37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • zoltang
    davidbog #8017

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

HT90: A 2 és a 7 kerekeken (2-2 oldalanként). A V1 proto. még „simábban” futott, de a hely miatt áthelyezték a csillapítókat.
    Rugóút: A teljes útat, azaz amit a kerék a lengőkaron fel és le tud mozogni, tehát a két út összegét adják meg. Pl.: 170mm + 130mm = 300mm.

A képeken minden látszik:

A Párducnál az ilyen „mechanikai” gyengeségekre volt megoldás, csak a gyártást nem akarták megakasztani semmivel sem. Pl.: a Panther II a Tiger II-től vette a hajtás nagy részét, ami erősebb volt.
    Nem kell elfelejteni, hogy ez egy nagyon kapkodós tervezés és szinte nulla tesztelés (azonnal sorozatba küldés) eredménye. Nem véletlen, hogy épp elindult a sorozatgyártás és már a II-est tervezték. A 'G' sorozat már sok gyermekbetegségből „kigyógyult”.

• Ninju
    Na azért ez sem mindig van így. :)
    Tegnap volt 2 csata amikor bedobott hozzánk egy fullos IL-2 platoont. Na azok szó szerint arattak. Hiába voltam a szopó oldalon kifejezetten élveztem, hogy arra is figyelni kellett. Alacsonyan támadtak a srácok és fejenként összeszedtek 2-3 killt. Nekem nagyon tetszett. Beszéltük is a platoon társammal, hogy így sokkal hangulatosabb. :)
    Kezdésnek meg nem csak a prém T-34 van ám. Ott az sdkfz140/1 és a T-26E is. Azokkal kifejezetten jók lennének a reserve csaták. :)
  • Glo
    Akinek van esze az úgyis Sb-t fog menni, ott meg nem akkora májerek a bombázók sem. Itt nem fog működni a lassan-alacsonyan bombázás, mert akár egy ISU is leszedi őket az égből :)
  • Caterpillar
    Nem, egyáltalán nem rossz ötlet és hozzátartozik az élményhez, főleg SB -n...
  • bgabor
    Örülök hogy végre észbekaptak, hogy a repülők és a tankok mixelése rossz ötlet. Pláne ne legyenek a tankokat támadó repülők az elején, amikor tömegek rohanják majd meg a tankos részt hogy megszerezzék az első benyomásokat.
  • Nazarov77
    Inkább Rank 1 rémálom lesz ahol gift T-34 terrorizálja az újakat T-50el együtt.
  • Glo
    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/137618-ground-forces/

Egyelőre nem lesznek kombinált repülő vs tank csaták. Majd ha elég játékosnak lesz magas szintű tankja.
  • Glo
    Max a Gift tankok csatájáról maradsz le. Full Sherman vs T34 csaták lesznek sztem holnap estig. :)
  • flashpointer2
    Fél év óta először pont mától érek rá napokig, úgyhogy ez valami jel :D
  • Ninju
    Bakker és pont ma melózok.
  • robgros
    https://forum.warthunder.com/index.php?showtopic=137324

Azért elég nyilvánvaló a dev notes-ből, hogy a nyílt páncélos béta jön a 1.41-es patch-csel.
  • Nazarov77
    a hsz fölött lévő gifet akartam belinkelni a szövegem alá, csak elfelejtettem hogy imageshacket nem szereti az SG és nem jeleníti meg.
  • Glo
    Örül :)

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/137467-server-maintenance-0730-gmt-to-1230-gmt/
  • Nazarov77
    Több mint valószínű, dev szerveren amellett, hogy mindenkinek elérhető volt a tank és ez már elég bizonyíték arra, hogy OBT jön, emellett még bekerült a tank tutorial is, tankos interface a batte gombnál, 99% hogy mától open béta van szerintem.
  • twi452
    délután kiderül de elég valószínű
  • Angelus1991ster
    Nagyon kíváncsi leszek erre. Csak furcsa, hogy előző hétvégén egy erős event ( 60kill 9 győzelem ) kellett még. Szerintem még csúszik. DE én tévedjek ez ügyben nagyot.
  • Ulvar
    Biztos hogy mától OBT a cucc???
  • robgros
    Milyen véleményed?
  • robgros
    Nos, ha a 41-es patch következik-márpedig a hivatalos honlapon ez van feltüntetve-, akkor holnap már mindenki tolhatja az acéljárgányokat orrvérzésig. A WT(G) nyílt béta indulása pedig átírható május 15-re.
  • Trucker39
    Ez az, aminek gondolom ?
  • Nazarov77
    Hülye béka most jól elrontotta :D

• Nazarov77
    Az igen! Sokkal hamarabb kijön mint vártam nos már csak ennyi hozzáfűznivalóm van

