War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sherman0070
szerintetek lesz valaki innen aki felkel hajnali háromkor hogy "teszteljen" egy kicsit? 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

40 millió játékos! 😄

Bele se merek gondolni hogy hány Wittmann lehet.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Sherman0070
Hát írd be mondjuk a WOT játékos keresõjébe pl. a Sherman nevet már a listán az elsõ oldalon a 25-bõl több mint 10-en nulla csatával rendelkeznek szóval egy kicsit gyanús 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Tisztában voltam vele igen.És azzal is hogy volt benne random,és itt nem csak a spotról beszélek.

Néha úgy mûködik ahogy le van írva, de volt már hogy 20m-re elõttem dörrent el egy ágyú és csak akkor vettem észre a bokorban csücsülõ 4 méter magas Jagdtigert, meg olyan is volt már, hogy a fasor mentén elõretörõ Ob. 704 a mellettem álló Tiger II elõtti fát kidöntötte, tüzelt, és csak utána láttuk meg. 4 tankunk állt egy halomban, és csak kb. 10 méterrõl láttuk meg a mozgó páncélvadászt. És ezt nem lehet rám, meg a gépemre fogni, mert 4-bõl senki se látta.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Mi nem mûködött úgy? Tisztában vagy vele mi, milyen formában, hogyan befolyásolja a látótávot, a tank észlelési távolságát (mitõl függ, hogy te látsz-e valakit, vagy hogy téged látnak-e)? Ha nem úgy mûködik, akkor egy jó játékos, hogy tud jó spottal eldönteni egy meccset? Random?
Igen, ez egy kicsit erõs megjegyzés volt, de néha jól is mûködik.

"úgy mûködik ahogy az le van írva" Mikor utoljára játszottam vele,hiába volt leírva akkor sem úgy mûködött...

Kár a WOT-nál a sport renszert szidni, összetett rendszer, ha megérted a mûködését ki tudod használni, sikereket érhetsz el, úgy mûködik ahogy az le van írva (viszont az igaz, hogy sok minden befolyásolja a mûködését), vannak sokan akik csatákat döntenek el azzal, hogy jó helyrõl spotolnak (ha jól rémlik Lammaer is pl). Az más kérdés, hogy ha ez neked ez a fajta játékmód nem jön be, akkor nem kell erõltetni, hamarosan itt az alternatíva, teljesen más megoldással mint a konkurencia, valószínûleg neked (és azoknak akik csalódtak a WOT-ban) ez lesz a favorit.
Az viszont tény, hogy hiába szidják sokan a WOT/WG-t, még most is emelkedik a játékos állomány, amibõl még mindig dõl a pénz a számlájukra, pár napja 260k player volt online+sorbanállás a belépésnél, erre korábban nem volt példa, tehát van igény erre a típusú játékra is.
Régebben a WoT-os klánunkban próbálkoztunk történelmi csatát összerakni egy sor csatával és céllal, elég jól össze is jött, csak a spot rendszer miatt egy kicsit nehéz volt.

Eleve mindenkinek fel kellett rakni egy historical mod pakkot, ami elvett minden jelölést a tankokról, a zoomolást mindkét irányban korlátozta, tehát a kizoomolt állapotban olyan közelrõl láttad a tankodat, mintha a toronyban ülõ parancsnok lennél, marha nehéz volt meglátni az ellenséges tankokat (német vs. orosz volt, a németeknek egy lõszer nélküli Tiger I prototípust kellett kikísérni a gyárból a kikötõbe 3 pályán át, az oroszoknak meg el kellett foglalni a Tigert, vagy kiirtani a kísérõket). Ennek megfelelõen hellyel-közzel 1942-es felszerelésû tankokkal küzdöttünk.

