War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet hülye kérdés, de melyik tank ajánlatos kezdõknek? Stug 3 átütése okozott párszor nehézségeket 😄
Ezzel cimborám is hasonlóan van, hogy de a valóságban ez az ágyú így volt meg úgy ezért megy arra a tankra majd dühös mert nem az történik ami. Én hiába mondom neki ez egy játék. Ha azt mondják a pz IV c-nek 400mm az armorja és 300mm az átütése akkor annyi lesz. 😊

Többihez meg azért manapság is látok olyan mûsorokat ahol nem azt mondják, hogy ez meg az volt a jampi hanem hogy igen is a sherman szar volt összevetve a némettel.
Fordítva. SB-ben csak a térképen látod meg a saját csapattársak ikonja van kinn máramikor. Bár az igazi úgy lenne, hogy RB nincs ikon csak térkép, SB meg térképen csak te meg a célpont - amit el kell foglalni - semmi egyéb.
Üdv!

Gottfried téged félre vezettek,és félre vezetted magad!

Valószínû,hogy fiatal ember lehetsz akit megetettek a mai tv-mûsorok,tankos játékok,mostani könyvek.Meg az aktuális politikai helyzet!

A WOT,War Thunder ez csak egy játék!Még gondolat szinten sem érdemes belemélyedni,vagy hasonlóságot keresni az akkori valósággal!
Nem rég láttam egy mûsort egy tv-csatornán,ha jól emlékszem "a gyõztes páncélos",vagy valami hasonló címmel.Hmmm.Ha ezt egy fiatal megnézte aki nem kutakodott a téma iránt azzal szépen beetették,hogy aztán milyen borzasztó egy brutális tank az M4 Sherman,szét vadászott mindenkit.És nem a Firefly-ról szólt a mûsor!
A veteránok beszámolói alapján ha megláttak egy tigrist inkább kiugrabugráltak a tankból,minthogy felvegyék a harcot!Meg egy tigrisre 6 Shermant küldtek,abból 5 veszteségnek leírva!Ezt is veterán katonák mondták.És nem Német katonák!

Tudod.....Német optika,pontos lövés....!

Ugyan ez volt a messereknél ha tehették elkerülték õket,ebben is hasonló volt a helyzet mint a tanknál.És ezt is veterán pilóták elbeszélése igazolja,és dokumentumok,repülések elõtti utasítások is alátámasszák.

Vajon miért?Tudom a válaszod "hát a pilóta képzés"....nem csak a pilóta képzés!Igazából a P-51 megjelenéséig,használatba vételéig mert nem mindegy,labdába nem rúgtak.Elárulom neked,hogy voltak olyan könyvek ahol leírják a frankót de azt már nem fogod megvásárolni sehol,mert ezeknek a tartalma nem lenne megfelelõ a mai világnak.
Ezeket a valós információkat csak úgy találod meg,ha olvasol egy hasonló témával foglalkozó könyvet és ott utal a szerzõre!Belecsempészi,hogy ezt azért olvasd el mert hiteles!

Csak egy érdekesség,én gyerek koromban messer makett-et raktam össze!Hozzáteszem tetszik az összes repülõ,tök mindegy hogy milyen!Minap voltunk vendégségbe ott a kis srácnak volt egy hurricánja,Thunderbolt-ja.Mondom neki BF-109-ed nincs?
-nincs,mert az milyen?
-Gyere így néz ki...mutattam neki a képeket,leírások,fegyverzet.
-Válasz:aztaaaaaaa

Csak érdekességképpen írtam(befolyásolás)

Úgy érdekességképpen,meg nekem ne magyarázd már meg,hogy a Németek technikai hátrányban voltak a világháború alatt!Voltak idõszakok mikor megtorpant ez a fejlõdés de behozták magukat!
Kivétel lehet hajók!Az u-boot-ok meg pláne hogy nem voltak technológiai hátrányban!Lehet,hogy pl 41-ben gondjuk volt a t-34-el,de a technológia megvolt csak nem volt kint a fronton(annyi)amennyi elégséges lett volna.Jahhh nem bírta az esõt,meg a sarat,latyakot....melyik bírta?Már 33-ban meg volt a panzer IV 75mm löveggel,szerinted mi mindent rendezett az a fronton?

