is nagyon jó. Főleg, hogy 5 napos loot respawn van beállítva. 😊
Simle UI plus
Aki tud jobban működő verziót, belinkelheti.
Random_
Az én szerveremen meg a ez a mod van:
Red's HUD

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Mennyi ajtód van.D

DON szerverén a Simple UI mod müködik:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?65857-Simple-UI

Ez ad még plusz slotot a forgéba,megnövelt láda tartalom,és megnövelt minibike kosár. (jó nagy lett,gyakorlatilag haza se kell mennem lepakolni,olyan jó,sokat kirándulhatok,juhééé)

Viszont ma jól rá is csesztem vele,mert véletlenül belementem a vízbe,és nem győztem kirámolni a bike tartalmát egy ládába,hogy ki tudjam venni a vizből a jármüvet.DDD

Köszi.
Kár hogy kivették.

Valóban az , kezdetben a felső szint volt csak és betörtek horda éjjelen , utána kezdtem lefelé terjeszkedni és ajtókat , csapdákat lerakni , majd vasat a fontos helyekre
Mályki86
Igen, kivették.Ha jól emlékszem 16.1-es, vagy 16.2-es updateben.A flagstone-t tudod fel upgradelni, ha van nálad cobblestone.
Mályki86
Valószínűleg a az iron bar-ra gondolsz.Forge-ban olvasztható.Elforgatni úgy tudod, hogy a kezedbe fogod, és hosszan nyomod az "R" betűt, majd kiválasztod azt az ikont, amivel minden irányban forgatható lesz.
Sziasztok
Kivették a macskakő keretet vagy mi volt annak a neve?

etniez
Melyik moddal iratjátok ki az éhséget és szomjúságot?
Csak régebbi verziókhoz találtam 😞
etniez
kicsit komplikált a házad 😊
Sry nem tudom miért igy rakta ki a linket D