War Thunder: Ground Forces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk ezt nem lehet csak a t34 opságára fogni, itt már egy kis tudás is volt 😊
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Ok.Örülök neki,hogy értelmesen meg tudtuk vitatni ezt a témát!
Hy!
Csak így tovább. Sokan tényleg azért félnek az SB-tõl, mert a repülõs részen még levegõben maradni is nehéz idõnként. 😊
Én egyébként a mostani RB-t kidobnám. Helyette a mostani SB lenne. SB helyett meg lehetne egy olyan mód ahol még minimap spottolás sincs, csak manuális sebváltó, illetve nincs harctéri javítás és legénység "pótlás".

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1; lehet hogy a feliratokat kapcsoltad ki valahol az optionsban,
2; vélhetõen nem találod el
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
A spiten egy csomó próbálkozás volt a karbi miatti probléma kiküszöbölésére,és csak 42 vége felé lettek injektorosak a motorjaik.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Minden tiszteletem mellett ez a megjegyzésed "DE INKÁBB JOBB" a nettó hülyeség😊))
Nézd én a harckocsikhoz bevallottan hülye vagyok mint Gyõzike a magfizikához,de a II.VH-s repülõkbõl bátran írhatnék egy nagydoktorit ,így azt kell mondjam,hogy ezt azért ne terjeszd😊
"A Spitfire-nek már az elsõ generációja volt olyan jó, de inkább jobb. Kisebb fordulóív, jobb csúcsmagasság jellemezte, nem játszott olyat, mint a BF109 a C1-es, injektoros motorral szerelt változat megjelenéséig, hogy negatív g-s manõvereknél hajlamos volt megszakadni a motor üzemanyagellátása, aminek aztán csúnya koppanás lehetett a vége."
A kisebb forduló ív sem volt szentírás ,bár a szárnyszerkezet a szárny kialakítása miatt valóban a spit elvileg jobban fordult,de a fordulási sugár nem csak egy összetevõbõl áll,a BF ek pár kör elejéig megfelelõ cornel speed tartásával bátran tartani tudták a lépést ,emelkedésben egyértelmûen jobbak voltak,a csúcsmagasságról meg ne is kezdjünk el vitatkozni ,lévén a spit 8k-n és fölötte már csak billegett mint kecskeszar a deszkán.
Mindamellett mint alant már említettem kb azonos teljesítményû gépek voltak .
Ha megnézed az angelus csata gépveszteségeit ,lebontva akár típusokra is ,bizony az egekig magasztalt spit (ami nemzeti szimbólum lett Angliában,jelzem érthetõ okokból) bizony alul maradt a német riválisával szemben. Persze ez is sok összetevõbõl áll ezt is hozzátenném, a légi harc sikeres és eredményes megvívása nem csak a gépen múlik,az alkalmazott taktika a gép tulajdonságainak figyelembe vételéhez igazítva elengedhetetlen volt😊
De az is beszédes ha megnézed a nyugati fronton egyénileg elért légi gyõzelmek adatait abban az idõben ,és lehet meglepõ eredményeket látnál.
A BF 109 egy jó kis gép volt ,persze megvoltak a korlátjai,de nem véletlenül gyártották egészen a háború végéig,igenis méltó ellenfele tudott maradni a szövetségesek bármely gépének.
A FW 190 rõl meg már nem is akarok szót ejteni😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
Szoval,nem vagyok mar olyan fiatal ember es meg veletlenul sem a mai media altal kozvetitett "szemeten"nottem fel.Nehany hircsatornan kivul nem nezek tv-t.Barmilyen hihetetlen,meg azt is tudom hogy a WT es a WOt csak egy jatek.Ha olvastad a hozzaszolasaimat,nem egyszer lathattad hogy arrol irtam hogy senki ne varja el hogy egy jatekban le lehet modellezni a valosagot.