Hagggyadmár!

Nem technikai hátrányban voltak,hanem darabszámban voltak lemaradva.A Francia hadjárat során ott persze több régebbi,és hadizsákmányból eredõ tankjaik voltak ami gyengébb volt....persze azok a tankok nem voltak jobbak a Franciáknál de nem is volt Német!

Jahhh, mutass nekem egy komoly francia tankot,39-40 ben....hát nincs!De ugye nem a Char-b1,b2-re gondoltál?

Ha akkor éltem volna ,és nem Német vagyok(mert akkor egyértelmû),ha választanom kellett volna,több mint valószínû,hogy Német technikába ültem volna!

Üdv!
Nem, soha. Atya úr isten ember...

Miért könnyebb? Kevesebb a rusher camper gyáva barom. 2. pont azért amiért nem mutatja nincs az mint akár RB hogy jééé ott egy piros köztünk van 30 fa csak az ikont látom de oda lövök. Bumm...
az RB-ben kell szabad szemmel az SB-ben még kijelzi
Játszottál már egyáltalán SB-t, hogy ilyeneket beszélsz? Hogy lenne könnyebb, amikor ott szabad szemmel kell kell kiszúrnod a célpontodat?

Sõt! Hozzá teszem RB, SB könnyebb mint Arcade...
Engem is kiütött picit de azért érthetõ. Arcade kontra SB nem sok külömbség van tankok terén. Túl könnyû lett volna. 125 SB kill és 500 gold... eeeeasy
gyorsan is akartam meg nagyon tudok mellé ütni 😊
volna valakinek kedve AB-t nyomni tier2-es tankokkal?
Gottfried
*n*

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Gottfried
Hát azt nem tudom hogy beszélsz magyarul de írni azt nem tudsz rendesen.<#csodalk>
Egyébként érthetõ volt hogy mit akarsz momdani csak hát az a fránya fogalmazás...

Mi a franc? Gondoltam ma végre hazaérek aztán nekiállom nyüstölni az eventet WT-n,hogy párszáz aranyat összeszedjek erre így szét van cseszve?Nem elég,hogy bugos de még az SB-seket is így pofánköpik?
Ez így nem lett nagyon korrekt:/
Én rosszuil bezsél magyar! Mi nem lenni volt érthetõ? 😊
3-as szint még messze áll tõlem 😄. Jelenleg Panzer 3al játszok de gondolkozok azon is hogy inkább fejlesszem ki a Panzer 4c-t.
Stronk hungaryan 😛.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Gottfried
Ezt fogalmazd meg magyarul is légyszi! 😊

Ó! HE lõszerhez még annyit, hogy nagy kaliberû puskákban mûködik rendesen. KV-2 152sse pl vagy su-152. Egy lövés 1 halál sajna... su-122 122essében is elég jól szuperál bár néha túlélem 😊
Ha vesszüka kedvenc alig volt belõlea háborúban de itt tápos mint állat T-34-57et látszik, hogy a fejelszett lõszere jobb, bár csak + 6-7mm-vel de akkor is.
Lõszerek. Amit érdemes hazsnálni - maradjunk a németekné - az az alap. Ha átütt nagyobb sérülést okoz mint a kifejleszthetõ APCR. Ha megnézed annak a tömege elég kicsi. ÉS robbanóanyagot sem tartalmaz. Ha a sima lõszer nem visz át vmit akkor ott van az bár akkora kárt nem okoz.
HEAT lõszer elég használhatatlan sajna max közelrõl de az átütése kisebb mint akár az alapnak.
Hasonló típusú lõszereknél - oroszok - pedig a fejleszett jobb mert ad némi extra átütést.
Matchmaking egyszerûen mûködik. Ott van minden tanknál, hogy battle rating. Na +1 -1 battle ratingõ gépekkel tehet össze a játék. A pz IV F2 az 3as azt hiszem vagyis min 2-es és max 4es battle rating-û gépekkel kerülhet össze.
Ha arcadot tolsz és több tank van nerakva akkor a legnagyobb batle ratinget veszi figyelembe
Ne hidd! Én itt is meg offical fórumoj is felvetettem. Én lettem az epic hülye láma...
Erre a kívántam többek között rávilágítani, hogy a kifejleszthetõ lõszer legtöbbször nem jobb, hanem MÁS. Ha te a Panzer4 F2-be kifejleszted az alap AP mellé a HEATet és az APCRt, akkor lesz három tök különbözõ, máshogyan használandó lõszered, ami más-más helyzetben lesz jó.

