War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért nézd meg a videókat. Qrva messzirõl lehet oneshotolni, ha tudod hol az ellenfél. Hiába látható, ha a bokor mögött egy szikla mögül gurul ki éppenhogy, te nem fogod észrevenni, ha nincs tag a nevével.

A videón az látszik, hogy látja messzirõl a neveket, ráviszi az egeret a dzsindzsa közelébe és egyszer csak zöld-piros x lesz a fehérbõl és onnan tudja, hogy valóban jármûre célzott, nem a sövényre.

Ha a tagelés automatikus, akkor nem lesz értelme scoutolni, ha kézi, mint az új BF-ekben pl, akkor már más.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Az arty nem offmap lesz majd, fizikailag is ott lesznek a pályán, azt ha az ellenség kilõtte õket akkor így jártak, nincs több artyzás a csapatnak abban a körben.

WoT: Nishizumi77

Azért ezt meg lehetne lehetne oldani.
Beállítasz egy saját prioritás sort. Pl: KT, Panther, Tiger, Jpanther, PZIV.
Bemész az eventre és a korábbi csatáid alapján ezek közül valamelyiket besorsolja. Így nem para, hogy limitálva van a KT-k száma és nincs hosszú várakozás sem.
Minden kilõ mindent egy lövéssel és nem ám lassú tankok távolról, a kis versenyzõk már a checkpointoknál gyülekeznek, szóval instant halál a figyelmetlenebbek számára. Igaz volt egy viccesebb fordulat, amikor az ellenfél és én is Stug III-al voltunk és egyikünk sem bírta átütni a másik frontpáncélját, végül egy drága bombázó vetett véget a szenvedésemnek. Amúgy valóban jó a játék, számomra talán jobban bejön, mint a wot.

A light és med tankoknak lesz arty képessége, de ne higgyétek, hogy olyan halálos lesz h aki a körön belül van az megnyekken.. Mondjuk aki komolytalanul veszi azt érhetik meglepetések :))

Amúgy rosszat nem lehet mondani, még említés szinten sem, különben az illetõ búcsúzhat az accountjától. Érdemes elolvasni az NDA-t, ha már elfogadjátok :))

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Gottfried
Köszi a gyors választ!! :)

Szóval ha megveszem a sörmit,akkor automatikusan mehetek.Azt hiszem ennyit megér.:)
Én nagyon szeretem(szerettem) a wotot de a rengeteg random és a még rengetegebb vöröske miatt az utóbbi idõben már közel sem ad olyan élményt mint régebben.Itt a videók alapján úgy tûnik hogy egy kicsit több tudás kell hozzá,jobban oda kell figyelni arra hogy az ember mit csinál.Régen nagy kedvencem volt a PS1-re kiadott PanzerFront nevû játék és itt nagyon sok hasonlóságot látok azzal,természetesen sokkal magasabb színvonalon,mivel az mégis csak egy 15 éves játék.Talán ezért is érdekel annyira a WTGF.Remélem nem csalódom majd. :)

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Ez egyre jobb, mindíg van lejjebb... :D

Nem is én mondtam :))

a scout fogja behívni az offmap artyt (mármint régebben ezt mondták itt)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Coral Springs
A repülõs részben egy jó játékos a low tier géppel halálba tudja szopatni a nagyokat, lásd Buffalo, Ishak, Chaika, stb. Itt a tankoknál ez mennyire fog érvényesülni ? Nem kell ismerni a manõvereket, fogásokat, nincs az a tudás amivel valami elõnyre tudnál szert tenni. Esetleg lehet taktikázni, de ha észrevesznek így is úgy is head on a vége, azt onnantól a vastagabb páncél, erõsebb ágyú gyõz.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

"hát hadd ne nyilatkozzak arról az alpári élményekrõl, amit az utóbbi tesztelések során szereztem...."