És ez abban a hitvány játékban is hatalmas élmény és szórakozás volt. Bele se merek gondolni, hogy itt ilyen lesz 😄

Nem ez csak bohockodás foleg hogy a Premium ammo miatt nem éri meg semmi más tankal menni csak gyors autoloaderossal ha nem lenne a játékban az a loszer garantálom hogy nem lennének ilyen csaták mert akkor lenne értelme a nehéz tankoknak is de íg semmit nem érnek. Nem szukséges a átékban semmi tudás mivel ha sima loszerrel nem lotted átt mit csinálsz keresel másik helyet másik célpontot talánn megprobállod kijáccani az ellenfeled nem egyszeruen áttváltasz prémium loszerre és széttlovod vagy ami mégjobb elkezded pufogtatni a kémlelojét amitol ugyan ugy sebzodik mintha a testpáncélt lonéd átt .
Mondja meg nekem valaki mi ebben akkor a tudás? Válassz egy tankot ami jo messzire ellát elég nagy tuzereje van mint gyorsaságban mint sebzésben. Legjobb példa a Hellcat nincs páncéla de nem is kell neki van egy elcseszett rejtozése amilyen magas ahhoz képest tul jol rejtozik. A játékban a spotrendszer nagyon el van cseszve. szerintem ha nem lenne tank alakjuk hanem csak dobozok lennének gyenge pontokkal és életcsíkkal sokann észre sem vennék a kulombséget. És igen megint csak felindultságbol írtam mert nem bírom az ilyet. Majd ha látok replayt ahol nem használnak Prémium loszert és egyforma "tudásu" csapatok kerulnek ossze ahol nincs spotrendszer hanem mindenki lát mindenkit akkor azt mondom hogy kell tudás a játékhoz ( ezt csak azért mondom mert mindenki a Skill el jon ahelyett hogy a szorakozási értéket néznék mivel ez egy játék)
Dolgozott a hiénakutya falka. 😊
Csórikáim meg csak pislogtak odaát.

Hivatalos fórumon nézz utána, hogy tudod elérni a "nightly" szervert.
csaba90
sziasztok!
vásároltam egy tank csomagot, és azt írják, hogy az bekerül a zárt bétába, és érdekelne, hogy tudtok e errõl valamit, hogy hogyan zajlik tovább? küldenek egy e-mailt amiben van link minden, vagy nekem kell kutakodnom valamerre? egyelõre annyit küldtek hogy köszönik a vásárlást 😄

Csaby

Coral Springs
Így kell ezt a játékot játszani. Hatalmas ! <#taps>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

ott nincs semmi extra, tisztában vannak a zárt béta és tesztelés jeletnésével

WoT: Nishizumi77

Coral Springs
Én azt se bánnám ha nem nyitnák ki. Minek ? Ezért a mûsorért ami itt ment tegnapelõtt ? Azt a hivatalos fórumra még fel se mentem. <#levele> <#nevetes2>

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

nope szerda hajnalba lesz nyitva mi idõnk szerint, viszont csütörtök és szombaton 13:00 GMT to 17:00 GMT van az mi idõnk szerint 14-18

WoT: Nishizumi77

Sherman0070
abból a szerda csütörtök péntek szombatból magyar idõ szerint csak szerda és szombat lesz

Coral Springs
Ilyen már jelenleg is van a repülõs részben. Lehet jelenteni az enemy -t, a chat -en pedig kiírja a rendszer az információkat. Sokan használják is, én mondjuk pont nem. Mire lejelenteném az enemy -t addigra már lelõttem. <#nevetes1>

a.carkey
Egyébként 24/24 teszt van, vagy a szokásos: szerda-csütörtök-péntek-szombat?

A medve nem játék.

