37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
lammaer #12700 Vess föl egy témát azt akkor ráharap a nép :) -
Nem akarjátok a politikát itt befejezni? -
bgabor #12698 Pedig éppenhogy a nyugati világban teheted meg azt, hogy a világ vezető nagyhatalmát vagy a politikusait kritizálod.
A magyar népköztársaságban ezt nem tehetted meg az oroszokkal kapcolatban. Ahogy kínában sem kritizálhatod a rendszert, mert beverik a pofádat és eltűntetnek.
"Tehetetlen vagy ellenük,bár a kelet gazdaságilag elõbb utóbb maga alá gyûri. Remélem ezt még megérem. :)"
Azért annyira ne szurkoljál a keletnek. Kérdezd meg felmenőidet milyen volt a kelet irányítása alatt élni a szocializmus közepén.
Szerinted ha Kína (vagy a szovjetúniót éppen szép lassan visszacsinálni próbálkozó oroszország) vezető szerephez jut az magyarországnak milyen lesz? Milyen lesz egy jó kis kínai kommunista vagy egy orosz katonai megszállás (megint) alatt élni?
Az USÁt mint nagyhatalmat kritizálók rendre elefejetkeznek róla hogy más, más beállítottságú nagyhatalamak uralma alatt nagyságrendekkel szarabb élni. Az igazság az, hogy az USA még a legrosszabb napján is sokkal jobb mint Oroszország vagy Kína. Főleg egy olyan magát katonailag megvédeni képtelen, jelentéktelen súlyú kis országnak, mint Magyarország. -
bgabor #12697 Aha. Hát azért a linkelt kamu-megállapodást, aminek minden harmadik mondata zsidók elleni hangulatkeltés, tutira nem a mainstream médiából szedted.
Engem mondjuk a zsidók abszolút nem érdekelnek, de azért elég szembeötlő ezen kamu megállapodás írójának álláspontja velük szemben. -
lammaer #12696 Eleve mi az hogy amerika ellen akarsz harcolni, aztán meg fáj ha amerika ellened kezd el harcolni :) -
lammaer #12695 "Próbálj meg amerika ellen harcolni,vagy csak próbáld meg kritizálni amit csinál.Egybõl te leszel a terrorista és a következõ célpont"
Őőő.... azért elég meredek kijelenteni, hogy Szaddamot a kritizálás miatt tették félre, Oszamát szintén egy epés megjegyzés miatt vadászták le és a tálibokra is csak egy gúnyos fórumhozzászólás miatt vadásznak. -
bgabor #12694 Ó, Tiboru konteóblogját ismerem, minden cikket olvastam vagy kétszer. Az nagyon tuti oldal.
-
Glo #12693 Ha meglátok valami hasonlót a neten (fórun, Fb) mindig rákeresek, de legtöbbször ide jutok :)
Ajánlom még a konteó blogot, ott is sok érdekes összeesküvés elméletnek utána lehet nézni. -
Susarc #12692 semmi közöm a szélsőjobbhoz! ,de ha így halad az ország hamarjában fel kell venni a kesztyűt annak aki életben akar majd maradni..... -
bgabor #12691 Hehe, sejtettem én hogy susarc valami szélsőjobbos kamu forrásból szedte a dolgot. Így legyen ötösöm a lottón.
Ezt az urbanlegends.hu-t meg olvasgani fogom, a többi kamu is érdekel. -
bgabor #12690 Nem voltam a koncerten. :) -
bgabor #12689 Nézd, ahogy mások is említették mindegyik fél nyakig sáros. De az atombombákból azért kellett kettőt bevetni hogy megmutassák, hogy van még ahonnan ez jött(akkoriban az atombombával kapcsolatban nagyon kérdéses volt hogy mennyi idő alatt lehet összeszedni elég hasadóanyagot akár egyetlen bombához is),hogy nem csak egy áll rendelkezésre. És nem csak a japánoknak szólt az üzenet, sokkal inkább a megbízhatatlan szutyok oroszoknak és Sztálinnak, akiknek valóban kész hadműveleti terveik voltak a háború folytatására a szövetségesek ellen és európa bevételére.
Ettől még tény hogy a bombától és a radioaktív sugárzástól legalább 300.000 civil meghalt, szóval egyértelműen borzasztó cselekedet volt ami örökké kísérteni fogja majd az amerikaiak lelkiismeretét, de logikus okok álltak mögötte. -
Na off vége,megyek aludni mert hajnalban meló. :S -
Persze,mind az volt csak az egyesült államok a mai napig csinálja és az ellenkezőjéről papol.Ezzel van itt a gond.
Hitler (még ha a világ egyik legnagyobb gazembere is volt) világosan megfogalmazta a céljait már a Mein Kampf-ban és csak az nem látta hogy mit akar,aki nem akarta látni.(voltak páran) Aztán német precizítással nekiállt végrehajtani amit eltervezett.Ő ellene lehetett harcolni,össze lehetett fogni,meg lehetett állítani,még ha sokáig tartott is mert világos volt hogy mi ellen kell harcolni.
Próbálj meg amerika ellen harcolni,vagy csak próbáld meg kritizálni amit csinál.Egyből te leszel a terrorista és a következő célpont.Mindezt a "demokrácia" védelmében.Na ez az ami undorító.
Tehetetlen vagy ellenük,bár a kelet gazdaságilag előbb utóbb maga alá gyűri. Remélem ezt még megérem. :) -
-
Szerintem ne kezdjük el boncolgatni hogy melyik fél mit csinált mert mindegyik nyakig sáros. ;) -
Dagohun74 #12684 off
Nos amerika a világ legnagyobb terroristája.Tok mind1 olaj, demokracia vagy kitudja mi mogé bujtatjuk amit csinál.
A háboruban is terrorizmus (háborus bun)polgárokat olni és gyerekeket.Csak van akinek szabad és van akinek nem.
-
Ezt békében hívják terrorizmusnak,akkor pedig háború volt.Ez nem mentesít senkit de azért ne felejtsük el.Japán támadta meg amerikát(még ha ezt sokak szerint kiprovokálták,akkor is így van) és elég hosszú ideje tartott már a háború ahhoz hogy mielőbb véget vessenek neki.A pertraszállás japánban nagyon nagy veszteségekkel járt volna,amire azért lehetett következtetni abból ahogy a veszteségek nőttek ahogy közeledtek az anyaországhoz.
Kíváncsi vagyok erre mit válaszolsz:
Ha neked kellene döntened,hogy miután románia megtámadott minket és mondjuk több évnyi háború után feláldozol e még mondjuk 100.000 magyar katonát a biztos győzelemért vagy ledobsz egy atomot egy román kisvárosra,hogy döntenél? -
Ez nem nyugati pr , ez a japán pr volt amikor a szerencsétlen amcsi bakák szembesültek azzal hogy a japó srácokat legyőzni nem lesz egy vasárnapi piknik. -
Az indiánokat ki is irtották,nincs is velük "gond". A hódítók szemszögéből hosszú távon ez az egyetlen olyan módszer amivel megtarthatják a meghódított területejket.Ha nem teszik,vagy beolvadnak az őslakosságba(ha kevesebben vannak) vagy állandó lázadások buktatják meg őket.
Mindkettőre van bőven példa a világtörténelemben.
A szomorú csak az hogy ez az amerikai bagázs papol ma demokráciáról,ezek a zsidók vezette gazemberek osztják az észt az egész világon,terjesztik tűzzel vassal az úgynevezett demokráciájukat,ezeknél lehet perelni a mai napig 70 évvel ezelőtt elkövetett dolgokért(MÁV),ezeknél,akik a világ legnagyobb népirtását követték el büntetlenül.Ha a gazdasági vagy politikai érdekeik úgy kívánják,a mai napig bombáznak porrá vagy szállnak meg országokat.
Az amerikai egyesült gazemberek állama a világ leundorítóbb dolgainak az egyike.(és akkor még a gazdasági manipulációikról szó sem esett)Kár mentegetni őket mert olyan bűneik vannak amik menthetetlenek.
A történelmet a győztesek írják......ennyi. -
Hát igen... akkor még volt valamennyi ész amikor CBT volt mert nem férhetett hozzá minden bisz-basz idióta akik csak a fejükből néznek ki és mennek a csatába. Úgy érzem kár volt openbe tenni a játékot. CBT-ben jobban élveztem. -
Susarc #12679 14 db ember van a csapatba rajtam kívül és egy közel 10 perces KURK úgy lemegy,hogy egyedül reportolok,targetelek és próbálok kommunikálni...egyetlen KÚRVA SZÓT SEM SZÓL SENKI!!!! de amikor a meccs végén megkérdezem,hogy miféle emberek akik egy kúrva szót nem kommunikálnak akkor bazdmeg 4-en ugatnak le meg LOLOZNAK,meg röhögnek,hogy felmérgesedtem!
MIÉRT ENNYIRE BUNKÓ BUTA PARASZTOK az emberek? -
Stefan99 #12678 egy az egyben a nyugati pr-t nyomod, ők is így indokolták.:) -
Stefan99 #12677 Ja persze... még jó hogy csak két bombájuk volt... mert kiirthatták volna az egész japán népet is, biztos ami biztos alapon, akkor biztos nincs többé gond velük -
Annak nincs olyan demonstrációs értéke mint egy városra dobott bombának.
Miért kellett kettő ? Ha valakit megütsz egyszer és nem fekszik meg / adja meg magát akkor mit csinálsz ? Megütöd még egyszer.
Ne feledd a japók fanatikusok voltak , a katonai vezetés egy része még a második atom után is folytatta volna a harcot. -
Stefan99 #12675 Nyomásgyakorlás/megtörés céljából civilek tömeges mészárlása, ma ezt úgy hívnánk terrorizmus.:) -
Susarc #12674 mert kísérletezni kellett embereken..... -
Stefan99 #12673 Pl dobhattak volna atomot máshová is , nem csak egy városra. Akkor is látják a japánok hogy ezeknek hú milyen fegyverük van. Idejük lett volna ilyen nyomásgyakorlásra a szövetségeseknek, Európában addigra befejeződött a háború, Japán teljesen elszigetelődött. És miért kellett egyből kettőt ledobniuk, egy nem volt elég? -
Droughert #12672 Ez az egész nem csak arról szólt, hogy hamar véget érjen a háború, és ne legyen partraszállás Japánban. Nagyobb jelentősége volt, hogy ezzel "erőt" mutattak az oroszok felé. -
Szerinted milyen egyéb opció jöhetett volna még szóba ?
-
Glo #12670 Ami a vesztes oldalon háborús bűntett, az a másik oldalon a győzelemért hozott bocsánatos vétség. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. -
Stefan99 #12669 bocs az offért -
Stefan99 #12668 Tényleg csak ez a két alternatíva volt, hogy atomot két városra vagy partra szállnak? én nem hinném... Tényleg igaz hogy a győztesek írják a történelmet. szerintem az atom a két városra is háborús bűn volt, Dresden szőnyegbombázása foszforos bombával is háborús bűn volt.Nők, gyermekek ezrei égtek el elevenen többek között. De Nürnbergben csak a vesztesek háborús bűnöseit ítélték el, a győztesek háborús bűnösei meg vállveregetést kaptak. Persze nem lett volna ez másképp akkor sem ha a másik oldal győz. Csak akkor pl a fent említettek miatt álltak volna néhányan a falhoz. -
vajakos21 #12667 Szedték már ki az f4 es messzá.at 500al simen.Ok hogy 40 fokos szögben robogok felé...na de .. -
Susarc #12666 nos igen.....,de a Churcill-es mondás a "történelmet a győztesek írják" az az elmúlt 70+ évet nagyon szopó rollerra tette..... -
Bezzeg ha nem vetették volna be az atomot és partra szállnak az milyen jó lett volna , ugye ? Mennyivel lett volna több a veszteség ? Nem kicsit.
Ez egy örök dilemma amiben nem lehet igazságot tenni , főleg nem utólag. -
Susarc #12664 jaja ezzel egyetértek....,de látod a mai napig az USA azt csinál a nagyvilágban amit csak akar.... a jelszó DEMOKRÁCIA....mondjuk az Oroszok se sokkal jobbak..... -
Susarc #12663 még régebben filozofáltam a repcsis topikban,hogy a sebessége a repülőknek nincs jól modellezve......néha mondjuk 550-650km/h val repülve a 2km-re lévő repcsit ami épp fordulózik egy másik géppel cca 2-300km/h val egy örökké valóságig tart utolérni...ergó a kiírt sebességed a valóságban nem releváns
ugyanezt veszem észre a tankokkal is....és ezért lehet a repülőket is easy mód lelövöld9zni egy tank ágyújával ami egy vicc! a messzer 410-es amit ledurrantottam jöhetett vagy 300km/h val ,de simán beforgattam az ágyumat és ledurrantottam....holott ha mondjuk állok a buszmegállóban és 200-al elszáguld egy motoros még a fejemet is alig tudom utánna fordítani már ott sincs! itt meg a 200-300 al bombázgató repcsiket percekig tudom lövöldözni.....valami szerintem nincs rendben a sebesség megvalósításával úgy összeségében! anyone idea? -
Tusy #12662
- én úgy tudom, '56-ban Mo.-n egy külföldi beavatkozás esetén a szuezi válság egy atombombával lett volna megoldva az oroszok részéről ... a szövetségesek megkapták a csatornát, az oroszok meg Mo.-t -- ezt (is) hívják politikának
- másrészt az én szememben azok akik atombombát dobatnak településekre (Hiroshima, Nagaszaki) azoknak nem Nürnbergben hanem valami sokkal rosszabb helyen kellett volna lenniük a 2. vh. befejeztével ... és az USA elnöki székét (meg a tanácsadói testületét) nem tartom annak
-
Susarc #12661 de,úgyhogy egy kis hazai :