War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsír, a closed beta állípotú WT:GF-et hasonlítja össze a már három éve mûködõ WoT-al, egy teljes napnyi GF játéktapasztalattal a háta mögött. Idióta, no comment.

"És ez az árkád mód, akkor milyen lehet a "szimulátor" mód?? Mazochistáknak való..." Le sem tagadhatná melyik játékból jött :D

Van, de nem sok. :D

Tényleg elég részrehajló, a "vizes aszfalton driftelõ sportkocsikkal" szemben a WoT skodálatos, igazi tank fílinget nyújtó, fejlett fizikája odaver minden hiábavaló próbálkozást. Legalábbis szerinte.

Jót röhögtem a "minden tank egy lövéses" dolgon is. Persze, van rá példa, meg arra is hogy a Panther negyedik átütõ találata után az ellenség még megy. Nem forog a tornya, nem maradt benne sértetlen modul, ég, de MEGY! :D

Igazuk van a kommentelõknek, ez a játék nem olyan retardbarát mint a WoT, de ez nem rossz, ez inkább jó tulajdonság.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

elvakult wt fanoknak ajánlott vérnyomásnövelõ olvasmány, ezt oda kellett volna írni :D
Silentstalker "összehasonlítása", GF vs tudjukki:

http://wotinfo.hu/index.php/item/938-world-of-tanks-vs-war-thunder-ground-forces

Érdekesnek nem mondanám, de valóságtartalma van.
Mai peccsbõl:

"Removed Sepia from spectator's mode after tank has been destroyed"

<#taps><#taps><#taps>

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Trucker39
Van rá mód, hogy ha botkormánnyal repülök, ne kelljen tankozáskor félre pakolni, hanem azzal menni pár kört?

A tank torony forgatáson kívül szinte mindent sikerült botkormányra átállítani. Ezt a lehetõséget nem találom, illetve a löveg csõ magasság állítását. Gondolom, ez a kettõ ugyan ott lesz.

Miért van az,hogyha visszajátszást nézek,nemlátom az ellent benne csak azt,hogy lövök valamire <#wow3><#buck><#nemtudom>
Ezzel a topikkal csak az a baj, hogy egyelõre nagyon úgy fest a vizszintes beosztást csak bedobták a célkeresztre mindenféle kalibráció nélkül. Ha pontos az ott lévõ számítás, akkor elég nehéz fejben számolni.
Mire gondolsz? A listában RB és SB módban nem mutatja az ellenfél típusát. Ennek a repcsis részre visszavezethetõ okai vannak, mert régebben a levegõben lehetett taktikázni az alapján, hogy mi jöhet szembe. Elõször még volt sziluett, de az is felismerhetõ volt, úgyhogy eltûnt az is, csak a név maradt.

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Trucker39
Jó kérdés. Szerintem csak a sajátot látjuk, ki mivel van. Illetve azokat az ellenfeleket, akiket már felderítettünk.

Azt hogyan lehet beállítani,hogy a tanktípusok is láthatóak legyenek?Nem sikerült még rájönnöm...elõre is köszi.
Jellemzõ, hogy a Pantherrel (esetenként többel) Kurszkon gyorsan elfoglaljuk a pálya nyugati szélét (ahol a T-34-85-ök általában ellenállás hiányában a csapatunk hátába csattognak és módszeresen kiirtják azt), majd a támadó T-34-ek kiiktatása után a pálya közepén nézegetõ IS-1-eket 1-2 találattal, 1500m-rõl felrobbantjuk, amivel lényegében vége a csatának. Utána már csak a respawnoló medek és az AI-k vadászgatása jön céllövészetnek :)

Egy csatán belül is rá lehet érezni. A legnagyobb mikor Kursk-on 1-1 lövésbõl kensz ki Tigerrel egy IS1 és egy KV-85 pajtit, 1000+ méterrõl, amivel megnyeritek a meccset.

A többi pályán max 1 osztás felfele, de csak ha nagyon "messze" van. Ott 600-ra se nagyon kell lõni.

Trucker39
Köszönöm, úgy tûnik mûködik a dolog.

Ha már tudom, mit és hogyan kell nézni...

Vannak hibák a töltési idõkben (pl. a Pantherek 75mm-es lövege lassabban tölt, mint az orosz 85 vagy akár a német rövid 88mm-es lövege.

