War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
Azért szerintem a parancsnoki kupolából lesz kilátás illetve a különbözõ kémlelõ nyílásokon periszkópokon keresztül. Meg ha "kigombolkozik" a tank akkor szerintem a parancsnok távcsövezni is tud illetve a driver nézetébõl is lehet majd látni. Ha olyan lesz mint az RO akkor jó lesz.

Pluskast
Ja vagy akkor már játszhatnak pc-n is😊)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

FRB-ben belsõ nézet +nincs HUD és alig lehet majd megtalálni egymást a csatatéren😄
Próbáljátok ki a WOT-ban nyomjatol egy csatàt úgy hogy nyomtok egy "V"-t kezdésnél....pedig ott elég kicsi map-ek vannak

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Ja, ezért gondolom hogy inkább arcadeban lenne hátrány a kontroller, ahol ugye gyorsan kell "ráugrani" egy pixelre, ami kontrollerrel ugye nehézkes. Lásd FPSekben is, egy átlag egeres egeres csávó WSAD-val agyonver egy kontrollerest.

Távolságmérés meg realisztikus toronyforgatás/lövegcsõemelkedés esetén a kontrolernek nincs ilyen hátránya (fõleg ha realisztikus lesz ezeknek a tevékenységeknek a sebessége), sõt, még elõnyös is lehet.

@Cifu: persze hogy külön kezelem, most a tankos irányításról trécselgetünk. Repcsinél világos a joy és a trackir elõnye 😉 Bár abban igazad van, ha jönnek a PSes emberek, akkor nyilván nemcsak tankozni fognak, ezt kifelejtetttem 😄

[NST]Cifu
Te szigorúan külön kezeled a kettõt (hármat, hiszen a hadihajók is majd egyszer belekerülnek), holott errõl szó sincs. A WT-ben már most ott vannak alul a választófülek, hogy a légierõvel, a földi egységekkel avagy a tengerészettel akarsz játszani (csak persze a két utóbbi nem aktív).

Éppen ezért nem értettem, miért kell külön WT(G) topic, hiszen egy játékról beszélünk! Legalábbis ha a Gaijin betartja az ígéretét. 😊

A head tracking arra jó, hogy külsõ nézetben körbe tudj nézni a nélkül, hogy a tornyot forgatnád. A joy-ra pedig értelemszerûen csak WT(A)-ban lenne szükséged.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Torzonborz
Mondjuk a célzást eléggé lehet nehezíteni mert pl míg AB-ban nem kéne távolságot méricskélni addig HB/FRB-ben már igencsak számítana azaz komolyabb ballisztika lenne benne.
Meg mondjuk könnyített irányítás és fizika.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Tankban mit csinálsz a head trackinggal? Bámulod körbe a torony belsejét, vagy majd az fogja forgatni a turretet? Esetleg igy jobban átlátod a mûszerfalat?
Egyáltalán, tank miatt minek venne joyt a playstationos emberke?

Teljesen más világ a repülés meg a tankozás...

Épp ezen gondolkodtam én is... viszont ha így van, akkor nekem olyan érzésem van, hogy TANKOK ESETÉN pont arcadeban (ahol jobban számítanak a reflexek és a precizitás) hátrányos a kontroller, mig FRBben ahol pepecselni kell kevésbé.

Ugye érdekes ez, mert mig egy repülõgépnél elég világos hogy mi az aracade és az FRB közt a különbség, tankoknál már annyira nem egyértelmû, legalábbis nekem. Lehet mondjuk külön irányítani a lánctalpakat kanyarodáshoz meg ilyenek, meg váltogatni kell a lövész/vezetõ/parancsnok közt?
Vhogy nehéz elképzelnem, repülésnél ugye a valóságban is 1 ember a pilóta, ezért az FRB realizmusa nem megy a játszhatóság rovására. Tanknál ha realizmust akarsz, az 3-4-5 ember szimulálása.

[NST]Cifu
Ahogy a WT(A) esetében is, a WT(G) játékosállománya is elsõ sorban Arcade-t fog játszani, a Historical Battle egyfajta átmenet lesz, de már az AB játékosállomány töredékének, míg a Full Real Battle megmarad egy szûk körnek.

Szóval akik FRB-zni akarnak majd PS4-en, azok majd vesznek joystickot, egeret, billentyûzetet és PSEye-t (head tracking).

Jeffjohnson
Szerintem lesz a PS4-re bill, egér meg joy támogatás ez a platform már úgyis közelebb áll a PC hez mint a korábbiak.

