37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Garakx
    Orosz APHE lőszer a nagy geci. Robban ugye...
  • Lokker
    Azon lepődtem meg míg F1-el mentem hogy bárhol találták el, felrobbant. Oldalról seggbekaptak robbant, szemből hasát alul eltalálták robbant, torony bárhol robbant. Szóval érdekesek ezek a német tankok annyi szent.
  • lammaer
    Áh nem jött be, karélia orosz oldal, az 1es választás rakott a jobb oldali, ám feljebb lévő pontra
  • Garakx
    Ez az Arcade akkor egy fos hogy el sem tudom mondani... egy WoT csak... 12szer szarabb. Vissza sim-be :)
  • Garakx
    Nem. Az is robban Német robban! Erre van tervezve :)
  • Lokker
    F1 valami rémálom. Kínszenvedés z egész de már csak 1 modult kell kifejleszteni és jöhet az F2. Poénból el kezdtem számolni hányszor robban fel az F1, ami lett hogy 10 csata után inkább kiléptem. Úgy néz ki hogy az esetek 80%-ban (10-ből 8 csatában :D ) első lövésnél robban az egész.

Nagyon remélem hogy az F2 megváltás lesz.
  • lammaer
    Köszi, ez jó elméletnek tűnik.

---------

Más: vki Rank2-ben tologatja RBben? Jöhet barátnak (Lammaer néven futok ott is).
  • lammaer
    Hát éppen most tolom a T-34eket RAnk2ben, és őszintén: csak el kell találni az ellenfelet, lángra lobbant mindent. Nem célzok én kibúvónyílásra (sztem nem is nagyon lehet a 400 méter felett olyan jól célozni) de nem is kell. A páncélzat egész jó, bár azért az F2esek azért már oneshotolnak engem is ha kiállok a pusztába ellenük :D
  • lammaer
    Hát, nekem a 4-800m közt zajló párbajok jönnek be legjobban, ahol lehet fedezékeket használni (RB-t tolok), flankolni, variálni.
    Kurszkon semmi fedezék, és 2km-ről lövöldözzük egymást minden taktikai lehetőség nélkül. Kb olyan jellegű mint a napóleoni időkben a muskétaharc: szépen feláll két sorba a két sereg azt lövi egymást.
    Ha van repcsi akkor "mégjobb"...
  • Garakx
    Menni akartam RB-be picit, hogy vadászgassak ruszki repcsikre de... Nem lehet. Amúgy is balfasz RB repülős vagyok 1-1 IL-2őt még lezsednék de 4 vadász ellen... Jó egy is lelő :)

Tankal megyek meg külön szívás. IL-4 előbb nyakott bazsott... azt megelőzően yer-2. Panther hülyéje ott áll bázis kijárat Komarin - a kis zar utálatos pálya - erre menneék el mellete jön a yer és bye bye nekem neki...

• Cobra.
    De van bőven itt is, csak 80%-ban az én oldalamon...
  • Susarc
    az egyetlen hátulütője a dolognak,hogy a te csapatodban is hemzsegnek a debilek :D tehát szedd meg magad amennyire lehet aztán vagy nyersz vagy veszítesz szarni bele :D
  • Susarc
    nyugi 2 napja nyomom így....a Stock gépeket gyorsban felszerelkeztetem :P
  • Lokker
    Mi lesz veletek ha csak EU szerveren tudtok majd csatázni? Sok anyukázás meg dühöngés lesz? Nagyon hozzá fogtok szokni a gagyi szinthez. RU szervert én is próbálgattam, nem nagy kihívás ott játszani.

