37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Stefan99
    Kicsit kutakodtam, és találtam egy fórumot, ahol elég biztató választ adtak egy hasonló felvetésre.:)
    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/143026-simulator-battles-for-tanks-need-to-have-more-simulation/
    Hátha egyszer megvalósul.
  • Gottfried
    Jó ha van arcade.A nagyon gyatra játékosok egy jó részét távol tartja a többi módtól.A WOT legnagyobb baja is a rengeteg idiota volt.Itt legelább szűrik a játékmódok őket egy kicsit. :)
  • twi452
    azért mondtam h szerintem rá lehetne erőltetni rb-re az embereket, belejönnének
    de nyilván nem fogják eltörölni az arcade-ot csak egy eszmefuttatás volt :)
  • Gottfried
    Hát azért van.Igazad van,egyáltalán nem nehéz az RB de azért távolra a növényzet miatt nem lehet pontosan lőni.Nem látni mi lóg ki a tankokból.Lőhetsz a név alá de sok esetben a tank takarásban van.Troll ágyúkkal távolra célozni nem könnyű,a növényzettől nem tudsz távolságot becsülni,sokszor több lövés kell mire belősz valamit,ami esetleg arra odébb is megy.
    Emiatt sokkal több a közelharc,sokkal kevesebb a kempelés.

Az arcade egy vicc.Felállsz a legmagasabb dombra a bázis mellett és a KV 2 gunjával is bármit kiszedsz 1000m-ről is, a bozóton keresztül ,mert csak addig kell emelned az ágyút míg színes(mindegy hogy zöld vagy piros) lesz a célkereszt.
    Egy kempfest az egész.Semmiféle skill nem kell hozzá.Egy céllövölde.Szerintem ez rohadt nagy különbség.Nekem az arcade semmiféle játékélményt nem nyújt.Egyszerűen annyira könnyű és annyira a szerencsén múlik hogy semmi sikerélmény nincs benne.

Persze az RB sem nehéz de azért már sokkal többet kell taktikázni,közelharcban kell némi ügyesség,távolságbecslés a sniperkedésnél,némi összjáték. Ha az ember már ismeri a mapokat,tudja hol szoktak jönni,melyik út hová vezet,a sim sem sokkal nehezebb mint az RB.Persze ha fullos a növényzet az más,úgy a simet nem lehet a többihez hasonlítani.
    Persze ízlések és pofonok......
  • Droughert
    Ez igaz, RB tankos kb. ugyan az mint a wot, könnyítés, hogy nincs álca mint a wot-ban, ellenben neked kell célozni, de ha játszol folyamatosan akkor ez sem nem gond. Most hosszabb kihagyás után nekem megint nehezebb a célzás, szokni kell. Simán eltudnám képzelni, hogy RB-ben nincs spot, de van külső nézet könnyítésnek, simben pedig marad a mostani nézet (esetleg a korábban felvázolt belső nézetek, de ez már túl szép lenne). Viszont wot-ból kiindulva, el sem tudod képzelni menny olyan játékos van, akik nem tudnának mit kezdeni a zöld átütés jelző hiányával :)
  • twi452
    mondjuk arcade és rb között tankosban nincs sok különbség
    most komolyan kell valakinek célkereszt h hova esik a lőszer és át tudja ütni vagy sem?
    Nyugodtan rá lehetne szerintem bízni az emberekre az rb-t arcade helyett, ennyi "nehezítést" azért mindenki fel tud fogni és bele tud tanulni.

Persze majd meglátjuk merre fognak menni a fejlesztésekkel, 1 év múlva kitudja hol lesznek :D
  • Droughert
    Értem, de ezzel megölik az rb tankos részét, mert rb-ben azért nem nagy kunszt lebombázni egy spotolt tankot, főleg ha heavy, nem fog az gyorsan odébb állni. Simben aki tud repülni, az tud tankot bombázni spot nélkül is, jó példa rá, hogy tegnap 2x is kiszedtek (jó, az egyik a kamikze vadász volt), tehát akkor rb-ben is megoldható lenne. Igazából a heavy tankok szívnak ezzel a legtöbbet, pl az említett kamikaze vadász rámzuhant, a heavy tankomnak nem volt respawnja, ezzel -1tank nálunk. De te vagy Glo is említette, hogy egy jó simes csapat, ott is legyalulja a tankokat, bár ez valóban nem jellemző, de ha valaki tud repülni annak legyen meg a tank kilje, megdolgozott érte, nem sajnálom, de egy féleszű, ne dobjon rám csomagot, mert a másik féleszű aki nem tudott kilőni spotol neki. Mindegy, majd meglátjuk, hogy gondolják a fejlesztők, a következő patchekben kiderül.
  • twi452
    "irány a sim" XD ott nem spotolnak

