37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
egyértelműen az az egyik.
penetrate, no damage, helloszia.... -
az biztos, hogy nem német tank :)
t34-85 simán lehet :) -
Volfram42 #12778 Na amíg nem javítják gyors meg kell keresni melyikekről van szó és aratni velük. Csak vicceltem. :)
Közlemény -
Susarc #12777 -
Susarc #12776 szorzó utáni első kör: 10 ground kill/7 player/ 3800 pont, első hely......ANYÁD :D -
Stefan99 #12775 van még egy rész ami nincs benne:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/159027-questions-answered-by-bvv-on-the-russian-site-3/ -
Susarc #12774 de legalább jött egy új SKIN :)
-
Susarc #12773 5 loss ,de 2500-3000-es körök/5-6 player kill/.....
majd a 365 pontos köröm WIN !! nem hiszem el b+
legalább 6-8000 fejlesztési pontot buktam!
5 kört hoztam egymás után utána meg egy fos szar 1 killes kör az b+ egyből WIN....picsába :D -
Stefan99 #12772 10.07.14 Server update:
Fixed a bug that caused tank shots to go through objects and landscape in rare cases.
-
lammaer #12771 No igen, sztem AIra nem nagyon lenne szükség egy PvP játékban... mindíg céltábla lesz... -
Susarc #12770 Mocskos rohadt féreg AAA !!! az Orosz Tu2 kidobott 4 tankot tőlünk és sértetlenül visszament a reptérre....
nálunk HE111 az én DO217-em egy 410-es messza és egy G6 BF-et EGYETLEN PERC alatt kinyírt az AAA ! ELMENNEK A JÓ BÜDÖS PICSÁBA -
Susarc #12769 hát ez orbitális baklövés lenne ha ilyet betennének! lehessek 1x újratölteni meg javítani egy bázison.....pl -
Volfram42 #12768 SB-n eleve abszurd, hogy egy karikat kell elfoglalni. Kurszk ennyivel jobb. Viszont ott nincs kijelolt kor. Kivancsi vagyok, hogy ott hogyan oldjak meg.
En orulok, hogy jott egy kis info. Azt vettem eszre, ha nem is jon hamar egy nagyobb javitas, de legalabb szolnak, hogy min dolgoznak akkor kissebb a zugolodas. Ez ram is vonatkozik. -
Glo #12767 Mivel a Repair kit az első kb amit kifejlesztesz egy tankon sztem nem fognak ott tobzódni a javításra váró tankok. Simán javítani bárhol lehet majd, ez csak egy opció a gyorsabb javításra.
Amúgy meg legalább mondanak valamit, és nem csak lapítanak, ezt el kell ismerni. -
Ha jól értettem akkor a ponton lehet majd javítani(ha befoglaltad) de ha folyamatosan ott állsz akkor folyamatosan javítanak ha bekaptál valami sérülést... Nem mondom, hogy rossz ötlet de kíváncsi leszek a megvalósításra. Repülőgépeknek mindenesetre jó kis célpont lesz a sok javításra váró tank a ponton. Már most is előszeretettel bombázzák a pontokat. Hát még ha rá lesz még több tank kényszerítve, hogy odamenjen. -
Mondjuk annak, hogy a cukorlöveg marad nem nagyon örülök... -
"there are about 50 or so bugs in tracker, so almost every second tank has it"
khm....erre nem is tudom mit mondjak. Q&A utolsó kérdésére is a válasz nekem inkább csak magyarázkodásnak tűnt. Az meg, hogy ilyen fontos infókat ilyen formában kapunk felér egy viccel. Meglátjuk mit hoz a köv. nagy patch remélem fejlődik a játék. -
gstup #12763 A lőszer pótlása az jó.De a javítás az szerintem abszurd. -
Glo #12762 Miért? Eddig mindenki azon nyávogott hogy legyen egy ilyen FARP szerű cucc. Most h beteszik meg az a baj ha lesz? :) Kursk-on pl én már fogytam ki a lőszerből, meg pl egy Su152-vel se olyan nagyon nehéz üresre futni, szal jó ez. -
gstup #12761 max arcade.Rb-ben meg SB-ben vicc lenne ha lenne. -
Glo #12760 Lehet majd ott Repair kit nélkül is javítani, meg másfélszer gyorsabb lesz mint amúgy. -
gstup #12759 Javító terület lesz az elfoglalható pontok???Miért?Ezt nagyon nem tartom jó ötletnek.Viszont végre nem fogja hazavágni a tank motorját és lánctalpát egy fa. :) -
http://www.reddit.com/r/Warthunder/comments/2aa9bo/questions_answered_by_bvv_on_the_russian_site/ -
köszi! -
Susarc #12756 Controlls-> Tank Controll--> Crosshair Lighting -
Bratyex #12755 Repülős része kb 80% tart, ráadásul nagy hiány a bombázók pilótafülkéje...stb -
...és hogy lehet bekepcsolni? -
Susarc #12753 néha ha szar idő van a fekete szálkerezstet alig látod...ezt ha bekapcsolod piros lesz a HUD célkereszt mintha ledes megvilágítást kapna -
mi is lenne ez a funkció konkrétan? mert nem nagyon vágom... -
Susarc #12751 megvan!
