37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • PLaci #33638
    A Jumbo az a Sherman, amit szemből a németeknek min. 88mm -el kell lőni, különben 100% pattan. :D
  • Valka78
    Az F2 csak addig op amíg teljesen kevert a géppark. Ha csinálnának egy 3.7-es meccset ami tisztán szovjet vs német lenne AB-ben, ledarálnának minket. Most is figyeltem az elosztást és nem véletlen, hogy minimum kétszer annyi ruszki gép volt, mint német. De láttam olyan statot is, ahol összesen 6 német volt csak.

Persze az is igaz, hogy ott volt nekik a 4.3-as KV-1. Nekünk meg még a marderből is a szarabbikat adták.
  • Kályha
    Pont F2-vel grindelem a rank3-at, szerintem kicsit op is a tierjében. Egyedül, ahogy te is mondod, a Kv-1 S/Zis-S, ami néha túl nagy falat. Pattan, mint a kovakő, főleg ha nem dilettáns vezeti. Csak tőlük tartok, a csodapáncél T-34-eket akárhonnan beviszi a panzer. Talán még vmelyik Sherman szokott meglepően kemény lenni.
    Tényleg, melyik Sherman lehet az, a Jumbo?
    Utoljára szerkesztette: Kályha, 2017.04.18. 21:03:27
  • Valka78
    Csak én látom úgy, hogy a kv-1(minden 76mm) op lett? Néhány hónapja még kacarászva lőttem őket halomra F2-vel, most meg pont fordítva van. Nem csak most, hanem az utolsó (vagy azelőtti nagyobb patch óta).
  • Valka78
    Gondoltam bepróbálkozok a németekkel eventen....

• Valka78
    Fogalmam nincs, nem is figyeltem. Őszintén szólva, a panther mindig az utolsó választás nálam és mivel van öt legénységem ritkán kerül sorra.
    5.7-en megyek tiger-el meg nashorn-al - persze a panther D is ott van (de minek..?). A 6.0 panther "rulez" nálam nem játszik. Valahogy nem csípem őket.
  • Savaran
    De jó hogy ismét feljött a párduc téma! A löveg gondola (én annak nevezem) nincs modellezve a játékban, és a többi német tanknál sincs, ugye a porsche tornyos tiger 100mm es tornya szemből 6.3 -ban az a szemtelenség határát súrolja!
    Ja nem, mert ez orosz játék...A másik a nyakamat teszem rá hogy ha megcsinálnák a 200-as tornyát, garantáltan menne7.0-ba, így nem fogják megcsinálni, jelen esetben majdnem minden német tanknak a lövege, antigravitációsan rögzített a toronyban!

Viccet félretéve, még így brutálisan le nerfelve is nagyon jók a panterek! Én személy szerint a valóban létezett, és rendszeresített D,A, és G vel játszom így gyakorlatilag 3 azonos harcértékű verdát vihetek egyazon csatába!
  • gstup
    Ameddig ez nincs megoldva addig nagyon sebezhető a párduc tornya.Természetesen a retardjinnak fontosabb hogy behozzon pay-to-win tankokat(is-6,t29 stb.) mint hogy a meglévőket korrektűl kijavítsa.

+ ha választanom kell akkor az "A" verzió 6.0-án.Imádom.Fürge egy kis jószág.Sokkal mozgékonyabb mint a többi párduc(kivétel a favorit 2-es :) ) .Számít az a plusz lóeró amit kapott.Nekem felejtős a D.Lassú torony forgatás,ami sérülékeny is+ szinte ugyan azok az ellenfelek mint 6.0-án.És mozgásban is lassab mint az A.
    Utoljára szerkesztette: gstup, 2017.04.18. 15:42:23
  • Madi92
    Panther F nek más az optikája? Mert többi után, ez mintha máshogy néz ki, nagyobb a zoom, és alig találok el vele valamit!
  • Valka78
    A panther az egy fura jószág. Az hogy átlövik-e szemből a tornyát olyan mintha pénzfeldobással működne. Van hogy minden lepattog róla, máskor meg a szemberepülő cserebogár is kilyukasztja.
    Szerencsére a tiger tornya megerősödött az utóbbi időben, úgyhogy szemből az is sok mindent kibír.
    6.3-on meg ott a jagdpanther meg a tiger II P ami eddig nagyon bejött. Mellette még vagy a Nashornt (sturer emil egy határ sz..) vagy a panther F-et viszem.
    6.7-et nem erőltetem.
  • Kissssss0 #33628
    nekem mázlim volt tegnap, a két ládából az egyik talizmánt dobott valamelyik yak repülőre.
  • PLaci #33627
    Gazsi hozza a formát.... vért izzadva meg lett a 2.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Camo
    Kifarmolható
    Egy olyan tankra, amivel sosem játszom

