37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Susarc
    Sajnos nem bírom megállni és azért olykor beülök a T4 németekbe bármennyire is szopó....

a fő probléma valóban a 2x Spawn és a pályák szerkezete ami egyértelműen orosz tank barát...a német nagy vasak egyszerűen nem tudnak elég mozgékonyak lenni,hogy egyenlő ellenfelei legyenek az oroszoknak
  • Dagohun74
    Ja sajnos igy van, megvan az osszes t4-es német, de álltalában 1 kill és kibombáznak. Ugyhogy irany vissza t3-ba vagy mig nem jonnek a nagyobb tieru AA-k.
  • Droughert
    Jól látod, azt már írni akartam korábban, hogy a SU100-at op-nak érzem, még nincs meg, így nem mertem előre leírni, de a 2 spawn sokat dob rajta, és jó a gun is, KT-t simán pukkantja egy lövéssel szemből. Azt, hogy milyen a németekkel játszók játéktudása nem tudom, de t3-ig a német vasakkal nem rossz az eredményem, de t4-ben ennek töredékét sem tudom hozni. Orosszal viszont T4 sokkal könnyebb és élvezetesebb, gyakorlatilag instant win, ha nem béna a csapat. Tehát van abban valami, hogy a balance nem ok, de jó példa rá Susarc mai postja is, németekkel szívás van, oroszokkal meg tarol t4-ben.
  • PiciPanzer
    Szerintem T3-ig rendben van a balansz. Vannak jobb-rosszabb tankok mindkét oldalon. T4-ben is meglenne, ami borítja a balanszot az a SU100, SU122P 2x-es respawnja. Szigorúan személyes vélemény saját tapasztalat alapján, megértem, ha más máshogy érzi. A 4es német tankjaimmal hasonló a spawn/kilőtt ellenfelek arányom az orosz négyeseimhez. Winrate-ben viszont nagy az eltérés az oroszok javára.
    A fent említett okon kívül szerintem ennek még van egy másik oka, mégpedig az, hogy a németekkel játszó játékosállomány átlagos játéktudása alacsonyabb itt is, ahogyan WOT-ban. A legtöbb európai játékos németekkel kezd(mindenféle korosztály, alkalmi játékosok stb.). Azt hiszik, majd mennek és GOD-mód on, mindenkit szétlőnek. Aztán jön a nagy csalódás, sírás, történelmi hűség emlegetése, balansz emlegetés stb. stb., ahelyett, hogy elkezdenék elemezni a saját játékukat és elgondolkodnának azon hogyan is lehetne jobban csinálni.
    Egy kiragadott, de tipikus plélda: Kursk, német oldal. Ha nagynehezen eljut a német csapat a foglalásig, az esetek nagy részében értetlenül állnak "A" ponton, és csodálkoznak, hogy nem megy a foglalás... szerintem a playerek 90% nem tudja, hogy ki kell lőni az A pont körüli orosz artykat. És ez SB-n.
  • Gottfried
    Menj a kisebbekkel! :)

Persze az ember próbálkozik a németekkel T4-ben is,én is azt teszem néha mert szeretnék már a ferdivel,JP-vel vagy a KT-vel játszani de 1-2 csata után megyek vissza a pantherhez vagy a még kisebbekhez ha élvezni is akarom a játékot,nem csak idegeskedni.(vagy megyek a T34-el.Azok a t34/41-től már mind jók)

A két spawnolást egyébként nem tudom miért nem teszik be minden tanknak,talán az lenne a legegyszerűbb megoldás.Semmi fejlesztés nem kellene hozzá.(az egy mindenkinek sem rossz de a kevés játékos miatt szerintem a két spawn lenne az ideálisabb)Egyébként nekem tetszik is hogy egyszer vissza lehet jönni mert egy kis bosszúállás mindig jól esik.Szóval a két spawn mellett már sokkal hatékonyabban lehetne menni a nagy vasakkal is és talán nem lenne annyira zavaró ha egy bomber szed ki.
    Ha másként nem is,legalább addig míg valamit ki nem találnak hogy hogy lehetne a német nagy vasakkal is élvezetesen játszani.
  • Susarc
  • cpthungarian
    Ezt nem igazán értem. :)
    Mit fogok imádni?
  • Susarc
    imádni fogod akkor :)
  • cpthungarian
    T4-nél járok (Panther A, TigerII H, Jagdpanther).
  • Droughert
    Írni viszont nem sikerült.... :)
  • Droughert
    A tegbapi poszotomhoz egy oda illő kép. T3/T4-es csaták általában így kezdődnek, már az elején tele az ég bomberrel,atackerrel. 3ai killig jutottam, utolók között estem el, de amint ellenséges tankkal találkoztam, spotolt és dobták is rám a bombát.
    [IMG][/IMG]
  • gstup
    +n
  • gstup
    Nem a történelmi hűséggel van a gond.Csak arányosa,mindenhol legyen. :)
  • Susarc
    8 német meccs alatt prémiummal T4-ben 7600 fejlesztési pont /ja igen ez mind loss volt/ itt kilőttem összesen 6 db tankot!

5 orosz meccs alatt prémiummal 32000 fejlesztési pont :D / ez meg mind win/
    itt kilőttem 32 db tankot

érdekes ingadozást mutat a "SKILL'O Meter"-em
  • Susarc
    németekkel hanyas vagy?
  • Susarc
    Nem azzal van a baj hanem ahogy már 86 ezerszer elmondtuk ezek a pályák SZÉTSZOPATJÁK a németeket! ezeken a kis mapeken nem lehet érvényesülni csak minden 8. csatában......a többi 7-et simán hozza az az orosz aki rádlő ,megkerül,visszabújik fedezékbe pillanatok alatt te meg ha nem lövöd szét elsőre a célpontodat szinte 100% hogy halott vagy! ,mert vissza a fedezékbe nem tudsz bújni...max előre mehetsz a halálba.....

érdekesen működik a GAIJIN,hogy csak akkor alkalmazza a történelmi hűséget amikor szopatni tud vele
  • cpthungarian
    Szerintem balance okokból inkább ne nyúljanak a történelmileg hiteles adatokhoz, mert abból csak a baj van mindig (lásd Wot, a kitalált átütési értékekkel, stb).
    Imho, inkább olyan dolgokat variáljanak, mint a BR, spawnok száma, stb.
  • cpthungarian
    Nesze neked történelmi hűség. :)

Panther Ausf. A, D, G:
    Maximum speed
    Forward: 46 km/h
    Reverse: 3.5 km/h

Ebből is látszik, hogy támadásra tervezték, nem tolatásra. :)
  • lammaer
    Mondjuk balance okokból lehetne azt is buffolni ugye....
  • cpthungarian
    Hiába no comment, ha egyszer a valóságban is csak annyival tudott tolatni, akkor mit szeretnél?
  • Susarc
    egy párduc meg 3-4 kmh maxon :P

ha csak rá pöccintessz álló helyzetben,hogy előre csorogsz az ágyúcsöve a földtől az égig kileng 3-4 másodpercen keresztül....

ég és föld a két nemzet
  • gstup
    Tolatás.Kv-85-nél nem emlékszem,de az is-1 nincs teljesen kifejlesztve és 15 km/h-val tolattam. :)
  • Susarc
    a pályák amúgy tökéletes alkalmatlanok /Kursk-ot kivéve/ a németekkel való értelmes játékra! az,hogy 5x! olyan gyorsan tolat egy T34 mint egy párduc az no comment....egyszerűen németekkel a kicsi pályák miatt defaultban szopó van!

az orosz tankok olyan szinten odabasznak ezzel a pofátlan mozgékonysággal,hogy csírájában nullázzák a németeket....

legtöbb meccsemen meg se halok ! csak eliszkolok vagy elkezdek cicázni a csóri lassú német vasakkal ha véletlen bajba kerülök.....már rég safe spoton van a tankom mire a németek kijönnek a kezdő területekről....a dominatinnál pedig az object bezergelése is undorító ! 10-12 playert lövök ki átlagosan

német oldalon érdekes módon nem így van.....
  • Susarc
    nos ezidáig nagykanállal habzsolom a tejfelt.... 500.000 lion a tegnapi termés és már t4-et kapargatom lassan :)
  • gstup
    Azért orosz oldalon sem fenékig tejfel. :)
  • Susarc
    tudom a másik oldalról :D T5-ig szenvedtünk itt a németekkel hetekig, aztán meg 1 óra alatt szerzek 60-70.000 fejleszési pontot oroszokkal....szánalmas Gaijin!
  • gstup
    Nekem jobban tetszik.Alig mentem vele párduc ellen.Csak panzerIV-ek jöttek és néha 1-1 tigris.De a panzer IV 100 méteren túl már nem sok mindent tud tenni ellene.Csak úgy kopogtak a lövedékek. :) De az ismert fekete löveges párduc bug miatt ha az jön szembe általában egy lövés és már vonul is vissza. :) Nem nehéz vele az élet. :)
  • Susarc
    Kv85 nem jobb?
  • Susarc
    itt is csak azért haltam,mert elkapott a hév és túl mohón mindent leszarva szambáztam 50km/h-val az ellenfél területénél
  • Volfram42
    Amire valaszoltal az ugy lattam pont az SB-s posztra utalt. Mindegy is RB-n nem tudom milyen. En elsosorban repulot viszek be ha vagyom olyan hulye, hogy mixedre vetemedek ha van egyket jo pilota vagy foldi aki szedi az aaa-t akkor talan jo is lehet. En eddig egyedul mentem be oda es altalaban az elso racsapasnal langolo tuzgolyokent vegeztem. Volt olyan is, hogy az idozito bugja miatt azonnal robbant a bombam es en is mentem a tankkal egyutt. Azert az, hogy 500 meterre jelenim meg a jatekos nagyon nem jo dolog ha az ember megy 400+ km/h-al. Inkabb csak a szerencse miatt tudok oldani, mert pont arra van egy tank elottem.
  • gstup
    IS-1-es is ajánlott kategória. :)
  • Susarc
    aki már nagyon szívatva érzi magát németekkel javaslom T34-85(D5T) és színesebben fogjátok látni a világot ! mocskos undorító halálosztó szupergépezet!

átlagos kör:

• Susarc
    és Joker már csinálja nekem ezt :

• Susarc
    Gottfried

• Droughert
    12418-ban írtam, hogy RB ami nagyon gáz, SB max akkor, ha olyannal kerülsz össze aki tud repülni+ graf le van butítva, így könnyen ki fog szúrni és ki is fog szedni.
  • Volfram42
    SB-t irt. Ott nincsenek korbekeretezve a jarmuvek. Nincs spot. Es meg a gep is ossze vissza remeg az aaa-tol.
  • Trucker39
    Én egy Panther-t szoktam mellé tenni, mert repülőkből nincs semmi magasabb szinten nekem.

Kíváncsi leszek majd a magasabb szintű légvédelmekre is. Gondolom, majd jól "letekerik" a hatékonyságukat, hogy a nulla méteren garázdálkodó IL-2 pilóták lelke ne sérüljön nagyon. :)

Amúgy hatékony egy jószág magasabb Tier-ben is.

• Droughert
    Én is szoktam használni (nagy fun), de nagyon lutri, hogy hová dob be. Ha 5v5-be kerülök vele (az a legrosszab ha 2 aa kerül egy csapatba, sajnos ilyen is előfordul, ilyenkor egymás elől visszük el a killt), úgy a csapatom semmi hasznomat nem veszi, és lehet előbb vége a meccsnek, minthogy 1 repülőt is lássak. De mindig magasabb tierű vadászt teszek mellé, hogy fixen t3-ba vagy t4-be dobjon, ott van nagyon sok bomber/attacker orosz oldalon.
  • Trucker39
    Kell a földi légvédelem szerintem. Időnként beviszem a Tier2 légvédelmet magasabb szintű RB csatákba és mindig rengeteg dolgom akad. Fixen telepített AA gunokat is könnyebb ezzel kiszedni, meg nagyon sok repülő jön be több hullámban. Azért nem viszem túl sokszor be, mert T2-vel már nagyon lassú magas szintű járműveket fejleszteni.
  • Droughert
    A másik, egy Ferdivel próbálj meg beállni foglalni. Azonnal látja mindenki melyik pontot húzod, így még spot nélkül is megapod a csomagot fentről.