Nem baj, nem vagyunk egyformák és nem kötelezõ RB-t vagy SBt játszani. Lehet Arcadozni is, de tudomásuk kell venni hogy annak nincs sok köze a repülõshez vagy a légiharchoz.

De messze nem is ugyanakkora öröm és teljesítmény lelõni valakit Arcadeban mint RB-ben vagy SBben.

Egyszer volt egy meccsem RB-ben, 3 vs 3 maradtunk a végén, és 30 percig küzdöttünk egymással, több landolással, mire eldõlt, olyan jók voltak a pilóták mindkét oldalon. Na az kõkemény küzdelem volt, egy olyan kill felér vagy 1000 Arcade killel.

régebben volt egyszer ilyen különleges event 😊
arcade pályán respawn-nal és újratöltõ fegyverrel de rb repmodellel 😊
Köszönöm a kimerítõ választ 😄. Nagyon sok dolgot még nem tudok. Pl. Matchmaking mûködése. Meg gondolom a kifejleszthetõ lõszertípus általában jobb mint az alap, nem?
Én értem hogy ez is a része, de van akinek rohadtul nincs kedve 15 percet a semmiben repülni mert az nem szórakoztató, úgy meg fõképp nem hogy azon dõl el ki a türelmesebb mert az egyik felteker 20 perc alatt 7000 méterre a saját felszállópályáján másik meg játszani akar és keresi az ellent.
Irigykedem arra akinek ennyi ideje van hogy RB-t meg SB-t toljon 😄
AB kellene RB repmodellel meg hová lõj nélkül. Tuti az lenne a legnépszerûbb.
Nagyobb kaliber= több robbanóanyag a robbanóanyagot is tartalmazó gránátfajtákban. (A nagy átütõerejû APCR lõszerekben például egyáltalán nincs)
Hosszabb csõ = nagyobb sebességgel kilõtt gránát, tehát nagyobb páncélátütés, laposabb röppálya, kissebb lövedékesés. A gyorsabban repülõ gránát hamarabb ér célba, ami távol lévõ mozgó célnál fontos.

Orosz 57mm-es páncéltörõ löveg (ami a ZIS-30ason és a T-34/57-en van) remek példa. Viszonylag kis kaliber, de nagyon hosszú csõ. A hosszú csõ miatt nagyon kicsi a lövedék esése, lapos a röppálya, nagy a páncélátütés. De a kis kaliber miatt vélhetõen nem fogod kicsapni az ellent elsõ lövésre.

A rövid csövû, de nagyobb kaliberû lövegekbe (Stug A, Pz4C az elején, KV-2 késõbb) pedig lehet hogy sok robbanóanyag fér, de a rövid csõ miatt pocsék tankelhárító fegyverek, lassan repülõ, nagy esésû lövdékekkel, és kicsi páncélátütéssel.

