37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Sith
    Természetesen nem egyedül kell ellátni az 5 ember feladatát viszont kicsit másképp meg lehet oldani OFP, RO megoldotta (igen tudom más kategória)
    Nem azt mondom hogy töltőnek vagy rádiósnak is kell ülnie a tankban, de egy parancsnok, lövész, vezető, simán beférne. (ahogy a távcső és a periszkóp nézet is, igazából azt várom sim be mikor pakolják bele a manuális váltást)
    Szerintem a RB nehézségi szintjét kéne kicsit feljebb tolni és a "szimulátort" jócskán megemelni, jelenleg köszönő viszonyban sincs a repülős rész szimulátor részével (és még az sem a szimulátorok csúcsa persze)
    Itt viszont bejön az hogy ez egy tömegjáték random emberekkel, én se örülnék ha beülne mögém egy Vér István lövésznek vagy ne adj isten sofőrnek.
  • Jeffjohnson
    Nekem azzal van problémám, hogy nem tudok úgy elrejtőzni, hogy az ellen ne vegyen észre, mivel a gép auto spottol neki.
  • Gottfried
    Már sokszor leírtam de úgy látszik nem elégszer.Egy tankban 4-5 fős személyzet van.(többnyire)
    Itt egy ember ül a gép előtt.Ne akarjatok már olyan sim módot hogy egyedül kelljen 5 ember feladatát ellátni mert az még véletlenül sem lesz realisztikus,legfeljebb kurva nehéz.Figyelni,célt megjelölni,sebességet váltani,célozni,rádióban kiabálni,stb.
  • Gabhess
    köszi a válaszokat
  • PiciPanzer
    Bár benne van CBT is, igy lehet, hogy nem releváns, bocsi.
  • PiciPanzer
    Farmolni talán Tier IV első tankjaival érdemes ott a legjobb a reward szorzó, bár lehet a javitás meg már jóval drágább. Az biztos, hogy prém fiókkal biztos nincs gond az ezüsttel.
    Ja, az előző képen prémes bevételek vannak, full SB.
  • PiciPanzer
    Ez alapján tudsz számolni átlagot, ha az értékeket elsztod a csaták számával:

• Glo
    Változó, de pluszos köröket lehet nyomni. Olyan 2000 RP meg 20.000 SL átlag.
  • Gabhess
    mi az átlag lové és xp hozam rb ben és sb ben? tier4 és tier 5 el?
  • Jeffjohnson
    Igen, pont ez a lényege, hogy észre kell venni, különben minek van a simulator mód ha a gép veszi észre helyettünk. Ennek kellene a "legnehezebb", legreálisabb játékmódnak lennie. Most csak kb. annyi a különbség, hogy a nevek nem látszanak...

Összehasonlítva a repülős résszel itt nincs sok különbség az RB, meg a SB között. Ha meg vagyok olyan ügyes, hogy egy bokorba elbújok akkor ne a gép vegyen már észre. RO-ban jól működött ez és feelinges volt az egész, itt meg killcam meg minden egyéb segítség van egy olyan játékmódban, amit simulatornak hívnak.
  • Glo
    Ezért szoktam hagyni hadd égjen :D
    Ha eloltja kap még egyet. Az ai viszont csendben leég, az RP meg csak jön és jön..
  • Glo
    Ehhez előbb észre kéne venni. És egy bokorban vagy árokban kuksoló tankot az életben nem veszel észre 2km-ről.

