War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt a növényzet nem blokkolja a felderítést csak a talaj. AB és RB-ben akkor kap valaki jelölõt, ha a domborzat miatt rálátsz. Sb-n csak a minimapon jelöli be az enemyt a fentielvek alapján.
Sajnos még nem teljesen pontos a modellek megjelenítése, mert idõnként elõfordul, h egy domb mögött bújkáló ellenfélnek nem rajzolja ki a kilógó részeit, mert a progi úgy vondolja nem látsz rá.
A program folyamatosan renderel szóval nicns fix hely. Vagyis de. Állj be egy domb mögé senki nem lát majd csak aki mögöttted van :)

Arcade meg RB ahol kiírja ki vagy miben vagy ott... jó kérdés mikor írja ki. Ha te ráláthatsz nem akadályoz hegy, völgy és/vagy ha vki látja. De legtöbb csatám az sim. Ott nem kell gondolkodni. De a térképen ott pl tényleg akkor is jelenik meg bármi ha ráláthatok. erre a legjobb kurszk ahol ha odlalt mászok a központi csataérbõlsemmit nem muata ahogy megyek fenntebb a tombra szépen rajzolódik ki a dolog. Már nem takar a domb, föld, hegy akármi :)
Valaki lenne oly kedves,és felvilágosítana a láthatósági rendszer mûködésérõl?Nekem még nem jött át az elve.
A többi részével már tisztában vagyok,úgy ahogy de képtelen vagyok rájönni,mitõl függ,hogy én kit látok és engem ki lát?
Volt,hogy beálltam a legnagyobb dzsindza közepébe és csak kaptam a lövéseket,úgy hogy én vak voltam mint a giliszta.A következõ csatában ugyan azon a helyen összelõttem 9 killt,hogy közben egyszer nem vett észre senki.
Zisz-30-al pl kiálltam a dombtetõre,mégse láttak meg.Ugyanez StuG-al gyászos eredményre vezetett.
Van erre valami törvényszerûség,vagy szabály,hogy hová,mi mögé érdemes helyezkedni?

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Ezzel abszulúte így vagyok! Ha megyek is cimborámmal csesztet, hogy miért nem voltam ott miért nem védtem a seggét. Mert õ megy vmerre amerre én pl 1-2szer mert én nem szeretem nekem nem az vált be.
Ha meg velem jön véletlen akkor nem egyzser jön az lopok. Mikor én vagyok a jobb pozícióban és elõbb tudok lõni.
Jó mondjuk itt jobban mehetne a team play mint wotban. Ott inkább azért van teamplay memrt ha 5en avgytok egyhelyen 1:5 esélyel lõnek téged csak :)
Coral Springs
Az a TK penality nem olyan súlyos, mint amilyennek mondják. Amióta bevezették már két kezemen nem tudom megszámolni hány csapattársamat lõttem le mert bepróbálkozott, volt hogy egy nap többet is leszedtem. Még ban -t nem kaptam emiatt.

Továbbá cenzúrázni se szokásom, ha elkap a méreg elküldök bárkit az anyjába, chat ban -t eddig csak 2x kaptam. Nincs jelentõsége.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Coral Springs
Ha már megvannak valakinek az alapelvei, prioritásai, taktikái, onnantól kezdve megy a feje után. Én se szeretek a másik után menni, de igazából azt se szeretem ha valaki engem követ, kivéve ha jelentõs túlerõvel állok szemben. Sokszor a csapattársaim inkább akadályoznak, mint segítenek.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

Bocs hogy GF topikba írok, de ez pörgõsebb. FuFu-t szim AF-ben látni elég rikta, mint a fehér holló. És nem is brillíroznak annyira.
Azért, mert AF-ben sokkal nyilvánvalóbb a szándék és nincs rejtekhely elbújni. Odajön és lelõ. De már nem teheti meg számolja a TK-t a szerver amiért ban jár.
Járnak azért SB-re is bõven, de lehet, hogy a normálisabbja.
Sokszor játszok velük, ellenük SB-n normál csatában, de szerencsére ilyesmit még nem tapasztaltam a részükrõl. Bár ha az ellenfélnél vannak kis + motivációt jelent a lehetõség, hogy kilõhetem õket :).
AF:SB-n szerencsére sokkal összetartóbb a társaság és ott nincs ilyen FuFu féle népség. Lsd. IDAI vagy RED (mindkettõ ruszki és abszolúte normálisak)
Ha benne lesz a többi nemzet tankjai is akkor nem fog még lassabban bedobni a játékbab fb-n? Amúgy world of war mód mit takar? :O
engem is sokszor kinyírtak már ha túl jó voltam....bunkók nagyon