jó tudom ott kényelmetlen repülni az a gond, viszont mások se nagyon repülnek :)
  • Droughert
    Mindenki azt mondja, hogy irány a sim, eddig be is jött, de mixed battle miatt inkább rb-t erőltetném, és az nem megoldás a problémára, hogy irány a sim. Észre kellen venniük, hogy ez a spotolás a repülők számára egy ökörség, a legtöbb olyan csatában ahol több ellenfelet tartok fel, nem tankok lőnek ki, hanem bombát kapok a nyakamba. Nesze neked taktika, nem tudnak kilőni, nem tudnak mit kezdeni velem, erre jön az atom fentről ami ellen nem tudsz mit kezdeni. Tegnap buktunk egy olyan meccset ahol 2 foglaló tankunkat az orosz bomber vágta ki, úgy hogy még csak nem is talált, de valami nagyobb csomagot vágott a foglaló körbe. WOT-ban legalább tudtál védekezni az arty ellen, itt nem tudsz hová bújni. Legyen spotolva azai tank, hogy az bomberek is tudjanak ügyködni, de az human játékosokat ne szívassák már ezzel.
  • twi452
    irány a sim ott nincs ilyen blődség, legalábbis én nem láttam csak olyanokat akik ha meghaltak tankkal akkor próbálkoztak repülővel és leestek :)
    de igazából a stukákat simán lehet egérrel is egy kis gyakorlás után repülni annyira stabil, az il-2 már keményebb dió az megy mindenfelé :D

úgyhogy hajrá sim, legalább többen leszünk :)
  • Droughert
    Én előbb mentem orosz tankkal, német oldalon mindenki repült... 1kill, de sima győzelem. Ragályos...
  • RatBaG #11209
    eu-ra is átterjedt a ruszki serveres skill, orosz oldalon egyfolytában defeat.
    bejön conquestre tíz félkegyelmű repülővel, aztán csoda, hogy legyalulnak minket...
  • lammaer
    Persze, a randomisten beadhatja neki, mint ahogy nekem is. De nagyon sokat pattannak, túl sokat.

Mondjuk emlékszem is, hogy a T50-el nem szerettem stugra menni.

Kedv: most eltologatom, de meglátjuk kitart-e ez is 3 évig :)
  • e57
    Na, akkor kezd megjönni a kedved?

De ne aggód, majd szembe jön az is, aki tudja hol kell egylövésezni a stugot! Mindegyik gépet lehet.

Forog a jó és rossz szerencse kereke...
  • Susarc
    bammeg nem tudom ki mondta tegnap,de ezek az orosz szerveren játszó oroszok:P tényleg sík hülyék a játékhoz :P

• lammaer
    Ugyan má....

Tegnapelőtt kihúztam a T50-et Rank1-be, mert hogy OP ugye (és akkor nem sírni kell hanem menni vele), so-so, de nem vágtam hanyatt magam tőle.

Tegnap német napot tartottam, megjött a Rank1 stug és bazzeeeeee. Beállok vele a kanyonba kb ilyen pózban

és lemészárolok mindenkit, ők meg csak pattognak lefele....
  • lammaer
    van az má 80 millió is :D
  • Pluskast
    A próféta beszéljen belőled :)
  • bgabor
    Parasztvakítás az. 60 millió regisztráció, ami valójában kb 5 millió játékos. A regisztrációk zöme nulla vagy néhányszáz csatás account. Átlagosan tíz regisztrációból két valódi, visszatérő játékos van.