Gyermekkorom ota erdekel a haditechnika,a okori kohajito gepektol kezdve egeszen a modern technikakig.A kedvencem(mint gondolom itt sokaknak) a 2 vilaghaboru,ezen belul is a nemet haditechnika.Tobb mint 10 evig maketteztem,kozel 500 reszletesen kidolgozott repulogep es harckocsimakettel buszkelkedem.Ezekhez rengeteg szakirodalmat olvastam es olvasom a mai napig is,bar a mekettezest mar egy ideje nem uzom.majd talan a kisfiam(aki most 5 eves es mar erdeklik a tankok) folytatja.
Emellett szinte mindent elolvastam ami magyar nyelven elerheto volt a 2. vilaghaborurol az elmult kb.30-35 evben.A rendszervaltas elott a hos oroszokrol es a nemet hordakrol,utana pedig a demokracia vedelmezoirol(a hos amarikaiakrol) is.Termeszetesen a tortenelmet a gyoztesek irjak,igy fenntartasokkal kell kezelni mindket fel irasait.Hogy mi a hiteles ??? Ezt sem en,sem te nem tudjuk megallapitani.Mivel nem voltal ott egyik vezerkarban sem(bar akkor is csak egyik oldalrol lenne nemi infod) te is csak az irodalomra hagyatkozhatsz.Mindenki szerint az a hiteles amit o leir.Az semmit nem jelent hogy van amit a negy tobbseg elfogad hitelesnek mert a nagy tobbseg is lehet felrevezetett.Egyszeruen nem erdemes itt (es talan mashol sem) ilyen vitakba belemenni.
Nem is ez volt a szandekom,csupan bosszant a "hobbinaci" hozzaallas,az hogy a nemet technika legyozhetetlen volt,hogy mindenben jobbak voltak mindenkinel es itt nehany nagytudasu(talan tenyleg csak tul fiatal) versenyzo fel van haborodva ha egy jatekban kilovik az altala vezetett legyozhetetlen nemet technikat.Erre a nagy nemet imadatra reagaltam itt nehanyszor.
Mindezt ugy hogy az elso makattjeim nekem is a nemet tankok voltak,van itthon nehany nemet rohamsisakom,2. vh-s nemet markaim,nemet ovcsatok,stb.
Szoval meg veletlenul sem all(t) szandekomban leszolni a nemet technikat de nem szeretem ha valaki isteniti mert nem volt a nemet technika sem "wunderwaffe"
Te valamit nagyon felreertettel.Most mennem kell kajalni(45 eves vagyok es sajnos ejszaka is kell idonkent meloznom)de kaja utan valaszolok neked bovebben is.(sorry az angol billentyuzetert,itt csak ez van.)
Az elsõ generációs Spitek elmaradtak - akkori ellenfeleiktõl - az E-3 és E-4-tõl.
A legénységi skillek mûködnek RB ben meg SB-ben is?
Ne hidd azt, hogy kezdõ vagy az SB-hez, ez tévhit. Kis önbizalom és hajrá. Próbáld ki és ne add fel az elsõ pár kudarc után. Ha belejössz, sokkal élvezetesebb mint AB vagy RB.
A negatív g-s manõver téma megvolt a spiteknél is úgy emlékszem!A kérdés az injektort melyik használta elõbb élesben...majd utána nézek,valami olyasmi dereng,hogy a németek elõbb használták ezt a megoldást!
Március eleje óta játszom mindkét oldallal. Mindkét nemzetnek vannak op, és gyenge tankjaik.
Elsõsorban rajtad múlik, hogy hogyan használod a tankot. Kihasználod az erõsségeket, elrejted a gyengeségeket. Tudom, hogy ez elég szar általános szöveg, de hidd el, nem lehet azt mondani, hogy ezzel és ezzel nyomulj mert az tuti jó lesz.
Amik nekem eddig nagyon tetszettek:
Oroszok:
-T-34-es sor egészen T-34-85(D-5T)ig, utána gyengék, T-54-el sajnos csak pár kört tudtam, menni.
-SU-85, SU-85M kellemesek
-a maga nemében a SU-152,SU-122 is nagyon jó, az elõbbi viszont tuti 1 lövés bárkinek, egy mozgó lõszerraktár.
-SU-100, ne ez az igazán király, a legjobb, amit eddig kipróbáltam.