Biztos fejlesztik a WW módot, de jöhetne már. Kicsit ráhajthatnának az e-spotra is, ha másban nem is, ebben a Wargaming azért nagyon veri a Gaijint.
Az(!) engem kilõttek még anno RB-n, hogy nekik több kill jusson....Team Kill. Ezt az ACES is megcsinálta. Jót röhögtek rajtam a stream-en, delay-el láttam, hogy tudatosan lelõ. Akkor még nem volt penalty.
Én nem a squad eventre gondoltam, hanem a 4-es normál squadra.
De megválaszoltad, amire kíváncsi voltam. FuFu, 303 abszolút pro team. Fu az ruszki, 303 ha jól tudom lengyel. Meglep, hogy az NM nem indul bár azok szim pro-k túlzás nélkül. A fentebb soroltakat RB-n láttam általában, mikor azt játszottam. Szim squadot érdeklõdés híján le fogják állítani :((

Egy szeg WT koporsójába. Elcseszték, nem kicsit nagyon.
a FUFU egy ritka önzõ seggfej klán

Soha nem értettem miért jó egy alapvetõen team game-ben Chuck Norris-t játszani. Én AF-ben, ha látok egy squadot megyek velük követem õket. Bár SB-n nem vagyok egy csák máté, de azért jut pár falat nekem is olyankor. Az már elismerésnek számít, ha a Der Adler Luftwaffe (IDAI rus squad) hagyja, hogy kilõjek egy-egy banditát.
Kérdésedre válaszolva legtöbbször keveset kell várni(RB), de 80%-ban ugyanaz az 6-8 squadron(FuFu, FuFuT, 303, 317, GAD, PUMA) csatázik egymással. Persze vannak akik 2-3 csapatot is kiállítanak egy-egy alkalommal.
Bár én még csak most kezdtem a squadronozást WT-ben, de eddig ezt tapasztaltam.
20k csatám van ott nekem is. Jórészt solo. Ha meg együtt is mentem cimborámmal más játékstílust képviselünk így.. Meg én szeretek a saját fejem tán menni. Szóval kövessenek engem. :) Lehet a wotból szoktam meg. Gonosz wot.
Mixed módban megy Event alatt. Jól lehet taktikázni a csapat összeállítással, csak mivel mixed, tényleg kevés a 8 fõ.
Cobra.
Argh, zsinórban megint buktam vagy 6 meccset, mert állandóan olyan nyomorékokat kapok csapattársnak, akiknél még a botok is többet tesznek a gyõzelemért. Nem érdekel, ha leáll valahova lövöldözni, de akkor lõje is ki az ellenfelet, ne csak álljon egy helyben, mint egy döglött tehén...

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lesz majd WorldWar mód, az nagyon fog nektek tetszeni :)

Zuhanó repülõn soha nincs ateista..

Azért ez a 3 perce javítás kicsit túlzás...
Az mennyire népszerû GF-ben? Csak kíváncsiság...
Van. Squadron Battles. Csak kicsit kevés a csapatonkénti 8 ember szerintem.
Lehet IS-1 volt...
nem is értem miért nagyobb a BR-je a G-nek...nem tud semmi extrát csak ahogy mondtad az az extra,hogy odadobja a T5-nek :P

Gottfried
Fõleg ha a 90%-uk csak oroszul vartyog. :D

Csak lesz majd itt is valami század vagy cw szerûség,ott lehet majd együtt menni.A random MM talán azért nem zavar annyira mert a wotban letoltam 30K csatát szinte tök egyedül.(talán pár száz volt század és szakasz)

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Le kéne tesztelni, hogy a "szakáll" ad e valami védelmet, a fekete torony elsõ lövésre a T26 -tól betegségre...
Gottfried
Nem is megyek a G-vel (pedig már ki van fejlesztve),ott már túl sok a túl nagy falat.A D tökéletes pénz és xp farmra is és élvezet vele a játék.A Panther feeling meg megvan azzal is tökéletesen.Egyszerûen a G nem ad semmi pluszt.Kihasználom amíg így marad mert szerintem hosszú távon nem maradhat a medeknek ennyi elõnye.
A PII már érdekel de még messze van.

MM-re egy megoldás létezik 4-es összeszokott squad. Az -NM- csapat simán hozza a meccsek 80%-át mixed-en. De az hogy egy vadidegen alakokból verbuvált kupac össze dolgozzon, azt nem tudja semmilyen algoritmus megoldani.
ááá a G párduc 3km/h-val tolat bazze :D

Gottfried
A D nem sokat találkozik is2-vel.A su152 nem egyszerû de ha ellövi magát és nem talál,akkor halott.Ha talál....hmmm.
Ha su152-t látok,irány fedezékbe és jöhet a tüzérség.Ha az megzavarja,már nem célozgat olyan nyugodtan és rá lehet egyet kettõt lõni,mire összeszedi magát. :)

MM-el a baj meg sztem az hogy ha pl neked van 6 tigrised akkor bye bye. 1szer jö és viszonylag gyenge. Vagy ha több a hvy-d akkor ugyan ez. Vagy mindki jöjjön egyszer SB-n legalább vagy mindenki 2szer. Annyi elõnye nincs egy hvy-nek sztem. Itt. Ha vki tudja hova kell lõni akkor bye bye hvy.
Egyet értek. T4el kiegészítem T-44 easy pukkan. Eddig soha se kellett 2szer meglõnöm KT-val :) IS-2 hasonló. Könnyen döglik. Su-100 az csíter... Csõ mellett driver hatchbe és hit... Oldalról már robban.
De pl IS-2õt meg su-152õt panther D-vel is könnyû kiszedni.
Gottfried
deee! <#mf1>