• vajakos21
    http://warthunder.com/en/news/586/current/
  • Angelus1991ster
    Akkor már jobb a wg csődjénél. Csak jellene már meg.
  • flashpointer2
    jaja kettőt rakhatsz fel ingyért
  • Angelus1991ster
    Tankokon a zászló ingyenes?
  • Trucker39
  • Dagohun74
    nalam nincs legenyseg :(
  • bgabor
    Látható, animált legénység!
    Sokadik feature amit a World of Tanksnak három év alatt nem sikerült megvalósítani, a War Thundernek pedig néhány hónap leforgása alatt igen.
  • setchoo
    Engem megvettek kilóra! Baromi jó a game!
  • Dagohun74
    koszi
  • flashpointer2
    nincs
  • Dagohun74
    A dev serveren ha elkolotom az GE-t az az éles serverre nincs hatással ugye?
  • icemanjani
    Sziasztok...a war thunder hungary oldalon létrehoztam egy klánt ami csak kizárolag tankos játékosok lessznek benne,akit érdekel jöjjön fel és jelentkezzen hozzánk semilyen követelmény nincs.Heavy Panzer Forces a klán neve.

• sulouos
    A féllánctalpas FlaK-al halálba szívatni a T-34-eseket, amíg a másik oldalról kilövik: felbecsölhetetlen :D

Bumm-bumm-bumm-bumm-bumm-bumm-egy kimarad-bumm-bumm... :D
  • bardocz
    Ilyesmire gondoltam, köszönöm.
  • Trucker39
    A magyarázat lemaradt.
  • Trucker39
    Sight
  • davidbog
    OFF

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Erről a HT90 hidraulikus csillaptíóról van képed? Mert én nem látom a képeken. Vagy bele van építve a görgőt és a turziós rudat "összekötő" karba, mint ennél: [spoiler]
    ?
    A rugóút alatt mit érthetnek egy torziós rudnál? Mert annak az a lényege, hogy a rúd csavarodik és rugalmas alakváltozáson megy keresztül. A terhelés elmúlása után visszanyeri eredeti alakját. A terhelés a rúd végén a csatlakozásnál ébred és tiszta csavarás ezért könnyű méretezni. Szögelfordulást szokás megadni, van egy egyszerű képlete, azonos anyagtulajsonság, rudátmérő és csavaró nyomaték mellett a hosszabb rúd bír többet.

Ezek a lövegstabilizátorok ekkoriban semmire nem voltak jók. Max tapasztalat szerzésre. Nagyok, nehezek (+150-200 kg a löveg tömegéhez) voltak, megbízhatatlanok és sok hőt is termeltek. Nem oly rég írtam, hogy a haditechnika topikban a ruszki első és második generációs lövegstabilizátorokról, amiket az '50-es években fejlesztettek. Igazából csak a '60-as évekre kerültek olyan szintre hogy meg is érje sorozatban gyáratni őket. Akkor már a 115 és 125 mm-es simacsövű lövegekhez. De az amerikaiak és németek egész jól megvoltak stablizátorok nélkül is, az MBT-iken 105 mm L7 klónok kaptak először, valamikor a '70-es évek elején, közepén.

A legénység elfáradása nem egy utolsó szempont. A 2. vh-s orosz gépek egy része ebben elég rossz, úgy tudom például az ISU második töltő emberének nem volt hova leülnie. Vagy kiül a harckocsitestre vagy áll a felépítményben. Igazi élmény lehetett...
    A németeknél ez kevésbé számított, mert szerették vonatoztatni a harckocsijaikat (A ruszkiknál ez problémásabb mert ők othon más nyomtávú vasutat használtak és az 1944-45-ös kelet-európai előre nyomulásukban azokat nem tudták használni, a németek meg ha tehették nem hagytak hátra semmi vasúti szállító eszközt.) ha volt rá mód mindig ezt tették, még ha csak 25-30 km-es távról volt szó akkor is. Jó nagy tapasztalatot is szereztek a be/kivagonírozásban, nagyon gyorsan megtudták csinálni.
    A Párducokat főképp szerették vonatoztatni, mert a kihajtás élettartama csak 150 km ami röhelyesen kevés, ha tehették óvták. Ez volt a legnagyobb bajuk a franciáknak a Párduccal, több komponense csak fele akkora élettartammal bírt mint a tervezett, a kihajtás még annyit se. Állítólag emiatt nem a Párducokat küldték francia-indokínában amikor Kína IS-2-eseket szerzett be, hanem M36-osokat.
    Az egyik kurszknál elfogott és tesztelt (amúgy keveset használt) Párduc az oroszoknál 140 km alatt háromszor állt meg úgy hogy vontatni kellett.
    A Számvéber könyvekben is elég gyakran olvasni olyat, hogy javítás alatt állnak nem ritka, hogy az állományuk fele.
    [/spoiler]
  • bardocz
    Nem találok erre sehol sem választ. A német tankokban célzásnál a távolság mérésére háromszögek vannak a célkeresztnél. Hogyan is kell ezt használni? Van középen egy nagyobb, szélén kisebbek, ettől függően kell felé lőni, de nem emlékszem pontosan hogyan.