Ha lesz frb akkor megszûnik minden ilyen gond. Jelölés sem lesz ugye úgyhogy "lerádiózni" sem tudod automatikusan 😊
Most is csak kiabálni tudsz a rádióba h segítség kell amiben még van egy segítség mert a szektort odaírja az üzenet után.
Aztán a csapattársak vagy odamennek és észrevesznek vagy nem 😊

a szakaszok akik meg ténylegesen beszélnek egymással azok folyamatosan tudnak tájékoztatni, hogy ki mit hol csinál még külön program sem kell hozzá mert van beépített is bár szerintem azt nem sokan használják 😄
Szerintem ennyire nem kell belemerülni, szóval nem hiszem hogy még egy complett ACRE is kéne bele, viszont szerintem komoly gondok lesznek a FAC, CAS dolgokkal az elején mindenképpen.(bár ez a spott rendszeren múlik)
bár ha ebben is lesz FRB akkor ott mindenképpen kell rendes célra vezetés 😊

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

[NST]Cifu
Én a lehetõséget említettem, hogy lehet megoldani, hogy most a rácshálós beosztás mekkorára van méretezve (mert egy B2 helyett lehet BC26 is), stb. már részletek kidolgozását jelenti.

Az OFP / ArmA féle jelölés esetében annyi a probléma, hogy a szakasz szintû jelölés alapvetõen gyalogsági, esetleg szárazföldi jármûveknél életképes, itt viszont nem tudod kihagyni a légi egységeket, amik nagyon megkavarják a dolgot.

Hozzáteszem, ez rávilágít egy szép problémára, nevezetesen a különféle hadnemek problémás egymás közötti kommunikációját (az US ARMY, USAF és US NAVY / USMC még a Vietnami háborúban sem rendelkezett egyesített kommunikációval, a légi csapásokat külön rádión kellett jelenteni, mint a tüzérségi csapásokat, a haditengerészettel pedig az US ARMY egységek közvetlenül nem is tudtak kommunikálni. 😊).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Oh no, 2 is down! :-) Hogy imádtam. De levegõbõl nehéz rajta tartani a kurzort mikor épp mindenki rád tüzel :-) A légifölény viszont julcsfontosságú lesz valszeg, mint rendesen is.

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Nem akarok hülyeséget mondani, mert gondolom kisebb pályák lesznek, de most a repülõsben a B2 az szerintem x km2, szóval akár egy teljes falu is lehet.

OFP ben már nem vagyok biztos, de ARMA ban most úgy megy hogy ha messze van akkor koordináta ha közel akkor irány és óra. (csak ugye az ARMA ban kicsit részletesebb a koordináta mint az hogy b2)

+ a szakaszok beszéljenek egymással ne írogassanak 😊
[NST]Cifu
Már elnézést, de gyorsgombokkal simán megoldható volt eddig is ezer más játékban, most hirtelen az OFP-ben rémlik elõször, több, mint tíz évvel ezelötrõl. 😊

Ráviszed a kurzort, mondjuk "report target on radio" gyorsgomb, és megy az automatizált üzenet, hogy "T-34-57 spotted at B2"

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szerintem nem az a félelem elsõ sorban hogy nem tudnak kommunikálni, hanem az hogy majd *asznak kommunikálni és mindenki megy szépen a saját feje után.
Megjegyzem hogy a sport rendszerre kíváncsi leszek, már ha igaz az hogy a tankok nem lesznek ki spottolva a levegõbõl és a földrõl sem automatikusan, akkor marha érdekes lesz, hogy ha egy repülõ áthúz és kiszúr 1-2 tankot a földön. Itt most arra gondolok hogy oké tankból fedezékbõl lehet hogy lesz idõ írogatni hogy hova kell légi csapás, de a repülõben nem biztos hogy lesz idõ írogatni hogy a B2 ben a nagy sziklától jobbra ott csücsül a tigris.

Hogyne lenne, már most is van a meccsbeli játékosok között. Nem is értem, hogy gondolta valaki hogy akkor itt most nem fognak tudni kommunikálni a repülõben és a tankban ülõk. Pláne hogy mint tudjuk Arcadeban egyszerre lehet tankot és repülõt is bevinni.