Arra azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a különbség az Arcade, HB meg FRB között a tankoknál.

Arcade-ban mondjuk lesz célkör, hogy hova lõj, hogy eltaláld ami HB-ben már manuális célzássá megy át "távméréssel" FRB-ben meg csak belülrõl lehet majd nézni a tankot.

Pluskast
Nem tudom, de mondjuk egy FRB szintû harckocsi csatát elég nehezen tudok elképzelni PS4-el. A kontroller nem hinném, hogy alkalmas lesz rá. Ha lesz is ilyen lehetõség én azt csak arcade módban tudom elképzelni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
Ezt a lehetõséget a PS3-nál és az X-Box 360-nál is eljátszották. Aztán hány olyan játék is jött ki, amelyik támogatta? Kb. maroknyi...

Még csak találgatni lehet aztán majd meglátjuk, mit hoznak össze 😊
Vagy lehet, hogy rádughatsz majd a ps-re bill-t és egeret aztán tök ugyanaz lesz neki is mint neked 😄
*bennem

Mwhahahaha... van benne egy olyan prekoncepció is, hogy a konzolosok.. hmmm.. mondjuk úgy nem annyira elkötelezett, casual gamerek.

Namost ha ilyenekkel lesz tele a játék, akik ráadásul kontrollerrel próbálnak majd eltalálni... hú, már elõre látom a hszek 90%át 😊

igen 😊 cross platform lesz teljesen 😊
PS4? Lõhetünk majd a kontrolleres noobokra? 😊

Annyi info még van, hogy a ps4 startnál már lesznek tankok is, úgyhogy november vége legkésõbb 😛
[NST]Cifu
Én úgy tudom, hogy az elsõ idõkben még nem lesz vegyes WT(A) és WT(G) pálya, csak simán harckocsis pálya.

Torzonborz
képek WT topikba lettek linkelve , innét se maradjanak ki :

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jeffjohnson
Sajna semmi... átbogarásztam a fórumot de azon kívül, amit már tudni lehet, hogy német meg az orosz fa lesz az elsõ illetve, hogy lesznek vegyes repcsi+ tank illetve "dedikált" csak tankos pályák sajna semmit sem találtam.

Fenébe, azt hittem van valami hír.... 😞

[NST]Cifu
A "nem oszt, nem szoroz" kitételt eléggé elnézted. Kezd rezegni a léc számodra, itt is megjelensz, és az elsõ dolgod, hogy kötekedni kezdesz. Ha ezt a stílust szeretnéd folytatni, akkor én meg a fórum keretein kívülre számûzlek, szóval ennek tudatában folytasd itteni tevékenységedet. Vagy normális hangnemben és stílusban fórumozol tovább, vagy sehogy...

Coral Springs
Ne terelj kolléga, ne terelj. Egy kezemen megtudom számolni hogy kinek van ott különösebb problémája velem, de szerintem ezt bárki elmondhatja magáról, aki túlságosan aktív egy közösségben. Még szerencse hogy az a pár ember nem oszt, nem szoroz, max számodra.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Persze hogy átjöttél ide, mivel a War Thunder fõtopikból már kiutáltattad magad a viselkedéseddel. De ne aggódj, itt sem lesz másként, az agresszív bunkókat minden közösség egyformán elutasítja.

Jeffjohnson
Sokan úgy gondolják, hogy a Ps4-es verzió után jön majd a GF. Remélem igazuk lesz és hamarosan kipróbálhatjuk.

Coral Springs
Gondoltam megnézem mi a helyzet az új jövevény topikjában, erre mit látnak szemeim. Egy nagyon ismerõs ipse itt is játssza az agyát, megadva a topik alaphangulatát. <#nevetes1> Jól tolod papám, csak így tovább ! <#eljen>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

A durva az, hogy süldõ koromban volt egy idõszak, amikor ezt naponta meghallgattam. Mármint az egészet. Asszem bakelitrõl vette át fater kazira. Bezzeg a Süsü kimaradt. 😄
értem én, de ha már klasszikusok 😊

javasolt mindenkinek, akinek kimaradt.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

bocs még egy off.

Ez a Torzomborz dal hatalmas!Berakom csengõhangnak!<#mf1>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Én szeretem a focit!Akkor mostan én hüjje vagyok..?<#idiota>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

A mai nap kétségkívül ez a legjobban idevágó hozzászólás 😊

<#eljen>

Torzonborz

erre annyit hogy ki a legnagyobb...