Írtam róla a bug report topikba, aztán le lettem rohanva hogy honnan van a forrás, hol a DxDiag file (azt se tudom mi az), teszteltem-e csatában (hogy a fenébe teszteljem ha nem lehet custom csatába bemenni?), stb, úgyhogy inkább hagyom a fenébe.

Toby0501
Pár csata után rá lehet érezni, ha közel vannak, tök mindegy, ha távolabb, akkor meg olyan 400m-re lövök elõször, aztán korrigálok.
A célkereszten azért vannak a vízszintes osztások (milek), hogy a tank méreteit ismerve ki tudd számolni a távolságát. Ebben a játékban gyakorlatilag használhatatlan, mert mire kiszámolod, addigra kaptál két skulót az arcodba. :)

Trucker39
Tegnap mentem jó néhány csatát az event-n, realistic módban. Nagyon hiányoltam egy optikai távolságmérõt. Az arcade mód nem tetszett, hiába ott van valami jelzés a távolságra. Realistic-ben nincs valami távolságmérõ? vagy csak én nem találtam meg? Becsülgetem a távolságot, de szerintem nem ennek kellene lennie a megoldásnak.

Közvetlenül bankkártyával? Én úgy vettem.
Na igen én paypalt kerestem de nem volt ott így számomra marad az EUR :(
Jól látom orosz oldalon csak bankkártyával lehet vásárolni?
Igen, ott jelentkezz be, és mehet.
Apropó jól értem csak annyit kell hogy az orosz oldalonn kell vásárolni?
Az igen akkor már mentem is vásárolni pár sasot énis
Sikerült, megjöttek az arany sasok, orosz rubel-bõl átszámolva, kb. 40%al olcsóbban, mintha Euroban fizettem volna. Jöhet az open beta, aztán a prém Jagdpanther <#finom>.
Németeknél én távolra a nagyobb átütésû keménymagvas lõszert használom (PzGr40 - APCR), mert az messzirõl is tud sérülést okozni, de nem nagyot. Közelre, ahol már biztos a lõszer átütése, az alap PzGr39 a jobb, mert az APHE, és nagy rendetlenséget csinál bent.

Toby0501
Valaki írta már innen, hogy talán a starter packot ott vette és olcsóbb volt, mint a .com oldalon, gondolom az arannyal is hasonló a helyzet.

Nem csak az efekt a lényeg hanem hogy kirepul a sérult lovegbol a toltet de csak darabokban. Ash river maponn KV-2 vel szemben én Pz3M el, rálovok egyenes a toronyra o abban a pillanatban rámlo én életben maradok o felrobban, és a tormelék ami maradt a lovedékbol eltaláll lánc leesik és aztán kiírja hogy az ellenségnek nincs tobb jármuve. Aztán nemsokkal még pár meccs utánn vége lett az eventnek, jo mondom akkor menyunk egy kicsit WOT ozni. Ah fuj annyira elment tole a kedvem. 2 tierkulombség "prémiumloszer" láthatósági rendszer miezmár láthatatlan tankok TD-k pufogtatnak. Ah kiráz a hideg tole a GF utánn
Toby0501
Nagy távolságra bizonyos lõszerek jobbak, közelre legtöbbször elég (vagy jobb) az alap is.

Sziasztok,

A német ágon megszerezhetõ lõszereket érdemes használni?Vagy maradjak az alap páncéltörõnél?!Saját meglátásom szerint semmi elõnye nincs a nem alap lõszereknek.De javítsatok ki!

Üdv

A warthunder.ru shop árai orosz rubelben értendõk? Tudok itt goldot venni?
Ha igen, 9200 Ft.-ért kapom a 10000 GE-t a 15000 Ft.-os Eurós ár helyett. Mûködik ez igy?
Igen, plusz pont a fejlesztõknek az effektért.
Ha nem robban be az se egészséges. Lehet szép csõ-virágokat készíteni :))

Úgy vettem észre, amikor a játék azt irja, hogy saját magát ölte meg valaki, akkor a tönkrement löveg miatt berobban a töltet és felrobban a tárolt lõszer(velem is elõfordult).
Az utolsó 10et tartja meg alapból, de ha játékon belül átnevezed(rename), akkor megmarad ameddig nem törlöd.
A war thunder hány replayt képes elmenteni?
Mert találtam egy ""Weakspotot a SU-70 akráhányasonn. 2 játékosnak sikerult csorobbanást okoznom egymás utánn. Pár másodpercnyi kulombséggel mind a ketto felrobbant és azt írta salyát magukat olték meg. Remélem elmentette a replayt. PZ3M al voltam. Elnézést a helyesírásért.
Lehet tudni valamit egy nagyobb patchrõl? Esetleg tervek szóbeszédek?

