War Thunder: Ground Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nyilván nem Ukrán méretekben, de a hazai mangánérc kitermelés, (akárcsak a bauxit, amit akkoriban meg itthon nem nagyon tudtak feldolgozni) ment a németekhez, meg német tõkével nyíltak a bányák is a 30-as évek közepén. (addig meg meneküli próbáltak a hazai bányászatból)
Hiába volt a magyar mangán készlet nagyjából tizede a legnagyobb ukrán készletnek (tény van nekik jópár-jó nagy), de Úrkútról is túlnyomórészt német cégek vitték az ércet.
Lényegében az akkori érctartalom ma már kuriózumnak számít, ami itthon volt, manapság kevesebbel is jövedelmezõen lehet/ne termelni.
Az orosz átírás az teljesen jogos, elvileg van pontos átírási könyv a témában (földrajzon ajánlgatták nekünk (Zaporizzsja és még sorolhatnám)), ám eléggé kikopott a köztudatból az átkos korszak ilyen vívmánya.
Németek meg nem bírtak rendes hadigazdaságot összehozni a szövetségeseikkel karöltve, licensz problémák, bizalmatlanság (jogosan), lenézés...(ahogy én látom), manapság USA ebbõl a hibából tanulva szívesen látja el szövetségeseit saját haditechnika/know-how dolgokkal. Igyekeznek korszerû szövetségesi kört kialakítani, minden szempontból. Ez a németeknél nagyon hiányzott.
OFF
Csak a humor kedvéért😊
A How I Met Your Motherben Barney meg van gyõzõdve arról hogy sok kisebbség ilyen mitikus lény. Hát itthon a zsidók is azok. Ha nem jön a számla azért, ha jön akkor meg azért😊 Ha viszik a németek a fémet azért, ha nem azért😊 Szóval továbbra is jót tudok derülni a Rnégygháromr kolléga hozzászólásán.
ON
Azért a játékkal is nagy reményeim vannak, kis köpenyes pz IV😊 a skyrim grafikával😊 best thing evör' ahhahahahaha de jó lesz😊
Viel Feind, viel Ehr! - Crusader Kings II magyarítás: http://paradoxfan.blogspot.hu/2014/04/crusader-kings-ii-magyaritas-08e.html
Jövõ hét második hullám aztán a következõ már a karácsonyi open béta hét 😄
Sajnos bármennyire is szeretném, hogy ebbéli vágyaid (vágyaink) teljesüljenek, én úgy látom, hogy erre már kicsi az esély...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
<#nevetes1>#nevetes1>
Egyébként csalódtam benned Cifu! Ilyen slendrián fordítással publikálni! <#schmoll2>#schmoll2>
Forrás (de ha forgattál már Számvéber könyvet, akkor mindben így írja)
A középiskolai fémipari tananyagban pedig az acél ötvözésének ismertetése nyilván annyira slendrián, hogy homlokegyenest ellentmond a valóságnak.
Örülök annak, hogy lezártad, és inkább nem feszegeted tovább a dolgot, mielõtt kiderülne, hogy véletlenül semmiben sincs igazad...
"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."
Én nem vagyok hivatalos szerv, de elég sok esetben vetettem össze haditechnikai és ûrkutatási szócikkeket más forrásokkal, és a tapasztalataim többségében pozitívak. Nem mellesleg már hosszú ideje a Wiki-nél is elõírás, hogy a leírt dolgokhoz forrásmegjelölés kell. A haditechnikai szócikkek egy igencsak jó részénél pedig nagyon komoly forrásmegjelölések találhatóak.
Az adott, belinkelt Panther szócikknél is...
És az még mindig ISU és nem Iszu
Attól tartok tévedsz. Az Isu az angol átírás, az ISzU a magyar átírás ciril betûröl. Amikor cikkeket kezdtem publikálni, belebotlottam jópár olyan kritikába, hogy az angol átírást használtam. Holott ez hibás, van nekünk egy anyanyelvük, és azért az orosz nyelv átírása erre bizony így mûködik.
A Su- az SzU-, az ISU- az ISzU-, az IS az ISz vagy JSz helyesebben. Utóbbi ugyebár azért, mert a harckocsit is Joszip Sztálin-ról nevezték el, és gondolom Sztálint te sem Stalin-nak írod.
Nyugodtan keress rá a SzU-, ISzU, JSz, ZiSZ- és többi szavakra, a következtetés levonását rád hagyom.
Gondolkozz acélminõségromlást ötvözõ anyagok kihagyására hivatkozva magyarázni a butaság...aki valamilyen szinten jártas kémiában egybõl megmondja neked hogy ez hülyeség hiszen konkrétan akkor jóhogy nem esett szét a német tank mint egy skatulya...
Fémipari szakközépiskolában tanultam, éretségin a vas-vaskarbid állapotábráról kellett felelnem. Ha hülyeség volna, én is félresöpörném, de az anyagismereti és fémipari tanulmányaim mást mondanak.
Romlott a minõség mert a gyár és a gyártástechnológia volt hiányos ötvözõanyaghiány az csak zsidó propaganda...
Hogy jön ide a zsidó dolog?
Magyaroktól is vagon számra hordták kifelé az ötvözõanyagot meg az ukránoktól is....
Magyarországon nem nagyon volt komoly króm-, nikkel-, molibdén- vagy mangán bányászat. Ukrajna valóban nagyon komoly forrás volt, de ugye Ukrajna bányászatilag aktív területeit már 1944 tavaszára elfoglalták, és 1944 augusztusára egész Ukrajnát már a szovjetek uralták...
De akkor már azt is, hogy a szövetségesek valójában elsõ sorban a létszámfölénynek és a légifölénynek köszönhették azt, hogy legyûrték a német hadigépezetet.
Nyílván kell egy határt húzni ennek, hiszen ez akkor is egy játék, amely elsõ sorban a szórakoztatásra törekszik. Azt meg annyira nem szeretik az emberek, ha esélytelen csatába kerülnek folyton folyvást...
De ezt a játékba nem kell implementálni.
Ezzel az a baj, hogy az idézett részeknek van forrásmegjelölése. Sokan megvetik a Wikipédiát, pedig már évek óta messze van (legalábbis az angol nyelvû Wiki) attól a szinttõl, hogy csak úgy félre lehessen söpörni. Egy-egy szócikknél lehetnek ostobaságok, ám ettõl még leírni a Wiki-t, mint forrást, eléggé fura dolog. Fõleg, hogy haditechnika terén a szócikkek jó része tapasztalatom szerint igencsak korrekt.
Tény hogy a németek nyersanyaghiánnyal küzködtek és sok helyen nem csak az acélminõséggel volt a gond hanem a heggesztés minõségével is ami magyarázza a páncélszakadást illesztések közelében.
Te azt mondtad, hogy "Nem a páncélzat minõségével volt a gond". Én erre adtam ellenpéldákat, forrásmegjelöléssel. A Panther tornyát félresöpröd, hogy ISzU-152 találta el. A Pz.IV frontpáncélzatára mi a magyarázat akkor?
Én forrásmegjelöléseket hoztam, hogy mibõl gondolom azt, amit állítottam. Nem csak egy Wikipédiát hoztam fel, hanem több, különféle forrást, amelyek eléggé hitelesnek minõsülõ könyvekre támaszkodnak.
Ha meg akarsz cáfolni, légyszíves viszont is ezen a szinten tedd.
Amúgy érdekes, hogy a szovjet öntött tornyok láthatóan pont ilyen ridegek voltak, mint a képen darabokra szakadt Párduc, de amíg volt elég ötvözõ az acélban, addig a hengerelés miatt a német páncélzat klasszisokkal erõsebb volt azonos vastagságon. Tovább tartott, és drágábban lehetett gyártani, de megérte.

Egy Panther tornya egy BSz-3 pct. löveg találata után, lehet látni, hogy a páncélzat "beszakadt", vagyis gyatra minõségû (feltehetõen gyengén ötvözött) acélból készült

1944 júniusa után Hitler beleegyezett, hogy a STuG-ok, és harckocsik hátsó páncélzatát gyengébb minõségû acélból gyártsák, hogy a frontoldali páncélzat számára maradjon elég ötvözõ. Ahogy ennek a Pz.IV.-esnek a front páncélzatán is látni, ettõl függetlenül a végén már a front páncélzathoz sem jutott...
Egy másik idézet:
...As a result, the molybdenum content in thick armor plate fell from a high of about 0.55 percent in 1943 to 0.25 percent in mid-1944 to none at all in 1945, leading to declining shock properties in the Panther's armor. In combination with declining industrial quality control in the quenching process, the Panther's armor was flawed, losing resistance. By some estimates, as much as half of the Panther armor was flawed, losing about 10 to 20 percent of its effectiveness.
Forrás: Zaloga: Osprey Duel: "Panther Vs Sherman - Battle of the Bulge 1944"
A képek és az idézet forrása
Panther @ Wiki
The quality of AFV production armor suffered, though. The loss of nickel and molybdenum supplies was critical, and they could only compensate successfully on a proportion of the plate delivered, due to the finicky and troublesome interrupted-quench system, wherein plates were hoisted in and out and back into huge quench pools, with timing to the nearest second...
...Difficulties with armor production led to hull front, sides, and rear of the Nashorn/Hummel and possibly Wespe to be plain mild steel, according to Guderian's memoirs.