<#action>

Hogy neked is igazad legyen...:

...és, hogy elejét vegyük a további parttalan vitának (mégis csak tankos topik), szinte biztos, hogy egy adott szimulátort ismerõ ember az adott játékban eleinte ügyesebb lesz, mint egy offline pilóta. Errõl mindig az elsõ órán elhangzott, mondhatni kõbe vésett szabály jut eszembe: „Ettõl a pillanattól felejtsétek el az összes szimulátort, vitorlázót (és egyszerû egymotorost) gyomorból vezetsz.”

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Hajaj, még egyszerûbben, mi volt a te felvetésed:

"Valóban nincs, de ha valaki már eljutott oda, hogy több nyelvet beszél, nagyobb eséllyel ért szofisztikáltabb dolgokhoz, mint a repülés vagy a fizika."

erre ugye többen lehurrogtak, ahogy én is, repülõt (vit, movi, egyszerû légcsavaros) vezetni nem sokkal bonyolúltabb mint autót, ha már próbáltad, akkor tudod.

Amit én mellé tettem, azok a tények, márpedig, hogy a mai túlbiztosított világban mi kell ahhoz, hogy repülõt (akár motorosat) vezethess.

Én örülök, hogy te jó vagy légi harcban, meg repülés elméletben (ez utóbbiban valószínûleg mindenki jobb nálad aki már repült), egyszerûen csak arra utaltam, hogy 8 általános elég hozzá.

De kérlek, cáfolj meg. Mennyivel lesz ügyesebb légi harcban egy magyarul, angolul és németül remekül beszélõ ember, mint egy olyan, akinek csak 8 általánosa van.

Mindettõl függetlenül, örülök, hogy egy olyan ember válaszára reflektáltál, aki már vezetett repülõt. 😊

Szimplán csak rossz volt a példád, lelkes gimi harmadikosak remekül repültek, mert érezték, ennyi.

[NST]Cifu
Ez már tényleg felesleges, úgyhogy megkérlek, hogy hagyd abba most!
Nem kell ez az erõltetett elitizmus ide...

És ettõl jó vagy légiharcban? Jobban megy a trimmelés, a prop pich vagy a mixtúra állítgatás? Játszottál e egyáltalán a szóban forgó War Thunderrel nem árkád módban?

hát nekem csak vitorlázó tanuló jogsim van...amihez amikor én tanultam 8 általános kellett, meg egy laza eü vizsgálat. 😉

Mi lesz a következõ?

Egy motorost szimulátort nehezebb irányítani, mint gond nélkül leszálni egy blanikkal?

Aha. Próbáltad már HB vagy FRB módban? Merthogy itt most arról beszélek, nem az Árkád bohóckodásról. Oda egy "picit" több kell mint szem és koordinációs készség. FRB-hez mondjuk 5 év tapasztalat repülõszimulátorokkal.

Lehet hogy tankkal nem olyan könnyû lezuhanni, de ha sikerül, sokkal nagyobbat csattan, mint a repcsi 😄

Van mifelénk egy mondás: "A diploma mellé nem adnak intelligenciát". Fõleg hogy a diplomások jelentõs része büfé szakon végzett. Hogy kinek mirõl van papírja, megint egy más tészta, ismerve a magyar képzési rendszert, nem jelent semmit. Ez teljes mértékben hozzáállás kérdése. Aki szerint fun az hogy rögtön induláskor elkezd lövöldözni, kilövi a csapattársakat, kitolja õket a fedezékbõl, stb. annak lehet akárhány diplomája, az nem csapatjátékos. Bf-ben is hány olyan idióta ült be mellém tankba/terepjáróba aki megállás nélkül lõtte a semmit!? Elõször fel kéne fogni, hogy ezek csapatjátékok, ha nincs összedolgozás, akkor szopás van. Ez ilyen egyszerû. Ezt a WT-t még nem próbáltam, de egyre inkább érdekel. Az meg hogy esetleg kevesebb a siemkanoob, azért lehet, mert bonyolultabb a játék és a retardáltaknak kevesebb sikerélményt nyújt.
Mellesleg a nyelv témához, soha nem tanultam angol nyelvet, annyit tudok, amennyi a gép elõtt ragadt rám. És most is teljesen jól elbeszélgettem játék közben a többiekkel, bár sokszor biztos nyelvtanilag helytelenül kommunikálok, de azért meg szokták érteni. Az egyébként engem is zavar, mikor a spanyolok/lengyelek/csehek/ruszkik nekiállnak karattyolni, olyankor én is átváltok magyarra, vagy megkérem õket hogy emberi nyelven kommunikáljanak.
És végül: sokan szidják a lengyeleket. Lehet hogy bénák, lehet hogy nem értenek hozzá, de nálam még nincs egy fekete listás lengyel se, normális cseh-vel viszont alig találkozok, a zöme kretén.
Jah, és mellesleg tuti nekem is low effim van, nem tagadom hogy noob vagyok, de bennem legalább a szándék megvan hogy jobb legyek illetve hasznára legyek a csapatnak/klánnak.
ez azért meredek volt 😊

