War Thunder: Ground Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Próbáljátok ki a WOT-ban nyomjatol egy csatàt úgy hogy nyomtok egy "V"-t kezdésnél....pedig ott elég kicsi map-ek vannak
Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer
Távolságmérés meg realisztikus toronyforgatás/lövegcsõemelkedés esetén a kontrolernek nincs ilyen hátránya (fõleg ha realisztikus lesz ezeknek a tevékenységeknek a sebessége), sõt, még elõnyös is lehet.
@Cifu: persze hogy külön kezelem, most a tankos irányításról trécselgetünk. Repcsinél világos a joy és a trackir elõnye 😉 Bár abban igazad van, ha jönnek a PSes emberek, akkor nyilván nemcsak tankozni fognak, ezt kifelejtetttem 😄
Éppen ezért nem értettem, miért kell külön WT(G) topic, hiszen egy játékról beszélünk! Legalábbis ha a Gaijin betartja az ígéretét. 😊
A head tracking arra jó, hogy külsõ nézetben körbe tudj nézni a nélkül, hogy a tornyot forgatnád. A joy-ra pedig értelemszerûen csak WT(A)-ban lenne szükséged.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Meg mondjuk könnyített irányítás és fizika.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Egyáltalán, tank miatt minek venne joyt a playstationos emberke?
Teljesen más világ a repülés meg a tankozás...
Ugye érdekes ez, mert mig egy repülõgépnél elég világos hogy mi az aracade és az FRB közt a különbség, tankoknál már annyira nem egyértelmû, legalábbis nekem. Lehet mondjuk külön irányítani a lánctalpakat kanyarodáshoz meg ilyenek, meg váltogatni kell a lövész/vezetõ/parancsnok közt?
Vhogy nehéz elképzelnem, repülésnél ugye a valóságban is 1 ember a pilóta, ezért az FRB realizmusa nem megy a játszhatóság rovására. Tanknál ha realizmust akarsz, az 3-4-5 ember szimulálása.
Szóval akik FRB-zni akarnak majd PS4-en, azok majd vesznek joystickot, egeret, billentyûzetet és PSEye-t (head tracking).
Arra azért kíváncsi leszek, hogy mi lesz a különbség az Arcade, HB meg FRB között a tankoknál.
Arcade-ban mondjuk lesz célkör, hogy hova lõj, hogy eltaláld ami HB-ben már manuális célzássá megy át "távméréssel" FRB-ben meg csak belülrõl lehet majd nézni a tankot.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Vagy lehet, hogy rádughatsz majd a ps-re bill-t és egeret aztán tök ugyanaz lesz neki is mint neked 😄
Namost ha ilyenekkel lesz tele a játék, akik ráadásul kontrollerrel próbálnak majd eltalálni... hú, már elõre látom a hszek 90%át 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
javasolt mindenkinek, akinek kimaradt.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ez a Torzomborz dal hatalmas!Berakom csengõhangnak!<#mf1>#mf1>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
<#eljen>#eljen>
erre annyit hogy ki a legnagyobb...
<#action>#action>
...és, hogy elejét vegyük a további parttalan vitának (mégis csak tankos topik), szinte biztos, hogy egy adott szimulátort ismerõ ember az adott játékban eleinte ügyesebb lesz, mint egy offline pilóta. Errõl mindig az elsõ órán elhangzott, mondhatni kõbe vésett szabály jut eszembe: „Ettõl a pillanattól felejtsétek el az összes szimulátort, vitorlázót (és egyszerû egymotorost) gyomorból vezetsz.”
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
"Valóban nincs, de ha valaki már eljutott oda, hogy több nyelvet beszél, nagyobb eséllyel ért szofisztikáltabb dolgokhoz, mint a repülés vagy a fizika."
erre ugye többen lehurrogtak, ahogy én is, repülõt (vit, movi, egyszerû légcsavaros) vezetni nem sokkal bonyolúltabb mint autót, ha már próbáltad, akkor tudod.
Amit én mellé tettem, azok a tények, márpedig, hogy a mai túlbiztosított világban mi kell ahhoz, hogy repülõt (akár motorosat) vezethess.
Én örülök, hogy te jó vagy légi harcban, meg repülés elméletben (ez utóbbiban valószínûleg mindenki jobb nálad aki már repült), egyszerûen csak arra utaltam, hogy 8 általános elég hozzá.
De kérlek, cáfolj meg. Mennyivel lesz ügyesebb légi harcban egy magyarul, angolul és németül remekül beszélõ ember, mint egy olyan, akinek csak 8 általánosa van.