Próbáltam én sok mindent de a heavyknek és td-knek akkora hátrány a tüzérség és a respawn hiánya hogy nem érdemes menni velük.Nem vagyok maziochista.Szerintem a legtöbb német harckocsizó is a panthert választotta volna ha van választása.Nekem van. :)

Én amondó vagyok az F2 és felfelé azok simán megölik az oroszt ha jó helyen találják el. Orosszal Kv-1 meg t-34 1942 van meg meghalnak azok is. 41 mondjuk elég OP de a 42 nekem már egy hulla szar volt. Kv-1 se bírt sokat. Könnyen kilõttek.
Gottfried
T50 T1 de nem igazán kerül T1 csatákba.Azzal húzom én is az orosz T2-ket és szinte mindig pzIIIL-M,F2 StugF az ellenfél.Azok meg simán kiszedik.Nagy ritán jönnek szembe korábbi pzII-IV variációk de a top lüszerével a stugA is ki tudja lõni,igaz nem mindig egy lövésre.
Ettõl függetlenül a T50 tényleg OP de az egész orosz nemzetre ez már nem igaz.A T34 variációkon akkora gyenge pont a bebúvó nyílás hogy csak a vakok nem találják el szembõl.
A KV1 tud még pattogni de a heavyknek nincs respawn,az pedig bõven kompenzálja a KV ezen elõnyét.
t3 orosz vasaim még nincsenek csakSB-n mentem néha velük,így nem tudom hogy a németeket milyen nehéz kilõni de a párduccal mindent kiszedek,így nem tûnnek az oroszok OP-nak.

Gottfried
Igen,te az MM-rõl írtál és igazad is van.Tulajdonképpen ennek a rózsaszín sötét lónak szólt a válaszom,akinek te reagáltál.Õ nyafog állandóan az OP oroszok miatt.
Ez a képesség szerinti balansz meg már a wotban is sokszor téma volt de ott sem oldották meg.Itt sem fogják.Az a baj vele hogy rengeteg fajta stat van,nehéz ezekbõl egyet kiválasztani ami alapján össze lehetne rakni a csapatokat.

Coral Springs
Ezt én is felvetettem már az AF -bõl kiindulva, az a kezdetektõl fogva ilyen. Minden esetre én már nem foglalkozok ezzel, ritkán vannak sorozatos vereségeim az AF -ben. Persze én azért hozzá is teszek hogy ne legyenek vereségeim, bátran kijelenthetem hogy egy csata végeredményének alakulása nagy százalékban függ attól hogy én mit alakítok, fõként RB -ben.

Szerintem ez elég random, de tény hogy azért nem olyan legyõzhetetlenek.
Stug A, HEAT szembõl, vezetõnyílás, instant robban...
Hogy csak egy példát említsek:
T-50. Tier 1-es tank, de más T1-esekkel (akár orosz, akár német) elpusztíthatatlan. T1-es tankkal csak akkor van esélyed kinyírni, ha a tornya hátulját eltalálod, egyébként esélytelen.

Olvasd el figyelmesen mit írtam:
"A másik gond a match maker balanszával van."
Nekem is volt hasonló köröm, mint amit belinkeltél, de olyan is volt, hogy ugyanennyi csak defeat volt. Sõt, volt olyan is, hogy nem volt mire lõnöm, mert mire észrevettem valakit, egy csapattárs már kinyírta. Néha túl pro csapatba rak be a játék, ahol nem lehet érvényesülni, néha meg túl bénába, ahol hiába vagyok elsõ 9 killel, ha a csapatom maradékának összesen nincs 9 killje. Ezzel kéne kezdeni valamit.

Ettõl függetlenül a véleményemet továbbra is fenntartom, miszerint orosz tankot nehezebb kinyírni. Viszem mindkét nemzet tankos ágát, ezt tapasztalom is, azért merem állítani.

RatBaG
de jó, most már nekem is eltûnedezik az arty.

#10753: ne csak a pantherrel menj, úgy lehet kicsit más a kép...

Per Aspera Ad Inferi.

Gottfried
Ha már van tûzoltód akkor használható. :)
Ma két csatában négyszer gyújtottak ki szembõl.Eddig ez tünik a leggyúlékonyabbnak,bár még csak pár csatám van vele,így lehet hogy csak rossz kezdet.

Gottfried
3. nap,mióta figyelem:
Az OP oroszok ma is arattak. :D Némettel eddig 7 gyõzelem,1 vereség

Coral Springs
Én hobbiból videókat csinálok, a gépemen 200-300 Gb csak a fraps videók. Ebbõl most kb 100 Gb amit egy WT videóhoz gyûjtöttem össze, csak most áll a projekt. Majd egyszer befejezem, de kellenének jó tankos jelenetek.

RatBaG
panzer 4nél semmi változást nem észlelek, ugyanolyan fos.

Per Aspera Ad Inferi.