-
Susarc #12750 ne bassz! HOGYAN? HOL ? -
Tudtátok, hogy van célkereszt világítás a tank sniper nézethez? -
lammaer #12748 Kérdeztem, nem mondtam.
Amikor legutóbb odatévedtem, még olyasmiket írkáltatok hogy a repülési modellek hiányosak meg ilyesmi. -
bgabor #12747 Az miért ne lenne? Itt ott állítgatnak néha meg bejön néhány új gép, de az már késznek tekinthető. -
lammaer #12746 Repcsis sincs kész, nem? -
bgabor #12745 Hát ha már itt van a félkész tankos akkor jó lenne ezt befejezni először, és meglépni a rajongók által régen sürgetett változtatásokat.(tank only csata stb) -
lammaer #12744 Én a gaijin helyében meg a hajósra mennék rá :) -
lammaer #12743 Nade ha a hazaiaknak játszanak, akkor miért is kéne levetkőzni a "mi vagyunk a legjobbak" mentalitást?
Nemtom vannak e itt adatok hogy az egyes régiókból mennyien játszanak, de a másik orosz játékban bizony az orosz szerverek olyan szinten überelték (nemtom most hogyvan, de gyanitom így maradt) az EU/US szervereket, hogy egyértelmű volt kiknek kell keresni a kegyeit. -
bgabor #12742 Így van, ez a gond, és ezt már kábé másfél hónappal ezelőtt megállapítottuk. 
Gaijin helyében teljes erővel rámennék a térképgyártásra. -
davidbog #12741 OFF
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A KT toronypáncélzata ügyében elbeszélünk egymás mellett. Neked az a fontos, hogy bizonyos körülmények miatt nem ütötték át. Én viszont tényleges védelemről beszélek, arról hogyha nem lettek volna azok a bizonyos körülmények bebizonyosodott volna hogy nem elég erős.
Nyilván a háborúban volt a legintenzívebb a fejlődés de ettől még nem avultak el egy évek, másfél évek alatt a harckocsik, pláne nem a háború végiek. Vagy ha igen akkor a franciák miért is tartották hadrendbe a Párducot 1949-ig?
A kardánalagútnál mint ahogy Eldarion is írta az a baj hogy magas tőle a harckocsi. Feleslegesen magas. Ha csak 20 cm-el alacsonyabb lenne a test akkor kizárólag a kisebb felületű páncélzat miatt minimum 3 tonnával könnyebb a KT (attól függ melyik magasságtartományból veszünk le 20 cm-t, ez lehet 4,5 tonna is). Egy olyan harckocsinál amelynél a motor túl van terhelve még 3 tonna is sokat számít. Meg persze az erőátvitel is könnyebb. Rejtőzködésnél se mindegy, hogy mekkora felületű/térfogatú egy harckocsi. A KT amúgyis iszonyatosan nagy volt.
Ugyanez igaz a Shermanre is. Nézd csak meg mennyivel alacsonyabb az M26 teste mint az M4-esé.
Az első lánckerekes hajtásnak tudomásom szerint mindössze két előnye van: a sofőrnek kisebb erőt kell kifejtenie az irányváltásokkor (bár ez a hajtóműtől jobban függ) és a lánctalpnak a terheletlen felét húzza a lánckerék --> nagyobb lánctalp élettartam. Ellenben a hátrányai a nagyobb térfogatú test, ami nagyobb tömegű is, bonyolultabb hajtáslánc --> nagyobb a hibalehetőség, rosszabb a frontpáncél kialakítása. Szerinted arányos az előny a hátrányhoz képest? A háború után se volt jellemző ez a kialakítás (motor hátul, hajtómű elől), nem véletlenül.
