War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mivel a repülés része nem érintett meg, nem néztem még utána, nem igazán értem ezt a rank - battle rating dolgot. A MM szempontjából melyik számít a rank vagy a battle rating?

"A Jagdtiger 128mm-es lövege többé-kevésbé hasonló átütési értékekkel bír, mint a hosszú 88-as."
Inkább kevésbé. A 12,8 cm-es sokkal erõsebb. A legtöbb helyen 860-880 m/s-os csõtorkolati sebességre adnak meg átütést. Ha páncéltörõ lövegként alkalmazzák akkor viszont ez 920 m/s. A Kwk44/K44/Pak44-nek 60°-os (vízszintestõl) lemez ellen 1 km elõnye van, tehát ugyanazt az átütést 1 km-rõl távolabbról tudja mint a Kwk43. De ami lényegesebb, hogy 30°-os lemez ellen még nagyobb az elõnye. Nincs róla adat de kb 100-105 mm-es 30° lemezt üthetett át 1 km-rõl, tehát a T-54-esek homlokpáncélját (uyge a jugó teszten a Kwk43 semmilyen távolságból nem tudta átütni még APCR-el se). Úgyhogy a játékban se fog gondot okozni neki a T-54, legalábbis nem kellene. Lehet hogy a Kwk43-nak se lesz probléma a 100 mm 30° közelrõl, mert ha egyszrû RHA alapú átütés lesz (az eddig leaírtak alapján igen) akkor az erõsen döntött páncélok nem lesznek annyira hatékonyak mint IRL.
Nemigazán.
128mm L/55 APC:
100m----282mm---189mm (Elsõ 50°-ra, második 90°)
128mm L/55 APCBC:
100m----267mm---187mm (Elsõ 50°-ra, második 90°)
128mm L/55 AP:
100m----246mm (Ez is azthiszem 50°-ra vontakozik, de nem vagyok biztos, késõbb még utánnanézek)

[NST]Cifu
A Jagdtiger 128mm-es lövege többé-kevésbé hasonló átütési értékekkel bír, mint a hosszú 88-as.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A fejlesztõk kijelentették, hogy ez csak egy bug, szóval nem kell készpénznek venni.

[NST]Cifu
Akkora nagy problémákat ezeken a képeken nem látok. A Tiger II. és a JagdPanther battle ratingje 6.0, a JSz-2 és a T-44 is nagyobbat kapott ennél.

Ami kínosabb, de szerintem bétás állapot még, hogy a T-54 és a Panther II. egyaránt 7.7-es BT-vel bír, csodálkoznék, ha így maradna...

[NST]Cifu
Arra akartam rámutatni(rosszul😊, hogy a német hadiiparnak nem okozhatott túl nagy problémát az acéllemezek felületi edzése, mert viszonylag egyszerûen a lemezgyártás során megoldható volt inkább az idõ és helyigényes volt.

Az elsõ vita onnan indult ki, hogy mennyiben befolyásolta a német páncélok állapotát az 1944-tõl egyre erõteljesebb ötvözõhiány.

Aztán jött a davidbog és köztemi eszmecsere, amit igazából az váltott ki, hogy egy elemzésben a különféle felületi edzések is bekerültek a paksamétába.

Én emlékeim szerint nem állítottam olyat, hogy alapból a felületi edzéssel (legalábbis a láng- vagy gáz- alapúakkal) komolyabb gondjai lettek volna a németeknek (vagy ilyesmit már legfeljebb 1945-ben tudnék elképzelni), én az ötvözõk hiányán pattogok, és bizonyos felületkezelési eljárásoknál használnak ötvözõket. A baj csak annyi, hog persze az angol terminológia "Face hardened steel" gyûjtõszavával illetik sokszor ezeket, nem részletezve pontosan milyen felületedzési eljárásról beszélünk.

A #4013-ban én is említettem, hogy a német Pz.III-asok amerikai tesztjeinél lángedzett acélpáncélt említenek, viszont azért hoztam ezt a tesztet fel, mert az is látható benne, hogy erõsen ötvözött acélt használtak.

Nemértem, mindenki sír, a developerek is, hogy nincs magas szinten ellenfele a szovjet "modern" páncélosoknak, alaptalanul természetesen. Mindenki elfelejtette a Jagdtiger-t? Félkézzek eljátszadozik az IS-4-el vagy akár bármivel az 50-60-as évekeig elõremenõleg.

Hát high tierben muszáj prototpipusokhoz nyúlniuk mivel ragaszkodnak a f*s IS-4esükhöz ami már valami fétis az oroszoknál (igazából egy hulladék volt), az ellen kell valami.

Azt viszont örömmel látom, hogy egy korábbi kiszivárogtatás óta változott a rank kiosztás. Egy régi táblán a Henschel tornyos Tiger II Rank V volt, aminek semmi esélye nem lenne rank V IS-4 és T-54 ellen, mostani kiszivárgott képen meg már Rank IV oda sokkal jobban illik, szóval a fejlesztõk is belátták, hogy semmi értelme nem volt Rank Vbe ahol nem tud mit kezdeni a vele egy szintûekkel.

