War Thunder: Ground Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az tetszik a gondolatmenetében hogy:
- ugy gondolja az õ 3as platoonja a világ közepe, a játékban résztvevõ többi 27 ember az irreleváns hogy mit csinál (még akkor is ha mellettük egy rakás 3as platoon van)
- ha nyernek, az ezért van õk prók (a gyõzelem az alapbeállítás CSAK azért mert platoonban van) ha vesztenek akkor meg azért mert a WG belenyúlt ("gombnyomásra elfelejtettünk játszani" gondolatkör).
Az vhogy fel sem merül, hogy ha már a vereségsorozatot a WG számlájára írom, akkor a gyõzelemsorozatot miért nem?
A halál csupán a kezdet...
Erre már nem is emlékszel, igaz? :)
Szerintem ha valamiben jól kimutatható rendszer van az nem lehet véletlenszerû.
Hányszor volt már, hogy a zöldek/lilák 65%-os win rate-re kikaptak a pirosaktól?
Ez továbbra sem bizonyíték a cinkelésre. 15 fej után is dobhatsz 10 írást.
Ez a megállapítás AB-n is simán megállja a helyét.
A tömeg nem úgy játszik AB-n, ahogyan te leírtad (menettulajdonság például nem is igazán számít ott). Feljebb már más a helyzet.
Csak párhuzamot vontam az Arcade és a WoT között, arra a megállapításra jutva, hogy az arcade csada a WarThunder WoT-ja. :D
Ez ezért nem teljesen állja meg a helyét. Ne keverjük össze a kettõt, tudásszintet és a játékosállományt. Más stílus térben gondolkodni, és sokszor azonnal döntést hozni, és más egy sakk szerû harcmodorban helytállni, ahol memorizáltad, milliószor végigismételted a mantrát, egy jármû sérülékenységi és a map statikus pontjait. Itt a gépek menettulajdonságait és az alap légiharc manõvereket minimum ismerni kell a kiemelkedõ sikerhez. A dolgot az nehezíti, hogy a kivitelezést csuklóból végre kell hajtani akármekkora a bonyolultsági foka. Az tény, hogy sok árkád játékos nem tudatosan mûveli a több lépcsõs fázisokra bontott a harcmodort, csak birkán megy elõre.
1. a helyzet felmérése, szeparáció;
2. a tényleges harc, mp-tõl percekig tarthat;
3. mikor hagyjam abba, fordítsak hátat;
4. ha megtettem, hogy védekezzek;
5. lehetne még sorolni, de már így is túl hosszú lesz a komment és nem is ide tartozik.
Az nem véletlen esemény, mikor AB-ra bemegy pár pofa és lerendezi a fél bandát úgy, hogy köpni nyelni nem tudnak. Nagyon intezív agytevékenység, egy komolyra vett WT(A) AB fárasztóbb, mint egy "nyammogós" tank party. Rengeteg óra gyakorlás és tapasztalat kell hozzá, hogy _kiemelkedj_ a tömegbõl. Régebben ingame pénzben jól kijött, amikor durván büntetett repair költséggel gazsi. De az "ájvélolók" miatt találtak egy kompromisszumos középutat, kicsit linkebb is lett az AB közösség. De egy szó nem érheti õket, az a tömeg tart el minket HB és FRB-seket, nekik lehet bakizni :)))) Nem csoda ha betéved egy pro, akkor remegõ ajkak pusmogása szárnyán száll tova a neve, esetleg hacker bélyegzõvel megpörkölve a rosszmájúak szócsövén, a szolidabbak csak nw lagot pusmognak vagy elhagyják a játékot :))
Nem becsmérlem a konzervdobozokat, de a látszat néha csal. Egy látszólag szabad térben, csak a kreativitásod szab határt annak, hogy mit tudsz megvalósítani a rendelkezésre álló, meghatározott tulajdonságú eszközökkel.
Nekem (és még sokan másoknak)ez bõven elég bizonyíték a cinkelésre, az nem véletlenszerûség, hogy a gyõzelmek veszteségek egy jól kirajzolódó szabályos görbén követik egymást.
(War Thunderben pedig hogy hogynem egyik meccs ilyen, másik olyan, két gyõzelem, egy vereség, megint egy gyõzelem stb. Tehát olyan amilyennek lennie kéne a véletlennek.)
Fõleg annak fényében igaz ez, hogy ugye a WoTban más szempontokból a készítõk által is bevallottan befolyásolja a Matchmaker a játékélményedet. Pl: ha háromszor a lista alján vagy, utána top tanknak tesz a rendszer stb. Tehát bevallottan figyeli a rendszer a játékodat, és ha indokoltnak érzi belenyúl.
Ezek után simán el tudom képzelni, hogy a "random" csapattársaidat tudatosan sorsolja be melléd a matchmaker, idiótákat szopóágkor, és jó játékosokat a gyõzelmi sorozatnál.
De szerintem erre minden értelmes ember rájött már magától néhány ezer(tízezer?) WoT csata után.
Igen, itt jobban díjazzák az egyéni teljesítményt. Még. Aztán majd kiderül.
A cinkelésrõl esetleg valami bizonyíték? Érzés nem számít. :) Miért ne lehetne lehetséges 10win/10defeat sorozat (szerintem ez odaát már sokszor ki lett tárgyalva)?
Amibõl visszacsippenthetnének, az a túl nagy random faktor (átütés, sebzés), ami az egyéni teljesítményt bármikor felülírhatja. :D
Szerintem az átlagjúzertõl egy arcade meccs kevesebb gondolkodást követel, mint egy WoT parti (kb annyit, amennyit leírtam). Amit írtál az az arcade játékosok max 20-30%-ra igaz.