Pedig jó lemnne, mert eddig csak azt lehet hallani hogy "szupi-szupi-szupeeeeer :D" a cucc.

Akkor ez aztán fasza egy tanács volt... "A kicsik majd scoutolnak..."

3 opció van létezik, bár az egyik amolyan +1-ként funkciónál.
1. Megveszed ezt a packot, személy szerint én a Shermant venném, mert mégicsak német záló alatt van, meg asszem egy szintel magasabban játszik, ha jól emlékszem. Megvenni érdemes-e? Ha nagyon szeretnéd tolni igen, mivel még kb nyárig biztosan nem látunk Open Beta-t.(ne legyen igazam)
2.Említett kapok eset. Gaijin minden hónapban küld ki beta kódokot, azthiszem ez amolyan random módon megy szóval elég kicsi esélyekkel indul mindenki. Ha megkapod beaktiválod és csekkolod a fórumon mikor lehet felmenni.
+1. Ez mondjuk eddig csak nekem tûnt fel a nívósabb wot-os emberek között.(SilentStalker, mint elsõ példa)Írsz a Gaijin sajtó címére egy nyalósabb emailt, amiben kifejezed, hogy mennyire várod a játékot és szívesen adnál róla feedback-et mondjuk egy blogon vagy egyéb site-on, el kell fogadnod a szabályzatot, hogy nem leak-elhetsz meg képet nem készíthetsz, csak videóanyagot. Én special ezzel a változattal jutottam be<#banplz>

Tanács? Jelenleg az I-es szintû tankokkal lehet játszani, hát hadd ne nyilatkozzak arról az alpári élményekrõl, amit az utóbbi tesztelések során szereztem....
De amint kapunk megint cuki Tigriseket vagy azzal egyenértékût,mint legutóbb minden rendben lesz<#vigyor1>
Zárszóként még megemlítem, hogy nincs Directx 9 támogatás jelenleg sem, de dolgozank rajta, minden héten támogatást kapnak az öregebb modellek is.

Nincs, mivel itt a spot rendszer nem olyan, hogy egyszercsak a semmibõl megjelenik a mezõn egy ISU-152 (vagy kettõ). A tankok modellje akár 2km-rõl is látható, más kérdés, hogy az ikon mikor kerül fel rá.

Gottfried
Üdv ifjúság!(mennyi ismerõs arc a wot fórumról :))

Tudna nekem valaki segíteni hogy hogy lehet bejutni a zárt bétába.Olvastam itt ezt a tank "csomag" vásárlós lehetõséget.Ha megveszem valamelyiket,akkor automatikusan mehetek,vagy akkor is várni kell? Melyiket érdemes inkább megvenni,a T34-et vagy az amcsit? Ha esetleg kapok meghívót,akkor mi a teendõ?(a repülõssel már van accom az ottani zárt béta óta)
(kicsit lehet szájbarágós a segítség,a játékról is szívesen olvasok néhány jó tanácsot azoktól akik már bent vannak,hogy ne legyek ingyen frag az elején :))
Elõre is köszi!

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Amúgynem vagyok járatos a repülõsben, arcadeban eltologattam vagy 5 szintet aztán elég is volt :)

A lényegen sokat nem változtat, biztosan tudni hogy lesz odaát vmi sérthetetlen sztem nem jobb mint az, hogy sanszosan van esélyem hogy én vok a fõnök :D

De majd kiderül, én elvok WOTban is az óriáskerekes MMen (egyszer fenn, egyszer lenn).

Gondolom azért az nem általános hogy minden tank sérthetetlen kötényezéssel van ellátva :D

Van a scoutolásnak valami kézzelfogható rewardja amúgy?

@Szu: nálam be lesz nyomva a "no airplane" opció, meg amúgy se vigasztal ha max csak bámulhatom hogy valakik kilövik az ellenfelet. Abból se xp, se lion :)

Játszottál a WT repülõs részében Eventet? :))

Alap, hogy ha kis géppel mész be, akkor tutira lesz TOP gép is mindkét oldalon. De ott legalább tudod, hogy mi jöhet be maximum, és nem kell azon remegned, hogy jön valami kilõhetetlen cucc.