Malarki #9479-es ötlete viszont tetszik. Nagyjából így van ez most is, csak azt jelzi a minimapon amit a parancsnok lát. Amúgy működik a visibility meg a keen vision is úgy ahogy, mert mikor Kurskon rongyolok hátul keresztbe akkor csak pár harckocsit mutat, mikor odafordulok a toronnyal akkor felvillan minden tüzérség, meg az összes ellen is :)
  • Glo
    Tier 4-en már 152mm-es arty lövöldöz, alatta meg 122-es. Valszeg ezért.
  • Jeffjohnson
    Minimapos ötletem nekem az lenne, hogy ha meglátod az ellent ráviszed a célkeresztet és mondjuk "T" betűvel tudom jelenteni és akkor látszik hol van de csak a pozíció a minimapon utána majd csak akkor ha valaki újra jelenti. Így csak akkor látszana ha ténylegesen látja is valaki.
  • Dagohun74
    Na ez se lesz semmi.
    https://www.youtube.com/watch?v=WAP_w3bHzeg
  • Gabhess
    ez határozottan jó közelítés ..:))
  • Malarki
    Ha már ötletelünk, én valahogy így oldanám meg a minimap kérdést(persze csak SB-n, a többi maradhatna így ahogy most van): a parancsnoknak van egy képessége, amitől függ, hogy milyen távolságból, meg milyen hamar veszi észre az ellenséget. Ha észreveszi, akkor az megjelenik a minimapon, és ameddig "rálát", addig mutatja is a mozgását. Ha nem lát rá, akkor az utolsó ismert pozíciója maradt megjelölve a térképen. Ez szerintem elég reális és elég játékosbarát is lenne. Mert nyilván, ha látok egy ellenséget, akkor azt lerádiózom a társaknak, hogy hol van, merre halad. De ha el is tűnik előlem, azért nem felejtem el, hogy hol láttam utoljára.
  • Pettersson
    ami nekem picit zavaró, az-az, hogy néha-néha 1-1 fa, milyen komoly károsodást tud okozni, még akkor is, ha nem nagy sebességgel megyek nekik.. :/
  • Dagohun74
    Egyébként a minimapos dolgot úgy oldanám meg hogy,mikor nézelődők a parancsnokkal és meglát valakit mert ugye van neki ám skillje a távolba nézéshez akkor kiabálna pl.: Enemy spotted vagy hasonló és mindenkiek jelezné a térképen. És ha elsiklasz felette 1-2 másodperc múlva eltüne, de amíg rajta tartod a szemed addig jelezné a minimap.
  • Dagohun74
    azért annyira nem néha két lövés is kell nekik.
  • PiciPanzer
    Illetve ha 1-1 lövéssel kiszedek n ellenfelet, sokkal kevesebb pontot kapok mintha mindezt pl. 3-3 lövéssel teszem. Pedig az első esetben vagyok hatékonyabb, hasznosabb a csapat többi tagjának egészségére nézve is.
  • PiciPanzer
    Amin nagyon kellene változtatni szerintem, csodálkozom, hogy még senki nem hozta fel, az az AI tankok kilövésének jutalmazása. Szerintem erős tulzás az érte járó xp.
  • Gabhess
    azért a géppuskahangok adnának egy kis plusz harctéri érzést..:)
  • Pettersson
    köszi a válaszokat! ;)
  • vajakos21
    Amit kiszedek ágyuval,azt nem fogom géppityuzni ( tehergk,aa) Hacsak nem szétszort gyalogság,mint Mozdokon a híd mellett táborozó emberkék,akik a kis puskájukkal lödöznek aa repülőre.Esetleg adhatnak nekik páncéltörőt,hogy izgalmas legyen :-)
  • PiciPanzer
    Ai artykon szerintem erősitettek CBT-óta. Engem is szedett ki tübbször, tier 4-ben.
  • vajakos21
    A géppuska ami semmire nem jó.Gyalogság nélkül.+1 Glo nak.Jelzés nélkül az elsö percben mondenki beásná magát aztán várna.Ha beraknák a cockpit nézetet a soförnek,hogy csak onnan vezethess prizmából ,már az is levenne pár játékost.AF en is kegyetlen a spot,pedig nincs se fa se fű, max felhö.
    Arty nem zavar.Talán egyszer szedtek ki.Érdekes hogy kurszkon két egymás utàni meccsen a fix arty kapott ki menetböl.
  • bgabor
    Úgy hallottam lesznek majd, igen. Plusz ugye a légvédelmi teherautókat és a személyzetüket is le lehet majd kaszánlni vele.
  • Gabhess
    van róla infód mire lehet lőni majd? esetleg kampányrészben lesznek gyalogosok vagy ilyesmi?
  • bgabor
    Később működtethetők lesznek a géppuskák a tankokban. A koax és a hull géppuska is. Azokhoz vannak.
  • Ry0K3N
    Pz3-ast oldalbadurrantottam vele egyszer KV1-el. Darabokra robbant. De a stug3 seggét már nem vitte át 4-ből egyszer sem.
  • Gabhess
    arról tud valaki a legénység néhány tagjánál lehet fejleszteni a géppuskát.. ez milyen célt is szolgálna játék közben?
  • Glo
    Nem jobb, az egy repeszgránát. Haszna kb semmi a játékban. Max ha lenne benne gyalogság :)
  • bgabor
    Shrapnel. Gyalogság és hasonlók ellen, amik nincsenek a játékban. :D Nem fog neked kelleni.
  • Garakx
    Olyasmi lenne jah csak inkább úgy kellene, hogy ha vki kiszúrja akkor feltűnne de ennyi. Aztán ha vki megint kiszúrja akkor megint mutatná csak éppen ott ahol látta. Nem a mozgását mutatná nah.
  • Glo
    A minimapnak van értelme. Gondoljatok bele mekkora sunnyogásos kemp-fesztté alakulna a dolog. Így legalább mutatja a bokorban kempelőket is. Egy 5x5 km-es pályán minimap nélkül keresgélhetnéd az ellent Sim-ben. Azt se tudnád merre indulj, ha meglapul valami árokban (Karelia-n mondjuk).

Még így is nehéz kiszúrni őket sokszor, hogy tudod kb merre kéne lennie meg milyen messze.

Az arty-t meg megritkították, már nicns folyamatos dörgés a csatatéren. 2 percenként tudsz hívni egyet. Heavy-vel ha 1v1-ben vagy egy meddel akkor ha túlélted a csapást (márpedig túl szokta élni) utána ha nem vagy béna becsomagolod a medet pikk-pakk. Főleg hogy állnak egy helyben a folyamatos cirkálás helyett :)
  • Pettersson
    T-34 1940 L11-nél van egy olyan lőszer, hogy: Sh-354T ez egész pontosan milyen és mitől lehet jobb, mint a többi?
  • Glo
    Ja, akkor valóban nem. Egy Pumást vertem le kettőből így, nem tudom valami fura neve volt, még bocsánatot is kértem tőle :)

Akkor Neked írogattam valami hülye karakterekkel, mert valamiért angol billentyűzettel írtam ingame.. Olyan sokan vagyunk, nem tudom ezt megjegyezni :)) De a T-34-57 elég ütős kis dög.
  • MitsuMishi
    Ezzel a minimappal szerintem a rádiót akarták lemodellezni. Míg az alapötlettel egyetértek, ugyanakkor ebben a formában szerintem se megfelelő. Szerintem csak akkor kéne minimapon megjeleníteni a tankot, hogyha sérülést okozott neki egy szövetséges tank pl.
  • Garakx
    Figyelmeztetés? Halloma hangot oké. De amint az 1. gránát becsapódik onnan... :)
    Minimappal viszont maximáűlisan egyet értek. Elég lenne ha tudnád te hol vagy meg a célpont. A meg a B :)