Nehezekkel sokat nem nyomtam, annyira nem fogtak meg.
-kivétel: KV-2 brutál, ezt ne hagyd ki
-a 2 IS-2 elég használható, de iszonyat lassan fordulnak
-IS-3-ig jutottam, de sajnos csak párat mentem vele CBT-n
Németek:
-TD-ágban JagdPantherig jutottam, ez már sajnos elvesziti a 2x respawnt. Stug-ok nekem nem jöttek be, de a JagdPanzerek nagyon tetszenek.
-Medeknél PzKpfw IV F2 szerintem nagyon jó, az Aufs. H is tetszett. Panther egy idõ után elvesziti a varázsát: gyk. változatlan páncélozottság és löveg egészen Aufs. F-ig(eddig jutottam). T3-ban még nagyon erõs, aztán egyre könnyebben szedik ki a nagy kaliberû orosz lövegek.
-Tigris ág: itt csak Tiger I-ig nyomtam. PzKpfw. III-ag elég jók: jó tûzgyorsaság, az ember nem is gondolná, hogy mit ki lehet hozni 50mm-es lövegbõl. Tiger I-hez meg nem szabad úgy nekiállni, hogy most aztán én leszek a király, idkfa meg iddqd, kõ kövön nem marad, és akkor talán nem lesz csalódás.
Csak óvatosan fedezékrõl fedezékre elõrenyomulni, ha a szitu engedi. Egyedül ne menj nagyon sehova. Figyeld a map-ot, nézz oldalra hátra is gyakran, próbáld az összes felfedezett ellenfél pozicióját észben tartani.
SB-ben játssz, arcade egy vicc, Még RB sem az igazi. SB-n ha nem látod az ellenfeled, az esetek 90%-ban õ sem lát téged, és nem fog kilõni 100m dzsungelen keresztül 😊.
Ez meg, hogy a P51-ig nem volt BF109 szintû szövetséges gép, dettó hülyeség. A Spitfire-nek már az elsõ generációja volt olyan jó, de inkább jobb. Kisebb fordulóív, jobb csúcsmagasság jellemezte, nem játszott olyat, mint a BF109 a C1-es, injektoros motorral szerelt változat megjelenéséig, hogy negatív g-s manõvereknél hajlamos volt megszakadni a motor üzemanyagellátása, aminek aztán csúnya koppanás lehetett a vége.
De az egész téma, hogy mi mennyire volt fejlett technikailag, teljesen meddõ vita. Mi számít fejlettnek? Az oroszok speciel már a háború legelején felfedezték azt a nagy ördöngösséget, hogy ha megdöntik a tankjaik páncélzatát, akkor jobb effektív páncélértékeket, meg ballisztikai jellemzõket kapnak. Ehhez képest a németek híres-neves Tigrise 42-ben még mindig egy bazi nagy szappandoboz volt, aminek pánclézat terén egyetlen erénye az orosz gépekkel szemben az volt, hogy a páncéllemezei nyers vastagsága többszöröse volt az orosz gépekének. Ennél fogva a mérnökileg jobban kialakított T-34-esek nem tudták átlõni. Akkor most melyik volt a fejlettebb?
Igen, a német tankok tûzerõ és páncélvédettség tekintetében többnyire alázták az oroszokat, cserébe folyamatosan lerobbantak/leégett a váltómûvük/beragadtak a sárba, ergo az esetek jelentõs hányadában a hajukra kenhették a fölényüket. Megint felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb tank: amelyik a csatatéren fölényben van, de hajlamos el se jutni a csatatérig, vagy amelyik csak elégséges teljesítményt nyújt, de mindig megbízhatóan mûködik.
Nem fekete-fehér a téma, se az egyik, se a másik irányba.
Ami tényleg megöli õket egy lövéssel tuti alap lõszer és közelrõl bele driver hatch vagy test torony.
De ehhez közel kell lenni. Orosz meg megküld 500ról és bumm.
Az eddigi legkedvencebb - oké az még CBTben volt de azóta érésem szerint ez nem változott - Tigrissel megköldöm T-34-57. Hit. Ennyi. Vissza lõ bumm...