Ja, és a teszten a Pzgr40-es Pz4 (a kötényes) simán leosztotta a nagyokat, akik lõtték a kötényt, aztán lestek mikor benyeltek 3 lövést míg a Pz4 csak vesztett némi védõburkolatot :))

Amúgy meg nem kötelezõ Eventet menni, lehet menni a sorsolós sima csatát, ahol aztán tényleg az jön szembe amit az MM akar :)

A kicsik majd scoutolnak, a KT-kre meg utaznak majd a repcsik is. =)

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Na igen, ezért írtam hogy "Ha már mehetsz KTvel, miért vinnél PZ4et". A játékosbázis hamar telítõdik, elfogynak a PZ4ek, aztán állhatunk a sorban :)

Kivéve persze ha olyan Opció is van, ahol a PZ4 a toptank, és õ lövöldözhet PZ2-re :)

Csak belegondolva hogy mennyire hisztisek az emberek, nehezen fogják elviselni ezt a dupla vagy semmi beállítást: PZ4 vagyok, toptank, FUN - PZ4 vagyok, lowbie, abszolút szopás.
Simán eltudom képzelni, hogy meccs elején emiatt tömeges kilépések lesznek a kicsik részérõl (fõleg ha jól tudom azért még bünti se jár ha vki elhagyja a csatát mert nem tetszik neki, plusz a tank se fagy be, szóval rögtön próbálhatja újra, hátha most õ lesz a TOP).

A repcsis részben is le vannak korlátozva néha az egységek amik részt vehetnek. Mondjuk itt jól elkülöníthetõ, mert nem akar mindenki B17-el menni, azokat lehet nyugodtan korlátozni mondjuk 2/csatára. Más kérdés, hogy ha van 17 B17 a sorban, akkor valszeg 6-8 percet is kell várnia valamelyiknek, mire bejut. De mehetne mondjuk vadásszal is. Majd meglátjuk mit sorsolnak be.

Ja, meg nem lesz mindenkinek KT-je egybõl, szóval van aki azért fog majd Pz4-el menni, mert a KT-k védelmét akarja élvezni, és nyerni akar. Meg tudni, hogy mi az ami maximum szembe jöhet. Ez az Event fõ lényege.

Persze, ez mindkét irányba igaz, azt nem vitatom.

A lényeg az hogy egyszerûen NEM LEHET a játékot történelemhûre csinálni, mivel a német tankok OP-k voltak, a játékos meg nem hülye hogy szar tankkal menjen ha tudja hogy mehet olyannal is ami OP.

@Rue: tegyük fel hogy egy csatába mehet 2 Királytigris, 4 Tiger I, 6 PZ4 a maradék meg valami light. Ha már mehetsz KTvel, miért vinnél PZ4et? Fõleg a WTben, ahol még HP sincs, tehát egy KT vidáman oneshotol minden kicsit ami szembejön....
Az lenne az egészbõl hogy halomban állnának a KT-k a queueban...

(tipikusan ilyen volt a navyfield: limitálva volt a csatákban a BB-k, CV-k meg az apróságok száma. Amikor megnyilt egy szoba, pikk-pakk feltöltõdtek a BB helyek, az aprónép meg nem akart jönni futófragnek)

ximix
http://www.youtube.com/v/uZTJR4Z5ppo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Megjegyzem hogy még mindig béta szal tesztelgetik stb, a repülõs részben ott van az event játék mod, ahol csak azok a repülõk játszanak amik az adott csatában tényleg ott lehetett.