Szóval a 60 milliós szám csak a részvényesek meg a birkák kedvéért van.
  • Dagohun74
    Sajna a kérdez felelekben rákérdeztek a távcsőre. A válasz annyi volt lesz de nem élvez prioritást, tehát soon.
  • bgabor
    Hát nézd, személyzet a nyitott járművekben a kövi peccsben lesz, hamarosan működni fognak a géppuskák is(coax és hull). Parancsnokank távcső szintén hamarosan lesz. Valószínűleg periszkóp nézet is lesz a parancsnoknak és a lövésznek. Szóval még meg is valósulhat, amit írsz.
  • twi452
    ilyen valószínűleg nem lesz, egy játékos egy tank, te csinálsz mindent :)
    a távcső reális elvárás szerintem az egészen biztos bele fog kerülni hamar

kint van az E3-as videó, entak rákérdezett h elárulhatnak-e valamit a tervekről, hogy mi kerül be de nem mondhattak semmit csak titkolóznak :)

illetve a kiállításon kint voltak ps4-en, mac-en, pc-n és vittek ki külön linux klienst amit még máshol nem mutattak be :)
  • Stefan99
    Továbbá parancsnoki nézetben ki lehetne jelölni a célt, és a gunner rálőne. Egyből többet számítanának a legénységi skillek is.
  • Stefan99
    Tudja valaki hogy terveznek e a fejlesztők olyan változtatásokat a sim módban, mint vezetői nézet, parancsnoki nézet? Parancsnok kibújik felül egy távcsővel és 360 fokban lát mindent, viszont ilyenkor akár le is géppuskázható pl. Ha viszont visszaül a tankba akkor csak a nagyon korlátozott vezetői nézet marad, azon a kis lyukon keresztül.:) Ez nagyon megdobná a játék hangulatát, és a másokkal való együttműködés is többet számítana.
  • GálTomi
    Köszönöm a segítséget!
  • Sith
    options controlsban tedd át mouse aimre,
    Ez a része úgy működik hogy amit ott kiválasztasz (mielőtt kilépsz) úgy fog működni az irányítás, szóval ha akár a vicc kedvéért állítod a simulator controlst vagy nézegeted mindig vissza kell lépned mouse aimre pld amikor kilépsz a control settingsből

• Garakx
    No no! Nem láttad az NGC-s műsort? Gyárórisások a Wargaming? 60 millió 60 millió! ;)
  • GálTomi
    Arra van lehetőség hogy válasszon az ember fia manuális sebesség váltás vagy a "gépi" között Eddig autómatán váltott nem kellett rá figyelni (kényelmesebb) tegnap óta viszont manuális és nem tudom én állítottam-e valamit vagy mostantól ilyen?
  • Glo
    Kurszkon az a jó, mikor a gyanútlannak odaversz 2-t mire beméred 1400-rl, aztán a harmadik meg 1lövéses halál. Pedig még csak reménykedtem, hogy eltalálom :)) És így szedtem ki egy 3 fős squadot a dombról, akik bőszen mentek spawn kempelni. Megjárták :)
  • bgabor
    Nem kell pedig végleges döntéseket hozni. Az ember féreteszi aztán ránéz kettő-négy hónap múlva. Hidd el, fél év múlva már egészen pöpec kis játék lesz.