ha azt írod, hogy az, aki 2-3 nyelven beszél és talpraesett az sokkal jobban boldogul az életben, nos azt gond nélkül aláírom. Na de hogy egy szem-kéz koordinációs árkád játékban, amihez kell egy leheletnyi taktikai érzék, háááát.

Úgy érzem hogy megbántottalak ezzel téged, pedig nem állt szándékomban. Enged meg hogy átfogalmazzam:
Az, hogy valaki nulláról indulva (nem külföldön él évekig meg ilyesmi) képes felmutatni egy igazán jó idegen nyelvtudást, papírostul, netán diplomástul, az azt mutatja, hogy az illetõ képes megfelelõ színvonalon beleményedni valamibe ami érdekli, és idõt és energiát is hajlandó áldozni rá hogy elérje.

A WoTtal ellentétben pedig egy profi repülõgépszimulátor, mint itt az FRB mód (vagy IL-2, DCS stb) pedig rengeteg tudást igényel a repülésrõl, a fizikáról, a tölténelemrõl ahhoz hogy a játékos eredményes legyen benne. Namost ez az ember kategória sokkal nagyobb eséllyel kerül ki a tanult emberek közül, mint az egyszerû, "zenemobiltelefonbarátokköztésafoci" érdeklõdési körû emberek közül. Az sem lehetetlen, csak nagyon ritka.

Szerintem az nem a játék hibája hogy multiban nincs kivel együttmûködni.
És ahogy írtad is több emberbõl több a kevésbé ügyes de mivel több a jó játékos is ezért megközelítõleg azonos a játékosállomány csak pl a COD'-ban nincs effi hogy lásd a "pipacsmezõt" a csapatodban.

Ettõl függetlenül igaza van... játékosállomány szempontjából aki látta a Tier5-öt, az látta a tier 10-et is.

Nagyobb játékosfelhozatalból több az ügyetlen/tapasztalatlan/hülye, ez sztem elég evidens.
Nyilván a HB meg az FRB a WTben egy szûrõ, mert oda csak az megy akit komolyabban érdekel a játék. Mint ahogy company-n meg CW-n is ez a követelmény hogy mehess.
Harmaderészt, tankkal nem lehet olyan könnyen lezuhanni 😄

Ja, és hogy elkerüljük a sok szócséplést....

Nem az én véleményem volt 😄

Máris kapásból a saját szavaiddal vitatkozhatsz ("WT HB-n még egyet sem láttam.")

Sztem WT HB-hoz minimum a WOT TSes companyzást vagy a CW meccseket kéne hasonlítanod. Az reálisabb, mert a WOTban is az elkötelezettebbek ott vannak.

A sima WOT random az a WTben az arcade... abban is a krémek krémje repül, egy fia orosz/lengyel/nemet/magyar szöveg nélkül? 😊

Bocs de a pz IV az még szinte semmi tényleg nem kötekedés ne annak vedd.
Randomban kevés a csapatmunka de a jobb jàtékosok össze tudnak dolgozni.

Molnibalage
A WOT-ban alig kétszerr-háromszor akadtam össze olyannal - pedig Pz IV-ig jutottam - akivel tudtam kooperálni. Elég szépen le is henteltük az ellent, az egyik ilyen meccsen értem el 7 killt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem vagyok kiutálva egyikbõl sem. Csak éppen a WoTba nem írogatok, mivel nagyon-nagyon ritkán tolom már.

1400 körül volt az effim, mikor utoljára beléptem, azt én nem mondanám gyenge szereplésnek. Mondhattok amit akartok, a WoT-ban egy meccsben fürtökben vannak a siemanoobok, WT HB-n még egyet sem láttam. A text chatben is jól érzékelhetõ a szellemi színvonal közti különbség a WoThoz képest. Szerintem ezeket nem lehet eltagadni.