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

Most is ott van a repülõsben a He-112 B , ami rettenetesen OP egy Csajkával vagy egy akármilyen más rank 1-es dologgal szemben, mégse megy vele szemben. Nem a tier számít, hanem a battle rating. Ez itt most nem jön ki, mert egyszerre 5 féle tank van a tesztben, amit belapátol egy csatába, oszt jónapot, de a teljes trees kiadás nem ilyen lesz.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Eddig is változtattak ha szükség volt rá, a battle tier állítgatásával tudnak majd balancolni, vagy durvább esetben tier besorolás lesz módosítva. Repülõsben is válltozattak prém gépeken nem is olyan régen, pl XP55 tier emelést kapott, mert op volt.
pont ez volt amit mondtál teszten mindenki csak T-34el ment amíg átmenetileg ki nem vették tesztrõl mert senki se akart kiszúrni magával. És az a baj, hogy az egyik csomag amit árulnak abban is egy T-34 van és az rank 1, biztos hogy nem fogják változtatni amit már árulnak.
Ha nem találnak ki sürgõsen valami módot ezeknek a balancolálására akkor ritka nagy szenvedés és unbalance lesz rank 1.

Mondjuk ha nem lenne árkád, nem kéne MM se, meg lenne határozva, hogy mi és mennyi mehetne egy adott csatában és kész, minthogy ez eddig is így volt egy rakat játékban.

Nekem ez K44 L/61 kicsit gyanús. K44 L/61-rõl ha van valami jó féle adatod az jöhet.Mivel nem mindenkit érdekel itt jöhet privátba is vagy a haditechnika topikba. A Pak40 L/61 is jó, (az az AA löveg alapú ami a Stuerer Emil használt).
Balance nélkül csak tökönlõnék magukat... mert onnantól kezdve ha pl az lenne amit te javasolsz, akkor mindenki csak a ferdivel menne, hiszen senki sem akar kiszúrni magával, hogy szándékosan hátrányba kerüljön.

Hát persze, mindkettõn ugyanaz a sebbeség, akkor tényleg nem az L/61-re utal. Kicsit megtévesztett a számozás, mivel a K44 L61 variánsát is tesztelték és azelõtt pont egy ilyen akadt a kezembe.

Dehogy nem, az is az. A Pak81, Pak80, K44, Kwk44, Pak44 mindegyik ugyanazt a 12,8 cm-es lövegcsõvet jeleneti, tehát a ballisztikájuk is ugyanaz. Azonos lövedékek esetén mind ugyanazt az átütést tudja.
A különbségek a lövegtalpban, lövegbölcsõben, csõszájfékekben, irányzógépekben van.

Látható hogy mindkét dokumentumban 920 m/s a csõtorkolati sebessége a PzGr43-al. A sok helyen szereplõ 845-880 m/s-os adat nem igazán lényeges, csak ha mondjuk csökkentet lõporral tüzeltek.

Az elsõ kép az az oldal a könyvõl, amelynek egyes adatai a haditechnika topikban is szereltek a tömegadatok miatt (ami elég rejtélyes). Ezt a képet külön köszönöm, mert szerepelnek rajta a hosszûsági adatok és a hátrasiklási hossz is (ami amúgy azzal 870 mm-el iszonyat sok).
Nem, de elolvasni se.

Sherman0070
muszáj ezt a sok papír adatot kirakni ide? :D

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Most nézem, hogy a második nem pont az L/55-el foglalkozik, bocsánat!<#miaz>

Ezeket találtam, amik valamennyire a löveggel foglalkoznak. A felsõbb a "Heavy Jagdpanzer"(Speilberger, Doyle, Jentz)címû kötetbõl való a német pedig a "PanzerAbwehrKanonen" bizonyos Franz Kosar által, bár megkérdõjelezhetõ a hitelessége.

Igen kb nagyjából úgy jön ki, fejlesztõknek lehet ez volt a célja hogy korszakokként rakják össze csak úgy jönnek ki a dolgok hogy maguknak kedveznek ezzel megint.
Pl az 1942es német gépek vígan egy szinten vannak 1943-44es orosz gépekkel.