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Ehhh... Tegnap nem tudtam a T-34/85-el játszani azt írta ki hogy aircraft not ready. Újra indítás után jó volt aztán megint bekattant.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Toby0501
Akkor te vagy az. Míg mi minden nap szenvedtünk és idegeskedtünk a játék miatt, addig neked tök nyugisan teltek a délutánjaid.<#idiota>

Majd idõvel lesznek gondolom játékbeli teszt adatok is. Két "tankbuzi" (a legjobb értelemben) leáll egymással szemben ,stopperral,2 raklap harckocsi szakutasitással és szerkezeti rajzokkal,majd elkezdik egymást püfölni hogy hol melyik mivet mit üt /nem üt át. Milyen gyorsan tölt,kitérési szö,lánccsapszegszám...stb. Aztán a hibákat elküldik Gazsinak ,aki megköszöni....és marad minden a régiben<#banplz>
(amig 6.érzék és gold lõszer nincs,jók vagyunk)
Ahogyan a tübbiek is írták, ez egy realisztikus játék. Elképzelheted, hogy míg egy 5 kiló alatti 50mm-es gránátot elég gyorsan be lehet lökni a csõbe, addig mondjuk egy 122 vagy 152mm-es lövedéket, ami van vagy 20 kiló, picivel nehezebb bevarázsolni a csõbe. Ha tényleg érdekelnek a tankok és WoT-oztál, akkor az osztott lõszer fogalmát is kell hogy ismerjed, pl ugye az IS-2esnél két külön részbõl állt a gránát(külön lövedék és hajtótöltet), amit külön kellett betölteni, így érték el az IS-2/3/4ek a remek két-három lövés per perc tûzgyorsaságukat.

Amúgy nemtudom hogy nem tûnt fel neked, de a kissebb kaliberû (45-76mm)lövegû tankok az oroszoknál is villámgyorsan töltenek.

Lényeg a lényeg, a töltési idõk teljesen hitelesek és rendben vannak.

Gottfried
e

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Gottfried
Bárcsak igazad lenne és ne ilyen lenna az ifjúság nagy részének a helyesírása! Siralmas... <#csodalk>

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Cserben hagyott?
Ha én lennék ez a személy, akkor határozottan visszautasítanék ilyen vádakat! :D

Toby0501
Te az a Rue East vagy, aki WoT-ban is RueEast volt és cserben hagyott minket?<#idiota>

Most írhatnám hogy játsz wot-ot de erre vannak itt szakosodot kollégák.A balanceot majd megoldják ruszkiknak...ez biztos.Majd csak eventen lesz normális ahogy af-en is.
Nyilvánvaló, hogy egy külföldi srác trollkodik a google fordító segedelmével. :D

Ez egy történelmi alapokon nyúgvó játék. Itt a balansz gyakorlatilag másodlagos. A töltési idõ általában a lõszer súlyától függött és a hozzáférhetõségébõl a tankban. Nehezen tudom elképzelni, hogy a su122-es 20/30/40 valahány kilós lövedékét bárki is elõkotorja és betárzatta 10mp alatt.

Ellenben pl. a tiger gyakorlaton mért leggyorsabb töltési ideje 6.4 mp volt.

Ráadásul a su122 pont egy olyan vas a játékban amivel semmi oka sírni az embernek. Minden 1 shot, és ha forgatja az ember még pattannak is róla (vagy nem okoznak akkora kárt, van idõ betölteni :P)
Igenis meg nemis de a Német tankok nem azért erosek mert eros apáncéljuk hanem mert piszkosul gyorsan toltenek meg van gun depressionjuk su -122 felmegyek egy kis buckára és már nem is tudok ráloni az ugyan azonn a szinten tartózkodó tankra. Miutánn kiprobáltam a németeket is egyszeruen ilyen probléma nem volt. Elore szólok csak szimulator battleban jáccok a tobbi nem érdekel. A wot ban a toltésido balanszolás turheto mert ott HP sebzés van itt meg nincs. Gyorsan átt kell gondolniuk foleg ha már fognak menni rendessen a legénységi skillek is . Nah akkor képzel ez a PZ3M toltési sebességét.