• Kályha
    Előzetesen én is a párductól várok többet. Még nem kevés Rp, aztán meglátom mire megyek vele. A ruszkikkal T-44-ig elvittem, valamennyire éreztem, mennyire más játékosbázis szempontjából a 6.7 a 3.7-hez képest. Ez fog inkább nehézségeket okozni, de nem idegeskedem.
  • Madi92
    Felraktam hosszú idő után a játékot.
    Hát ez a 5 perc után átmegy a játék bombázás szimulátorba nagyon fun and interactive.
    Ennél még a wotos artyk is majd jobbak. :D
    Undorító.
  • bgabor911
    A Panther D továbbra is azért az egyik legjobb tank BR 5.7-en, szóval ne tarts tőle. A D verzión ugyen nincs elektromos toronyforgató mechnaizmus, hanem kézileg megy, így lassú, de ettől még az ágyú és a páncélzat is nagyon jó.
  • bgabor911
    Az semmi, de a 75mm-es ágyújukat, mint ami a Churchill VII-en is van, amerikai lőszerrel használták, úgy hogy kiszedték a robbanóanyagot belőle.
    Wikipediáról, az Ordnance QF 75mm szócikkből:

"It was noticed that the US 75mm cartridge was almost the same diameter as the British 6 pounder case. Instead of having to take the American gun to be fitted en masse into modified British tanks, the Royal Ordnance factory modified the 6 pounder design by boring out the barrel and adapting the breech to fire the US round."