Mindettõl függetlenül, örülök, hogy egy olyan ember válaszára reflektáltál, aki már vezetett repülõt. 😊
Szimplán csak rossz volt a példád, lelkes gimi harmadikosak remekül repültek, mert érezték, ennyi.
Nem kell ez az erõltetett elitizmus ide...
Mi lesz a következõ?
Egy motorost szimulátort nehezebb irányítani, mint gond nélkül leszálni egy blanikkal?
Van mifelénk egy mondás: "A diploma mellé nem adnak intelligenciát". Fõleg hogy a diplomások jelentõs része büfé szakon végzett. Hogy kinek mirõl van papírja, megint egy más tészta, ismerve a magyar képzési rendszert, nem jelent semmit. Ez teljes mértékben hozzáállás kérdése. Aki szerint fun az hogy rögtön induláskor elkezd lövöldözni, kilövi a csapattársakat, kitolja õket a fedezékbõl, stb. annak lehet akárhány diplomája, az nem csapatjátékos. Bf-ben is hány olyan idióta ült be mellém tankba/terepjáróba aki megállás nélkül lõtte a semmit!? Elõször fel kéne fogni, hogy ezek csapatjátékok, ha nincs összedolgozás, akkor szopás van. Ez ilyen egyszerû. Ezt a WT-t még nem próbáltam, de egyre inkább érdekel. Az meg hogy esetleg kevesebb a siemkanoob, azért lehet, mert bonyolultabb a játék és a retardáltaknak kevesebb sikerélményt nyújt.
Mellesleg a nyelv témához, soha nem tanultam angol nyelvet, annyit tudok, amennyi a gép elõtt ragadt rám. És most is teljesen jól elbeszélgettem játék közben a többiekkel, bár sokszor biztos nyelvtanilag helytelenül kommunikálok, de azért meg szokták érteni. Az egyébként engem is zavar, mikor a spanyolok/lengyelek/csehek/ruszkik nekiállnak karattyolni, olyankor én is átváltok magyarra, vagy megkérem õket hogy emberi nyelven kommunikáljanak.
És végül: sokan szidják a lengyeleket. Lehet hogy bénák, lehet hogy nem értenek hozzá, de nálam még nincs egy fekete listás lengyel se, normális cseh-vel viszont alig találkozok, a zöme kretén.
Jah, és mellesleg tuti nekem is low effim van, nem tagadom hogy noob vagyok, de bennem legalább a szándék megvan hogy jobb legyek illetve hasznára legyek a csapatnak/klánnak.
ha azt írod, hogy az, aki 2-3 nyelven beszél és talpraesett az sokkal jobban boldogul az életben, nos azt gond nélkül aláírom. Na de hogy egy szem-kéz koordinációs árkád játékban, amihez kell egy leheletnyi taktikai érzék, háááát.
Az, hogy valaki nulláról indulva (nem külföldön él évekig meg ilyesmi) képes felmutatni egy igazán jó idegen nyelvtudást, papírostul, netán diplomástul, az azt mutatja, hogy az illetõ képes megfelelõ színvonalon beleményedni valamibe ami érdekli, és idõt és energiát is hajlandó áldozni rá hogy elérje.
A WoTtal ellentétben pedig egy profi repülõgépszimulátor, mint itt az FRB mód (vagy IL-2, DCS stb) pedig rengeteg tudást igényel a repülésrõl, a fizikáról, a tölténelemrõl ahhoz hogy a játékos eredményes legyen benne. Namost ez az ember kategória sokkal nagyobb eséllyel kerül ki a tanult emberek közül, mint az egyszerû, "zenemobiltelefonbarátokköztésafoci" érdeklõdési körû emberek közül. Az sem lehetetlen, csak nagyon ritka.
És ahogy írtad is több emberbõl több a kevésbé ügyes de mivel több a jó játékos is ezért megközelítõleg azonos a játékosállomány csak pl a COD'-ban nincs effi hogy lásd a "pipacsmezõt" a csapatodban.
Nagyobb játékosfelhozatalból több az ügyetlen/tapasztalatlan/hülye, ez sztem elég evidens.
Nyilván a HB meg az FRB a WTben egy szûrõ, mert oda csak az megy akit komolyabban érdekel a játék. Mint ahogy company-n meg CW-n is ez a követelmény hogy mehess.
Harmaderészt, tankkal nem lehet olyan könnyen lezuhanni 😄
Nem az én véleményem volt 😄
Máris kapásból a saját szavaiddal vitatkozhatsz ("WT HB-n még egyet sem láttam.")
A sima WOT random az a WTben az arcade... abban is a krémek krémje repül, egy fia orosz/lengyel/nemet/magyar szöveg nélkül? 😊
Randomban kevés a csapatmunka de a jobb jàtékosok össze tudnak dolgozni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM