37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Sith #9015 Szerintem nagyobb RB ben a spottolási távolság, vagyis amit arcadeban kispottol neked azt nem biztos hogy realban is ki spottolja szerintem legalábbis -
Szpecnyaz #9014 Könyvtár? :D. -
bgabor #9013 Azt remélem tudod hogy Realisticben is vannak céljelölők ugyanúgy. Valójában a tankos részben az Arcade meg a Realistic között csak annyi a különbség, hogy picit kevésbé farolgatnak a tankok és nincs átütést/lövedékesést mutató kis zöld noobmarker. Ja és nincs végtelen respawn. Tankosban kábé húsz perc alatt át lehet szokni Realisticre. Érdekesebb és több a reward. -
TomDantes #9012 Off: ne csodálkozz. Keegan/Kershaw, könyveket alig kapni, ha mégis antikvár, ésn agyon drágán, főleg az utóbbit, míg Keegan némelyik könyvét újra kiadták. De azok is drágák. Bezzeg Pali bácsi könyvei nem fogynak el, és tizedannyiba kerülnek. Szomorú dolog ez. -
"WT(G) nyílt béta várható indulása: Soon(TM)"
Ezt nem kéne átírni vagy kitörülni? :D -
Tusy #9010 - eddig csak 'árkádban' mentem és jó eséllyel ott is maradok. Majd ha lesz kifejlesztett gépem biztos mást is megnézek de amilyen vacak a szemem meg a reakcióidőm sok jót nem remélek tőle -
No akkor csak tőmondatokban.
Gőringnek,és nem azért mert nagyon vágyakozott volna a spitre,hanem mert rühelte a dagit oszt szerette bosszantani:)
A német technika (én a repülőkhöz kicsit konyítok) élenjáró volt abban a közegben. Injektoros motor (nagyfokú manőverezhetőség,nincs kitéve a karburátor problémályának) a még nagyobb fokú automatizálás (keverékállítás ,Prop pitch stb) sokkal könnyebben kezelhetővé tette a német gépeket ,és a harcra tudtak koncentrálni ,míg az ellen a gép vezetésére kellett hogy figyeljen.Természetesen az angolszászok is később utolérték ezeket a fejlesztéseket,de a német technika mindig is élen járt.
Az oroszokról nem beszélnék:) Mint nemrég kitárgyaltuk a ciombikkel az IL2 ben, nem véletlen hogy Pokriskin nem volt hajlandó átülni az agyonsztárolt La5FN be a Cobrából:)
Na OF ot befejeztem:) -
Megkerestem. Az idézet:
"Göring kérdésére, mit tehetne a vadászrepülőkért, hogy mégis megnyerjék az angliai légicsatát (miután a Messerschmitt Bf 109 alulmaradt az újabb angol Spitfire-ökkel szemben) Galland így válaszolt: „Herr Reichsmarschall! Adjon nekem egy század Spitfire-t!”. -
Hát a pzIIIL talán a legjobb a pzIII-ak közül.Az N sem rossz(a kötényezéstől eltekintve szinte ugyanaz) de az már egy szintttel magasabban van,így az L sokkal hatékonyabb. -
bgabor #9006 Én is olvastam a '104 légigyőzelmem'-et, abban ilyen tutira nem volt. -
Most megfogtál! :)
Olvastam Gallandról elég sokat(a Hajja és fiai kiadásában megjelent 20. századi hadtörténelem szinte összes kötete itt a polcomon) és a saját visszaemlékezsét is(104 légigyőzelem,vagy valami ilyesmi címmel) de már évekkel ezelőtt így pontosan nem tudnám megmondani hogy kinek mondta.Most nem nézek utána ha nem gond. :)
Abban meg egyetértünk hogy kb. hasonló színvonal volt a spit és a messer és mivel rengeteg változat volt mindkettőből,nehéz is lenne összehasonlítani őket.Azt is tudom hogy a hatótáv volt a vadászok fő gondja,szinte alig maradt idejük a harcra anglia felett ha haza is akartak érni.