Rank 5 végül is a post war cuccok helye, semmi keresnivalója nem volt ott, ha realiszikusak akarnak maradni akkor a mostani kiosztásokkal többé kevésbé rendben vagyok.

T-34 Rank Ibe még mindig overkill, az egy dolog hogy realitásból nézve tényleg oda való, csak mivel ez egy játék, mindenki az easy modot fogja választani, teszten is ez volt, 80% csak T-34 volt egy csatába, izgalmas és változatos.
Mihelyst kivették átmenetileg tesztrõl egybõl élvezetes lett a Rank I.

De viszont ha tényleg ennyire ragaszkodnak a realitáshoz akkor nem fair hogy csak a ruszkiknak kedvezzenek és kerüljenek be kedvezõ helyre, Tiger Iet és Ferdinandot akkor le kéne hozni Rank IVbõl IIIba mivel mind a kettõ 1943as rank IVben meg 44es tankok vannak.

WoT: Nishizumi77

Ulvar
Hm...na csak a WT felé próbáltam egy kicsit szõrszálhasogató lenni, tekintve azt, hogy ígéretükhöz híven csak és kizárólag valós és fizikailag létezõ harci jármûveket tesznek a játékukba, ellenben a WoTal.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Az alváza létezett teljesen mûködõképes állapotba, csak a tornya volt a G verzióról.

Ulvar
Röviden és tömören: Panther II fizikailag nem létezett.

Sherman0070
Azt nem értem ezekben az új képekben hogy mértnem mutatja mennyi játékos van épp fent? Én úgy tudom hogy azt is mutatja.

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Nagyon dióhéjban:
A Panther II tervei a Panther ausf. F elõtt készültek, célja az volt, hogy növeljék az oldalpáncélt mert a D oldala érzékeny volt az AP puskákra, de ezt a problémát megoldották a Panther kötényezésével. A Panther IIbõl egy alváz készült összesen, amire a Panther G tornyát rakták rá, ez egy múzeumban látható is.

A Panther F 1945ös fejlesztés lett volna csak közbejött egy kapitulálás. Az újítás gy új tornyot jelentett a Schmalturmot aminek jobb lett volna a védettsége, eltûnt volna a gyenge pont a lövegpajzs alól, a torony tömege is könnyebb volt mint a régi és gyártása is könnyebb lett vola. Plusz volt rajta távolságmérõ is.

ohh

A T-54 már '46-ban szolgálatba állt...
Ulvar
Miért és a Panther II? Én úgy tudtam hogy a Panther F verzióját hívták Panther II-nek is néha, mert akkora különbségek voltak a korábbi verziókhoz képest. Nem volt külön Panther II típus...vagy valaki javítson ki ha tévedek. Cifu segíts e kérdésben 😄.

T54??? 1951-bõl?? WTF?

Pont azt szúrtam ki én is.
Az a Panther II, az annyira menõ, hogy az valami csoda! 😮
Tegnap kaptunk, 1-2 leaket a tankokkal kapcsolatban.
Tessék nézelõdni:
http://www.flickr.com/photos/116091295@N05/sets/72157640679875084/

ximix
Nem elektróda hanem tekercs rosszul írtam.
ximix
Arra akartam rámutatni(rosszul😊, hogy a német hadiiparnak nem okozhatott túl nagy problémát az acéllemezek felületi edzése, mert viszonylag egyszerûen a lemezgyártás során megoldható volt inkább az idõ és helyigényes volt.
Tehát maga az eljárás az egyszerû a gond, hogy edzés idõhöz kötött ezért csak kapacitásbõvítéssel növelhetõ a darabszám a végterméknél ami helyigényes.

Konkrétan nehezen képzelem el, hogy az indukciós edzést alkalmazták volna acéllemezeken akkoriban, nem tudom inkább a láng hevítéses kemencén lassan átguruló változat elképzelhetõbb számomra, mint xxx KWatt energia elektróda segítségével.

Indukciós hevítési és edzési eljárások
[NST]Cifu
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy értem eme hsz. egészen pontosan mire is válasz, avagy mit cáfol meg...

ximix
Szia Cifu és Davidbog !

A felületi edzést kicsit túl bonyolítottátok .

Kell megfelelõ anyagösszetételû fémlemez(edzhetõ = magas széntartalmú) és egy edzõkemence ami annyit takar, hogy fokozatosan melegíthetõ a megadott hõfokra amit órákon át képes tartani majd fokozatosan visszahûteni.

http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/hokezeles.pdf
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Manapság a legegyszerûbb példa Pl a fémfûrész lapok melyeknek az éle ezért kék színû, vagy a fogaskerekek fogait itt pl két másik kisebb kör alakú vassal letakarják a közepét két oldalról és így csak a fogak edzõdnek meg.
http://youtu.be/tvN8hCt0QYY?t=4m

Tehát a kisebb anyagokat elõtte méretre vágják, feldolgozzák és utána felület edzik a gazdaságosság végett.
A külsõ felület edzett páncéllemezeket meg lángvágóval szabják méretre és vágják ki a nyílásokat vagy és megfelelõ keménységû szerszámmal megmunkálják.