Fontosak még a lõszerfajták is.
-AP(APHE,APBC) lövedékeknek erõsen romlik a páncélátütésük a távolság függvényében, viszont gyorsabbak, így laposabb a röppályájuk, kissebb az esésük.
-HEAT lövedékek lassan repülnek, pontatlanabbak, de az átütésük állandó, nem függ a távolságtól.
-APCR lövedékeknek órási az átütésük, de nincs bennük robbanóanyag, csak átmennek a célon mint valami lézersugár, így fontos hogy eltalálj velük valami kritikusat(lõszerrekesz, motor stb)
-HE lõszerek robbanólõszerek páncéltörõ képesség nélkül, csak puha célokra(pl teherautó, légelhárító ágyú, vontatott löveg) vannak.

Most így hirtelen ennyi. <#smile>

Most komolyan?
RB-ben és SBben nem véletlenül nem a levegõbõl kezdenek a gépek, egymás közelébõl, lévén hogy légicsatánál nagyon komoly szerepe van annak hogy ki milyen irányból és magasságból közeledik a harctér felé. Ez nem lenne ha a gépek egymás közelében kezdenének, azonos magasságon.

RB-ben éppenhogy pont jók a térképek méretei, van is lehetõség manõverezésre és helyezkedésre, de mégse kell félórát repülni a harc elõtt mint IL-2ben.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy pl. a PZ 3 E és PZ 3 F között csak a löveg kaliber különbözik? Ez azt jelenti hogy maga nagyobbat üt a löveg és nem kell annyit lõni?
jó is az csak sok a német úgyhogy az oroszt lehet gyorsan húzni 😄
köszi, akkor rb-rõl át kell szoknom simulator módba.
igen
jajajajajajajaja. Én imádnám! 😊
Kursk map csak simulator módban van?
ezt az elõbb lõttem 😄
ha a repülõst vesszük alapul akkor egyedül a kursk olyan térkép ami megfelel repülõs részben az RB térképeknek 😊
a többi kicsi az arcade térkép ott a repülõsnél is 30 mp alatt egymásnak esnek a gépek ahogy itt is 😊
Bár csak lenne repülõsben is olyan RB mód hogy a levegõben kezdi mindeki és nem kell 10 percet a semmiben repülni. Tankoknál kiegyensúlyozottabb, egybõl akció, kivéve kurszk.
Na ebbõl ez a 4 csata elég is volt. Ekkora láma noobokat.. vissza SB-be. 3-4 kill ott is van és kevesebb a gyáva fos. 😊
2. Dolgo. Arcade és Ground Forces nagy okádékság 😊 Ez volt az 1. 2. Ez mi ez hogy a pantherem lassabban tölt Arcadben mint RB vagy SB-ben?
Jah csak nem adta oda ami eddig volt. 1. 2. Nem éppen ezek voltak a fõk - legalább is én a tier miatt 1 iylennel nem találkoztam de mindegy-
Az oroszok csíter ****************** 😊
nyeksek
Fasza ez az event, csak éppen a kill-ek 3/4ed-ét nem számolja, így aztán 1 kurva GE nem lesz ebbõl...

azok a csapnivaló szarfos orosz tankok..😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

beast mode on 😊
jaja, kicsit áthallásos volt a dolog.. 😊

"Kíváncsi vagyok tudja-e valaki miért tartom ezt furcsának."

mintha, valami öreg prof lenne, de a stílusból meg az jön le, hogy inkább egy 10-15 év közötti kis srác....

Gottfried
köszi!

Dear users,

we identified the Issue with the achievement for "100.000 War Thunder Festival". Some of the ground vehicles were not counted as destroyed - Pz.Kpfw.IV Ausf.C, StuG 3 Ausf. A, Su-76M and some others. Issue has been resolved and in order to do that we had to upgrade the task list which resulted in a temporary shutdown of achievements for 20 minutes.

We sincerely apologize and we will compensate our users by extending the deadline for the task "100.000 War Thunder Festival".

The Special will run until 12:00 GMT on Monday 26th of May.

The War Thunder Team
profilod - achievements - oldalt ugyanúgy achievements - és ott a special részben vannak az eventek
Gottfried
Egy naív kérdés. 😊

Hol tudom megnézni hogy hol tartok az aranyszerzõ eventben?