War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért azt elképzelem hogy mondjuk a néhány évvel ezelõtti Ubisoftos DRM copy protection körüli botránynál az Ubisoft vezérigazgatója feltölt egy képet magáról, amin a kritikákra válaszképpen beint a vásárlóközönségnek.

Egy órán belül kirúgták volna, mert az ilyesmi rosszat tesz az üzletnek meg a részvényárfolyamnak.

Az arty hõbörgésre reagáltak is, hogy csak a rövid bemutatóra lettek feltápolva, hogy lássák az emberek mi is az de még ez is erõsen fejlesztés alatt van :)
Simán elõfordulhat, hogy behoznak valamit aztán ha nem úgy sül el akkor teljesen átdolgozzák.
Repülõs résznél a sebzésmodellekben voltak már ilyen egyik nagyobb patchrõl a másikra kb teljesen újragondolt változtatások :)
Hehe, a másik játék topikjában épp demonstrált valaki egy esetet, ahol pont egy ilyen szellemtank jelent meg :)

Már állok is be az arcade siemanoobok közé, mert az erdõben megtalálni egy kempingezõ álcafestéses tankot - have fun :D

" The artillery I like as a feature, it will only catch the ignorant and the unwary as they are easy to dodge if you stay in one place only briefly, and randomly move your direction of travel, they keep things moving and stop tanks from sitting in open areas taking pott shops. Ideal for rooting out that stubborn stain. "

Jajj ne, mintha csak a WGseket olvasnám a múltból.

Amúgy amit ír hogy "érezni hogy vas van az ember alatt" azt a WOtban én egyetlen tanknál éreztem egy picit.. a T28 protoban. Az tényleg olyan volt mintha egy nagy asúlyos vastömeget használnék, amiben van anyag ha kell és oda üt ahova köll :) Az egy jó feeling, ha a WTben ez gyakoribb lesz, az remek dolog :D

Például a híd leszakadás jó ötlet, vagy a löveg manuális irányzása, ahol neked kell megsaccolni, hogy mennyivel küldd fölé a malacot, hogy jó helyre menjen, korlátozott kilátás, eltérõ optikák, beragadhat az álló tank a sárba, stb.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Pluskast
Ahogy olvasgattam, olyasmi lesz mint a repülõsnél az FRB. Nem lesz külsõ nézet, nem lesz semmi infód arról, hogy a távolban lévõ másik hk, milyen típusú és barát vagy ellenség. Ugyanakkor - ki indulva az frb-bõl - valószínûsíthetõ, hogy a hk-k teljesítménye és páncélzata realisztikusabb lesz mint arcade meccsek esetén.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Odaírta hogy "túlnyomó többség", ergó te vagy az elenyészõ kisebbség :)

Az egyik angol "community manager"-tõl aki kint segédkezett az expon.

"As to the tanks, well yes, we played them, not for a massive amount of time but in total maybe a couple of hours in total, cant say too much other than to me, they feel big, not sure if you can understand, but these models actually feel like lethal lumps of metal, and the movement, suspension dipping, turning feels great and right. These things arent toys, the are lethal killing machines that have big guns with potentially explosive effect. The go up with a bang, turrets fly in the air and generally they just feel right. The trajectories all seem to work admirably with no apparent randomness thrown in. The artillery I like as a feature, it will only catch the ignorant and the unwary as they are easy to dodge if you stay in one place only briefly, and randomly move your direction of travel, they keep things moving and stop tanks from sitting in open areas taking pott shops. Ideal for rooting out that stubborn stain. The scenery is beautiful, detail on building and trees etc being superb. The tank models themselves are a joy to behold, with things like moving rangefinders (I assume) o top of the stug etc etc, exhaust gasses pump convincingly from all the right places, tracks hang realisticly across the tops of the bogeys and individual road wheel are all independantly sprung. Overall, this has the potential to be the greatest thing ever. Ill say more when Im back home in the UK, as Im still in Moscow and very tired (These Russian lunatics work 20 hour days and QN and I have had to fill their boots too."

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/68064-war-thunder-at-igromir-2013/page-111#entry1122270
Coral Springs
"Az Arcade játékosok túlnyomó többsége azért játszik Arcadeot, mert nincs sikerélménye a komplexebb játékmódokban."

Tévedés. Én például nem azért játszok Arcade -ot is, mert nem lenne sikerélményem HB -n. <#alien2>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Amúgy nekem még mindíg halvány lila dunsztom sincs hogy tankok esetében a különbozõ realitásszintek miben nyilvánulhatnának meg úgy, hogy olyan ordenáré nagy nehézséget okozzon a kevésbé skilles játékosok számára...

Repülõknél ugye egyértelmû a repülési modell variálása... nade egy tanknál? Beszakad a tigris alatt a híd? Néha lerohada motor szimulálva a megbízhatóságot?