Lemezgyártás bár ez saválló, de hasonló a sima vaslemez is.
http://youtu.be/XQjy6Orc0_Y?t=2m23s

Persze a vastagabb lemezeket nem tekerik fel csak simán ide oda járatják a hengerek között míg megfelelõ vastag nem lesz és itt ha megfelelõ kialakítású az üzem lehet egybõl felület edzeni tábla lemezeket akár hulladékhõvel is.
A vasúti sín
http://www.youtube.com/watch?v=w9YRiWIivGI

Vasgyártás

http://www.youtube.com/watch?v=lyMFchx6jbk&list=PLE2FC86744DB4044F

1.
http://dingler.culture.hu-berlin.de/article/pj321/ar321105

2.
http://dingler.culture.hu-berlin.de/article/pj321/ar321109

3.
http://dingler.culture.hu-berlin.de/search?q=Panzer
Ez azért már elég absztrakt megközelítése a témának 😄

Pedig a repülésben is van fedezék, csak ott magassági, sebességi fölénynek hívják, meg felhõnek. Ugyanúgy használják a harckocsik is a sebességüket, a kis profiljukat, a nagy erejû fegyverzetüket, és a terepviszonyokat az elõnyükre.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Pedig az arcade szinte egy FPS szintjén van, igen persze 3d ben mozognak a gépek stb. Viszont a fizika nem igen szól bele, "repülni nem kell tudni".

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Coral Springs
A repülést én nem tudnám fps szinten megközelíteni, ugyanis adott egy légtér ahol a gépek különbözõ magasságokban manõvereznek. Az nem a fedezékek keresésérõl, és a szikla / kövek mögül való leskelõdésrõl szól mint általában egy fps.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Jah,én ugyan így vagyok a repülõs résszel csak ott repülnek nem rohangálnak.Azért várom már ezt.
Eddig összesen 2 térkép van az egész teszthez, a repülõsbõl kiindulva az RB térképek nagyobbak és nyitottabbak lesznek, mint az arcade-osok.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Coral Springs
Ugyan ez, viszont kit érdekel a WoT, kit érdekel a WT AB. Az alább beszúrt videó már a WT RB -t próbálja bemutatni.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Sherman0070
Szerinted a WoT micsoda?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Coral Springs
Nekem eddig ez a tank mûsor egy fps -nek tûnik, csak nem emberekkel rohangálnak hanem vastömbökkel. Ez IRL nem éppen így nézett ki. Rakják ki õket a pusztába egy 10 km² -es térképen, azt hagy szóljon.

alakul 😊
Sherman0070
Hmmm YouTuben 1 órán át volt egy videó amin egy ember felvette hogy MINDEGYIK tank benne van a CBT tech tree-jében. De utána privát videó lett sajna 😞

Sherman0070
Csak engem nem enged be a játék?

http://kotaku.com/multiplayer-like-youve-never-seen-before-1518150596

Így is lehet!

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Az menõ lenne, mert a harmadánál tovább én sem jutottam egyéb családi elfoglaltságok miatt <#taps>(elképesztõ mennyiségû halászlé és bejgli fogyasztása.... <#hehe>)
én 19 questet csináltam meg a 25 bõl anno...lehet most már mi is bekerülünk aki mondjuk a felét vagy a harmadát megcsinálta😛

eNtak videójában az a T-60 valami csoda... Funolásra.
A ZIS30 pedig nagyon jól meg lett csinálva, amikor lõ szinte hátraborul 😄

Remélem 7/24 teszt szerver elérési idõt.

nincs random regisztrált behívó szerintem, vagy változtattak megint valamit..😊

anno teljesíteni kellett egy repülõs küldetést minimum, hogy legyen esélyed bejutni, én errõl tudok + a bevásárlás
Ha az én meghívómat végre kiküldik, akkor már teljesen elégedett leszek. 😊
PLaci
Random(registeredUsers) + All(whoBoughtATankPack)

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

itt 😊

http://online.gaijinent.com/story.php?title=War-Thunder_M4A2-Sherman_Starter-Pack-1
http://online.gaijinent.com/story.php?title=War-Thunder_T-34_Advanced-Pack-1
RatBaG
hol lehet egyáltalán jelentkezni?

Per Aspera Ad Inferi.

csaba90
szerintem semmi, csak több embernek küldenek ki meghívót :/

Csaby

Mégtöbb panaszkodó hozzá nem értõ noobot.
Én a hétfõt várom már nagyon. Kíváncsi vagyok arra a harmadik fázisra. Konkrétan mit is fog takarni.
Hacsak nem akarják ellõni az összes puskaport a 4-es 5-ös szintû tankokkal.