"Externally, the gun was nearly identical to the 6-pounder gun. The 14.9 lb (6.76 kg) HE shell fired at 2,050 ft/s (625 m/s) was found to be the best available, and superior to that of the 6-pounder, M7 3 in and 17-pounder, all chiefly anti-tank guns. However, against armour, its AP shell was the worst, penetrating only 68 mm of RHA at 500 yards (460 m) and a 30-degree angle of attack, whereas the AP shells of the others penetrated between 57 mm and 76 mm in Normandy during 1944. The AP shell for the 75 mm gun was a 15 lb (6.8 kg) projectile with a couple of ounces (60 g) of HE filling propelled by a 2 lb (900 g) charge to 2,000 feet per second (610 m/s). In British service, the AP shell was used without its explosive filling, and as such was referred to as "AP Shot M61"."
  • Savaran
    Viszont jóval kevesebb esélye volt hogy a célpont kiég/felrobban(magyarul nem vonódik ki a harcokból örökre, csak időlegesen) valamint a telitalálatot leszámítva a legénység is nagyobb eséllyel ugrálhatott ki a gépekből, kiváló példa a ruszki zis2-es AT ágyú , ami APCR-t tüzelve akár 500m-ről is kilőhette szemből a tiger 1-et, viszont nem volt ritka hogy a gyenge oldalpáncélzatú pz3-4 harckocsikat, oldalról egyszerűen keresztüllőtte és minimális repeszhatást produkálva gyakorlatilag a harckocsi sértetlen maradt, (nyilván kivétel ez alól a közvetlen telitalálat legénységre, motorra stb) ez tetten érhető a játékban is, nagyon helyesen egyébként! Végül is az oroszok ki is vonták a háború után, meg a zis3-ast nagyobb számban alkalmaztak.
  • Kályha
    Van egy cikk, lehet itt linkelte vki, sorra vette az összes angol tank elcseszett,konzervatív tervezési hibáit majd a háború végéig, kezdve a nulla fokos páncélzattól. Ehhez hozzácsapva a Sherman-ek bulletmágnes kasztniját, hát, elég kiheréltnek hat a nyugati oldal rank 4-ig. Magam példájából kiindulva, panzerekkel, T szériával megyeget, de a franc akar a fenti masinákkal szívni. Kíváncsi lennék statisztikára, globálisan melyik nemzetet hányan hajtják ki rank4 tetejéig.
  • Kissssss0 #33620
    valamiért az angolok nem látták értelmét, lehet úgy voltak vele ha sikerül átütni a páncélzatot akkor utána már a kezelőszemélyzetnek nem lesz túl sok kedve a harchoz... ami helytálló is volt.
  • Savaran
    Csak tudnám az angolok miért nem raktak a sz@r gránátjaikba robbanószert! Már nem mintha zavarna mert nem játszom velük, de azért érdekes.
  • Kályha
    Akkor fingatós lesz, örülök neki. Meghazudtolva a korhűséget, rakhatnának tnt-t az angolszász AP-kbe is, mindjárt több kedvem lenne hozzájuk.
  • Cobra.
    T34-85-ről jó eséllyel pattan a lőszered, ő 90%-ban oneshotol téged, IS-2 nem fog one shotolni, cserébe oldalról se mindig tudod átlőni, szemből meg kb esélytelen. Szóval túlélési esélyed kb annyi mint az F4-be, cserébe nagyobb és sokka llassabb leszel, plusz még az átütésed is kisebb esélyű.
  • Kissssss0 #33616
    hogy én nekem ezt hogy sikerült összehoznom az rejtély.... 10 win-re meg az első helyezésre koncentráltam.
  • Kályha
    Visszatértem a GF-hez, nem szívesen vallok kudarcot és ezúttal nem is megy rosszul. Németeket tolom, F2-vel, Marderrel, T34 757-tel jól boldogulok. Következő line-nak a két tigrisre+d panther-re (esetleg sturer emilre) gondoltam. Mire számíthatok 5.0-6.7-en ilyen felállással? Úgy hallottam, a kezdő tigriseket túl magasra lőtték be, leírások szerint szinte Td-ként kell őket alkalmazni. Nem szívesen lennék free-frag Tiger-ben ülve, főleg egy (szerintem) domináns F2 után.
  • PLaci #33614
    Én sem repültem még vele.
    Nem prém, nincsenek a moduljai kifejlesztve, BR 6.3 míg a németeknél BR 5.3 -nál tartok (főleg GF -ezek). Semmi értelme nincs repülni (még) vele számomra.
  • Kissssss0 #33613
    :D én még nem is repültem az ajándék me262-vel, annyira ki voltam égve az event után hogy még ránézni se volt kedvem a wt ikonra.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.04.15. 22:11:03
  • PLaci #33612
    Én nem fogok egy rongyos yak -ért sz*pni, az hótziher...
    Ráadásul a múltkor is kiszúrták a szemünket "ritka", de nem prém járművekkel.
  • Kissssss0 #33611
    na még 4 air win a ruszkikkal és megvan az első air stage is, aztán holnap kezdődik előröl a mókuskerék.
  • PLaci #33610
    AF -ben megint csak a kib*szás megy.... Nem tudom milyen volt a tegnapi event (csak a GF -et toltam), de ez a mai... ez úgy sz*r ahogy van.
  • Kissssss0 #33609
    amíg air RB-ben ott villog a fejléc a géped felett mindig teli lesz repülővel a tank rb event.
  • BaleniX
    Pedig ma az F1-el sikerült behúznom 10 killt.
    A repcsiket viszont kár volt bekeverni a GF eventbe (RB), mert 2x is volt, hogy már spawnon szedett ki a repcsi.
  • PLaci #33607
    K. jó......... Ezen a kib. map -nak csúfolt Vyazma szaron hogy a fenébe szerezzek supporting fire -t??
    A n00b retardáltak nem képesek egy domboldalt eltalálni sem és/vagy másznak fel a dombtetőre, hogy extra gyorsan ki is lőjék őket.....

Az a csapat nyer, akinek több t-34 -e indul el az A pont fele. :(
  • PLaci #33606
    Ráadásul van T-35, míg nincs Nb.Fz. ....
  • e57
    értem, akkor csak a csatákat váltja naponta. okés
  • Kissssss0 #33604
    mindegyik stagre(air/ground) 2 nap van.
  • Kissssss0 #33603
    gajjob logic... nem kell benne értelmet keresni.
  • e57
    nekem kész a tankos stage 1. A stage 2-őt nem számolja. Nézem... 16.-án kezdődik. Akkor most holnap délutánig eltávot kaptam?

Olyan keszekuszák ezek a WT eventek.
  • Kissssss0 #33601
    ground stage majdnem megvan... már csak 4 win kellene, repülőkkel még sehol nem tartok.
    (volt őrjöngés részemről az este, nagyon szarul ment így hogy nem játszottam az utolsó event óta.)
  • Valka78
    De miért nem adnak egy rendes pz 3-at, ha már a t-34-et berakják? Az F1 se csinál sokat, a szaros HEAT lövedék nem ér semmit, az APCBC meg lepattog róla. 800m-ről belelőttem vagy tíz HEAT-et egy T-28-ba és mindegyik ült, de nem bírtam kilőni, t-34-be csak ötöt, mert aztán engem lőttek ki...
  • PLaci #33599
    Én is csak úgy vettem észre, hogy egy csata után bedobott róla egy IG infó ablakot. :O