Ez egy pillanatig sem merült fel bennem. Én azt hittem õk egyszerûen csak jótét lelkek akik szeretnének a WOTban megfáradt/abból kiábrándult játékosoknak felüdülést biztosítani... :)

Ettõl még tény marad hogy az egyszerûbb lelkû játékosok az Arcadeot választják, ahogyan most az AF-ben is. Márpedig a WoT-ból átjövõ, a tankos részt kipróbáló emberkék között lesz bõven ebbõl a fajtából.

Az Arcade játékosok túlnyomó többsége azért játszik Arcadeot, mert nincs sikerélménye a komplexebb játékmódokban. Ezt a csoportot nevezik WoT szóhasználattal siemkanoobnak. De ha úgy véled hogy ezek majd okosabbak lesznek attól ha nekem büntetõpontot adsz meg fenyegetõzöl itt, akkor ne habozz.

Coral Springs
Azt is tegyük hozzá, hogy a Gaijin hozzáállása biztos nem lenne olyan amilyen, amennyiben nem a WoT játékosait akarná elcsalogatni. Amikor pénzrõl van szó nincs olyan hogy jó vagy rossz, kizárólag üzleti érdekek. Van olyan monopolhelyzetben lévõ cég a világon, aki nem él vissza vele ?

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Én még tahónak se nevezném, sztem csak egyszerûen úgy pózol mint például Ganxta Zoli kb tükörként funkcionál arra amit a játékosbázis egy jó része produkál (hiszti, sírás, káromkodás, szarozás, fosozás).

A csajos kép pl egyértelmûen csak trollkodás a részérõl, aki azt komolyan veszi és emiatt kíván a játéknak bukást.. hát... hagyjuk :)

Lehetséges.

[NST]Cifu
Mint siemanoob, azért megkérnélek, hogy próbálj meg normálisabban hozzáálni a témához, és nem provokálni, személyeskedni valakivel csak azért, mert esetleg AB-n játszik, és nem FRB-n...

Mert nagyon kezd remegni az ujjam a Büntetõpont gombon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

patchaou
Attól hogy Serb tahó, nem veszítenek a bevételbõl. Szerintem a fizetõ játékosok több mint 99 százaléka még csak azt sem tudja kicsoda...

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Sok érzelmet viszel bele, az a baj :)

Elnézegetve a #1314-ben belinkelt fotókat SerBrõl, én azért remélem hogy becsõdölnek és SerB visszamehet kapálni. Ilyen hozzáállással az ügyfelek irányában egy rendes nyugati célgtõl régen kirúgták volna már.

Tiger vs Tiger csata meg eleve csak Arcade módban lehetséges, ami úgyis a siemanoobok játszótere lesz. Másrészrõl WTben már jelenleg is vannak eszközök az ilyesmi ellensúlyozására(az új event módban asszimetrikus számú résztvevõk a csatában stb), ami ugye a WoTban értelmezhetetlen.

Egyetértek, ahogy sokszor körbejártuk nem annak kéne örülni hogy a WGnek esetleg rossz lesz és reménykedni hogy becsõdõl, hanem annak hogy a konkurenciaharc miatt õk is összekapják magukat és lesz KÉT tankos játékunk :)

azért azt tegyük hozzá, hogy a d-13 a következõ patchben kap frissítést megint :) persze lehet, hogy még rosszabb lesz..de kitudja :D
"Ezzel szemben Gazsiék próbálnak figyelni a történelmi hitelességre"

Úgy hallottam nemcsak hogy figyelnek hanem rigolyásan ragaszkodnak a történelmi hitelességhez és ennek szoktak nem kívánatos mellékhatásai lenni, pl amikor egy repcsi nagyon OPra sikerül (vagy egy másik nagyon szarra) mert történelmileg olyan volt, akkor õk az istennek nem hajlandóak ezen a játékélmény szempontjából balanceolni.
Ennek következtében a playerek tömegével csak az op cuccokat használják...

Tankosra lefordítva, ha a történelemhûség megmarad, akkor pl mindenki Tigrissl fogja írtani a T-34-eket :) Illetve hülyék lesznek az emberek T-34et hozni, tehát lesznek fasza kis Tiger vs Tiger csaták :)

A fõ különbséget a két játék között nem is a grafika meg a játékmechanika jelenti, hanem a hozzáállás. A WG fejlesztõgárdája, élén SerB-bel, nagy ívben tesz arra, hogy mit gondolnak a játékosok, és csak az olyan nyilvánvalóan égbekiáltó esetekben engednek a "sírásnak", mint most a KV-1S szétválasztása esetében.