Most a Rank 1 teszt tankoknál durván 1938-40es korszak lenne. Németeknek Panzer 3 E,F Panzer IV C, 38(t)k vannak, oroszoknak t-26,28,60 stb meg a T-34 1940 L11 ami lehet történelemhû de teszten mindent roflstompol, és odáig fajult hogy egy csatában 1-2 kivétellel csak ezek voltak, nyilván.. ki akarna 38(t)vel menni ha ott a T-34.

Ez a kedvencem ami a wotba is volt, történelemhûség indokkal kedveznek az oroszoknak, balance okokkal meg megszivatják a németeket.
Vagy legyen történelem hû de akkor mindenkinek, vagy legyen balance de akkor mindenkinek.
Ha Tigrist, Ferdinandot leraknák Rank 3ba ahol kb 1942-43as tankok vannak nem 44es mint rank 4be akkor nagy sírások lennének a másik oldalon, de ez nem fog bekövetkezni.

Na elrontottam A 90°-os adatok közül nem a 2. hanem a 3. sor passzolna táblázatomban a 4. 60°-os sorhoz.
Jobban átnézve a tech treeket tényleg nem korszak alapján van. Csak mivel 5-ös könnyen lehet korszak alapján történõnek is nézni. Minden esetre ettõl még mindig nem tetszik ez az 5-ös tech tree, olyan kevésnek tûnik. Igaz a battle rating miatt nem is lényeges hogy több legyen.
Igen valahogy úgy.
Kezelõ felület úgy néz ki a játékba elsõ ránézésre mint ami a WoTba van, alul vannak a slotok mint a wotba, országonként 3 van, silverért tudsz venni még kettõt, a többit már goldért. Csak itt annyi a különbség, hogy a repülõket amiket bepakolsz a slotokra azokat mindet viszi arcadeba és ha egyikbõl kilõnek akkor kiválasztod a felugró ablakon a következõt amivel menni akarsz és már be is spawnoltál.

A legénység és a tankok/repülõk megvalósítása nagyon jó a játékba, sokkal jobb mint a wotba mert:
Ha itt megveszel egy gépet az örökre a tiéd marad, nem kell eladni, nem is lehet, pl nekem a Japán tech treerõl pár 4es és 5ös gépen kívül megvan minden, de pár kattinttással ki tudom cserélni a top összeállításomat mondjuk rank 4rõl rank 2re és akkor azok ellen játszok.
Legénység meg úgy van hogy az adott slotokon vannak, ha van egy új géped akkor fizetni kell a kiképzésükért, hogy berakhasd de ha lecseréled egy másik gépre akármikor visszarakhatod a régit, nem kell megint fizetni a képzésért, nem felejtenek.

Ezt Így kell elképzelni van 4 slotod 1 2 3 4 és a 3.ra mondjuk ki van képezve mondjuk a Ki-84 hayate és korábban ezen a sloton már volt egy A6M2 és úgy döntök ki akarom cserélni erre mert kisebb tierben akarok játszani akkor a sloton a kis nyilakra megyek, és kiválasztom a gépet, berakja ingyen a 3. slotra mert ezen a sloton a legénység korábban már használta.
Viszont ha az 1. 2. 4. slotra akarnám visszarakni akkor azért már kérne kiképzés pénzt mivel azokon a slotokon lévõ legénység még sohase használta.

Szerintem ez nagyon jó kis rendszer.

Még szép, hogy a legnagyobb rangú, tierû, ratingû (akárminek nevezzük) géped alapján kapsz csata besorolást, máshogy nem is lehetne ezt normálisan megvalósítani.

Én nem tudok róla, hogy dedikáltan korszak alapján lenne a besorolás (Nazarovank is ez csak a saját megjegyzése volt), csak nagyjából pont úgy jön ki.