*rating
Ezt csak úgy lehetne mérsékelni, ha a ladder ligákra lenne bontva. És csak az azonos ligások mehetnének egymás ellen. Ilyen kevés játékos mellett lehetetlen megoldani, még a player ranting nagyobb súlyozásától is ódzkodnak egyelõre, annyit kellene várni. WoWP-ben viszonylag egyszerû volt a dolog, mert mindig csak egy gépet kellett az MM-nek besakkozni. Várakozási idõ zero volt még olyan 3000 user melett is amikor uninstalltam. Na de az hozzá tartozik, ha egy meccs 5 percig tartott ott már idõhúzás ment.
a legtöbb multis játékra igaz, hogy ha ostobákkal vagy körülvéve az bukta, ez sem lesz kivétel de ez ellen nem sokat tehetnek a fejlesztõk, megjegyzem én csak annyit hallottam hogy a repüllõk nem lesznek össze eresztve a tankokkal a megjelenéskor , csak késõbb, a tankoknál a hb frb szintén késik szóval az elején csak arcade lesz, olyat viszont eddig sehol sem hallottam hogy hb ben (majd ha lesz) nem lesznek repüllõk vagy aaa

Boron Power
Ott van pl. a BF4. A légvédelem nagyon OP, és tényleg leszed mindent, de ha egy növény ül bele, akkor vége, akkor az ellenfél légiereje szétlövi a jármûveket.

Majd Dietrich szépen kibújik a kupolán és legéppuskázza nektek a tetves repülõket. Meg lesz ez is oldva 😄
Ja légvédelem, de hát sok játékos nem érti, hogy mi a feladata. Mire kell azt használni amiben éppen ül. Mindegy, csak megoldják valahogy a fejlesztõk.

Sztem elég nagy öngõl lenne, ha pont csak abban a játékmódban NEM lenne az AA ahol nagyobb az esélye hogy több értelmes ember egy oldalra kerül és együttmûködik.

Persze ahogy elnézem Gádzsiékat, õket se zavarja nagyon az hogy néha a saját kapujukba lõnek (ez a CBTs kommunikáció katasztrófális, bár van aki szerint ez nagyságrendekkel jobb mint a WG 😊 )

Persze, ezt írtam már le itt nemeegyszer... szép elgondolás hogy majd a saját AA meg vadászgépek megvédenek az ellenséges csatarepülõktõl amikor feszítek a Tigrisben... csak éppen randomban ez nem fog mûködni, mert ha siemka 500 lesz az AA, akkor már annak is örülhetünk ha nem engem lõ hátba.

A kérdés arra vonatkozott, lesz e kommunikációs lehetõség az egy oldalon lévõ repcsik és tankok közt, erre írtam hogy csodálkoznék ha nem lenne, mert semmi extra nem kell a fejlesztõk részérõl ehhez.

Jeffjohnson
Valaki javítson ki de nem arról volt szó, hogy csak Arcade-ban játszhatnak egy pályán a tankok és repcsik? Csak azért kérdezem mert ha ez így van, akkor az AA egységeket tulajdonképpen nem lesz értelme Arcade-on kívül használni, ami nem a legjobb elgondolás.

Szerintem a földrõl levegõbe kisebb volumenü beleszólás lesz,mert behatároltabbnak tûnik a lefedettség mint fordítva.Vagyis csak a tankoknak tud szerintem védelmet nyújtani.Egyéb földi célok valószínû kiesnek a hatósugarából amit a repülõk látnak csak.Viszont mivel a földi csatatér a 2 repülõraj között található majd nagyobb a valószínûsége,hogy tõlük nagyobb támogatást lehet kérni.Legalábbis ezt szûrtem le a streambõl.

A földrõl a levegõbe az AA jármûvek tudnak beleszólni, akik jobb híján oda is fognak figyelni az égre. A levegõbõl a földre pedig a csatarepülõk lesznek ilyen helyzetben. Ennyi.