Ezzel szemben Gazsiék próbálnak figyelni a történelmi hitelességre, vagy pl. hallgatni az értelmesebb kezdeményezésekre, mint most a GF arty módjának megváltoztatásával. Persze, mint mindenre, erre is van ellenpélda (D-13 nerf +600kg extra súllyal).

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Novemberben béta teszt?
Public vagy zárt béta és ez mennyire hivatalos?

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Pluskast
Ha a ground force komoly konkurenciát jelent majd a wot-nak és ennek következtében elindul a WG-nél egy fajta változás lehet, hogy ismét érdemes lesz megnézni. Minden esetre egy vetélytárs már tényleg hiányzott neki. A monopól helyzet általában nem jó a felhasználóknak.

A próféciákat láttuk már megbukni párszor, a WOtot eddig még nem :)

A megújulásra képtelenséggel vitatkoznék, eddig nem volt miért összeszedni magukat, mostmár lesz.
A mission rendszer (nem nagy dolog, de jó player csalogató), a hirtelen arty nerf (holott elõtte évekig körömszakadtukig védték az artyt), az egyre több értelmesebb event ami képes odaragasztani a billegõket a monitor elé számomra azt mutatja, a WGnél is rájöttek hogy az aranykornak vége.

Növekedésben mondjuk én sem hiszek, de nem azért mert szarabb lett a játék mint volt: egyszerûen, akit érdekelt az ráugrott ergó természetes hogy az új playerek nem özönölnek már. Az open béta meg már több mint 3 éve volt, ergó bõven megunhatta a legtöbb ember (mint pl én is).
Kell a vérfrissités, a WT erre pont jó.

Azt azért tegyük hozzá, hogy a WoT körül nagyon jó TS-es társaságok szervezõdtek, amik kedvéért néha visszajártak az emberek. Nekem is van 10K csatám benne, de ebbõl legalább három olyan volt, hogy a haver századot csinált, aztán mentünk, vagy hogy hívtak, fejlesszük ki közösen platoonban ezt vagy ezt a cuccot.

De maga a játék óriási hibákkal küzdött mindig is(láthatósági rendszer, sebzési rendszer, átütés, borszasztó színvonaltalan-optimalizálatlan engine, régen arty stb.), ez tagadhatatlan. Úgyhogy néhány hét visszanézés után mindig rájön az ember, hogy haverok ide vagy oda, ennek a játéknak véres a torka és ez sosem fog változni. Kell keresni helyette egy rendesen megcsinált, igényes játékot FTPMMO kategóriában. A War Thunder teljesen megfelel ennek, és novembertõl már a tankosok is élvezhetik, nemcsak a repülõsök.

Õszintén szólva akár beváltja a GF a reményeket, akár nem(én õszintén szólva az AF minõségét látva nem tudom elképzelni hogy ne váltaná, vérprofik a fejlesztõk), innen a láthatóan megújulásra képtelen WoT útja csak lefelé vezet majd. Nem tudom, hogyan lennének képesek Wargamingék ezek után akár csak megtartani a jelenlegi játékosszámukat, nemhogy növelni.

Na, ez igy korrektebb hozzáállás, érthetõ és elfogadható. A fosozás meg szarozás az olyan visszatetszõ nekem....

Pluskast
Nem valóban sokat játszottam vele sõt, sõt zárt bétában is benne voltam. Az oldalankénti 5 arty csak egy dolog volt. Nem tetszik a damage rendszer, a random lepattanások olyan helyeken ahol nem kellene (plusz nevetséges, hogy 170 150 és egyébb nagyobb kaliberû ágyúkkal nem lehet átszakítani 100mm-es páncélzatot vagy épp raty-ba bele lövök és semmi sebzés teszem azt egy E-100-al), nem tetszik a spoting rendszer amikor ugye 30 méterre lévõ célpont eltûnik - nevetséges, hogy egy 100 tonnás tank megbújik egy bokorban és nem látod - plusz egyszer meglátod a célpontot aztán hirtelen eltûnik, nem tetszik egyes nemzetek harckocsijainak otromba tulajdonsága vagy a soha be nem teljesült historical csaták ígérete és még sorolhatnám. Van akiket ezek a dolgok nem zavarnak és van aki úgy egészében élvezi a játékot. Semmi baj ok, rendben tegye. Én valami másra vágyom, nem a WOT-ra. Mégegyszer mondom én nem istenítem a Ground force-ot. Azt sem tudom, hogy milyen lesz. Csak reménykedem, hogy nem olyan mint a wot.

Mondjuk azt hogy a Wot jó ,a WT meg talán még jobb lesz és pont.