A világszerte kábé ötmillió játékossal rendelkező WoT egyetlen pályából és ötfajta harckocsiból állt a legelején.
  • Garakx
    T-34-85 vs panther. 10ből 8szor egy lövés :) Bár tegnap volt egy érdekes. Talán az is 85ös volt. Kn 70-80 méterről 3at az oldalába torony gyűrű, arty-t kértem rá. Aztán ő ellőtte a toronyom. 2őt tudtam így lőni torony meg a motor közt a testbe. Hit. A lényeg a fél ruszki fekete volt de csak nem döglött meg. Artyja kiszedett...
    Ettől független 10ből 8szor vége. Vagy elsőre robban vagy 2.nak de az első is viszi a dolgok felét.
    Tornyát lövöm akkor is döglik. Kurszkon volt múltkor tornya látszott ki vagy 3 csatában - kursz torony látszik ki csak távolból - 4-5 döglött meg így.
  • Gabhess
    Én is a kivárásra voksolok, naponta 1* megyek 1 kört megnézem melyik ág (szopó vagy nem ) van , és vagy maradok még max 2 kört vagy lépek. ami vicc volt betettem pzIIIm mellé pz2 reserve tankot, pz3m 1 lövést nem tudtam leadni mert folyamatosan az első lövés ágyú volt vagy torony amit kaptam, úgy is ha az illető menet közben adta le a rendkívül pontos lövését. ezután bementem a pz2 vel és 2 tankot szedtem ki... legalább 3 lövés pattant rólam sebzés nélkül. na itt hagytam abba...
  • Droughert
    Tegnap nekem sem jött össze semmi, csak kínlódtam. Írtam, hogy RB-ben szinte csak repülők lőttek ki, átmentem SM-be, kurskon már nyert meccsünk volt, ellenséges vadász rámzuhan, mert miért ne, KT-nak annyi. Következő meccsen, még el sem helyezkedtünk, mindenki pozíció felvétellel volt elfoglalva, erre egy IL2 telibe vert egy bombával. Kínomban már kapartam a falat. Újabb meccs, lőttem egy su100-ba, ami nem pukkant el a lövéstől, vissza lőtt, a KT-nak annyi volt... Pedig mikor hazafelé mentem munkából letojt egy madár, de most már tudom, hogy a madárkaki és a wt között semmilyen pozitív összefüggés nincs.
  • Pluskast
    Nem tudom majd kipróbálom a ruszki szervert. Tegnap jobban ment több volt a győzelmem (meg is lepődtem). Az utolsó csatám maga volt az élvezet. 2vs1-ben maradtam jungelen. Én párduccal a 2 srác meg T34-85-el. Az egyiket atomjaira lőttem szét a másik feladta (előttem az összes létező alkatrészét a tankjában), majd bejött egy La7-el. Bementem a pontjukat foglalni ő meg persze folyamatosan zuhant rám és géppuskázott, én meg állandóan arrébb mentem így teljes sorozatokat nem tudott leadni. A végén egy rázuhanásánál belefúródott a földbe :) Volt 5 földi és 3 légi killem, meg pár kill assist. A végén kaptam 58 ezret egy rakás plecsnit meg kb 6 ezer RP-t :) Hosszú idő óta azt a tegnapi csatát élveztem a legjobban :)
  • Pluskast
    Igen, sajna ez rendszeres a német oldalon. Engem először szétvetett az ideg meg a düh, aztán jött nálam a "hát persze!" és "hogyne!" felkiáltások és hangos röhögések, most meg már fel sem veszem. A fórumon fejlesztőknek feltettek egy rakás ilyen videót meg panaszkodnak is rendesen, persze a válaszuk az, hogy tudnak róla javítani fogják bla, bla. Várok a következő patchig. Ha utána is megmarad ez a kibalancolatlan szarság akkor befejeztem, mert még egy wotra nincs szükségem. Sajna be kell látni, hogy ruszki fejlesztők nem tudnak ilyen jellegű játékot fejleszteni. Vagy azért mert egyszerűen szarnak bele, hogy mennyire kibalancolt a lényeg az, hogy fizess és kussolj, vagy esetleg azért mert tényleg elfogultak a saját hadseregükkel és történelmükkel szemben (bár a mentalitásukból adódóan én inkább az elsőre tippelek).
  • V43 1105
    Főleg mikor mész 40-es tempóval a tank meg laggtól ugrik egyet, persze az orosz gyufásdoboz telibe lő ..
  • gstup
    Szerintem még a hibái ellenére is remek szórakozást tud nyújtani. :)
  • V43 1105
    Megint halálra szopattak az Orosz fostalicskák .. hogy rohadna meg mindegyik ..
  • bgabor
    Nem tudom mit vártok, már amikor kiadták látni lehetett hogy a játék messze nem volt készen az open beta státusra.

Ha nem tetszik, tessék szépen fegyelmezetten félretenni egy-két hónapra, amíg a kritikus hibákat a javítják (kedventem ez eltűnö-megjelenő-eltűnő ellenséges tank), és kap néhány új térképet a cucc.

Én is ezt teszem. Minek szívjak egy félkész cuccal?
  • gstup
    Elsőre nyugodj meg. :) Utána meg csak annyit tudok mondani hogy nem csak Veled történik ilyen anomália. :) Majd ma,ha nem iszok túl sok sört akkor megvágok pár videót amin eléggé érdekes dolgok törénnek és feltolom yt-re.