Forrás
(Mindkét forrásban szerepel, hogy ezek mi alapján mentek).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.
Hoppá és nem azt válaszolja, hogy nem lesz ilyen mód hanem, hogy nem lesz napszak váltás 1-2 órás menetben LoL 😊
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/85052-qa-session-closed-beta-for-ground-forces/
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/85079-qa-session-upcoming-ground-forces/
Zuhanó repülőn soha nincs ateista..
WoT: Nishizumi77
Ez egyben azt is jelenti, hogy az 1944 tavasza után gyártott német harckocsik páncélzata egyre gyatrább minõséget képviseltek, és ez által egyre kisebb védelmet tudtak nyújtani.
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
De azt Arcade-on többnyire ki is használom.
Kéthetente 1-2 órára benézek és megyek bombázni ezerrel.
Úgy fest azóta se változott a játék képe Ground pályákon, ha gyõzni akarok magamnak kell kiszedni a végsõ célpontokat. A végjátékok érdekesek amikor már csak 2-3 cél marad fõleg hajóknál durva. 1 hajó 1 gép.
Nyílegyenesen kamikaze rá a hajókra 700+ al de mivel ilyenkor többnyire már 3-4 en is rajtam vannak a fordulózást már se a Peshkaval se a Yer2 vel nem érem meg. Ilyenkor jól jön a sok slot és a gyõzelemért járó + lé. 2 Vadász és 5 Bomber slot van beélesítve 😄
HB-n tényleg elég 2 is. FRB nekem egérrel kínai. Nem is nagyon próbáltam...
Pl nekem így volt most Japánoknál
B5N2; A6M3, lvl 8as Ki-61; D3A1; A6M3 mod22; A6M2; Ki-45
Ezek közül a 2 A6M3asomnak van a legjobb legénysége érthetõ okokból, mivel ez a 2 a legjobb és velük megyek a legtöbbet.
De most hogy lettek új gépek így változott:
B5N2; A6M3, lvl 11es Ki-61; D3A1; A6M3 mod22; A6M5; Ki-102
A kicsit lemaradott A6M2 helyére ment az új M5ös és most ez lesz elsõsorban használva és így behozza a lemaradását. ( ugyanez vonatkozik a Ki-61re bár ezért a gépért egyáltalán nem vagyok odáig de muszáj tolni mert 1.37tõl ugye más lesz a rendszer)
Szerintem így lesz:
Ha mondjuk van 7 slotod repülõsbe akkor a tankosba is megmaradnak ezek, betehetsz 7db tankot és nem kell megint unlockolni õket silverért meg goldért.
Ha meg közös csata módba játszunk ahol repülõk és tankok is vannak ott meg a slotjainkba azt teszünk be amit akarunk.
I have 8 crew slots for the germans.
Can I fly 5 planes and drive 3 tanks or do I need to buy additional slots for the tanks?
A:
Most likely you will not have to buy additional slots and your assumption is right
Szerencsére nem kell külön slotokat venni tankoknál mert közös lesz, ez jó hír nem kell erre goldot költeni.
Tank crew will be different with different skills, just sharing the slot
Ott lesznek az M46,47,48as pattonok meg ki tudja, lehet hogy tudnak helyet szorítani egy M103nak de az nagyon határeset az év limit miatt, majd meglátjuk.
A mozgékonyság meg nagy elõny, egy egyszerû Sherman is ki tudja szedni a JTt ha mellé/mögé tud menni.
A közös csatákról meg nem is beszélve ahol repülõk is lesznek, oda nagyobb életbiztosítás egy kisebb gyors tank amit nehezebben tudnak lebombázni.
Historicalba meg biztos limitálva lesz tehát Tigrisbõl Párducból max lesz 2-4 db a többi meg panzer 4 és stug lesz, és így meg lehet oldani hogy fair legyen de ez nagyon a jövõ zenéje mert ugye alapból csak AB lesz.
Ezért is hoztam fel az USA treet is, mert õk ugye más doktrínát alkalmaztak és egyáltalán nem is volt heavy tankjuk rendszeresítve max csak 1db lehetne a Pershing mert ugye elõször heavynek volt titulálva propaganda célból de az se heavy igazából. USA egyáltalán nem tudna párt találni az orosz német heavykhez mert nincs de nem is kell mert ez nem wot.
"Ahogy azzal is tisztában vagyunk, hogy a németek 1945 után majdnem két évtizedig nem gyártottak harckocsit... "
Ez tiszta, ezért nincs Német, Japán 20as szintû gép. Berakhatnák a Ho 229et vagy a blueprint me 262 HG IIIt de nem tették.
Ahogy azzal is tisztában vagyunk, hogy a németek 1945 után majdnem két évtizedig nem gyártottak harckocsit...