Amúgy utolsó emlékem rólad és a WOTról az, hogy nem tetszett az oldalankénti 5 arty high tierben (amúgy senkinek sem), mert rommá lõtték a JPZ E100-adat. Csak FYI, az artikat kicsinálták, és high tierben igen erõs a TDk szerepe. Szóval nemtom mitõl LETT fos meg szar a szemedben, amikor igazából etéren kimondottan jó irányba haladtak... :)
Mindazonáltal mint high tier játékos, gondolom te se csak 1Kt játszottál ezzel a "játszhatatlan szarkupaccal"...

"Ó borzalom" :)

A saját szemszögömbõl nézve.
Személy szerint és sosem bántottam a WoT-ot. Mert nem stílusom és a másik részrõl nagyon kellemes 7K csatát toltam bel csak a német oldalon. :)
Viszont az kiakasztott, hogy az új gépemen az engin hibájából nem fut normálisan. Az WT viszont csutka maxon! Hétvégén még a TV-re is kitoltam FHD-be és valami csodaszép élményt nyújtott.
Ellenben a Wot, hát nagyon sajnálom… Nekem már nem tud szórakoztatást nyújtani, mert nincs jól megírva a program. És ez elég nagy szarvashiba.
Minden más hibáját ismerve egy nagyon jó kikapcsolódási lehetõség. Ezt sohasem fogom felejteni. A WT:GF-nek nagyon oda kell raknia magát játéktechnikailag, amirõl eddig még szinte semmit nem tudunk. De az én szemszögembõl nézve, eddig 3 ponttal vezet a WT.
1 grafika
1 Engin
1 korhûség

Pluskast
Szerintem meg szar és már nem is tolom vele és fent sincs a gépemen. Én nem gondolom, hogy ez a játék hû de fasza hiszen még pár videón kívül semmit sem láttunk játszani meg aztán végképp nem tudtunk vele. De a WOT-hoz való viszonyomon ez semmit nem változtat. Az egy kalap fos lett, és akkor is az marad ha ez a játék sem váltja be a hozzá fûzött reményeimet.

Replay módban az egyik kameramód ilyen szabadon mozgatható. Bár eléggé fos a kamerakezelés ott úgyhogy kell hozzá idegrendszer :D
Majd egyszer az is sorra kerül és rendbe szedik.
Az AF-ben hogy lehet szabad kamerával nézelõdni?
Mármint pl, ahogy Coral Spring is nézelõdött és készítette a képeket.

Ezen a héten kezdik el csöpögtetni az infókat.
Úgyhogy very Soon™ :)
Komolyan, csak ámulok!!! Jelenlegi verziójában is mennyire szemet gyönyörködtetõek a tankok. Hihetetlen játékélmény lesz, majd ezeket a GF keretein belül irányítani. Korhû konstrukciók és álcafestések.
Nagyon szép képeket csíptél ki! Mentem is. :)

Nekem a Wotban is az xp a szûk keresztmetszet nem a lovetta,veszek valami prém vasat (ha lesz) és annyi...

Pontosan! Én is elkezdtem repkedi a lovettáért. Mire jön a GF már könyökbõl kicsengetem egy Panther árát. :) Na meg azért kell nekem a Me410 50mm-es kis pukkantó. Na, ez még igen durva!

Off

A GF fejlõdési ágáról van már valami + infó? Ami kering a neten azt ismerem. Valami megerõsített?

Nem annyira nem érdekelnek a "sasmadarak" ;-)

Kezdõtõkéért repkedhetsz mert a pénz az közös lesz :D
Nem lesz közös, külön kell majd húzni.

Volt arról szó hogy közös lesz az xp a tankos ill repülõs résznek?
Mert akkor repkedek egy picit némi kezdõtõkéért!

Coral Springs
Csinálok egy WT videót egy ideje, csak aztán technikai okokból nem tudtam folytatni, most meg már nincs hozzá kedvem.

Egy tankos jelenethez felvettem ahogy megy az egyik konvoj. Nem rossz, de azért ennél kidolgozottabbak lesznek a tankok.

Ráadásul ez amúgy a jelenlegi játékból screenshot, nem a ground forces verzió amiben tuti még ennél is szebb és jobb minõségûbb lesz :)

WoT: Nishizumi77

atya eg!
Torzonborz
elsõ reakció : bazzeg. elég korrekt ahogy kinéz . <#eljen>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Coral Springs
Valamilyen szinten igazad van, a részegységeknek van HP -juk, ami a körülményeknek megfelelõen csökken. Viszont az enemy likvidálása nem HP alapú, és ha jól olvastam Beaver70 szavait ez lett volna a lényeg. Ha kilövöm egy gép hátsóvezérsíkját (tail), az a gép lezuhan, függetlenül attól hogy a gép többi része gyakorlatilag érintetlen. De ugyan ilyen instant kill, ha kilövöm a pilótát.

Igen, és ez a poén! Hogy már ilyen formában is nagyon jól néz ki! ;)