Röviden. :D
Próbálok objektív maradni, játszom mindkettõvel (bár WT-ben már csak HB-n) és én így látom.
Szvsz a játékosállomány nem lesz jobb, mint a WoT-ban, hiszen ugyanabból a hozott anyagból építkezik mindkettõ, ez pedig adott.
Itt ami az elõnye lesz a WT-nek, az a nehézségi szintek megléte (Arcade, HB, FRB). Ez jelentõsen szelektálni fogja a játékosokat és okoz majd a játékélményben minõségi elõrelépést (HB-n és FRB-n). Ebben simán veri a WoT-ot már most. :P
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Most õszintén: a WT:A arcade-ja nem ugyanilyen?" - Nem :)
"Ráadásul itt még gondolkodni sem kell" - De :)
"Kinézel egy piros pöttyöt arra mész és arra lövöldözöl." - Nem :)
Röviden tömören.
Végre megvan a prémium Typhoon, holnap vár a HB :D
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Szerencsére van HB és FRB... Ha ez a kettõ nem lenne akkor a véleményem egybe vágna Serb kedvenc mondásával:"How terrible!" :D
- hogy hülye vagy jó társakkal rak össze (még megérteném bizonyos szintig, bár valahogy a hülyék mindig az egyik oldalon koncentrálódnak)
- hogy melyik csapatnak van több tier tízes TD-je
- hogy a szándékosan igazságtalanra és asszimetrikusra tervezett térképeken (redshire, murovanka stb) melyik oldalon kezdesz, a tuti vagy a szopóág oldalon.
Errõl szól mostanában a WoT.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Ha mozogsz (forgatod a testet), akkor a számláló újraindul.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Nem hiszem hogy hagynák, hogy egy tankot ilyen könnyû legyen "kivonni a forgalomból", lehet hogy régebben ide írtam, de nagyjából elfogadható lenne, ha pl. az egyik legénységi tagot ki lehetne küldeni láncot javítani, de abban a fél percben (lehet több is) a tank még a géppuskatûzre is nagyon érzékeny lenne, mert ugye a paraszt kint van.
Az a baj hogy két utat látok:
A - a WT arcade módja hasonló "bonyolultságú" lesz mint a WOT -> a "hülyék" ott is megjelennek, ergo a WT arcadeos tankmódja ugyanúgy játszhatatlan lesz a JÁTÉKOSOK miatt
B - jó komplexre megcsinálják a HB-t.... az meg nincs hatással a WOTos tömegekre, mert aki arcadeozni akar, nem fog HBval küszködni.
Tehát neked a HBra fáj a fogad, az viszont nem a WOT konkurenciája, mert szerintem a WOT népszerûsége pont abban van, hogy egy könnyed arcade játék. Ha a WT ezt a népszerûséget lovagolja meg arcadeban, akkor amit nyersz a réven (jobb játék) elveszted a vámon (tele lesz ez is hülyével) :)
"...ha valami annyira szar, akkor egyszerûen nem játszom vele."
Pontosan ebben a stádiumban vagyok, a klánbéli régi motorosok jelentõs részével karöltve. Nincs semmi új a játékban, nincs miért játszani vele. Maradnak viszont a "tömegek", akik képtelenek elhinni, hogy a báziskörünkön kívül is létezik világ, vagy éppen ha egy spotterrel nem halottak 30s-el a csata kezdése után, attól még nem lesznek noobok. Ha a WT (G)-nek csak a HB részét megcsinálják olyan realisztikusra, hogy ezeket az "embereket" távol tartsa, onnantól sehogy se süllyedhet a WOT szintje alá a játék.
Hogy a Bf-es példáddal éljek: ha csak a gyalog rohangálás meg a puttyogtatás érdekel, akkor megyek COD-ozni, de ha használni akarom az eszemet is, akkor belépek a Bf-be, beugrok valamelyik helibe, megtanulok vele repülni és átlátni a helyzetet, és a sz*rt is kiverem abból a stingeres semmirekellõbõl :D
Lásd pl az 50K Xps akciót a tankosban, ami ugye ért 1 nap prémet, minden nap meg lehett csinálni és úgy nézett ki hogy ez csak a 15 éves évfordulóra lesz.
Azt mit ad isten, prolongálták vmi furcsa okból :D Kitalálnak majd vmi más keresztmarketinges akciót, aztán megy tovább as zekér.
Rávenni amúgy engem sem lehetett azzal hogy repüljek - no nem azért mert annyira szar, hanem egyszerûen azért mert nem jön be a repülés (ezért nem rontom a levegõt a WT topikban se). De úgy tûnik a tömegek nem így gondolkodnak.
"Most egy csomóan azért játszanak még a WOTtal, mert egyszerûen nincs épkézláb alternatívája."
Ezt nehezen tudom elfogadni... egyszerûen azért mert ha valami annyira szar, akkor egyszerûen nem játszom vele. Nehezen tudom elképzelni hogy a tömegek annyira tankfüggõk hogy 1 hét alatt meghalnának ha nem tudnak vmi tankos játékkal játszani.
Nyilván csökkenni fog a játékosbázis ha két azonos stílusú játék lesz a piacon (bár ez sem törvényszerû: mi van ha nekem pl mindkettõ tetszik? :) )
Pl: azért mert van COD, haldoklik a Battlefield?
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Hamarosan (na persze kérdés "mennyire"):
-Új gépek
-Új játék(mód?) opciók
-Új dolgok
-Bugfixek
És igen, a harckocsik hamarosan jönnek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!