Ez szép és jó, csak na. Az átlag játékos( és nem kell a böböböbö wot szöveg, az átlag játékos hülye, akármiben van) nem kommunikál. Majd persze, odafigyel repkedés közben mi megy a talajon? Vagy hohó, megyek a tankommal oda figyelek mi van a fejem felett? Ugyanmár. Én a fejlesztõk helyében az összevont csatát arcade battle-ben nem is engedném, csak a komolyabb játékmódokban ahol( elvileg) értelmesebb jobb játékosok vannak, ott faszán mûködhet,de az átlag egyszeri játékosok között? Hogy egy klasszikust idézzek,,
Jobbra Patton tábornok, balra az angol hadsereg, mögöttünk a saját istenverte tüzérségünk, és a tetejébe még esik is! Csak azt a jót lehet elmondani még, hogy a saját légierõnk, azért nem bombáz minket hülyére, mert esõben nem tud felszállni!"

Nem hiszem hogy az egy csapatban lévõk közt ne lennek meg a kommunikáció, függetlenül attól hogy repülõben vagy tankban vannak.

Fogalmazzunk úgy, hogy hangosan gondolkodok.

Aki vett egy GF packot az ugye bevásárolta magát a CB-ba. És az miért kevésbé elkötelezett a játékkal, aki a novemberi akció során repülõs packot vett esetleg még egy éves elõfizetést is? Vagy azok valószínûleg nem is akarnak tankokkal játszani, sõt mi több nem is tudnának releváns információkat adni a CBT-ben. Marketingbõl egyes.

Úgy érzem, hogy a Gaijin kezd Wargaming-i mélységekbe süllyedni.
Az 1.37-es patch nem a játékosok igényeit tükrözi. Egyszerûen rájuk erõltették a saját - és lássuk be - hibás elképzeléseiket.

Az elmúlt másfél hónapban a kommunikációjuk katasztrófa. Az információkat úgy adják ki, hogy mindig pontosítaniuk, korrigálniuk, magyarázkodniuk kell. Leteszteletlen patchek sokasága a karácsonyi ünnepek alatt. Egy újabb abnormális event sorozat. ... Ha csak ezzel tudják fentartani az érdeklõdést, akkor régen rossz.

Emlékszem azt mondták, hogy 2013-ban indul a GF és 2014-ben a hajós rész. Ha hiteltelenné akarnak válni, szerintem jó úton haladnak.

Nekem elég lett volna annyi: "Elnézést! A GF nem áll még olyan állapotban, hogy kiadjuk akár OB-ra. Valószínûleg 2014 tavasza vagy nyara lesz az indulás."

A CBT ne hívjuk indulásnak. Egy kis korrektséggel tiszteljük már meg azokat a játékosokat, akikbõl meg él a fejlesztõ csapat és ne nézze már õket óvodásoknak. Mert igen sokan nem azok.
Kolléga a Belgrádi múzeumban járt, akit érdekelnek a képek nézelõdhet itt:

http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/92280-adventure-in-belgrade-military-museum/?p=1690351

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

Arra kiváncsi leszek,hogy árkádban ha föld-levegõ csatában leszünk akkor a földi egységek kapcsolatba állhatnak-e a légierõvel és fordítva.És ha igen pl:légicsapást kérni nem tudom milyen eszközzel jelölt célpontra.

Szerintem lenyugodtak a kedélyek, megbeszéltünk mindent, GM felhívására több info nem lessz postolva, nincs fikázás, csendben várjuk az open betát.
Szerintem lassan abba hagyhatjuk egymás szekálását, várjunk türelmemmel majd csak lesz ebbõl is open béta

Nem is neked válaszoltam, de Gabor nem elõször hozta fel ezt a témát.
Coral Springs
Nem az volt itt a lényeg hogy ki mire költi a pénzét, azt leszarom én is meg mindenki. A stílus ahogy a kolléga háborgott azzal volt itt a probléma, ám arról senki sem tehet hogy õ bevásárolja magát a tesztelésbe, dörzsölve a kicsi kezét hogy majd amíg más várja a nyílt bétát õ majd hú de jókat fog játszani. Vajon hány db agysejt kell a closed béta szó értelmezésére ? Egy felnõtt ember viselkedjen felnõtt ember módjára, ne úgy mint egy hisztis tíz éves.