Tessék gyakorolni EU-n itt nincs annyi debil játékos. ;)
  • Susarc
    :P

megint ámulatba ejt,hogy az Orosz szerevereken 8-10 esével szedem ki a debileket :D
  • Caterpillar
    Én nem is viszek semmit, csak az alap lőszert, még az APCR sem kell neki...
  • Susarc
    a jagdpanther HEAT-je mennyire használható? az alap eléggé odabax....,de nyomjam ki a HEAT-et inkább?
  • Ulvar
    Marha egyszerű. Jó helyre lőnek. Vezető nyílás, az a kis kibúvó. Döntve nincs, alig van rajta páncélzat, egy jó lövés egy közel lévő robbanó gránáttal töltött T34től és pukkansz. Ezért kell lehetőleg beforgatni, ha van rá időd, vagy hamarabb lőnöd olyan elemét amely inaktiválja az ő lövési képességét.
  • Droughert
    Persze tudom, Te egyike vagy a legnagyobb ászoknak stb. AF fórumban is azt hajtogatod, hogy vadásszal sem lehet pontosan bombát célba juttatni, nem lehet eredményesen bombázni, nincs értelme a csatarepülőknek mert használhatatlanok. Van aki tudja őket használni és ha ő jön RB/SB-be akkor az ki fogja dobni a tankot, ha olyan géppel jön, amin több is van, akkor többet is. Kérdeztem, mentél T4-ben KT-val? Tegnap előtt 4 meccsen 4-ből bomba szedett ki egymás után. Jungel mapon, bent a sűrű növényzetben, fentről nem is lát rám, de a spot miatt simán 1db bombával telibe vert. Másnak megy, neked nem, ott folytatod ahol a wot-ban, fúlyod a magadét, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted, vagy van-e tapasztalod arról amit írsz. Majd menj T4-ben heavy tankkal és harcolj mondjuk 2-3tank ellen, figyeld meg mi fog történni. T4-ben orosz oldalon elég gyakori a B25, menjél foglalni egy pontot ha nyerni akarsz, nem is kell látni téged, elég a foglaló pontra dobni a bombát és simán kiszedi a tankot. 2napja, 2 ráfordulásból, egy Tigert és egy Panthert szedett ki, úgy hogy a Panther is egy szikla takarásában volt, nem is láthatta, a splash mégis elvitte. Ezzel nyerték is a meccset az oroszok.
  • V43 1105
    MI A FASZOM EZ HOGY RB-BEN ONE SHOTOL AZ ÖSSZES RETEK T34? :-)
  • bgabor
    "Ha te egy spotolt célpontot nem tudsz eltalálni az no comment.."
    Emiatt pedig ne aggódj, eltalálok mindent amit kell. Itt nálunk a PUMA1-ben nemigen találsz béna vagy akár középszerű játékost.
  • bgabor
    A tankcsatás repüléseknél ezeket a szempontokat valahogy elfelejtetted megemlíteni
    - hogy a tankosok alig használják a célkijelölést, szinte alig látni tankos csatában a repülőről tankok által kijelölt célt
    - emiatt a célokat saját szemmel kell felfedezni
    - ami a tankok kis megjelenítési távolsága miatt elég bajos, mert csak közelről látod meg a célokat, így sokszor nincs már idő ráfordulni
    - a halálos AI AAA miatt legtöbbször kemény egy darab áthúzást tudsz megvalósítani a csatatér felett mielőtt lelőnek
    - nem beszélve az ellenséges vadászokról
    - kilőni sem éppen egyszerű az ellenséges tankokat ha mondjuk rakétával próbálkozol, vagy csak kis bombáid vannak, elvégre nem mindenki tonnás bombával megy harcba

Kicsit messze van tehát a valság attól a képtől, amit te felfestettél.
    "de egy féleszű, ne dobjon rám csomagot, mert a másik féleszű aki nem tudott kilőni spotol neki."

Majd ezekután még volt eszed a tankos mód bombázását a WoTos artyzáshoz hasonlítani, ami köztudottan annyiból áll hogy a féleszű, félkarú arty játékos ráviszi a célkeresztet a realtime műholdnézetben a célpontra és megnyomja a bal egérgombot.

Szóval szokj hozzá hogy ha részrehajló ostobaságokat írsz, akkor bizony lesz aki kijavít.
  • Trucker39
    Nekem is a kedvencem. Karelia meg maximum arra lenne jó, hogy minden tankból kiszálljon a legénység és kézifegyverekkel kergesse egymást. Annak a térképnek az égegyadta világon semmi értelme nincsen tankos játék szempontból nézve. Kicsi, beláthatatlan, tele van akadályokkal, maximum csak közelharcra jó, meg azoknak az orosz játékosoknak, akik még a fákat is kikapcsolják talán. Tisztességből az első tankot beáldozom ott, úgyis idő büntetés járna, de a másodikat már be sem viszem SB módban.
  • bgabor
    A logika benne, hogy a térképen magasabban(feljebb) lévő spawn pointnak magasabb a száma.
  • Droughert
    Nekem is a kedvencem :)
  • twi452
    mi a baj a kursk-al? én mindig örülök ha oda sikerül bejutni :)
  • lammaer
    hát akkor marad az instant csata elhagyás amint betöltődött a meccs. Csak úgy mint kurszk esetében....