Mindemellett a német technika istenítése nem igazán tetszik mert egyszerűen nem igaz hogy annyival jobb lett volna mint ahogy sokan a mai napig hiszik.Persze ennek a megvitatására itt nincs sem hely sem idő. :)
Amiért mégis írtam az az hogy felhúzot hehehehehehehehehehehhe hozzáállása hogy szar a játék mert kilövik a német tankjait,bezzeg a valóságban.....
Egyébként én többnyire német tankokkal játszom és egyáltalán nincsenek hátrányban az oroszokkal szemben.Bőven 50% felett van a winem szinte minden vassal amivel mentem,bár ilyen kis csataszám (talán úgy 1000 csatám vot a CB-vel együtt)még nem igazán alkalmas a következtetések levonására,főleg azért mert a játék folyamatosan változik. -
Caterpillar #9004 Kíváncsi lennék ugyan ezt a stílust adod e az utcán is, mert akkor nem sok barátod lehet...
Valóban nem ugyan az a kettő, nah de abba belekötni, hogy milyen játékmódban játszik?
-
Ninju #9003 Szerintem nem szarok T1-ben.
Csak amíg némettel kell a HEAT, hogy biztosan átüsd a T-50-et, addig az oroszoknak nem probléma átütni a németeket. Persze ez nem a készítők hibája szerintem. Ráadásul azok a jó kis lassú lövedékek a PZIVc-n és a Stugon. Olyan mintha hajítógéppel dobálnám az ellenséget.
Mindezek ellenére szerintem nem szarok a németek Tier 1-ben. Picit jobban oda kell figyelni, macerásabb a távolságbecslés, de nem tartom az oroszokat OP-nak.
Mindez szigorúan az én véleményem és SB tapasztalatom. -
bgabor #9002 A Pz3 E szinte ugyanaz mint az L? Jól van zsenikém, egyes, ülj le. Amúgy meg ki a tököm tankozik már Árkádban? -
Na akkor jó. Csak mert sokszor messzebbre lövök..pl. Kurszkon és a robbanás miatt egyszerűen nem látom hogy most mögé elé vagy hova ment a lövedék, és sokszor úgy éreztem hogy majdnem eltaláltam de ici picit félre ment mégse volt sebzés. Ezek szerint tévedtem és nagyobb volt a távolság. -
BaleniX #9000 A magyar matricához mit kell teljesíteni? -
Zero 7th #8999 Ja, árkádról beszélek, lehet, hogy más játékmódban tényleg szar, azt nem tudom... :P -
Zero 7th #8998 Tényleg az itt az általános nézet, hogy a német T1 szar..?! Hát én nem tudom mit csináltok, de PzIIIEvel én halomra gyilkolom a pályát. Szoktam ilyen 7-8 killes köröket csinálni, ha elkapom az ívet. (Vagy az kevés? Nem hinném, ha első vagyok a pályán...). Páncél elég tartós, sok lepattanó van, ágyú meg elég erős, kis szarokat simán lehet oneshotolni vele, nagyobbaknak is lehet ártani...
Kifejlesztettem a PzIIIL-et, de azt egyelőre nem szeretem, kvázi ugyanaz, mint az E, csak erősebb ellenfelek ellen kell vele menni, szal rosszabb a hatásfok. Majd a PzIVF2vel elkezdek T2-zni, de addig hatékonyabb vagyok T1-ben. -
Ninju #8997 Igen.
Nekem Su-122 HE löszerével volt olyan eset, hogy rövid lett a lövés és elvitte a JpzIV ágyúját. -
Caterpillar #8996 Kéne a leszakadó repeszeknek, a hőhatásnak, és a nyomásnak is, persze ez egy páncélozott jármű esetében nem okoz túl nagy kárt... -
PiciPanzer #8995 Okoz szerintem. Lőttem úgy ki panthert, hogy mögötte találtam el a földet. Bár az su-152 volt. -
A HE lőszerrel kapcsolatban még van egy kérdésem. Egy 122 mm-es ágyú HE lövedéke ha nem közvetlen találja el, hanem mellette robban, akkor valamilyen fajta sebzést kéne e okoznia, vagy sem? -
Oszt azt tudod e ,hogy miért mondotta ezt és kinek?
Javallom te is olvass egy kicsit utána,mert nem valószínű,hogy Galland bátyó átült volna egy spitbe :)
Mindamellett mindkét gép kb azonos színvonalt képviselt ,és kb mindkettőnek megvolt egy nagyon súlyos hiányossága. A hatótáv.
De ha az angelus csatát nézed akkor mindennek ellenére a németek kb egyenlőre hozták a vadászveszteségeiket és ez udvariasság a részemről mert azért nem,míg ha megnézed Dieppe-nél történteket akkor te is láthatod,hogy közel 750 vadásszal támadó angelusok (ott már Spit IX esek voltak túlnyomórészt) ellen kb 200 BF109 és FW190 ment oszt igen kis veszteséggel több mint 100 at lekalapáltak az égről belőlük. :) -
bgabor #8992 Felejtsd el. Csak HEAT lőszerrel tud értelmesen küzdeni, az a lőszer meg nem működik megfelelően jelenleg. -
Ninju #8991 HE-t nem nagyon használj 100mm alatt. Próbáld meg inkább az AP-t vagy a HEAT-ot. Tier 1-et kell túlélni a németekkel, onnan már kerekebb a világ. -
Simán megvolt a technikai fölény is. Nem léteztek nehéz páncélosok a németek számára, a közepes tankok kisebb számban voltak jóval mint a könnyűpáncélosok, hosszú csövűek pláne alig vagy egyáltalán nem voltak. Nem volt döntött páncélzatuk és nagyon kevés volt a 7,5cm kaliberű ágyú, a szovjet tankokhoz képest. Persze voltak a szovjetek részéről száz számra BT7 T26 T28 az ő frontjukon, de 41ben bőven volt már KV1 és T34, ráadásul már nem első prototípusokról beszélünk, hanem egyre inkább kiforrott tömegesen gyártott páncélosról.
Ami viszont hiányzott, az a rádió, és a legénység képzettsége, illetve a parancsnokok hozzá nem értése (köszönhetően a tisztogatásoknak a szovjet vezérkaron belül). -
bgabor #8989 Nem meglepő, a tankos rész teljesen alfa állapotban lett kiadva, ezt a rengeteg bug és a kemény öt pálya elárulja.
Én félre is raktam a magam részéről, visszamenem repülőzni. A tankos rész egyértelműen verni fogja a WoTot, ez már most világosan látszik, azonban kell még vagy két hónap mire megfelelő állapotban lesz. -
Caterpillar #8988 Valakinek van tapasztalata a prém Pz III -al? Az a hurkatöltő az elején meg a HEAT a 81mm -es átütéssel nem túl bizalomgerjesztő Kv-1 ellen, az ACBC meg 45mm... Lényegében egy tornyos StuG A 1.0-val nagyobb BR -rel.
-
PiciPanzer #8987 Mondjuk én szerencsés helyzetben vagyok, mert sem a repülőkhöz sem a tankokhoz nem értek, igy inkább megpróbálok a játékhoz érteni. -
PiciPanzer #8986 Ha valóságot akarsz épits időgépet. Egy játéknak megvannak a maga szabályai, ha tudsz ezekhez alkalmazkodni, akkor sikeres leszel benne, ha nem akkor nem. Ez teljesen független attól, hogy melyik nemzettel játszol.
Ennyi.
Ha nem tetszik akkor meg ne sird teli itt a fórumot, hanem töröld le a picsába. -
Caterpillar #8985 Tudom én jól, de ha "szakértő" akkor ilyen elírásokat nem enged meg magának, elvégre óriási a különbség... :) -
gstup #8984 Lehet a HEAT-re gondolt.Nem feltétlen a HE-re. -
Caterpillar #8983 HE -vel tankot lőni becsülendő igyekezetre vall, csak nem érdemes... 