A többi nemzetnél ez nem volt jellemző a lövedékekre. Te a gyártás során keletkező minőségi szórásra gondolsz, ami valóban jelen volt az oroszoknál, németeknél, amerikaiaknál, angoloknál stb. Én meg azt írtam, hogy előre gyártott lövedékek. Ami azt jelenti, hogy legyártanak x mennyiséget a tesztre ami jobban ellenőrzött és jobb minőségű mint a széria. A többi nemzetnél a sorozatgyártott lövedékekből vittek a tesztre, (elő is fordulnak nagyobb eltérések a grafikonokban, táblázatokban). De mint írtam ez emiatt jelenlévő 2-3%-os csőtorkolati sebességkülönbség a német lövedékeknél lényegtelen az átütésben, csak egy példa volt, hogy milyen technikai dologban különbözhet a teszt a harctértől.
És például hogyan befolyásolja egy káder tudása a lövedék páncélátütő képességét? Talán ösztönösen ki tudja választani a jobb minőségű lövedéket? Vagy a páncélzat is keményebb, vastagabb és jobban ellenáll ha képzettebb ember van a közelben? Vagy esetleg x típusú motor nyomatékgörbéje hirtelen y%-al nagyobb lesz? A harckocsi alaptulajdonságait nem befolyásolja a képzettség. Márpedig a tesztek nagyobbik része arról szól, hogy a tesztre legyártott prototípus hozza-e azt ami a papíron van, megfelelő volt-e a gyártás, úgy működik-e ahogy eltervezték. Tesztelő tudása nem fogja befolyásolni a hegesztések minőségét, a csapágyak élettartamát, löveg kopását, radiátorok, kipufogók stb hatékonyságát.
A prototípusok tesztelésénél a karbantartásban és az eszközök kezelésének hatékonyságában valóban jelenthet előnyt a képzettség. Ezek viszont nehezen jellemezhetőek számokkal, nem is nagyon szokták, hanem az ilyen jellegű eredmények alapján csinálják meg a manuált a harckocsihoz és a kiképzést a harckocsira.
Nem hiszem, hogy a tesztelők nagyobb képzettsége csak a ruszki káderek sajátossága lett volna. Vagy a németek/amerikaiak/angolok stb talán azokkal teszteltették le az új harcjárműveiket akik épp most kapták meg az alapkiképzést az első harckocsijukra? Hát nem. Mindig olyanok tesztelik az új gépeket akik tapasztaltak. Azért, mert a tapasztalataik alapján összetudják hasonlítani a korábbi harcjárműveikkel és ez alapján objektívebb véleményt tudnak nyilvánítani a tesztelt gépről, több jó javaslatot tehetnek a módosításra. Az az igazán nagy előnye a képzettségnek.
Ezek mellett a teszten résztvevő gép még nem végleges, a rendszeresített gép mindig kifinomultabb és emiatt hatékonyabb mint a prototípusok ezáltal jobb teljesítményt is lehet velük nyújtani. Vagy talán úgy gondolod hogy a Vk30.02 (M) volt olyan hatékony mint egy Panther A vagy G, vagy T26 egyenértékű egy M26 Pershinggel, stb stb?
"mennyire is volt értékelve az a xar német technika"
Nem hinném hogy bárki is szarozta volna a német technikát. Lehet hogy neked nem tűnt fel, és nem is így gondoltad, de részemről egész végig a KT-ról volt szó és a német nehéz harckocsi tervezésről illetve az ehhez kapcsolódó dolgokról. Nem pedig a komplett német technikáról.
1943-ig a legtöbb saját harckocsijuk jó konstrukció. 1944-től kezdve viszont a szövetséges gépekkel összevetve azokhoz képest csak komoly +méret és/vagy +tömeg árán tudnak lépést tartani azokkal.
Igen a Párducot a hibái ellenére a ruszkik és a franciák is sokra tartották. A KT-vel egyező hibái se hatottak rá olyan súlyosan mint a KT-re. Ennek ellenére a háború után sehol nem futott be nagy karriert. A későbbi harckocsik is mind az adott nemzet korábbi harckocsijain alapultak. A gazdaságtalansága miatt a franciák is kidobták őket 1949-ben.
Mi is volt az amit franciák egy az egyben lemásoltak a németektől mert a sajátjuk nem vált be? Csak ezekről tudok (harckocsis témában):
1. Az ARL 44 nem vált be és a német Maybach motorokat vették át a futóművel és felfüggesztéssel együtt az AMX nehéz harckocsiknál. Amik szintén nem váltak be többek között a Maybach motorok nem megfelelő teljesítménye és élettartama miatt...
2. 75 mm CN 75-50 nevű löveg, ami a 7,5 cm Kwk42 L/70 módosított változata.
3. Talán a 360°-os parancsnoki kupola. Bár ezt akár a Shermanról is átvehették.
A saját harckocsijaiknak mint az AMX 13 és AMX 30 minimális köze van a német technikához.
Egyéb? (A nem harckocsik dolgok nem érdekelnek.)