Tényleg, van itt vmi bünti ezért? Az nyilvánvaló hogy zéró a bevétel, de van mondjuk javítási költség?
  • Garakx
    JÓ LENNE! :D
  • lammaer
    Apropó: lehet vhogy azt szabályozni, hogy NE dobjon be a játék ilyen 5 vs 5 meccsekbe?
  • lammaer
    köcce. Konzekvensek a ruszkik mint mindíg :D
  • Susarc
  • Trucker39
    Ash river:
    spawn 1=south side
    spawn 2=north side
    Karelia:
    spawn 1=east side
    spawn 2=west side
    Jungle and Kuban don't have spawn selections, and I have yet to play Kursk.
  • lammaer
    Arra van vmi guide, hogy az egyes térképeken melyik a spawnpoint 1 meg a 2? Tökre nem jöttem rá a logikára, felíratozni meg elfelejtették a térképet...

(amúgy meg aki a kurszkot kitalálta.. tuti egy WGtől kirúgott térképkészitő volt.)
  • Droughert
    Hát azt nem gondoltam, hogy a légvédelem ekkora fun, és még jól is hoz:
    [IMG][/IMG]
    T1-es flak mellé beraktam egy t3-as repülőt, így t3-ba dobálja, ott többen repkednek, és elég szépen megfizetik ha leszedem őket onnan :)
  • Gottfried
    Azért annyira nem vészes repülni RB-ben. A kis mapokon nem szabad elsőnek repülőt vinni mert egyből leszed az AA vagy az ellen vadászai.De ha már meg vannak ritkítva(sok tank előszeretettel lövi az AI légvédelmet) és nincs sok vadász,elég durván lehet bombázni még a rank 1 HE111-el is. A 8 db. 250 kilós kettesével leszórva 4 tankot játszva kiszed,még ha nem hajszál pontos is a célzás.Kurszk meg egy álom,tele van célpontokkal.
    A baj az velük(tankos szemmel) hogy egyáltalán nem tudsz védekezni,csak a szerencsén múlik,azon hogy milyen ügyes a pilóta.Talán ha meglesznek a géppuskák a tankokon,akkor nem lesz meg ilyen szinten a tehetetlenség érzése,még ha nem is lesznek túl hatékonyak.
    Pár naponta rászánom magam hogy ne a pantherrel menjek,hanem azzal a szépséges szép JP-vel.Eddig 5 csatám van vele.Abból 5 vereség.Négyszer úgy bombáztak le hogy még killem sem volt.Szánalmas eredmény,azzal szemben hogy a pantherrel 4kill/ csata és 70% win átlagom van 220 csata után.
    Lassú vasakkal respawn nélkül rank4-ben teljesen élvezhetetlen,ezért játszhatatlan a német oldal és ebben nagy szerepe van a bombázóknak.
  • Droughert
    A másik ha a repülővel 1 tankot is kidobsz és az mondjuk egy heavy, akkor az ellenfél már -1 tankkal gazdálkodik, ami egy 8-10fős partiban sokat számíthat.
  • Droughert
    Köszönöm a kikoktatást, elég sokat repültem bomberrel vagy csatarepülővel sima af RB-ben és mixed ben is, ezért írtam amit írtam. Ha te egy spotolt célpontot nem tudsz eltalálni az no comment.. Te írtad, hogy hanyagolod a GF-et amíg nem jívtják a hibákat, akkor miről beszélsz? Mert én a tapasztalataimat írom le, és az a helyzet, hogy egy jó pilóta még simben, spot nélkül is mészárlást tud rendezni, rb-ben meg 5-6 ground killel (nem ai)repkednek azok, akik nem most ültek először repülőben. Ülj be egy lassú KT-be és mesélj mit tapasztalsz RB-ben.. (pl. JU87-B2-vel 8 csata 74 földi kill rb-ben, szerintem ez nem rossz, de aki jól játszik ennél többet simán összehoz)
  • bgabor
    Erősen érződik hogy egyetlen RB kört se repültél mixed battleban bombázóval vagy alacsonytámadóval. Van egy csomó szempont amiről nem is tudsz hogy létezik. Ezt az RB mixed battle bombázást a WOT-os retardartyzás point and clickjéhez hasonlítani, hát no comment.

Javaslom hogy repüljél néhány kört mondjuk He-111essel vagy IL-2ssel RB mixed tank battleban, hogy kicsit szélesítsed a látókörödet. Meglepődve fogod tapasztalni, hogy jó ha egy tankot kivágsz majd egy csata alatt.
  • Gottfried
    A bombázókról el is felejtkeztem.Hmmm...
    Lehet hogy érdemes lesz vadászgatni árkádban.Repülni úgysem tudok simben.Még felszállni sem sikerült.Bár nem is nagyon érdekelt soha.
  • Stefan99
    Kíváncsi vagyok hány arcade tankos játékost fog rb-be űzni a bombázók percenként újratöltődő bombakészlete.:)