HB-battle a megoldás, oda csak 1 tankot vihetsz be.
Az MM-nek akkor a battle rating számítana. Tehát nem jó az ha mondjuk egy nemzetnél összesen két gépem van egy 2-es és egy 7-es battleratinggel rendelkezõ, mert akkor a 2-es is abba a csatába kerül amibe a 7-es. Maximum ha van elég magas szintû harceszközöm akkor az alacsonyat nem választom ki. Tehát ne akarjak egy nemzetnél kevés de nagyon különbözõ battle ratinggal rendelkezõ harcjármûvet, mert a garázscsata miatt beszívom. Jól gondolom?

Ez a korszak alapján történõ besorolás nem igazán tetszik. Mindegy ez van.
Nekem ez van.

Az elsõ 3 sor a WWII Ballistic: Armor and Gunnery-bõl származik.
A 4. és 5. Az 1946 BIOS report dokumentum grafikonjaiból lett leolvasva. Ennél a leolvasás nem biztos hogy teljesen pontos, mert ahogy ez lenni szokott mindig a legérdelesebb dolgoknak a legrosszabb a scanelési minõsége...

Az linkelt oldalon lévõ 60°-os adatok (a 189 és 187 mm kezdetû oszlopok) azért nem szerepelnek a táblázatomban mert egyszerûen nem volt kedvem beírni. Illetve nem hiszem el hogy a 90° és 60°-os átütés között kezdetben 70 mm-es eltérés van, majd a távolság növekedésével a különbség 50 mm-re csökken. Ilyen hatalmas különbség a 90 és 60° között mindössze egy lövegnél van, pedig a táblázatomban ~30 olyan löveg szerepel, amelynél 90 és 60°-os adat is van. (Az az egy amelynél ekkora különbség van az a 90 mm M3 löveg és valószínûleg a 90°-os adat Armys a 60°-os Navys, ezért nagy a különbség.)
Az a 90°-os adat ami a táblázatomban a 2. sorban van az passzolna a 4. sorban lévõ 920 m/s-hoz.
Hát még viszonylag új ez az 5 rankból álló rendszer, ezekbe vannak elosztva a tankok/repülõk balance és korszakok szerint. A battle rating azt befolyásolja, szerintem, hogy minél magasabb a szám annál nagyobb eséllyel rak egy rankkal fentebbi csatába. Pl Rank 3as repülõkkel nem ritka hogy 4esek közé rak de akkor is kb a 4esek közül az alsóbb réteghez nem a legnagyobbak közé.

Rank 5be vannak a sugárhajtású gépek, meg ahogy elnézem a kiszivárgott képen a tankok közül a post warosok. Repülõsben pl Rank 4es géppel sose rakott még össze sugárhajtásúakkal, szerintem nem is fog. Remélem tankosba is így lesz.

Ami a németeknél Rank 5be van azok a Panther F, Panther II és a 105mmes Tiger II

Oroszoknál meg: IS-3, IS-4,T-54, ISU-152 (na ez mondjuk nem post war nem tudom miért ide került, az ISU-122esek 4esek)

[NST]Cifu
És megint jön a "kinek helyesek a forrásai" tipusú vita. :D

Ilosz adatait én itt találtam meg, itt pedig a középsõ oszlop forrása a Lorrin Bird's WWII Ballisics, míg a hátsóé Chamberlain & Doyle.

Szintén ebben a topicban lejjebb van a következõ:

Chamberlain & Doyle:
Csõtorkolati sebesség: 845m/s
500m = 178mm
1000m = 167mm

Senger und Etterlin:
Csõtorkolati sebesség: 920m/s
500m = 215mm
1000m = 202mm

Hogg:
Csõtorkolati sebesség: 1000m/s
1000m = 230mm

Mindegyik adat 30°-osra vonatkoztatva.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sherman0070
A teljes tech tree akkora várható amikor elkezdõdik a játék 3. fázisú tesztje vagy mije?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA