7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dalmar
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet láncfűrészt vagy talajfúrót gyártani?Mert a talajfúróhoz:talajfúró penge kell.A talajfúró pengét nem lehet megépíteni mert ahhoz szintén talajfúró penge kellene.Vagyis ugyanaz kell hozzá mint amit meg szeretnék építeni.A láncfűrésznél ugyanez a helyzet.(láncot nem tudok csinálni)Előre is köszönöm a segitségeteket.

\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"

Biztos

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Megíjedtél?
Beléptem,és megkérdeztem,igen pvp szerver.Kb ennyi volt a játékom benne.<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Lépj be aztán megtudod egyből

Nem látom, ez pve vagy pvp lesz?
<#eljen>

Üdv Kérlek dobjátok be a többi közé:

Mályki86
Ó, egy Úr vagy, köszi! 😊 Én ezt most kihagyom. Az orromig se látok, annyira fáradt vagyok. Randomra ráírtam face-en, hátha még este lesz kedve. A hétvége további részében nem lesz gépközelben, szóval ha holnap is bent marad a horda, akkor viheted. 😄
Random , Mályki , 19.35 szerver időnél kiléptem , nem nyulom le a mai hordát is , ha jösztök ma , irjatok ide , és ha még nem alszom megyek én is D
nem látom sehol, az iránytű sem mutatja, diffundált....
Random_
Nem bugolt el felszín alá nem látod az iránytűn? Nem tudom milyen más módon tűnhetne el. Vagy felszínre bugol vagy a talajba a felszínről.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

nem, én leszálltam a mociról, majd kiléptem a játékból. Természetesen le volt lakatolva. Most meg sehol<#confused>
Random_
Az nem lehet, hogy valaki ott lépett ki a játékból motorozás közben?
Én is most a sivatag közepén hagytam a motorom lelakatolva.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

hogy tud eltűnni egy motor? Ha van rajta lakat, ellopható vagy elpusztítható?
én egyszer megtaláltam valaki másét, de semmit se tudtam vele kezdeni....
vagy bug, kár foglalkozni vele?
Random_
Attól függetlenül, hogy nem lesz benne Alpha17-ben még lehet be tudjuk aktiválni ahogy a banditákat is szóval optimista vagyok, hogy a mod készítők hátha behozzák. 😊

Eh,most látom a fejlécben ezt irták:

Alpha 17 Megjelenés dátuma: Nem februárban

Akkor megtudtuk a készítőjétől hogy a helikopter,az helikopter,és a Jokebump az a léghajó lesz,de az alfa17-ben ne várjuk ezeket,hosszú távú projectek:

https://7daystodie.com/forums/showthread.php?74084-Developer-Diary-Alpha-17!!!&p=791381&viewfull=1#post791381

Random_
Igen vannak a modokban ezeket elő is szokták hívni harcoltunk is anno néhány ellen védtek pár POI-t

Nem irnak semmit a megjelenésről.Egyébként ott a listában amit előhív vannak még érdekes dolgok.Roland is csak találgatja,nem mondták meg neki.Helikopter,meg Jokebump,meg animal boss grace.Valaki irta hogy nem tetszik neki hogy felvetették a dlc ötletét,de Roland megvédte,mert induláskor nem minden ötlet lesz majd benne,igy lesz dlc valószínü.

Ezt viszont nem tudtam hogy a bandita npc-k elérhetőek már most is ,csak egy trükköt kell alkalmazni:

"A bandit NPC-k már most is ott vannak. Menj az A16-hoz, nyisd ki a konzolt, írd be a dm-t, kilépj a konzolból, majd nyomd meg az F6-ot, és dobd be néhány banditában.

Az említett banditák szórakoztató tényezője meglehetősen alacsony."

Random_
Jóvan alakulgat szépen lassan, tetszik hogy fejlődik a harcrendszer és ez a kartörés is tetszik! Lehet lassan elkezdem követni a fórumot újra hogy kicsit képbe kerüljek mi várható és mikorra. Erről rebesgettek már valamit, hogy melyik hónapban várható az Alpha17?

Szépen megállnak benne a nyilak.D

Új videó!

franky79
Szerintem is felesleges a hátizsák reálisabb változatával foglalkozni, mivel amit egy ilyen típusú játékban csinálsz, annak köze nincs a realitáshoz. Hogyan húzol fel egyedül mindenféle gép nélkül egy beton toronyházat? Ha reálisan akarnánk nézni, akkor 1 m3 betonkockányi anyagot sem tudnál megmozdítani, nemhogy egy egész háznyit.
Space Engineer-ben súlykorlátos a hátizsák, és az első dolog, amit opcióban 10*-esre emel az ember, pedig ott még meg is oldható, hogy először kis építő űrhajót csinálsz és azt töltöd meg nyersanyaggal és így építesz sok anyagot igénylő nagy hajót.
Őszintén szólva, real life az ember nem hátizsákban hordja a követ/téglát/cementet hanem mondjuk talicskában 😄 Vagy ha már posztapo, akkor minimum egy kordéval.... mert értelmes mennyiséget amiből lehet építkezni kézben nem viszel el semeddig.

Az ilyen farmolós játékoknál a súlyhatárt nem csipem, mert nem kihívást ad a játékban amit meg lehetne oldani valahogy, hanem egyszerűen csak egy timesink, felesleges időrablás.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.02.21. 17:50:58

a súlyhatár korrekt megvalósítása nekem a S.T.A.L.K.E.R játékoknál tetszik a legjobban, 50kg nál már szerencsétlen fújtat nagyon, sokáig nem is bírja. Egyszer 4 vagy 5db AMD 63 D - típusú gépkarabélyt kellett elvinnem kb 1 km re.....azonnal megértettem, hogy a játékban miért nem lehet fegyverek és felszerelések garmadáját a hátizsákba rakni. Ja, és roppant kényelmetlen volt vállon és mellen ezt a"halom" gépkarabélyt vinni + valami felszerelést is még.
Persze, az ríl lájf volt<#awink>
Random_
A súlyhatár szerintem is elég érdekes lenne mikor követ farmolsz vagy fémet. Persze a realitásoknak én is jobban örülnék, hogy ne az legyen viszek a hátizsákban 500 m3 betonkockát meg 50 vasrácsot meg egy kisebb erdő fa mennyiségét. A hátizsákkal kapcsolatban azt tudnám elképzelni, hogy lenne egy slot ami külön a hátizsák lenne, mint egy ruhadarab és az is egy elem lenne amit felveszel. Alapvetően csak lenne az öved amire pakolhatsz és később találhatsz elszórva hátizsákot amit felszedhetsz, mint a gumiabroncsokat ahogy felszedet és ezek a zsákok eltérő tárolókapacitásúak lennének. Plusz craftolhatnál is hátizsákot.

A súly tekintetében én azt képzelném el, hogy hatással lenne a mozgásodra a tömeg amivel meg vagy pakolva. Ha tele a zsákod nehéz építőanyagokkal akkor nem tudnál sprintelni. Ha csak loot van benne amit szekrényekből szedsz össze akkor azért a mozgásodon ez nem annyira jelentkezne vagy mérsékeltebben. Esetleg hamarabb kifulladnál ha meg vagy pakolva.

Tegnap lájvoltunk Málykival egy négy órásat, de az utolsó óra az kuka lett. 😄 Mert elbalfaszkodtam feltöltöttem viszont a vágott változatát amiben a tétlen részeket kiszedtem és az elcseszett utolsó órát.

a súlyhatáros játékokat én is jobban szeretem. de ahhoz a játékot teljesen át kellene szabni. mert 5000 kő az jelenleg nem sok, de súlykorláttal hogyan vinnéd el? falhoz meg sok kell. vas, ólom dettó.
az alap hátizsákkal tutkó elvagyok, többnyire még félig sincs, amikor nem lootolok. ha+ lootolok, nem szedek össze mindenfélét. így is van mindenből bőven.
Ez nagyon jó! Sajnos én nem lehettem katona eü okok miatt anno.89-ben voltam sorozáson ha jól emlékszem,na de mindegy,lényeg az hogy ide tényleg elkéne egy jó kis szimulálás,hogy ne kelljen 50 tonna cuccot cipelnie a játékosnak.Egy ideig jó móka hogy minibike-al is sok cuccot lehet vinni,csak nem reális.Az lenne a jó ha bevezetnék a súlyhatárokat,egyébként a The Elder Scrolls szériában van ilyen korlátozás,mert annak idején sokat hivatkoztak rá,főleg Madmole,akinek a kedvence a TES. (állítólag következő játékuk rpg lesz,még nem rántották le róla a leplet,de annyit elárultak anno hogy lesz hamarosan valami bejelentés).Szóval ha sokat cipelsz,akkor ne lehessen megmozdulni,jármüvel se,viszont lehessen azt fejleszteni,mondjuk nagyobb hátizsákkal,vagy nagyobb rakodótérrel,vagy lehessen utánfutót szerezni valahonnan.D

banyatankot a népnek...
katonaságnál megtanultam, hogyan éljen meg az ember a hátizsákból. sőt néha az is sok, hátra lehet hagyni. amikor ~120db féllityis pálinkával pakoltam meg, az azért már nem volt ideális. és még egy hatalmas hó/jégmezőn (87. január, -25C) is át kellett vele kúszni, hogy az őrök meg a váp ne vegyenek észre. pedig nagyon kerestek, mert valaki felnyomott a kocsmában. még szerencse, hogy kiképzésen megtanították hogyan kell kijátszani őket.
vagy kosár helyett ilyen vontatható kiskocsi, hasonló a bevásárlókocsihoz, csak ez lent van a földhöz közelebb (van ilyen gyereknek meg háziállatoknak is, mármint a valóságban.) Ezeket simán meg lehet oldani egy apokalipszis után...
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.02.19. 15:33:03

The Matrix has you...

Random_
Nekem már a minibike bevezetésekor is kérdésként merül fel, hogy bicikli miért nincs? Első olyan közlekedési eszköz amit használhatóvá lehet tenni, nem igényel üzemanyagot és különösebb karbantartást. Csomagtartó szerelhető rá én úgy képzeltem volna el, hogy akár a minibike előzménye lehetne egy bicikli amire szerelhetsz motort, ha kitanulod.

ahol van garázs akkor meg ott...

teljesen logikus, legalábbis számomra, hogy mint legegyszerűbb, viszonylag kevés karbantartást igénylő jármű az a bicikli. Bár amcsiban nem, mert ott rohadtul kényelmesek és lusták, inkább mennek aksis kerekesszékkel még a boltba is...

The Matrix has you...

Véégre!!!!!

Lehet látni majd a térképet vezetés közben!!!
Hogy a csudába tudták megoldani ennyi idő után?<#idiota>

Az lenne a szép,ha mindegyik más-más állapotban lesz,tehát karbantartásra szoruljon a bicaj is.Lehet olyat találsz,amivel mész 50 métert,aztán szétesik.D Ha van nálad repair kit,akkor megmenekültél.Azt nem tudom hogy craftolni kell,vagy természetben is megtalálható lesz-e.

szerk:a Jeep-be viszont ketten is ülhetnek majd.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.02.19. 12:08:08

Miért ne, egy apokalipszis után vagyunk, miért ne lehetne biciklim? 😊
Akkor legalább 1-1 kertes háznál lehetne bicikli a kertben.

Na persze,meg mindjárt dzsipet nyomnak a segged alá kezdéskor! Még mit nem! Igy is túl nagy könnyítés hogy ott a kaja,pia,egészségcsomag,landclaim block a játék kezdetekor.

szerk:meg a fáklya is
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.02.19. 02:14:07

Ez tényleg jó. De azért lesz benne bicikli is, nem?

Mikor jön a 17-es? 😊 Kell jármű!

A 17es el egy új kezdés is jöhetne, hogy van egy biciklink és 1napi kaja és víz.
Az nagyon jó lenne.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.02.19. 00:22:23

etniez
Ha nem lenne meg, megvenném 😄
Leárazás van a steamen. Ez is -62 %-al.
a nagyobb épületek tetején elég kemény akciókat lehet tolni egy bizonyos szint felett. mire kiszállsz a copterből, már szétköpködtek a mocsodékok.😊)) amikor felérek a tetőre (hagyományosan alulról-felfelé stratégia😄), akkor elég óvatosan kell kimerészkedni. elég sok az akadály, úgyhogy pár zombi fel fog robbanni. velem előfordult már, hogy a tető eléggé használhatatlan lett a bunyó után, mert jó pár helyen beomlott. a másik, hogyha vissza kell vonulni (pl. healt-elni), lefelé még mindig jobb, mint felfelé.
Gyrocopterrel imádnivaló lesz a lootolás.Leszállsz egy épület tetején,csinálsz lukakat,és kiirtod a sleepereket felülről,és mindegy kommandós behatolsz az épületbe.D Nagyobb épületeknél kicsit gáz lesz azért,de felülről jobb kezdeni irtani mint alulról.

Azért az kimaradt hogy a távoli fák is látszanak már,nem előttünk rajzolja ki.A jármüveket egérrel is lehet irányítani majd.Amúgy a gyrocopter nem került még be az újdonságok közé,ez csak egy bemutatkozás volt.Az is lehet hogy nem lesz benne a játékban. (egyelőre)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.02.14. 20:08:47

franky79
Szerintem inkább szinkronizációs probléma lehet, esetleg terület határ, ami a motornál is látszik, ha vacakol a neted és nem tölti be a kövi terület kockát. Ha viszont nem szerveren ment a tesztelés, hanem offline, akkor ku*va nagy a gond, mert ott a fentiek közül egyik sem magyarázhatná amit láttunk.
Random: bocs, lehet kezdek pesszimista lenni a fejlesztőkkel kapcsolatban, de én nem igazán látom a sebességen, vagy a bekerülő anyag mennyiségén, hogy többen lennének. Iszonyat lassan dolgoznak. Nekem úgy tűnik, mintha munkaidejükben csinálnának valamit, amiről nem tudnunk, és aztán ez csak olyan hobbi foglalkozás képen lenne náluk napi 1-1 vagy inkább heti 1-2 órában.
unityben a levegő nem tekinthető blokkoknak. alapobjektum aminek nincsenek kiterjedése, paraméterei csak ha csinálsz neki vagy párosítasz hozzá (pl. gravitációs érték, légnyomás, hőmérséklet meg ilyenek). nem azért akadozik, mert blokkos a levegő, hanem egészen más problémák miatt. ha leugrasz valahonnan az nem akadozik, max. ha éppen a rajzoláshoz be kell tölteni dolgokat
Random_
Joel mindig szerintem úgy ül le videózni, hogy előtte negyed órában elmesélik neki mit kell bemutatni és ott ő gyorsan improvizál. Nem értem miért nem az a programozó mutatja be az egyes újdonságokat aki ténylegesen készítette. Valószínű jobban tudná megmutatni és többet mesélhetne róla.

Említette még hogy van közelharcról is pár újdonság csak utolsó pillanatokban jött pár bug. Hát azért én optimista vagyok, hogy bekerülnek ezek mind Alpha17-be hiszen a fejlesztőcsapat nagyobb így gyorsabban tudnak haladni.

A levegő is blokkokból áll,mert ez egy hatalmas mátrix.Szinte látni is ahogy kockáról kockára repül a levegőben.(akadozik)
Ilyenformában nulla a gyrocopter,sokat kell rajta programozni hogy folyamatos legyen.Én még bízom benne hogy benne lesz a játékban.Az autó,bicikli,és motor már tuti benne lesznek.Kérdés hogy random gen pályán hogyan szuperálnak.Csinálhatnának már egy új zárt mapot.

franky79
Hát a gyrocopter tuti nem lesz benne a A17-ben. Ha az elmúlt 2 év fejlesztése alatt eddig jutottak, akkor még 10 év kell neki, mert ez szerintem úgy fest jelenleg, mintha reggel szóltak volna az egyik programozónak, hogy dobjon össze egy modellt a kismotor helyett és lehessen vele repülni. Délután meg levideózták az eredményt. Emelkedés gagyi, ütközési modell nincs, a levegőben a semmitől bebugolni meg röhej. Gyakorlatilag 0 szinten van.
Az autó és az új motor már jobb állapotban vannak, de a motor bedőlése éppen hogy gurulva is és az ütközési modellezés ezeknél is nagyon gáz. Nem vagyok benne biztos, hogy akár ezek is bekerülnek. 😞
Ez tényleg gáz,követi az utat a víz alá is.Ezt biztos javítani fogják majd.

Random_
Na tessék nem is kell tutaj mert átmotorozhatsz a víz alatt a kincsért. Problem solved. 😞