Használj olyan lőszert ami páncélosok ellen van. -
Itt is van p2p .
Más :
hihihehehe frusztráltságának azért van némi alapja , a DM szerintem még elég bugos vagy nem rendelkezik minden bent lévő tanknak teljes DM-el ( pl SU-122 jobb hátsó részét meglövöm oldalról APRC-el erre kiírja hogy gunner halt meg modul sérülés meg nuku...wút ? :D és még lehetne sorolni a furcsaságokat).
Ez van , még nagyon béta. Idővel majd reszelnek rajta. -
hihihehehe #8981 Bocsánat. Lehet kicsit túlkaptam a dolgot, de azt hiszem érthető a részemről, ha azt mondom, hogy én teljes mértékbe megpróbáltam kellő óvatossággal támadni az oroszokra, de ez fölösleges volt.
Stug-al mentem. Fullon megvan, lőszer High explosive. Találtam egy fasza helyet amire rálátok a bázisra.
Látom jön egy t28-as faszán oldalba kaptam. Az ürge nem reagálja kapott még egyet oldalba. Hit, de semmi. Beér a bázisra megfordul és szemből kilő, de nem a pilot KO, hanem felrobbantam. Ezek után ne legyek ideges?
Utána respawn odamegyek megint és újra ugyanez, hiába lövöm baszik rá, 1 lövés és robbantam.
Komolyan emberek, ennek olyan sok köze van a valósághoz?
Tisztázzunk valamit. A WoT rohadtul nem fogott meg engem, alig játszottam vele. Nem vagyok német imádó szinte az összes nemzettel repülök főleg az amcsikkal. Elismerem nem vagyok annyira otthon tankokba, mint a repülőkbe. De, hogy ne csak németeket mondjak:
F8F-1-el ha megyek kicsit elkap az ideg, hogy a YAK-9 már 4000 méteren jár mikor én még az egyébként emelkedésben recordokat tartó Bearcat-el 3000-nél járok. (PC-m gyors és én gyorsan játékba tudok lendülni).
Szóval oroszok motorisztika terén is jobbak még az amcsi gépeknél is. És nem kell a rizsa akárhányszor megyek mindig ez van. -
Zero 7th #8980 A WoT ápdétje torrent alapú, ha jól tudom, ez meg nem. Egymillió siemkától gyorsan lenn van bármi. -
vajakos21 #8979 Amelyik tankal nem megy, vagy rosszul balanceolt ellenfele van,azt nem kell eröltetni.T50 eket kihagytam,pz38, majd ,F2.Nincs gond.Hogy egy orosz jàtékban orosz felé hajlanak nem meglepö még ha zavaró is.Ahogy repesnél se nagyon mennek normál módban ruszki ellen ,itt is majd eventezés lesz.Tegnap nêztem ki ellen lehet normálisan menni ger géppel.80% us- uk 20 % ru ra szavazott.( más kérdés hogy gazsiék a ru- gert nyomatjàk folyamatosan,valszeg a hazai közösség kedvéért) -
Pettersson #8978 ezt a "soon(TM)-t" lassan átlehet írni, ha már olyan földi halandó, mint én is játszhatok... :) -
bgabor #8977 Mennyiségben persze, mindig is, de minőségben nem hiszem, oda 41 túl korai dátum. Az inkább 44 felé történt meg. -
gstup #8976 Mind a repülőknél és a tankoknál is szerintem a német gépekkel a legnehezebb érvényesülni.De ha valaki belejön akkor onnantól kezdve pusztító tud lenni.Az orosz dolgokhoz nem kell akkora "szaktudás".És a tankokra kitérve.Minden tankot ki lehet szedni 1 lövéssel.Csak tudni kell hogy mi a gyenge pontja.Talán a német tankoknál egy picit nehezebb hogy több a gyenge pontja mint az orosznak.